2018. december 15., szombat

A világ adóssága minden idők legmagasabb szintjén áll - 184,000,000,000,000$ - Itt az igazság, kinek tartozunk pontosan!


A világ globális államadóssága átlépte az egy főre eső 86.000$-t (22,5 millió Ft) a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint. Az USA, Kína és Japán állnak a legeladósodottabb országok listájának dobogóján, mely három ország Föld teljes adósságának 50%-át jelenti valójában. Az IMF kikalkulálta a kibocsátás mértékét és az adatokban teljesen új fejlemény Kína megjelenése.

Az ezredforduló óta Kína részesedése a globális adósságból kevesebb mint 3 százalékról több mint 15 százalékra emelkedett, ami hangsúlyozza a 2008-as globális pénzügyi válság utáni gyors hitelemelkedést és eladósodást.

A cikk sem és 'természetesen' a főáramú média pedig végképp soha nem meri megkérdezni és nem teszi fel a kérdést:

Akkor mégis ki a fenének tartozik a Föld lakossága? 

Erre csak akkor tudunk viszont válaszolni, ha az elmúlt 6-8 évben tájékozódtunk az Alternatív Médiából vagy netán Drábik János előadásaiból, kutatásaiból.
Akkor azonnal megértjük, hogy az elmúlt 100 évben hogyan szerezte meg egy szűk pénzhatalmi elit, egy szervezett magánhatalom a pénzkibocsátás jogát és hogyan tartja ellenőrzése alatt az egész emberiséget, hogyan alakítja a történelmet, hogyan dönt háborúról és békéről attól függően, hogy érdekei mit kívánnak éppen terveik valóra váltásához! (SBG Buddha - VilagHelyzete)

Ezeket a mondatokat azért kell mindig hozzáfűznöm, mert sehol máshol nem fogtok hallani erről! Próbálja csak meg bárki feltenni a kérdést, vagy megfogalmazni ezt egy főáramú műsorban!......




Az IMF szerint a globális adósság nominálisan 184 billió (184 ezer milliárd) dolláros rekordot ért el. Ez 2017-ben a világ GDP-jének 225 százalékát teszi ki.
Az adósságállomány 2 billió dollárral magasabb, mint az alap által októberben kiadott becsült szám, mivel több ország adósságait is tartalmazza, akik korábban nem jelentették be frissített adataikat.
A globális hitelfelvétel szuverén és privát oldalainak bevonásával a GDD (Globális Adóssági Adatbázis) soha nem látott képet nyújt a globális adósságról a második világháború utáni korszakot illetően" - mondta az IMF.

A GDD egy átfogó adatkészlet, amely az 1950-es évek óta a világ 190 országából származó állami és magánadósságot fedi le.

Visszatérve a valós összefüggésekre és az igazság kimondására:


Ma két független, elsődleges hatalom létezik Magyarországon: 

1. az egyik a szervezett közhatalomaz egyre szegényebb, egyre kevesebb hatáskörrel rendelkező állam -, amelynek anyagi forrása az adó, 

2. a másik az egyre erősödő szervezett magánhatalom, amelynek az anyagi forrása a magán-ellenőrzés alá vett pénzrendszer, a hitelnyújtás és kamatszedés magánmonopóliuma. 


Az önálló civil társadalom, mint független harmadik tényező azért nem tud megerősödni, és hatékonnyá válni, mert nincs saját anyagi bázisa, csak igen korlátozottan tudja finanszírozni saját tevékenységét. Ha a közhatalom tartja el a civil szervezetet, akkor attól válik függővé, ha a szervezett magánhatalom pénzeli, akkor annak lesz előbb-utóbb a kiszolgálója. 

A szervezett magánhatalmat nem könnyű beazonosítani, mivel soha nem jelenik meg nyíltan a saját neve alatt. Legfőbb működési elve annak az elhitetése, hogy nem is létezik.
Mindig valamilyen álcázó intézmény, fedőszervezet mögé rejtőzik. 


Ezt az immáron nemzetközileg megszervezett magánhatalmat arról lehet felismerni, hogy – így vagy úgy -, de kétpólusú társadalom létrehozására törekszik a világ országaiban.

E céljának az eléréséhez a háttérerők szerteágazó hálózata, és rejtett struktúrái állnak a rendelkezésére. Eszmerendszere a liberalizmus, amely mind jobboldali, mind baloldali változatában elsősorban az ő érdekeit szolgálja.

A liberalizmus lényege, hogy a pénzügyi- és gazdasági hatalom, – és vele együtt a politikai döntéshozatal is – elsősorban a szervezett magánhatalomé legyen, és ne a szervezett közhatalomé, az államé.


A szervezett magánhatalom NEM az értéktermelő munkán alapuló gazdasági egyenjogúságot és esélyegyenlőséget, vagyis a társadalom többségének az érdekeit képviseli, hanem a pénzrendszert kisajátító, azt a saját magánmonopóliumaként működtető pénzoligarchia, azaz egy elenyésző kisebbség ellenőrizetlen hatalmát testesíti meg. 

A társadalomnak a privatizált pénzrendszer függőségébe került többsége – kamatjáradék formájában – évről-évre hatalmas privát-adót fizet a pénz szervezett magánhatalmával rendelkező kisebbségnek. A pénzoligarchia a többséget képviselő demokratikus államot is legyőzendő riválisának tekinti, és ezért folyamatosan törekszik a gyöngítésére. Még ma is további közhatalmi jogosítványokat igyekszik a “bürokrata vízfejnek” becsmérelt államtól megkaparintani. A társadalom félrevezetésére tudatosan egybemossa az egykori pártállami elit vezette kommunista államot, egy elenyésző kisebbség diktatúráját, a demokratikusan legitimált és ellenőrzött állammal, a társadalom többségének az egyedüli érdekképviseletével.

Mindezt a pénzoligarchia uralmi törekvései érdekében… 

A szervezett magánhatalom kialakítója, működtetője és haszonélvezője tehát a pénzoligarchia, amely nemcsak a bankokat és a pénzpiacokat, – a globálissá növekedett pénzkartellt – ellenőrzi, hanem a reálgazdaság kis- és nagy szereplőit is.



A pénzoligarchia monetáris hatalma révén élősködik a termelőtőke és az értékelőállító reálszféra egésze felett. A termelést végző vállalkozók munkája által megtermelt haszon jelentős része a hitelezési monopóliummal rendelkező pénzoligarchiához kerül kamatjáradék formájában. Ezért az értékelőállító vállalkozók nem a szervezett pénzhatalom részének, hanem az alávetettjének tekinthetők, akiket ez a hatalom kamatjáradék formájában folyamatosan megsarcol. A parazita pénzoligarchia piócaként élősködik az értékelőállító vállalkozókon.

A kétpólusú társadalom kialakítására törekvő szervezett pénzhatalom csak megtűri, kihasználja és kizsákmányolja a kis- és közepes vállalatokat, a független középosztály anyagi bázisát, mivel
végső célja ennek az önálló akaratképzésre képes középosztálynak a felszámolása. Amíg létezik egy erős, cselekvőképes középosztály, addig nem érezheti teljesen biztonságban magát a pénzoligarchia.


A pénzoligarchia szervezett magánhatalmának ugyanis az értékelőállító termelőtőke és az önálló középosztály az igazi versenytársa, ez veszélyezteti uralmát, a társadalom felett gyakorolt hegemóniáját. 

A háttérhatalom vezérkara ezért a magyar társadalmat is minél előbb pénzügyi-gazdasági-politikai-szellemi vezetőkből álló integrált hatalmi elitre – amelyben a pénzoligarchiáé a döntő szó -, másrészt bérből- és fizetésből élő függőhelyzetű alkalmazottakra és segélyezett eltartottakra kívánja felosztani, azaz kétpólusúvá átalakítani, a középosztály folyamatos gyengítésével és minél előbbi felszámolásával. (Drábik János)

Forrás: RT News
(Fordította és kiegészítette: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése