2018. október 2., kedd

Díjnyertes brilliáns 4 perces animáció és elemzése korunk rabszolgatartó társadalmáról! Címe: BOLDOGSÁG


Újabb brilliáns és tökéletes művészi animációt készített Steve Cutts korunk rabszolgatartó Matrix-jellegű társadalmáról, melyben a többség egy mókuskerékben hajszol valami lényegtelen és érdektelen dolgot - legyen az a pénz vagy a vásárlás, a birtoklás maga - egyszóval egy értéktelen életet kerget. Miközben rabszolgaként dolgozik a rendszer részeként, hogy ezeket a mesterségesen gerjesztett értelmetlen vágyakat kielégíthesse.
Steve Cutts: Happiness

De minden szó helyett beszéljen önmagáért ez a 4 perces kis rajzfilm, mely tökéletes kritikája és megfogalmazása annak a társadalomnak, amelyből minél hamarabb ébred fel valaki, annál jobban jár (szerintem).

Bár azt szoktam mondani: ezért Képezd magad! Tájékozódj és Ébredj,
az is igaz, hogy sokszor a 'boldog tudatlanság' is lehet áldás azok számára, akiknek fogalmuk sincs a világ valódi működéséről és mozgatórugóiról. Ezért mindenkinek magának kell eldöntenie igen, hogy a piros vagy a kék pirulát választja. Mert ahogy Morpheus mondja a Matrixban:
Ha egyszer beveszed a piros pirulát és felébredsz, onnantól már soha nem fogod tudni úgy látni a világot, mint azelőtt. Ébredj Neo!



Ebben a témában is tökéletes művészi megfogalmazás ez a kis filmecske. A videó után kicsit kibontva részleteztem a mondanivalót.


ELEMZÉS:
A videó a patkányok versenyével és "ámokfutásával" (Rat Race) kezdődik, melyben azonal ráismerünk saját társadalmunkra.
Az állomáson tülekedve és egymást taposva próbálnak ezek a patkányok, mint "rabszolgák" eljutni a "SEMMIBE"... Ez szomorú módon hasonlít sok ember életére és arra, ahová most is tart.


Megszámlálhatatlan reklám és hirdetés látható a patkányok társadalmában és bombázza ezeket az egyéneket. Minden egyes reklám azt állítja, hogy BOLDOGSÁGOT kínál, mely a megjelenített termék mögött található. Vagyis ezt a hitet árulja és ezt adja el a gyanútlan rabszolgáknak. 

Mint ismerjük, valójában ez áll minden marketing-stratégia mögött is egyben. Manipulálni az emberek asszociációit, emlékeit és érzelmeiket, aminek alapján olyan dolgokat fognak megvásárolni, melyekre valójában nincs is semmi szükségük. Pusztán azért veszik meg ezeket a felesleges és lényegtelen tárgyakat, mert BOLDOGSÁGOT remélnek tőlük! 



Szándékosan több helyen is szerepel a filmben a "SOMA" nevű üdítőital, mely utal az eugenika és a transzhumanizmus atyja Aldous Huxley - 'Szép Új Világ' című művében lévő italra, amit a novellában az uralkodó osztály használ arra, hogy elterelje a társadalom figyelmét és lenyugtassa a lakosságot. 

Bill Gates, az eugenika és a népességcsökkentés összekapcsolódása

A kisfilm különösen egy patkány útjára fókuszál, mely tisztán és láthatóan a boldogság hajszolására és megtalálására törekszik.
Megvásárol olyan tárgyakat, amikre semmi szüksége nincsen. Rohan a Black Friday akciókban a többi 'zombival' együtt a boltokat ostromolni. Megveszi a legújabb sportkocsit, hogy boldoggá tegye magát, de ugyanúgy a dugókban araszol vele. Először az alkohol, majd a pszichiátriai drogokhoz fordul, hogy boldogságot találjon.
Mindez a BOLDOGSÁG NYOMÁBAN, de leginkább hajszolásában.



Sajnos mindez emlékeztet minket a mindennapi életünkre. De szomorú módon mégsem találunk mindezekben boldogságot. Sem a pénz, sem a tárgyak, sem a harácsolás és felhalmozás nem okoz boldogságot, de még az alkohol és a drogok sem.
De kis patkányunk nem adja fel: még a földön fekve is kerget egy 100 dollárost:


Mielőtt végleg ráébredt volna, hogy miben is helyezkedik ő el és milyen reménytelenül alkotja egy kizsákmányoló rendszer részét, már túl késő lett.

Mert  miközben vakon fókuszált arra, hogy még több pénzt szerezzen és még több boldogságot remélt ettől, annál jobban esett bele a pénzcsabdába és egy rabszolgatartó rendszer fogságába, melyben a patkányok versenyében gyanútlan áldozattá vált, ahogy mindenki más is, aki erről nem tud.

"A tömegek szervezett szokásainak és véleményének tudatos és intelligens manipulálása a demokratikus társadalom fontos eleme. Azok akik manipulálják a társadalomnak ezt a láthatatlan mechanizmusát, egy láthatatlan kormányt alkotnak, mely országunknak a valódi uralkodó elitje. Olyan emberek által vagyunk kormányozva, az elménk befolyásolva, az ízlésünk kialakítva és eszméink szuggerálva, akikről még soha életünkben nem hallhattunk."
(Edward Bernays)


Pontosan erről írtam itt a VilagHelyzete Blogon néhány cikkel korábban:

Így kapcsolódik egymáshoz a globalista háttérhatalmi korporációk hálózata - Teljes infografika


Mindezekről Edward Bernays-től, a PR (public relations) feltalálójától 1928-ban publikált Propaganda című művéből sokat megtudhattunk. Freud amerikai unokaöccse.
Az ő nevéhez fűződik a fogyasztói társadalom kialakítása.
Azóta eltelt 90 év.

Abból indultak ki, hogy az ember boldoggá és kezelhetővé tehető, ha kielégítik belső önző vágyait. De kidolgozták az egész emberiség manipulálásának technikáit is. Bernays legnagyobb horderejű egyik kísérlete egyébként a nők dohányzásra szoktatása volt:
“Ha, tudatos együttműködéssel, vagy anélkül, de hatással tudsz lenni a vezetőkre [véleményvezérekre], automatikusan befolyással leszel a csoportra is, amit ők ingatnak meg [befolyásolnak].”(Edward Bernays)
(Írta: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

Tudósok felfedezték, hogyan lehet tudást az agyba feltölteni! Valóság lesz a Matrix hamarosan?



◢ BLOG: VilagHelyzete.com
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése