2013. december 21., szombat

Új "Világhelyzet" ? Kína január 1-től nem dollárban kereskedik, (még olajat sem) és nem vesz USA államkötvényt !


Peking január 1-től nem vesz dollárt, nem vesz US államkötvényt és a jövőben nem dollárban kereskedik olajjal ! ! ! 
Ez a hír végig kellett volna söpörjön a médiában, ám mégsem nagyon hallhattunk itthon sem elemzéseket, milyen hatásai lehetnek ennek a két pólusú világra, Kelet és Nyugat viszonyára nézve.
Mondják, hogy a profit államhatároktól semleges és egyetlen egy cél van, amire az országokat birtokló korporációk szövetsége törekedik: a mindenkori profit maximalizálása.

A képlet viszont nem ilyen egyszerű és egyetlen dolog abszolút nem mindegy a jövőt tekintve: 



Vajon az elkövetkező időkben a világot irányító Illuminati vérvonal családjai+ a nemzetközi pénzhatalmi elit és a piramis csúcsán állók milyen eseményekre és földrajzilag hová szeretnék helyezni a hangsúlyt ? 

- Új gazdasági térségek felemelésére, mely szükségszerűen nemkívánatos népességrobbanást is okozna ?
- Vagy netán a "két világ" konfliktusának kiélezésére, mely elvezethet egy hatalmas pusztuláshoz és apokalipszishez ? 

Hiszen amellett, hogy hatásos "eszköz" drasztikus népességcsökkentésre, egyben megteremti egy régi világ romjain felépülő Új Világrend lehetőségét is, mely ismét hosszabb időre korlátlan teret biztosít a hatalom megtartásához ? 
Jó kérdések, ezt tudom....  A válaszokat sajnos vagy szerencsére még nem.....

Aztán, hogy ez az "orwelli szép új világ" egy Új-Jeruzsálem (ZION) központú Föld lesz-e vagy egy Kína központú keleti blokk uralta érdekszféra, erre talán 50 év múlva tudunk tisztán visszatekinteni majd.
Egyelőre a szemünk előtt alakulnak ki egy drasztikus átalakulás körvonalai, melyben egy dolog látszik csak biztosan: Ez messze nem lesz zökkenőmentes ! (SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

Közben tovább mérgesedik a viszony:
Az Egyesült Államok folyamatosan provokálja Kínát, és feszegeti tűrőképességének határát. Amint Peking kinyilvánította Kína új, védett tengeri légvédelmi határait, és jelezte a terület feletti légi forgalom ellenőrzésének jogát - az USA erre reagálva bombázókat küldött a kérdéses terület fölé, kockáztatva, hogy esetleg le is lőhetik azokat. 

Kína azonban az Egyesült Államokkal szemben nem ilyen kisstílű játékot játszik. Válaszul Peking robbantott, csak nem bombát, hanem politikai bombát. A hír olyan jelentőségű, hogy az Egyesült Államokban főáramú hírben alig jelent meg - és a nyugati sajtóban igyekeznek eltitkolni.

Peking közölte, hogy január elsejétől nem vásárol tovább dollárt.


Valuta tartalékai elegendőek, és nem növeli a dollár tartalékokat. 


Ezzel együtt az amerikai államkötvényeket sem vásárolják tovább.

Eddig Kína hatalmas összegekkel tartotta fent az Egyesült Államokat. Napi egymilliárd dollárt utaltak át, a folyamatos kötvény vásárlásokra. Az amerikai sajtóban nagy a hallgatás, de a gazdasági szaklapok kezdik kongatni a vészharagokat. Ez pedig az ún. Nightmare Scenario - azaz a "rémálom forgatókönyv" elindulását jelentheti.

Kína hosszú éveken át kitartóan támogatta az Egyesült Államok talpon maradását - de az USA semmi mással nincs elfoglalva Oroszország bekerítésén és ellehetetlenítésén kívül, mint Kínát elvágni a nyersanyagoktól, valamint abban a csendes-óceáni térségben akar nyomást gyakorolni, ahol Kína képes lenne kibontakozni - ezért elérkezett az idő, hogy Peking válaszlépéseket tegyen és megleckéztesse a világ eddigi diktátorát, az USA-t.  

Egy angol közgazdásznak feltett kérdésre, hogy mi ebből Kína haszna, hiszen elképesztő mennyiségű olcsó árut szállít az Egyesül Államokat - és így az USA valószínűleg válaszlépésként lezárja a beszállítási lehetőségeket -, meglepő választ olvashattunk. 

Az Egyesült Államok képtelen lezárni az utat a kínai áruk előtt. Először is azért, mert a Kínában működő cégek, amelyek az USA-ba szállítanak, nagy számban amerikai cégek vagy vegyesvállalatok.
A másik, ami pedig ennél sokkal fontosabb, hogy nincs alternatívája a kínai olcsó árucikkeknek.  
Egy átlagos amerikai háztartásban a berendezések 70-80 százaléka kínai

Olcsó, közepes minőségű termékek, melyek használatához, és az olcsóságából adódó problémáihoz már hozzászoktak az emberek. Ahhoz a brutális inflációhoz, amelyet a kínai áruk kivonása jelentene, senki nincs hozzászokva.

Amennyiben pedig az USA lezárná a határokat, Kína válaszlépésként piacra dobhat 3.6 trillió dollárnyi valutát és államkötvényt. Ekkora összeg piacra dobása következtében mind az USA gazdasága, mind a világpiac azonnal összeomlana.

Valójában már most is összeomlana, hiszen csak az emberek hiszékenysége és a "fogyassz-vásárolj-ne foglalkozz semmivel-magatartás tartja életben.

Kína dollártartaléka háromszor akkora, mint a legnagyobb valutatartalékkal rendelkező országé, és több, mint Európa legerősebb iparával rendelkező országának, Németországnak egy évi teljes nemzeti összterméke.
Az ügy kapcsán a gazdasági szakemberek első körben az egész hírt politikai manővernek tekintik.

Kína valószínűleg belátható időn belül egyeztetni fog az Egyesült Államokkal, és megfelelő pozícióból akar tárgyalni. Nyomást akar gyakorolni Washingtonra, a csendes-óceáni terület feletti uralom kérdésében.

Kína meghátrálásra akarja kényszeríteni az Egyesült Államokat. Egyetlen gazdasági szakember sem tartja valószínűnek, hogy Kína kifűrészelné maga alól azt a kiváló és jól jövedelmező világgazdasági pozíciót, amelyet az elmúlt időszakban elért.

Ha megteszi, az olyan világpolitikai folyamatokat indíthat be, olyan káosz állapotokat idézhet elő, melyet ma még megjósolni sem lehet.

A gyenge gazdaságú országok azonnal bedőlnének, ahol pillanatokon belül eluralkodna a káosz.

A stabil nagyhatalmak nem fognak közbeavatkozni, mivel nincs meg a hozzá szükséges pénzügyi tartalék, mert éppen ennek összeomlása okozza magát a káoszt. Így a világ nagy részén tartós káosz uralkodna el, és hosszan elhúzódó háborús időszak következne.


Ezt Kína semmiképpen sem akarhatja, és éppen ezért biztosak abban, hogy Peking a súlyának megfelelő józansággal kezeli a helyzetet. Ha viszont a konfliktusba belemegy, azt csak abban a reményben tenné meg, hogy maximálisan felkészülve győztesként kerülhet ki egy nyugat elleni megsemmisítő háborúból. 

A dolog hátulütője, hogy amint a hír felröppent, és megkezdődtek a találgatások,

Kína újabb bejelentést tett, a továbbiakban az olaj üzleteket sem dollárban bonyolítja.

Már ez önmagában is hatalmas kiesés lenne az Egyesült Államoknak, mivel a 2013-as évben a legnagyobb olaj felvásárló Kína lett.

A kínai piacról származó petro-dollárok kiesése önmagában válságos állapotokat fog okozni az USA pénzpiacán.

A továbbiakban Kína saját pénzeszközét fogja használni nagy valószínűséggel. Főleg, hogy a napokban hallhattuk, hogy a Yuan a második leggyakrabban használt valuta a dollár után, melyben az üzleteket kötik és letaszította az eurót is...

A Reuters gazdasági szakembere szerint, ha Kína ezt meglépi, akkor új fejezet kezdődik a történelemben.

Az Egyesült Államok sajtója nem foglalkozik az üggyel, és ezt nagyon rosszul teszi. Az amerikai embereknek - és teszem hozzá, az európai átlagnak sincs fogalma arról valószínűleg, hogy mit jelent ez az egész.



Forrás: Exopolitika Cikkek linkjei a témáról: RT News / Bloomberg / CNBC / Infowars

24 megjegyzés:

  1. Felvásárolják Magyarországot is ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, jövőre kínai rabszolga leszel.

      Törlés
    2. Ha jobban megnézed akkor igen. Ezek az új "munkahelyek" mint pl. az autógyár, stb. mind más kezében van. Egyszer majd jönnek, és mondják, hogy az az övéké. Főleg, ha majd kell nekik a víz , ami itt van M.o. alatt.

      Törlés
    3. Sajnos az USA parazita módon "üveggyöngyért" azaz: papírfecnikért /dollárért/ kap aranyat, olajat, autót, és millió más értéket. Eladósítja a világ, összes országának kormányát. Kivéve Kínát. Ezt a rendszert a pénzügyi hatalmasságok találták ki, és irányítják, ha ez a rend felborul bekövetkezit az a bizonyos bibliai jóslat

      Törlés
  2. Nagyon köszönöm a hivatkozást, megtisztelő. A forrás a fb.com/exopolitika , szubjektív megjegyzésekkel.

    VálaszTörlés
  3. A Bloomberg cikkben én inkább feltételes módot vagy fenyegetést érzek, mint konkrét lépést. Tudjuk mekkora jelentősége van egy-egy kijelentésnek a mediátorok világában.

    VálaszTörlés
  4. Az amcsik pont azért gyilkolják az EUR-t, ahol lehet, hogy ne legyen menekülő-valuta (a CHF túl kicsi, hogy egy nagyobb ország abba meneküljön). Vagyis valószínűleg Kína „csak” nyomás alá próbálja helyezni az USA-t, hogy a Csendes-óceánon kevesebbet kalandorkodjon. Ez akkoris világtörténelmi újdonság, hogy Izraelen, és a Hruscsov-i Szovjetunión kívül létezhet olyan ország, amely Sam bácsit presszionálja…
    (Tudjuk, Szaddám és Kadhafi is ki akart szállni a petrodollár bizniszből…)

    VálaszTörlés
  5. A FED-et holnap kereken 100 éve alapították (1913. december 23-án) sunyi módon, s ezzel a "kőművesek" jelentősen hozzájárultak az emberiség lezüllesztéséhez. Innentől indult a hadigépezet, az adósságspirál a korlátlanul nyomtatható játékpénz (dollár) segítségével...

    http://kuruc.info/r/7/121803/

    S mint minden fontos esemény idejét, így ezt is gondosan IDŐZÍTETTÉK. Vajon mit FEDnek a számok? Evezzünk a számmisztika ingoványos vizeire!


    - 1913: 1+9+1+3 = 14 = 5 = római "V" ... ezzel megvan a 60 fokos körzőnk...

    - december: 12 hó -> "L" ...a kőműves jelképtárból nélkülözhetetlen "derékszögű vonalzónk" is megkerült, már csak a "G" (G-old - arany-arány, Great Architect...) hiányzik középről az ismert szimbólumból. (L=12. betű angol/latin ábécé; gemátria -> kabbala, számmisztika; számok -> betűk)

    - 23: 2+3 = 5. -> E, Eye, a "mindent látó szem" középen a körző és vonalzó között, meg a piramis tetejéről amely ott az Egydollárosan. Bár az előbbinél a jele ennek ott "G" (God/doG -> nagy kutya csillagkép, Szíriusz -> Egyiptom...G/6-g/9), viszont az "E" kisbetűje az "e" (tükrözött 9-es) nem véletlenül lett 9-es formájú mert így egy láncba csatlakozik, a 9. "I"-áj=EYE-hoz csatolódik közvetlenül, mint az előbbi zárójelben megjegyzett "G-g" is. (Ez a 6-os, 9-es, 8-as szimmetria a világmindenség működésének szempontjából fontos tényező; Téridő, Fény, Anya-G, G-aia... ...)


    S az ilyenkor szokásos megerősítés is ott van az "aláírásban" (dátum) amikor az amerikai törvényhozás döntése megszületett a Federal Reserve alapításáról, s ezzel egy újabb szintre kapcsolhatták az Új Világrend gépezetét. S ha jól emlékszem (?) pont 13 illuminátus család áll e államinak álcázott, de magánbank mögött (13 lépcsős piramis; 13 - M - Tarot-Halál, M-ortem, átjáró a világok között...)

    Tehát...

    EYE = 5+25+5 = 35 (=8 -> trükkösen elrejtve a Fibonacci számsor 1..2..3..5..8..13... Fi (G-olden ratio, arany-arány), a Teremtő Forrás formájának síkvetülete -> Tórusz, Mandu (8 ...fekvő "8"-as -> a "végtelen" jele a matematikában, 8=Mars=Energia, ki-áradás, KI-terjedés...), "Alma"-"Paradicsom" (Biblia) - Bindu keleten amely oszcillálva teremti folyamatosan a világunk (két 8-as -> Fénymag -> éggömb: 88 csillagkép; 8x8 -> =64 DNS triplet, 64 dimenzió, 64 vármegye, 64 alma-ndin a Szent Koronán... -> itt lehet ilyesmiknek utánanézni akit érdekel: http://hunok.hu/startlapok/ujablaknyito.html

    ... szóval szakrális/univerzális jel-képekkel operálnak odaátról, az itteni strómanjaikon keresztül... a "SZEM" (gör. mati -> mate-Mati-ka; SZáM; MáS -> "I"-áj-ÉN-EYE-Szem... I am...) lebeg a semmiben a piramis felett.)

    - december + 23-a = 35


    Aztán...

    - Illuminati: 1776. május 1 ----> 50 274 nap ----> FED: 1913. december 23. (http://www.timeanddate.com/date/durationresult.html?y1=1776&m1=5&d1=1&y2=1913&m2=12&d2=23&ti=on)

    50274 = 9 = 9. betű gemátria -> "I"-áj=EYE... Véletlen? (elosztva a "szemmel" egyébként a héber naptár szerinti 5586. évet kapjuk, ami 1825/1826... s ha emlékeim nem csalnak e környéke is fontos dátum a FED létrehozása vonatkozásában. Majd ennek vki utánanéz...)

    - FED: 6+5+4 = 15 = 6 -> "G" ... illetve héber gemátria: 6 = Vav -> "V"... a vakolásához már csak egy kellék hiányzik a derékszögű vonalzó. Vajon meglesz?

    6*5*4 = 120 -> 12 -> "L"

    VálaszTörlés
  6. ebből akár fegyveres harc is lehet

    VálaszTörlés
  7. Ha tegyük fel az USA végső elkeseredettségében megtámadja Kínát és Oroszországot, akkor úgyis befogják vetni a nukleáris fegyvereket, amely minimum 3-4 milliárd ember azonnali halálát fogja okozni. Elkerülhetetlen, és mint tudjuk az új világrendhez elég néhány milliárd ember, hiszen könnyebb uralkodni a kevés felett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én valahogy úgy látom, hogy az USA (amely pillanatnyilag hadászati fölényben van bármely más állammal, vagy szövetséggel szemben) tk. próbálkozik, hogy hol van a leggyengébb láncszem az ő hegemon szerepe ellen fellépők között. Nem jött be Szíria lebombázása, különösebb presztízs-veszteség nélkül feladta. Mégsem támadta meg Iránt, sőt ezt ráhagyta Izraelre. Bombázókat küldött Kína parti vizeihez, amire rögtön megjött a válasz, hogy akkor ők kiszállnak a petrodollár-bizniszből. Vagyis itt se aratott sikert. (Ilyen volt korábban a dél-osszét/grúz konfliktus, ahol egyedül az orosz mértéktartás miatt nem durvult el a helyzet).

      Mi várható? Ki tudja (mert biztosan van leggyengébb láncszem, csak kérdés mikor találják meg).

      Ja még azt kifelejtettem, hogy amcsi kiépíteni akar egy gyorsreagálásu (hagyományos) globális csapásmérő erőt, amire rögtön megjött az orosz válasz: atom…

      Törlés
  8. Az új dollárról még nem hallottatok?

    Itt megtekinthető: http://www.examiner.com/article/100-spectacular-dazzling-new-100-dollar-bill-unveiled

    Az "Esemény"-ről melynek eljövetele hamarosan várható it olvashattok további információt:

    http://felkeszulesavaltozasra.blogspot.hu/p/vezetes.html#.UrcUcdLuJe9

    Szerintem a fenti cikk ennek a kezdete, legalább is a magam részéről ebben bízom:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt azért ne felejtsük el, hogy az eddigi pénzcserék tapasztalatai szerint mind a betétesek, mind a hitelnyújtók elvesztik követeléseik jó részét. Az átváltási arányt az új pénz kibocsátója fogja meghatározni (USA, háttérerők). Óriási vagyont fognak veszíteni az olajkitermelő országok, és Kína.

      Törlés
  9. Engem az sem lepne meg, ha kiderülne, hogy a kinai döntéshozók is a multik klubjába vannak leigazolva. Érdemi változást csak ez hozhat: http://www.youtube.com/watch?v=oHvnDXiQGXs Ez se véletlen!: http://vilagbiztonsag.hu/keptar/displayimage.php?pid=21533

    VálaszTörlés
  10. Meg lehetne menteni USA-t, mivel ott is van sok jo ember es a masodik nyelv mar spanyol, tehat nem is az ellustult, kover feher hamburgerzabalokrol van szo.

    Lehet hogy a vilag egyensulya erdekeben meg is kell menteni. Hogyan? Egyetertek hogy az USA nem tud nem venni Kinatol mivel Kina olcson gyart, tehat a kinai aruk kivonasa, legalabb is gyors kivonasa nem jarhato ut.

    Nem csak az arak mennenek nagyon fel hanem USA ban nincs is mar meg a gyarto kapacitas, sem a szakertelem, mivel regota Kinaval dolgoztatnak.

    Egy folyamatos/fokozatos aru kivonas viszont megvalosithato. Ez lehetoseget ad az USA nak arra hogy kikepezze a sajat embereit, kisebb gyarakat hozzon letre kezdve talan a konnyuiparral es a haztalyi mezogazdasaggal, mivel azok tokeigenye minimalis. (es az USA-ban mar "penz" sincs", legalabb is nem az atlagnak es a "nep" -nek).

    A masik fontos reszlet pedig hogy a Kinaban keszult aruk nem olcsok, a Kinaiak keveset kapnak erte, viszont az amerikai vasarlo sokat fizet erte. En UK ben elek 16 eve es lattam hogy a termeles elment Kelet Europaba majd Tavol Keletre, de a ruhak stb nem lettek olcsobbak, mi ugyanannyit fizetunk erte mint regen.

    A kerdes hogy hol a penz? Mivel a multinacionalis vallalatok kozpontositva vannak, es soknak ugyanaz a tulaja, csak a markanev mas, a profit ami a kinai gyarto es a vasarlo kozott van, a multi, tehat a cabal kezeben marad.

    A szervezett bunbanda gazdagszik meg ebbol a rendszerbol. A jo hir az, hogy bar nagy "hatalmuk" van, nem sokan vannak es szep lassan a helyi, fuggetlen termeles visszahozatalaval, a bio termekek vasarlasaval, es a bunbanda tagjainak az elkapasaval (borton), plusz uj rendeletek behozasaval mint pl a fenti cikk, a bunbanda szepen ala van asva.

    Aki ugy latja hogy az USA mindenkit leszed, kihasznal, megtamad stb. es ezert bunhodnie kell, vagy valami katartikus vegre szamit....megertem, en is ugy latom hogy a dolgozo emberek leszedese nagyon elharapodzott.

    Ennek ellenere szemmel kell tartani, amit Snowden is mondott, a legtobb ember jo vagy legalabb is nem rossz.

    A vilag egy bunbanda kezeben van, akiktol ugyesen meg kell szabadulni, ugy hogy a sok artatlan embert ne tudjak lehuzni.

    Ez folyamatban van es remelem az eredmeny hamarosan meg lathatobb is lesz.

    Persze ha megnezzuk pl a helyi ujsagokat mint pl a City AM, amit a Cityben terjesztenek, sok cikk van arrok hogy minden rendben van de sok cikk van arrol is hogy gaz van, a kolcsonok kiadasa egyre nehezebb, a fegyver es drog kereskedelem se a regi, a media is megy a social media fele tehat a kozpontositott media helyett egyre inkabb az emberek facebookon stb blogolnak stb. Szoval hogy Anglianak is majd termelo tevekenyseget kell vegeznie, ha nem akar lecsuszni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kitti!
      Az USA-t csak az menthetné meg ,ha sokan olvasnának- pl ezt a régi újságot,és felébrednének:
      http://www.youtube.com/watch?v=HX79E3B0_I4&feature=youtu.be

      Törlés
  11. Hat remelem nem fognak nagyon lecsuszni mert azzal egyreszt bennunket is lehet hogy sikerul lerantani, masreszt meg a legtobb ember birka, es igazibol nem hibas a nagytestver bunei miatt.

    Allitolag a nagytestver kb 500-600 emberbol all, a vezetoiket tekintve, tehat lehet hogy listat kene irni es szegregalni oket. konnyebb lenne mivel igy csak akadalyozzak a normalis emberek letet.

    Csak nem mindegy hogy ezt mikor tesszuk meg, amikor pl a vetomagok 40%-a GMO, vagy mondjuk mar a 80%.



    VálaszTörlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  13. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  14. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  15. A zsidokat tekintve pedig, tudom hogy sokan kategoriakban gondolkodnak, es nagy divat mindent a zsidokra/ciganyokra stb fogni.

    En ugy latom hogy az igazi big brother control, ami "lefele kontrolal", felelmen alapszik, es ha egy kategoriaba kellene besorolni, akkor az a pszichopata lenne, ami kozul biztos van zsido is, meg pl.lehet hogy az Angolszaszok kozott tobb van, mint mondjuk az eszkimok kozott....:)

    De a beteges lefele kontrolalas lenne ami osszekoti ezeket az embereket, (a szervezett bunozesen kivul), azon kivul sok a buta vezeto is, vagy az olyan aki alkalmatlan ra, mert birka, csak valamiert odakerult.

    Szoval a zsidoknal en nem akadnek el. Plusz ha megnezzuk, alig kaptak el par nacit, a tobbi Del Amerikaba menekult, vagy kifejezetten hivtak, es ott nagyon sok ember eltunik meg jelenleg is, tomegsirokat talalnak.

    Ezt nem is titkoljak az ujsagok, es a drog haborura fogjak, ami biztos igaz is, de ki a kutya fogadna be a haboru utan pl. 500-1000 naci vezetot, es utana mit csinalna vele?

    Ha megnezel pl egy interakciot egy domina (dominatrix) es az alanya kozott, jol megkulonboztetheto az igazi "power" es "control", a hamistol. (Nem reszletezem tovabb..:)) A jo kontrol "empowering" es "enabling" a rossz pedig lehuz es rombol. Ezt azert mondtam mert sok domina szadista is.

    VálaszTörlés