2012. február 4., szombat

Eltörlik az Internet szabadságát az ACTA-val és Te azt sem tudod mi ez ?


Mondj NEM-et az ACTA-ra Magyarországon TILTAKOZÓ ESEMÉNY - Feb.11. ! 
Magyarország is csatlakozik az ACTA-hoz! Míg Lengyelországban országos felháborodás és tiltakozás ellene, és a lengyel miniszterelnök is megtagadta az aláírását....
addig Neked, kedves magyar állampolgár, ugye fogalmad sincs róla, mi ez ???
NÉZD MEG EZT A VIDEÓT ÉS OLVASD EL A CIKKET !!!


ACTA = Hamisítás elleni Kereskedelmi Megállapodás 

Az internet feletti ellenőrzés átvétele

(THE ANTI-COUNTERFEITING TRADE AGREEMENT)


Miközben a világ a SOPA és PIPA törvények miatti felháborodásra figyelt az EU és Japán képviselői szép csendben aláírtak az említett két törvénynél is sokkal veszélyesebb egyezményt. Az Egyesült Államok és Japán kezdeményezésére és a nyilvánosság informálása nélkül készült Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás (ACTA) drámai módon megváltoztathatja az Internet globális felügyeletét. Az egyezménnyel kapcsolatos tárgyalásokat kizárólag az ágazat és a kormányok képviselőinek részvételével és a média teljes kizárásával tartották, fittyet hányva a demokratikus folyamatoknak.


A megállapodás olyan intézkedéseket vezet be a szerzői jogok védelmének ürügyén, ami az Internet tartalmak feletti átfogó beleszólási joggal hatalmazza fel a privát szektort. Az ACTA minden korábbi jogi felügyeletet eltöröl és lehetővé teszi a szerzői jog tulajdonosoknak, hogy bírósági végzés nélkül követelhessék az általuk kifogásolt tartalmak törlését, az Internet szolgáltatókat pedig jogi úton felelősségre vonhatják, illetve megbüntethetik, amennyiben nem tesznek eleget a felszólításnak.
Elvileg egy oldalt azért is törölhetnek, ha egy cég logóját engedély nélkül megjeleníti, vagy csupán egy szerzői joggal védett tartalomra mutató hivatkozást jelenít meg. Az ilyen vétkekért a felhasználók ellen büntető eljárás indulhat, eltilthatják az Internet használatától és még börtönbe is kerülhetnek.

A megállapodás súlyos következményekkel járhat a szólás szabadságára nézve. Az nyilvánvaló, hogy az igazi cél az információ feletti hatalom visszaszerzése, hiszen az Internet segítségével egyre több ember botlik bele a globális elit örök bosszúságába: az igazságba.

A SOPA törvénynél tapasztalt heves tiltakozásból tanulva, Barack Obama, aki mint tudjuk alkotmányjogász, a törvényhozói folyamatot ügyesen megkerülve „végrehajtói megállapodásként” írta alá az ACTA-t, mivel így ennek törvényerőre emelkedéséhez nem szükséges a kongresszus jóváhagyása.
A Fehér-ház nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva semmilyen információt nem volt hajlandó szolgáltatni a megállapodással kapcsolatban.


Az Internetszolgáltatókra vonatkozó büntetőjogi szankciók mellett, az ACTA arra is kötelezi őket, hogy a felhasználók személyes adatait átadják a szerzői jog tulajdonosoknak. Az intézkedés által bevezetendő jogi folyamatok ellentétben állnak az aláíró országok jogi szabályozásával, és többek között azt is lehetővé teszi, hogy a bevándorlási hivatal alkalmazottai átkutassák az utasok laptopjait, külső merevlemezeit, vagy bármilyen böngészésre alkalmas eszközt a repülőtereken vagy határátkelőkön.

A magyarországi aláírás nem érte el a hazai fővonalas média ingerküszöbét. A nemzetközi egyezmény még nem emelkedett törvényerőre hazánkban, mivel azt előbb az Országgyűlésnek ratifikálnia kell.
A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület közleményben tudósított az aláírás tényéről, a jogvédő szervezet szerint az aláírás illetve a ratifikáció nyomán nem változik a magyarországi jogi környezet, ellenben könnyebbé válik a magyar jogtulajdonosok érdekeinek külföldi védelme. Ellenben az aláíró országok bármelyike kifogással élhet magyar oldalak ellen, és kérheti azok lekapcsolását, törlését, illetve a tulajdonos jogi felelősségre vonását.


Az ACTA megállapodás akkor emelkedik törvényerőre az EU országokban, miután azt az Európai Parlament júniusban aláírja. Hivatalos tiltakozással és a társadalom felvilágosításával van némi halvány remény, hogy a megállapodást elutasítják.
Az ACTA létezésének ténye önmagában bizonyítja, hogy globális világunk teljes gőzzel robog a rendőrállamiság és központosított hatalom felé, ahol az emberi innovációnak és önfenntartó technológiáknak nincs helye.


Zbigniew Brzerzinski, volt amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó, a Trilaterális Bizottság társalapítója már 2010-ben a Külkapcsolatok Tanácsa előtt a globális politikai ébredés veszélyeire figyelmeztetett. Egyes technológiákban, mint a fájlmegosztó rendszerekben, a blogokban vagy a nyílt forráskódú szoftverekben megvan a potenciál, hogy aláássák a központi hatalomra vágyó, a társadalmat saját áruiktól való függésre kényszerítő oligarchikus kormányérdekeket.
Zbigniew Brzerzinski alábbi, saját könyvéből való idézete is ebbe a törekvésbe enged bepillantást:


„A technotronikus kor sajátossága az irányított társadalom megjelenése. Ezt a társadalmat egy elit irányítaná, amit nem korlátoznak a hagyományos értékek. Hamarosan lehetséges lesz szinte folyamatos megfigyelés alatt taratani minden állampolgárt és mindenkiről naprakész, a legszemélyesebb információkat is tartalmazó megfelelőségi naplót vezetni. A hatóságok mindenkor hozzáférhetnek majd ezekhez az adatállományokhoz.”

Forrás: idokjelei.hu

8 megjegyzés:

  1. Ime a retkes Kazári zsidók újabb trükkje! A New Orld Worder megteremtése, valamint a Em-birkásítás újabb „beágyazása” ezáltal kaptártudat bővítése!

    VálaszTörlés
  2. NA!VISSZA ÉRTÜNK A III/III-AS CSOPORTHOZ!BRAVÓ!MÁR CSAK A CHIPPEK HIÁNYOZNAK ÉS KAPNAK EGY ÁLTALUK JÓL NEVELT EMBER CSOPORTOKAT,A FÖLD EGÉSZÉN!

    VálaszTörlés
  3. Még nincs minden veszve. Fel kellene vonulni, mint Lengyelorszàgban...

    VálaszTörlés
  4. ez egy hülyeség, ezt az egész idióta összeesküvés elméletet a tartalmakat ellopó és másoló megosztó oldalak találták ki, akik nagy hasznot húznak a megnövekedett forgalmukból eredő reklámbevételekből. nem igaz, hogy senki nem veszi ezt észre. végre megszorítják a tolvajkodásukat, erre körítenek egy ilyen lehetetlen konspirációs elméletet és begerjesztik az embereket. szerintem nagyon helyes, hogy valakinek a munkájáért fizessen a társadalom, "nincs ingyen ebéd" csak lopás.

    VálaszTörlés
  5. Két bankár beszélget:
    - Te! Miért rúgtad ki a titkárnődet?
    - Mert kiderült róla, hogy egy ACTA kukac!

    VálaszTörlés
  6. Europeanfederalist

    Akkor álmodj csak az Európai Egyesült Államokról. Soha nem fog létrejönni.
    Ez nem összeesküvés elmélet. Eddig szerintem te is töltöttél le filmeket,ahogy a világon mindenki Kínától Argentínáig,Nagy-Britanniától Új-Zélandig. Senki sem vette az eredeti DVD-ket,CD-ket több ezer forintokért. Csak mondok egy példát: az arab országokban és Oroszországban a feltöltés is legális. Ennyit a kurva nagy EU-nyugati demokráciáról.
    Tudod én nem szeretnék olyan társadalomban élni,ahol mindenki mindig megfigyelve van,hogy éppen mit csinál. És ha az kicsit sem tetszik valakiknek,elvisznek és börtönbe zárnak. lásd FEMA. Ez nem konspiráció,bár az lenne!

    VálaszTörlés
  7. gyerekek, rálátás rálátás... egy kis szociológiai ismeret után rájöhetünk, hogy így is úgy is klikkekbe verődve fogjuk pusztítani egymást... nevezhetjük ensznek, umbrella corpnak, vagy bármilyen más uniónak...
    hová fogsz elmenni? hová fogsz elbújni? hová? mikor már mindenki követni fogja a rendeletüket... ez determinizmus, génjeinkben van elültetve

    VálaszTörlés
  8. europeanfederalist én részben egyetértek veled, de akadnak olyanok, mint én, akik letöltenek valamit, és miután tetszett nekik megveszik a művet eredetiben. (Igaz ha nem tetszett nem veszem meg, nomeg ha nem jutok hozzá.)
    Ha nincsenek a filecserélő és egyéb letöltő oldalak, akkor azt az elég tetemes pénz nem jut el a kiadókhoz.
    Másrészről szerintem ez az egész már mindenkit megfoszt privilégiumától.
    Ha pedig tényleg figyelnének minket az már tényleg több lenne a soknál. Ezen érdemes elgondolkodni, én mindenesetre egy másik alternatívában gondolkozom.

    VálaszTörlés