2011. november 22., kedd

Peregnek a háborús harci dobok - egyre hangosabban


Egyre hangosabb a harci dobok zaja, ahogy az Infowars.com fogalmaz. Az előkészületek persze alig-alig kapnak nyilvánosságot a médiában. Hiszen minél kevesebben látják, ami történik, annál kisebb ellenállásba ütközik az Irányító Elit. Mikor meg beindul a folyamat, akkor már késő lesz bármit is tenni ellene.

Egyet biztosan mutatnak az események:

A nagy globális sakkjátszma újra beindult és folyik a világ érdekszféráinak újrafelosztása.

Ez viszont újra megmutatta, hogy hatalmas érdekellentétek feszülnek a süllyedőben lévő Nyugat (USA, Európa) és a felemelkedő Kelet (Kína, Oroszország) között. Ennek hadszíntere jelenleg pont az az amúgy is sérülékeny és lőporoshordónak számító muzulmán világ (Irán, Szíria), ahol egy szikra is elég...

Ha csak a friss híreket nézzük, nem sok biztató jelet találunk:

Orosz hadihajók érkeztek a szíriai vizekre, hogy megakadályozzanak egy „humanitárius közbelépés” ürügyével indított újabb NATO vezette támadást.


„Az orosz hadihajók a napokban érkeznek a szíriai fennhatóságú vizekre, jelentette a szír hírügynökség csütörtökön, egyértelművé téve, hogy a lépés félreérthetetlen üzenetet képvisel a nyugat felé, mégpedig azt, hogy Moszkva visszautasít bármiféle beavatkozást a szíriai zavargásokba,” jelentette a Haaretz. Oroszország egyre keményebben lép fel Szíria védelmében. Szergej Lavrov, orosz külügyminiszter polgárháborúnak minősítette az országban folyó erőszakhullámot, a nyugat ismételt vádjai ellenére.
Mark Toner a Fehérház szóvivője visszautasította, hogy Szíriában polgárháború dúlna kijelentve, hogy „az Egyesült Államok szerint, az Assad rezsim erőszakkal és megfélemlítéssel próbálja elnyomni az ártatlan tüntetőket.”
Ugyanezt a retorikát hallottuk Líbia esetében is, miközben a NATO erők a vadászrepülőkkel és vállról indítható rakétákkal harcoló al-Qaeda vezette lázadóknak nyújtottak légi támogatást, akiket szintén „ártatlan tüntetőknek” nevezett a nyugati média.

Oroszország támogatása nélkül Szíria szinte teljesen védtelen lenne egy NATO támadással szemben.

Robert Baer, volt CIA ügynök és Alastair Crooke, korábbi MI6 tiszt szerint a szír nép változást akar, de semmiképpen sem egy „humanitárius” NATO támadás formájában.


Mindeközben Oroszország figyelmezteti a NATO-t :
 felkészült egy nukleáris támadásra !


A képen: Nukleáris hatalmak és atomfegyverek száma
Az orosz hadseregtábornok, Nikolai Makarov elmondta, hogy a NATO keleti irányú terjeszkedése annak veszélyét rejti magában, hogy megnövekszik azon helyi konfliktusok száma, amiben Oroszország is érintett lesz. (Makarov az orosz fegyveres erők tábornoki karának feje, ami jelenleg a legmagasabb katonai pozíció az orosz fegyveres erőknél.)


Lengyelország, Magyarország, Csehország, Lettország, Észtország, Litvánia azok közt az országok közt vannak, amelyek a Varsói Szerződést NATO-tagságra cserélték. Oroszország hadilábon áll azzal is, hogy az Egyesült Államok egy amerikai rakétavédelmi pajzsot tervez Európa fölé.
"Az európai rakétavédelmi pajzs ma egy igen komoly probléma" - mondta Makarov tábornok.
Oroszország úgy látja a NATO terjeszkedését, beleértve a hajdani szovjet tagállamokat és a szovjet-blokk egykori tagjait Kelet- és Közép-Európában, mint a legnagyobb fenyegetést Oroszország biztonságára.


Oroszország Kínához hasonlóan rakétaként emelkedik felfelé
Ehhez nem kell magyarázat és nincs mit hozzáfűzni... :
Vlagyimir Putyin 2000-ben lett Oroszország elnöke. Kormányzása alatt az orosz gazdaság hatszorosára nőtt és a hetedik legnagyobbá a világon. Putyin alatt az orosz ipar 76%-al nőtt, a befektetések 125%-al bővültek, a reálbevételek majdnem megduplázódtak, és a havi átlagfizetés hétszeresére nőtt 80$-ról 640$-ra. 2000-től 2006-ig a fogyasztási hitelek negyvenötszörösükre nőttek és a középosztály 8 millióról 55 millióra bővült. A szegénységi küszöb alatt élő emberek száma a 2000-es 30%-ról 14%-ra csökkent 2008-ra.


Nyolcéves kormányzása alatt nagyobbrészt helyreállította az orosz katonai erőt és befolyást. Szövetséget kötött Észak-Koreával, Kínával, Mongóliával és Kazahsztánnal, hatékonyan biztosítva Oroszország keleti és déli határait.
Oroszország ma éles ellentétben áll 20 évvel ezelőtti önmagával. Az ország többé nem szegény, felhalmozott 516 milliárd dollár valutatartalékot, ami a harmadik legnagyobb a világon, csak Kína és Japán előzi meg. Oroszország leelőzte Szaúd-Arábiát, a világ legnagyobb olaj-exportőrét, ami azt is eredményezte, hogy a világ legnagyobb gázexportőreként Oroszország energiahordozók terén szuperhatalom lett. Oroszország egy erősen tudományos, repülőgép ipari és hadiipari nemzet, általános vélekedések szerint a világ második legfejlettebb haderejével bír az USA után.

Ezek a fejlemények mind aggodalomra adnak okot, főleg annak fényében, hogy az Irán ellen indított támadás Izrael oldalán folyamatosan napirenden van és folyik ennek előkészülete mind kommunikáció (média-tömegmanipuláció), mind katonai előkészületek tekintetében. Hogy ezt megelőzi-e egy Szíriában indított "bemelegítő" akció vagy sem, hamarosan ki fog derülni.
Egy biztos: az elkövetkező néhány hónap sorsdöntő lehet az emberiség életében....

(Felhasznált források: Infowars, Idők Jelei, Jövőnk.info)

3 megjegyzés:

  1. Koszi, nagyon jo kis cikk ismet!

    En nem is tudtam h Putyin ekkora novekedest ert el, igazi sikersztori!
    Ebben a mai vilagban ilyen mertekben novekvo gazdasag? Persze a hiradoban ezt nem reklamozzak.

    Akarhogyis, gratula nekik!

    VálaszTörlés
  2. Ügyes propaganda :) Én azért kissé szkeptikus vagyok e siker-storyval szemben :)
    Majd ha független és korrupciótól mentes statisztikai felmérések állítják és mutatják ki ezeket a főleg gazdasági, jóléti emelkedési mutatókat, - akkor a világ elismerésére jogosan tarthatnának igényt.
    Addig ezeknek legfeljebb a fele lehet igaz ...

    Putyin és vezetése alatt, a dinamikusan taktikus politikájában, - elsődleges szempont valószínűleg, - a volt Szovjetunió nimbuszának Oroszországként helyreállításáé a főszerep.

    Újbóli megerősödésének (elsősorban) tudományos hadászati űrkutatások és katonai erőinek visszaállított erő-egyensúlyi, anno hidegháborús üzeneteiket idéző, stratégiai propagandájukat érzem ki
    - az igen jól összeállított cikkből.

    Afelől sajnos nincs kétségem, hogy a világ színpadának sakk-tábláján, demonstrációja mögött, valós nukleáris bázis lehet, - verbálisan már is bedobva a "nagyágyút": „Ne tovább !” - figyelmeztetéseit leadva az USA és csatlós NATO szövetségesei felé...

    Úgy hogy kedves Fény-testvérem ! A mesterségesen ketté szakítani igyekvő világunkra, elménk egyesített féltekéivel terjesszük fényünket e két földi hatalom megbékélésére ...

    VálaszTörlés
  3. "Ahol bűnösök háborúznak, ott mindig a gonoszabbik győz, és a kevésbé gonosznak megadja az Isten a módot, hogy a legyőzetés megaláztatásában és szenvedéseiben közelebb kerüljön az igazsághoz, és megtalálja az egyenes és tiszta utat, amelyik a békességhez vezet."
    - Wass Albert -

    VálaszTörlés