2011. november 14., hétfő

A pénzoligarchák megeszik a demokráciákat ! Ennek útjában áll Orbán Viktor?

Magyar politikával szándékosan nem szokott a "Világ Helyzete" foglalkozni,de az alábbi hír és interjú nagyon megütötte azt a limitet, hogy érdemes legyen megosztani és közösen elmélkednünk rajta. (Itt vagy a Facebook csoportban, Világ Helyzete Oldalon

És akkor nézzük a cikket! Érdemes végigolvasni! (Lényeg a kép alatti részben van!)

„A periféria országainak demokratikus szerkezete fel van függesztve” 

Egy éven belül leválthatják Orbán Viktort?

Róna Péter közgazdász szerint Görögország és Olaszország után Magyarország vezetését is „saját emberére” bízhatja az Európai Unió.
Noha lenne lehetőség az euróövezet problémáinak orvoslására, ezek az eszközök egyelőre nem kerültek előtérbe. Jelenleg egy egészen más küzdelem zajlik, ami egy olyan eurózóna fenntartásáról és átalakításáról szól, ami a centrum és a periféria közötti erőviszonyokat betonozza be – nyilatkozta a mindennapi.hu-nak Róna Péter közgazdász.
Szerinte a periféria országainak szerepe a jelenlegi gazdasági szerkezetben annyi, mint a török vendégmunkásoké a 60-as években a német gazdaságban. Mint mondta, ennek a szerkezetnek az intézményesítéséről folyik most a vita. Amikor a görög válság beindult, minimális mennyiségű pénzzel kezelni lehetett volna a helyzetet, azonban Németország egyáltalán nem is foglalkozott a görög helyzettel, azt a látszatot keltve, hogy négy hónappal későbbi tartományi választásai miatt nem jó, ha Angela Merkel kancellár a görögök gondjaival foglalkozik.
Róna szerint mire a német kancellár pártja (CDU) számára vesztes tartományi választások lezajlottak, a görög helyzet teljesen elmérgesedett, azonban még ekkor sem foglalkoztak vele, és olyan konstrukciókkal álltak elő, amelyeknek nyilvánvalóan semmi hasznuk nem volt, és  kivitelezhetetlenek voltak. A bejelentett megállapodások nem valósultak meg. Az idei júliusi egyezségből semmi nem lett, de a két héttel ezelőtti G 20-as megállapodás sem sikeres, hiszen ahhoz, hogy működjön, Olaszországnak be kellene fizetnie mintegy 60 milliárd eurót. Bár ezt Olaszország nem tudja megtenni, bejelentették, hogy ez lesz a megoldás, tehát nyilvánvalóan kilóg a lóláb, hogy komolytalan a megállapodás – fűzte hozzá a közgazdász.

görög „mentőcsomag” egyébként egy hatalmas privatizációról szól, amelyben a vízművek, a villamos energia és a kikötők is szerepelnek az eladásra váró tételek között. Róna Péter portálunknak kifejtette: „jelenleg az zajlik, hogy a periféria országaiban a megválasztott politikai vezetőket az EU lecseréli a saját embereire. Az új görög miniszterelnök, Papadémosz az európai jegybank alelnöke, Mario Monti, aki valószínűleg Olaszország miniszterelnöke lesz, a brüsszeli európai bizottságnak volt belső piaci biztosa. Ez azt jelenti, hogy Olaszországban is lesznek privatizációs folyamatok, és ezt már le is írták.
A valutaalap és az IMF levélben szólította fel Silvio Berlusconi olasz miniszterelnököt: Olaszország nevezze meg, hogy évenként miként tud 5 milliárd euró állami vagyont, ingatlant eladni, amely összeget teljes mértékben az adósság törlesztésére fordítaná.” (Válság: foggal-körömmel küzdenek az olaszok)
A közgazdász vélekedése szerint ez a mechanizmus már beindul, és egy éven belül Magyarország miniszterelnöke Andor László lehet, hiszen látszik, hogy az unió kihelyezi a periféria országaiba az általa ismert és megbízható embereket. Mindezt alátámasztja a Wall Street Journal cikke is, amelyben arról írnak, hogy Magyarországon lehet a következő nagy válság. A közgazdász szerint a cikk megalapozója Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért felelős biztosának nyilatkozata lehet, amelyben a biztos elmondja, hogy mekkora lesz a magyar költségvetési hiány.
„A dolog lényege az, hogy óriási politikai átalakulás kezdetén vagyunk, amiben a periféria országainak demokratikus szerkezete fel van függesztve. Jelenleg már a döntéshozás az úgynevezett frankfurti csoport kezében van” – összegezte Róna Péter.
Az „Unió Politikai Bizottságaként” emlegetik a frankfurti Operaházban október 19-én összeállt testületet. A csoportot az Európai Unió döntéshozatali mechanizmusának lassúsága keltette életre. Egyetlen érdemi határozata azonban eddig az volt, hogy értésére adta a görögöknek: a világon sehonnan nem számíthatnak egy centre sem addig, amíg nem teljesítik a legutóbbi uniós csúcson kialkudott feltételeket. Az „Unió Politikai Bizottságának” ezen határozatát nagy lelkesedéssel támogatta a többi tagország, de vezetőik már most ferde szemmel nézik egy olyan újabb uniós testület működését, amelynek munkáját képtelenek ellenőrizni. Ez a testület Európa gazdaságáról döntő testület ma már.
Privát vélemény: 

A múlt héten már érezhető volt, hogy valakik nagyon támadják a Forintunkat és mindent megtesznek Magyarország összeroppantására. (Elég csak ránézni a 315Ft-os euróra vagy 250Ft-os svájci frankra).
A szabadkőművesek bankrendszere ki akarja csinálni az országot, hogy aztán olcsón privatizálhassa értékeinket (elég csak az édesvízkészletünkre vagy termőföldjeinkre gondolni).
Ismerünk országot a Közel-Keleten, melynek egyikből sincs igazán...
Miért is támadja ez a rendszer kezdettől Orbán Viktort ? Mert egy olyan miniszterelnök, aki nemzete érdekeit védi és hovatovább visszautasítja a Világbank országokat kizsigerelő hiteleit, egy ilyen vezető útjában állt mindig is a globalistáknak. Eltűntették a görög elnököt, lemondatták Berlusconit...szépen vásárolják fel a nemzeteket. Ki lesz a következő ?....

9 megjegyzés:

  1. Természetesen Magyarország évtizedeken keresztül felelős, transzparens költségvetési politikát folytatott, a politikusok véletlenül sem estek sohasem olyan felelőtlen ígéretspirálokba, ahol ad absurdum 14. havi nyugdíjat meg 50%-os béremelést ígértek, és a 3000 milliárd Ft-os manyup vagyont is a passzátszél fújta ki az államkasszából, így aztán az államcsőd-közeli helyzet hátterében kizárólag a Tudjukkik állnak, ahogyan a hasonlóan példamutató, ámde "unortodox" gazdaságpolitikát folytató Görögországban és Olaszországban is.
    A forint évek óta tartó gyenge szereplése a többi régiós devizával szemben pedig leginkább a Kárpát-medence sajátos mikroklímájával magyarázható.

    VálaszTörlés
  2. "Mert egy olyan miniszterelnök, aki nemzete érdekeit védi és hovatovább visszautasítja a Világbank országokat kizsigerelő hiteleit"

    Ez azért igy nem teljesen igaz.
    Hazudott, kiderült, homlok egyenest mást tesz,mint amit igértek. Ő is csak 1 egyszerű szolga, aki hűségesen teszi azt, amit parancsolnak neki fentről...

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. szóval el ne higgye bárki is, hogy OV a mi érdekeinket képviseli... csak a sajátját, meg a kölülötte lévő kis réteget képviseli...politikus, nem lehet tisztességes...
    elég ha csak a magyar föld külföldi kézre adásának a szavazását nézzük meg...

    jó ez az oldal, hiánypótló, minden nap megnézem, olvasgatom, de ezzel most mellé fogtál szerintem nagyon....

    VálaszTörlés
  5. OV-nak minimális a mozgástere,bonyolult összetett folyamatok zajlanak. Adósságunk visszafizetése a nemzetközi piacokról történik.
    Bizonyos körök azt szeretnék ,hogy a vissza fizetés újabb felvett IMF.hitelből történjen.
    Ebben az esetben a mozgástér a minimálisról a O csökenne. Ha ez megtörténik akkor a gazdaságpolitika irányítása IMF hatáskörébe kerül gyakorlatilag.!!!!Nagyságrendekkel nagyobb megszorításokra kell számítani.Nemzeti érdekeinket negatívan befolyásolná.
    **Sokszor íntélkezünk megjelenő gondolatainkkal azonosulva azt hisszük az az igazság pedig csak egy nézőpont.Olyan mintha egy vékony csövön keresztül néznénk és azt hinnénk ,hogy látjuk az egész világot.

    VálaszTörlés
  6. Azért ez messze nem igaz, hogy OV egy nemzetmentő miniszterelnök lenne. Látni kell, hogy az egész csak egy színjáték, ahol minden oldalt a HH irányít. Legfőképp pedig a dualitásra építenek, mert az a legegyszerűbb képlet: szocik vs. fidesz, globalisták vs. nemzetiek. De ez úgy humbuk, ahogy van, mindegyik eladta/eladja az országot úgy, ahogy van.

    OV pedig mit keresett '89 előtt külföldi egyetemen? Ő egy bábu és a globalisták teljes kiszolgálója, egyébként nem egy helyről azt is olvastam már róla, hogy csak egy biorobot, a szó szoros értelmében.

    Silvio Berlusconiról pedig csak annyit, hogy régóta köztudott már, hogy beépített titkosügynöke egy másik államnak.

    Egyébként ezt az írást olvasva ötlött fel bennem, hogy milyen egyszerű a HH képlete. Nemzeti vezetők, pénzpiacoktól való elfordulás, nemzeti politika, majd valuta-támadás és még nagyobb nyomorba döntés, megszorítás, kizsákmányolás, mint nemzeti vezetők nélkül sima kiszolgálókkal.

    VálaszTörlés
  7. Ha a nemzetmentést és Orbán Viktort össze tudod kapcsolni, akkor nem igazán látod át a helyzetet. Orbán Viktor köztudottan szabadkőműves, többek között a Trilaterális Bizottság tagja is volt. Nézz utána, hogy kinek a kormányzása idején tették lehetővé a magyar föld eladását, hogy aztán egy népi színjáték keretein belül elvitatkozgassanak arról, mennyi ideig tartson a moratórium. Vagy kinek köszönhetjük, hogy a Magyar (?) Nemzeti Bank nem fogadhat el egy magyar intézménytől sem utasítást, csak az Európa Központi Banktól, és így nem bocsájthatunk ki saját pénzt, csak kölcsönt vehetünk fel kamatra.
    A sor a végtelenségig folytatható (természetesen mindegy, hogy a bal-, vagy jobboldalinak nevezett pártokat vizsgáljuk).

    A lényeg, hogy ezeket a pártoknak nevezett csoportosulásokat pusztán az emberek megtévesztése miatt hozták létre, semmilyen lényegi különbség nincs közöttük. Mindegyik nemzetellenes és háttérből irányított.

    VálaszTörlés