2011. október 28., péntek

Végére értünk a Maya 9. hullámnak


A mai nappal befejeződik a maják 9. hulláma, mely 2011. március 9-én kezdődött el és 2011. október 28-án fejeződik be. Ezzel felértünk a maja ciklusokat ábrázoló és az emberi tudatosság szintjeit is szimbolizáló piramis csúcsára. A periódus kezdetekor sokak szerint hatalmas frekvencia-növekedés következett be, amit a minden eddigit felülmúló 9-es erősségű japán földrengés is jelzett, melynek során a Föld tengelye ki is billent.

Maya 9.hullám - Illusztráció letöltése (PDF)

A héten már érezhető, hogy szüntelenül reng a Föld és erősödtek a rengések, illetve inkább folyamatossá váltak az erősebb lökések. Vajon a 7,6-os törökországi nagy rengést fogja-e követni a japánhoz hasonló még nagyobb lökés, ahogy újabb frekvencia-növekedésre kerül sor ? Ezek természetesen teóriák, de annál érdekesebbek...



A maják nemcsak a múló napok számolásával, elméleti úton mérték az időt. Kiváló csillagászok is voltak. Ismerték az őket körülvevő égboltot és a bolygók mozgását. A klasszikus maja templomok bejáratait tetőzetét, a maja boltívet, és az úgynevezett „fésűdíszt” úgy tájolták, hogy láthassák bizonyos csillagok felkelését, delelését és lenyugvását. Különösen érdekelte őket a Plejádok csillaghalmaza (ez a Fiastyúk), valamint a Merkúr, a Vénusz, a Mars és a Jupiter mozgása. Manapság a tudósok az algebrát hívják segítségül, de ők az eddigi feltárások szerint nem ezt tették. A csillagászati megfigyeléseket kombinálták referencia-táblázatok alkalmazásával, így következtettek a jövőbeli történésekre. Ezek a táblázatok nemcsak az égitestek várt fogyatkozásairól tájékoztatták a papokat, hanem összhangba is hozták azokat a nagy fontosságú 260 napos tzolkin ciklusokkal.

Az ehhez használt táblázataik tehát 11958 napot öleltek át, ami 46 tzolkin-nak felelt meg, és akkor újrakezdődött a ciklus. Ez pontosan 405 holdhónap, ami szintén 11960 nap. Valójában ez a táblázat annyira pontos volt, hogy még a holdhónap hosszát is pontosan, azaz hét másodperc(!) eltéréssel kiszámították. Egy másik adatrendszert is kidolgoztak, aminek segítségével 4500 éveként egyszer egynapos kiegészítéssel módosítani lehetett az első táblázatot, hogy a pontosságát helyreállítsák. 
Egy maja naptár, a Tun naptár 9 hullámot, 9 ciklust ír le, melyek egymás után következnek, és az univerzális fejlődés különböző fázisait írják le. Ez az ábrázolás megjelent a 9 lépcsős maja piramisokban is. A hullámok mindegyike 13 egymást követő időszakból (7 „nappalból” és 6 „éjszakából”) áll. Ezeknek az időszakoknak az energetikai hatása egy növény fejlődéséhez hasonlítható, mely a mag elvetésétől a terméshozatalig tart. Az egymás után következő hullámok (azaz a „nappalok” és „éjszakák”) hossza az előző hullám hosszának 1/20-ad része.
Az első hullám 16.4 milliárd évvel ezelőtt kezdődött, a második 820 millió, a harmadik 41 millió, a negyedik 2 millió, az ötödik pedig 102.000 évvel ezelőtt. A hatodik hullám Kr.e. 3115-ben kezdődött, épp akkor, amikor a Tzolkin naptár szerint a negyedik teremtett világ kezdődött. A hetedik hullám 1775-ben kezdődött, a nyolcadik pedig 1999-ben. A folyamatos rövidülés miatt nyolcadik hullámban már csak 360 nap hosszúságúak a „nappalok” és „éjszakák”. A kilencedik hullám 2011. március 9-én kezdődött, ebben a „nappalok” és „éjszakák” hossza már csak 18 nap. A kilencedik hullám 2011. október 28-án ér véget, és nem folytatódik tovább.

A Maja naptár olyan energiákat ír le, amivel magasabb tudatformába lép át az emberiség – állítja Carl Johan Calleman, aki 1979-ben tett először említést a Maja naptár közeledő végéről. Azóta ő az egyetlen tudós, aki bemutatta, hogy a biológia fejlődése, története és a tudatosság szoros összefüggésben van a Maja naptárral.Vizsgálatokat indított a maja naptár természetét illetően, és felfedezett egy eddig ismeretlen értelmezést. Véleménye szerint minden egy úgynevezett kozmikus terv szerint fejlődik és történik. Elmélete szerint a maja naptár az a hiányzó darab, ami lehetővé teszi, hogy lássuk a kapcsolatot a világ dolgai és saját magunk között. Rájött, hogy a kozmikus energiák változásai a maja naptárban is megmutatkoznak, beleértve a változásokat az emberi gondolkodásban és kreativitásban. Szerinte a Maja Naptár leírja a történelmet, az Univerzum eredetét és életét. 


Bebizonyosodott, hogy a Maja naptárban leírt kozmikus energiák változásai pontosan megfelelnek a kozmikus történelmi paradigmaváltásoknak, különösen az elmúlt évezred változásainak az emberi gondolkodás és kreativitás területén. Ezenkívül a Maja naptár leírja az energiák kisugárzását a világegyetem központjából, ami meghatározza a tudatosság fejlődését. 
Calleman a naptár végének magyarázata helyett inkább azt a tulajdonságát emeli ki, hogy a tudatosság egyre magasabb szintjeire ér fel, és mindez 2011. október 28-án ér tetőfokára. Mivel a tudatosság az emberi létezés egyik legalapvetőbb mértékegysége, ezért elmondható, hogy az emberiség történetének minden vonatkozását befolyásolták a Maja naptár változásai, így a zene, a tánc, a művészet, a műszaki tudományok, a vallás, a gazdaság és sok egyéb területét is. 

Ami miatt bizonyosak lehetünk abban, hogy a maja naptárrendszer prófétikus, és egyben tudatos magyarázatát adja az evolúciónak, az nem más, mint az a számos motívum, mely a maja alkotásokban figyelhető meg. Olyan motívumok, amelyek megerősítik, hogy az isteni terv munkája életünk lehetséges értelmét ábrázolják. A maja naptárrendszer legjelentősebb metaforája a kilenc szintes piramis, amelynek minden szintje a tudatosság újabb szintjét jelöli egy-egy hullám, vagy másként nevezve egy-egy alvilág formájában.

Az isteni terv

Egyetlen ókori feljegyzés létezik arról, mi történik a naptár végekor. És ez nem galaktikus összeomlásról, nem a mágneses sarkok váltásáról, és nem az X bolygó eljöveteléről vagy napkitörésekről tudósít. A feljegyzés, amelyet Tortuguero 6 emléknek hívnak, a kilenc szintű piramis istenének eljöveteléről szól. Ami azt jelenti, hogy a naptár szerint tetőzik az egységes tudatosság kilencedik hullámának fejlődése.

A Maja naptár azt tanítja, hogy nincs visszatérés a múltbéli politikai, gazdasági vagy vallási rendszerekhez. Ez az egyetlen útja annak, hogy új világ szülessék a káoszból. Ez egy vissza nem térő alkalom arra, hogy az emberiség megteremtse a szeretet világát.

5 megjegyzés:

  1. A maja kód című könyv erről mindent leír pontosan. Remélem tényleg nagy változás lesz az emberiség életében és jobb világ fog születni.

    VálaszTörlés
  2. Milyen érdekes, hogy pont október 28-án jelentette be végre hivatalosan is, Andrea Rossi a hidegfúziós erőművét, amivel végre az összes sugárzó atomerőművet nyugdíjba küldhetjük. A már meglévő atomerőművek sugárzásának lecsendesítéséről pedig a John Searl féle berendezések nagy mennyiségű hálós elhelyezése fog gondoskodni... TheRealVerbz channel www.youtube.com illetve jenci108 channel ugyanott és lásd kedvenc videóimat... :-)

    VálaszTörlés
  3. A Rossi berendezessel problemak vannak...

    VálaszTörlés
  4. 2012-vel kapcsolatban nagyon sok pletyka, szóbeszéd, találgatás terjed. Sokat írnak, beszélnek 2012-ről, annyit mindenki tud, hogy valahogyan ez a dátum fontos, valami történni fog 2012-ben. http://domonyi.aries.hu/magyarsag-vaskor-aranykor-ciklusa.html

    VálaszTörlés