2015. május 17., vasárnap

A világhírű filmrendező Kusturica szerint a Pentagon az RT NEWS lebombázásával kezdené a III. világháborút


Biztos nektek is szembe tűnt már, hogy számos VilagHelyzete-cikket és FB-oldali napi hírt az RT NEWS videóival, írásaival szoktam alátámasztani, illusztrálni. Természetesen ez nem azért van, mert az ember bármilyen szempontból orosz-párti vagy Putyin-barát lenne... sőt egyáltalán nem...
Ennek magyarázatát most a világhírű filmrendezővel, Emir Kusturicával készült friss beszélgetés fogalmazza meg legjobban.... Ezért látjuk mi is legtöbbször sok helyen a csatorna alkotásait az interneten, mert az eddig tabuként kezelt elvakult nyugati, NATO és USA-függő, globalista, főáramú hazugságokat porig zúzta és egy igazságkeresőnek valahol ez az első lépés, hogy el tudjon legalább indulni az úton a saját irányába.... A lényeg, mindig, amit kezdetek óta szajkózok, hogy képezze magát, tájékozódjon és ennek segítségével ébredjen rá ara az igazságra, amit egyébként a széles tömegek elől sikeresen tartanak elrejtve.... (SBG Buddha - VilagHelyzete saját megjegyzés) 



A világhírű filmrendező, Emir Kusturica szerint a III.Világháború minden bizonnyal azzal fog kezdődni, hogy a Pentagon lebombázza az RT News hírcsatornát. Hiszen rendkívül erőteljes kihívást jelent az amerikai állami propaganda terjesztésével szemben és az utóbbi időben egyre népszerűbb az amerikaiak körében is hitelessége és a tájékoztatás színvonala miatt.

Magát a csatornát, mint egy interkontinentális ballisztikus rakétát említi, mely eljut nagyon sok nézőhöz és totálisan lerombolta a Hollywood-stílusú CNN sztereotípiát jó és rossz fiúkról...

"Már a külügyi vezér John Kerry és a kongresszusi szenátorok is egyre gyakrabban kénytelenek szembesülni olyan kérdésekkel, melyek arra irányulnak, miszerint
- a világ már nincs feltétlenül a liberális kapitalizmusra determinálva...;
- az USA gyakorlatilag káoszba vezeti az egész világot...;
- a Monsanto egyáltalán nem egészséges termékeket gyárt.....;
- a Coca-Cola ideális autók motorjának tisztításához, de emberi fogyasztása rendkívül káros....;
- hogy Szerbiában a rákos megbetegedések száma drasztikusan megnőtt az 1999-es NATO-bombázások óta....;
- hogy az egész ukrán válság tele van a CIA ujjlenyomataival....;
- hogy a Blackwater zsoldos mesterlövészei lőtték egyszerre az ukrán rendőröket és a Majdan-tüntetőket is...."
- írja a rendező.

Az amerikai állami propaganda számára komoly kihívást jelent az RT News, mivel tökéletes, sokszor a CNN-t is megszégyenítő választékos, érthető angolsággal készülnek a műsorok. Természetesen fordított esetben háború esetén a CNN lenne az első célpont..., mint az Amerika-párti propaganda fő szócsöve, akik szerint 1990 óta az USA szinte humanitárius akciókat vezet, segélynyújtó szerepet tölt be, nem háborúkat folytat, sőt katonai gépeik angyalokat dobálnak le és nem éppen bombákat......

"Az RT pillanatok alatt demisztifikálta és lerántotta a leplet fő-műsoridőben olyan évtizedek óta elrejtett igazságokról, amikkel most lassan az amerikai TV-nézők is kénytelenek lesznek szembesülni."

Fordította :SBG Buddha - VilagHelyzete.com

45 megjegyzés:

  1. A média - végső soron a hatalom - ellenére, annak támogatása nélkül senki sem lehet világhírű. Ez evidens. Tehát ha valaki világhírű rendező az a hatalom embere - még akkor is ha ez nem látszik nyilvánvalóan. Akkor hogy is van ez ? A hatalom egy embere nekimegy a hatalom Pentagon által fémjelzett embereinek. Megvádolja őket valaminek a tervbe vett lebombázásával. Mindezt természetesen abszolút "hitelesen" teszi - a haja szála sem görbülvén - mert hát ő egy "VIP-es valaki": "gyertek kövessetek, menjünk a gonosz Pentagon, pardon pentagram ellen." Hányszor eljátszották már ezt - pl. 56-ban is. Akkor persze a - hitelesség kedvéért - be is lettek áldozva a forradalom 6almi "párt-élharcosai". Ha a nép juszt sem akar felkelni akkor a káoszt úgy lehet megteremteni hogy önmagam ellen megyek - hátha mégis csak lesznek háborúzni akaró "halandó" követők is. Ha meg nem akkor egy jót morogtam magamra, s újra próbálkozom hátha valakit még meg lehet vezetni a harakiri előtt. Úgy kell az apokaliptikus armageddon a hatalomnak mint egy falat kenyér a notórius éhezőnek. Az lenne a teljes "igazság" amit az egyik "kiválasztott" mond a másikra az ál-ellen-menetel/e/ közepette ? Ezen azért érdemes lenne elgondolkozni. És még ha így is lenne akkor is csak a meghaladás, a felül-emelkedés, az ilyen dolgokból való kimaradás az egyedül üdvözítő az ilyen esetekben. Figyelembe sem kéne venni a "6almi megújulás" - korszakot nwo-san váltani görcsösen akarás -perpatvarát mert abból még semmi jó nem sült ki soha az abban résztvevő, az arra feleslegesen odafigyelő - egyébként kívülálló "senki" számára.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. https://www.youtube.com/watch?v=tGlX731ybCo
      :)

      Törlés
  2. Két dolgot szeretnék itt megjegyezni.
    Az első, hogy nem az USA vezeti káoszba a világot, hanem az USA-t uraló háttérhatalom, ami nem csak az USA-t uralja de az egész nyugati világot tehát, európát is. Ez talán nem tűnik fontos részletnek de valójában nagyon fontos, mert mostanság igencsak erősödik Európában az USA ellenesség , csakhogy az USA mint olyan magában foglalja azokat az embereket is akik ugyan abban a cipőben járnak mint mi, tehát áldozatai a rendszernek és magában foglalják azokat is akik már küzdenek ez ellen a hatalom ellen. Ha az általad igazságkeresőknek nevezett emberek (reméljük egyre többen vannak ilyenek) nem tudatosítják, hogy nem az USA az igazi ellenség, hanem a mögötte megbúvó háttérhatalom (ami véleményem szerint nem is olyan rég még itt Európában fészkelt, kicsit régebben meg a Vatikán volt a központja) akkor könnyen találhatjuk magunkat olyan helyzetben ahol ez a hatalom egymásnak vezeti az embereket, hogy levezesse a felgyülemlett feszültséget, elégedetlenséget, tehát bőszen aprítjuk majd egymást a csatamezőn, miközben ezek a hatalmasok a markukba röhögnek.
    A másik gondolat. Meggyőződésem szerint nem akarnak ezek világháborút, mert egy világháború a hatalmukra nézve is igen kockázatos lenne. Szerintem ez is csak sima félelemkeltés, hogy a világháborútól való félelem miatt az emberek maradjanak engedelmesek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "...az USA-t uraló háttérhatalom, ami nem csak az USA-t uralja de az egész nyugati világot tehát, európát is."

      A háttérhatalom az egész bolygót uralja. Müködésének megértéséhez tisztában kell lenni nem kevés ezoterikus/vallásos ismerettel:

      A világ nem az, aminek látszik.

      Az embereknek/tömegeknek tanulniuk kellene, hogy értsenek... Erre sajnos nem fog fog sor kerülni.

      Törlés
  3. Ez mind szep es jo es igaz es logikus az itt jelen levo egymasnak feszulu ellentetes eroket kepviselok ... Ebbe belegabajottam kicsit.

    Ott volt egy utalas tobbek kozott a Colara, abbol mennyit fogyasztunk ?Vagy a csaldunk?Mennyivel szponzoraljuk a minket mergezoket?Ha ez a ket tabor osszefogna es ennek adna erot vagy csak szemelyesen terjesztene vagy nem vasarolna tobbet szemetet, akkor erdemes volt erre az oldalra (is) ellatogatnunk.

    VálaszTörlés
  4. A hatalom immár egy sarokba szorított fenevad módjára viselkedik. Már az a kis szabadság is baj a számára hogy eddig lehetett nem-bankolni, nem-biztosítani ecetera. A bankokat, biztosítókat elhagyókat megint a bankok, a biztosítók rabszolgáivá akarnák tenni. Az alkalmazottaknak a fizetés-átutalásuk miatt kötelező bankolni, az autósoknak biztosítani. Például azt tervezik hogy megszüntetik a készpénz-használatot - lásd Dánia - EU. S jönne a mindenki számára kötelező bankolás - természetesen azonosító "fenevad-chippel" a testen, mivel anélkül nem lenne mód vásárolni. A kutyáknál már kötelező a chippelés, következne az ember. A sárga csekkbefizetéseket is be akarták tiltani, mondván hogy drága és nyissunk bankszámlát - úgy nekik sokkal olcsóbb, nekünk meg rabszolgásdibb. A UPC-lemondást sem igen tűrik, mert utána jön a napi telefonos és egyéb zaklatás a média-multi részéről. A zsidó hazugságdoboz/TV használatát, előfizetését is kötelezően előírnák. A hatalom egyre kevésbé tűri az ellentmondást, illetve a nem figyelembe-vételét. Ez biztos jele annak hogy az ideje lejárt. A földi káosz már olyan erejű hogy úgy vet véget a fenevad 6almának hogy az a káoszt irányítani már nem tudja. Az irányítás lassan átmegy a leendő új világ új embereinek a kezébe. Azon szeretetelvű "senkik" kezébe akiknek semmilyen közük sincs az eddig "valakik" gyűlöletelvű tombolásához.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én lemondtam a UPC-t, gond nélkül (3 éve).
      Milyen akadályoztatás szokott ebben előfordulni?
      Hamarabb akartam lemondani, mert pofátlanok voltak az ügyfélszolgálaton, 3x viszketett a tenyerem, hogy azt válaszolom az ügyfelesnek: "nem, inkább felmondom azt is, ami van, mert az idegrendszerem nem arra való, hogy egy multi játsszon rajta". De végül nem a bánásmód miatt mondtam fel.

      Törlés
  5. "Biztos nektek is szembe tűnt már, hogy számos VilagHelyzete-cikket és FB-oldali napi hírt az RT NEWS videóival, írásaival szoktam alátámasztani, illusztrálni. Természetesen ez nem azért van, mert az ember bármilyen szempontból orosz-párti vagy Putyin-barát lenne... sőt egyáltalán nem... "
    Nem? Hát akkor miért ?

    "Az RT pillanatok alatt demisztifikálta és lerántotta a leplet fő-műsoridőben olyan évtizedek óta elrejtett igazságokról, amikkel most lassan az amerikai TV-nézők is kénytelenek lesznek szembesülni."

    És ez ellen semmit sem tehettek a szegény amerikai vezetők, azaz "USRAEL" uralja a globális médiát, de azt mégsem tudják megakadályozni, hogy a főellenség, a frankot megmondó oroszok, 2010-ben Washington, D.C.-ban elindíthassák a Russia Today Amerika nevű tévécsatornájukat. :D :D :D :D :D :D
    Hiába na, KERION megmondta, ébrednek az emberek :)

    "- hogy a Blackwater zsoldos mesterlövészei lőtték egyszerre az ukrán rendőröket és a Majdan-tüntetőket is...." - írja a rendező."
    Persze, azok a csúnya "Blackwater"-es fiuk,....csakhogy addigra az már kétszer nevet cserélt. Ja, meg tulajdonost is. De, ha már Kusturica mondja, akkor biztosan a Blackwateres fiuk voltak :D
    Amúgy Ukrajnában mindenféle nemzetiségű zsoldos harcol, de a "legszebb" mind közül az, amikor a csecsenek lövik egymást,...mert, hogy vannak ott, azok akiket Oroszország fizet (a Ramzan Kadirovhoz hű katonák) és vannak azok, akik sosem fognak megbocsájtani Putyinnak és az oroszoknak, így ahogy tehették elmentek harcolni az oroszok ellen, most épp az ukránok oldalán,...de gondolom azok sem gratis teszik. Szép kis bagázs, nem mondom.

    Ez a posztod is kb. ugyanannyira komoly(talan) Buddha Laci, mint a Marilyn Monroe-s írásod. De arra viszont nagyon is alkalmas, hogy a hülyéket valamelyik oldal mellé állítsátok.









    VálaszTörlés
  6. Off.) Tudom, hogy már volt szó róla ezen a blogon, de a kb. egy évtizede kezdődő, égből jövő hangzengések egyre szaporodnak, nagyon sokan a világban erre a furcsa, éles, nyikorgó zajra riadnak fel álmukból.
    Olyan, mintha az "Égi Rendező" nagytakaritásba kezdett volna, mert ráunt a földiek hülyeségére, na meg az "interkontinentális ballisztikus rakétákkal" való játszadozásra :)
    És egyre több hirportál foglalkozik a témával
    http://www.dailymail.co.uk/travel/travel_news/article-3084260/What-strange-sound-sky-Noise-heard-globe-nearly-DECADE-explanation.html
    Itt egy magyar is :
    http://setalo.hu/apokaliptikus-hangokat-hallanak-az-egbol-vilagszerte/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a tudósok szórakoznak, semmi több, nagyon sok mindenből lehet hangfalat csinálni, berezegtetik a földet vagy a levegőt, aztán lesznek hülye hangok

      Törlés
  7. Mi lenne ha az emberek többé nem bankolnának, lemondanák a biztosításaikat, a tévécsatornák-előfizetését és megszabadulnának a gépjárműveiktől. Ha például más - nem a hivatalos - módon orvosolnák-gyógyszereznék, oktatnák önmagukat. Ha messze elkerülnék a párt- és egyéb hatalmi rendezvényeket, a szavazóurnákat, a sorozóbizottságokat. Ha azon lennének hogy közös birtokba vegyék az energia-szolgáltató rendszereket, vagy megpróbálnák kiváltani azokat. Ha akár kicsiben is, de mondjuk kertészkednének, valami kétkezi szakrális termelő-termesztő-előállító foglalatosság után néznének ? Ha a valamilyen módon - például a bárminemű feleslegeik odaajándékozásával - kiváltanák magát a pénzt ? És ha tulajdonképpen az önzetlen jószívűség és szeretet minden módon való "ingyenes" megnyilvánulása lenne maga a "konvertibilis fizetőeszköz". Van aki mindezeket már megtette, van aki már így él. Miért is ne élhetne így - boldogabban - akár az egész emberiség ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban jó lenne. És aki képes rá, tegyen így, és a soha el nem veszíthető boldogság beköltözik a szívébe. De hiú reményeket ne tápláljon. A bolygót már rendkivüli módon megmérgezték, kivül-belül, még sejtgenetikai szinten is. Sőt, már a lélekmérgezés is egyre előrehaladottabb. A Tudatot viszont nem tudják megmérgezni. Ez a világ amúgy is csak egy híd, amin nem érdemes sátrat verni, a tűnő boldogságot hajtani. Az égi szinten megtervezett módon át kell menni rajta, na és a "jószívűséget" bármi módon megőrizni. :)

      Törlés
  8. A SOHA EL NEM VESZITHETO boldogsag ami egyszer mar beköltözött az ember szivébe, mégiscsak ELTUNHET, huli? Ha a boldogsag olyan könnyen eltűnhet, akkor az nem is volt igazi boldogsag, talan csak (az ember) önmaga áltatása... Ha pedig a lelket meglehet mérgezni, akkor a tudatot ugyanugy, mivel a lélek, a személyiség székhelye. Itt székel az ember akarata, értelme és érzelme ezért,ha a lélek mérgezett, akkor a tudata ugyanugy, mivel a lélek az, ami uralkodik a tudaton az ember értelme altal, és ugyanigy uralkodik az ember szellemén is (mert a szellem a lélek szabalyozasa nélkül tehetetlen) és hoz jo, vagy rossz döntéseket a (mérgezett) lélek altal leuralt tudat. Igy tehat, ha a lélek tiszta, a tudat is tiszta... de csak ebben az esetben marad meg annak. Tovabbá; a lélek döntésén mulik az is, hogy akarja-e követni Istent, hogy azutan a szelleme vehesse át felette az uralmat, ami az ember tulajdonképpeni legnemesebb része. Azzá lesz, ha a lélek képes megalázni magát. Isten akarata pedig az, hogy az ember fölött a legnemesebb része, a szelleme uralkodjék.

    A boldogsag pedig maradhat el nem tűnő allapotban, ha a sziv tisztan és őszintén tud szeretni, hiszen éppen az adja a boldogsagot, hogy szerethet... hogy a masikat boldoggá tudom tenni a szeretetemmel. Es itt nem a szeretet nélküli szerelem érzésről beszélek, ui. ez az, ami könnyen jön és könnyen megy. Ha viszon a szerelem őszinte szeretettel parosul (nem az ad szamara örömérzést, hogy hol, mikor banthatja meg a masikat stb.), az a boldogsagérzet nem tud csak ugy eltunni, az maradando.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ria! Akit az "önzetlen jószívűség és szeretet" vezérel, az boldog, mert már nem az önzése irányítja, szóval kár ezt ragozni.
      Mivel a "Tudatot" kiemelve írtam, nyilván mást értek alatta, és nem fogok oldalakt írni, hogy megmagyarázzam, ha a korábbiakból nem volt érthető.
      Amúgy elég érdekes ellentmondásba keveredtél a lelket-szellemet-értelmet illetően :)

      A lélek számomra csupán közvetítő, összekötő minőség, mely a szellem tudattartományának különböző teremtésrétegeiből áll, egyfajta HÍD , a visszaépítkezés kulcsa, melyen a szellem a globális énjének legmagasabb minőségébe tér vissza, mely már maga az Isten, hiszen csak Egy van belőle :)

      Törlés
    2. Én nem is vártam toled huli, hogy bármit is ragozzál, már csak azért sem, mert nincs is mit ragozni azon, hogy aki szeret - éspedig önzetlenül - , az egyben boldog is, mivel ha szeretni képes, azzal boldoggá tehet másokat, ami boldogság normal esetben visszahat a szeretni tudora.

      A "tudatrol", mint olyanrol szintén nem kivantam, hogy oldalakat irj, foleg, ha ezek szerint mást értünk alatta.
      Én nem érzem ugy, hogy ellentmondásba keveredtem volna a lelket-szellemet-értelmet illetően, mivel én ugyananarrol, (nevezetesen, hogy a lélek a közvetito) beszéltem amirol te is, azzal a különbséggel, hogy a lelket mint iranyitót (testen szellemen egyaránt) neveztem meg, ami lélek nem más, mint maga az ember egész személyisége ami urakodik, ennélfogva befolyasolja a tudatot is.
      Az. hogy az ember Istennel EGY, az csak annyiban igaz, hogy az élet lehelletét (informáciot) lehelte az emberbe, igy lett az ember élő lélekké. Ettől az ember nem vált Istenné és soha nem is válhat azzá, de még csak EGY sem lehet Vele olyan értelemben, hogy életet tudna teremteni, vagy a semmibol barmit is létrehozni, ami képességgel csak egyedül Isten rendelkezik. "Mert õ szólt és meglett, õ parancsolt és elõállott." (Zsolt 33:9) Erre még a Satan sem képes.

      Nem foglalkozol te tulzottan sokat ezoterikus tanokkal? Na, mert hogy azok hirdetői képzelik magukat Istennek, legalábbis azt képzelik, hogy valamikor isteni szintre emelkedhetnek, elérhetik az isteni minőséget. Istenbol valóban egy van, de (a bűnös) emberbol sok milliard. Miért olyan nehéz megértened, hogy Isten nem lehet EGY az emberrel, mert az azt (is) jelentené, hogy velünk együtt Ő is bűnös? (<- ez is mar "1000x" leirva). Isten felette all az embernek, nem EGY vele. Isten csak adott, kiarasztott magabol (a lelkébol) egy keveset az embernek, de ettol az ember még nem lett Istenné.

      Visszatérés a globalis énünkhöz (fura egy kifejezés ez igy) csak abban az esetben történhet meg, ha az ember Jézus Krisztus által megtér/visszatér Istenéhez, mivel az ember normalis/tiszta állapotaban akkor volt, mielott a bűneset be nem következett... mielott a bűn nem szennyezte be... de ekkor sem volt isteni minősége, mivel a TEREMTETT soha nem lehet ugyanaz a minőség, mint a TEREMTŐ. Isten attol Isten, hogy mindarra képes, amire az ember soha.

      Van egy olyan érzésem huli, hogy te direkt szorakozol velem.

      Törlés
    3. Ria ! A jézusi hit alapját alaposan sikerült belőletek kiverni a 2000 év alatt, van egyáltalán valami közötök Hozzá ? :) Olvasd csak el Jézus főpapi imáját még egypárszor !
      Nézd meg keresztények millióit, akik abban a tudatban vannak, hogy por és hamu marad utánuk,
      ezéret aztán nagy síremlékeket emelnek, hátha (!) az idők végén felébresztik majd őket :)
      Ő igenis (újra) Eggyé vált az emberrel, magára vette a bűnt, egy utolsó bűnössé vált miértünk, de fel is emelte azt (az emberrel együtt) bár a bűn nem "szennyezte be".

      Van egy jól ismert idézet Anthony De Mello Song of the Bird című könyvéből:
      Egy ember talált egy sastojást, és egy kotlós alá tette. A sasfiók és a kiscsirkék együtt bújtak ki a
      tojásból, együtt nőttek fel. A sasfiók egész életében azt tette, amit a csirkék; azt hitte, hogy ő csirke. Kapirgált, kukacokat és rovarokat keresgélt. Kárált és kotkodácsolt. Csapkodott a szárnyaival, és repült egy-két métert a levegőben. Évek teltek el, a sas megöregedett. Egy napon a feje felett a felhőtlen égen látott egy nagyszerű madarat, amely méltóságteljesen vitorlázott az erős szelek között, alig mozgatva izmos, aranyszínű szárnyait. Az öreg sas ámulva tekintett fel. "Ki az ott?" - kérdezte.
      "Az a sas, a madarak királya!" - válaszolta a szomszédja. "Az ég tartozéka. Mi pedig a földhöz
      tartozunk - mi csirkék vagyunk." Így azután a sas csirkeként élt és halt meg, mivel csirkének
      hitte magát.

      Tudod mi a különbség a TEREMTETT és a TEREMTŐ között ?
      Hogy a teremtett bármikor megszüntethető, ideiglenes, nem örökléttel bíró. Az ember szelleme viszont örök, mert az Atyával egylényegű, meg nem szüntethető. A zsidók ezért ítélték halálra Jézust, mert Eggyé tette magát Istennel, és ebben az (újjáébresztő) örömhírben osztozni akart velünk, és kiterjeszteni az egész emberiségre. Istennek nem rabszolgára van szüksége, hanem testvérekre Együtt Önnönmagában !!!
      És fogd fel végre, ezzel nem az egyenlőséget hirdetem Istennel, hanem az Egységet Őbenne legmagasabb minőségében, de a sorsában és üldöztetésében is, és egyben szeretete teljességében is.

      Törlés
    4. Éppen te ajanlgatod nekem huli, hogy olvassam el Jézus főpapi imadsagat még egypárszor? Éppen te, aki csak ugy szivod magadba az ezoterikus tanitasokat ahelyett, hogy Istent akarnad megismerni ugy, igazabol? Es éppen nekem ne volna közöm az Ur Jézushoz, aki évek ota csak az Ő tanitasait hirdetem itt nektek, mint Krisztusban ujonnan született, Obenne hivő tanitvanya?
      Te mar túl lépsz minden hatart, éppen ezért nem kivanok tovabbi beszélgetést folytatni veled.
      Bye

      Törlés
    5. Ne ítélj hogy ne ítéltess ! Megítélni az embereket legelőször Jézus Krisztus hivatott. Nos még János - a keresztelő - is tudta hogy Jézus 2x jön el a Földre. Az első eljövetelnél - haláláig - ő maga is ott volt. Amikoris Jézus azért jött el hogy megkeresse a bűnösöket és - többek között a halálával is - megváltsa, valójában az ÚR nevében megbocsássa addigi bűneiket. Hogy ezek az emberek ezáltal a továbbiakban már tiszta lappal a jó útra térhessenek. Jézus nyilván a legbűnösebbekhez - tudjuk kikhez - ment, őket akarván első sorban "megtéríteni". Hogy ez mennyire sikerült mindenki lemérheti a cirka 2000 év után. 2.x viszont már azért jön el - megint csak ugyanezen legbűnösebbekhez - hogy az első eljövetelében nem hívő, akkor ugyan megváltott de újfent bűnözőket megítélje. Természetesen ott ahová ezek a bűnösök időközben elvándoroltak - ott ahol új hazát foglaltak maguknak. Ez a hely - ahol Jézus által a végítélet is kimondatik, megszületik - mindenki tudja: Magyarország a Kárpát medence a Közel-Keletről elvándoroltak immáron fixen elfoglalt új hazája. Az eredeti Madar Éden amit nem átallanak most - hamis régi térképeket gyártva - az úgymond "ősi Idea/Judea" néven emlegetni. Szóval - akarva-akaratlan is - de látnivalóan itt gyűlik össze folyamatosan milliószámra minden "antiszemita" magyart szidó. Hogy aztán az itten 2.x is eljött Jézus Krisztus által megítéltessen. Mivel már magának az Édennek az őrzőitől való elfoglalása is főbenjáró bűn nem kétséges a "kimenetel".

      Törlés
    6. A Király nagysága abban áll, hogy leszáll, elmegy és elfoglalja a legkisebb helyet, mondjuk az őserdő mélyén legutolsó bennszülöttben, és megváltja azt, még tudnia sem kell annak a nyomorultnak róla. A Király nagysága az, hogy eltűnik, hogy ő a legkisebb valóság, mint a kör középpontja, melynek nincs felülete, hiába is keresnénk, mintha nem is létezne. Bár a legnagyobb , mégis Ő a "semmi", a legbensőségesebb realitás. Ezért jön nem látható módon, mert kenyérré és itallá lett, és észrevétlenül megváltozik általa az egész világ. Az ember az Isten Alkotótársa , egyfajta kicsi deus ludens, aki emeli és tisztítja a világot talentumaival, ha akarja, ha nem. Ezért nem kis alázat az embernek hinni önmagában, hogy Istenében is megbízzon. Mert szeretni önzetlenül is csak önmagán keresztül képes , hiszen az ön-ismeret és az Istenismeret Egy.

      Törlés
    7. Huli.
      "A Király nagysága abban áll, hogy leszáll, elmegy és elfoglalja a legkisebb helyet, mondjuk az őserdő mélyén legutolsó bennszülöttben, és megváltja azt, még tudnia sem kell annak a nyomorultnak róla."

      Ez a valóságban, hogyan tudna meg történni? Mondhatnál esetleg egy példát is. Feltételezzük azt, hogy te vagy az a bizonyos "Király".

      Továbbá kedves Kerion és Huli, egy igen egyszerű kérdésem lenne hozzátok, mert látom, hogy időnként idéztek is a bibliából ill. hivatkoztok is rá. Minek alapján döntitek el, hogy mit fogadtok el igaznak abból és mi az, amit nem?

      Törlés
    8. Redneck!
      A Bibila egy kimazsolázott szent iratok gyűjteménye. Te csak nagyon kis rész-perspektívából látod a dolgokat.
      Az őshagyományról pedig vagy nem tudsz semmit, vagy csak az általad elismert hittudósok magyarázatait fogadod el. Hiszen a Jézus előtt járó "magvetők" nemcsak a már elkorcsosult , sötétté lett világ zsidó prófétái voltak, de méginkább a régi és eltűnt aranykor atlantiszi, egyiptomi, tibeti, közép-amerikai stb. soha el nem bukott emberistenei.
      És akkor még nem is beszéltem bizonyos mai krisztusi kinyilatkoztatásokról :)
      Szóval ezek után érdemi vitát nyitni egy biblikus kereszténnyel arról, hogy mi is az a megváltás - honnan is kezdődik, és hol ér véget - nem érdemes.

      Törlés
    9. Van a valóság és persze van a Biblia is, mely közismert írás természetesen valóságos dolgokat is tartalmaz a féligazságok és egyebek mellett. Hogy mi a valós azt egy "emelkedettebb" ember már ki tudja szűrni. Nem beszélve arról hogy olyan dolgokról is tudhat amiről esetleg más nem. A végidőre vonatkozó rész a Biblia végén - az un. Jelenések Könyve - látnivalóan a 6almasok "programja". Akik - szinte a J.K. látomásos forgatókönyve szerint - egyértelműen egyfajta teljes káoszba, apokaliptikus armageddonba próbálnák terelni az emberiséget. Egyszerűen azért mert már jóval a precesszió vége előtt kifogytak a megoldásokból és már ötleteik sem igen vannak az elaltatott emberiség un. ébredésének az "orvoslására". Elfogyott a tudomány, már nem tiszta számukra hogy: mit-miért-meddig-hogyan és mivel-kivel - ezért aztán "boruljon a bili". A sok szempontból lejáratódottak a sarukat holmi sátánra, fenevadra, antikrisztusra, nagy paráznára, azok általuk megjelenített földi kreációira próbálnák kenni. Hogy aztán ezen "Osamák-ISISek-RosszPutyinok stb-k" ellen menve - magában Krisztusban, Máriában, a Teremtőben tetszelegve - a jóságost és persze az un. győzedelmest is alakíthassák, eljátszhassák. Tipikus masonic-illuminati egyensúlyozósdi ez - egyfajta fekete-mágiás megjelenítősdi. Amelyben a különféle emberiség-ellenes szekták irányítói - minduntalan "trükközve-tükrözve/majmolva" - a tömegek irányában a minden6ó Isten szerepét játsszák: háború- és béke-teremtés, 2 torony-robbantás 1 torony-építés, chemtrailezés, haarpogás, isteni részecske ecetera.
      Zsidó próféták sohasem voltak. ÁS és ÉL név-végződésű - tulajdonképpen ősmagyar nevű - táltospapok viszont voltak az izraelita/ősszkíta-egyiptomi, tehát nem zsidó legendáriumban. Amikor a ju/j/de/j/ók leigázták az izraelitákat egyszerűen átvették azok "történelmét", menóráját, frigyládáját. Most is ugyanez folyik - Árpád elzsidósítása stb. - isRaÉl / Ra is Él gyermekeivel a magyarokkal. MessiÁs / Messzi Ás / az az ember aki messzire, mélyen a tudatalattijában ÁS, akinek már "műkszik" a 3. szeme. JereMiÁs, UriÉl, EzéKiÉl stb. A próféta-nevek többsége magyar szó/gyök-összevonás. Az Él-végződés a holtából még ugyanabban a testben feltámadt táltos-emberre utalt, arra aki már főnix-madarként újjászületett. Az "élethalók" tömegei mellett most is itt vannak az emelkedettebb "hal-ál-élők" akik voltaképpen már kiléptek a körforgásból. Hal ál / ál, hamis Hal / ál Halak korszakbeli, tehát már Vízöntő ember. SalAmon / szól Ámon - menora / mén óra / táltos óra - ménes / mén ős / táltos ős stb. Tel-Aviv / viva-lét, sólyom /shalom, székely /sékel, szavárd / szefárd, jászkenéz /askenáz stb. Akkor most ki is majmolt kit - nem kérdés. Nem a magyar akar/t/ zsidó lenni, hanem a zsidó szeretne magyar lenni - nyilván korántsem véletlenül.

      Törlés
    10. Huli.
      Vita? Én azt hittem, hogy csak beszélgetünk. Akkor fussunk neki még 1x.
      Mi alapján szelektálsz a Bibliában, hogy abban mi az igaz és mi nem?

      Törlés
    11. Redneck! A Teremtés békaperspektívából nézve sok ember számára elég zavaros. Ahogy az emberek által összeállított Biblia és az evangéliumok látszólag egymásnak látszólag ellentmondó példázatai is. De magasabb szellemi fokozatokon már összeáll a kép, már nem zavaró.
      Ezért csak a Biblia szimbólumainak és példázatnyelvezetének értése itt már nem elégséges, azt magasabb Egységében lehet csak tudatosítani, ahol minden a helyére kerül, hiszen nincs megoszlás, ellent-mondás, nincsenek rész-letek és betűk - de van szív, lélek és szabadság és ezáltal Egyesítés.

      Törlés

    12. "Mi alapján szelektálsz a Bibliában, hogy abban mi az igaz és mi nem?"
      Nem csak a Bibliában, de minden másban is mint egy kirakós darabjait nézed az egyes állításokat. Azokból egyesek koherensek egymással, kiadnak egy képet. Másokat nem tudsz beilleszteni; a játéktábla szélén dekkolnak. Amik összeillesztve ugyanazt a képet adják ki, tekinthetők igazságnak. A többi kirakós-darab megítélése még várat magára.

      Törlés
    13. Huli.
      "Magasabb szellemi fokozat"? Az meg mi? Hogyan mérhetőek a különböző szellemi fokozatok? Honnan tudom, hogy ki milyen fokozatban van? Konkrét példát tudnál mondani?

      Szer Elem.
      "A többi kirakós-darab megítélése még várat magára." De mi van, ha a türelmes kutatás-várakozás közben, egyik pillanatról a másikra, feldobod a bakancsot? Például holnap elüt egy autó.

      Törlés
    14. Redneck! Mivel Pünkösd van, ezért ezzel kapcsolatban válaszolok.
      Jézus olyan lelki lépcsőfokokat alkotott meg, melyeken az ember biztonságosan - a legyőzött és megkötözött démoni erőkön és akadályokon keresztül - juthat feljebb, lelkében beljebb, teremtésrétegeit bejárva magasabb énfokozataiba. A lépcsőfokok egyfajta élő hidat alkotnak, mondhatjuk, hogy ez az a bizonyos keskeny ösvény mely minden emberben egyedi, rászabott módon jelen van. Jézus előtt még veszélyes, áthidalatlan volt, a spirituális beavató iskolák a neofitákat direkt szembesítették azokkal a démoni teremtésekkel, szakadékokkal, melyeken keresztül a mai egyszerű hétköznapi ember a megváltás élő, szellemi kiáradást biztosító hídján Pünkösd óta könnyedén átjuthat, átépítkezhet. Ebből a szempontból a Biblia egyszerű, hétköznapi tanítása elég, ha azt az ember be tudja építeni életének mindennapjaiba, képes belehelyezkedni ebbe a szellemi kiáradásba, és képes betöltekezni az élő vizek forrásával, az Élet fájának gyümölcseivel, és így nem lesz szüksége többé a földi fertőzött pocsolyákra.
      Ergo a szellemi fokozatok csak annyit jelentenek, hogy a lelki fejlődés és átvalósulás csak fokozatosan tud végbe menni.

      Törlés
    15. Teljesen félreérted Jézus üzenetét, Huli. Te azt mondod, hogy az üdvösség útja a megromlott emberi természet felfelé pofozgatása valamiféle lépcsőfokokon keresztül, hogy az üdvösség az énem egy magasabb lépcsőfoka. Ezzel szemben Jézus új embert vár el, teljes cserét, az üdvösséget pedig meg nem érdemelt és megelőlegezett váltságnak, kegyelemnek határozza meg, ami nem az emberi erőfeszítésektől függ.

      Törlés
    16. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    17. Kedves Gábor ! Azt írod, hogy teljes csere és új ember szükséges ? De mégis hogyan ? Csak nem úgy, ahogy ti keresztények "bemerítkeztek", és hipp-hopp ez azonnal meg is történik ? Mert én elég sok gyarló "újemberrel" találkoztam, akik valahogy mégse lettek kicserélve, ergo nem tudtak hitelesek lenni a számomra.
      De semmi gond, mert nem is így működik a dolog.Hiszen a megtérés kezdetén az embernek "fényáteresztő csatornaként" a kapott világossággal , fénnyel, kegyelemmel bizony dolgoznia kell, vagyis földi tudatába beépíteni tudnia kell. És bár építi is, de azért a fény hatására a hamisság belülről kifelé azért még jól láthatóan kitükröződik. Beleállni a tiszta szellemi sugárzásba csak akkor törvényes, ha azzal lenti énjét munkára fogja, életébe beépíti, és áthatja vele szűkebb-tágabb környezetét.És aki ezt a munkát nem végzi el, megújult önmagát másokkal nem osztja meg, csak nagyságmániáját szolgálja vele, az vét a szeretet törvénye ellen.
      Hiszen, ahogy te is írod, a megújult lelki ruha bizony még csak kölcsönkapott, ideiglenes, megelőlegezett, de ehhez az ember énjének hozzá kell idomulnia, azonosulnia kell vele tudnia, mert különben csak egy skizofrén, hiteltelen állapotot fog produkálni. Emberi erőfeszítés pedig szükséges, mert ahogy én látom, manapság sok ember mutatja a megtérés jegyeit külsőleg, de bensőjében a földi hibás lélekrétegeinek automatizmusaitól nem kíván megválni, megszabadulni.
      Persze ez is kegyelem, hiszen mindezek lehetősége azonnal meg is adatik, akinek rányílik a szeme, és megérett, beérett már arra, hogy ezeket végleg elengedje.
      És amint ez megtörténik, a lélek törvényesen mindjobban átminősül, áthasonul , képessé válik magasabb , még alvó , de kitágultabb szellemi létébe visszahelyezkedni és földi , koszolódott lélekrétegeiből teljesen kivetkőzni.

      Törlés
    18. Huli!

      "A Bibila egy kimazsolázott szent iratok gyűjteménye. "

      állítod... ezt mondjuk alá is kéne támasztani, mert így kijelentve semmit sem ér.

      amúgy ez a gondolkodás a luciferi szemlélet mintapéldája. Higgy Istenben (az Antikrisztus elfogadásához is hitre, spiritualitásra van szükség) , csak ne bízz meg Benne. Hisz ha a ez ember képes megváltoztatni Isten egyik kinyilatkoztatását, akkor Isten nem mindenható, akkor megbízhatatlan. Ha megkérdőjelezzük az egyik kijelentését, akkor Jézus is nyugodtan megkérdőjelezhető (mondjuk meg is teszed, nem a létét, hanem a szerepét).

      Törlés
    19. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    20. "Kedves Gábor ! Azt írod, hogy teljes csere és új ember szükséges ? De mégis hogyan ? Csak nem úgy, ahogy ti keresztények "bemerítkeztek", és hipp-hopp ez azonnal meg is történik ? Mert én elég sok gyarló "újemberrel" találkoztam, akik valahogy mégse lettek kicserélve, ergo nem tudtak hitelesek lenni a számomra. "

      hadd mondjam, hogy édesmindegy, neked mi hiteles és mi nem az.... nem az a fontos, miképp nem te üdvözítesz. Megint az van, hogy Isten kijelentését te felülbírálod, mert a te emberi természeted nem képes azonosulni vele. Nem győzöm hangsúlyozni: az üdvösség egy roppant egyszerű döntés - elfogadom, vagy sem. mást nem tudok tenni. az nem működik, hogy ilyen-olyan cselekedetekkel próbálom elérni az üdvösséget, mert az üdvösség feltétele a bűntelenség, ami meg nem megy. hogy jobban értsd: tök mindegy, hogy 5 métert, vagy 50 kilométert tudok egyhuzamban úszni, ha az Óceánt kell átúsznom, mindenképpen belefúlok. Ezért jött Jézus, hogy áldozatával kifizesse a bűneimet - példánkban Ő a hajó - vagy felszállok rá és akkor élek, vagy megpróbálok tovább úszkálni és meghalok.

      Törlés
    21. engedd meg Huli, hogy megkérdezzem, szerinted egy megtértnek hogy kell viselkednie (nem azt kérdezem, hogy nem, hanem, hogy miket kell tennie/gondolnia, hogy megelégedettségedet kivívja) és ha ez megvan, akkor légyszi mutass rá a Bibliában (vagy bármelyik szent iratban) hogy a te elvárásod egyezik Isten elvárásaival.

      Törlés
    22. Gábor! Úgy látom elmegyünk egymás mellett, minthogy én viselkedési formákat sehol nem írtam.
      Próbáltam érthetrően fogalmazni,de hogy értsd biblikusan is: a megváltásban az is ott van, hogy az élet, melyet Jézus elénk élt, szegletkővé lett, és törvénnyé !

      És ha így bíztok, bírtok Isten kegyelmével (egyébként jól teszitek) , hogy nem kell tennetek érte semmit, elég a hit, akkor pedig azt is higgyétek el, hogy a buddhisták, krisnások, muszlimok és egyéb nézetűek, hitűek is megmenekülnek a "szívek és vesék vizsgálójának" (Jel 2,23) ítéletétől.
      Ergo amivel méritek magatokat, azzal mérjetek másokat is :))

      Törlés
    23. "A Bibila egy kimazsolázott szent iratok gyűjteménye. "
      Mint fentebb írtam "Biblia egyszerű, hétköznapi tanítása elég".
      A "mazsola" a lényeg benne van. Nincs mit alátámasztanom, bár Jézus még sok mindent mondott, de a ti hiteteknek még nincs rá szüksége. :)

      Törlés
    24. Bár én legutobb tudomasodra adtam huli, hogy nem kivanok veled tovabbi beszélgetést folytatni, és most sem ohajtok hosszas tarsalgasba kezdeni, de annyit azért tegyél meg légyszi, ha megkérhetlek, hogy fejtsd ki bovebben: mit értesz az alatt, hogy arra a sok mindenre, amit Jézus még mondott, arra nekünk hivoknek miért ne volna "még" szükségünk? Szerinted mibol allhat a mi jelenlegi hitünk, ha "még" nincs szükségünk arra a sok mindenre, egyaltalan igy, van-e valamennyi hitünk és ha van, az miféle? Kiben, miben valo ez a mi hitünk, ha van egyaltalan?
      Es azt ugye te is jol tudod, hogy redneck, Jeromos és én tudjuk jol, hogy csak egy "kicsit" szorakozni volt kedved velünk, amikor azt irtad, hogy "...a buddhisták, krisnások, muszlimok és egyéb nézetűek, hitűek is megmenekülnek a "szívek és vesék vizsgálójának" ? Vagy esetleg nem mondtuk még el kis millioszor itt, hogy csak a Jézus Krisztusban valo hit ad megmenekedést barki ember szamara?

      "Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van, aki pedig nem engedelmeskedik a Fiúnak, nem lát majd életet, hanem az Isten haragja marad rajta." (Jn 3:36)

      "Ha te száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta Őt a halálból, akkor üdvözülsz. Mert szívvel hiszünk, hogy megigazuljunk, és szájjal teszünk vallást, hogy üdvözüljünk."(Róm 10:9-10)

      "Akié a FIÚ, azé az ÉLET; akiben nincs meg ISTEN FIA, az ÉLET sincs meg abban." (1Jn 5:12)


      Vajon milyen szive (vagy veséje) lehet annak az embernek, aki a fenti idézetben kijelentett dolgokat nem is hiszi, nem is vallja? Talan az Ur Jézus altal megujitott, altala ujonnan szült sziv és vese?

      Törlés
    25. Ria ! Az ókorban a vesét tekintették a legbelsőbb szervnek, a legelrejtettebbnek, a szólás ezért jelenti azt, hogy Isten mindent tud rólad, a legbelsőbb titkodat is.És bár Ő ismer téged, megnyilatkozásaid alapján azt mondhatom, te nem ismered magadat, ahogy sem Őt, sem az Ő irgalmát nem ismered.
      Lehet, hogy éppen belőled hiányzik az a "megújitott szív" ? Őszintén kívánom, hogy megkapd !

      Törlés
    26. nem Huli, nem megyünk el egymás mellett, csak kezdesz maszatolni.

      a másik... azért fülön lehet csípni, te milyen istent akarsz - amolyan robot istent, aki a te elvárásaid szerint működik. kicsit fordítva ülsz a lovon. ez nem ilyen kérdés, ez nem adok-veszek. ha ti így, akkor mi úgy, ti meg amúgy.
      nem is értem, miért kéne egy buddhistát üdvözíteni, ha nem akarja.
      egy buddhista célja a parininirvána, a tökéletes kialvás, vagyis a halál, nekik nem kell Jézus, Aki az élet. tudod, az a fránya szabad akarat.

      Törlés
  9. Még jó, hogy itt vagy te nekünk. Huli :) Az a valaki, aki mindent és mindenkit ismer, kívül-belül,...aki mindent lát, mindent tud és mindet ért is. Az az ember, aki az univerzumok és a még azokon túl található mindenség összeségéből kimazsolázta a frankót................
    Mert, hogy ezt a látszatot próbálod kelteni magadról, pedig.... "Ne hidd, hogy megértettél valamit, amíg el nem tudod mondani egyszerű szavakkal." Carl Friedrich von Weizsäcker

    VálaszTörlés
  10. Huli. Amúgy mi a bajod a kereszténységgel? Miért nem szimpatikus neked? Mi rossz van benne? Ha lehet ilyent mondani, kérdezni. Egyenes és érthető válaszokat szeretnék olvasni, ha lehet, mert a tőled megszokott "magasröptű" fogalmazásokat nem nagyon tudom értelmesnek értelmezni. Szóval kedves barátom, kérlek mond el, hogy mi az, ami nyomja a szívedet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Ne hidd, hogy megértettél valamit, amíg el nem tudod mondani egyszerű szavakkal."

      Jézus sem tudott átadni semmi szellemit, csak egy szűk kisebbségnek, - a többségnek nem kellett, kihajította, kidobta azt - ezért használta általánosságban a legegyszerűbb szavakat, példázatokat.
      Nincs ezzel semmi baj. Hiszen Jézus nem egy tanító volt, Ő maga volt a tanítás, az élete, a léte. De ezt ti is tudjátok. Amit hozott, és adott, az pedig a nem vehető, nem megszerezhető , feltétel nélküli elfogadás, megváltás ajándéka.

      Szóval egyenest és érthetőt kívánsz tőlem ? Minek, amikor a fentiek alapján már rendelkezel vele ?
      A szellemi viszont egészen más. Irracionális dolgokról beszélni a matéria szintjén racionálisan ?
      Amikor még a buddhizmust is - mely egy nyitott határú ismeretelmélet - halálcélúnak értitek félre ?
      Ti viszont egy zárt biblikus rendszert alakítottatok ki, melyből sem elvenni, sem hozzátenni nem szabad.
      A baj viszont az ezzel, hogy mivel a kereszténységet ilyenné tettétek, ebből következett az, hogy felrobbant, és most sok nagy és kis egyházacska működik. Az Istenértelmezés kisajátítása, saját szűk mintára szabása mindig is a legnagyobb kísértése volt az emberiségnek. Szóval hatalmas kincsre, zsákmányra leltetek, vagy mondhatni nagy ez a keresztény kabát, és nem tudtok mit kezdeni vele :)

      Törlés
    2. Ja és még valami. Bár zárt rendszer vagytok, és így a sötét ellenfeletek is nehezen fér hozzátok, de a szellemet, a megújító lelket is bizonyos fokban kizárjátok. Egy érdekes, mindenkitől elkülönült állapotban leledzetek, magatokra zártátok az ajtót, így az ellenfél is magatok vagytok magatoknak :))

      Törlés