2014. november 18., kedd

Rejtett erők profin teremtik a káoszt Budapesten ! "RIA RIA NORVÉGIA!" What the F*CK ?


"RIA RIA NORVÉGIA!"What the F*CK? Budapest 2014 ???

Sokat gondolkoztam mit írjak a tegnap esti budapesti eseményekről. Előre szólok, cinikus leszek kicsit. A végére tett idézetek sok mindent megvilágítanak....

Tanulmányt lehetne írni róla, és ha nem lenne magában szomorú, amit látunk, azt mondanám, hogy egyetlen láthatatlan csoportosulás előtt tudom csak "megemelni a kalapomat", mégpedig azok előtt, AKIK A SZÁLAKAT MOZGATJÁK.

Tudom, hogy egy jó ideje itt tartózkodnak az országunkban és mintha most kezdene beérni, mindaz, amit hónapok óta szervezkednek....... Mintha a nagy könyvben is így lenne megírva...Tökéletesen mozgatjátok és dróton rángatjátok az alattvalókat !

Ami nem véletlen:

1. Minden ismert mozaik megjelent, /amit nektek már nem kell bemutatnom/: uniós zászlót éltető plebsz, Che Guevara, zöld lézerfény (nagyon 'szerettük őket' Egyiptomban, Törökországban és Líbiában ugye )....milyen ismerős kellék ...
Rendkívüli érzelmekre ható (indulatokra, dühre késztető) szólamok, de gyakorlatilag lényegi mondanivaló, értelmes alternatíva nélkül, melyre a tömeg skandálhatja az éppen aktuálisan bekiabált lózungot....  "'takaroggggy', diktátor, demokráciát,........addig fogunk küzdeni, míg jó nem lesz itt élni........"Húzzatok a picsába, mert igazunk van és kurvára elegünk van"...." magyarrendőrvelünkvan....."
A tömeg szó szerint tömeg volt és semmi más......Nem is érdemel egy percnél sem többet......

DE A sötétkamrában felhergelt pitbullt egyszer csak lerakják a megvilágított célpont elé..... ("tudod mi a dolgod...." szándékkal)

A szervezők és szónokok nagyon is tudatosan -sőt megrendelésre - a felspannolt és heccelt tömeget a Parlament előtt magára hagyva azt szerették volna elérni (hallgatólagosan azzal a szándékkal, hogy 'na akkor most tudjátok, mit kell csinálni...' ), hogy a rendőrök/rohamrendőrök bevetésére sor kerüljön, hiszen ez elkerülhetetlen a Parlament védelme érdekében....
Másnap persze tele a világsajtó, hogy Budapesten a diktatúrában már karhatalmi erőket vetnek be az "ellenzék" ellen......

Nagyon dübörög a forgatókönyv és valószínűleg nem tévedek, ha azt mondom egyhamar nem áll meg, sőt még újabb, még drasztikusabb lépcsőfokok következnek hamarosan.

3. Az olajszőkítés felelevenítése ! ! ! (jogos és okos lépés - nagyon tud a CIA és a MOSAD....mert ezek szerint új fokozatba kapcsolták a megmozdulásokat - ha valaki érti, amiről beszélek.... )

A teljes 25 év rendszerváltása, magának az egésznek a leváltása VALAMIRE, amiről egyelőre senki nem tudja még, hogy mégis MICSODÁRA..... >>> 

"Ordo ab Chao" vagy "Chaos ab Ordo" 

Mindig ez a cél.... 





Henry Ford "bizonyos" világhírű könyvéből bizonyos idézetek nagyon elgondolkodtatóak: 
,,A szabadság elvont fogalma lehetővé tette számunkra, hogy valamennyi országban elhitessük a tömeggel, hogy kormánya semmi egyéb, mint szolgája a népnek, amely tulajdonosa az országnak, és hogy ezt a szolgát úgy lehet mással helyettesíteni, mint egy elhordott kesztyűt. A népképviselők leváltásának ez a lehetősége a kezünkbe adta őket, és megadta nekünk a hatalmat ahhoz, hogy rendelkezzünk felettük." (Első jegyzőkönyv)

,,Minden köztársaság több fejlődési fokozaton megy át. Az első szakaszt az első napokban a vak tömeg őrjöngése jellemzi, amely ide-oda, jobbra-balra hányódik;
a második szakasz a demagógia, amelyből az anarchia születik, ez pedig elkerülhetetlen kényuralomhoz vezet. Az azonban többé nem törvényesen és nyilvánosan elismert, s ezért nem felelősségteljes kényuralom, hanem általuk nem látható és titkosan leplezett, de mindamellett nagyon is érezhető kényuralom valamely titkos szervezet kezében, melynek cselekedetei annál lelkiismeretlenebbek, mert a színfalak mögött működik, mindenfajta ügynökök háta mögött, akiknek váltogatása nemcsak nem hátrányos a titkos hatalomra nézve, hanem még segíti is, amennyiben a folytonos cserék következtében nem kell hosszú szolgálatok jutalmazására igénybe vennie."
 (Negyedik jegyzőkönyv)

,,Addigra a kormányformák haszontalan megváltoztatásai,­ amelyekre rávettük <őket>, amikor aláaknáztuk államszerkezeteiket ­ annyira kifárasztják majd a népeket, hogy inkább el fognak szenvedni bármit is mi alattunk, semhogy megkockáztassák, hogy újra el kelljen viselniük mindazokat a megrázkódtatásokat és nyomorúságokat, amelyeken keresztülmentek." 

,,Azzal, hogy pártokra szakadtak, a kezünkbe adták magukat, a pártharcokhoz ugyanis pénz kell, és a pénz a mi kezünkben van." (Kilencedik Jegyzőkönyv) 



Kapcsolódó előzmények : 

Egy tüntetés margójára - Vajon bukott farkasok mire készülnek a bárányok között ?

"Majdan"-t akarnak Budapesten idegen erők, de a lényeget elsumákolja mindenki ?!





115 megjegyzés:

  1. Lassan, de biztosan halad Budapesten az Arab Tavasz, vagy az EuroMajdan, - nevezzük bárminek is, a lényeg ugyanaz. Újra tüntetést tartanak hétfő este a Kossuth téren, valamint több vidéki városban. Korrupció ellen, adó ellen, romló megélhetési viszonyok ellen mennek ki a tüntetők, amihez a média hozzáteszi, hogy a külpolitika ellen is, - és ennek nyomatékosítására ott van a tömegben néhány atlantista, aki garantáltan előveszi Magyarország gyarmatosításának zászlaját, vagyis az EU-zászlót.

    Tehát adott egy a liberális média által, a megélhetési viszonyokra, adócsalásra, adóztatásra, minden egyébre hivatkozva utcára hívott tömeg, amiről kiváló fotókat lehet készíteni, és mivel az atlantisták embere mindig garantáltan ott van az EU-zászlóval, a liberális média fel tudja mutatni ezeket a fotókat és több ezres tömeget úgy, mintha ezek az emberek mind az Európai Unióért tüntetnének.

    Mielőtt bárki is elhinné, hogy Budapesten EU-barát tüntetést sikerült csinálni, térjünk vissza a tényekhez: hazánkban idén május végén szintén megtartották az EP-választásokat. A magyar választópolgárok rendelkeztek arról, hogy melyik pártokat akarják küldeni az Európai Parlamentbe. Ezen a választáson mindössze 28,92%-os részvételi arány volt. A választópolgárok 71,08%-a semmilyen pártot nem akar küldeni az Európai Unióba. Az embereket nem érdekli az Európai Unió, nem akarnak magyar képviseletet küldeni oda, és a brüsszeli politikai is hidegen hagyja őket.

    71,08 százalék - az több, mint a Fidesz "kétharmada". A magyar lakosság 71,08% arányban nem akar magyar EU-képviseletet. A liberális médiafelületek együtt elérnek tízmillió embert, ebből maximum 30 ezer ember ment el a kormányellenes tüntetésekre (a képek alapján inkább 3 ezer), annak ellenére, hogy azt a liberális média teljes spektruma reklámozta. Az EP-választáson 2.322.983 ember adta le a szavazatát. Ennek 66,17%-a olyan pártra szavazott, ami Európai Unió ellenes retorikát folytat (Fidesz, Jobbik). Tehát összesen 785 ezer ember ment el szavazatával támogatni Magyarország EU-tagságát. Durván kerekítve is kijelenthetjük, hogy Magyarországon minden tízedik ember se támogatja hazánk EU-tagságát.

    Tehát, a tüntetéssel kapcsolatban a tények: 30 ezer ember (képek alapján inkább 3 ezer), és néhány tucat fizetett személy, aki bemegy a tömegbe egy EU-zászlóval. Közfelháborodás napja van. Mindenki fel van háborodva valamin, de mindenki máson. A liberálisoknak igazából teljesen mindegy, hogy ki és min van felháborodva; a lényeg, hogy legyen egy tömeg, amibe be lehet állni az EU-zászlóval.

    A tények másik dimenziója: 2003-ban a magyar választópolgárok 38%-a adta szavazatát az Európai Unióra. Eltelt több mint tíz év. Az idei EP-választásokon a részvételi arány 28,92% volt, ennek kétharmada EU-ellenes pártra szavazott, a maradék 71,08% pedig senkit nem akart küldeni az Európai Parlamentbe.

    Ami Budapesten zajlik, az Arab Tavasz. Facebook-forradalom. Hogy miért annyira fontos a liberálisoknak a minden elleni felháborodás, amire hivatkozva egy EU-barát kormányt lehet pozícióba tolni? Mert 2015. január 1-jén lép életbe a Moszkva által alapított Eurázsiai Gazdasági Unió. Alig több mint egy hónap, és van alternatíva az Európai Unióval szemben. Akkor az Európai Uniót támogató kisebbség igen kellemetlen helyzetbe kerül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hozzátenném még az ismert dominó-effektus bekövetkezésétől való félelmet is a gondolatmenetedhez. Hiszen nem csak magyar földön volt gyászos a választási eredmény EU szemszögből. Sőt a mienkénél alacsonyabb részvételi arányok voltak és/vagy még nagyobb arányú volt az EU-ellenes pártok győzelme. Szóval próbálják visszanyomni a fazékra a födőt...

      Törlés
  2. És ki írja Orbán forgatókönyvét?
    Az sem kevésbé ocsmány, ha valaki veszi a fáradtságot és azt vizsgálja meg mit csinál a Fidesz és nem azt amiről halandzsázik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hányszor kell leírni ide egy hozzászólást, hogy az meg is jelenjen? Csak neeem??? Hmmm.

      Törlés
  3. Buddha Laci!
    Lehet nincsenek is elégedetlen emberek Mo-gon? Lehet, hogy a jelenlegi kormány fejében még sosem fordult meg az a gondolat, hogy az ellene fellépő, utcára kivonuló békés tüntetők közé, balhézó, vandál viselkedésű provokátorokat juttasson? Mond Laci, te hol élsz? A Ria-t meg végkép nem értem miért kellett ide/belekeverned.
    Jó Mirdad kérdése is. Szóval ne fogd vissza magad, ha netán válaszolni szeretnél. Én csupa szem leszek.


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, nem, nem, egyáltalán nem így értem, hogy ne lennének elégedetlen emberek, sőt nagyon is rossz körülmények között élők vannak rengetegen sajnos. Korábbi két cikkben írtam, hogy elégedetlen és utcára vihető embereket mindig találni és jogos felháborodás is indokolt az elmúlt 25 év miatt.....
      Akár kérdés nélkül most is tüntethetnének óvónők, ápolónők, tanárok a borzalmas és oktatási rendszerben fennálló Klebersberg - kaotikus helyzet miatt..... Sorolhatnám...

      Csak annyira szívszorító látni, hogy egyszerűen nem megy és nem is fog menni (már megint nem) a gazdáink terveitől, szándékaitól eltérő forgatókönyv......
      Mirdad kérdésére is válaszolok, mert ugyanez vonatkozik a Fideszre is, csak a kormány megpróbál helyezkedni az utóbbi időben és nem kétség, hogy ott is dögivel vannak tollasodó kiskirályok, hatalmukkal visszaélő pártkatonák... Nem is lehet vitatni.

      Mindkét oldal csak a tézis-antitézis eszközéül szolgál, hogy a kontrollt fent lehessen tartani minél hosszabb ideig. Nem fogják elhinni nekem, ha én mondom, meg nem is kell, de a világ 2025-ben tudni fogja, miről szólt ez az időszak és mi felé tart a világ. A terv megvan és egyelőre minden halad a menetrend szerint. A világ minden (stratégiailag fontos) pontján zajlik már az előkészítés és sajnos kelet és nyugat szembenállásából Magyarország sem fog kimaradni. Orbán Viktor tudja ezt és nem akar és nem is teheti meg, hogy szembe megy azzal a térséggel, akik a jövő évszázadokat uralni fogják egy ideig.
      Biztos vagyok benne, hogy gazdái figyelmeztették korábban az euroatlanti tagságra és ha nem nyilvánítja ki nyilvánosan elköteleződését a gazda iránt, illetve kettős beszédet és tetteket alkalmaz, vagyis önálló játékba kezd engedély nélkül, akkor számolnia kell a következményekkel.
      Nos, a következmények megjelentek, de a java még hátra van......

      Azzal is teljesen egyetértek, hogy változásra lenne szükség. De mivel látom hogyan és kik szervezik mostani Budapest-Majdan-t, így elveszti számomra minden fényét és pláne olyat, ami mögé nyitott szívvel lehetne felállni.....

      Törlés
    2. Kedves Buddha Laci. Értem és köszönöm válaszod, de azért hadd mondjam el, hogy én, és remélem nem vagyok vele egyedül, továbbra sem látom V.O. gazdáival szembe fordulását. A másik meg, hogy nem kell ide sem a Mossad, sem a CIA felforgató ügynökök. Egyébként azokat, ha valóban lennének ilyen elemek, nagyon könnyen utol lehet érni, de ennek még a legkisebb jelét sem látni. Nem igaz, hogy nem látjátok át V.O. és kormánya "szembenállásos", hazug politikáját. Egyébként az embereknél a bankok "elszámoltatása" verte ki a biztosítékot.

      Törlés

    3. Egy gondolat erejéig visszatérnék a "Kedves Vezetőhöz".
      Orbánnál én kevés tudatosságot látok annál több beteges hatalomvágyat. Ez fordítja szembe az Euval, és nem az ország vagy a magyarság féltése. A szembenállást lehetne politikus módjára is kivitelezni, miközben mosolyog és bólogat a háttérben szervezkedik. De ő mialatt világgá kürtöli zavaros szándékát a személyes hatalom biztosításán és a fidesz-harácsoláson kívül csupán a focival foglalkozik.
      Önmagában ez is bőven elég, hogy az elégedetlenkedők kimenjenek az utcára. Sőt korábban ennél kevesebb is elég volt, de az emberek belefáradtak a sok csalódásba. Lelkesedtek valamiért aztán padló. Biztos hogy van rásegítés kintről, de nagyon kevés dolguk van.

      Zárójelben még annyit, hogy az igazi háttér hatalom maga a karma. Mi magyarok komoly tartozást halmoztunk fel a múltban, más népekkel szemben (is). Szeretnénk azt hinni, hogy a Mag népe Istennek tetsző dolgokat cselekedett. Nem így volt.

      Törlés
    4. Valóban van un. "nemzeti" karma is amit a magyarok már letudtak az elmúlt 500 évben - tehát tiszták. A magyar most is kész az aranykorba-menetel levezénylésére. Ezért a precessziós korszakváltásra időzített főnix-madar/magyar feltámadás. Melynek jellemzője az országvesztő-senkiség/Ninhurszágság-Enkiség mellett a szeretetelvű nyugodt és türelmes várakozás. Az mostani ellen-menetelők már nem valódi magyarok hanem a rablott koncon hadakozó ál-magyar országfoglalók siserehada. Ez a tüntetéseken is világosan látszik. A magyar miután letudta már az adósságait/karmáit - mintegy HAT-HOR-US-ként/HORizonton HATó ŐSként - a földi körforgáson felül-emelkedett. De még itt van a Teremtés által védetten mivel feladata van. A védettsége a szeretetelvű belső rezgés-mértékének a függvénye. Az elpusztíthatatlan - mert ugyanabban a testben mindig feltámad - skorpió-lényegű nyilas/kentaur/centaur/10-es úr/nő/ magyar irányítja a dolgokat. Ne tévesszen meg senkit a vaskorvégi 6almi másság tombolásának a "kifutása". Ez már ellenőrzés alatt és korlátok között van.

      Törlés
    5. Jó lenne ha így lenne, de még mindig érzem hogy verik a fejemet... Akkor lesz vége ha cukorkát kapok... megaláztatás, nélkülözés helyett.

      Törlés
    6. Mirdad2014. november 19. 8:56 Kedves Mirdad! Milyen tartozásokat halmozott fel a magyarság más népekkel szemben? Tudnád ezt pontosítani kicsit?

      Törlés
  4. Senki ne kételkedjen abban, hogy el fogunk számolni. Mindenki azt fogja kapni, amit megérdemel.

    VálaszTörlés
  5. Az emberek elégedetlenségének gyökere (nemcsak Mo-n) valójában a szó- és képipar egalitariánus kultúrájának a következménye. A média vulgarizált képi és verbális sokkhatásai alatt az identitásukat vesztett tömegek elégedetlensége jobban szítható, manipulálható. Ez volt arab tavasz lényege is.
    Könnyű bánni olyan tömegekkel, akiknek még az álmaiból is kiirtottak minden szépséget, misztériumot, vagy a lélek felemelkedésének minden lehetőségét.

    Akinek van esze, hátrahúzódik ebből a mocsárból, ugyanis az USA, eme mérgezett kultúra és ideológia fő támogatója, a világ nagy köművesmestere azon meggyőződésen alapíttatott, hogy legyőzött minden múltat, történelmet, hagyományt, mentes a bűnös, tragédiával terhes európai óvilágtól, ergo pozitív erkölcsisége felhatalmazza arra, hogy érdekei egybeessenek az egész emberiség érdekeivel. Mint népességeket magába szívó olvasztótégely, az NWO kísérleti laboratóriumaként mintául állíttatott a jövő globális emberisége elé – új emberfaj, új ideológia.
    Orbán is eme új faj kölyke, aki érdekes módon lázad gazdija ellen, kérdés, lehet e kutyából szalonna ?

    VálaszTörlés
  6. A FB-on írt egy-két reakcióból látom, hogyan többen egyből csak pártpropagandában tudnak gondolkodni és persze már vártam, mikor jön a Fidesz párti titulus, bár szerintem sehol nem szerepelt sem a Fidesz, sem a DK és a többi nevenincs tömörülés neve ..... nem is érdekelnek és nem is foglalkozom velük, mert tudom, hogy csak sakkfigurák szerepét töltik be....
    Milyen alternatívája van Magyarországnak egyedül ez a kérdés !

    Jól néznénk ki, ha pont azok után, hogy mennyi tényfeltárás és cikk szólt arról, mely erők és hogyan mozgatják évszázadok óta a történelem, mozgalmak, forradalmak és háborúk szálait, pont én állnék le egyik vagy másik szerveződést éltetni......

    NEM ERRŐL SZÓL SEM EZ A CIKK, SEM A MOSTANI ESEMÉNYEK HÁTTERE.

    De mivel most annyira kézzelfogható és az utcán tetten érhető az, amiről rengeteg tanulmányt és leírást lehet olvasni, ráadásul tudtam, hogy pár hónapja készül és beindul azonnal, ahogy a választások lezajlanak, így magam is ámulok, hogy mennyire igenis működik és borotvaélesen meg tudják csinálni.....

    Kizárólag a tegnapi megmozdulás tünetein elámulva írtam le a gondolatokat......

    Csak akkor lehetsz képes észrevenni az alapvető tüneteket, ha tudod, hogyan szervezik és gerjesztik és építik fel a rendszerbomlasztó mechanizmusokat és találják meg hozzá a megfelelő (de inkább úgy helyes) : felhasználható embereket........

    Nagyon szépen le vannak írva ezek a "szakirodalomban".......
    De kérdezd meg tőlük, akik a forgatókönyveket írják és akkor nem lesznek kétségeid.....

    Nem akarok személyeskedni, ezért nem is írtam sehol neveket és azt sem, hogyan szervezik a jövő hetekben és tavasszal beinduló dolgokat, de azért remélem senki sem olyan naiv, hogy civileknek hiszi a helyszínen feltűnő DK ifjúsági tagozatot, Kónya Pétert, a színpadon az amerikai népszavában író Kertész Ákos Kanadába emigrált író lányát ..... Nem sorolom.... Nem a szél fújta őket oda....

    Az elmúlt 25 év aljas pártpolitikai játszmáiból, az ellopott rendszerváltásból, az egyik Szovjet Unióból azonnal egy másik Szovjet Európai Unióba kötelezően betagozott, szétrabolt, ellopott és mai napig birkaként átvert helyzetből NEKEM IS ELEGEM VAN !

    Az én küldetésem vagy szándékom, hogy a mozgatórugókról írjak és feltárjam a háttérben lévő dolgokat, nem pedig állást foglalni a bábfigurák ostoba játékában...... Nem akarok oldalakra billenni, pláne igazságot szolgáltatni.

    Olvassatok, kérdezzetek, tájékozódjatok ezernyi forrásból vagy férkőzzetek be a szervezők, "mozgatórugók" közé..... Hátha sikerül és nem lesz gond a megértéssel.........

    Békére és Szeretetre lenne legnagyobb szüksége Magyarországnak és a világnak, de sajnos ebből fog a legkevesebb előfordulni az eljövendő hónapokban.......

    Bár ez senkit nem vigasztal, de a világ többi része sem fog éppen sem békében, sem megnyugtató körülmények között élni a jövőben.
    Sajnos nem erről fognak szólni az elkövetkező évek.......
    Remélem, hogy nem évtizedekről beszélünk ! ......

    VálaszTörlés
  7. "Angela Merkel német kancellárt idézve Orbán azt mondta: az első világháború kitörésének 100., a második világháború kezdetének 75. és a berlini fal leomlásának 25. évfordulóján Európa adós a nagy kihívásokra adott válaszokkal.
    Egy német bölcsesség szerint azonban ahol akarat van, ott út is van. Ez a magabiztos, mégis realista hozzáállás a mai európai helyzethez igazítva úgy szól, hogy ott van út, ahol van akarat. Hozzátette: ezért a magyar-német barátság jegyében azt kívánjuk, legyen végre egység és európai akarat, hogy út is legyen, amelyen haladva Európa elfoglalhatja méltó helyét az új világrendben."

    Na igen pont ettől az Új világrendtől tartok én.

    VálaszTörlés
  8. Azt észrevettétek, hogy néhányan a tüntető tömegben ezt a szimbólumot mutogatták ?

    http://kepfeltoltes.hu/view/141119/symbol_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Na, ilyet átlagember nem mutogat, mert nem is tudja mit szimbolizál !

    Érdekes időszakot élhetünk meg most, ugyanis valamely ügynökségek által mozgatott emberek járnak köztünk.
    Aki a tüntetéseken jár érdemes figyelnie az embereket, talán jó megfigyeléssel kiszúrhat egy esetleges társadalmi megbízottat.

    VálaszTörlés
  9. Adalék:
    http://index.hu/belfold/2014/11/19/kitiltas_kotta_washington_jelentes/

    "Egy kevésbé ismert, de befolyásos emberi jogi szervezet (Human Right First) még a nyáron konkrét lépéseket javasolt Washingtonnak arra, hogy mit lépjen meg Magyarországgal kapcsolatban. Az eddigi eseményeket látva úgy tűnik, hogy az Obama-adminisztráció a szervezet több javaslatát megfogadta."

    Ez tehát a zusa kottája.
    Vittore-nak szintén van egy kottája.
    Putyinnak szintén.

    De a zeneszerző, aki az egészet komponálta továbbra is láthatatlan...

    VálaszTörlés
  10. Érdemes megnézni a legnagyobb ballib hírportál vonatkozó főcímeit. Mintaszerűen köszön vissza a kunbélai forradalmi hevület szentimentális étosza. Annyiban pedig tovább bonyolódik a helyzet, hogy a népi-urbánus ellentét egy új formát öltött. A felszínen a hiteles "népiek" és a kormány között csak minimális feszültség látszik, a felszín alatt azonban óriási a különbség. Az urbánusoknál éppen fordított a helyzet: a felszínen óriási nézetkülönbségek látszanak, a felszín alatt azonban minimális a feszültség.

    Tehát minden látszat ellenére az igazi ellentét (amelyből a "nagy szövetséges" igyekszik konfliktushelyzetet kreálni) nem a kormány és az elégedetlen tömegek között van, hanem a tömegek két tábora között. A két tábor gyökeresen eltérő orientációja meglehetősen közismert, ezért nem kell ezt bővebben kifejteni.

    A tisztánlátást éppen a demokrácia szerkezete teszi lehetetlenné. Hiába az információs társadalom, mégsem lehet biztosan tudni, hogy egy hír, vagy egy kimondott szándék teljesen igaz, félig igaz, vagy egyáltalán nem igaz. Sőt még azt sem, ha valaki tesz valamit azt megtette-e, félig tette meg, vagy egyáltalán nem tette meg. Csak egy dolog bizonyos: az évtizedek óta tartó lerohadás...

    A legrosszabb, hogy a demokrácia hamis kollektívumának nincs arca, nincs karaktere. Tehát nem tudjuk, hogy egy egy döntés hol születik valójában, ki sugallja kinek, de sem a valódi okát, sem az útját, sem a valós célját nem ismerjük.

    A klasszikus társadalomnak volt arca (ez volt a király, a kormányzó, stb), minden döntésnek meg volt a felelőse.

    VálaszTörlés
  11. A NWO miért biztos, hogy rosszabb lesz, mint ami jelenleg van Magyarországon?
    Ezt most komolyan kérdezem. Azért mert rabszolgák leszünk?
    Kérdezz meg egy közmunkást, aki havi 50ezer forintért dolgozik, hogy ő minek érzi magát, majd kérdezz meg egy átlagos osztrák embert.
    A magyar közmunkás már most rabszolga, arra sincs pénze, hogy egyen, míg egy osztrák (akár minimálbéren élő) ember évente kétszer megy nyaralni és kurvára nincs megélhetési gondja, még félre is tud rakni. Sőt egy közmunkás ki van szolgáltatva a hatalomnak, mert bármikor elküldhetik és akkor még az az 50k sincs.
    Ha az NWO egy osztrák szintű életet hoz el ide is, akkor legyen, mert a jelenleginél jobb életet jelent. Ha meg a havi 50ezerért való robotolást, akkor azon már túl vagyunk. A jelenlegi magyarországi helyzetnél rosszabb már nem lehet...
    Itt 3 lehetőséged van:

    1) Éhenhalsz
    2) Elmész közmunkára valami fideszes földesúrhoz és szintén éhenhalsz
    3) Külföldre mész/külföldre viszed a céged

    A 2-es ponthoz még hozzátartozik, hogy jelenleg vannak még szektorok amikre nem szállt rá az állam, tehát elég jó körülmények között tudsz élni, de az elmúlt pár év történéseiből látszik, hogy ez bármikor megváltozhat. Jöhet egy különadó, egy törvény vagy államosítás. Ha céged van elveszik vagy ellehetetlenítenek, ha alkalmazott vagy, akkor is ugyanúgy megszívod, hiszen ha a cégre rászáll az állam, akkor a te munkád is vagy megszűnik, vagy kurvára kevesebbet fogsz keresni és magadtól mész el. A jelenlegi magyarországi állapotnál még a NWO is élhetőbbnek tűnik...

    Én is kint voltam a tüntetésen. Nem kaptam köremailt sem a MOSZAD-tól, sem a CIA-től. Jelenleg sok dolog még nem érint (az én szektorom még nem fedezték fel), de sok dolog igen (27% ÁFA, magán nyugdíj pénzem lenyúlása (kb 2 millió), a dráguló árak, a kurva sok mutyi, ami csak közvetetten érint (trafik, föld, kaszinó), az oktatás szétbaszása). De ami a legjobban zavar, hogy a politikusoknak mindent szabad és soha semmi következménye nincs semminek. Ha 1 Forint eltérés van az adóbevallásomban, hozzám már a TEK jön ki, de egy politikusnál az sem baj, ha a több a kiadása, mint amennyi a bevétele. Na ezért mentem ki, és leszarom, hogy ki szervezte/támogatja. Legyen az akár a CIA, akár a MOSZAD, leszarom. Nem az számít, hogy ki áll az egész mögött, hanem az, hogy miért történik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az NWO leszarja az életszínvonaladat.
      Az a lényeg, hogy BENNE legyél a dobozban, azon belül már úgy lubickolsz, helyezkedsz, ahogy akarsz, "szabad választásod" van.. Megválaszthatod a képviselődet, az autód színét, vagy épp a hajfestéked márkáját, és örülsz, mert te "dönthettél"...

      Törlés
    2. Tehát akkor jobb, mint ami jelenleg van, mert most nincs választásod ha pl céged van... vagyis van, eladod vagy kicsinálnak... kösz, akkor inkább az NWO, ott legalább hagynak élni, még ha csak egy dobozban is. De az is több, mint ami most van Magyarországon...

      Törlés
    3. Minél jobban támogatják az emberek a lopást és a hazudozást annál rosszabb lesz. Ha ennek az ellenkezőjét támogatják akkor pedig jobb lesz a világ.

      Törlés
    4. exr,
      Jelenleg is az NWO dobozban élsz. Attól mert nem jelentették be, még bevezették szép apránként.
      Ettől még persze vannak előkelőbb helyek a dobozban, és vannak alsóbb, szarabb helyek is. De a lényegen EZ nem változtat. Kiköltözhetsz nyugatra, ettől még nem leszel kint a dobozból. Szerintem.

      Törlés
    5. Kijárat a dobozból bennünk van..., minden egyes emberben, A szorult helyzet igazából csak segít a lényeggel foglalkozni. Két út van. Vagy szétstresszeljük magunkat az önsajnálattól, vagy megpróbáljuk kideríteni, minek születtünk ide és mi a dolgunk (a jólét utáni hajkurászáson kívül). Válaszok mindig vannak. Csak fel kell tenni a szintünknek megfelelő kérdést.
      Na ja az út nem rövid.

      Törlés
    6. Az NWO kb. olyan lesz, mint amit tapasztalt Carl Jung analitikus egyik afrikai útja során a civilizált világ által megszállt bennszülött törzseknél:

      „Az Elgon-hegység környékén élők például a legkomolyabban közölték, hogy ők sohasem álmodnak, legfeljebb a sámánjuk.Ő pedig kérdésemre azt válaszolta, hogy mióta az angolok bejöttek az országba, már ő sem álmodik. Persze az apjának még voltak nagyszabású álmai, de most már csak a distrikt commissioner (területi intéző) tud mindent, ők semmit.”

      Ily módon van/lesz a dobozba zárt embereknél is. Neurotikus pszichéjük csupán játéktér az azt irányító és befolyásoló NWO számára. És belső "daimón"-ja is, mint Szókratészé, már nem világosítja fel többé, mert kivül reked, így válik démonivá, sötétté, zombivá.

      Törlés
  12. Van remény MAG Népe!
    http://www.tudasfaja.com/nostradamus-joslata-magyarorszagrol/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "A végső bizonyítékot Szentmihályi Szabó Péter második kiadáshoz írt sorait adták, amely végképp tisztázta a történetet. A könyvről ezt írta: „A fenti sorok szerzője Szentmihályi Szabó Péter. Semmi köze Nostradamushoz, de még csak a XIX. századhoz sem. A magyar Nostradamus, azaz a híres francia jós magyarországi jövendöléseinek gyűjteménye 1996-ban jelent meg először. Magamat fordítóként tüntettem csak fel, s a történet szerint a különös kéziratot egy francia könyvbe kötve találtam. A jóslatokat eszerint Nostradamus kortársa, gróf Zrínyi Miklós, a szigetvári hős rendelte volna. Most, az új kiadásban talán megbocsátható, ha immár szerzőként emlékezem vissza a fogantatásra. A magyar politika- és kultúrtörténet e néha őszinte, néha görbe tükre sok olvasót megtévesztett, mert komolyan vették a jóslatokat és néha bizony igen komolyan vettem én magam is, hiszen sci-fi íróként mindig foglalkoztatott a jövő rejtélye és a jövőkutatás lehetősége.”

      A rejtély megfejtve. Nincsenek magyar Nostradamus jóslatok, nem dolgozott magyar bérmunkára. Csak egy szerző egyedi stílusú fantáziaműve, amit sokan készségesen elfogadtak valóságnak. Pedig összesen tíz percbe került kideríteni az igazságot. A maga módján valahol igen jó munka, mert a keresgélés során számos elemzését láttam, többen is feltalálták benne a kétezres évek történéseit és személyeit. Ne feledjük, a mű 1996-ban jelent meg."
      http://toochee.postr.hu/nostradamus-hungaricus-avagy-joslatok-pannoniarol

      Törlés
    2. Engem inkább az érdekelne kiknek a megrendelésére írta ezt a "jóslatot" Szentmihályi úr? Vagy magától volt ekkora ökör, átbaszarintva sokakat a palánkon?
      Nyírkai dettó...
      Biblia szintén...
      Át vagyunk kurva a palánkon pár ezer éve...

      Törlés
    3. :) A Biblia más kategória. Egyszer majd kapsz egy kódot, Aztán tátod a szád...
      Veheted átverésnek, hogy játék közben nem ismered a szabályokat, de erről szól a történet ezen a bolygón.
      A tudatlanságról. Közülünk egy fontos "ember" nagyon régen azt mondta a "Szakállas Bácsinak", most már értjük a dörgést öreg, a továbbiakban egyedül is boldogulunk. A jó öreg engedett. Legyen meg az akaratotok.
      Nos, a buli balul sült el, mint látható. És az Öreg tartja a szavát.

      Törlés
    4. A "Teknőkaparó"-féle jóslat az 1860-as évekből való és minden bizonnyal galíciai megrendelésre készült, míg az úgymond 1947-es "Nyírkai" jóslat a nemrég elhunyt yotengrites Máté Imre volt SZER-es CIA munkatárs "alkotása". Ezen jóslatokban az un. bibliai "Armageddon"/Végső Csata a Kárpát medencében dúlik és a magyarok többsége mindkét jóslat szerint elpusztul. A belháború és benne a magyar-pusztulás természetesen azon idegenek vágyálma akik már jó ideje egy magyaroktól mentes Kárpát medencére áhítoznak.

      Törlés
    5. Kezdek megcsömörleni a sok szartól.. a történésektől, attól ami írva van, amit mások mondanak, amit „magamnak mondok”.. átcseszés ez mind! Elsősorban nem mások csapnak be minket, hanem mi magunkat…. és az a sok okosság… a rengeteg könyv amit azért olvas az ember, hogy „tisztábban lásson”….na az a legnagyobb átkúrás! Húúú én olvasom Hamvast, tudom mi az a tradíció, Echart Tollét idézem percenként.… Elhiteted magaddal, hogy ez számít, hogy te más vagy..te már érted…… érted a ló*aszt!

      Soha nem voltam vallásos a szó konvencionális értelmében, de utóbbi időben mégis egyre többet foglalkozok Istennel… no nem a „vallások istenével”, hanem a teremtő Istennel…. az eggyel, aki a „legnagyobb naprendszertől a legapróbb porszemig” benne van mindenben és mindenkiben... Beszélek hozzá, kérek tőle….egy dolgok kérek…mégpedig azt, hogy minél tisztább tükör lehessek…. az Ő szeretetét a lehető legtisztábban tudjam tükrözni mindenre és mindenkire…mint a Napocska, aki ugyanúgy veti sugarát, kicsire, nagyra, jóra, rosszra….úgy érzem más dolgom nincsen, pontosabban a többi nem az én dolgom. Nehéz feladat ezt folyamatosan kitartani, talán még annak is aki már megtalálta a saját közepét, nemhogy annak akit onnan fenti és hasonló események folyton kimozdítanak.

      Én nem látok más kiutat innen, csak a szereteten keresztül. Bármi ami nem Isten - hanem elme (alma) - csak átjárás egyik "dobozból" a másikba…semmi több. Szerintem nem létezik olyan elmetevékenység/gondolat/információ ami kivezetne innen… épp ellenkezőleg, ezek mind csak még sűrűbbre szövik Maya fátylát!

      ISTEN

      "Isten nem valamiféle uralkodó, aki a felhők tetején
      ül aranytrónuson s onnan ítélkezik emberi mértékkel.
      Isten törvény. A szeretet és jóság törvénye. Az
      örökkévalóság törvénye. Az élet törvénye. Az
      igazság, az összhang, a szépség ... a mindeneket
      összefogó és egybekapcsoló nagy együttműködés
      törvénye, melynek összhangjában az óriás
      naprendszerek éppen olyan fontosak, mint a
      legapróbb porszem. Ez a megdönthetetlen erejű
      törvény az, amit Istennek nevezünk ősi magyar
      szóval. S valahányszor engedelmesen beállunk ennek
      a törvénynek a sodrába, és azt cselekedjük, amit ez a
      törvény, amely bennünket létrehozott és életben
      tart, tőlünk megkíván: se nyomorúság, se betegség,
      se semmiféle földi hatalom le nem győzhet, még
      csak meg sem félemlíthet bennünket."

      Wass Albert
      /Szőlőhegyi beszéd, l974/

      Törlés
    6. A következo mondataimat elsosorban neked szanom Pityesz, aki - amint latom - mar kezdi kapisgalni az Igazsagot. Ez az igazsag/valosag pedig nem mas mint egy személy, aki a Jézus Krisztus maga. Ő igy szolt: En vagyok az Ut az Igazsag és az Elet" (Janos evangéliuma 14:6). Es mivel latom, hogy te mar eljutottal arra a felismerésre, hogy tkp. szemétnek itélsz minden emberi (földi) okoskodast, felebarat iranti kötelezettségemnek érzem, hogy e felismerésben segitségedre legyek, mivel a Biblia tanitasa szerint is minden embert mély és eredeti összetartozas kapcsol össze.
      Igazsagon az Ujszövetség a valosagot, az igazit a ténylegest érti, ellentétben a latszattal és a puszta formaval. Az Istennel valo végso és maradando életközösséghez az az Ut vezet el, aki maga Jézus Krisztus sajat személyében, az emberek azon jarva talalkozhatnak Istennel. Csak ez az "ut" vezet el az Atyahoz. Azt pedig ezek utan mar - gondolom - nem is kell külön magyaraznom, hogy az Elet miért is az Ur Jézus minden ember szamara.
      Nagyon jol felismerted, hogy a vallasok Istene, nem egyenlo a teremto Istennel, ugyanis ahany vallas, annyi istenkép... annyi elképzelés az istenfogalomrol... ezenfelül; a vallasok, emberi rendelések megtartasabol allnak, nem pedig az ujonnan született ember uj természetének cselekedeteibol. Az ember ujonnan születésének mibenlétérol a Janos evangéliuma 3:1-8 fejezete tudosit. Enélkül senki nem juthat be Isten orszagaba, hiaba is kivankozik ezutan (és beszéli be maganak ennek lehetoségét, mas utakon jarva, mint sem Krisztus utjan) sok, Istenhez meg nem tért ember.
      Eppen ezért; amig az ujjaszületés szertartasa (ami nem a testi megtisztulás valamiféle szertartasa, hanem Isten Lelke altali lelki-szellemi megtisztulas/megujulas) meg nem történik nalad, addig teljesen hiabavalo foglalatossag részedrol az Istenhez valo imadkozas, mert nem hallgattatik meg. Sajnalom, de Isten igéje mondja ezt a Janos evang. 9: 31-ben: "Pedig tudjuk, hogy az Isten nem hallgatja meg a bunösöket; hanem ha valaki istenfélő, és az Ő akaratat cselekszi, azt hallgatja meg." Tovabba: "Valaki elforditja az ő fülét a törvénynek (Isten parancsolatai) hallasatol, annak könyörgése utalatos" (Oszöv. Példabeszédek 28:9). Isten mindaddig bünösnek mondja ki az embert, amig el nem fogadta Jézus Krisztus, a mi buneinktol megvalto művét, amit a keresztfan vitt véghez.
      Tovabbi segitségként nagyon melegen ajanlanam Hoffman Jozsef blogjat, amibol (ha a Biblia szövege nehezen lenne értheto szamodra), minden kérdésedre ami Isten valosagat és az igazsagot be/megmutatja, valaszt talalhatsz. Az egyik legjobb Biblia magyarazo irasok talalhatok itt meg azok közül, amik a neten fellelhetok.

      http://www.vanmaselet.hu/index.php/igazsag

      Törlés
    7. Kerion eszmefuttatasait pedig semmiképpen ne tegyétek magatokéva, mert az ő elméjét sajnos egyelőre még a sötétség leple boritja. Azok a bizonyos ezoterikus tanitasok amiket ő magaba szivott. Bar beszél Istenrol ő is, de az nem az az Isten, akiről nekünk keresztyéneknek ismeretünk van... nem a Biblia Istene, hanem amit ő Rola elképzel, marpedig Isten csak az Ő kijelentései (amit Ő önmagarol kijelent) altal ismerheto meg. Ez pedig egyes egyedül csak a Szentirasbol, a keresztyének Bibliajabol tudhato meg.
      Amirol Kerion beszél az valamiféle ero... valamiféle energia - ezt nevezi o Istennek. Marpedig egy személytelen ero, nem magyarazza meg a természetben talalhato vonatkozasokat és jellegzetes vonasokat megnyugtato modon. Eleve képtelenség egy öntudat nélküli intelligenciat feltételezni. Kellett, hogy egy Szellem munkalkodjék, aki célokat latott maga elott, akinek szandékai vannak, es azokat törvények utjan, anyag segitségével megvalositja - amelyeket mi csak egy bizonyos fokig tudunk felfogni. Olyan Szellem, aki ugyanazon alapvonasok, alapelvek szerint dolgozik, mint a mi sajat szellemünk, csak mérhetetlenül tagabb, kiterjedtebb és magasabb szinten. Eppen ezért nem lehetséges az, hogy Isten "benne van mindenben és mindenkiben" - ahogyan irod - mert ez egyrészt: azt jelentené hogy O is bunos, aki megvaltasra szorul, masrészt: O fölötte all a teremtésének.... nincs benne a teremtésébe. Ha benne lenne, hogyan lett volna képes megteremteni a vilagmindenséget? Az asztalos sincs benne az asztalban, vagy a szakacs a foztjében. Isten csak adott egy részt az O Lelkébol, (bele lehelte az O életét a teremtésébe) de nincs benne a teremtettségben.
      Isten tehat Szellem, aki - ugyanugy, mint mi magunk is - személyes vonasokkal rendelkezik; aki szeretni tud, érezni tud, vezetni tud, haragudni tud, buntetni tud stb. Egy személytelen energia vagy ero, vajon képes volna mindezekre?

      Törlés

    8. Egy percig se gondold kedves Kereso, hogy Hoffman Jozseffel téged akarlak zrikalni, bar ha akkor ott nem hivod fel ra a figyelmemet, talan soha nem ismertem volna meg a jobbnal-jobb, irasait. Igy hat halaval tartozom neked inkabb, ami egyaltalan nem jelenti azt, hogy olyan értelemben lenne lelki tarsam, ahogy azt te gondolod. :) Szia :)

      Törlés
    9. Ja, és hiaba küldözgetnél az Idok Jeleire jo szokasod szerint, onnan le vagyok tiltva. A magat keresztyén hivonek mondo Thea, letiltott onnan. Csak, hogy tudd.

      Törlés
    10. Isten, Teremtő, Teremtés - nevezzük bárhogyan is - természetesen mindenben/mindenkiben ott van és hat is a mindenségre. Ezért van az hogy minden teremtmény - legyen az bármi vagy bárki - a maga nemében tökéletes és egész - még egy kvark is. Az már más kérdés hogy az egyes ember ezt a teremtést és hatást a Földön hogyan kezeli és abszolválja. Annak megfelelően létezik-e vagy az egoja felülírja az "Isteni ukázt" és úgymond "bűnös" tevékenységbe kezd. Akár úgy is mint ahogy mostanában látható hogy: például 6almaskodó szektaorientált szabadkőművesként egyensúlyozgatva Istent játszik. Tehát sosem a Teremtő a bűnös a földi körforgásban hanem a szabad akarattal/egoval bíró ember. Az az ember aki az anyagba mélyen beleágyazódva süketté válik és nem hallja meg az Isteni Szikra/Szellem hangját, a neki megfelelő irányba mutató késztetéseit pedig figyelmen kívül hagyja. A Teremtés a földi körforgásban bizonyos "játékszabályokat" is teremt. Ennek fontos része a 13 ezer évenkénti egomentes nagy önmérlegelő tabula rasa ami most van folyamatban. Erre azért van szükség mert ugyan Isten előtt minden ember egyenlő, de az egyes emberek cselekedetei már értelemszerűen nem egyenlőek. Ennek alapján - a belső rezgésszint-mértéknek megfelelően - pedig időnként szükséges az emberek Széth-választása. Ez a Bibliában is említett Jézus feltámadása utáni 153 hal-as = 9-es ember-es "halászata a tengerből" vagyis a 7,3 milliárd közül. Így teremthető újra - a "kihalászott" 9-es/nov ember-ekkel/új ember-ekkel - egy megint "normális" már aranykori illúzió ami aztán újfent elősegítheti a leszülető lelkek karmikus szellem-tudati fejlődését. A skorpió-lényegű nyilas/kentaur/centaur/10-es úr/nő/ - a vaskorvégi földi pokolból főnix-madarként feltámadó - magyaroknak mindebben döntő szerepük van.

      Törlés
    11. A Bibliával nincs semmi baj, még akkor sem, ha az Örömhír meg van benne csonkítva, a szimbólumok így is érthetők - értő lélekkel kell olvasni :)
      Összefoglalja mindazokat az archetipikus képzeteket, amit az ember az idők folyamán fentről kapott, ill. magába szívott ( pl. Ízisz-Ozirisz történet is újratöltve) Nem véletlenül :) , ahogy a Teremtő is a maga hasonlatosságára az embert.
      És ahogy Krisztust is körbevette a 12 tanítvány, aki a 12 nemzetséget képviselte, ill. 12 lelki tipust - a 12 tanítvány különböző lelki természetű volt, ergo még az a tipus is felvétetett, amit Júdás képviselt. A 12 szellemtípusnak különböző törvénye van, a 13.-ik a tökéletes embertipus, amelyben összegződik a beteljesedés és az igazság. És ahogy a Föld befejezi a maga 12-es számtörvényét, a 13-as új embertipus lesz az új ÉG és és új FÖLD alaptermészete. Ezzel új korszak kezdődik, megsemmisítve a tizenkettőt, és mely eggyé válik a 13-ban.
      (De vigyázat, az NWO ugyanezt másolja ! )

      Törlés
    12. Oh te szegény lélek! Sürgős szükséged volna a nagy Orvosra aki a Teremtő, nem pedig a Teremtés. A Teremtő nem lehet egyben a Teremtés is, ezért te csak nevezd a dolgokat inkabb annak ami, nem pedig "barminek" tetszésed szerint. Vagy nálad a főnév (az alany) és az ige (a cselekvés) egy és ugyanazt jelenti? Mert nalam a creator és a creation nem ugyanazt jelenti, mivelhogy: a teremtés már Isten szabad teremtő tette. Azt pedig remélem senki nem merészeli állitani, hogy a Teremtő bunös lenne, én sem mondtam ilyet.
      A Bibliaba pedig jobb lenne, ha nem magyaraznal bele olyan dolgokat, ami nincs is benne, vagy egészen mas a jelentése, mint amit te adsz neki. Ehelyett olvasd inkabb Kerion, mert ez a te tákolmányod, amit itt bemutatni probalsz, nem a Bibliabol szarmazik. Mint ahogyan az is képtelen allitas, hogy az ember képes volna önmagat barhonnan is kihalászni. Ez csak külső segítséggel lehetséges. Vagy te lattal már olyat, hogy egy ember, aki nyakig süppedt a mocsarba, magat sajat hajánál fogva ki tudta huzni onnan?
      Amikor Jézus azt mondta a tanítvanyainak, hogy: "Jöjjetek utanam és emberhalászokká teszlek benneteket" (Mark evang. 1:17) azzal azt mondta, hogy nyerjenek meg embereket az evangéliumnak (Jézus követésére) az emberek tengeréből.

      Törlés
    13. Ria. Te vagy a Teremtő és a Teremtés is az álmaidban. Vagy nem?

      Törlés
    14. Amikor álmodsz Te teremted az álmaidat és az álmodban Te vagy a teremtés is. Tehát lehetséges, hogy teremtő és a teremtés egy és ugyanaz. De ugye én a saját agyamat használom és nem előre megírt szkripteket :D

      Törlés
    15. Vagy nem. Maradjunk inkabb ennyiben. Amikor az ember megalkot valamit, azt mar hozott anyagbol teszi, akár gondolati szinten is. Amikor kigondolok valamit, azutan egyszeruen csak véghez viszem, megcselekszem, amit teremtésnek semmiképpen nem neveznék. Teremteni a semmibol lehet, ahogyan Isten tette éspedig a szavaval. "Mert ő szólt és meglett, ő parancsolt és előállott" (Zsolt 33:9). Mi emberek erre nem vagyunk képesek.

      Amikor almodok, azt nem én teremtem, az egyszeruen csak jön valamilyen élmény hatasara.

      Törlés
    16. "Teremteni a semmibol lehet, ahogyan Isten tette éspedig a szavaval."
      Vagy nem. Nem mondom, hogy nincs Isten. Majd kiderül, vagy nem. Szólok, nem hiszek a szkriptekben, csak a realitásban. Ha látom majd a Teremtőt, akkor lesz. :)

      Törlés
    17. Római katolikusnak kereszteltek, de ahogy elnéztem a világot elgondolkodtam azon, hogy Isten mi a jóistent akarhat tőlem, hogy ilyen %%%%!/ világba születtem. :D

      Törlés

    18. "Mert Isten haragja a mennyből megnyilvánul az emberek minden hitetlensége és hamissága ellen, akik az igazságot hamissággal feltartóztatják,

      hiszen ami Istenből megismerhető, nyilvánvaló előttük, mert Isten nyilvánvalóvá tette számukra.

      Mert ami benne láthatatlan, tudniillik az ő örökkévaló hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva alkotásaiból megérthető és meglátható. Nincs tehát mentség számukra." (Romai levé 1:18-21)

      Egyszer azt irod, hogy: "nem mondod, hogy nincs Isten", azutan pedig azt, hogy: "majd kiderül, vagy nem" - nem érzed ezt ellentmondasosnak? Egyrészrol nem tagadod Ot, masrészrol varod, hogy majd kiderüljön...Valahogy döntsd mar el ezt a kérdést magadban...

      Azt pedig, hogy rom. kat.-nak kereszteltek jobb, ha elfelejted, mert a csecsemo keresztelés nem biblikus... ilyenrol nem olvashatsz a Bibliaban, ez csak egy emberi (ki)talalmany, Isten soha nem parancsolt ilyet.
      Es hogy Isten mit akar toled? Nemsokara megtudod.

      Törlés
    19. "Egyszer azt irod, hogy: "nem mondod, hogy nincs Isten", azutan pedig azt, hogy: "majd kiderül, vagy nem" - nem érzed ezt ellentmondasosnak? "

      Nem. Tagadhatom azt amit nem láttam, de esetleg létezik ?

      Csak a te hited, vallásod a frankó? Na ne viccelj ? Ki hatalmazott téged erre? Merlin? :D

      Törlés
    20. A hit nem felhatalmazas kérdése. Es igen, csak az én hitem a "franko".

      Törlés
    21. A te vallásodat azért szerkesztették, hogy gyengítse a katolikus vallást, de te ezt nem láthatod át.

      Törlés
    22. Valahogy, itt ezen a ponton valamiért mindig beletörik a hittérítés fránya bicskája, mintha az elveszettek mégsem tudnának hirtelen azonosulni saját elveszettségükkel és mintha nem érzékelnék kellő súllyal Isten „lesújtó” haragját sem. :))
      A lesújtás, ítélkezés, büntetés joga Istené lenne, amennyiben élne efféle gyermekded fenyítési eszközökkel… de minek is, hisz az emberek elvégzik ezt saját magukon és egymáson, bár ennek a felelősségét kétségtelen egyszerűbb Istenre hárítani.
      Amennyiben mégis lenne égi „ítélkezés”, annak oroszlánrészét, mégis Istenre kéne bízni, mint állandóan a nevével, nevében osztogatni az üdvösségre való esélyt.
      Szép misszió másokat terelgetni, megnyerni Jézusnak, de látszik ez azért nem olyan egyszerű feladat.
      A tengerben elveszni látszók kérdőre vonása mellett, izgalmas kérdéseket tudunk magunknak is feltenni:
      Valóban segíteni akarok-e az embereken, valójában tudom-e segíteni, mások minduntalan kioktatásával a Bibliából, az üdvösségről…
      „urambocsássmeg” :)), aztán nehogy egy külső naiv szemlélőnek, esetleg első pillantásra valahogy nem szívbéli segítségnek tűnhet, inkább valamiféle egoista vallásos önigazolásnak … és az lehetséges ugye, hogy nem éppen mások sikeres megnyerését szolgálhatja …
      :))

      Törlés
    23. A külső hittérítésnek valóban csak bicskája van :) - ahhoz képest, amit az eonok alatti belső érési folyamatok elvégeznek.És aki ezeknek a belső érési folyamatoknak ellene dolgozott, az visszaszorul a Föld 12-féle természetébe, a 12-féle sugártörésbe, hogy újrajárja azokat a szellemminőségeket, melyekben elbukott, ill. a sugártörések színjátszásait, színjátékait újraélje, hogy aztán az idők végén :) végül annak igazságait mégis betöltse, és így visszanyerje azt a relatív Egybe-forrottságát, amilyennnek a Teremtő megálmodta.

      Törlés
    24. A semmiből teremteni úgy lehet hogy már adva van a semmi - ami persze "nem semmi". Tehát először a látszatra semmi lett megteremtve úgy hogy a térbeli semmi egyes "kiterjedései" össze lettek sűritve. Ez alatt a teremtett "EGYségek" alatt a világegyetem legeslegkisebb - emberi ésszel fel sem fogható - alkotórészecskéit kell érteni. Ezek a hullámrezgést is alkotó legkisebb részecskék amelyek közelebbről számunkra nem meghatározhatóak. Már csak azért sem mert sem szellemi sem anyagi skatulyákba nem lehet ezen "építőkockákat" begyömö9szölni. DE ennek ellenére minden, de minden ezekből - mint alapegységekből - épül fel.
      Nincs un. "égi ítélkezés", viszont égi-földi szellem-tudati ráhatás az van az időközönkénti önmérlegelésre. Ezt éljük át most. Ezen "önmérlegelések" eredményét, amikor megtörténik minden egyes embernél nyomon lehet követni - csak oda kell rá figyelni. Minden önpusztító vagy éppen önfelemelő cselekedetnek oka van. Sokszor egyáltalán nem egoisztikus hanem az azt meghaladó önmérlegelés-szerinti oka.
      A centa úr/nő/ 10-es, azaz az 1/EGY tu/l/rul jött madár/madar/magyar nem terelget senkit. Egyszerűen csak gyógyít - testet-lelket minden ellenszolgáltatás nélkül. Aztán van aki gyógyul, van aki nem - hiszen semmi sem kötelező. Apropó, akinek a "haragja megnyilvánul" az természetesen nem Isten, csak egy magát annak képzelő entitás. Jó lenne már áttanulmányozni a Tóra, a zsidó Biblia az un. Ó-testamentum egyes részeit vagy egészét. Például Dr. Tóth Ferenc agrármérnöknek a youtube-on számtalan olyan szó szerinti idézete, elemzése van az Ó-testamentumból amelyből tisztán kiderül hogy kik is valójában Mózesék vezetői. Hogy ez esetben tulajdonképpen nem Istenről hanem egy magasabb technikai szintű 6almaskodni vágyó valakiről van szó - aki természetesen ember. Csak nem egy kőkori szintű bennszülött hanem egy atomkori szintű kozmopolita. Már annak is gyanúsnak kellene lennie hogy a zsidó "Isten" mindenkit kinyír aki csak a zsidó útjában áll - akár Egyiptomban akár Palesztinában. A valódi ISTEN SZERET - mindent és mindenkit...

      Törlés
    25. Így van. A semmiből teremteni úgy lehetséges, ha megértjük a "semmi" eredetei értelmét. A modern "semmi" mindennek a hiánya. Aktuálisan is és potenciálisan is.

      A hagyomány semmije azonban a "meg nem formált", az "aktuálisan semmi", "nem tapasztalható", ami azonban potenciálisan bármivé válhat. Ez a prima materia, vagy az "alsó káosz" (káosz ez esetben "érintetlenséget" jelent)

      Hagyományban a semmi a "megnyilvánulásba nem lépett" végtelen lehetőség. A modern felfogás azonban ezzel nem tud semmit kezdeni. Ezért nem azt kellene mondania, hogy creatio ex nihilo, hanem azt, hogy creatio ex potentia. A potentia, mint preegzisztens alap

      A "meg nem nyilvánultság" mibenlétének téves felfogása miatt gyakorlatilag botrány a buddhista "Üresség" (Sunyata) fogalma is. Legalábbis exoterikus, vallásos szemszögből nézve. Nem egyszer hallottam teológiailag képzett emberektől is, hogy a buddhista maxima mely szerint a "végső valóság üresség természetű" tulajdonképpen rejtett materializmus, végső soron nihilizmus. Ide vezet, ha archaikus kifejezéseket mai fogalmainkkal akarunk megérteni...

      Törlés
    26. "kik is valójában Mózesék vezetői" ?
      Nincs itt semmi összeesküvés.Lélektanilag magyarázható, ahogy Mózest egyszerre három hitrendszer, az egyiptomi, héber és a midiáni is befolyásolta.Hogy megkapta a legmagasabb egyiptomi beavatást az egy dolog, valójában Mózes mindig inkább hadvezérként viselkedett, ezt a talentumát megcsillogtatta az egyiptomi-etióp háborúban is, erről megemlékeznek nagy ókori szerzők is. Bár végül Tharbisz (a kushita nő) az etióp király lánya hozza meg a békét, aki Mózes hitvese lesz.Hogy Cippóra és Tharbisz egy és ugyanaz, az máig nagy kérdőjel.Mindenesetre, az egyiptomi magas szintű beavatás és az embergyilkos hadvezérség nem igazán volt összeegyeztethető, ergo Mózes elméjébe olyan fantom istenképek kezdtek beáramlani, melyeknek semmi köze sem volt ahhoz a legmagasabb szintű kvalitáshoz, mely később Jézus személyében jelenik meg.Mózes valóban kapott instrukciókat fentről, de hogy ez másképp transzformálódott át benne, az nem a Teremtőt minősíti.Hogy kilopta Egyiptomból a frigyládát, melyet mint beavatott, tudott működtetni is, tehát a mágikus erők a rendelkezésére álltak, hogy a fáraó hadseregét kicsinálja. Mózes mégsem volt csaló, ugyanis az akkori egyiptomi hanyatló szellemiség magával hozta egy másik nép éppen akkor emelkedő kiválasztottságtudatát . És az "Isten" felé irányuló viszonylag tiszta vágy és kérés meghallgatásra talált, ahogy ez a föld összes népeinek történetében mindig is érvényesült, csak a zsidókéban az elsődlegesség és kiváltság aztán már kóros mértékig fokozódott.

      Törlés
    27. Nos, Mózes "vezetői" - így szerepel a Bibliában - azok az angyalok akiket az Úr alkalmanként a segítségére küld a "terep megtisztítására". Vagyis az elfoglalandó területen, a földeken, városokban élők megtizedelésére. Hogy az egyébként gyér számú zsidóság máris vezető pozícióba kerülhessen mindenütt. A Biblia azt is leírja hogy ezekben a meghódított országokban az "angyali", vagyis a kommandós akció után életben maradtak rabszolgásítása már Mózesék feladata. Tehát azért a "vezetői" többes szám mert tulajdonképpen egy egész csapat a földfelszíni világossághoz, a napfényhez nem igazán szokott Mózes-segítőről van szó. Ők feltehetően a Nagy Özönvíz előtti atlantiszi éra ivadékai akik a 13 ezer éve történt ismert globális természeti csapások miatt sokáig a föld alatt éltek. Majd egyszer csak - cirka 6000 éve - állig felfegyverzett elit alakulatként kibújtak a támaszpontjukról a felszínre. Akkortájt amikor az Özönvíz utáni újjáteremtést levezénylő un. "fehér mágus" társaság már lelépett a Földről és magára hagyta a boldog létezésre immár felkészített emberiséget. Ezen bukott angyali kommandósok parancsnoka az az Úr aki választott népét tolja minduntalan maga előtt hogy a Földön a teljhatalmat megszerezze. Az Ő szempontjából teljesen logikus a felperzselt föld és megtizedelt lakosság "taktikája". Ezek után ugyanis az un. "kiválasztottak" már mint rabszolgatartók léphetnek fel irányítóik érdekében és hasznára. És ez is történik 6 ezer év óta bizonyos hullámzásokkal - időközben finomítva az elnyomó és rablótaktikán - mind a mai napig. Tehát a föld alatt vaksivá, napfény-allergiássá lett bukott atlantiszi 6almasok tolják maguk előtt a zsidót. Azoknak a fekete mágus klónozóknak a leszármazottai akik anno 14-13 ezer éve elűzték a csak szeretetelvű fehér mágiával élőket a bolygóról.
      Azért az elég feltűnő hogy Egyiptomban még csak egyetlen hieroglifa említés sincs a zsidókról. Nem beszélve az egyiptomi zsidó temetkezésekből származó nemlétező tárgyi leletekről. A Mózes név is érdekes mert az meg tősgyökeres egyiptomi - Mózes/z/ - Mózis/z/. TuthMózisz néven több nagy fáraó is uralkodott Egyiptomban. Szóval Mózes - ha létezett - vagy egyiptomi volt eleve vagy olyan zsidó aki egyiptomi bőrbe bújt. Az egyiptomi bibliai történet egy része persze ettől még lehet igaz csak éppen nem a zsidókkal esett meg. Az un. "csodás események" viszont bizonyítottan a mezopotámiai legendárium tovább-költései már zsidó nevekkel ellátva. Dávid és Salamon - mai zsidó régészek tucatjai szerint is - feltehetően képzelt, sosem létező személyek voltak. Ha pedig léteztek semmi esetre sem voltak királyok - legfeljebb kisebb rablóbandák vezérei. A zsidók történetük során mindent csak átvettek - érdekes módon éppen a magyarok őseitől - nem teremtettek semmit. Salamon/Szól Ámon, Ezékiel/Azé Ki Él, Imanuel/Ím Anu Él, Messiás/Messzi Ás-Ős. Vannak az "ás" végződésű zsidó prófétanevek mint pl. Jeremiás/GyereMiŐs-ünk, meg vannak az "él" végződésű zsidó prófétanevek mint pl. MikaÉl, GabriÉl. Utóbbi esetben nyilván életre kelt, tehát az ugyanabban a testben új életre feltámadt emberekről lehet szó.
      A menóra/MénÓra/TáltosÓra is magyarul értelmezhető, melynek 7 ága eredetileg az 1 Tejút-centrum és a 6 spirálkar stilizált ábrázolása. Az egyiptomi Hatsepszut/Hat Szép < Túsz királynő nevébe is ez van - "véletlenül" magyarul - elrejtve, a 6 túszul, tehát fogva tartott spirálkar a Te/l/j/es/út galaxisban. Az egyiptomi Ó-birodalom előtt még feljegyzett nagy életFÁRA/j/Ó neve pedig - mit ad Isten - Ménes az Mén Ős/Táltos Ős. Karpathos/Kárpát hŐs. Fekete KörŐs - Fehér KörŐs - Sebes KörŐs - 2-Ős KörŐs - 3Ős KörŐs. Esztergom/Isztár < Mag, Etiópia - /H/étJóFia - Axum/Akszum/ÉgSzem - Lalibela/LaliBéla - Nílus - N/y/ilas - Gíza/Géza < Az Ég/Orion Öv --- lehetne még folytatni de minek...

      Törlés
    28. Egyiptomban az játszódott le kicsiben, mint ami Atlantiszon nagyban.Egyiptom hanyatlását a fekete mágiát űző papok sötét szellemisége okozta. Az egyiptomi feliratokat többször kitörölték v. átírták. Én inkább elfogadom azt a verziót, hogy Mózes valóban égi küldött volt, ahogy mondjuk IV. Amenhotep, aki a valós tudást akarta újraépíteni. És mivel Mózesnek sem sikerült, ismétlődött az atlantiszi exodus, persze már sokkal sötétebb, primitívebb körülmények között. A valaha fénykorát élő Egyiptom el is süllyedt a saját sötét mocsarában. Hogy Mózest kijátszották, és egy "furcsa" hitű nép vezetőjeként találta magát, és közben még a midiáni istenkultusz is beépült a tudatába, erről nem igazán tehetett, ezek után már a történések adták magukat, de az isteni gondviselés mégis végig kísérte e nép sorsát. Ettől ne fosszuk meg őket.

      Törlés
    29. Helyes.... A zsido nép pedig nem maga valasztotta ki magat, hanem Isten valasztotta ki oket mas környezo népek közül:

      “Es monda az Ur Abrahámnak: Eredj ki a te földedbol, es a te rokonsagod közül, és a te atyadnak hazabol a földre, amelyet én mutatok neked. Es nagy nemzetté teszlek, es megáldalak téged, es felmagasztalom a te nevedet, és áldás leszel. Es megaldom azokat akik téged aldanak, és aki téged atkoz, megatkozom azt: és megaldatnak tebenned a föld minden nemzettségei” (1Mozes 12:1-3).

      (Nem ártana itt odafigyelni arra is hogy kiket áld, és kiket átkoz meg Isten.)

      Továbbá:
      ”Mert az Urnak a te Istenednek szent népe vagy te; téged valasztott az Ur a te Istened, hogy sajat népe légy néki, minden nép közül e föld szinén. Nem azert szeretett titeket az Ur, sem nem azért valasztott titeket, hogy minden népnél többen volnatok; mert ti minden népnél kevesebben vagytok; hanem mivel szeretett benneteket az Ur, es hogy megtartsa az esküt, amellyel megesküdt volt a ti atyaitoknak; azert hozott ki titeket az Ur hatalmas kézzel, es szabaditott meg téged a szolgasagnak hazabol, az egyiptombéli Farao kiralynak kezébol”(Oszöv.5Mozes 7:6-8).

      A zsidoknak tehát még nagy nemzetté kell lenniük a földjükön.

      ”Ezert mond ezt Izrael hazanak: Igy szol az én Uram az Ur: Nem tiérettetek cselekszem én, Izrael haza, hanem szent nevemért… Kihozlak benneteket a sajat földetekre”(Oszöv.Ezékiel 36:22-24).
      Ez a föld jelenleg Palesztina, ami valamikor Filisztea néven neveztetett. Izrael ezért el lett különítve minden mas balvanyimado néptol, hogy varja a megigért Messiast, es akiket Isten kizarolag Jezus Krisztusra nézve valasztott ki “mert”az üdvösség a zsidok közül tamad”(Ujszöv. Janos 4:22), és itt tudni kell, hogy nem a zsidok jelentik az üdvösséget, hanem közülük, mint népbol es orszagbol, kellett az üdvösségnek eljönnie – Urunk es Megvaltonk, Jezus Krisztus személyében. Itt talalhato Izrael kivalasztasanak tulajdonképpeni értelme – mas jelentosége ennek a népnek nincs a földön. Amikor pedig a Messias megjelent, a zsidok, sajat kiralyukat nem ismerték fel. Ezért Isten megszakitotta népével az üdvtörténetet (jelenleg félre vannak téve) es az evangéliumban eloszor a poganyokhoz (mihozzank nemzetekhez) fordult, ergo mas nemzetek (poganyok) is tagjai lehetnek Isten népének. Izraelt eluzték földjérol es szétszortak a népek között, es ebben a szétszoratasban kell maradnia mindaddig, mig az Ur a nép sorsat megfordítja es Izraelt ujra összegyüjti (Lukacs 21:24). Izrael fiai ujra beoltatnak a sajat olajfajukba, vagyis nem maradnak meg hitetlenségben, miutan Jézus Krisztus ujra megjelenik a földön dicsoségben. (Ujszöv.Romai levél 11:24).

      Mindezek tetejébe:

      "Bizony,aki titeket (zsidokat) bant, a szemem fényét bantja!" (Zakarias 2:8).

      Törlés
    30. Részlet a Jézus korabeli un. Esszénus Evangéliumból, mely szent iratot persze kihagyták a Bibliából annak niceai és későbbi jobbára zsidókból kikeresztelkedett keresztény főpap szerkesztői. A "Biblia-szerkesztők" természetesen okkal hagyták ki JÉZUS e tanítását, mint ahogyan azt látjuk is:
      "Csodálattal hallgatták a körülötte lévők az Ő szavait, mivel hatalmában állott a beszéd. És az Ő tanítása egész más volt mint a papoké és az írástudóké. És bár a Nap lemenőben volt nem széledtek szét a házaikba hanem körülülték Jézust és kérdezték. Mester, melyek azok az élet törvényei , Maradj még velünk egy kicsit és taníts bennünket. Hallgatnánk a tanításaidat hogy meggyógyuljunk és igazakká váljunk. Jézus pedig leült közébük és mondá: "Bizony mondom néktek hogy boldog csak az lehet aki betartja a törvényt. Mire a többiek felelék: "mi mindannyian megtartjuk Mózesnek a mi törvényhozónknak a törvényeit, amint azok írva vannak a szentírásban. És Jézus válaszolt: "NE A SZENTÍRÁSOTOKBAN KERESSÉTEK A TÖRVÉNYT. MERT A TÖRVÉNY AZ ÉLET - AZ ÍRÁS PEDIG HALOTT. Bizony mondom néktek Mózes sem írásban kapta a törvényeit az Istentől, hanem élő szóval. A törvény az ÉLŐ ISTEN élő szava az élő prófétákhoz, az élő emberek számára. Mindenben ami él bele vagyon írva a törvény. Megtaláljátok azt a fűben, a fában, a folyóban, a hegyekben, az ég madaraiban, a tenger halaiban, de mindenekelőtt önmagatokban keressétek azt. Ezért bizony mondom néktek hogy az összes élő dolgok közelebb vannak Istenhez mint az írások, amelyek élet nélküliek."
      Ajánlott - Dr. Tóth Ferenc előadásának a meghallgatása a you.tube-on: "Élősködőink - Időtlen/időszerű idézetek". Az önmagukért beszélő "idézetek" természetesen az un. zsidó bibliából valók. Az előadásban 5'40"-nél van szó az Esszénus evangéliumról.
      Apropó, senki sem bántja a zsidókat - a zsidók bántják a magyarokat nap mint nap a saját hazájukban. Persze ha valakit meg a leleplező igazság bánt akkor nincs miről beszélni. Egyébként meg a Valódi Teremtő egyáltalán nem tesz különbséget ember és ember között. Tehát Zakariás vagy nem mond igazat vagy az ő Ura nem a Teremtő hanem csak egy annak látszani akaró - a zsidókkal szemben elfogult, azok számára pozitív diszkriminációt alkalmazó - hasonmás.

      Törlés
    31. Kerion! Szerintem te is tisztában vagy a kollektív karma működéssel. Mely szerint azon a népek, melyeket erős karmikus megkötözöttségek fűztek-fűznek egymáshoz, tömegesen egykori ellenségeik földjére testesültek. Lehet, hogy az akkoriban élt antik zsidók most éppen mi vagyunk, vagy más népek, pl. németek. Ki tudja, az nácik meg lehet, most éppen a zsidó bőrbe bújtak :) az "isten nem bottal ver" , csak arra akarja megtanítani a tudatokat, hogyan nőjék ki szűkebb csoporthoz való kötődésüket, hogy ezzel is tágítsák v. végtelenítsék a közösségi kohéziót.
      Carl Jung Föld és lélek c. könyvében érdekes észrevételeket tesz ezzel kapcsolatban, hogy Amerikában az indiánok, a négerek és az európai bevándorlók között milyen érdekes pszichés átfedések alakultak ki még az akkori izolációs kísérletek ellenére is
      És, ahogy látom, most jelenleg a világban még nagyobb a keveredés :))

      Törlés
    32. Ha már szóba került a karma ... :) A lesújtó, büntető és leckéztető Istenképtől, sokban azért nem biztos, hogy különbözik a karma általi büntető és jutalmazó keleti vallási rendszerek tana, amiket gyakran szintén előszeretettel az emberi létezés fölé fenyegetésképpen emeltek.
      Keleti tradíciókat is rendkívüli módon átszövi, ha nem is konkrétan az Isteni büntetéstől, hanem a negatív visszahatásoktól való sugallt félelem.
      Rendkívül nehéz függetlenedni a emberi-vallási-hatalmi megközelítésekkel felruházott vallási rendszerektől, ahol állandóan a rossz tettek valamiféle visszahatásaitól kell rettegni és minden erővel jónak lenni, hogy elkerüljük a rosszat, és a szenvedést.
      A léleknek elidegeníthetetlen késztetése van a tapasztalásokra, és ez túlmutat a negatív-pozitív tettek, a büntetés és jutalmazás kettősségén is.
      A lélek önként, önmaga körül bejárt tapasztalati útjának fontos része a „negatív” tapasztalás, és a szenvedés is, azokat nem biztos, hogy a jó ellenében büntetésként kapjuk a nyakunkba egy felsőbb hatalomtól, vagy valami Isteni automatizmustól.
      Persze egyszerűbb ebben is a felelősséget átruházni valamiféle felettünk álló felsőbb hatalomra…. félve önmagunk hatalmától önmagunkon. :)))

      Törlés
    33. "O fölötte all a teremtésének.... nincs benne a teremtésébe. "

      Pont ez a különbség a zsidó és az összes többi vallás (inkább világnézetnek nevezném) közt. A többi "vallás" szerint a teremtményben benne van a teremtő. A zsidó filozófia valamiért pont szembemegy a törvényeknek.

      Törlés
    34. Benne v. nincs benne. Mindkettőben van igazság. Ha te nézel egy filmet, és nagyon bele éled magad, egyszer csak azt veszed észre, hogy szinte benne vagy annak eseményeiben. A vászonra vetített képek a valóság v. a forrásadó. Te aki éppen itt vagy, valóban itt vagy, vagy csak idesugárzod a saját valóságodat ?
      Carl Jungnak volt egy megdöbbentő álma, nem tudom pontosan idézni, de a lényeg: Egy teremben ült, és vele szemben ült egy másik személy. És Jung hirtelen álmában nem tudta eldönteni, hogy ő álmodik, vagy a vele szemben ülő álmodja őt.
      Szóval a teremtés nagyon képlékeny dolog - hála Istennek :)) , ezért ne is vesszünk el benne.Fogjuk fel úgy mint egy olyan művet, melyben egyszerre benne is vagyunk az alkotás öröme által hajtva, de ugyanakkor kívülről is tudjuk szemlélni, mikor "össz-pontosítunk"

      Törlés
    35. A lényeget valóban ebben az irányban kell keresni. A zsidó vallás a "bennelévőséget" és a "kivülállóságot" (immanencia - transzcendencia) nem tudta egy egységes rendszerbe integrálni, (egységtudat hiánya). Ezért alakulhatott ki a "messze, fent" lévő antropomorf istenkép (nagy főnök). Ennek aztán meg is lettek a hétköznapi következményei. A kettő helyes viszonyát Jézus Krisztus állította helyre.

      Isteni valóságokra sorra a paradoxonok jellemzők. Egyszerre benn is van, és nincs is benne a teremtésben, az emberben, stb... Azért paradoxon ez, mert mindenfajta dualitásnak maga Isten a forrása (princípiuma), tehát ezeket Ő egységként tartalmazza.

      Törlés
    36. Magam is valahogy hasonlóan gondolom mint Hulivuli és Viator :)
      A legnehezebb dolog önmagunk és a valóság viszonyát megérteni:benn is van és kint is van egyszerre ..:))
      Az ember, a létező itt is van, de nincs is itt, bizonyos szempontból fogalmazhatunk, (ahogy Hulivuli írta is) hogy itt álomalak, vagy film főszereplő, de a projekció helyén maga az álmodó, az itteni filmjének „valóságának” az alkotója.
      Ha valaki meri a fentieket magáról feltételezni, akkor a helyzetben lesz még több kedves kis csavar, amitől a gépezet más menteket produkálhat:
      A történet hőse és az Őt hordozó közeg (álom, film) az abban zajló összes vele megeső történéssel együtt tulajdonképpen nem választható külön, a kettő egy.
      A valóság és az, aki azt abban a formában megalkotta önmaga számára nem biztos, hogy különbözik.
      (ellenségképek, rosszakarók, sátáni erők így könnyen munka nélkül maradhatnak)
      Én és a valóság egy volta, merész feltételezés ugyan, de igen igen messzire vihet :))) ha magasabb és magasabb szintekre tágítjuk ezt a feltételezést, hogy a valóság és az azt Teremtő Egy… de ettől sok helyen kimehetnek a biztosítékok ...
      :)))

      Törlés
    37. A valódi Teremtő természetesen benne van a teremtményeiben. Az ál-teremtő viszont - aki a Teremtőhöz mindenáron hasonlítani akaró valaki - meg persze hogy nincs benne a genetikailag manipulált vagy éppen klónozgatott "teremtményeiben". Akik persze eredetileg nem is az ő teremtményei - csak felhasznált, általa pl. a 6alom ígéretével "elcsábított" valakik - mivel ő semmit sem tud teremteni, pláne nem embert. Az ilyen entitás "gyermekei" végső soron csak az ő "hasznához" igazított létezők. Ilyen haszon lehet például az aranyrudak összegyűjtése, majd eltüntetése a "kiválasztottak" által valahová a föld alá. Mert lehetséges hogy egy Föld alatti Úrnál a támaszpontján meg igen nagy a korrózió. Így aztán senki sem hazudik mert mindenkinek megvan a maga Istene - aki nem mindig feltétlenül ugyanaz. Még a Bibliában is azt mondá Jézus hogy a zsidók által imádott valaki: "a hazugság atyja", és hogy ez a valaki nem az Ő Atyja ésatöbbi.
      A Pilis-Visegrádi hegységben az emberszerű valódi Teremtő is ábrázolva van meg a gyíkszerű ál-Teremtő is. Nazca-vonal-szerűen a tájba vésve. Az előbbi Pilisszentlélektől-Pilismarótig "vastag-vonalasan" az utóbbi Visegrádnál "vékony-vonalasan" ábrázolva. Ez utóbbi, nyilván direkte a mai napig jól látható felül-nézetben a Google-Earth-ön, hiszen a szerpentines úthálózat is részt vesz a megjelenítésében. Az emberfejű alak fején fejfedő, a végtagjai uszonyban végződnek és jellemző a hüllő-farka. Látnivaló a műholdképen hogy ez az "Isten" lehet az úgymond 6 ezer éves "újabbkori" ami aztán mindent megmagyaráz. Az utóbbi években persze megpróbálták "elmaszatolni" a műholdképeken a nem véletlenül tájba vésett ősi jeleket is.

      Törlés
    38. Az egyszerre "kívül is belül is" polémiát feloldani tudományos, logikai, de vallásos és filozófiai eszközökkel sem lehet. Ehhez valami olyan archaikus megközelítés szükségeltetik, mint amit mondjuk a buddhizmus tudhat(tott) magáénak. Olyan összefüggések intuitív megértése alapfeltétel, mint a világ tudati természete (!), a függő keletkezés tana, vagy a létállapotok hierarchiája, stb. A fenti témákban való komoly elmélyülés kapuszerűen tárja fel a - sokszor összeegyeztethetetlennek tűnő - tapasztalatok mögött húzódó magasabb valóságokat.

      A világban végső soron minden Isten nagyszerűségére utal, csak nem vesszük észre. Minden szimbólum. A világ lényege világfeletti, a természet lényege is természetfeletti. Ezt azonban csak a természetet igazán szemlélő ember veszi észre, sőt hozza létre. A világ nincs önmagában. Sehogyan sem. A világot a szemlélő Értelem teremti meg, és csak az által létezik, hogy az alany (az ember isteni önmagamsága) rátekint. Az az isteni önmagamsága, amely végső (de csak végső) tulajdonképpen maga Isten, de aktuálisan ugyanakkor végtelenül különbözik is tőle.

      A feladat: a mostani, korlátozott emberi önazonosságomat visszavezetni a végső isteni önvalóságba.

      Törlés
    39. „A feladat: a mostani, korlátozott emberi önazonosságomat visszavezetni a végső isteni önvalóságba.”
      Igen, mondhatni ez az emberi élet célja egyetlen mondatban megfogalmazva és talán nem is olyan bonyolult valami ez :)))
      A tudatnak azt a nézőpontját, akit jelenleg megélünk, akiről megállapítjuk, hogy „,én vagyok ” azt a tapasztalatok segítségével tágítjuk. A lélek szeretne valamit megtapasztalni önmagáról, aminek a végső célja, az „én vagyok”- ságom kiterjesztése a végső isteni önvalóságba.
      Tapasztalatok megéléséhez több dolog is segít: a lineáris idősík illúziója, az objektív valóság illúziója stb.
      Tettek, tapasztalások, megélések ösztönöznek mindenkit az Isteni önvalóság megélése felé.
      A tetteket, a megéléseket, ugyan fel lehet ruházni pozitív és negatív megkülönböztetéssel is, de mindezek azért sokkal magasabb és magasztosabb célt szolgálnak: önmagam az isteni felé integrálását.
      Így lehetséges, hogy értelmét veszti az Isteni büntetés-jutalmazás fogalma is, legyen az az Isten ítélőszéke előtt vagy előző életek ledolgozandó tetteinek nyomására.
      A léleknek valójában nincs szüksége efféle külső fenyegetettségre, hogy ez által változzon, hisz a tapasztalás, az integrálás vágya hatja és tettein keresztül önmaga fogja „büntetni” „jutalmazni” is önmagát.
      :))

      Törlés
    40. Valóban az a cél, hogy visszaépítkezzünk a "végső isteni önvalóba". De azért nem olyan egyszerű ebben a vegyesen kollektív tudattengerben. Jelenleg a világ elfogadja ugyan Isten létezését, csak a Mértékét nem, ami viszont egészen más.Minden egyes ember kicsi láncszem, és sorsa, feladata, hogy a teremtésrétegek összekötőhídjaként emelje és tisztítsa az anyagot. A világ luciferi mértéke pedig az, hogy tudjuk, hogy van isten, de te azért nyugodtan formáld, idomítsd (vagyis kötözd) magad a világ tárgyi, testi feltételeihez.
      Hogy Putyin, Obama és a többi idomított vezető (de kik őket vezetik azok is megvezetettek) csak békaperspektívából, az anyagból kiindulva szemlélik az az emberiség fejlődését, mutatja azt a megkötöző luciferi intellektust, mely még ma is elkápráztatja az emberiséget. Ami nem történne meg, ha mindenki nap mint nap rá tudna hangolódni, bele tudna helyezkedni azokba a megváltó krisztusi rezgésekbe, melyek minden embert valódi hídként kapcsolnak össze Vele.Minden ember egyedi, úgymond saját csillagzata van.Amíg rá nem lel valódi önazonosságára, addig csak a bukott emberiség kollektív tudatát éli.
      Az emberiség legrégibb álma a 4600 éves Gilgames-eposzban van leirva, és amit elég fontosnak véltek, hogy kőbe véssenek:
      "Az éj közepén büszkén fel s alá járkáltam a népem között.Csillagos volt az ég. Hirtelen rám esett Anu ég-isten egyik csillaga.Megpróbáltam felemelni, de túl nehéznek bizonyult.Az egész város összegyűlt a csillag körül, és megcsókolták a lábát.."
      A csillag az ember, egyedi, halhatatlan lelkét szimbolizálja, és ahogy a régi nagy próféták is megkapták ezt a terhet, az egyediséget, kiválasztottságukat, úgy a legnagyobb csillagzat alatt született Jézusnak is cipelnie kellett ezt a keresztet, igaz arányaiban sokkal nagyobbat.
      Amíg a csillag rá nem esett, Gilgames is nagy embernek hitte magát.Király volt, hős, ő volt népe bástyája.De most rá kellett ébrednie, hogy ez bizony nem túl sok. Amit az emberek imádnak benne, az a csillagkő, az a benne lévő nagyobb dolog, nem pedig a közösség hatalma. A nagy tanítás - mármint, hogy az álomban az emberek a csillag lábát csókolják meg, nem pedig Gilgamesét - az, hogy "ne tulajdonítsd magadénak az emberek tiszteletadását, a benned fénylő vezérlőcsillagot imádják, melyet követni a legnehezebb súly és teher - kereszt - mely végső határokat feszeget.
      Hogy ki tudjon lépni az emberiség kollektív álmából, ezt kivánom mindenkinek a mostani helyzetben.

      Törlés
    41. :)) Az élet céljának a megfogalmazására értettem, hogy az igazán nem bonyolult, de maga a folyamat, annak véghezvitele, ahogy írod is, természetesen nagyon nehéz.
      Kívül kerülni a hitrendszerek, tömegtudat befolyásából, linearitásból, a dualitásból, vagyis a valóság összes illúziójából nem könnyű.
      Nem túlzás feltételeznünk magunkról és az emberiségről, hogy egyfajta hipnotizáltságban vagyunk a fentiek által, valóban nagyon nehéz ezektől függetleníteni magunkat.
      Kulcsfontosságú és legfontosabb lépés az lenne az illúzióból való szabaduláshoz, hogy az egyén felismerje hipnotizált helyzetét és képes legyen leválni, az összes hamis hitrendszerétől, az összes hamis emberi tömegtudati meghatározottságától, mert sok lelki nyomorúság és szenvedés forrása.
      A tömeghipnózis legnagyobb ellensége maga az önálló gondolat, a saját önálló tudás, ami a mindenféle kollektív elképzeléseket és hiteket képes felülírni.
      A folyamat tényleg nehéz: leválni a kinti kollektív elképzelésektől és megtalálni azt a legbelsőbb egyéni igazságpontot, amit elérve, túlhalad az ember önmagán, és ez által minden valaha feltételezett kinti és benti hazugságain.
      „Kilépni az emberiség kollektív álomból”, ezt csakis az egyén teheti meg ezt önmagával.
      Bár egyéni feladat, de természetesen csodálatos iránymutatókat lehet segítségképpen találni, mint említetted pl. Jézus, aki a megtestesült igazság volt, megmutatta példája által nekünk, mi az túlhaladni önmagunkon és ez által eljutni a legbelsőbb igazságunkhoz.
      :)

      Törlés
  13. Szeretem ezt az oldalt. Mindig felébreszt, hogy nincs remény.
    Egyik oldalon a ria, ria Norvégia, másikon pedig a ria, ria, Hungária.
    Kicsit olyan ez az egész, mint egy Bosch festmény.
    Lassan mindenki együgyű bolonddá válik felül, s alul egyaránt és majd kezdetét veszi a bolondok csatája. Bár ez már elkezdődött. A majmoké a világ. Én azért a MAG népére nem vennék mérget. Főleg nem álkirályunk álnemzeti budijára.
    https://www.youtube.com/watch?v=IGQIeeh-12Y

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tudatosan generált örökös ellen-menetelésről és ha mán Weöres:

      " A közösség-javításról

      Irmagját se tűrd magadban semmiféle társadalomjavító szándéknak.
      Mert minden elvont közösség ködkép; és aki a ködben rohangál, előbb-
      utóbb elevent tipor.
      Tiszteld, ápold szűkebb és tágabb otthonodat: a családot, nemzetet,
      emberiséget. De egyiket se téveszd össze azokkal, kik e fogalmakra
      hivatkozva ártalmasat követelnek.
      Mi ártalmas? ha Pétert azzal akarod segíteni, hogy Pált
      visszaszorítod. – Amelyik nemzet ezt homlokán viseli: nem vész el
      soha.
      "Péterrel azonosítom magam, Pált nem szeretem; Pétert megcsókolom,
      Pált megverem" – ez az érzelgősség; ez a közéleti elgondolások közös
      váza; a jelenkor ettől koldul. Bárkit csak úgy segíthetsz, hogy más
      rovására ne essék.
      Népedet és az emberiséget csak azáltal javíthatod, ha önmagadat
      javítod.
      Az igazság sosem az emberiséget, mindig csak az egy-embert
      válthatja meg."

      Törlés
  14. Definiáljuk a doboz fogalmát. Amennyiben azokat az anyagi dolgokat tekintjük a doboz falainak, amik körbevesznek minket a mindennapi életünk során, akkor felesleges a csodát várni, mert ezek mindig is itt lesznek, hiszen az anyagi dimenzióban élünk. Amennyiben a doboz definícióját nem látható dolgok alkotják, pl. hitrendszerek, a tudatosság elnyomása ilyen-olyan eszközökkel, stb. akkor ezek ellen lehet tenni pl. önismerettel, megfelelő táplálkozással, meditációval stb.
    Akkor mi is a probléma?
    Valaki írta, hogy azért ment el tüntetni, mert nehezen megy a vállalkozása. Ilyenkor fel kell tenni a kérdést, hogy jó helyen vagyok az életben? Nem lehet, hogy valami mást kellene csinálnom? /Ami persze lehet, hogy kibillent a komfortzónából, de legalább a boldogság meglenne/
    Valószínűleg a tüntetők többsége ebben a cipőben jár, vagy pedig olyan ember, aki munka után hazamegy, és nézi a TV-t, Facebookozik stb. ahelyett, hogy önmagával foglalkozna, vagy képezné magát.
    Nem egy ismerősöm van, aki 30-40 évesen kezdte el levelezőn a főiskolát, természetesen munka, és család mellett! Nem tüntetni kell, hanem cselekedni, tenni önmagunkért, és akkor hiába megy ki akármilyen szimbólumokkal a kevéske "uszító" az utcára, ha nem lesz kit uszítani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van.
      A kijárat a dobozból befelé van...

      Törlés
    2. Néhány inkarnációnyit eltart mire jövünk, hogy nem tudjuk matematikai alapon, ésszel, önműveléssel biztosítani a boldog, békés kiszámítható életet.
      A hetvenes években körbekérdeztek olyan milliomosokat Amerikában akik maguk erejéből gazdagodtak meg, hogy minek köszönhették ezt. Észnek, Iskolának, családi háttérnek vagy szerencsének, stb? A megkérdezettek mindegyike azt válaszolta, hogy a szerencsének...

      Törlés
    3. A történet nem erről szól. Ha megnézzük a történelmet, mindig állt a bál...

      Törlés
    4. Ha kimész remetének egy nagy erdőbe ahol senki sem fog zavarni, az is doboz, ráadásul sokkal szűkebb doboz, mert semmi értelmeset nem fogsz csinálni.

      Törlés
    5. Nem egészen.
      Vannak még nagyobb dobozok a játszótéren, amiket nem lehet letapogatni számon tartott érzékszerveinkkel. Szám szerint 23 Tehát a remete ha kívánja rákapcsolódhat ezekre.
      Bár ennél összetettebb megbízást kapott az ember. Ezért jobb ha nem bújunk el a káoszélmény elől, amivel egymást szórakoztatjuk.
      Legrégebbi tartozásunkat ezzel tudhatjuk csak le.

      Törlés
  15. Száz szónak is egy a vége, az ateisták a véget várják, a vallásosak (bármely irányzat) új kezdetet. A világ legtöbb táján léteznek hiedelmek, melyek az aranykor elvesztéséről, majd egy sötét korról, utána újbóli aranykorról regélnek. Figyelemre méltó, hogy milyen sok a közös pont ezekben, noha ezen népek nem találkoztak, nem ismerték egymást. Lehet-e véletlen a sok egyezés? Lehet, hogy a világot csak látszólag irányítják háttérhatalmi erők, valójában az ő órájuk is ketyeg, mert másfél törvényszerűségek uralkodnak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Figyelemre méltó, hogy milyen sok a közös pont ezekben, noha ezen népek nem találkoztak, nem ismerték egymást. Lehet-e véletlen a sok egyezés?" - Igen. Ők közös forrásból merítkeztek. Ez a forrás volt az igazi nemzetköziség, pontosabban nemzetek fölöttiség alapja, és a sok nemzetiségű birodalmak fenntarthatóságának záloga is. (Pax Romana)

      A ciklusok tanát nemcsak a keleti hagyomány ismerte, hanem a görög is (Hésziodosz), de a germán tradíció is hasonlóképpen különböztette meg a különböző történelmi korszakokat. Abban egyöntetűen egyetértenek, hogy a ciklus jelenlegi fázisa a mély alászállottság időszaka, ezért nevezték Kali-jugának, Vaskornak, Ólom-kornak, a Farkasok és a fejsze korának, stb.

      Amennyire direkt tapasztalat a jelenkor szellemi (és ezáltal általános) sötétsége, annyira nehezen is megérthető. Pontosabban a törekvő ember és az alászálló külvilág viszonya nehezen érthető meg. Ugyanis, ha a világ miután "megterhelten" belehullik a sötétségbe (hinduknál ez pralaya állapot), egy újabb megnyilvánulással már az Aranykor veszi kezdetét. Miért? Ki aranyozta be közben? A legutolsó állapota olyan súlyos és sötét visszahatásokat teremtett, hogy azok legfeljebb egy újabb Sötét-kort eredményezhetnének egy újabb megnyilvánulásban.

      A világ folyamatai valóban ciklikusak. Ezek az A>B>C>D>C>B>A képlet alapján írható le a körforgás (évszakok, napszakok, bolygómozgások). A világkorszakok azonban nem. Itt az A>B>C>D>A>B>C>D képlet érvényesül. Ebből is látszik, hogy a történelmi folyamatokat kezdetben nem a világ erői formálják, hanem valami más. Valami világ feletti. Ennek a világ felettiségnek a folyamatos elvesztése okozza a tapasztalati világ elsötétedését, a szellem fokozatos hanyatlását.

      A Vaskorban már "történnek" a dolgok az emberrel, sodorja és szorongatja a világ. Az Aranykorban azonban még hatalma volt minden fölött, amit a világban tapasztalt (hiszen azt önmagaként tapasztalta). Ez volt az igazi autonómia. A két korszakot valóban más törvény uralja. Kezdetet a szellemé, a jelenkort az anyagé. A hatalom a szellem ismételt birtokba vételével állítható helyre, az pedig csak az ember lényének középpontjában és középpontjából valósítható meg.

      Száz szónak is egy a vége, ismét oda lyukadunk ki, hogy a megoldás az emberen belül van.

      Törlés
    2. Hogy ha az A>B>C>D>A>B>C>D képlet érvényesül, akkor itt lassan egy kibaszott meredeken emelkedő pályára kellene álljunk, hogy ismét elérjük az "A" szintet, nem? :)
      Vagy Ti nem úgy látjátok, hogy a jelen korszak már a D>A köztes állapota? Ezért van az eszeveszett tempó mindenben, gyorsul a spirál, iszonyatos sebességgel tűnik el a régi, jön az új, stb... Csak ha az elmúlt 10 év szellemi ugrását nézzük, ebből is látszik az elképesztő tudatosodás (és természetesen mellette az elképesztő leállatiasodás is bizonyos elemek esetében, hiszen így maradhat meg az egyensúly, az egyik emelkedik, törvényszerűen a másik süllyed..)

      Törlés
    3. szeretném én is hinni, hogy az emberiség most megy „D-ből az A-ba”…de azért vannak kétségeim efelől. Milyen „bizonyítékok” támasztják ezt alá? Elképesztő tudatosodás….? Ki ? Hol? Nem lehet, hogy pusztán arról van szó, hogy bizonyos „zárt közösségek” a gyorsuló információáramlásnak köszönhetően nagyobb teret kapnak…könnyebben megtalálják egymást?

      -....de a közvetlen környezetemben is...!
      -….lehet, tényleg „bevonzol” egy- két hasonszőrűt, de ha -ne adj Isten- kenyértörésre kerül a sor, már azok sem olyan felemelkedettek…mint ahogyan te sem ….

      Mit gondolhattak a „hippik”? Ők vajon, hogyan képzelték el azt a jövőt amiben most lassan életük végére érnek? Nekik talán nagyobb okuk lett volna anno az optimizmusra…..vagy az ógörögök….ahol a „kis misztériumokba” egész városokat avattak be…és mégis milyen véres ezer évek következtek… attól tartok van még lejjebb…. javában tart még az a kilégzés….Egy „kvantumugrás-szerű” (van ilyen a természetben???) tudatosodásnál sokkal extrémebb, sokkal több jelét kellene látnunk annak…
      Ne így legyen!
      …könnyen lehet egyébként, hogy csak a szar idő miatt vagyok ilyen pesszimista:)

      Törlés
    4. Külső bizonyítékokat nem sokat tudok említeni, legfeljebb néhány utalást: szinte hetente dőlnek meg tudományos elméletek (történelem, fizika, stb. területen), tehát tisztul a kép folyamatosan. Lazulnak a kötöttségek, berögződések, vallások, vaskori gondolkodásmódok. A művészvilág szintén elemi erővel tolja ki magából az aranykor iránti vágyát - és a művészvilág (zene, film, képzőművészet, stb.) az emberi szellemiség konkrét lenyomata, tehát szerintem hihetünk neki. És ahol megjelenik, kifejtődik a vágy, ott előbb utóbb manifesztálódik is "valami" abból...
      Ez nem bevonzás, hanem inkább az egyre finomabb ráhangolódás a Tudatra, így érezvén az irányt.
      De minderre csakis belül van "bizonyíték" - a zsigereimben érzem az aranykor szelét, még ha átmenetben vagyunk is, és még ha az elmémet ennek teljesen ellentmondó információkkal bombázzák is. (de egyébként a Föld minden táján érezhető forrongások, tüntetések, lázongások is lehetnek az érlelődés, a katarzis, a végkifejlet jelei... mint ahogy a háttérerők vergődése és napi szintű lebukása szintén ezt jelzi, jelezheti)

      Törlés
    5. A Sötétkorból az Aranykorba vezető út nem ugyanaz, mint az Aranykorból a Sötétkorba vezető. Az utóbbi a történelem útja, az előbbi az ember útja. Éppen erre utalhat Mazsola is, mikor ezt írja "zsigereimben érzem az aranykor szelét", tehát az Aranykor belső eszményként, törekvésként van jelen, nem külső realitásként.

      Az Aranykort csak az egyes ember tudja megvalósítani (helyreállítani). És ez az Aranykor sem az lesz, mint a történelem előtti Aranykor, hanem annál jóval több. Mert amíg az emberé szabad elhatározás, isteni erő és igaz tett által válik arannyá, addig a történeti Aranykor a kezdetközeliség (Tabula rasa) okán volt az.

      Régi időkben az ember még a belső Aranykorra való törekvés jegyében rendezte be külső környezetét is. Azért tette minden cselekedetét és a környezetéhez való viszonyulását rítussá, szertartássá, hogy azokat megszentelje. Nem hagyta külvilágát elfajulni, nem hagyta, hogy az ellene forduljon és feleméssze. (mint a jelenkorban látjuk) Legmagasabb értelemben az igazi környezettudatossága az antik embernek volt ezáltal. A mai ember is "környezettudatos": külön gyűjti sivár életének hulladékait, Ide az üveget, oda műanyagot, stb. Ez nem több, mint egy nyomorult tragikomédia....

      A régiek egyik jellemző (maradványiban még ma is meglévő) rítusa a zarándokút volt. A hazatérés, az Isten királyságába való törekvés külső analógiája. Sajnos már ez is a "kulturális turizmus" szintjére süllyedt. Egyetlen dolog maradt a külső világban, amely nem tömegesíthető, nem népszerűsíthető és a kevés felkészültek számára fennmaradt "zarándoklatként" tekinthető. Ez pedig a hegymászás.

      A hegymászás nagyon direkt és átütő szimbolikával bír egy szellemileg törekvő ember számára is. Éppen ellenkezője, mint a síelés vagy a bungee jumping. Mindegyik újkori találmány, de amíg az utóbbi kettőben a zuhanás, az elragadtatás mámora dominál, addig a hegymászásnál a koncentráltság, az összeszedettség, önmagam, majd ezáltal a külső feltételek legyőzése az, igazi Hazatérés vágya dominál.

      A jelenkorba a bungi jumbinggal ugrottunk, de az Aranykorhoz már a belső hegymászás vezet vissza.

      Törlés
  16. " Mondd mennyit ér az ember, ha büntelen, de gyenge? Mondd, mennyit ér ha, ...?"
    "A pénz az ördög szeme!"
    Ezt találtam! Érdekes ... " Világ helyzete" ½ millió USD nál is többet ér!!!
    http://kaslerarpad.hu/?p=8033#post-8033

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A pénz még nem, csak a kamattal "felturbózott" pénz, azaz a modern pénz. A kamat egy olyan absztraktum, amely elvben sem lenne hozzárendelhető a pénzhez, de ennek ellenkezőjéről mégis meg tudták győzni a világot "eltévelyedett testvéreink".

      Törlés
    2. Ehhez elég néhány fölkapaszkodott öltönyös majmot lefizetni. :)

      Törlés
    3. "Ehhez elég néhány fölkapaszkodott öltönyös majmot lefizetni. :)" Pontosan! De mivel a majomnak lent van a helye, ezért azt először fel kellett emelni, majd öltönyt adni rá... Egyesek ezt nevezik társadalmi fejlődésnek :-)

      Törlés
  17. Bárcsak igazad lenne és ilyen könnyed adnák azt az "aranykort". Az emberiség még nem elég érett egy arany utópiára. Kapzsik, önzőek és ráadásul kibaszott önteltek vagyunk, ha azt hisszük hogy a mi időnkben eljön. Többeket nem említve a vörös khmerek is hittek benne hogy ha leegyszerűsítik és átugorják az evolúciót, akkor jön az utópia. 2 millió halott.

    VálaszTörlés
  18. Minden pénz kivonása a gazdaságból gyilkosság. Emberek halnak éhen. Nincs pénz a gyógyításra. Stb.
    Amúgy lehet hogy ez is a világ elit célja. Nem kell nekik ennyi ember. Itt indul be a túlélési ösztöne sok embernek:
    Segget nyalni, vagy kiállni mások mellet. Ha előrébb tartanánk az evolúcióban (tudom, hogy sokan utáljátok ezt a szót, de nem tudok jobbat. Lehet hogy fénylényeknek is szükségük van fejlődésre :) ) akkor biztos, hogy mindenki a második opciót választaná. Jelenleg marad az egyes.

    VálaszTörlés
  19. Ne a profilomat nézegessétek, hanem ezt: :)
    http://sg.hu/forum/tema/1108932295

    VálaszTörlés
  20. Elolvastam néhány hozzászólást a fentiekből és valamiért késztetést éreztem ezt megosztani veletek.
    1 Corinthians 1:18-31
    https://www.youtube.com/watch?v=-vakLqTL-pc

    VálaszTörlés
    Válaszok

    1. Es akik nem tudnak angolul, azok hogyan értsék ezt meg Redneck? Rendszeresen elköveted ezt az idiotasagot az Idok Jelein is. Az angoltudasodat akarod fitogtatni ezzel vagy mit? Ugyanez magyar nyelven is megtalalhato a net-en. Komoly tapintatlansagnak tartom ezt az embertarsaid felé Redneck.

      Törlés
    2. Így kapta az anyagot, nem volt ideje fordítással bíbelődni. Elvégre az NSA angol nyelvű szervezet... :)

      Törlés
    3. De mar mint irtam, ugyanez megtalalhato magyar nyelven is a YT-on, vagy akar ide is copizhatta volna az 1Korinthus 1:18-31 teljes szövegét (nem nagy terjedelmu), ugy egyenesben el is olvashattak volna az itteniek. ill. akiket ez érdekel.

      Törlés
    4. Persze én tudom jol Kereso, hogy te mindenaron oda akarsz kilyukadni, hogy Redneck valami NSA ügynök, de nem... ezt azért nem gondolnam rola.

      Törlés
    5. A gondolataiddal eddig is bajaim voltak. :) De sebaj! :P

      És ha már erre járok - engedtessék meg egy off-topic move:

      https://www.youtube.com/watch?v=5M1KD7Dnq4s&list=UU7TvL4GlQyMBLlUsTrN_C4Q

      "Kedves" témám, amiről már párszor írtam. Itt végre részletesen kifejtve. Jó szórakozást! (Ja ha ebből is találsz magyar változatot, azt megköszönném.)

      Törlés
    6. Nekem sem kevésbé a te gondolataiddal, de hat... ki mint vet, azt aratja.

      Törlés
    7. Nem is kerestem magyar valtozatot Kereso, mivelhogy nem készült ilyen, amit velem együtt te is ugyanolyan jol tudtal mar akkor, amikor ezt felvetetted, ezért megköszönni sem tudsz mit.
      A Corbett Report-ot én is szeretem hallgatni, mert sok mas, a YT-on elofordulo hasonlo témaju beszélgetésekkel ellentétben ő, illetve a beszélgető partnerei, nagyon jol latnak a palyan - a legjobbat talaltad meg szerintem.
      Ez persze nem jelenti azt, hogy én itt leallok errol tere-ferét folytatni barkivel is.

      Törlés
    8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    9. Előbb a munka aztán a szórakozás Redneck! :) Igy mar értheto, hogy miért nincs idod megkeresni magyar nyelven történo Biblia felolvasast a neten. Es még az is kiderül, hogy mégiscsak NSA ügynök vagy, én meg itt probalok védelmedre kellni Kereso "vadjaival" szemben :) - és nem mellesleg; az ilyesmire inkabb a 15 éves kor körüliek büszkék. :)

      Ezt pl. nem lett volna olyan nagy dolog megtalalnod ami felolvasas az elso 3:04 perctol 5:17 percig szol az 1Corinthians 1:18-31-rol magyar nyelven:

      https://www.youtube.com/watch?v=fGkJkUuxIno

      Törlés
    10. Akikrol te beszélsz Redneck, azok "csak" teremtményei Istennek, nem gyermekei. Isten gyermekei azok, akik Uruknak es Megvaltojuknak valljak Jézus Krisztust. A következo igeszakaszban olvashatsz errol, legfoképp az utolso verset (18. v.) ajanlanam figyelmedbe:


      " 2. Korintus 6:14 Ne legyetek a hitetlenekkel felemás igában, mert mi köze egymáshoz az igazságnak és a gonoszságnak, vagy mi közössége van a világosságnak a sötétséghez?
      2. Korintus 6:15 Miben egyezhet meg egymással Krisztus és a Sátán? Lehet-e valamilyen közösség hívő és hitetlen ember között?
      2. Korintus 6:16 Hogyan fér össze Isten temploma a bálványokkal? Mert mi az élő Isten temploma vagyunk, ahogyan az Isten mondta: "Közöttük fogok lakni és járni, Istenük leszek, és ők az én népem lesznek.
      2. Korintus 6:17 Ezért tehát menjetek ki közülük, és váljatok külön tőlük, így szól az Úr, tisztátalant ne érintsetek, és én magamhoz fogadlak titeket,
      2. Korintus 6:18 Es leszek néktek Atyátok és ti lesztek fiaimmá, és leányaimmá, azt mondja a Mindenhato Úr.” - vagyis, akiket Isten fiaivá és leányaivá fogad, azok Isten gyermekei.

      Ha esetleg nincs Bibliad, a YT-on a hangzo Bibliaban e fenti igerész is megtalalhato.

      (A végén még Keresonek lesz igaza veled kapcsolatban, plusz az Ur is megmutatott nekem mostanaban valamit a te hivo eletedrol. )

      Törlés
    11. Feltétlenül meg kell nézned ezt a filmet Redneck, mert ahogy latom te is azt gondolod, hogy ugy is lehet Isten igéjét hirdetni, ahogyan azt a skaterboarders-osok teszik.

      https://www.youtube.com/watch?v=H8E6cBg47X0&list=PL991DECA07DDA26FF&index=40

      A film magyar feliratos, azok szamara, akik nem értik az angolt.

      Törlés
    12. Ria, te elméletben mindent tudsz. A "pluszt" most inkább kihagyom, de annyit azért elárulok, hogy nem az Úrtól tudom.
      Apropó "Boarders-for-Christ" nevű gördeszkások. Tőlük idézek.
      "I hope that we're spreading the gospel, hope that we're sowing that seed and that we're the salt and the light today and that people look and go, 'Skateboarding and Christians? Yeah, absolutely, skateboarding and Christians"

      Ez meg a ráadás.
      Jakab 4:11-12

      11 Ne szóljátok meg egymást atyámfiai. A ki megszólja atyjafiát, és a ki kárhoztatja atyjafiát, az a törvény ellen szól, és a törvényt kárhoztatja. Ha pedig a törvényt kárhoztatod, nem megtartója, hanem bírája vagy a törvénynek.
      12 Egy a törvényhozó, a ki hatalmas megtartani és elveszíteni: kicsoda vagy te, hogy kárhoztatod a másikat?

      Törlés
    13. Csakhogy te nem vagy az én atyamfia Redneck, mivelhogy az Urban testéremnek sem tartalak. Vagy szerinted az atyafiak leszoktak tiltogatni egymast hol innen, hol onnan? Ezek utan én vagyok az, aki csak elméletben tudok mindent? Ismered a maganéletemet?

      Nekem pedig ne idézgess ezektol; voltam a church-ükben is anno, tiz percnél tovabb nem birtam ott maradni. A lökött pasztorukat is jol ismerem.

      Törlés
    14. Megszüntetted a levelezéseinket a Yahoo-n, miutan nem hitted el nekem, hogy én nem arultalak el Keresonek.

      Törlés
    15. Igen egy, és ugyanaz a ketto, csak éppen mas szavakkal kifejezve... a lényeg a lényeg itt, amit amint latom te sem tagadsz. Isten elott is tisztaztad magad Redneck?

      Törlés
    16. Ti minden blogtémàt személyeskedő sàrdobàlàsba folytotok. Ria egy dühös istenfia,többiek meg ezzel heccelik ez màr uncsi!!!! Ria! Költözz palesztinàba! Azt nézd a kispados istenkölkeid hogy gyilkolàsznak

      Törlés
    17. Mint az egyik résztvevő, a magam nevében elnézést kérek, bár a "minden blogtéma" kijelentés nem fedi a valóságot kedves Ákos Kelemen.

      Törlés
    18. Elveszett Kereső!
      Jó hogy felraktad James Corbett Kína jelenségről (és nem csak) szóló beszámoló linkjét(China and the New World Order).
      Ha a továbbiakban valamiért netán mégis elakadnál mutatom az irányt,....de csak neked, mert bírlak ;) Innen talán már egyedül is kitalálsz.
      http://www.conspiracy.co/forums/main-wall/8810-top-20-knights-malta-time-magazine-1952-a.html

      Törlés
    19. Akkor mar ketten birjuk. :)

      Törlés
  21. A legnagyobb átbaszás a hitegetés. Legyen ez vallási, vagy politikai.

    VálaszTörlés
  22. Akkor fog eljönni az aranykor, amikor az emberek nem fogják hagyni magukat átverni. Átverés a pénz, a politika, a vallás, a házasság. MINDEN! Az emberek kihasználják a másik esetlenségét a saját hasznukra. Ennek a kiküszöbölése csak egy módon lehetséges. HA NEM HISZEL, HANEM MEGGYŐZŐDSZ. Erröl szól a média. Tanít és nem szórakoztat, mint azt hitted.

    VálaszTörlés
  23. A süllyedő Titanic mindent megtesz, hogy még a meglévő csatlósait is magával rángassa..
    Idő kérdése csak hogy mikor dől be a dollár, és vele együtt az euró, Anglia kilépésével, pedig ösztönözve lehet a többi állam is..
    A mostani kormány lehet nem annyira nemzetietlen, elfogult hogy a végsőkig kitartson, ezért Oroszország felé is kacsintgat, részben a Paksi atomerőművel, másrészt a déli áramlat támogatásával.
    Persze a helyi Unió rezidens, Amerika nagykövet André Goodfriend jellegű nemzetközi hazátlan embertípusok a maguk telhetőjét megteszik, hogy Európa szakrális csúcsát magukénak tartsák a végsőkig.
    Amivel még nem próbálkoztak, de számítani lehet az az hogy a helyi cigányokat is az utcára viszik, valami csinált próbálkozással mint 2006-ban a cigánygyilkosságok idején, azt is a CIA hajtotta végre, egy polgárháborús kisérlet érdekében.
    Persze bevetésre állnak az Izraeli kék ruhások, a Gladió, és ahogy Ukrajnában itt is megcsinálhatják, ha érdekükben áll egy vérengzést..
    Persze tisztában vannak vele hogy a kárpát medence és a magyarság lelkületileg magasabb minőségü, és az karmikusan még az ilyen globálisan gondolkodó liberok számára is nagy teher lenne.

    VálaszTörlés
  24. Minden áldott nap legaláb öt órát eltöltök azzal, hogy levadásszam a kamu regisztrációval bújtogatókat a neten és ellehetetlenítve őket új regisztrációra késztessem megint de ezzel a tevékenységemmel az adott oldalon (hvg.hu) érzem a térvesztésüket. A tervek zseniálisak de a hazai végrehajtók nagyon hülyék. Ez az esély ezt kell kihasználni. Ha a Jobbikot és a Fideszt nem sikerül egymásnak ugrasztaniuk nem érhetnek el sikert. Márpedig a Vona tudja merről fúj a szél OV meg pláne. Ha a Vona (tegyük fel) összeállna a zsidókkal nem csak a telefonszáma lenne nyilvános de egy lámpavasat is kifényesítenének neki. A majd a civilek megoldják duma érzésem szerint nem jött be de a harc még folyik.

    VálaszTörlés