2014. április 4., péntek

Nagyvállalatok, nagy bankok és nagy bürokraták irányítják az Uniót - Nigel Farage



Az a nemzet, amely megadja magát az Uniónak, saját függetlenségéről és szuverenitásáról mond le. Az Uniót nagyvállalatok, nagy bankok és nagy bürokraták irányítják. A nemzeti demokrácia és az Unió bürokráciája között fog folyni a harc. A nemzetek szuverén államok Európáját akarják, ahol egymással kereskedhetnek és együttműködhetnek.


12 megjegyzés:

  1. Buddha, esetleg ezt is kitehetnéd valamikor, ha gondolod (illene ide):

    http://szabadriport.wordpress.com/2014/04/02/szetesik-az-usa-bedontheti-az-egesz-uniot-a-domino-elv/

    Csak ne rémisztgetősen, hatásvadászóan, hanem inkább reménykeltően. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mazsola miröl beszélsz? " Csak ne rémisztgetősen, hatásvadászóan, hanem inkább reménykeltően. :)"

      Te, komolyan azt hiszed, hogy "Nem fog fájni?"
      Azért, mert Laci lecsupaszítja és engedi, hogy sarkára állítva jelenjen meg a "Világhelyzete" az pont azt jelzi, hogy ne ringassuk magunkat abba az illúzióba, hogy jelen világunkban/civilizációnkban bármit is meg lehetne oldani "demokratikusan" :D a jog(talanságok), józan ész mentén??? AGENDA21, Lisszaboni szerzödés, ...stb.!
      Nem bántani akarlak hidd el, de a "játék szabályok" amibe bele akarnak kényszeríteni, már alapjaiban predesztinálja, hogy TE+én csak vesztesek lehetünk!

      Bocs, idéznék magamtól egy másik blog bejegyzést : http://hungarianrealnews.com/news.php?readmore=395&c_start=10

      Abban egyetértek, hogy nagyon is csábító egy meditatív pozitív felemelkedés - hisz ez létünk esszenciája -, de be kell látnunk, hogy egy civilizációs korszakváltáshoz érkeztünk! Ez van, ... a Hogyan tovább?- nyitott kérdés amit -úgy hiszem - mindannyian szeretnénk megválaszolni ill. megválaszolva látni!

      Áldás és Béke

      Törlés
  2. Az EU sorsa már a születésekor megpecsételődött:

    "Nem a Világban van a Lényeg, hanem a Lényegben van a Világ. Minden, ami a hagyomány számára külsődleges vagy vele szembehelyezkedik, az a világ és az az ember, romlásra van ítélve."

    Megítélésem szerint a "nemzeti demokrácia" (nemzeti szocializmus sem), mint forma nem alkalmas arra, hogy tartósan szembeszálljon - az EU által megtestesített - bomlasztó folyamatokkal.

    A modern ideológiák mögött a szellemi, erkölcsi szabadesés lendülete és mámora húzódik meg. Próbáljon valaki megállítani egy ilyen tehetetlenül zuhanó tömeget.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, Európát csak legalább két tömörülésben lehet elméletileg felfogni. Ha a civilizációs/kultúrkörös elméleteket (Spengler, Toynbee, Huntington, stb) fogadjuk el, akkor Európán a Nyugati és Ortodox civilizációk osztoznak, és a történelmi Mo-n (Erdélyben) fut keresztül a törésvonal. Elméletileg akár választhatnánk is a kettő között, ahogy Szent István is választhatott Bizánc és Róma között.

      Ha a geopolitikai fejtegetések tűnnek meggyőzőbbnek (pl.A. Dugin, stb), akkor természetadta helyünk a eurázsiai- szárazföldi szakrális-szoláris-kontinentális, a Hagyományt, Anyaföldet, Szellemet értéknek tartó világerők között lenne. Ehhez képest – sorstársainkkal együtt – az atlantista, Moloch-imádó Új-Karthágó (angolszász-USA-dominanciájú tengeri világerő) teljes (?) befolyása alá kerültünk…

      Törlés
    2. Valószínű, hogy teljes a befolyás. A rendszerváltásként kommunikált szabadkőműves aktus egyik fő feladata az új - euroatlanti elkötelezettségű - elitek pályára állítása lehetett. Ezt látszik alátámasztani Vásárhelyi Miklós aggodalma az 1989 júniusi Orbán beszéd kapcsán is. Az "örök SZDSZ" helytartója ugyanis nem látta előzetesen OV beszédének vázlatát, félt is, hogy az új reménység elfelejti megemlíteni a "mindig is a Nyugathoz tartoztunk" bűvös mondatot. Kimondta, tehát maradhatott.

      Szeretném hinni, hogy választható a szakrális-szoláris tradíció, csak ez sajnos nem húzható rá a jelenlegi európai közjogi, közgazdasági és egyéb vázakra. Az eurázsiai struktúrák ugyanis - legalábbis elvileg - vertikálisan tagolt létszerkezetek, az euroatlanti pedig egyértelműen horizontálisan. Hiszen az utóbbi csak ezáltal tudta létrehozni a modern rabszolgatartó társadalmát és persze azt a rejtett hatalmi struktúrát, amelynek az európai politikai-gazdasági elitek hűségesküt tettek, lezárva ezzel minden tradicionális forma újraépítésének lehetőségét.


      Törlés
    3. Mi lehet a megoldás? Elsőként mindenképpen fel kell, hogy épüljön egy spirituálisan, erkölcsileg magas szinten álló konzervatív elit, amely belátja végre, hogy az európai szellemtörtének gránitoszlopai (a Felvilágosodás, a Nagy Francia forradalom, az iparosodás, az állam és egyház szétválasztása, stb.) valójában csak fantom képződmények, merő pragmatizmusok az "Égbolt befedésének" hosszú folyamatában.

      Ennek az elitnek létezésünk alapelveit egy kozmikus léptékű viszonyrendszerbe kell helyeznie (mi az emberi eredeti viszonya a környezetéhez? Mi a közösség és az egyén adekvát viszonya?), különben folyamatosan az önmegtévesztés spiráljába kerülnek. Ennek az értelmiségnek kell az világ új narratíváját (valójában ősi, időtlen) kialakítani. Ez a réteg ugyan nem képes helyettesíteni az arisztokráciát, de mindenképpen egy - a tömegemberségből kifelé mutató - erőteret képezhet.

      Törlés
    4. "csak ez sajnos nem húzható rá a jelenlegi európai közjogi, közgazdasági és egyéb vázakra"

      Csak éppen ezek a vázak recsegnek-ropognak. Nemhogy építkezni nem tud ez a társadalom (nincs már erre elég ideje), de még dönteni sem, lévén teljesen megosztott. Mondjuk az u.n. "demokrácia" eleve az egymást kiegyensúlyozó ellensúlyok rendszere, ami ezt aztán tartósítja (mármint a megosztottságot).

      Egyébként Nostradamus - bár elég homályosak a hozzáférhető interpretációk - úgy említi meg Mo-t az elkövetkező háborúban, mint a Kelet oldalán állót. Ha ennek csak a fele is igaznak bizonyul -,ami nem nagy kunszt egy jóslásnál :-) - akkor is még sok váratlan dolog fog e téren bekövetkezni.

      Törlés
  3. http://mr-nabucco.x3.hu/?p=10355

    VálaszTörlés
  4. Buddha! ha ajánlhatok egy jó hírforrást, akkor keresd meg a Lánchídrádió / Saldo műsoraiban Dr. Hossó Andrea riportalanyt. A nő a Londoni City-ben dolgozik (dolgozott a S&P hitelminősítőnél is). Ő szokott beszélni arról a pénzpiaci, geopolitikai csatározásról ami a nagyérdemű' elől zárva van (pl. dollár vs jüan, gáz, olaj stb). Ebből összeállíthatnál egy jó anyagot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre gondoltál?
      http://kuruc.info/r/34/126345/

      Törlés
    2. Pl. ezt nem láttam még (meg is nézem gyorsan) de amúgy igen.

      http://mno.hu/videok/96484

      34:36-tól beszél h. a Németekkel és az Angolokkal is jüanban fog kereskedni Kína és nem akar már tartalékolni dollárt.

      Törlés
  5. Én pesszimista vagyok. Alapvető emberi tulajdonságok: a harácsolás, a békétlenkedés, a birkaszellem, stb. amit az ember nem tud, és nem is akar átértékelni, és belátni, épülve és változva ez által. Ki hiszi el, hogy Amerika a szabadság hazája? Azért, mert államalapításkor beleírták fennkölt gondolataikat az alkotmányukba, nem jelent semmit! Gondolom mindenki hallott a lehallgatási botrányról is. Az EU parlamentjébe akár pedofil, beteg alakok szavára hallgatnak a képviselők… Oroszországot sem kell már nekünk bemutatni, lásd a magyar történelmet. Ahol a pénz, ott a hatalom. A világot ez viszi előre, ez alapján irányítják valakik… ,hogy ez az irány helyes, vagy helytelen, azt nem tartják igazán lényegesnek. Embertársaik és a föld élőlényei, és életük, sorsuk sem hatja meg őket. A világ ki van szolgáltatva nekik. A fő céljuk a harácsolás, és a hatalomgyakorlás minden áron. A nagy testvér figyel, és mindent tudni akar, lásd: internet regisztrációk, iwiw, facebook, stb. Összeesküvés elmélet? Nem gondolom.
    A második cikkre visszatérve, John Lennon ’beszólását’ nem hiszem, hogy szó szerint kellene érteni. A jó zene mindenkié, hallgatni és élvezni kell,- hangulatunk szerint, - nem elemezgetni, és kritizálni az előadók önpusztító életvitelét. Attól, hogy szeretem hallgatni Jimi Hendrix, vagy Elvis halhatatlan zenéjét, még nem leszek drogos! Vagy, ha imádom Freddye Mercury egyszeri és megismételhetetlen, utánozhatatlan hangját, még nem jelenti azt, hogy életvitelével, vagy identitásával azonosulni kívánok. A jó zene, istennek tetsző dolog. Legalább ez maradjon meg az emberiségnek, ha már minden más lehetőségében és jogában korlátozzák. (Hozzáteszem, van bűn rossz zene is…)
    A világon pedig egy az isten, és az erkölcsiség, nevezzék bárhogyan.
    Kellene a kontroll, de, ha nem tartja mindenki magára nézve kötelezőnek, nincs mit tenni.

    VálaszTörlés