2013. december 14., szombat

Tudományos felfedezés:Japán tudósok igazolták-Az Univerzum valójában tényleg egy Hologram!


Egy friss tudományos felfedezést szeretnék veletek megosztani, amit számos helyen közöltek, mégsem láthattunk róla beszámolót ! 
Az elmúlt napokban söpört végig tudományos körökben a hír, miszerint japán kutatók egyértelmű bizonyítékra jutottak abban a kérdésben, hogy az Univerzum tényleg egy hologram !

A NATURE magazin szerint is
, mely leközölte az eredményeket, immáron meggyőző bizonyíték áll rendelkezésre, hogy az általunk ismert univerzum egy alacsonyabb dimenziójú univerzum kivetülése. 

(És ha ezt a gondolatot tovább folytatom, akkor nyilvánvalóan a miénk kivetülése pedig magasabb dimenziók felé mutat irányt... Talán mégis igaz az okkult ősi mondás ?
"As Above So Below" - "Amint fent, úgy lent is"..... ? Ez csak úgy eszembe jutott.... (SBG Buddha)


Az elméletet egyszerű szavakkal a hitelkártya hologramjával lehet talán megmagyarázni. Bár akik olvastak már tanulmányokat a holografikus univerzumról, nekik nem kell ezt különösebben magyarázni.
Professzor Kostas Skenderis a "University of Southampton" tudósa év elején már elmagyarázta ezt a koncepciót: 

"Az elmélet hasonló a hagyományos hologramokhoz, ahol egy háromdimenziós képet kódolnak le egy kétdimenziós felületen - mint egy bankkártyán például. Csak jelen esetben az egész Univerzum van kódolva ilyen módon."

A japán kutatók kétféle számítást végeztek el:
- az egyik mutatta egy fekete lyuk belső energiáit és hozzá kapcsolódó egyéb tulajdonságokat.
- a másik számítás egy alacsonyabb dimenziójú kozmosz energiáit számolta ki.

Mindenki meglepetésére MIND A KÉT EREDMÉNY TELJESEN EGYEZETT ! 
A kaliforniai Stanford Egyetem elméleti fizikusa Leonard Susskind megerősítette, hogy korrektek a számítások. 


"Számszerűleg megerősítették - talán legelőször egy olyasvalamit, amiben már biztosak voltunk, de eddig csak sejtéseink lehettek róla - nevezetesen, hogy a fekete lyukakban lévő termodinamika is előállítható egy alacsonyabb dimenziójú univerzumból"


A valóság holografikus modelljéről már hallhattatok Michael Talbot - Holografikus Univerzum c. filmjében : érdemes most újra megnézni a tudományos felfedezés tükrében !


Forrás: A Nature / Telegraph cikkből fordította SBG Buddha - VilagHelyzete.com

28 megjegyzés:

  1. tudomány...
    jelenleg a legnagyobb szekta, aminek eddig minden történetéről kiderült, hogy hazugság

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mert hogy melyikről nem derült még ki?

      Törlés
    2. anyit arról hogy még sokmindent nemtudunk lehet igazuk van lehet nem lásd példa régen úgyhitték hogy a föld lapos és aki azt mondta hogy gömbölyű kivégezték stb. akor a nap forog a föld körül és így tovább, és tessék kiderült hogy a föld gömbölyű és a föld forog a napkörül. még a tudomány nem hogy gyerek cipőben talán kisbaba cipőben jár.

      Törlés
    3. A tudomány nem attól tudomány, hogy mindenben igaz végeredményre jut, nem is juthat, mert olyan dolgot vizsgál, aminek se okát, se célját nem ismeri, azok mindig feltételezéseken, kvázi hiten alapulnak. A tudomány a módszereitől tudomány, az, amilyen módon meglévő, bizonyított dolgokból levezet egy új teóriát... De attól se lesz semmi igaz, ha megelégszünk, hogy minden hazugság... A tanulás egyetlen célja a keresés, s nem attól leszek bölcsebb, ha megállapítom, hogy fölösleges.

      Törlés
  2. ha így van ideje kihúzni a dugót, mert eszement nagy energia pazarlás ez.....

    VálaszTörlés
  3. Nemrégen megjelent több helyen is egy óriási hír hogy sikerült lefényképezni egy atom árnyékát .
    Rá két hétre megjelent egy kis hír eldugva hogy tévedés volt , mégse fényképezték le .
    A tudomány tele van tévedésekkel amire később más tudományos feltevéseket alapoznak , és így tovább .
    A tudomány képlékeny , ami állandóan változik .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már olyan fényképet is láttam egy könyvben, amelyen a Mennyei Jeruzsálem volt látható. A képet természetesen a NASA készítette. :-)

      Törlés
  4. Egyébként ez a hologram-elmélet sok mindent megmagyarázna, amit nem igazán értünk. Én pl. a jelen négydimenziós (3 tér+1 idődimenzió) világban majdnem biztos vagyok benne, hogy az ötödik dimenziónak az információnak kell lennie. Mi használjuk az információt (mint élőlények, emberek), de nincsenek ezzel a dimenzióval ok-okozati típusú kapcsolataink. Az információnak sincs szüksége se térre, se időre, mi viszont csak tér-idő keretekben tudjuk felfogni őket, azaz pl. nyomdai festékkel megjelenített betűkben, hanghullámokban, elektromos kábeleken futó energiában, stb. A színtiszta információknak (pl. matematikai törvények) nincs szüksége tér-idő vonatkozásokra, anélkül is léteznek, de mi csak ezáltal tudjuk megragadni őket. Vagy vegyük a ww2-t (internet), amiről az okosok is bevallják, hogy az emberiség első olyan találmánya, amit nem ért, hogy hogyan működik, de használja. Vagy vegyük az intuíciót, aminek nincs racionális magyarázata, de milliószor megfigyelték, hogy létezik a tér-idő világban
    .
    Vagyis ezek a jelenségek jól magyarázhatóak azzal, hogy világunk egy négy D-s világ kivetülése egy öt D-sbe, ahol a hologram nem passzív kapcsolatban van az ötödik dimenzióval, hanem megpróbálja, és tudja is használni (persze nem tud „átnyúlni” az ötödik D-be, általában, de ügyesen leképezi a saját világában…)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A négydimenziós téridő nem más, mint egy ötdimenziós téridő határoló felülete és a belső ötdimenziós „Buborék Univerzum" úgy viszonyul a határoló négydimenziós felülethez, vagyis a „Felszíni Univerzumhoz", ahogyan egy hologram által ábrázolt objektum viszonyul magához a hologramhoz.

      Minden jelenség és történés egyszerre két helyen található. Ámde, ha a modell helyes, akkor a világban - elvileg - semmiféle információ nem veszhet el, és nem tűnhetnek el az emlékeink, a tapasztalataink, és a tudásunk sem. A fekete lyukakban az információ nem vész el. Részletesebben:
      http://tttweb.hu/gyujtemenyek/cikkek/regi/Technika/otodik_dim.pdf

      Törlés
  5. Még a végén eljutnak odáig mint annak idején a skolasztikusok: Meg fogják mérni, hány angyal fér el egy tű fokán :-)

    Egyébként a matematika - ha annak nemcsak mennyiségi , hanem minőségi oldalát is figyelembe vesszük - nagyon hasznos támpontokat adhat a kozmosz "holografikus" természetének megismeréséhez.

    Angolul tudóknak itt egy nagyon érdekes írás:

    http://www.scribd.com/doc/6973806/Metaphysical-Significance-of-Pi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy visszajutunk Platonhoz, aki egyszerűbb szavakkal írta le a holografikus szerkezetet vmi barlangban vetített "film"-műsorral...:)

      Törlés
  6. Az Igen Tisztelt MTA vajon mikor hajlandó kinézni betonbunkeréből és némi figyelmet szentelni az ilyen publikációknak? (csak legalább PÁRTATLANUL megvizsgálni)
    Nagyon bábszínházinak tűnik nekem a Tisztelt Testület...

    VálaszTörlés
  7. Csak szólok hogy annyira nem jelent meg sehol ez a hír, hogy még az index.hu-n is közzétették....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm...azt ki írta, hogy nem jelent meg sehol sem ez a hír?

      Törlés
  8. szopatják keményen a világot, a fizetés miatt bele csimpaszkodnak olyan elméletekbe amiket a tudósok közül sem ért senki, pl. húr elmélet, az ilyen mocsokságból évtizedekig meglehet élni és kapni a havi több száz ezer forintos vagy több millió forintos fizetéseket

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mind a húrelméleteket, mind a holografikus univerzum elméletet azért hozták létre, hogy az Einstein-féle általános relativitás-elmélet és a kvantum-elmélet közötti ellentmondásokat ki tudják küszöbölni matematikailag és a fekete lyukak megmagyarázhatók legyenek. Ezek tehát magyarázó elméletek, amelyekre (egyelőre?) nincs bizonyíték, a világ lehet, hogy mégse ilyen, de egyelőre így tudták leírni egyenletekkel.

      Ezekre az összefoglaló elméletekre jellemző, hogy tartalmaznak az általunk ismert dimenzióknál többet.

      Arra vonatkozóan, hogy létezhetnek további dimenziók, azt a négydimenziós világban eddig is sejteni lehetett ( pld. téridő-balesetek)…

      Törlés
    2. egyébként szerintem ez a húr elmélet egy rendkívül hibás elmélet, valami oknál fogva sokan csak labdákban és hurokban tudnak gondolkodni, pedig az energiáknál folyamatos mezők vannak, például a gravitációnál és a mágnesességnél is folyamatosság van, vagyis mezők vannak

      és azt látom hogy a tudósok is csak dobálóznak a téridő vagy az idő fogalmakkal, de valójában nem látják át miről beszélnek, a mindenféle nagyon sokdimenziós dolgoknál pedig egyértelműen csak a szavakkal dobálóznak, de nem tudják miről beszélnek, csak matematikai modellről van szó, de fogalmuk sincs hogyan létezhet valódi formában

      Törlés
    3. „csak labdákban és hurokban tudnak gondolkodni”
      :)
      én úgy tudom, hogy pont a gravitáció miatt kezd el a téridő „görbülni”, a fény elhajolni, stb.
      Ha pedig egyszer ” tekeregni” kezd, előbb-utóbb felvesz gömbhéj/hurok alakzatokat, amelyek véges-végtelenek, önmagukba térnek vissza (a tőled távolodót, egy másik irányból közeledni látod, és egyéb nyalánkságok)…

      Törlés
    4. "tekeregni" helyett: "tekeredni"

      Törlés
  9. Kedves SGH Buddha! Van itt pár nap leforgása alatt 3 cikked.

    1. Matt Damon ébresztőbeszéde
    2. Paul Walker az Illuminati áldozata. Az Elysium az ő filmjük, ebben konkrétan jelzik is, hogy gyilkosságot terveznek. Matt Damon ennek a filmnek a főszereplője, és él.
    3. Az univerzum holografikus.

    Nos, már Einstein is relativitásban gondolkodott, de a világról alkotott ok-okozati térkép előbb-utóbb szilánkjaira fog törni, ugyanis az ok-okozatok nemcsak könnyedén bizonyíthatók, éppoly könnyedén cáfolhatók. Már a pillangóeffektus felfedezője is rájött, egyetlen jelentéktelen ok, bármily parányi legyen, alapvetően határozza meg a végkimenetelt. Bármely teórira, nevezzük összeesküvéselméletnek, vagy tudománynak, elegendő okot tudunk találni. Csakhogy a valóságban nincs egyetlen ok sem, amit, ha kihagynánk, ugyanaz az eredmény lenne, minden pillanat mindent magában foglal, igazából legtöbbjük kreált fogalom, de mégcsak nem is fogalmaink, hanem hozzáállásunk szabja, hogyan érezzük magunkat. A félelem, tehetetlenség, mégha átmeneti is, lehúz...nem pedig megold és felemel. (Bocsi a hülye nevemért, annyira bamba vagyok, hogy nem tudok beregisztrálni az oldalra...tudom, ez mennyire megszabja üzenetem komolyságát, de aki érti, mit mondok, úgyis érti, aki pedig nem, annak csak egy érvvel több ez a csodaváró nick...egy blognak voltam szerkesztője, azóta a név változott, én meg hozzáragadtam. :)

    VálaszTörlés
  10. A Mátrix tulajdonképpen erről szól. Egy olyan világban élünk, ami mesterségesen kreált. Viszont félelmetes belegondolni hogy kik vagy mik készítették ezt a világot, bár ezen felesleges is gondolkodni, hiszen csak egy illúzió az egész, csupán az agyunk érzékelése.

    VálaszTörlés
  11. Egyfelől illúzió ez a világ. Az ember tudat rejtett területeinek olyan tartalmai, amit nem képes uralni, amelyekről jelenleg nem tudatos, ezáltal én-érzete ki van ezeknek szolgáltatva. Emiatt egy tőle független, külső világként éli át ezeket a tartalmakat. Annyiban illúzió, hogy valójában semmi sem létezik a világot tapasztaló szubjektumtól függetlenül, illetve annyiban, hogy a világban lezajló folyamatok nem hordoznak önlényegiséget, pusztán alakulások végtelen sora.

    Másfelől viszont egy illuzórikus világban egy illuzórikus ellenlábasomtól kaphatok egy akkora illuzórikus pofont, hogy eltörik az illuzórikus orrom, ami nagyon valóságosan tud fájni:-)

    A hétköznapi életben is tapasztalható, hogy ha egy egy élethelyzetet, konfliktust nem tudok uralni, az fog uralni engem. Ebből következik, hogy az illuzórikus világba vetett ember vagy esik, vagy emelkedik, de egy helyben nem maradhat. Ezért veszélyes az úgynevezett demokrácia rendszerének hamis egyensúlyérzete, mert valójában folyamatosan aláássa a tudati autonómiát, az ember önazonosságát egyre inkább a periféria irányába tolja el, felgyorsítva zuhanását Példa az elmúlt 500 évből: Isten gyermekéből csupasz majom.

    VálaszTörlés
  12. Illuzórikus világ = vetített kép a barlang falán = holografikus világegyetem…(akár Poincaré-féle dodekaéder, akár más formában) Ezen kívül, vagy ha jobban tetszik +még van egy érzék feletti világ, amibe néha-néha belekeveredik az ember, leginkább sejtései vannak róla. (Már akinek: Platon barlang-hasonlatában is csak egy fogoly jutott ki a barlangból, rövid időre…)

    Ez az imaginárius érzék feletti világ további dimenzió(k)ként képzelhető el számunkra legegyszerűbben. A klinikai halálból visszatértek beszámolóiban gyakran erről a dimenzióról számolnak be. A test-elhagyásos élmény nem lehet a tudat vetítése, szimulációja, hiszen tudat nem létezhet test nélkül (a mi kis megszokott 4D-nkben)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. murcielago, teljesen egyetértek azzal, hogy a Platon barlang hasonlatát forszírozod. Egyszer egy szabad és emberibb világban tanagyagként kell, hogy szerepeljen az iskolákban, ugyanis rendkívüli magyarázó jelentőséggel bír. http://www.youtube.com/watch?v=sPzJBfHkpZY

      Sajnos ezekben a többdimenziós témákban nem vagyok járatos, elképzelni sem nagyon tudom, ezért szívesen olvasok idevonatkozó írásokat, hozzászólásokat.

      Az utolsó mondatot én úgy fogalmaznám, hogy a tudat nem létezhet hordozó nélkül, ami lehet test, valami entitás, vagy akár messze a megnyilvánuláson túli "Énségi-szikra" Az elnevezés önkényes, számtalan egyéb névvel illethető.

      A tudat és tudatosság nem ugyanaz. Idézet Nisagradatta maharádzs egyik tanítványától:

      "Ahogy a legtöbben, én is mindig azt hittem, hogy e két szó lényegében ugyanazt jelenti, de
      N. szóhasználatában két nagyon különböző jelentésre utal. Amikor a „tudatosság” szót
      használja, úgy tűnik, hogy egyenlőnek tekinti azt az „én vagyok” kifejezéssel, és amikor
      „tudatról” beszél, akkor valami teljességgel tudatosságon („én vagyok”-on) túlira, vagyis az
      abszolútra mutat."

      Ez ugyanaz a viszony, ami a Lét és az (ebből részesülő) létezés között áll fenn.

      Törlés
    2. „amikor „tudatról” beszél, akkor valami teljességgel tudatosságon („én vagyok”-on) túlira, vagyis az
      abszolútra mutat."”

      jogos a különbségtétel

      én az „abszolút”-ot érzem egy kicsit tág fogalomnak (hiába, egy relatívizáló /értékvesztő korszakban élünk…), mivel az abszolút lehet idea, matematika, törvényszerűség, de lehet az Isten, istenek természetfölötti lények is.

      (persze tudom az egyes konkrét filozófiákban kulcsfogalom az abszolút)

      Törlés
  13. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  14. Talbot elmélete magasabb dimenziót ismer el nem alacsonyabbat. Szerinte "mi" nem a holografikus képek vagyunk, mint Susskind szerint, hanem maga a hologram, ami magasabb dimenziós információt tartalmaz a mi 3+1 dimenziónkban.

    VálaszTörlés