2013. december 24., kedd

A Pentagon nem tud elszámolni 8500 milliárd dollárral - Újra kirobbant a 9/11 előtti botrány


8.500.000.000.000 $ azaz 8500 milliárd dollár, amivel a Pentagon egyáltalán nem tud elszámolni és "fekete lyukként" tátong a költségvetésben! Vajon mire és hová került ez a pénz ? - teszik fel a kérdést...

1996 óta a hiányzó 8,5 trillió $ (elképzelhetetlen mennyiségű pénz) ment el az adófizetők pénzéből ún. "védelmi kiadásokra" - ebből egyetlen dollár kiadás sem volt soha átvilágítva, auditálva, ellenőrizve.... !!! Mindezt úgy, hogy az Egyesült Államok a fizetésképtelenség és kifizethetetlen mennyiségű adósság borotvaélén táncol....

Sokan nem tudják, de 2001-ben ama bizonyos 9/11 merénylet előtt pukkant ki először ez a "botrány", amikor elkezdték keresni a hiányzó pénzt. Most újra dagadni kezdett ugyanaz az ügy.....

Mire ment el és mire készül az amerikai hadsereg, mely feneketlen kútként nyeli el a "nyomtatott papírfecniket" , miközben a gazdaság a csőd felé rohan.... ?! 



Az RT News erről készült műsora immáron magyarul is elérhető...: 

31 megjegyzés:

  1. Költségvetésben? Ezt évente kell, hogy megszavazza a Szenátus. Mire adták a voksukat? Tudta a szenátorok közül egyáltalán valaki mire nyomják a "YEA" gombot. Persze bővebb felvilágosításért felkereshették a Goldman Sachs összekötőit. Szánalmas egy helyzet.

    Ezek után van bárkinek bármiféle illúziója a democsokráciával kapcsolatban?

    VálaszTörlés
  2. Nem a demokráciával van a probléma, hanem a feltupírozott ősemberekkel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A demokráciával is probléma van, hiszen ezt a rendszert kisebb települések rendszeréhez kitalálták ki, ott nagyon jól működött, de világrendszernek nem való, túl sok benne a hézag, az emberek pedig túl könnyen manipulálhatóak.

      Törlés
    2. Azért a legújabbkori demokrácia is elég jól működött a XIX. szd. végéig-XX.szd elejéig Amerikában (egyesek szerint egészen Kennedyig viszonylag sikeres volt). Azóta azonban olyan folyamatok zajlanak, amik mára jószerint teljesen kiüresítették. Nemcsak a már köztudott média-hatalomra és a hitelpénz-mechanizmusra kell gondolni, hanem a tulajdonosi és vagyoni koncentráció előrehaladására (maga a nyugati média is néhány tulajdonos kezében van), a tömegek viszonylagos elbutulására, a közösségek védekező erejének csökkenésére, stb.

      A legfőbb baj pedig, hogy a kapitalizmus+liberális demokrácia csak akkor képes pozitív hatásfokkal működni, ha az erkölcsi értékrend szilárd, és érvényesül a szabad verseny. Ma már ez teljesen nem áll fenn szinte egy „fejlett” országra sem. A demokrácia a „panem et circenses”-ből a cirkusz lett…

      Törlés
    3. A demokráciával valóban sok probléma van. (most a teljesen szellemtelen, az ember spirituális létét félreismerő és magasabb vonatkozásait figyelmen kívül hagyó oldalát ne is nézzük).

      Nagy probléma ezzel a rendszerrel a kényszeres egyenlősdi, mindenki jogi (és ontológiai) egy szintre hozása, ami egy filozófiai nonszensz! Hiszen egy évvel ezelőtti önmagammal sem vagyok egyenlő, nemhogy mással, másokkal, továbbá teljesen ellentétes a megnyilvánult világ legalapvetőbb törvényeivel. A legalapvetőbb egyenlőség az A=A sem jöhet létre a létezésben (A=B-ről nem is beszélve), mert ez az egyenlőség is magában foglal egy rejtett kettősséget. Teljes egyenlőség CSAK a létezésen túli tiszta Létben (nirvana) valósul meg.

      Tehát az emberi tudat legalapvetőbb tapasztalata, hogy minden különbözik mindentől és köztük hierarchikus viszony áll fenn. Minden létező a a Végső Teljesség egyik speciális, lehatárolt arculatát nyilvánítja meg, különböző lehetőségekkel, irányultságokkal. Ami összeköti őket, hogy tulajdonképpen minden a Teljesség, ami elválasztja, az az egyediség.

      Pontosan ezt az alapvető viszonyulásokat hagyja figyelmen kívül a demokrácia és az emberi közösségből egy műanyag masszát hoz létre. Persze ehhez alapvetően szükséges, hogy a leendő "áldozatok" a fentiekre ne legyenek érzékenyek, ne legyen róla tudásuk (=az ősök bölcsességének tisztelete). Ezt a cél szolgálta kezdetektől fogva (igaz, hogy rejtve) a "Felvilágosodás", darwinizmus, szocializmus, liberalizmus, ilyen-olyan demokrácia, stb.

      Egy okos ember egyszer úgy fogalmazott, hogy az egyetlen, működő, igazságos és hosszú távon fenntartható társadalmi forma három alapvető jellemzője: hierarchikus, meritokratikus és organikus. Nézzük meg a gyerekek közösségét: rövid idő alatt kialakul a csapatban a hierarchia és mindenki megtalálja a számára megfelelő helyét (...addig, amíg az óvónéni nem szól rájuk: szavazzátok meg!....)

      Tehát továbbra is azt javaslom, nem gondolkodjunk semmiféle demokráciában (meg emberarcú szocializmusban, élhető liberalizmusban sem), mert tulajdonképpen egy sötét szobában egy nem létező fekete macskát kergetünk.

      Törlés
    4. És még valami. A hierarchia (Szent Rend) fogalmát évszázadok óta torzítják. A Világalakítók szerint ez a fogalom ördögtől való. Számtalan egyéb példa mellett álljon itt néhány nagyon híres film, ami ezt próbálja a mai ember fejébe kalapáccsal beleverni (együgyű, romlott, korrupt uralkodó karaktere):

      - Star Wars
      - Gladiátor
      - B.C. 10.000
      - Csillagkapu
      - Shrek
      ... és sorolhatnánk...

      A fenti filmek tipikusan az irigy, kisszerű, Bastille-t és Téli Palotát ostromló lumpen réteg (a későbbi tisztelt fogyasztók) szemszögéből veti fel a problémákat.

      Ezek a momentumok is részei a Nagy Játéknak.

      Törlés
    5. nincs mit torzítani, idővel mindegyik uralkodó réteg elhülyül, erkölcsileg rendkívül szörnyűvé válik, a népet pedig rabszolgának és ellenségnek kezeli

      Törlés
    6. Főleg, ha bizonyos rejtett erők ebben az elhülyülésben tevékeny szerepet vállalnak Egyébként attól, hogy a kultúrnövény elsorvad a gyom még nem fog hasznossá válni....

      Törlés
    7. Szerintem a demokrácia haszonélvezői is rabszolgának és ellenségnek kezelik a népet

      Törlés
    8. Nem az uralkodói intézmény hordozza magában a problémát, hanem az elhülyülés, mint lesüllyedt állapot. Ebből a szempontból tök mindegy, hogy mi az ami elhülyül. A demokrácia annyival rosszabb, hogy abban már nincs kinek, minek elhülyülni, a kifordultságot, a természetellenességet, alapból intézményi szintre emeli.

      Törlés
    9. "Szerintem a demokrácia haszonélvezői is rabszolgának és ellenségnek kezelik a népet"
      szerintem is, a nagyon gazdagok nagyon féltik a pénzüket, főleg hogy közülük nagyon sokan pofátlanul lopták a vagyonukat, Magyarországon is nagyon sok milliárdos pár év alatt vagy csak 10 év alatt lett milliárdos, általában akkor amikor a rokonai vagy az ismerősei kormányra kerültek, vagyis egyértelműen összelobkoták a pénzt

      Törlés
    10. Azért lehet olyan közösség, ahol a résztvevők nem formálisan egyenlők, hanem (meriokratikusan) kiegyensúlyozzák egymást, az egyik gazdagabb, a másik okosabb, a harmadik több felelősséget vállal, a negyedik jobb katona, stb. és sikeresen demokráciát alkalmaznak (antik polisz, kerekasztal-típusú lovagrendek, rendi parlamenti rendszer)

      az azonban nem megy, hogy az egyik réteg mindent birtokol (gazdag, okos, felelős, harcra kész), a másik semmit, vagy még a léte is felesleges, ez esetben a demokrácia becsapás, csak arra szolgál, hogy a rabszolgák egymást tartsák féken a politikai pártoskodással és vitákkal és ne lázadjanak fel

      úgyhogy az a fekete macska egy nagyon kedves, aranyos jószág, csak éppen kiugrott a kezünkből, és amikor utána megyünk a sötét szobába és feloltjuk a lámpát, bizony rádöbbenünk, hogy őkelme már árkon-bokron túl van…

      Törlés
    11. A jelenkor hierarchiájába egyébként a háttérhatalom is betagolódik, sőt, ez képezi a legfelsőbb szintet. Tehát a jelenvalóság, akárhogyis nézzük, ontológiailag hierarchikus, míg a demokratikus mechanizmusok átértékelődő, kiveszőfélben lévő lokális jelenségek.
      Sajnos.

      Törlés
    12. A jelenkor hierarchiáját én "álhierarchiának" nevezném, mert pontosan az a metafizikai lényeg hiányzik belőle, ami a hierarchiát Szent Rendé teszi. Mivel pedig ezt a az űr fel kell valamivel tölteni, ezért helyette globális pénzügyi, titkosszolgálati, hírközlési-tematizáló és egyéb rendszereket állítottak fel, zsarolással, megfélemlítéssel tartva fenn a rendszerüket.

      Csakhogy, míg a hierarchia eredeti állapotában legalább négy szintre tagolta a közösséget, addig az álhierarchia csak kettőre: Haszonélvezők és elnyomottak. Az elfajulás pont az eredetileg meglévő harmadik rend illegitim hatalomátvételével és a feletette lévő kettő kiiktatásával jött létre, a negyediket rabszolgának használva.

      Egy példa: Azt mondja a gyomor: nekem ne dumáljon a szív, meg az agy, hogy hogyan kell egy emberi testet működtetni, hiszen nincs fontosabb, mint az evés. Kifelé a szív és az agy elnyomó hatalmával, csak a láb és kéz kell, ami eljuttat a táplálékig, sőt a végtagoknak nem is kell mást tennie. Ja, hogy a végtagokkal lehet táncolni, simogatni, tapsolni? Kit érdekel, ez az ósdi babona, ezektől még nem lesz tele a gyomor. Így is tud működni egy szervezet, de mi lesz belőle? Nézünk rá a mai tömegemberre!

      Tisztában vagyok vele, hogy a fentiek materialista szemlélet alapján egyáltalán nem értelmezhetőek.

      Ebből az kérdés, hogy a demokrácia szóban ki vagy mi számít népnek? Nekem az a gyanúm, hogy az igazságosság, méltányosság, arányosság utáni természetes vágyunkat nevesítjük demokráciaként és nem pedig egy valósan és tartósan működtethető rendszert.

      Törlés
    13. Viator, én egyetértek a hierarchiára von. fejtegetéseiddel, talán csak a demokrácia fogalmát látjuk kicsit máshogy. Számomra ez a fogalom, etimológia ide, meg oda, nem a „nép uralmát” jelenti, mert olyan sohasem létezett, sőt a legújabb-kori demokrácia pont akkor kezdett visszájára fordulni, amikor a választójog mindenki előtt megnyílt, s egyben óriási migráció is kezdetét vette. Én inkább vmi kollektív döntéshozatalnak érzem a demokráciát, egy olyan luxusnak, amit csak szabad és egymás felé jelentőséggel rendelkező entitások engedhetnek meg maguknak. Vagyis feltétel az egymástól függés, és kizáró ok az egyoldalú függés, valahogy így gondolom. Persze valamennyien tudjuk, jelenleg a világ pont nem ebben az irányban halad.

      (De azért én még szeretném egy kicsit gyászolni ezt a demokrácia-eszményemet… )

      Törlés
    14. Igen. Ilyen kollektív döntéshozatali testület lehet a vének tanácsa, királyi ágensek, vagy akár tiszta esetben a pápaválasztó konklávé, stb. csak ne legyen kiterjesztve mindenkire (tehát nem mennyiségi alapon, hanem az emberi minőség, lényeglátás, hitelesség alapján).

      Törlés
    15. Nem, nem a vének tanácsára gondoltam, s nem is az öreg varázslóra a kunyhója előtt, sem királyi ágensekre, ügyvivőkre, és egyéb alkalmazottakra, hanem olyan társadalmi csoportokra, rétegekre, kasztokra, akik egymásnak nem alávetettjei, hanem függnek egymástól, s ennek tudatában érdekük az együttműködés, a demokrácia (ahogy én értem).

      A jelen nagy problémáját éppen abban látom, hogy egy szűk csoport szemmel láthatóan sikeresen kisajátít minden földi vagyont, hatalmat, és egyéb értéket (nem nyilvános, nem demokratikus, nem kontrollálható módon – lásd a posztot), míg egy óriási embertömeg meg – miután elveszti vagyonát, munkáját, meg mindent) gyakorlatilag feleslegessé válik. Vagyis ab ovo nincs meg a feltétel a demokráciára, és ezt előbb-utóbb mindenki be fogja látni.

      Törlés
  3. Nálunk se sokkal jobb a helyzet, ahol pl. egy K ö z g é p nevű cég 2 év alatt 300 milliárd (!) forintot nyerhet legálisan közbeszerzésen keresztül - persze irreálisan magas, dupla áron vállalt munkákkal, versenytársak nélkül, politikailag támogatva, N A V által békén hagyatva... S nálunk még csak nem is "fekete költségvetésből" megy az ügy, hanem nyíltan, beleröhögve a pofánkba: "ezt is megtehetjük".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mer demokrácica van. Meg Tesvériség.
      Megpersze... kellenek hozzá a muslincák is, akik annyira el vannak foglalva azzal, hogy a húsrucijuk ne dögöljön meg túl hamar, hogyhát... se idejük, se kedvük a "vezérek" bohóckodásaival törődni.

      Persze egy ideális világban az ilyen bácsikat és néniket erősen eltanácsolták vóna a környékről, amit a első stikli kiderül. (Vagy... agyoncsapkodták vóna, oszt jó mélyre elássák. Amivel csak hasznára lettek vóna a termőfődnek. Tán.)

      Viszont. Ha/és amennyiben elfogadjuk, hogy a színes papír csak az ami - vagyis színes papír. Valamint aranyt és ezüstöt nem lehet megkajálni (hiába van páraknak ilyen gyűtögetési mániája). Akkó minek is idegeskedjek rajta, hogy egyes bácsik és nénik akiknek van sok ilyen tárgyuk hova, meg hányszor teszik (költik el)? Vagy épp ezt ellenőrzik, vagy nem?
      Ez továbbra is a öltönykék jáccódása.
      Érdektelen.

      Törlés
    2. Mazsola
      Miért baj hogy magyar cég kapja a melót ? Arról nem is beszélve hogy munkát ad több száz embernek .
      Ráadásul kilométereként 2,3 milliárdba kerül . 2008-ba meg 2,5 milliárdba került .
      Áldott karácsonyt mindenkinek .

      Törlés
    3. még mindig jobb, hogy itthon értelmes dolgokra megy a pénz mint mikor úgy épültek a világ legdrágább autópályái, hogy eszement PPP konstrukcióba lopták zsákszámra a lóvét (völgyhíd pl? a világ legdrágább értelmetlensége)...azaz 2x annyiba kerül minden és még ráadásul 25-30 évig kifizetjuk harmadszorra is a bérleti díjjalés utána sem az államé, hanem a csókos barátoké....ügye? Mazsola? 1KM= 2 milliárd fotint azonnal majd 25-30 év alatt még 1 milliárd....és nem a miénk......ezek voltak az általad ezek szerint védett komcsi megoldás....

      Törlés
    4. Mi van srácok, csak nem a Köznépnél dolgoztok? Vagy a fideszben? :)

      Leo,
      Tényleg nem akarom itt nagyon elvinni ezt a cikket ebbe az irányba, de talán érdemes néhány dolgot tudni. Először is az általam említett cég általában a Strabaggal vagy a Swietelsky-vel dolgozik konzorciumban, és hát finoman szólva egyik sem magyar. Tehát ezzel ki is lőttük a "nemzeti cég, több száz embernek ad munkát" dumát, mivel a többszörös áron megnyert munkák haszna egy része külföldre megy ezen multik anyacégeihez, másik része visszatáplálódik a politikai körökhöz. Ez az igazi háttérhatalom.
      Aztán ez a kilométerköltség is érdekes, ugyanis alapáron 1 km autópálya 1 milliárd forintba kellene kerüljön (ha nincsenek benne völgyhidak természetesen. :)) - meg kell nézni a horvátoknál vagy máshol mennyibe kerülnek az autópályák, nálunk épültek a legdrágábban - lenyúlva a pénzt az adófizetőktől. Ti meg elhittétek, hogy 2,5 Mrd-ba kerül /km, mert ezt nyomják a tévében.

      Santantica,
      Honnan veszed, hogy én védem a komcsi megoldást? Akikről én beszélek, azok a mindenkori kormányok mögött megbújó erők, akiknek teljesen mindegy milyen színű kormány van.
      Abban igazad van, hogy értelmes dolgokra IS megy (mehet) a pénz, hiszen az építőipar az egyik húzóágazata a gazdaságnak, és ha ez pörög, akkor jó esetben pörög a gazdaság is. Csak tudod ott a bökkenő, amikor egy polipszerű maffiavállalkozás már minden szegmensben (építőipar, média, föld, mezőgazdaság, stb.) mindent lenyúl, akkor itt már nem beszélhetünk arról, hogy mindenki jól járt. Nem, itt csak azok jártak piszkosul jól, akik fenntartják ezt a politikai-gazdasági-maffia hálózatot Lajossal és Zsolttal az élen, Viktorékat használva bábúként... Nem lepődnék meg ha a mostani NAV botrány mögött is ugyanez a csoport állna, ezért ilyen pipák a kipakoló hivatalnokra.

      Na de nyílván ezekről ti is tudtok, pláne ha érdekeltek is vagytok az ügyben! :)

      Törlés
    5. Mazsola
      1.Mivel hogy a gabonakereskedelemhez van valami közöm , én veled ellentétben tudom miről beszél a navos alkalmazott , de pont ezt oldotta meg a Fidesz a fordított áfával . Akik ilyen módon bizniszeltek mind eltűntek .
      2.Az nekem is rejtély hogy a völgyhíddal együtt átadott teljes 14,2 kilométer hosszú autópálya szakasz 76 milliárd forintba került 2007-ben. 5,3 milliárd /km

      Törlés
    6. 2. ja, a völgyhíd még Vegyépszeres bulinak indult (a korábbi nagyágyú), aztán Strabagos meló lett. Mindegy, mondom, a lényeg ugyanazok a tulajdonosi körök uralják az építőipart, különösen a mélyépítést. De a völgyhídhoz hasonló felháborító eset volt a Margit-híd ügye, csak arról már nem illik beszélni ugye, mert "kormányközeli" cég csinálta. A "vicc" az, hogy nem hogy kormányközeli, de egy az egyben háttérirányítója Viktátoréknak.
      NAV-os ügy: nem hinném hogy a fordított áfa megoldotta volna ezt az ügyet, legfeljebb más úton csinálják. Persze nem nehéz ügyeskedni olyan körökben, akik vagy eleve apeh-os vezérek voltak, vagy utasítgatták őket. Hát ilyen szép ez a mi hazánk jelenleg. Égbekiáltó árulások folyamatosan.
      No de miért is törődnénk ezzel, hiszen ez csak játék, nem? :)

      Törlés
    7. Félreértés ne essék, engem nem az zavar, ha egy cég sikeres a piacon. Az ilyen elismerésre méltó, vannak erre példák, amikor egy társaság önerőből, megfelelő szakmaisággal sikeressé válik. Engem az zavar, amikor a látszatra már nem is ügyelve, egy kitüntetett csoport folyamatos állami gigaberuházásokat nyer, vagy állami segédlettel teljes iparágakat kap (média, föld, dohány, pénztárgép-üzlet stb.), és mindezt láthatóan nem szakmai ügyesség által, hanem korrupción, politikai kapcsolatokon, ha úgy tetszik oligarchán keresztül teszi. Orbánék látványosan egy kínai típusú államkapitalista rendszert építgetnek itt ki maguknak, a fidesz number one háttéremberével, simlicskával az élen, akinek a immár televíziói vannak, energetikai cégei, építőipari cégei, földjei, és ki tudja még mi nem ebben a szövevényes poliprendszerben. Egy ilyen kaliberű ember - volt apeh-vezér, kinek a korábbi kis kedveltje a jelenlegi apeh-vezér - már csak megteheti, hogy ismeri és ki is használja a kiskapukat, sőt továbbmegyek: teremti a kiskapukat az általa irányított politikai bábokon keresztül, de úgy, hogy csak ő és senki más át ne mehessen át ezeken a kiskapukon. És ha megfigyelitek ez a folyamat ugyanígy zajlik minden másik nyugati országban: a magántőke egyre növekvő hatalma a politika és nemzetállamok felett - ez az igazi új világrend, nem a lilaködös összeesküvés-elméletek, amelyek nagy részében én is hittem.

      Ez már tényleg elképesztően pofátlan:
      December 26-án, Karácsony másnapján, amikor mindenki másra figyel, na vajon kiket hírdettek ki nyertesnek ismét egy sokmilliárdos projektben?

      http://index.hu/belfold/2013/12/26/boldogabb_a_kozgep_karacsonya_mint_gondoltuk/

      Két kis szösszenetet még:

      "A politikai hátszél a kormányváltás után még erősebb lett, azóta szinte mindent visznek a Nyerges-Simicska páros befolyása alatt lévő cégek, legyen szó EU-pályázatokról, építkezésről vagy éppen mezőgazdasági támogatásról. A szerteágazó birodalom cégei tavaly több mint 14 milliárd forint osztalékot fizettek az energiapiactól az építőiparon át a médiaüzletig, a cégháló tagjai a kormányváltás óta bő 300 milliárd forint pályázati pénzt nyertek állami, illetve EU-forrásokból.
      A cégbirodalom a terjeszkedéshez párt és kormányzati védelmet is kap."

      http://atlatszo.hu/2012/10/30/kis-oligarchatarozo-nyerges-zsolt/

      (és ez több mint egy éves cikk, azóta rádupláztak a fiúk, legalább annyival amennyi addig összejött)


      Navügy:
      "Egyszerűbben: olyan rendszer kiépülésére mutat rá, miszerint nekik szabad, nekünk nem szabad."

      http://raerunk.blogrepublik.eu/2013/12/20/veszelyes-es-undorito/

      És attól tartok ezek a hazai folyamatok kiválóan tagozódnak, illeszkednek a bolygón zajló hasonló rendszer-folyamatokhoz, olyan világ épül itt ki, hogy csak csuda! :)

      (szerintem ezen változtatni nem lehet, legfeljebb lelépni
      a) egy ufóval
      b) szellemileg dimenziót váltani)

      Bocs, ha túl pesszimista voltam, amúgy boldog karácsonyt mindenkinek! :)

      Törlés
  4. "Srácok", köztudott, hogy egyik politikai csoportosulásban sem szabad megbízni. Ez közhely volt és kész.
    Egyiket addig lehet szidni + leleplezgetni, míg jön a másik, aztán a másikat is, amíg vagy visszajön emez vagy jön egy harmadik (mert azt hisszük, hogy az majd megoldja a korrupció problémát), na az még az eddigieknél is éhesebb lesz...

    Az újságok mindíg megtelnek ezekkel, a maradék hely meg a csacska sztár/celeb-híreknek jut, egy kis életmóddal fűszerezve. Szóval a cirkusz megvan bőven, némi kenyér is csak-csak jut - így nem kell olyan "haszontalan hóbortokkal" foglalkozni, mint az hogy miért is vagyunk itt, a Földön, vagy hogy mi a lélek, vagy olyan "baromságokkal", hogy mire jó a Csend..."foglalkozzon vele az, aki ráér há' neem?!"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Gyerekkoromban én is foglalkoztam Istennel, az élet értelmével és hasonló dolgokkal, De mióta beindult a vállalkozásom már nem foglalkozom ilyen marhaságokkal" (- gyerekkori barátomtól -)

      go tibi! Nálad a pont, ez nagyon frappáns volt.

      Törlés
    2. Kedves viator, a gyerekkori barátodról eszembe jut az én, szintén gyerekkori barátom (B) párbeszéde valakivel (V):

      "V: Mielőtt elkezdenénk ezekről a dolgokról beszélgetni, el kell mondanom, hogy ateista vagyok.
      B: Semmi baj, én is az voltam, de egy nap megrendült a hitem..."
      ;-))

      Törlés
  5. A felvetett témában érzek némi ellentmondást. A "honvédelmi" kiadások egy bizonyos (nagyobbik) része már elvben sem követhető nyomon.

    Mert ha vásárolnak két darab anyahajót, meg húsz vadész repülőt, akkor oké: lóvé ki, számla be.
    Ha felvonul a flotta Szíria partjaihoz, szintén elszámolhatóak a költségek.

    De mi a helyzet az "Arab Tavasz" felkelőivel, vagy a szíriai "forradalmárokkal"? Ők nyilván nem fognak számlát adni a támogatásról. Ha megkérdezik (nem fogják) a támogatásért felelős illetékest:
    - "10 milliót szántunk a felkelőknek, hogyan lett ebből 200 millió?"
    - "Előre nem látott körülmények miatt megnövekedtek a költségeink" - mondaná az illetékes
    Milyen költségvetési bizottság tudna ennek utána járni?
    Nem is beszélve az egyéb, hivatalosan nem is létező akciókról.

    Tehát szerintem eredendően van benne a Fekete Lyuk a rendszerben.

    VálaszTörlés
  6. Aki a kötelességeit teljesiti a közösségben a többiekkel szemben annak lehet joga is a közösségben! Ennyi amennyit letesz a közért annyi jár vissza!

    És ez nem csak gazdasági anyagi hanem etikai szinten is igaz!

    A szegényebb tanitani tud, nyilván ő is állandóan fejleszti önmagát, hogy a többieket tanitani tudja.

    Ma a hatalom arra törekszik hogy termékelőállitáshoz szakképzés ne lehessen, mert az gondolkodással jár. És folyítathatnám a sort.

    OKJ-sek milyen szakipari tevékenységet tudnak hathatósan üzni mint termékelőállitók? Ere kiwi lennék!

    VálaszTörlés
  7. Gondolom elköltötték valami szupertitkos csodafegyverre, amit az 51-es körzetben fejlesztenek.

    VálaszTörlés