2013. augusztus 30., péntek

Elképzelhető, hogy Moszkvával szemben nem kockáztat nagy Britannia ? nem biztos.....


Vajon az a kifejezés, hogy "Moszkva aktívan dolgozik, hogy megakadályozza a katonai beavatkozást Szíria ellen" kapcsolatban lehet-e azzal az információval, amivel tegnap este frissítettem az előző cikket. (?)
: Azaz Oroszország mégsem marad tétlen és eldöntötték a támadás utáni válaszcsapás tényét, egyrészt azért mert a szövetségesek megsértenék az ENSZ határozatait és megkerülik a Biztonsági Tanácsot, másrészt valószínűleg tényleg vannak bizonyítékok, melyek megerősítik, hogy az USA-nak is köze van a vegyi támadáshoz. 
Ez az információ, nincs kint a hivatalos hírekben, viszont egy elég magas rangú orosz tábornoktól származik, így én sem kételkedem a kapott információban.
Ezután este jött is a fordulat: ami teszem hozzá, csak látszólag az. 
Az alsóház hiába dönt úgy, hogy nem járul hozzá a támadáshoz. Nem mondhatja meg, mit csinál a kormány és pláne a brit alakulatok.....Ezt sem vehetjük készpénznek, hiszen ez csak a felszínen a közvéleménynek és a diplomáciának szól. 
Majd ha az ENSZ-diplomaták elhagyják szombaton Szíriát, akkor derül ki, hogy mi a valóság.... Itt már komoly stratégia-harcok zajlanak és senki nem nyílt lapokkal megy bele egy ilyen játszmába... (SBG Buddha)


Nagy Britannia parlamentje elutasította a szíriai katonai beavatkozást és kihátrált az USA mellől...

Az USA kezdi elveszíteni szövetségeseit. Washington alapvető katonai partnere, London, visszalépett a szíriai konfliktushelyzetbe való katonai beavatkozástól. Ennek következtében több más NATO tagország is nemet mondott a Szíria elleni támadás tervére. Így Washington most más szövetségeseket keres, de közölte, hogy akár egyedül is képes csapást mérni Szíriára.

Nagy-Britannia nem fog részt venni a Szíria elleni katonai akcióban. Csütörtökön este a brit parlament elutasította a kormány javaslatát, amely szerint keményen kell reagálni a szíriai „humanitárius válságra”. A képviselők döntése csupán javaslat volt, figyelmen kívül hagyni azonban helytelen lett volna – közölte David Cameron brit miniszterelnök:

A képviselőház elutasította a javaslatunkat. A parlamenti képviselők, kifejezve az állampolgárok véleményét, elutasították az Egyesült Királyság részvételét a katonai akcióban. A kormány ennek a döntésnek megfelelően fog eljárni.

Csütörtökön éjjel már 12 NATO tagország, köztük Olaszország, Görögország, Kanada, bejelentette, hogy nem támogat semmiféle katonai akciót Szíria ellen az ENSZ határozata nélkül. 
Az ENSZ BT azonban nem dönt a katonai akció mellett egyértelmű bizonyíték hiányában. 
Jelenleg pedig a BT rendelkezésére csak egy hivatalos feljegyzés áll, az, amit márciusban az orosz szakemberek készítettek az Aleppóban bevetett vegyi fegyverrel kapcsolatban. Akkor kétséget kizáróan bizonyítást nyert, hogy az ellenzék tehető felelőssé az ügyben.

Az ENSZ szakemberei jelenleg az augusztus 21-én Damaszkusz közelében bevetett vegyi fegyver ügyét vizsgálják. Szombaton kell bemutatniuk a vizsgálatok eredményét Ban Ki Munnak, az ENSZ főtitkárának, aki pedig jelentést készít a BT informálására. Addig pedig a Szíria elleni katonai akció tervének megvitatása is törvényellenes – jelentette ki Moszkva, amivel több ország is egyetért. Az USA-t kivéve.

A The New York Times szerint, Washington kiadhatja a támadási parancsot az ENSZ BT jóváhagyása nélkül is, akár már szombaton, miután az ENSZ küldöttek elhagyták Szíriát.

Jelenleg az USA szövetségeseket gyűjt, és még ha az európai országok között nem is maradt, aki támogatná az USA terveit, a közel-keleti országok között találni olyat, aki nem idegenkedik attól, hogy csapást mérjen a szomszédjára. 
Csütörtökön például a török külügyminiszter, Ahmed Davutoglu közölte, hogy a Szíria ellenes koalícióban 25 ország is részt vehet. Ez a titkos tárgyalások eredménye. Azonban amikor arra kerül a sor, nem biztos, hogy mindegyik megszegi a nemzetközi törvényeket.

Ráadásul "az amerikai hírszerzés nem tudja, hogy kinek az ellenőrzése alatt áll a vegyi fegyver Szíriában" 
- ami azt jelenti, hogy az általuk támogatott zsoldosok, al-kaida sejtek kezében lehet, csak ezt beismerni elég nagy blama lenne.

Az amerikai hírszerzés nincs tisztában azzal, hogy pontosan kinek az ellenőrzése alatt áll a vegyi fegyver Szíriában, az ellenzéki területeken – közölte az Associated Press hírügynökség.

A hírügynökség négy amerikai tisztviselőre hivatkozik, akik elmondták, hogy a vegyi fegyverek egy része a fegyveresek kezére is kerülhetett.

24 megjegyzés:

  1. Amit tesznek meg amit mondanak az két külön dolog. Véleményem szerint a britek nem léptek vissza a támadástól egyszerűen csak azt akarják velünk elhitetni, hogy van még remény a diplomáciára. Na és persze titkos hadműveletek keretében nyugodtan beszállhatnak a britek a Szíria elleni támadásba és a nyilvánosság sosem tudja meg.

    Persze az is lehet, hogy mikor meghallották, hogy Szíria 500 rakétát fog kilőni Izraelre válaszcsapásként lehet kicsit megijedtek.

    VálaszTörlés
  2. http://www.dailymotion.com/video/x13tyr3_syrie-interdit-aux-de-18-ans-le-vrais-visage-des-allies-de-hollande_news?start=48

    VálaszTörlés
  3. A brittek csak a közvéleményt akarták megnyugtatni szerintem. Nyakig benne vannak, hiszen érdekük. Csak azzal szeretnék még tisztában lenni, hogy az oroszok mennyire vannak a háttér kezében? Mennyire hihető, hogy az orosz ellenállás valódi fal lenne oblama előtt? Mennyire színjáték ez az egész, hogy csökkentsék a világ népességét? Meg ezen felül sok kérdésem lenne még.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs olyan, hogy ők a jó fiúk, mások pedig rosszak.
      Minden fentről ugyanazon körök irányítása alatt áll. Senki nem tehet semmilyen lépést, az engedélyük nélkül (még Obama sem). Az oroszok is ugyanúgy kontroll alatt vannak.

      Egyszerre tartják a kezükben a tézist és az antitétist, hogy a végén az eredeti célként szereplő szintézis jöjjön létre. Erről az emberek azt hiszik, hogy véletlen és következmény és eszükbe sem fog jutni, hogy ez már jóval hamarabb ki volt találva.
      Ilyen az első két világháború terve, az ENSZ, Izrael létrehozása és az Új Világrend felállítása majd... hamarosan....

      Törlés
    2. Bizony ám, ez itt a lényeg.

      Törlés
    3. Arra válaszolj kérlek, hogy régebben írtad hogy van egy szövetség az Illuminati ellen. Akkor az mit takart, ha az USA=orosszok, illetve mindeki nagykig benne van...?

      Törlés
    4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    5. Köszi SGB Buddha. Nálam is valahogy így jött le a móka. Az egész egy színjáték a "cél" elérése érdekében. Azt ugye tudjuk, hogy világkormány, totális orwelli rendszer, népesség csökkentés és egyéb nyalánkságok várnak ránk. A kérdés az, hogy miért? Kik vagy mik akarják ezt? Ha rabszolgáknak hoztak létre állítólag akkor miért nem már eleve úgy irányítottak bennünket? Mit takar az „ARATÁS” fedőnevű közelgő akció? Ember legyen (bennfentes?) a talpán aki ki tud igazodni a történések miértjén. Már bele fájdul a fejem néha. :D

      Törlés
  4. És akkor ha már kiderül, hogy az Amerikaiak keze van benne a vegyi támadásba, akkor majd Amerikát fogják támadni? Mert hát ugye most itt arra hivatkozik mindenki, hogy mert az az ország aki vegyi fegyvert használt azt meg kell torolni....hát akkor kérem szépen ez vonatkozik Amerikára is...ráadásul idegen ország ellen használta nem is saját országában, bár ez mellékes. Szóval a szabályok mindenkire vonatkoznak vagy mégsem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amerikára csak az vonatkozik amit ők akarnak... itt a vegyifegyver-használatuk rövid története:

      http://www.youtube.com/watch?v=WnvNObEOFaU

      Senki egy szót nem szólt és nem is fog.

      Törlés
  5. Pepe Escobar rajongóknak:

    http://www.youtube.com/watch?v=FViX1sBtdaw

    VálaszTörlés
  6. Figyeljétek csak ezt a "logikát"!

    "A külügyi biztos szerint a bizonyíték arra, hogy az USA nem áll el a szándékaitól az, hogy az amerikai vezetés kitartóan próbálja elérni az ENSZ ellenőrök visszatérését Damaszkuszból."

    http://hungarian.ruvr.ru/2013_08_30/Az-USA-csapast-merhet-Sz-riara-mar-ezen-a-hetvegen/


    Az ENSZ ellenőrei, akik pénteken reggel elindultak Damaszkusz külvárosába, váratlanul visszatértek a hotelbe biztonsági okokból, és útjukat határozatlan időre elhalasztották – közölte a RIAN hírügynökség.
    Ahogyan a biztonsági szolgálat egyik forrása közölte, lehetséges, hogy az ellenőrök meglátogatják a kórházat, ahol a vegyi fegyver áldozatait ápolják.

    http://hungarian.ruvr.ru/2013_08_30/Az-ENSZ-ellenorei-nem-kockaztatjak-meg-hogy-a-vegyi-fegyver-bevetesenek-helysz-nere-latogassanak/

    VálaszTörlés
  7. SBG Buddha: Egyetertek Veled, szinjatek az egesz hiszen Putyin is szabadkomuves (persze le kell futnia "kotelezo tiszteletkoroket"). Viszont.... egy surgos, szeptember 1ei hatarideju felhivasra szeretnem felhivni a figyelmet! Talan megerne egy miset az alabb idezett, Metropolbol szarmazo cikk is az On oldalan:

    “Az ivoviz ne legyen szabad preda!

    Az ivoviz nem nyereszkedes, nem profit kerdese! Az ivoviz emberi jog.

    Ezzel konnyu egyeterteni, nem nehez tamogatni, ha tud rola az allampolgar. Erre vonatkozoan mar 12 EU orszag 1,7 millio allampolgara kuldte el “egyeterteset”. Az EU letezese ota eloszor volt kenytelen meghatralni, es Michel Barnier EU biztos kenytelen volt levenni a napirendrol az ivoviz kotelezo privatizaciojat. Ilyen eros a polgari kezdemenyezes! A polgaroknak eleguk lett a “globalizaciobol”, a toke szabad aramlasabol”, a kotelezo privatizaciokbol”, es cselekednek.

    Nemetorszag, Ausztria, Belgium, Szlovakia, Szlovenia, Litvania, Finnorszag, Luxemburg, Hollandia, Gorogorszag, Spanyolorszag, Olaszorszag allampolgarai mind tudtak az ivoviz megvedesenek effajta lehetosegerol. Ok az ervenyes “egyetertesi” szamot mar el is ertek. Mi Magyarorszagon a mai napig nem is hallottunk errol, pedig nekunk is fontos lenne a magyar ivovizkincset megvedeni. Az ivoviz es a termofold ertekesebb, mint a koolaj meg a gaz, es ezekkel Magyarorszag meg rendelkezik. Jobban allunk mint a kornyezo orszagok. Csak 16 500 “egyetertes kell, es Magyarorszag is bekerul az ivovizkincsuket vedo vedo EU-orszagok koze.

    2013 szeptember 1 az elkuldesi hatarido!

    Barmelyik magyar allampolgar elkuldheti “egyeterteset” az interneten. Csak a nevunk es a szemelyi igazolvanyunk (vagy utlevelunk) szama kell, es a magyar ivovizkincsunket kivesszuk a “toke szabad aramlasabol”.

    Az “Egyetertest” kitolto utmutato a:

    https://signature.right2water.eu/oct-web-public/?lang=hu

    oldalon talalhato. Semmit nem veszitek, ha “egyetertek”, es nem is kerul sok faradtsagba.” DR. Szecsi Laszlo, Budapest

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ez sántít!!! Ennyi adatot kb. semmiért. MIÉRT?

      Törlés
  8. Gyerünk írjátok alá ! Én megtettem.
    Ezzel is lehet hogy összefügg:
    http://naturahirek.hu/a-nestle-alma-a-viz-aranak-53-millio-szazalekkal-valo-emelese/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+http%2Fnaturahirekhu+%28NaturaHirek.hu%29

    VálaszTörlés
  9. Kis helyzetelemzés, ha bírjátok Szaniszlót:

    http://echotv.hu/vilag-panorama-2013-08-30-vilag-panorama

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Birkákat így szokás. :)

      Egyébként nem tudom mire célzol.

      Törlés
    2. Gratulálok a szóviccért. De van nekem terelőm, pásztorom: Jézus Krisztus. Az okos juhok ismerik a hangját és követik. A buták meg már rég szétszéledtek és mennek a saját fejük után. Akkor se követnélek, ha lenyírnának.
      Egyébként meg a bedobott víz jogi aláírásra nem reagáltál (te sem), mintha direkt el akarnátok hallgatni a témát, mert most vállalni kell az embernek magát, a nevét stb. Ez egy jó kis próba volt. Amire számítottam bejött. Szájkarate, bloghuszárok.

      Törlés
  10. "A SZÍRIAI HELYZET VALÓJÁBAN IRÁNRÓL SZÓL
    Miről van szó? Azt mindenki látja, hogy Szíria az két egymással versengő nagyhatalmi tömbök játékszere és játszmája lett, a térség uralása miatt. Az oroszoknak Szíriával jó negyven éves kapcsolatuk van és a szírek egy kikötőt is biztosítottak számukra, a jelenlegi Assad elnök apja által, aki korábban volt elnök. Abban az időben a Szovjetunió védőszárnyai alatt volt Szíria, de a SZU bukása után is megmaradtak az orosz kapcsolatok és az oroszoknak a tengeri kijutás mindennél fontosabb. Valójában az orosz-amerikai viszony is a szíriai helyzet miatt romlott meg, mert Kína és az oroszok megvétóztak minden amerikai támadási szándékot.

    Most Amerika előjött a háborús fenyegetésekkel, de ezt visszavonták, mert Irán, Kína és az oroszok azonnal üzentek nekik, ne szórakozzanak már, mert Izrael ebben ez esetben rakétákat fog kapni, amit nem tud kivédeni még a „vaskupola” rendszerük sem és ezt még „Gyurikám” is megerősítette. Viszont csúnya dolog volt, hogy a tévékben „Gyurikám” Usraelnek szurkolt, a szír ügyben, ahelyett hogy azt mondta volna, hogy ez a vegyi támadás cirkusz Usrael műve volt. Hiszen ilyen fegyvereket csak Amerika és pár nyugati állam tud csinálni és annak idején Saddam Husseinnek is ők adtak ilyet, hogy Irán ellen vessék be, amit meg is tettek, az akkori háborúban. Amerika és Izrael dörzsölte a kezét a szíriai polgárháború kitörése miatt, mert nekik ez nagyon fontos, hogy a háborús helyzetet elhúzzák, egy válsággócot hozzanak létre ami közben Szíria megroppan és emiatt Libanont és Iránt is könnyebb lesz majd provokálni. Másrészt a cionista mohóság jellemzőjeként az egyiptomi Morsi eltávolítása után vérszemet kaptak, hogy most kaparintsák meg maguknak Szíriát. Csakhogy ez a vegyi támadás provokáció erre nem alkalmas. Kérdés, hogy az ENSZ szakértők mit fognak kimutatni? Gyanítható, hogy a bevetéssel nem Angliát és az USA-t fogják megnevezni. Ki az a hülye, aki elhiszi azt, amit a hazai cionhírekben mondanak, hogy Damaszkusz külterületén Assad elnök, saját fajtáját, gyerekeket és civil lakosokat öl meg gázzal....Mintegy 1200 áldozat lett a külföldi terroristák miatt, akik azzal lettek híresek, hogy szívet vágtak ki és megették videózás közben és rozsdás késsel keresztény papok nyakát vágták el élve, szintén videózva. Közben az oroszok is odavezényeltek egy kisebb flottát, de nem úgy verik a cigányt, ahogy ezt a hazai hírekben leadják. Egyelőre kötélhúzás folyik, de Amerika ezerszer meggondolja, hogy csinál-e bombatámadást Szíria ellen, hiszen ott a kamikáze szír pilóták azonnal az amerikai hajókra vetik magukat és még amit el sem tudunk most képzelni és hogy Izrael is fog rakétákat kapni, az is biztos. Tehát nyugi...nyugi....Bár ma azt jelentették hogy „ismeretlen” jelű gép gyújtóbombát dobott gyerekekre, amit a BBC helyszínen fölvett és leadta a világban...Hogy lehet az, hogy a hazai hírekben ezek a BBC videók sosem szerepelnek? Igen érdekes, hogy a szír kormány megengedi ennek a cionista gengszterbandának, hogy náluk forgassanak. Óriási eredmény, hogy oda jutottunk, hogy Amerika és a Nyugat kalandor politikáját már ellensúlyozni tudják más nagyhatalmak és országok. Időközben kiderült az is, hogy valójában nincs szíriai „ellenzék”, hanem ezek a nyugat által fölfegyverzett terroristák, kis létszámú zsoldosok. Nem valószínű, hogy Amerika Kínával és az Orosz Medvével össze merne akaszkodni."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Nem valószínű, hogy Amerika Kínával és az Orosz Medvével össze merne akaszkodni." Itt nem Obama a nagykutya ő is csak egy csicska. Az USA akkor megy háborúba amikor a háttérből cionék kiadják az utasítást. Obamának ebbe nincs beleszólása. Őt csak azért tartják, hogy végrehajtsa a parancsokat. Tehát amikor vki ilyet vízionál, hogy "áá Obama úgysem meri megtenni...stb..." jusson eszébe mindenkinek, hogy Obama egy báb aki engedelmeskedik a háttérben megbúvó gazdáinak. A 3. vh pedig nem egy lehetőség a cionisták részéről hanem cél. Csak így tudják elérni, hogy a közel kelet és Izrael elpusztítsák egymást, és a népességcsökkentés is megvan oldva egyúttal. Nem hiába építettek annyi földalatti bunkert és magtárat az elmúlt évtizedben. Erős a gyanúm, hogy nem poénból építették meg hanem használni is akarják valamire. Egy vh. elől elbújni gazdagéknak oda tökéletes.

      Törlés
  11. Annyira könnyedén írunk a Háborúról,javaslok egy kis "játékot" ! Aki ki szeretné próbálni,hogy mit fognak átélni azok az EMBEREK,akik most ebben a pillanatban is a rakétákat várják,hát most sétáljon ki a villanyórához kapcsolja le,zárja el a vízcsapot,kapcsolja ki a telefonokat,a pénzét és a bankkártyáját zárja el,három nap múlva tisztelettel várom a beszámolókat.Kicsit több együttérzést,ha lehetne!

    VálaszTörlés
  12. http://www.infowars.com/rebels-admit-responsibility-for-chemical-weapons-attack/

    VálaszTörlés