2013. július 13., szombat

Tudat erőit felszabadító eljárások - Graham Hancock-Legfontosabb előadás a TED-en...Le is kellett venni


Graham Hancock nevével legelőször akkor találkoztam, amikor 2 évvel ezelőtt rátaláltam legnagyobb volumenű könyvére Titkos Jelek címmel. Akit érdekel az ősi tudás, egyiptomi civilizáció, a Biblia, a valódi kereszténység története és a világ építészetét, városok fekvését ma is meghatározó Illuminati-szimbolizmus, azt magával ragadja az alapossága és a bemutatott bizonyítékok. 

Olyan szinten és mélységben elemzi a szemünk előtt lévő dolgokat, hogy egyértelműen tudható nem a felszín kapargatásáról van szó, amikor feltárja a világot alakító titkos Illuminati vallásokba, műemlékekbe és építészeti megoldásokba írt nyomait. A történet Héliopolisztól és Alexandriától indul, Európán át egészen New Yorkig, a szeptember 11.-i eseményekig. 

Azóta is készülök erről egy cikket írni számotokra, de alaposságával nehezen birkózok meg, mert minimum 10 bejegyzés kellene hozzá. Ami késik nem múlik....de addig is elhoztam nektek egy TED konferencián tartott előadását az emberi tudat megnyitásáról és a valaha létezett spirituális kapcsolatról, pszichedelikus növényekről, életről és halálról, és valami felsőbbrendűvel való kapcsolatról.

A TED később le is vette csatornájáról az előadást.... Pont ezért érdemes megnézni!
Az előadás teljes anyagát leírtam és kerestem hozzá illusztrációkat, linkeket....illetve fűztem hozzá saját kiegészítést azoknak, akik kutatnak.....
Hat millió év eseménytelenséget követően - fajunk felemelkedése óta a csimpánzzal közös ősünktől - valami rendkívüli történt velünk kevesebb mint százezer évvel ezelőtt. Ami mellékesen már jóval azután történt, hogy anatómiailag modernek lettünk. Egy afféle tudatba való felemelkedés történt százezer évvel ezelőtt.

Valójában kevesebb mint negyvenezer éve, hogy teljesen szimbolikus lények vagyunk. Ez az óriási változás határozta meg a legfontosabb előrelépést az emberi viselkedés evolúciójában, mely szorosan összefügg az egész világon felbukkanó páratlan szikla és barlang-művészettel.

Az elmúlt harminc évben, a dél-afrikai Wit-Waterstand kutatói David Lewis Williams vezetésével - és sokan mások is - egy nagyon érdekes, radikális lehetőséget vetettek fel, hogy ezt a tudatba való felemelkedést, őseink vizionárius növényekkel való kapcsolata indította el. És ez a sámánizmus kezdete.

Ha megvizsgálod a barlang-művészetet - nincs idő most itt belemenni a részletekbe - nagyon sok részlet világossá teszi, hogy ezek látomások, módosult tudatállapotok művészete. Növények-gombák, mint az Amanita Muscaria  vagy pszilocibin gombák, úgy tűnik, közvetlen kapcsolatban vannak ezzel a hirtelen, radikális változással.

A Lélek Indája

Hogy megvizsgáljam ezt a lehetőséget, mikor érdeklődni kezdtem ezzel a rejtéllyel kapcsolatban,elmentem Amazóniába, ahol még mindig vannak fennmaradó sámáni kultúrák, ahol a nagyon erős vizionárius főzetetet, az Ayahuascát használják,melynek az aktív hatóanyaga a dimetiltriptamin - DMT, mely tulajdonképpen molekuláris szinten szorosan kapcsolódik a pszilocibin-hez. (VilagHelyzete megjegyzés: VIDEÓRick Strassman beszámolója a DMT (dimetiltriptamin) nevezetű tudatmódosító szerrel valamint a tobozmiriggyel való munkájáról és tapasztalatairól. )

Na most normál esetben a DMT orálisan nem aktív. Nyugaton általában elszívják. Gyomrunkban van egy enzim, az ún. "mono-amino-oxidáz", mely kiiktatja a DMT-t.


De Amazóniában találtak egy kiskaput erre a problémára, és azt mondják, hogy a szellemek tanították nekik, hogy hogyan kell csinálni. Az ayahuasca főzetben lévő DMT-t egy az Amazonasban Chacruna-nak nevezett növény levele tartalmazza.

Amit összekevernek az ayahuasca indával, ami a 150 ezer különböző növény és fa-faj közül az egyetlen, melyben mono-amino-oxidáz gátló van, amely kikapcsolja ezt az enzimet a gyomrunkban.
Így a két növény együttes hatása vízben elkeverve, megfőzve lehetővé teszi, hogy a DMT orálisan felszívódjon és egy négy órás utazásra vigyen bennünket elképesztő világokba.

Na most ayahuascát inni nem vicc. A főzetnek rettentő rossz íze van, és nagyon nagyon borzalmas és irtózatos szaga. Miután megiszod, körülbelül 45 perc elteltével izzadni és émelyegni kezdesz, és nem sokra rá akár hányhatsz is, sőt hasmenésed is lehet, tehát senki sem csinálja ezt szórakozásból.

Én szeretném hozzátenni, hogy egyik pszichedelikumot se használjuk rekreációs célból.  Sokkal komolyabb és fontosabb küldetésük van az emberiséggel kapcsolatban. Szóval ezt nem jókedvből csináljuk.

De hogy mi vonzza az embereket újra és újra, hogy nekigyürkőzzenek ennek az élmények? És valóban neki kell gyürkőzni, mert rendkívüli hatása van a tudatra nézve.


Egyik hatásának köze van a kreativitáshoz. Láthatjuk az ayahuasca kozmogén sugallatát a perui sámánok festményein, mint itt Pablo Amaringo festményein is. Ezek a gazdagon felfokozott színek, a lenyűgöző látomások, amiket felidéz.

És ez a kreatív impulzus a nyugati művészek körében is elterjedt. Sok nyugati festőművészre is mély hatással van az Ayahuasca, és ők is megfestik a látomásaikat. 

Aztán ezek a képek egy másik egyetemes élményre is rávilágítanak.

Látszólag intelligens lényekkel való találkozásokra, akik telepatikusan kommunikálnak velünk. Nem állítom, hogy ezeknek a lényeknek van valóságalapjuk vagy sem, egyszerűen csak azt, hogy ayahuasca élmény során, csodálatos módon világszerte találkoznak emberek velük. Leggyakrabban magával az ayahuasca szellemével, a gyógyító Ayahuasca-anyával.

És bár ő afféle anya-istennője a bolygónak, úgy tűnik közvetlen személyes érdeklődést tanúsít irántunk, hogy gyógyítsa betegségeinket, hogy a lehető legjobbak legyünk,hogy javítson tévedéseinken és viselkedési hibáinkon, amelyek rossz útra vezethetnek bennünket.

Talán pontosan ezért. És ez tényleg egy elmondatlan történet.

Az AYAHUASCA CSODÁJA ÉS TITKA

Az ayahuasca fantasztikus sikereket tud felmutatni emberek kemény drogok káros függőségeiről való leszoktatásában - mint a heroin vagy a kokain.


Jacques Mabit a Takiwasi klinikán Peruban, heroin és kokain függőket kezel egy hónapig, és tizenkét ayahuasca kezelésen vesznek részt, mialatt találkoznak Ayahuasca-anyával, ami azt eredményezi, hogy nem akarnak többé heroinhoz vagy kokainhoz nyúlni. 
És több mint a fele teljesen függőségtől mentesen fejezi be a kezelést, még elvonási tüneteik sincsenek. (!!!)

Ugyanezt a hihetetlen gyógyítást vitte véghez Máté Gábor is Kanadában, amíg a kanadai kormány nem avatkozott közbe és nem állította le a gyógykezeléseket olyan címszóval, hogy maga az ayahuasca is illegális drog.

Nos nekem személyes tapasztalatom van ezzel. Én nem voltam heroin vagy kokain függő,de 24 évig non-stop kannabisz használó voltam. Először szívtam, majd később vaporizer segítségével használtam, de az igazság az, hogy 24 évig hellyel-közzel folyamatosan be voltam tépve. És élveztem. Úgy éreztem segíti írói munkámat. Egy bizonyos pontig talán így is volt, de mikor először találkoztam az ayahuascával - akkor már 16 éve szívtam kannabiszt - szinte rögtön üzeneteket kaptam, hogy ez tovább már nem szolgálja hasznomat.Hogy negatívan és egészségtelenül viselkedek másokkal.

Persze évekig figyelmen kívül hagytam ezeket az üzeneteket, és tovább folytattam a napi 16 óra betépést. A negatív viselkedés, amire az ayahuasca rámutatott egyre csak romlott, de nem akartam letenni. 
És úgy gondolom minden felnőtt embernek szuverén joga, hogy kannabiszt szívjon, ha úgy akarja.

De azt hiszem én túl sokat használtam és visszaéltem vele, nem felelősségteljesen használtam. Egyre paranoiásabb, féltékenyebb, birtoklóbb és gyanakvóbb lettem, gyakorta ok nélkül elkapott a düh és gyakran pokollá tettem szeretett feleségem Santha életét.

Aztán mikor elmentem a szokásos Ayahuasca szertartásra 2011 októberében a leghihetetlenebb pofont kaptam Ayahuasca-anyámtól.

Próbatétel elé állított, egy afféle áttekintés volt életemről - és nem véletlen, hogy az ayahuasca a "Holtak Indája". Megmutatta a saját halálomat. Megmutatta, hogy ha meghalok mi vár rám, ha nem hozom helyre a hibákat, amiket az életben elkövettem. Nagyon rossz lenne rám nézve és Ayahuasca-anya szó szerint a pokolba vitt.

Ez a pokol kicsit hasonlít erre a képre, amit Hieronymus Bosch festett.

Egy tényleg borzasztó hely, ami kicsit olyasmi, mint amit az ókori egyiptomiak Ozirisz Ítélet Csarnokának neveztek,ahol lelkünk az istenek előtt lemérettetik az igazság és a kozmikus harmónia tollával.

Rámutatott, hogy az az út, amit jártam - a kannabisszal való visszaélés, és a vele kapcsolatos viselkedés - oda fog vezetni, hogy nem fogok megfelelni az ítélet során, és akár a megsemmisüléssel is szembe kell néznem a halál után. 
Nos talán nem meglepő, hogy később 2011 októberében, mikor visszatértem Angliába, letettem a kannabiszt. És azóta egyáltalán nem használtam.

És igazából - most megint csak saját magamról beszélek, nem akarok mások kannabisz használatára megjegyzést tenni - olyan, mintha egy hatalmas súlyt vettek volna le a vállamról. Hihetetlenül megkönnyebbültem és ez a kreativitásomat egyáltalán nem akadályozza.

Sokkal produktívabban, kreatívabban, összeszedettebben és hatékonyabban megy az írás. Képes lettem felismerni viselkedésem e negatív aspektusait, amiket a kannabisz hozott felszínre. És ezáltal remélhetőleg lassan - ez egy hosszú folyamat - egy sokkal gondoskodóbb, szeretőbb és pozitívabb emberré válhatok.

Ez az egész dolog tényleg egy személyes átalakulás volt számomra, amit az Ayahuasca-anyától kapott halállal való szembesülés tett lehetővé.


És ez arra sarkallt, hogy feltegyem a kérdést:
Mi a halál?

Materialista tudományunk mindent leredukál anyagra. A nyugati tudomány azt mondja, hogy mi csak hús vagyunk.  Mi csak a testünk vagyunk. Szóval, ha az agy meghal, akkor vége a tudatnak. Nincs élet a halál után. Nincs lélek, csak elrothadunk és kész.

De igazából sok derék tudósnak be kellene ismerni, hogy a tudat a legnagyobb rejtély a tudományban.  És nem tudjuk, pontosan hogy működik. Az agy közrejátszik valami úton-módon, de pontosan nem tudjuk hogyan.

Lehetséges, hogy az agy állítja elő a tudatot, ahogyan a generátor is áramot állít elő.
Ha ragaszkodunk ehhez a paradigmához, akkor persze nem hihetsz a halál utáni életben.
Ha a generátor tönkremegy, akkor a tudat megszűnik.

De ugyanúgy lehetséges - és semmi sem zárja ki az idegtudományban, hogy az agy és a tudat közti kapcsolat sokkal inkább olyan, mint a TV adás és a TV készülék közti kapcsolat.
Ebben az esetben, ha a TV készülék tönkremegy, attól még az adás nem szűnik meg.

Ez minden spirituális hagyomány paradigmája. Vagyis, hogy halhatatlan lelkek vagyunk, ideiglenesen fizikai formát öltve, hogy tanuljunk, növekedjünk és fejlődjünk.

És ha tényleg meg akarjuk ismerni ezt a rejtélyt, az utolsó emberek, akiket kérdeznünk kellene a materialista-redukcionista tudósokEgyáltalán semmi mondanivalójuk sincs ezzel kapcsolatban.


Nézzük meg inkább az ősi egyiptomiakat, akik 3000 évig a legjobb elméjüket bírták munkára a halál problémájával kapcsolatban.

És, hogy hogyan kellene élnünk, hogy felkészüljünk arra, amivel a halál után kell szembenéznünk. Az ősi egyiptomiak emelkedett művészetekben fejezték ki ötleteiket, melyek a mai napig megérintenek bennünket. (Holtak könyve)
Biztosak voltak, és nagyon konkrét következtetésekre jutottak, hogy a lélek valóban túléli a halált és számon fognak kérni minden gondolatért, cselekedetért és tettért, amivel életünk során dolgunk volt. 
Tehát jobb, ha komolyan vesszük ezt az értékes lehetőséget, hogy emberi testbe születtünk, és a legtöbbet hozzuk ki belőle.


A halál rejtélyének kutatásához az ősi egyiptomiak nem csak a képzeletüket használták. Nagyra értékelték az álomszerű állapotokat, és ma már tudjuk, hogy használtak vizionárius növényeket, mint a hallucinogén kék vízi liliomot.

És érdekes, hogy nemrégiben beazonosították az ősi egyiptomi élet fáját is, ami az Acacia Nilotica, mely nagy mennyiségű DMT-t, dimetiltriptamint tartalmaz, ugyanazt az aktív összetevőt, ami az ayahuascában is megtalálható.


Na most nehéz elképzelni magunknak egy az egyiptomitól sokkal különbözőbb társadalmat, mint mostani társadalmunk.

MILYEN A MI TÁRSADALMUNK?
Gyűlöljük a vizionárius állapotokat ebben a társadalomban. Ha valakit sértegetni akarunk, akkor álmodozónak hívjuk.
Az ősi társadalmakban ez dicséret volt. Hatalmas fegyveres bürokráciák apparátusát emeltünk, akik betörnek magánéletünkbe, lerúgják az ajtónkat, letartóztatnak és akik börtönbe küldenek.  Néha évekre, még kis mennyiségű pszilocibin vagy anyagok, mint a DMT birtoklásáért is,akár az elszívható formában, akár az ayahuasca főzet formájában. (!!!)

És mégis, ironikus módon már tudjuk, hogy a DMT egy természetes agy-hormon,mindannyiunk testében megtalálható, csak a funkciója tisztázatlan a kutatások hiánya miatt.


Na nem mintha társadalmunk elvből ellenezné a módosult tudatállapotokat. Úgy értem milliárdokat szakítanak a pszichiáterek és a 'Nagy Farma' sötét szövetségesei a gyógyszerek túlzott előírásával,hogy irányítsák az úgynevezett szindrómákat, mint a depresszió, vagy a figyelemhiány-rendellenesség tinédzserek között. (SBG Buddha megjegyzés: amiről halála előtt a "felfedezője",  Leicester beismerte, hogy csak kitalálták ezt a pszichiátriai tünetegyüttest - a többihez hasonlóan, teszem hozzá.... )

És társadalmunkban szerelmi viszonyt folytatunk az alkohollal, dicsőítjük ezt az legunalmasabb drogot, a gyakran bekövetkező szörnyű következményei ellenére. És persze imádjuk az élénkítő szereinket is, a teánkat, a kávénkat, az energia italunkat, a cukrunkat, és a hatalmas ipart, ami ezek köré épült, melyet azért értékelünk, mert befolyásolja tudatunkat.

Ami közös ezekben az elismert módosult tudatállapotokban az, hogy egyik sincs ellentmondásban vagy konfliktusban az alapvető tudatállapottal, melyet társadalmunk annyira elismer, amit én úgy hívok, hogy "éber, problémamegoldó tudatállapot". 
Ami jó a tudomány sokkal földhözragadtabb szemléleteihez, jó a hadviselés folytatásához, jó a kereskedelemhez és jó a politikához. 


De azt hiszem mindenki rájöhet, hogy erre a tudatállapotra épülő, túlzottan monopol társadalomnak az ígérete hamisnak bizonyult. Ez a modell már nem működik tovább. Minden szempontból megtört, amilyen szempontból egy modell csak megtörhet.
És sürgősen találnunk kell valamit, amivel helyettesíthetjük.

A globális szennyezés problémái, melyeket az egysíkú profit-hajhászó gondolkodásmód eredményezett,a nukleáris fegyverek elburjánzása által keltett horror, az éhezés kísértete, mellyel milliók mennek aludni éhen, de még ezt a problémát sem tudjuk megoldani, éber, problémamegoldó tudatállapotunk ellenére sem.

És nézd meg mi történik az Amazonassal. Földünk tüdejével, ennek a felbecsülhetetlen bio-diverzitásnak az otthonával. Az ős-esőerdőket kivágják, helyükre szójabab farmokat telepítenek, hogy etethessék a marhákat,hogy aztán mindannyian ehessünk hamburgert.

Csak az igazán őrült globális tudatállapotok engedhetik meg, hogy ilyen förtelem létrejöjjön. Végeztem egy számítást az iraki háborúval kapcsolatban, és úgy tűnik, hogy annak hat havi költsége örökre megoldotta volna az Amazonas problémáját. Elegendő lett volna, hogy kompenzáljuk az ottani embereket,hogy többet ne kelljen egy fát se kivágni, hogy őrizzük és gondoskodjunk erről a csodálatos természeti kincsről.

De nem tudjuk meghozni ezt a döntést, mint globális közösség.

Számtalan milliárdokat költünk háborúkra, gyűlöletre, félelemre, gyanakvásra, szétválasztottságra,de nem tudjuk összeszedni magunkat, hogy közös erővel megmentsük bolygónk tüdejét.

És talán ezért nem: 
Amazonasi sámánok elindítottak egy afféle irányváltoztató misszionárius akciót.
Mikor sámánokat kérdezek, hogy mitől beteg a nyugat, azt mondják, a válasz nagyon egyszerű:


Ti elvágtátok a szellemmel való kapcsolatot.
Hacsak nem kerültök gyorsan újra kapcsolatba vele, az egész kártyavárat a fejetekre és a mi fejünkre fogjátok dönteni."



És helyesen, vagy helytelenül, de hisznek abban, hogy az ayahuasca gyógyír lehet a betegségre. Már sokakat hívnak Amazóniába, hogy igyanak ayahuascát. Ayahuasca sámánok nyugat-szerte utaznak, és gyakran radar alatt, személyes kockázatot vállalva kínálják a főzetet, hogy tudatváltozás történjen.

És igaz, hogy az Ayahuasca üzenete, az egyetemes üzenete, a szent, varázslatos, elbűvölő, végtelenül értékes földi élet természetéről szól, és az anyagi és spirituális világ kölcsönösségéről.

Lehetetlen ayahuascával dolgozni anélkül, hogy mélységesen ne érintene meg ez az üzenet. És ne felejtsük, hogy az ayahuasca nem az egyetlen.
Hogy ez része egy ősi, világszerte elterjedt, célzott, megfontolt, felelősségteljes tudatmódosító rendszernek.


Kutatók nemrégiben megállapították, hogy az antik görög eleusziszi misztériumokban használt 'kykeonszinte biztos, hogy pszichedelikus főzet volt.

A Soma a Védákban ismét egy az Amanita Muscaria gombából készült főzet lehet.
Az ősi egyiptomi élet fájában megtalálható a DMT. Itt vannak az egész világon fennmaradó sámáni kultúrák.

Ez az egész egy olyan tudatállapotról szól, mely segít rálelni az egyensúlyra és a harmóniára, - az ősi egyiptomiak Ma'at-nak hívák - és hogy tartsuk észben, hogy amiért mi itt vagyunk és vállalkozunk a Földön, belemerülve az anyagba, az alapvetően egy spirituális utazás, hogy növekedjen és fejlődjön a lélek.

(Akik idáig elolvasták a cikket, megérdemlik, hogy megemlítsem anélkül, hogy konkrétumot mondanék: írják csak be a keresőbe együtt, hogy Ma'at és Illuminati ! Érdekes helyre fognak eljutni. Talán megértitek, miért írom mindig azt, hogy az ősi tudás - Thoth és az Illuminati (a világot irányító erők) mennyire összefüggenek és mennyire több ezer évre mennek vissza... Aki ezt a kutatást elkezdi, annyi mindent fog találni erről, hogy aludni sem lesz ideje.... (SBG Buddha szubjektív megjegyzése volt több év tapasztalata alapján....)


Egy olyan utazás, mely visszatér a gyökerekhez, amitől eredetileg emberekké váltunk. És itt állok, hogy megidézzem a nehezen kiharcolt szólásszabadságot, hogy egy másik jogot is kiköveteljek és elismerjenek.


 A jogot, hogy felnőttként szuverén elmével rendelkezhessünk.

Társadalmunkban háború folyik tudatunk ellen. És ha felnőttként nem hozhatunk szuverén döntést, hogy mit akarunk saját tudatunkkal megtapasztalni - anélkül, hogy bárkinek ártanánk - beleértve a döntést, hogy felelősségteljesen használhassunk ősi és szent vizionárius növényeket, akkor nem állíthatjuk, hogy bármilyen módon is szabadok vagyunk.

Teljesen hasztalan társadalmunk számára, hogy világszerte a mi demokráciánkat másokra erőltessük, amíg a társadalom szívében a rothadást melengetjük, és nem engedjük az egyén szuverenitását elméje felett.
Még az is megeshet, hogy ezzel az állapottal megtagadjuk magunktól a következő lépést saját evolúciónkban és ki tudja... talán halhatatlan sorsunkat is.
Köszönöm, hölgyeim és uraim....  Köszönöm.

"A természet varázsát ontja bőven
A fűben, virágban és a kőben.
Ó, nincs a földön oly silány anyag,
Mely így, vagy úgy ne szolgálná javad.
De nincs oly jó, melyben ne volna vész,
Ha balga módra véle visszaélsz!"
/William Shakespeare/

(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com 
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

141 megjegyzés:

  1. Hmmm... ezt 2x olvastam, hallgattam végig!

    Nem értem most se: ha, megtalálható az szervezetünkben/agyunkban a DMT akkor miért kell plusz tudatmódosítani is!

    Má, bocseszka, hogy értetlenkedek, de engem komolyan érdekel a téma!

    Ha, vki okosabb nálam - ami persze nem oly nagy müvészet :))) - akkor lenne szíves az értelem szikrájával lángot gyújtani homplyos elmémben!
    Köszönet és áldás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. https://www.youtube.com/watch?v=rYAbXnejYPo

      http://atitoksikerkulcs.shp.hu/hpc/elemkepek/atitoksikerkulcs/atitoksikerkulcshorusz_szeme_tobozmirigy__MzhO1326466244.jpg

      Törlés
    2. Kedves Wiiking!
      Azért kell "plusz tudatmódosítani", mert a szervezet által termelt mennyiség nem elegendő a normális működéshez. A normális alatt itt nem a megszokottat értem, hanem a teljes kapacitást megközelítő mértéket.
      A jelenlegi tudatműködést ahhoz tudnám hasonlítani, mikor indulsz egy gyorsulási versenyen behúzott kézifékkel. Nem sokat érő módszer.
      Az összes jelenleg ismert tudatmódosító valamilyen szinten jelen van a szervezetben, azonban az előállított mennyiségük nem elegendő, ahogy a fizikai test számára sem elegendő a saját szervezetünk által termelt vitaminmennyiség pl. Mégsem merül fel a kérdés soha senkiben, hogy ha a szervezet amúgy is állít elő mondjuk a-vitamint, akkor miért kell mégis pótolni azt a táplálékkal.
      Ahogy lejjebb is írtam, az emberi test működésében még több a fehér folt, mint az ismert rész, és ez hatványozottan igaz az elme és a tudat esetében. Ha nem pótoljuk valahogy a szükséges mennyiséget, akkor hiba lesz a működésben, ezt pedig mindenki látja, aki egy picit intelligensebb egy fogyatékos csimpánznál, és felismeri azt, hogy a "teremtés koronája" tulajdonképpen mit is tesz, mint populáció.

      Ez természetesen nem azt jelenti, hogy most akkor mindenki kezdje el tolni a drogokat, mert az meg a másik véglet, és ugyanolyan értelmetlen, káros, mint a jelenlegi gyakorlat.

      Törlés
  2. A tudatunk és kapcsolatunk egy magasabb fajta tudatossággal is blokk alatt van. (hogy mióta és miért, ez messzire visz..., de a lényeg, hogy így van természetes és külső tényezők miatt is.) Fontos központja ennek a tobozmirigy. Vannak módszerek - spirituális és az előadásban hallottak is - amivel a tobozmirigy működését lehet serkenteni és ha meg tudnánk nyitni - ahogy egyeseknek már sikerült már és eléggé ismerjük őket a történelemben - akkor hozzá lehet félni a kollektív tudatalattiban lévő tudáshoz és információk lehívásának képességéhez... Létrejön valamiféle kapcsolat egy olyan világgal, aminek a létezéséről ma még csak sejtéseink vannak.....

    VálaszTörlés
  3. a cikkben komplett részek szó szerint a videóból valók. csak azért mondom mert elvileg te a saját élményedként meséled őket, amit a faszi a videóban elmond.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezért írtam a bevezetésben: "Az előadás teljes anyagát leírtam és kerestem hozzá illusztrációkat, linkeket....illetve fűztem hozzá saját kiegészítést azoknak, akik kutatnak...."

      TEHÁT nem a saját élményemként mesélem el. Hancock az, aki erről beszél.

      Az egész cikk az előadás szövege. Ahol megjegyzést fűztem hozzá, azt zárójelben jeleztem és oda van írva, hogy megjegyzés.

      Törlés
  4. Ha most mindenki elkezd Ayahuascalét inni, akkor csak átesünk a ló másik oldalára, mert ez is csak egy tudatmódosulást okozó "szer" mint az alkohol, és a drogok. Kiütik az egót, és az ember valódi Énje ekkor "közelebb" jöhet.
    Ugyanilyen "tudatmódosulást" okozhat ima, meditáció, mély légzés, sport stb. stb. ahány ember annyi dolog, és ugyan ezek is okozhatnak függőséget, de mégis bensőségesebbek, és a legtöbb esetben pénztárcakimélőbbek, mint a különféle szerek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erről az ayahuasca-léről nekem rögtön Feldmár András pszichoterapeuta jutott az eszembe, még régebben valamelyik adón mesélte róla a tapasztalatait. Talán ő hozta be először a magyar köztudatba.
      Megtaláltam a youtubon, ha valakit érdekel:
      http://www.youtube.com/watch?v=je9YGuw5Mfk

      Törlés
    2. "Pénztárcakímélő"?
      Nem arról van szó,hogy most erre szórod a pénzt.Hanem hogy megtapasztalsz olyan dolgokat,amiket a beszűkült,leblokkolt aggyal nem láthatsz.Ezt nem tudod úgy fogyasztani mint az alkoholt.Egy egy ilyen élmény annyira mély és intenzív tud lenni,hogy nem is kívánod a használatát utána nagyon hosszú ideig.Hónapokig,talán évekig.Egyszerűen a tapasztalatot dolgozod fel,átértékelsz dolgokat.

      Törlés
    3. http://www.o-ws.hu/cikkek/_-filmek/dmt---the-spirit-molecule--magyar-felirattal-.html

      Itt választ kaphatsz.Nagyon jól elmagyarázzák,hogy miről is szól ez az egész.

      Törlés
    4. Hm... azér talán nem kell mindjárt a világ másik végibe szaladni mindenféle gombákér, meg mohákér, ha a emberke fejlődni, megmég tapasztalni is akar. Erre hasznosak a fentebb felemlegetett módszerek is.
      Persze... hasznos lehet tudni milyen lehetőséggel bír a ember, ha úgy dönt (meg a késztetése is megvan) kicsit megkísérli ledobálni a húsruha velejáróit. Aztán mindenki megtanálja azt a módszert/trükköt, amivel haladhat. Vagy nem. (De legalább megpróbálta.)

      Törlés
  5. Köszönöm az anyagot. Eddigi kutatásaimat csak megerősítette.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jól hangzik ez a történet, csupán egyetlen aprócska gond van vele.
    Megint toljuk a felelősséget. Az ember azért ember, mert képes dönteni, választani. A tudatmódosítók, letlégyen az bármi, akár ez a csodaszerként dicsőített lé, csak arra jó, hogy szépen kikapcsolják az ember döntési képességét. Csak hogy gondolkodni ne kelljen.

    Eddig a darvinisták után mentünk, mint a birkák, most meg a new age-es sámánok után, meg ki tudja ki után. Így lesz szép új világ.
    Én inkább gondolkodni akarok, megérteni, amit lehet, nem pedig löttyükkel transzba esni.
    Nem erre lettünk teremtve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Probáltad mar a DMT. Ha nem, akkor nem igazan tudod mikeppen hat a szervezetre. Nincs mellekhatas,sem függőség,de egy olyan utra vissz amit biztos nem felejtesz el sosem. Ez nem drog. Ezt a szervezeted is terrmeli. Bovebb info a DMT a spiritualis molekula. Cimu filben lelhetsz .

      Törlés
  7. Na,de ezek mar az utolso jatszmai a satannak Evi.(En egyébként nem olvastam el a cikket,csak annak elso öt mondatat,ott azutan kikapcs).

    VálaszTörlés
  8. Megint egy jó szaftos okkult cikk. Magyarul megint egy öngól az örök élet irányába. Totális tévtanok, félremagyarázások, hazugságok, tévedések és igazságok gyönyörű mátrixa. Az öreg patás megint örülhet.
    SBG Buddha, komolyan nem érted vagy csak nem akarod tudni, hogy az a "magasabb tudatosság" meg "olyan világ, aminek a létezéséről ma még csak sejtéseink vannak" amire oly nagyon vágyakozol, nem más mint a szellemvilág, amit Isten szeretetből zárt el, csak illegális úton lehet benézni, mert ha nem tette volna már nem lenne ember a Földön. Ez padig az a 4.dimenzió, 2. ég stb. ahol nem sok köszönni valóval lehet találkozni: bukott angyalok, démonok, idegen interdimenzionális hibrid lények, ergo sátán (lucifer) birodalma (királysága), ennek fizikai része a mi bolygónk is (de már nem sokáig). Ezért nem ajánlatos ebbe a félig nyitott világba sem tudatmódosító anyagokkal (pl.LSD), sem zenével (pl.dob), sem technikákkal (pl.TM), sem vallással és hittel (pl.hindiuzmus) bekopogni, mert nagyon nagy pofára esés lesz a végén (elmebaj, betegségek, átkok ebben a létben, de legkésőbb kárhozat a halál után). Erre mérget is vehetsz ! Sajnálom, hogy ez nem jó hír, de van az is. CSAK Jézus Krisztuson keresztül lehet biztonsággal és legálisan oda átnézni (3.ég) meg kommunikálni, mert ő nem hazug, nem gyilkos, nem utál, mint a korábban említett fűben, fában (állatok, növények meg ősök szellemei stb.) meg sokszor "angyalokban" (szellemi mesterek, tanítók stb.) megbújó gonosz.
    Kérlek olvasd el Jézus kérését és láss a szavak mögé:
    "Bizony, bizony, mondom nektek: Aki nem a kapun megy be a juhok aklába, hanem máshonnan hatol be, az tolvaj és rabló. Aki a kapun megy be, az a juhok pásztora. Az őr kinyit neki, a juhok pedig megismerik a hangját. Nevükön szólítja juhait, és kivezeti őket. Amikor mindegyiket kivezeti, elindul előttük, s a juhok követik, mert ismerik a hangját. Idegen után nem mennek, hanem elfutnak tőle, mert az idegennek nem ismerik a hangját. Ezt a példabeszédet mondta nekik Jézus, de nem értették, mit akart vele mondani. Jézus folytatta: Bizony, bizony, mondom nektek: Én vagyok a juhok számára a kapu. Azok, akik előttem jöttek, tolvajok és rablók. Nem is hallgattak rájuk a juhok. Én vagyok a kapu. Aki rajtam keresztül megy be, üdvözül, ki-be jár és legelőt talál. A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson. Én azért jöttem, hogy életük legyen és bőségben legyen. Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja juhaiért. A béres azonban, aki nem pásztor, akinek a juhok nem sajátjai, otthagyja a juhokat és elfut, amikor látja, hogy jön a farkas. A farkas aztán elragadja és szétkergeti őket. A béres azért fut el, mert béres, és nem törődik a juhokkal. Én vagyok a jó pásztor, ismerem enyéimet, és enyéim is ismernek engem, mint ahogy az Atya ismer engem és én ismerem az Atyát. Életemet adom a juhokért." János 10.
    Isten adjon szellemi látást, ébredést és áldást !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Értelek én @arpiel és mindig el is olvasom, amit írsz, vagy amit beszélgettek. Én is tanulok ebből, hogy mások hogyan látják a világot.

      Az az igazság és nem szeretném, ha ebbe bármi olyat beleértenétek, ami nincs ott és nem is szándékom negatívat belevinni, de én nem tudok mit kezdeni olyan mondatokkal és elvekkel, amit idézek tőled:

      "CSAK Jézus Krisztuson keresztül lehet biztonsággal és legálisan oda átnézni, meg kommunikálni, mert ő nem hazug, nem gyilkos, nem utál, mint a korábban említett fűben, fában (állatok, növények meg ősök szellemei stb.) meg sokszor "angyalokban" (szellemi mesterek, tanítók stb.) megbújó gonosz."

      Nem tudok rá mit mondani, mert nem is lehet. Hiszen eleve egy korlátoltságot jelent és annak a célnak a megvalósulását látom pont ebben az irányban, amire fel is használták: Ne is keressétek az igazságot és a választ! mert az én vagyok és CSAK általam lehet megtalálni".

      Azért nem tudok ebbe beleragadni, mert sokkal tágabb és létező aspektusait sikerült megismernem a valóságnak (saját valóságomnak természetesen) és tudom, hogy léteztek emberek, civilizációk jóval Jézus előtt is és hasonló próféták megjelentek már a babiloni és az egyiptomi kultúrában is. Nincs olyan, hogy azok az emberek, akik azelőtt nem is hallottak erről, azok csak a gonoszban és a valami istentelenben hittek.....

      Törlés
    2. Hórusz története :
      December 25-én születik, Ízisz-Meri, a szűz gyermekeként. Ezt egy keleti csillag felragyogása kísérte, amit három király követ, hogy meglelje és magasztalja a megváltót. 12 évesen tanítónak áll, 30 évesen kereszteli meg Anup. Hórusznak 12 követője volt, akik vele utaztak. C
      sodákat vitt véghez: gyógyított és vízen járt. Hívták Igaznak, Fénynek, Jó Juhásznak, Isten Bárányának, stb. Typhon árulása után keresztre feszítik, majd három nap után feltámad. Hórusz története, eredeti vagy sem, a világ számos táján megjelenik, hiszen sok istenségnél figyelhetők meg ugyanezek a mitológiai jegyek.

      Ez most csak egy példa, amit hirtelen találtam. Tudom erre meg sokan jönnek azzal, hogy ezt is azok a sátánista, okkult ezoterikus new age-esek találták ki, akik Jézus szerepét akarják csökkenteni. De nem.

      A lényeg, hogy a több tízeres éves emberi civilizáció valósága és az, amit a valóságról tud, igencsak szűk keretekre van szabva fizikai adottságaink és külső manipuláció hatására együttesen.

      Érdemes amennyire csak lehet nem "egyik dobozból átülve egy másik dobozba" felülemelkedni a korlátokon, hanem minél inkább megértve mennyire, de mennyire előre legyártott meggyőződések és hitelvek határoznak meg mindent, amit igaznak és megkérdőjelezhetetlennek adtak be évszázadok során. De NEM AZOK.

      Ezen segíteni nem tudok és úgy kell elfogadnom, ha valaki másként gondolja, de kölcsönösen el kell ismerni, ha én vagy bárki szeretne mást látni és azt hiszem el lehet fogadni, ha mást lát, él vagy tapasztal meg. Nem kell folyamatosan rángatni egy és ugyanazon irányba, mintha az lenne kizárólag az üdvözítő.

      A hit, a szeretet, az "olyannak fogadlak el, ahogy vagy".... mindenképp a járható út függetlenül mindentől.

      Törlés
    3. Az egyik elsö Zeitgeist filmben alaposan kivesézik a kereszténység eredetét és hogy mennyi korábbi civilizációban található hasonló figura nyugattól-keletig szinte világszerte.Az utolsó mondatod pedig nagy igazság.
      Béke.

      Törlés
    4. A biblia egy jo könyv. Miután elolvastam visszatettem a polcra,s levettem egy másik könyvet. :D

      Törlés
    5. Én is értem amit írsz. Azt viszont miért olyan nehéz elfogadni, ha van egy Isten, és Ő lejött ide, akkor nem lehet folytatni a relativizálást és a "csak" kifogásolását. A "csak ő" innentől már nem lehet idegen "nem szeretem szó", mert nem tetszik nekünk. Természetes és logikus lesz, hogy "CSAK", sőt az lenne a hamis ha nem ezt mondaná. Ez a természete, az alapja a dolognak vagy Istennek, hogy nem relatív hanem abszolút: "Vagyok aki vagyok (JHWH)"
      A másik meg az egyiptomi meg más vallással való hasonlósága Jézusnak. Sajnos csúsztatás is van benne amit írsz (mert meg vagy tévesztve, ezért hiszed azt arról ami nincs hogy van, ami meg van arról meg azt hiszed hogy nincs), mert a karácsony időpontja stb., a Mithrász kultusz keverése az eredeti ős kereszténységgel amit Nagy Konstantin hazugságának köszönhet a R.K.E., mint a kereszténység legnagyobb megtévesztése (természetesen Jézus sosem született dec.24.-én). A tényleg korábbi hasonlóságot is megértenéd, ha nem a rossz oldal által inspirált és uralt okkult irodalomból vennéd a keresztény kritikát, még ha az tudományosnak és történelmileg megalapozottnak is látszik (pl.Zeitgeist stb.). Egyébként olyan mesteri ez az egész megtévesztés (e világ istene által), hogy több szinten és a mögött is zajlik. Te úgy gondolod már leleplezted a világ hatalmi és manipuláló erőit, hatalmait, pedig csak az első vonalbelit (a jéghegy felszín fölötti részét). A mi az alatt van, az neked is a homályzóna. De hogy mi van mögötte, hogy mi van az ősi vallások megtévesztése (amit te igaznak hiszel, csak mert jól hangzik meg jó régi) mögött, pl. az Ízisz sztori mögött, az ellen "be vagy oltva". Ezek a dolgok mögött szellemi harcok, uralmak és játszmák állnak, és sokszor a józan ész és az értelem is kevés ahhoz, hogy egyébként egy egyszerű és logikus lépést az ember megtegyen (megtérjen). Azt sem tudtad gondolom, hogy sátán miért "Isten majma", miért keveri a vallási szálakat az idő irányától látszólag függetlenül (lsd. a gyerek és az anya kultusza a korábbi vallásokban stb.) Hidd el nem a judeo-keresztény világkép viszi az embert nyomorba meg elnyomásba, hanem az összes többi együtt (okkultizmus, ezotéria, egoizmus, kommunizmus, liberalizmus, materializmus, ateizmus, evolúcionizmus stb.,és persze a "keresztény" vallás).
      Kérlek olvasd el ezt a rövid cikket:
      http://www.gotquestions.org/Magyar/Jezus-Krisztus.html

      Törlés
    6. Ápril kérlek, egyszer próbáld meg nem mai aggyal és szemmel olvasni a 20szor átírt bibliát, hanem akkori emberként. Akkor majd rájössz hogy a tüzes szekerek az égen amit láttak azok űrhajók, Ezékiel egy galaktikus testvérünk, Jézust pedig többször felvitték az űűűrbe és leírja hogy néz ki az egyetlen kis Föld bolygónk.

      Thoth és társai pedig pont az ilyen átlag emberektől zárták el azt a társaságot ami megőrzi a titkokat és megosztja azokkal akik képesek befogadni és nem azonnal "Úr ISTEN DÉMON SÁTÁNISTA OKKULT HUHU". Sajnos ezt a társaságot ellopták, viszont a tudást aki képes megtalálja és hasznosítja.

      Te is azok közé tartozol akik vallják hogy Isten meg Jézus útját járják mert ezzel könnyen be lehet takarózni, aztán a való életben kivetkőznek magukból. Ha nem így lenne akkor nem itt írogatnál. Jézust is egyébként a Nagy Piramisban avatták be, rózsakeresztes rend szervezett utazást nemrég és lezárták nekik a Piramist, csak ők voltak bent, ha majd nem zárkózol el a valóságtól javaslok egy ilyen utat. Csak nehogy ott maradj.

      Törlés
    7. Az a vicces ebben az állandó "démon, sátánista, okkult, feketemágia" hurrogásban, hogy milyen régi és valahogy mégsem levitézlett módszer. 400 éve egy zseblámpáért vagy egy hordozható magnóért vágták volna a fejedhez (aztán meg téged a máglyára). És valakinek még mindig legitim módszer a világ dolgainak az elemzésére. Amint valamit talál ami nem passzol a világképébe, azonnal címkéz.

      És ami ebből következik az meg még viccesebb. Jelesül, hogy az akkori szélhámos zsidók világképét igencsak feszegeti már a modern tudomány. Nem igazán volt fantáziájuk elég nagyot hazudni pl. az univerzum és a Föld kora kapcsán. De fogalmuk sem volt róla, hogy létezik Amerika, pláne hogy ott emberek élnek. Kína, India elzárt világ volt számukra. Japánról esetleg talán hallottak. És a hiányosságokat reggelig lehetne folytatni. Na most akinek ennyi dolog hiányzik a világképéből, az előbb-utóbb keményen összeütközik a valósággal. És ezeket az ütközéseket a keresztény hozzáállás rendre egy egyszerű "sátáni" címkével oldja meg. Csak hát az idők során mostmár annyi dolog lát napvilágot, hogy lassan szinte minden a sátán műve lesz ebben a világban. :) A japán/indiai/kínai/dél-amerikai/észak-amerikai és még sok más kultúrkör (ősmagyarság/vikingek/...) - szóval ezek az ebadták is mind a sátán csábításának engedve kárhoztak el. Nem is beszélve az ősi civilizációkról, Egyiptom virágzásának évezredeiről, maják, inkák... De a nem-fővonalas régészet, a sámánizmus is ide tartozik. És még tuti, hogy egy csomót kihagytam... :) Egy szó mint száz, oda akarok kilyukadni hogy gyakorlatilag a teremtés 90%a kudarc a keresztény értelmezés szerint. Biztos, hogy a ti főnökötök az igazi főnök ebben a világban? Vagy netán pont ő a nagy megtévesztő?

      Ha valaki hajlandó felemelni a fejét ebből az európai kultúrkörhöz szokott állapotból, társadalmi berendezkedésből, vallásosságból; akkor be kellene lássa, hogy pusztán gyakorlati okokból kifolyólag sem működhet a kereszténység mint üdvözítő út. És már csak ilyen nevetséges eszmék tudják "megtámogatni" mint Hovitt testvér 6000 éves Föld elmélete... kérdés, hogy a görcsös ragaszkodás és önigazolás erősebb az emberekben ("Én nem vagyok hülye, azért mert kereszténynek vallom magam. Soha nem ismerhetem be, még magamnak sem; nem viselné a büszkeségem a tévedést.") vagy az a kellemetlen szálka zavarja őket jobban, amit valóságnak hívunk. Azonban, ahogy szaporodnak a szálkák, a makacsság és a büszkeség egyre kevesebbre lesz elég.

      Törlés
    8. Naszóval... ahogy a kis szemünkkel láthatjuk, a fentebb felvetett Jézus, Hórusz (és társaik) hasonlóság egyfajta... hát... minta. Amibe lehet belemagyarázni mindenféle elgondolást.
      Ezek közül az egyik... ha úgyteccik, nézőpont lehet a következő.
      Azok az arcok (entitások, szellemek, jelképek, stb.), akik az évszázadok/ezredek folyamán valami oknál fogva ezen a fődgolyóbison (dimenzióban, álomban) ténferegtek, úgy gondolták hasznos lesz számukra (is), ha okos dolgokat mondanak a helyi népeknek. Namost. Ahhoz hogy a helyi figurák megértsék a információt/tanítást aktualizálni kellett, meg lefordítani, meg ilyenek. S mivel a helyiek nem mindig boldogultak a magasztos (és ugyanakkor vélhetően tök egyszerű) eszmékkel, gondolatokkal, így időnként újra kellett fogalmazni. Meg megismételni párszor.
      Nopersze... vélhetően azért voltak páran, akik egy részét a mondandónak feldolgozták, és mindenféle trükkökkel (a szellemi kiemelkedettségüket kihasználva) jól előre szaladtak. Majd arra a megoldásra jutottak, hogy... hát... ha mán így megfényesedtek, meg ilyen jól teljesítettek bizonyosan kedvelik őket a Istenek. Aztán, ebből lett az, amit manapság láthatunk. Hisz a emberkék egy része büszke fajzat. (Hogy most okkal, vagy ok nélkül az megin más kérdés.)

      Depersze... lehet ez a nézőpont (is) hibás. Vagy nem úgy van, ahogy. Esetleg hiányos.
      Akinek meg nem teccik az köpkögye nyugodtan. Ha érez hozzá ingerenciát.

      Törlés
    9. @Arpiel:

      " a szellemvilág, amit Isten szeretetből zárt el, csak illegális úton lehet benézni" - nocsak! Egy újabb része a teremtésnek, ahol nem Isten szándékai szerint mennek a dolgok? Illetve ami olyan szörnyű, hogy oda "mi" nem mehetünk? Azt hiszem azt a 90%-ot lassan 99,9%-re kell módosítani. Hol uralkodik tulajdonképpen a ti uratok? Ő a 0,1%-os mindenható? :)

      Törlés
    10. Arpiel, van egy email cimem, orommel vennem ha irnal, hasonloan gondolkodunk, + talan valaszt tudsz adni, par kerdesre amin en meg csak kapirgalok!

      geolawn24@gmail.com
      elore is koszi.

      Ami erdekelne, h. pl, latom te Hivo vagy. En is, csaladom is. No, nem hajbokolunk a templomban minden vasarnap, de hiszunk. Abban meg plane egyetertek h csakis Jezuson at...de neked mi a velemenyed az " o szovetsegben " leirt lenyekrol, a mas, iratokban emlitett, ugymond, ephilimek, es Elochim-ek rol. ill h. egyes leletek es osi forrasok szerint biz. idegenek "szortak el magjainkat" itt a foldon. + Ezekiel profeta is egyfajta urhajoval vitetett el, h lassa amit latnia kell. ( mert az bizony urhajo) nem kerekes angyal.
      udv

      Törlés

    11. Hi Kereso,
      Valaszoltam neked még az utolso kérdéseidre itt: "Az emberiség valós származása mikor lesz nyílt titokból igazság ?",eloszor ezzel a datummal: juli 11 18.54 (lehet,még keresed a szamologépedet) ,majd ezzel a datummal: juli 13 22.54.Ugy tunik el sem olvastad,mivel egyetlen szo visszajelzést nem latok ott- ennyire érdekel téged a dolog (bar nem hiszem,hogy ez mar szamitana valamit is a fenti hsz-od utan).
      Utoljara azért még hadd vilagositsalak fel arrol, (ekkora téveszmében azért nem hagyhatlak) hogy a zsido nép nagyon is tudott arrol,hogy mely népek (és hol) élnek még rajtuk kivül a föld négy szegletén (égtajak).Sajnos a nagyon hianyos ismereteid miatt (azért beszélsz ugy,ahogy) nem tudod,hogy Isten mar az oszövetségi idokben kivalasztott maganak egy népet,ahonnan az üdvösségnek (a megvaltonak) szarmaznia kellett.Isten mar a vilag alapjainak lerakasa elott elhatarozta,hogy Fiat elküldi a földünkre (1Péter 1:20).Ennek a népnek "papok birodalmanak es szent népnek" kellett lennie (2 Mozes 19:6).Meg kellett oriznie vére tisztasagat,nem keveredhetett egyetlen körülötte élo néppel sem.A kor minden népe balvany és démonimado lett es balvanyaikban az ördögöt imadtak (1 Korinthus 10:20).A zsidoknak semmilyen körülmények között nem lehetett semmilyen kapcsolatuk ilyen utalatossagokkal.Ezért adta Isten népének a parancsolatokat es a törvényt (nem a Talmudot),az istentiszteletet es az igéreteket.Izraelt szanta annak a népnek, "akik közül valo test szerint a Krisztus" (Roma 9:4-5),amikor Isten Fia emberré lesz.Itt talalhato Izrael kivalasztasanak tulajdonképpeni értelme - mas jelentosége ennek a népnek nincs a földön.(Azota tudjuk,hogy Izrael fiai nem tettek eleget elhivasuknak es bizonyos idoszakokban a körülöttük élo pogany népek balvanyaihoz fordultak, - mindig attol fuggoen,hogy az egymas utan következo kiralyaik mennyire voltak istenfélok. Ezért fordult Isten (félre téve a zsido népet Krisztus ota, immaron 2000 éve) a poganyokhoz (nemzetekhez).
      Es ezért van az is,hogy Izrael - a vilag egyetlen népe,amelynél Isten igazi kijelentése megtalalhato:
      "Mi tekintetben különb hat a zsido? Vagy micsoda haszna van a körülmetélkedésnek? Minden tekintetben sok.Mindenekelott,hogy az Isten reajuk bizta az O beszédeit"(Roma 3:1-2).
      "Közli Igéit Jakobbal, törvényeit s végzéseit Izraellel.Nem tesz igy egyetlen néppel sem,végzéseit sem tudatja velük"(Zsoltarok 147:19-20).
      Az Oszövetség 39 könyvében a Szentiras csak Izraelrol szol,mert Isten Izraelben jeletette ki magat.Az egész O - es Ujszövetséget izraeli zsidoktol kaptuk.Csak Lukacs (az orvos) nem volt vér szerinti zsido,de Pal apostol tanitvanya volt,és az o megbizasabol irt (egy evangélimot irt es az Apostolok cselekedeteit).
      Isten nem a nemzeteknek (poganyoknak) jelentette ki magat tehat,hanem csak valasztott népének.Mas szoval a Biblia Izraeltol ered! Izrael az egyetlen nép a vilagon,amely Isten igazi kijelentésével rendelkezik - mondhat barki is ez ellen barmit,amit csak akar.

      Ezek utan (de mas tekintetben is) elmondhato,hogy te is (a többi itt vitatkozorol nem is beszélve) ezek közé tartozol Kereso: "Kik mindenkor tanulnak,de az igazsag megismerésére soha el nem juthatnak"(2Timotheus 3:7).
      Igy akkor,menj a disznofeju,ocsmany kinézetu zsiros hasu Buddhadhoz,aki majd üdvösséget ad neked,elvégre "amitol reméli az ember az életet,amibe veti a bizalmat,az az o istene".
      Több mondanivalom nincs hozzad,ne is kérdezz, (igy is sokkal több idot eltöltöttem veled (még meg is alazkodva elotted az érdekedben),mint amennyit érdemeltél).Kétszer mar elbucsusztam toled,de most - ( ugy néz ki igaz a mondas miszerint: "harom a magyar igazsag" :-/ ) - akkor végérvényesen,
      Isten aldjon,szia.

      Törlés
    12. @Ria:

      Szia.

      Akkor erre már ne válaszolj, csak olvasd el, sőt még azt sem kell... elég annak is aki nyitottabb az ilyesmire.

      A vidit nézem, de mi az a számológép? o.o Na majd rájövök... :) És aztán majd eldiskurálok a keresztény testvérekkel, akik még nem dezertáltak a szent seregből - mint te. :)

      Azt nem veszed észre - Arpiellel egyetemben - hogy a keresztényeknek is van egy olyanjuk hogy "elme". Ez egy korlátos valami mindenkinél. Tehát ha még el is fogadjuk, hogy a biblia az a hibátlan isteni kinyilatkoztatás, akkor is korlátokba ütközik annak a befogadása. Isten tudása és igazsága egy végtelen óceán, az embernek meg csak egy kis edénykéje van.

      Vagyis végtelen pökhendiség itt az igazság zászlaját lobogtatva harcoskodni. Még E.V. testvéretek is megjegyezte. :) Ugyanis csak attól, hogy egy neked nagyon tetszőt sikerült meríteni az edénykédbe, attól még nem lesz benne az egész óceán. BÁRHOL tévedhettél, megvezethettek. Hazudhat a bibliád Akármennyire is szeretnéd igaznak hinni, az "igaz" és a "hamis" megítélés is csak a fejedben születik meg. Olyan információk alapján, amit a te saját elméd értelmez és von le belőle következtetést. Vagy ha te azt gondolod, hogy a biblia attól "frankó" hogy saját maga kijelenti magáról, hogy istentől származik és minden szava igaz; akkor ez megint csak struccpolitika. Az egyetlen reális eltávolodási indok neked az volna a kereszténységtől, ha a biblia leírná valahol, hogy "hazudok b+"? :) Erre ne számíts... Vagyis az, hogy a biblia kijelenti magáról hogy ő igaz és isteni kinyilatkoztatás, annak az információtartalma NULLA. Mert ezt írná ha igaz lenne, meg akkor is ezt írná ha hamis lenne.

      És ebben az ördögi körben futkorásztok körbe-körbe, ennek vagytok a rabjai:

      - "Ez hogyan is van?"
      - "Hát a biblia azt írja, hogy..."
      - "És ez miért igaz?"
      - "Mert a biblia isten szava."
      - "És honnan tudod, hogy a biblia isten szava?"
      - "Benne van a bibliában."

      :)))

      A zsidók kiválasztottsága ugyanez a kaptafa...

      A megváltás szükségessége is egy ilyen keresztény beidegződés. Ha valaki a megtérés szükségességét kétségbe vonja, mindig az a válasz, hogy "persze majd akkor saját magadat fogod üdvösségre juttatni". Holott már az is keresztény dogma, hogy az ember eleve olyan helyzetben létezik, ahonnan meg kell menteni. És a megalapozottságát ennek is fenti kis szemlétető párbeszédben megjelenő "logika" adja. Meg kb. mindennek ami keresztény tan.

      Gyávák vagytok keresni és irigykedtek mindenkire, aki bátrabb. Ráadásul Jahve atyátok, amúgy is haragszik ha valaki tud. Ismerjük a sztorit... :)

      Törlés

    13. Nem sikerult rajönnöd Kereso? Akkor besegitek,es idekopizom neked - még ezzel is szolgalatot téve neked az utolso "leheletemmel" is:

      "Az emberiség valós származása mikor lesz nyílt titokból igazság ?",ezzel a datummal: juli 11 18.54
      "Ja, és ha utananézel annak,amit Antenor irt,hacsak pl.ezt itt: "Járed 430 esztendős volt i. e. 3114-ben",akkor kitudod szamolni visszamenoleg a patriarkak korabol,(amit megtalalsz az 1 Mozes 5-ben),hogy kb.hany ezer éve él a földön az emberiség.Tehat onnantol szamolj (oda-vissza is ha ugy tetszik) ahol Adam éveit (es azutan az o leszarmazottainak korat) latod megadva,a hat napos teremtéstörténet utani idoszakokban. Tehat elo a szamologépedet:)." (<-itt most javitas volt).

      Elképeszto az ostobasagod egyébként...elképeszto...nem hittem volna,hogy még alapveto dolgokat sem értesz meg mindazokbol,amiket mar elmondtunk itt.Na mindegy...

      Törlés
    14. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    15. Nagy elképedésedben nem álltad meg, hogy ne írj. :)

      Kíváncsi vagyok most vajon sikerül-e.

      Ha nem, akkor elmagyarázhatnád; hogy mi köze a válaszodnak az én előző bejegyzésemhez. :)

      Törlés
    16. Ezt ki irta nekem itt fentebb?:
      "A vidit nézem, de mi az a számológép? o.o Na majd rájövök... :)"
      Ne bosszants!

      Törlés
    17. Ne bosszankodj, akkor se ha bosszantalak. :)

      Figyu, te évszámokról írtál; nekem semmi ilyen nem volt a hozzászólásomban. Ha pedig nincs közös téma a két hozzászólásban, akkor nem értem, hogy honnan a dörgedelmes végkövetkeztetés ("Elképeszto az ostobasagod..."). De biztos csak nekem vannak ilyen igényeim.

      http://www.youtube.com/watch?v=4f_oxZqD6wQ

      Ha én lennék te, azt írnám: "Ne bosszants!" :)

      Törlés
    18. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    19. Te mar egy téboly vagy szamomra Kereso!...nem lennék a feleséged,az egyszer biztos (jo,tudom, tudom...).

      Ha egy no,szeretné egy férfival megértetni magat,(foleg,ha az ujabb es ujabb kérdéseket intéz hozza) de az nem ért,akkor szerinted mit tegyen? Fogadjon el mindent attol a férfitol,mégha (magadnak valaszolj).
      Nekem pedig pont nem kellene mondanod,hogy ne bosszantsalak,mert egyenlore én voltam az,aki megbocsatottam neked anélkül,hogy te bocsanatot kértél volna...es ezek utan én vagyok a gyava kutya,meg a jellemtelen meg a gyerekes...ujabban mar dezertor is....Egyaltalan tudod mi ennek a szonak a jelentése? En nem alltam at az ellenséghez - vagy te ugy tudod?
      Jézus igy szolt: "Menjetek el!Imé én elbocsatlak titeket,mint baranyokat a farkasok közé" -vicsoritank is rank rendesen,es kell-e annal nagyobb batorsag,mint a Satan felségterületére behatolva e falka had elott bizonysagot tenni a hitünkrol es kihivogatni onnan az altala fogvatartottakat? Ugyanis mi nem test es vér (ember) ellen harcolunk,hanem szellemi hatalmassagokkal,amik a magassagban vannak (Efézus 6:12).
      Van olyan hit is,amely olcso,mint az utca pora.Ha a hit nem kötelez semmire,akkor nem is ér semmit.Téged mire kötelez,a disznofejübe vetett hited,aki raadasul egy halott? Egy halottba veted a bizalmadat,ugyanakkor az ELO Krisztust szemen köpöd,es a mi,benne valo hitunket ocsarolod,es tartod hazugsagnak? Erre lennék mi irigyek? - mert,hogy ezt irtad:irigyek vagyunk ratok...Gondolod ,hogy irigyek lennénk a pokolba masirozokra?
      A Biblia azt mondja nekünk,hogy: "A titkok az Uréi" - igy akkor honnan veszed azt Kereso,hogy mi azt képzeljük,hogy ha az oceanbol meritünk is egy kis edénykével,akkor azt gondoljuk,mienk a mindentudas? Megis,az a kis edénykére valo igazsag, nekünk örök üdvösséget szerez,mig ti,akik még el sem jutottatok az oceanhoz,az örök karhozatot.
      Isten minden ember szamara a karhozattol valo megmentésnek (a kegyelmi idonek hamarosan vége szakad,Isten elég idot hagyott a megtérésre ) ugyanazt az utjat készitette elo Fia,Jézus altal: "Es nincsen üdvösség senki masban,mert nem is adatott az embereknek az ég alatt mas név,amely altal üdvözülhetnénk"(Apcs 4:12).
      A bibliai - keresztyén hit tehat felülrol valo lehajlas utjan jön létre,nem pedig ugy,hogy az ember a maga vagyalmait alulrol fölfelé a Maya fatyla alol probalja meghosszabbitani.

      A videot pedig nem azert küldtem at,mert abban végig szamszeru adatokat fogsz majd latni,hanem,hogy lathasd miként,miféle vizsgalatokkal stb.bizonyitja a tudos,a föld fiatal korat.
      A szamologépes "ugyet" pedig azért,hogy vedd elo, es a Vandor altal megadottak, (es amiket en még ahhoz fuztem) alapjan te magad kiszamithatod,miota él az ember a földön,es egyben a föld korat.Na persze logika azért kell ehhez is.Kicsit segitek megint csak: ha elhiszed,hogy Isten egyetlen szavaval teremtett: "Szolt es meglett! Parancsolt es eloallott",akkor ugye? - ez hat nap volt,ahogyan olvassuk a Szentirasban.Tehat a föld korabol hat nap mar megvan.Azutan a megadott adatok alapjan (amirol irtam,hogy hol talalod meg -> 1 Mozes 5), kezd el szamolni az osatyak életkorat mondjuk az özönvizig - onnantol pedig mar történelem könyv is akar,ha nem akarod tovabb olvasni a Bibliat.
      Na...de miert is volnanak ezek mar érdekesek szamodra,amikor ugysem hiszel Istenben,igy a kinyilatkoztatasaiban sem,és aki eddig sem azért kérdezgettél,mert olyan nagyon érdekelt volna Jézus ifjukora vagy az Uganda-alson stb. élok üdvösségre jutasa? A célod nem volt több,mint hogy különbozo modokon megfogj bennünket,egyben kielégithesd rajtunk a kötözködési vagyadat,akarcsak Quedra,

      csaa.

      Törlés
    20. @Ria:

      Erre a feleség dologra még térjünk vissza később... elvégre már az oviban is annak a haját húzgáltam, aki tetszett. :)

      Kösz, hogy megbocsájtottál. Én sajnos azért nem kértem bocsánatot, mert annak szükséges előfeltétele, hogy bűnösnek érezzem magam. De hát ez nem megy, igaz nem is nagyon próbálkoztam. :)

      Gyáva és gyerekes? Hát éppen most is hisztizel... Jellemtelen? Hazudtál a Bibliáról...

      Meg kell állapítsam, hogy elschwabenesedtél. :) Neki szokása legyártani a vitapartner hitrendszerét (lehetőleg minél idiótább módon, hogy könnyű legyen cáfolni). De ha hozol nekem akár csak egy mondatot, hogy én valaha is Buddha hívőnek vallottam magam vagy mást erre buzdítottam... Arról persze megint sokat okoskodhatna egy pszichológus, hogy miért él benned ennyire vad harag Buddha személyével kapcsolatban. Arról nem is beszélve, hogy milyen lehet a belső önképed ha ilyen rögeszmésen megváltásra szorulónak látod magad. Az egy dolog, hogy a léleknyomorító kézikönyved ezt írja, de nem lenne hozzá affinitásod, ha ennek a tanításnak a befogadására nem lenne meg benned a hajlam. Látszik, hogy rossz embernek tartod magad. És akármilyen meglepő, ebben nem értek veled egyet. Nem rossz vagy, csak elveszett. Mint én, csak te még nem tudod magadról... és mindenkire haragszol, aki ezt megmondja neked. De ezt épp Arpielnek is írhatnám. Valójában örülnötök kéne, hogy segítek! :P Nekem annak idején nem volt senki... brühühühü. :(((

      Ja Krisztus szembeköpése... hát ha élt volna olyan ember, mint akinek őt a biblia leírja, akkor valóban nem számíthatna sok jóra tőlem. Az a szerencse, hogy én Jézus neve mögé a pártus király személyét teszem. És nem szado-mazo papa önkielégítő áldozati bárányaként nézek rá. Persze mivel ez is meghazudtolja a kézikönyvet, nyilván csak szembeköpés lehet. Te gondold így nyugodtan, de részemről ez nem egy negatív gesztus; akkor sem ha fejre állsz. :)

      Végezetül pedig a szokásos... ha sokat látod, egyszer még talán át is megy az üzenet:

      - "Ez hogyan is van?"
      - "Hát a biblia azt írja, hogy..."
      - "És ez miért igaz?"
      - "Mert a biblia isten szava."
      - "És honnan tudod, hogy a biblia isten szava?"
      - "Benne van a bibliában."

      :)



      p.s.: A dezertőr nem feltétlenül jelenti, hogy valaki átáll az ellenséghez. Csak annyit jelent, hogy elhagyja a sereget, ahol addig szolgált. http://wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/Dezert%C5%91r

      Törlés
    21. Aha...es amikor végre nyiltan megvallottad a kis copfosnak (ha eljutottal egyaltalan odaig es nem kerültél at,egy tole nagyon tavoli oviba),hogy szereted,akkor ezzel inditottal,hogy: - tudod, azt szerettem meg benned,hogy gyava kutya vagy,jellemtelen,gyerekes,(alnok) szökevény, féreg (->"hulljon a férgese") ,egy olyan soha nem is létezett valakit imadsz,akirol sokan azt allitjak,hogy a vilag megvaltojanak hazudja magat,es még a pedofil papok is molesztalnak? stb. - hat...nem egy angyali természetu hozzaallas hallod...mondanam,mint amilyen Gabriel arkangyal.
      Na... de azért csak ovatosan,mert rajtunk kivül masok is vannak itt,akik közül egyen-ketten mar raéreztek bizonyos dologra,aztan kapok a fejemre (te nem,mert te jelenleg nem vagy a céltablajuk) még ezért is. Védelmet pedig az itt felsoroltak alapjan nem remélhetek egy copfhuzogatotol.
      Bocsanatot pedig még a buszon is kérni szoktak,ha valaki egy masik labara lép.
      A küldött linket nem nyitom meg,mert nem sokkal azutan,hogy atküldtem a hsz-t,beugrott,hogy szökevény jelent az a szo,gondoltam is,hogy talan legközelebb (ha lesz olyan egyaltalan) majd megirom neked ezt is.Igy hat bocs...

      Na, es latod? nem tudok toled szabadulni,(na nem magam miatt,hanem az ujra es ujra feljövo kérdések miatt) hiaba hivatkoztam arra a bizonyos harom-ra...pedig nagyon nem akartam hülyét csinalni magambol:).
      Van itt még par kérdésed,amire késöbb valaszolok...ha közben megint össze nem veszünk:)...es ami, - természetesen - nem rajtam mulna.;)

      Törlés
    22. A "féreg" csak egy súlyos félreértés, épp hogy téged biztattalak irónia okán. :) De nem éppen sarokpont a beszélgetésben, szóval hagyhatjuk.

      A célzást nem értem... Kik éreztek rá mire? És mitől volna nekem illendő megvédeni téged?

      Szabadulni pedig csakis magad miatt nem tudsz. Én nem kényszerítettelek, hogy válaszolj. Csak reméltem. :)

      Törlés
    23. Az elso pillanatban nekem is az jött be,amirol itt az elso mondatodban irsz,de a kovetkezo pillanatban mar arra gondoltam,hogy ezen akar én vagy mi is értve vagyunk...eléggé rapszodikus a hangulatod mostanaban...mintha valami kizökkentett volna a jozansagodbol:)
      Okay,akkor a féreg kihuzva,helyette beirva akkor a hisztis + a magas lovon valo ülés - rendben? Lassan osszejön egy egész könyvre valo,aminek talan egy ilyen cimet adhatnék: "KERESO,SERTO SZAVAI RIA FELE"
      Mar nem tudom,melyikük irt valami ilyesmit - talan Pléhbanos - kb.egy hete,hogy 1.)"E.K.milyen jol el vagy Ria baratnéddal"
      2.) Ezt pedig D.N.S irta:"Felcsigáztad! Külön szobátok lesz?"

      Ha az ilyen kis artatlan laza viccelodéseinkben valami furcsat akarnak belelatni,akkor kit,ha nem engem tamadnanak még ezért is ? - es te nem jönnél védelmemre,holott nem en hoztam fel az ablakon valo együtt nézegetést es a többit...hanem szépen ott hagynal a slamasztikaban.

      Micsodaaa? Magam miatt? Talan nem volt tolem illendo,hogy valaszolgattam a kérdéseidre, - bar lehet,hogy azok csak valami felületes,nem megvalaszolando kérdéseid voltak...ugy akkor bocs,tévedés volt.
      Termeszetesen nem kényszeritettél,engem amugy sem lehet - szeretek mindent a magam szabad akaratabol tenni...az a biztos...vagy talan csak én képzelem?:)

      Törlés
    24. Nem tudok neked ide mondatokat idézni Kereso arrol,hogy mikor és hol vallottad magad Buddha hivonek,arrol pedig még ugy sem,hogy valakit is erre buzditottal volna,mert ezt a megallapitasomat,sok kis apro megnyilvanulasaidbol vontam le,amiota ugy jobban odafigyelek rad,es az is inkabb kicsit régebben volt.Lehet,hogy rossz megfigyelo vagyok,vagy kihagy a memoriam idonként nem tudom,de majd ha erre rajövök,jelentkezem a dolog tisztazasara.
      Gondolom,azért nem zaklatott fel téged ez tul nagyon,ha az olyan dolgok sem,amik igazan az Eletet jelentenék szamodra.
      A leveled ( vagy hsz-od) tovabbi részéhez nem tudok mit mondani,mert annak tartalma mar tul sok nekem ahhoz,hogy valamit is szolni tudnék. Tegnap több rövidebb hsz-t is irtam itt-ott,utoljara hagyva,amit neked igértem,varva,hatha lassan elmulik a fajdalmam (amit szinte tetotol talpig mindenemben érzek még most is,hiaba probaltam ezt - azt tenni ellene) amit a leveledben olvasottak okoztak,de ugy latszik,ehhez több ido kell.De végül is,talan nem is kell ahhoz mondanom mar semmit,hisz csak megirtad a véleményedet,es kész.
      Mindezeket kérlek ne vedd se hisztinek,sem pedig valamire hatni akaro könnyes dramanak, én tudom,hogy mit érzek, nem te, - es még csak nem is szandékosan lovalom bele magam valamibe,hogy okom legyen sirni.

      Köszi,hogy megköszönted,hogy megbocsatottam neked,es szeretném,ha miutan elolvastad e levelemet maris elfelejtenéd,kivéve azt a részét,ahol a Buddhas ügyröl van szo.
      Szép napot neked mara.:)

      Törlés
    25. Reggelt!

      Na... először is: mondhatok én bármit, legyen az sértés vagy egy pár újabb kérdés, csak te tehetsz róla ha ez kellemetlenül érint. Nyilván a jelzők sugallnak valamiféle véleményt illetve a kérdések arra ösztönöznek, hogy válaszolj. De ilyenek mint illendőség vagy az önvédelem szükségessége nem valós igények. Ezt te megteremted magadnak a fejedben, és ha elég erősek, akkor cselekszel is ezek szerint, ennyi. Ezért írtam, hogy csak saját magad miatt. Ugyanezen logika mentén védelemre sem szorulsz. :) De tény, ami tény valami ablakon együtt néztünk ki. :P

      Ha már a hitvallásomnál tartunk. Arpielnek egyszer leírtam, egy hasonló kérdés kapcsán. Talán ő még emlékszik melyik bejegyzés alatt. (Eléggé értékelte, ezért őt mondom.) Ahhoz kell hangulat és motiváció, nekem most egyik sincs. :) De onnan előszedheted, ha Arpiel tud segíteni és jobban emlékszik mint én.

      Egy kicsit meghökkent ez a sírdogálós, egész testben sajogó állapot, amit leírsz. Ha azt mondod, hogy ezt mind az irományaim miatt sikerült összehozni; akkor az jó is meg rossz is. Jó mert, ezek szerint érdemi hatással van rád az itteni beszélgetés (vagyis minden jel ellenére mégis nyitott vagy és nem zárod be az elméd), ugyanakkor na... sem sírni sem fájdalomban lenni nem jó dolog. Produkálj inkább pozitív érzésű tüneteket. :) Jobbat most hirtelen nem tudok.

      Törlés
    26. Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Akik a Bibliából idéznek (ne haragudjatok, nem tudom milyen vallásúak vagytok), ti jártok vasárnaponként templomba? Magatokhoz veszitek minden héten az oltári szentséget (Krisztus teste, melyet az utolsó vacsorán hagyott ránk (a Bibliából vonatkozó részeket feltételezem nem kell idéznem, hiszen úgy látom mind jól ismeritek)? Csak mert ez például az egész keresztény vallás egyik legfontosabb pontja.

      Törlés
    27. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    28. Heee? Eloszor is,itt egyen-ketten,akik keresztyénnek valljuk magunkat,nem vallasosak vagyunk,hanem hivok.Vallasosak a katolikusok,akikkel sajnos a tudatlan emberek összefésülik a tiszta,biblikus hitueket.A vallas ui.nem egyenlo a hittel,mert elobbiben az idiota ceremoniaktol es egyéb emberi rendelkezések megtételétol vélik igaznak magukat egyes emberek Isten elott,holott O elotte ezek utalatos dolgok.
      En részemrol nem jarok templomba,messze elkerülöm azokat,az istentiszteletet egyszeru gyülekezeti hazban tartjuk, ahol nem papok prédikalnak (ki is tessékelnénk oket onnan),hanem igehirdetoink vannak.A bibliankat szabad magunkkal vinnünk (nem ugy,mint a kat.egyhazban) igy kontrolalni tudjuk,hogy az igehirdetonk pontosan ugy tanit -e,ahogyan az abban all.Termeszetesen semmi cifra,vagyis nincs semmi keresztyén symbol a falakon es egyebütt (helyes ez a szo E.V. itt elébb ...eléggé muvelt!! ) - elnézést közben köhögnöm kellett - szoval, minden a leheto legegyszerubb,mint ahogyan sem a hazam belseje sincs kitapétazva keresztekkel es egyeb vallasos feliratokkal,sem pedig az autom nincs teleragasztva efféle matricakkal.
      "...Isten kézzel csinalt templomokban nem lakik, sem embereknek kezeitol nem tiszteltetik,mintha valami nélkül szükölködnék... stb." - ugye ezt olvassuk az ApCsel-ben? - ugyanis mi vagyunk a Szent Szellem temploma.
      Amikor az Ur asztala elé jarulunk,hogy megemlékezzünk az O halalara es feltamadasara ,azt mi nem oltari szentségnek mondjuk,hanem az Ur vacsorajanak, a borrol es a kenyérrol,amiket ilyenkor magunkhoz veszünk,nem valljuk, (mint a katolikusok) hogy az ekkor atlényegül Jézus testévé és véréve...nem, az egyszeru bor es egyszeru kenyér.(Karacsonyt,husvétot nem tartok egyébként,ellentétben az istentagado hitetlenekkel).
      Ezt a megemlékezést pedig tetszés szerint "üljük" meg,vagyis nem minden vasarnap,hogy ne valjon sablonossa.

      Az e dolgok felol valo kérdéseidet egyébként a leheto legrosszabb helyen tetted fel,mert az itt kommentezo "vendégek" - függetlenül attol,hogy a "haz" gazdaja mit gondol vagy mit engedélyez (ki figyel o rea) - nagyon nem turnek meg maguk között keresztyéneket,ugy hogy jo lesz,ha valami rugas allo dologgal körbe parnazod magad,hogy mielott megjelennek,te mar felkészülve varhasd oket,hogy a rugasaikat allni tudd.
      E haz ajtajara ugyan nem volt kiirva,hogy "keresztyéneknek belépni tilos" - csakhogy ez itt egy olyan haz,ahol a "vendégeknek" nagyobb hatalma van,mint a haz gazdajanak, - aki egyébként egy szelid es tolerans ember,függetlenül a nick nevétol... brrr.

      (Nem szerettem volna e hsz-ommal megelozni a többi hivo tesokat,de idoben igy volt jobb nekem.)

      Szoval,harcra fel!

      bye.

      Törlés
    29. Szegény, szegény Keresztnek hívei. Mindég csak taposgálják, meg rugdalják őket. Főleg eme platformon. Úgyértem... egyes megszólamlók olvasata szerint. Akkó pediglen ugye így is vagyon.

      Mivel nem mindig sikerül a agyammal a szóknak tulajdonított jelentést feldolgozni, így kérdés következ. Tehát. Vajh mi különbség vagyon az között, hogy aztat mondom Hiszek, és az között, hogy Vallom? Eme két szó egyes arcoknak nem ugyanazt jelenti tök véletlen? Ha meg de akkó... minek megin a különbségek keresgélése? (Meg hajlandóság a "kinek a nagyobb a farka" játékra?)

      Törlés
    30. Ez csak vergődés, jól látod kedves Quedra. Addig még viszonylag következetesnek tűnnek, amíg valaki külsőssel harcolnak mert hát az olyan isten vs sátán kinézetű... de amikor egymással... na az az igazi. :) Volt itt már jó pár példa, egyik "élvezetesebb" volt mint a másik. :P

      "A 47Móz 13,57-ben a negyedik sorban van vessző az ötödik szó után, ezért a mennybe megyek." <--vs--> "Abban az igerészben nincs is vessző, a pokolra fogsz jutni." :))) A vita hevében Schwabennek még a lehető legnagyobb istentagadásba is sikerült beleszaladni. Arpielnek kellett közbenjárni valamelyik angyalnál, hogy el ne vesszen sváb testvérünk üdvössége. :) Kabaré...

      Ezek ugyanazok a primitív "ego-trip"-ek amiket a diszkóban szoktak lerendezni a népek, csak itt D&G helyett ájtatosságba, hithűségbe öltöznek a versenyzők.

      Én pedig büszkén viselem az ilyenektől az "antikrisztus"-t, meg a "hitetlen"-t és hasonlókat. A keresztények olyanok mint egy lakmuszpapír: minnél jobban elszíneződik a fejük, annál közelebb jársz az igazsághoz. :)

      Törlés
    31. Hm... ezér ez igen mókás hasonlat vót Kereső.
      Tekeredjünk így kissé vissza a írás eredeti témájához.

      Hirtelen azon kezdtem el töprengeni, vajh mi különbség vagyon hatásilag aközött, hogy valakik ilyen... szmötyiket, meg porokat, meg fűket használva és/vagy mindenféle mentális/szellemi diszciplinákat művelve próbálnak "szintet lépni"? Főleg ha mostanában egyre jobban látható szerte a világban, a hajlam valamiféle... hát... változásra. (S itten most nem a öltönyös bácsik "dugujjá be, mer pofonlőlek egy atomrakétával" bohóckodására gondolok.)
      Azt ugyebár megjegyezhetjük, (megmég tán meg is egyezhetünk benne) hogy a emberkék útja, és utazási módszere nagyrészt csak annyiban nem különbözik, egy irány felé haladnak. (Oké. Időlegesen nem mindig. De amúgymeg mégis.) Tehát a felmerülő és alkalmazandó módszerek erősen személyfüggők. Vagyis, ha innen nézzük, a Könyv szói (és azoknak betű szerinti követése, és mellette való kardoskodás) semmivel sem tűnik jobb módszernek, mint valami nővényke levének iszogatása által kiváltott hatás.
      Nopersze... ettől még a különböző módszereket használó arcok vicsoroghatnak, meg köpködhetnek egymásra. Elvégre van szabad akarat (elméletileg), meghát... divat is az ilyesmi jóideje ezen a golyóbison. (Csak ennek az egész egymásra mutogatásnak nem mindig sikerül felfognom az értelmét.)

      Meghát... ha jól belegondolok, mennyi sok energia felszabadulna, (s lehetne értelmesebb dolgokra fordítani, felhasználni) ha ezt a egymás gyepálását abbafejeznénk. Jó, jó... ez a kép azér gondolom páraknak bizonnyal riasztó lehetőség lehet.
      De... biztos lesz ilyen időszak is errefelé. Majd... Eccer... Ha mindenki megunta a bohóckodást. Meg lépett pár szintet.
      Addég meg mindenkinek sok sikert a választott szerepjéhez! ;)

      Törlés
    32. Te Quedra! te milyen alapon merészelsz nekem kerdéseket feltenni?...egyaltalan körülöttem ténferegni is? Bealt nalad a szenilitas vagy mi? Nem emlékszel mar erre a rolam irt megjegyzésedre: " jol szajba rugta magat"? Ez a beszolasod még annal is durvabb volt,mint amiket Keresotol kaptam, (kivéve a pap-os dolgot) es - amint latom - kéz a kézben jartok egymassal ilyen téren.
      Na mindegy,az eloadasomat mégis megkezdem,de csak azért,hogy a téveszméket,arra vonatkozoan,hogy a vallas miert nem = a hittel,ujfent eloszlathassam - ( ha jol emlékszem (nincs arra most kapacitasom,hogy megkeressem) éppen neked fejtettem ki nemrégen,mégpedig elég alaposan,hogy hivo körökben mi vallas alatt nem azt értjük,hogy valamit megvallunk,vagy sem,hanem a HITBOL valo cselekedeteket vagy a VALLASBOL valo cselekedeteket,ui. a ketto nagyon nem ugyanaz.A hitbol valo cselekedet,a hivo,Isten altal ujjaszült belsejébol tör elo,mig a vallasos(kodo) ember,emberi erobol akar jot cselekedni, (ilyen az összes vallas) tehat ujonnan születés (amit csak Isten tud elvégezni az emberben megtérése utan) nélkül, - igy ennek hianyaban - ujra csak viszazuhan oda,ahonnan elindult,vagyis nem növekszik hitben es a cselekedetei igy csak megjatszott,nem tiszta szivbol fakado (Teréz anyo is ilyen volt, - tudok küldeni dokut is, a sajat visszaemlékezéseibol,ha érdekel :) )

      Tehat amit a fentiekben életbevagoan fontos megérteni az az,hogy ujonnan születés nélkül senkinek nincs üdvössége.

      (E témaban tovabbi kérdéseket nem fogadok).

      Törlés
    33. Quedra te szenny! Hogy mersz olyan rossz lenni mint én??? Kiakadtam...

      Törlés
    34. A fentiekhez pedig,szükségét érzem még elmondani annak,hogy jol teszitek,ha a buntol megkövéredett sziveteket megnyitjatok Isten elott,amit tkp.O zart be,latva a makacssagotokat.
      De ez feloldhato aképpen,ha egyszeruen megalltok az Ur elott,es csak ennyit mondtok: - Isten,ha valoban létezel,mutasd meg nekem magad,szeretnélek megismerni.Es kész,nem kellenek ide semmiféle ajtatoskodo/ vallasoskodo szövegek,csak egy "mustarmagnyi" hit - na és persze illenék belenézni mar abba Könyvbe is,hatha megis igazuk van azoknak a "biorobotoknak".
      Ezutan pedig lassan ti is ugyanugy,mint mi,felismeritek majd,hogy: A Biblia igaz! A vilagtörténelem a tanu ra! A beteljesedés igazolja a proféciat! Aki ebben nem hisz,az még lehetetlenebb dologban hisz,mint a hivo.Mi pedig nem vagyunk olyan könnyen hivok,hogy hitetlenekké valjunk!

      Itt van pl.ez a chip dolog: Sehol a vilagon nincs,es nem is volt olyan könyv,amiben errol irva van,egyedül csak a Bibliaban. Most végre itt van a szemetek elott,a maga 666-javal együtt (amirol szintén csak a Biblia tudosit immaron 2000 éve) ,es még mindig hazugsagnak,emberi kitalacionak stb.tartjatok a Könyvet - egy öt éves gyerek képes volna felfogni ezt.
      Azt is a Biblia irja,hogy a "nagy Babylont" (beleértve a Vaticant is természetesen),Isten egyetlen ora alatt fogja elpusztitani,aminek a mai generacio mar tuti,hogy tanuja lesz.Errol sem ir semmilyen mas könyv a keresztyének Bibliajan kivül.Ejfél elott öt perccel vagyunk mar,es mindazt, amit a illu "55 percig" épitgetett (kb.6000 éve),egyetlen ora alatt romba dol.Isten ül a kormanynal! - ezt mar irtam itt valahol.
      (Akik pedig képtelenek Istenhez térni,azok csak épitgessék az önvalojukat,amig a galaktikus konföderacio (én kis kezdobetukkel irom) a maga démoni seregeivel el nem pusztitja oket (jelenleg az embereket magukhoz csalogato stadiumukat élik.A tragikus ebben az,hogy az ember keresését hamis nyomra vezeti a Satan,ez a nagy csalo (kellemes hétvégét Kereso) ).

      Ti meg csak gunyolodjatok rajtunk,csak gunyolodjatok - ki tudja (kivéve Istent),meddig gunyolodhattok még.
      Ezekrol a dolgokrol rengeteg mondanivalom volna még (nem hiabavalosagokkal töltöttem az elmult 26 évet) de lehetetlen a dolgokat megértetni veletek ugy,ha annak miértjét es kialakulasat nem engeditek elmondani.A gunyolodashoz,pocskondiazashoz visszavetéshez stb. nem kell sok ész,ilyenekre a hülye is képes.Egy ember (vagy embercsoport) "kitalalta",hogy a Biblia hazugsag "csak" emberek irtak stb., azutan pedig a többi, majom modjara harsogja utana/utanuk,hogy igen!...igen! a Bilia csak agyalagyultaknak valo!...hurra! hurra! - nalunk az igazsag!
      Nemsokara megfogjatok latni,hogy kinél is van az Igazsag, de félek,hogy abba a fogatok is bele fog csikordulni.

      Többször leirtam mar,hogy a hitéletben - mint ahogyan a profan életben is - vannak kiskoruak es felnottkoruak,es ha Schwabent inkabb még a kiskoruakhoz latjuk közelebb (bar szépen fejlodik) az nem jelenti azt,hogy nem szeretjük,vagy az ellenségünknek tartjuk - es tudja o ezt nagyon jol...tudja,hogy a dorgalas részunkrol a szeretet jele,mert ha hagyjuk,hogy megmaradjon valami fals hitben,az a vesztét okozna ("Mert akit szeret az Ur, megdorgalja, megostoroz mindenkit akit fiava fogad" (Zsid 12:6).O is érzi,hogy nalunk az egymashoz valo közeledési forma mas,mint a vilagiaknal...amikor is mar semmilyen szamito szandékot nem kell követnünk,félretehetjük az udvariassag simulékony es mégis oly szivszegény buvészmutatvanyait es helyükre a szeretetnek es az igazsagnak valosaga léphet.

      Szép estét még.

      Törlés
    35. Alakul a dolog:

      Billentyűzet-keresztény beszól Teréz anyának. :) "Farizeusság..."

      Törlés
    36. Bocsanat,en nem mondtam Quadrara,hogy szenny,mint ahogy read sem Kereso.Mert miért is volnatok azok? Legfeljebb csak tiszteletlenek a hölgyekkel szemben.

      Igy most egyenlore csak marad a szerenad az ablakom alatt,mielott együtt kinézhetnénk azon:).
      Különben pedig:köszi,hogy "kétszer is" megvédtél,ama napon.

      szia.

      Törlés
    37. Egyéként mi bajod van ma Kereso? Nem jol aludtal az éjszaka?

      Törlés
    38. Nyah... csavargassuk a szókat kicsinyt.

      Legelébb. Azzal, hogy a szók fura bogarak, meg tele vannak mindenféle jelentésekkel, amiket bizonyos arcok máshogy értelmeznek nem tudok mit kezdeni. Meg nem is akarok. ;)

      Aztán. Itten vagyon ez a (sokadik) felszólítás, hogy nyálazgassam a Könyv szóit, hátha megigazulok, meg felfényesedek, meg telemegyek mindenféle Hittel, Bódogsággal, meg... ilyesmikkel. Lehet. Viszont ha ezt cselekszem (oszt nem csak én, hanem mások is) vajh mi dóga lészen akkó az erre ténfergő és áldozatos munkát végző Kereszt katonáinak? Húznak pár strigulát, összevigyorognak és mennek mondjuk... ööö... Indijába?
      Tecciktudni... a sok idézgetésnek van egy olyan haszna is, hogy a lustább(?) fajzatoknak nem köll rongálni a szemüket a olvasgatással, mer úgyis elmondják nekik - párszázszor. Nomeg, itten van ismét az a kérdés, hogyhát... ha a megigazuláshoz nem kell más csak a személy, meg némi akarat, meg a Könyv (ami ugye Isten sok sok szója) akkó... minek a nagy zászlólengetés, vicsorgás, kardcsörtetés, ijesztegetés, meg...?
      Továbbhaladva. Érdekes mentalitás lehet, hogy akik közülünk valónak számít (legyen az bármiféle szinten kitanítva, megtérítve, és/vagy tapasztalással telve) az teljes szívünk szeretetjével "rugdossuk" a megfelelő irányba. Hisz azt ő is tudja (mer elmondták neki párszor) az ilyetén viselkedés csak és kizárólag miatta vagyon. S ettől maj jól telemegy Szeretettel (is). A többi meg... ne is foglalkozz ilyesmivel, hisz úgyis a Patást szolgálja és olyan réteg mocsok kérgesedett rája, hogy azt sose senkisenem fogja róla lemosni. Így ne is fecséreld a drága idődet a... Vagyis... Itten van még ez a Igehordozás/hirdetés dolog. (Szép csimbók.)

      Aztán.

      Ria.

      Egy kis érdekesség.
      Ezt vajon hogyan sikerül magadban összeegyeztetni? Felemlegetel, holmi udvariassági szabályok félretételét (oké, értem én hogy a hívő testvér az más, meg izé... ), aztán meg felrovod, hogy egyesek nem úgy szólnak hozzád, ahogy elvárod, megszoktad életed során.
      Vagyis, mégiscsak alkalmazod (meg el is várod) azt a simulékony, szívszegény bűvészmutatványt, amit udvariasságnak neveznek. Meg, amit szerte a népek ebben a társadalomnak nevezett bandában kigondoltak maguknak, hogy fintorogva tudjanak utálkozni a másikra.

      Ezen kicsinyt eltöprengtem. Aztán... arra jutottam, biztos hasznodra válik majdan az ilyen kacifántos viselkedésforma.
      Vagy nem.

      Törlés
    39. Ma,egy regényes estéd lesz Quadra,készülj! és:
      En igyekszem mindig a leheto legegyszerubben fogalmazni minden valaszomat Quedra,hogy az egyszerubb gondolkodasu emberek is megértsék azokat,ezért nem értem miért e kérdésed? :
      " Itten vagyon ez a (sokadik) felszólítás, hogy nyálazgassam a Könyv szóit, hátha megigazulok, meg felfényesedek, meg telemegyek mindenféle Hittel, Bódogsággal, meg... ilyesmikkel. Lehet. Viszont ha ezt cselekszem (oszt nem csak én, hanem mások is) vajh mi dóga lészen akkó az erre ténfergő és áldozatos munkát végző Kereszt katonáinak? Húznak pár strigulát, összevigyorognak és mennek mondjuk... ööö... Indijába? "
      Szamodra nem logikus,hogy aki "nyalazgatja" a Könyv szoit (sajat maga elhatarozasabol) azokkal nyilvan semmi "doga" az "erre ténfergo es aldozatos munkat végzo Kereszt katonainak"? (Ez a kifejezésed egybként: "Kereszt katonai", nem igazan helytallo,mert a kereszt munkajat Krisztus végezte el,az az O feladata volt,amihez mi hivok,mint az O katonai ... semmivel nem jarultunk hozza,nekünk abban semmi érdemünk nincs.Ugy helyes hat mondani,hogy Krisztus követoi vagyunk, - ez jelenti keresztyénnek lenni....nem a keresztet követjük,hanem Krisztust,amellett,hogy megvannak (mar akinek) a magunk mindennapi kis keresztjei is).
      Ha "ezt cselekszed" (és masok is), vagyis komolyan "nyalazgatod" (és masok is) a Könyvet,es érted is az abban foglaltakat,akkor veled (veletek) semmi dolgunk.Nekünk azokkal kell dolgunk legyen,akik ezt nem teszik,vagy - annak ellenére,hogy olvassak - nem értik vagy csunyan félreértelmezik Isten kijelentéseit.Es igen, megyünk "Indijaba" is akar,ha az Istentol kapott feladatot egy bizonyos területen elvégeztük. Tudnod kell ehhez,hogy ide sem magunktol jöttünk,Isten vezérelt ide bennünket,nem véletlenül (amik nincsenek) történt ez igy.
      Es azt is nem art,ha tudod,hogy egy ujonnan született (nem ujra (le) született) hivonek egy allando SZEMELYES kapcsolata van Istennel.Megtérése utan Isten Szelleme,összekapcsolodik a hivo szellemével,ezaltal ugy képesek beszélgetni egymassal (Nyilvan ez egy Szellem,a szellemben valo beszélgetés),mint ahogyan emberek beszélgetnek egymassal,csak éppen nem a fizikai füllel,es nem fizikai szajjal kommunikalnak.Ez valami csodalatos,es nagyon érdekes dolog,amit igazabol nem is lehet megértetni olyan emberekkel,akik nem élik ezt at nap,mint nap.Es mivel ez igy muködik,a hivo mindig tudja,hogy mikor mit tegyen,hova, merre,meddig menjen (én mar most kissé engedetlen vagyok azzal,hogy tul sokat idozom itt:) igazabol mar neked sem kellene valaszolnom,de hat,az az aldott jo szivem...:)) [ nyugi,megyek,amint befejeztem veled,hacsak nem jön valami ujabb es fontos kérdés,amit majd magam döntök el, (Isten hagy erre szabadsagot) ] de kis ügy, Isten nem egy despota Isten,hogy ezért barmi büntetést is adna,ismer mar engem jol,én pedig tudom,hogyan kell ezt O vele elrendeznem.

      Törlés
    40. Isten maga mondja a Könyvben,hogy cserépedények vagyunk,amibe beleférnek egyéb emberi gyengeségek,éppen ezért,Isten nem tart minket olyan rövid porazon,mint sokan gondoljak...O egy imadnivalo Isten!
      Ma mar megtehetek sokmindent,amit kezdo hivoként,amig ki nem jartam az "iskolat",nem tehettem,meg.Ugyanis a hivo élet,(ha nem is mindjart annak legelején) különbozo megprobaltatasokkal kezdodik,ezért van,hogy a vilagiak nem értik,hogy az egyik hivovel,miert van az ugy,a masikkal pedig miért masképp.Es miutan a hit probajan én mar tul vagyok,ezért van békességem (kivéve,ha Kereso fel nem zaklat közben a hajhuzogatasaival :) ),es aldas az életemen.
      Kezdetben,Isten bevitt engem is a pusztaba (a zsidok 40 évig tarto pusztai vandorlasa,ami szintén megprobaltatas végett történt) rendesen,ami rohadtul nehéz idoszak volt,de megérte...nagyon megérte.
      Igy tehat,Isten tanacsvégzéseit - ugy az egyes emberre,mint a vilagmindenség allapotara nézve, - csak az az ember értheti meg,aki errol, a tiszta forrasbol, -> az isteni kinyilatkoztatasbol szerez ismeretet.Ha mindezeket neked sikerül megértened miközben "nyalazgadot" azt,akkor hozzad egy szavunk sincs,eppen csak annyi,hogy :Isten hozott közénk! (es persze,minden tovabbi).

      Az pedig,hogy a mi munkank egyeseknél valami haszontalan,es felesleges "zaszlo lengetésként",vicsorgasként", "kard csörgetésként" csapodik le,az legyen az o problémajuk,mi csendesen ,szeliden es türelemmel szeretnénk azt végezni,ha hagyjak.Ha pedig ezt egyesek nem meltatjak ugy ahogyan kell,akkor engedélyezett,kissé bekeményiteni is az illeto(k) érdekében: "Azutan némelyeket itélettel gyozzetek meg s a tuzbol kiragadva mentsétek meg oket!(Jud 1,10)."
      Szeretettel, nem az evangélium hirdetése altal lesz "tele" egy ember,mert azt mar Isten munkalja ki az emberben,megtérése utan,ahhoz mérten persze,amennyire hagyni képes ezt (a szabad akarat eközben sem szunik meg,bar karat lathatja az illeto,ha makacs.)
      Es itt jön be az,hogy aki elforditja a fejét az evang. hallgatasatol,akkor o azt valasztotta.Akkor nem reklamalhat majd Isten orszaganak kapuja elott, amikor oda nem nyer beengedtetést. -->

      Törlés
    41. Akkor megy majd a "patashoz",aki a pokol kapujanal viszont tart karokkal varja - ilyen egyszeru ez.
      Ujra mondom: ki mit valaszt maganak....és csak KET UT VAN,nincs köztes ut meg egyéb mellékösvények,ahol majd csak végig evickélik az eszerint gondolkodok az örökkévalosagot.

      Arra a fajta szeretetre pedig,amit mi hivok agape szeretetnek nevezünk, csak Isten segitsével juthat el az ember (ahogy fent mar emlitettem) es ami igy,minden ember szivében ott élhetne,ha engedné,hogy O végezze el az emberben,önmagatol ui.képtelen mindezekre: "A szeretet türelmes,josagos; a szeretet nem irigykedik,a szeretet nem kérkedik,nem fuvalkodik fel.Nem viselkedik bantoan,illetlenül [ kivéve,ha valaki, valamiféle tetszésnyilvanitasat,hajcibalassal ohajtja kifejezni ],nem keresi a maga hasznat,nem gerjed haragra,nem roja fel a gonoszt;nem örül a hamissagnak,hanem együtt örül az igazsaggal;mindent elvisel,(ez itt nem az itteni esetekre vonatkozik), mindent hisz,mindent remél,mindenben allhatatos.A szeretet soha alabb nem hagy!"(1Korinthus 13:4).(Es itt most felteheti a kezét az,aki mindezeket maradéktalanul betölti.)
      Ez a fajta szeretet pedig nem egyenlo a szerelemmel,noha az sem egy rossz dolog:) ,ha parosul a itt felsoroltakkal.Ugy akkor biztosan nem hagyna el soha a ferfi a not vagy forditva.Ugy akkor nem nyavalyognanak a szerelmesek azon,hogy: miért hagytal el dragam? miert jobb neked a masik? atsirtam miattad sok-sok ejszakat mert mar nem szeretsz, igérem hogy megjavulok én,csak jöjj vissza hozzam (a nagy fraszt javul meg) töltsünk együtt meg egy utolso ejszakat mielott végleg elbucsuzunk stb.Na,ezért soha nem szabad CSAK szerelembol hazasodni pl.
      Es itt nem a szerelmese utani vagyodasra gondolok persze,mert az normal....,mint ez itt mondjuk:

      https://www.youtube.com/watch?v=Ox0vGF9KRNw

      Arrol szo sem volt,es nem is lehet Quadra,hogy en azt a fajta udvariassagi format "alkalmaznam",vagy "varnam el",ami valamiféle "simulékony" ,"szivszegény buvészmutatvany", - ilyenre ki kivancsi? En nem ilyet vartam volna vagy varnék el attol,aki megbantott,hanem ennek éppen az ellenkezojet...egy oszinte (nem csak megjatszott, hamis) bocsanatkérést,ami nalam egyébként sem az udvariassagi kategoriaba tartozik,hanem az alapveto t.e. egymas mellett élés szabalyaihoz,amikor is nem felrugja egyik a masikat,ha valamiben ellenkezik a vilagnézetük vagy egyéb mas,hanem emberként kezeli. -->

      Törlés
    42. Az Isten altal ujja szült hivoknél pedig igen,valoban mas a helyzet,ott ilyenekre nincs is szükség,masképp oldjak meg az esetlegesen felmerülo problémaikat.

      Na,e regényirasom ezennel elkészült,kiadatasra jovahagyva, miutan E.V.kijavitotta benne a helyesirasi hibakat, a szerzo egedélyével ingyenesen terjesztheto,akinek pedig nem tetszett vagy tulsagosan terjedelmesnek talalta,nyugodtan bezuzathatja.:)

      Tovabbi informaciok a Szent Bibliabol beszerezhetok.

      Minden jot neked,én meg mentem ragyujtani egy cigire:)

      Törlés
  9. nah, megjöttek a bibliából idézgető keresztények.

    Hozzá tudtok értelmesen szólni egy témához a "sátán, isten, jézus, biblia" szavak nélkül? Fogadjunk nem menne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig sem tettünk mast,mint értelmesen szoltunk barmely témahoz.

      Törlés
    2. Egy kicsivel feljebb irtad hogy végig se olvastad szóval elég nehéz elhinnem ezek után a mostani kijelentésed.

      U.I.:A hit jó dolog, a vak hit már kevésbé.

      Törlés
    3. Egyszer beszélgettem egy Iehova tanui taggal. Csak bibliai idézetekben beszélt. Meg kértem csukja be a könyvet s mondjon par szót a sajat erzeseirol istennel kapcsolatban....nem ment neki egykönnyen. Amúgy egy nagyon kedves fiatalember volt. Egy kellemes órai beszélgetés utan elváltunk. Mindenki ment a maga útján tovább. A cél mindig egy,az ut lehet más és más.

      Törlés
    4. Miert kellene ezt a tragyat végig olvasnom,ha mar az elso öt mondatabol is megallapithato,hogy tömény okkultizmus az egész? A Satan,a Nagy Csalo,aki "a vilagossag angyalanak adja ki magat" (2 Kor 11:14),de az igaz valojat, - többek között - éppen az olyan dolgokkal fedi el,mint amirol a fenti iromanyban is szo van - ezzel (is) csabitva es csalogatva magahoz Isten teremtményeit,a balgak es ostobak pedig csak nyelik,mint kacsa a nokedlit.
      "A hit jó dolog, a vak hit már kevésbé." - én is ezt vallom,es mivel a ker.hivot Jézus Krisztus vilagossaga ragadta meg,igy tudja,kiben hisz. Innentol a hite,semmiképp nem lehet vak,amit nem lehet a logika rofjével mérni.A hivo megprobalhat errol vilagosan beszélni,de közben tudja,hogy amit mond,nem egyenlo azzal amije van.A Krisztustol meg nem vilagosodott,meghasonlott ember soha nem képes a hit egyszeru vilagossagaba behatolni,ezért mi sem egyszerubb szamara,mint vak hitnek nevezni a keresztyénség hitét.

      Törlés
    5. Ha az igazsagrol akarsz hallani Ferenc,akkor ne a Jehova "tanui"-val beszélgess.

      Törlés
    6. @Ferenc

      Ria diszkréten engem ajánlott a figyelmedbe az imént. :)

      Törlés
    7. Hat... ez mar azért valami volt itt: "PRISM- A teljes közösségi médiát kémkedésre használja a titkosszolgálat - szivárgott ki egy 2036-ig titkosított jelentésből!",
      és ekkor:Elveszett Kereső2013. június 7. 9:59
      Ha e hsz-t olvasok mindegyike ertett volna valamit is ebbol,akkor SBG Buddha azota lehuzhatta volna itt a rolot,es mar Krisztus utjan jarnanak.
      Amugy,miota vagy te Jehova "tanuja" Kereso? Az idézo jelre figyeltél?
      Latom megjöttél...valahonnan:)
      Have a nice next week.

      Törlés
    8. nyitogato koma, en is kereszteny vagyok, de nem a beszukult latasmodu! sot, a nyitottabbak koze tartozom. Ugyhogy ne sertegess! Mr. Newage Agent".
      nem minden kereszteny nyalja a Bibliat ejjel-nappal. ( en csak ejjel) na, en vagyok a gonosz hehe. A keresztenyseg egy tan, egy vallas, egy eletut, es egy valosag. Melynek alapjai valoban a Bibliaban keresendok. De mint az tudjuk, atirtak, hozzatettek, es elvettek belole. Ezert aki "nyitott kereszteny" az a meglevo ismereteivel, hitvilagaval egyutt, tovabb informalodik. ( direk nem azt irtam hogy - keres". Mert Jezus igazsagaban ott van ( majdnem minden) Minden amirol tudnunk kell. v tudni erdemes. ill. a tobbi az amirol okkal nem kell/ene tudnunk. Mert nem a mi dolgunk. stb.

      Törlés
    9. Ria

      Elnézést kérek ha bántónak érezted a kijelentésem nem annak szántam.
      Nem állt szándékomban megsérteni vele se téged se a vallásodat.
      Ugyanakkor nem tudom szó nélkül hagyni a válaszod amiben egyébként-ügyesen használva csodálatos magyar nyelvünket-teljesen kiforgattad ezt az egyszerű mondatot.
      ".A hivo megprobalhat errol vilagosan beszélni,de közben tudja,hogy amit mond,nemegyenlo azzal amije van"
      Igaz.És számomra ez az egyetlen valamire való mondat a válaszodból.Annyit változtatnék rajta hogy:
      Aki Spirituális megpróbálhat erről világosan beszélni,de közben tudja,hogy amit mond,nem egyenlő azzal amije van.
      Amikor ezt idáig leírtam megakadtam és írtam, majd töröltem, majd megint írtam és megint töröltem.Tettem ezt azért mert nem akartam vitát szítani és rá kellett jönnöm hogy a hitvilágunk olyan alapvetö dolgokban különbözik amelyek által a
      "A hit jó dolog, a vak hit már kevésbé." mondatot teljesen másképp értelmezzük.
      Ez a válaszodból teljesen világos számomra.
      Az egyik ilyen külömbség az hogy aki nem ért velem egyet azt nem bélyegzem egyből balgának,ostobának és végképp nem meghasonlottnak.Ilyen hozzáállás eredménye volt a sötét középkor.
      Béke.

      Törlés
    10. Rendben van the Wise one,el van nézve.(Remelem nem kell visszanéznem sem:) )
      Azokat a szavakat pedig,amiket jelzoként hasznalok bizonyos emberekre (mert valahogyan meg kell nevezni a megnevezni valokat, - mindenki ezt teszi) -"balga","ostoba" es az ezekhez hasonlokat, azokat Isten is hasznalja emberekre,dolgokra,pl a "balga" jelzot 27x,az ostobat vagy bolondot is többször.
      Többek között:
      "Ne felelj meg a bolondnak az o bolondsaga szerint,hogy ne légy te is o hozza hasonlatos;
      Felelj meg a bolondnak az o bolondsaga szerint,hogy ne legyen bölcs a maga szemei elott" (Példabeszédek 26:4-5). (Ez igy talan ellentmondasosnak tunik,de nem az, - mi mar értjük).
      Ez utobbi miatt nem valaszolok sok esetben én sem bizonyos badarsagokra vagy ökörségekre,vagy egyaltalan hszt-t sem irok.
      Hogy mi különbség van e két mondat között:
      1.) "A hivo megprobalhat errol vilagosan beszélni,de közben tudja,hogy amit mond,nem egyenlo azzal amije van"
      2.) "Aki Spirituális megpróbálhat erről világosan beszélni,de közben tudja,hogy amit mond,nem egyenlő azzal amije van." - bocs,de nem értem. Tudod mit jelent egyaltalan a "spirit" szo?
      Egyetérteni pedig nem veünk kell a hitetleneknek,hanem az Istentol rajtunk keresztül hozzatok küldött üzenetével.Majd amikor mar sikerült ezt az üzenetet magatokéva tenni,akkor lehetünk egymassal teljes egyetértésben az IGAZSAG felol,együtt örvendezve az Urban es az Urnak.
      (Sok problémat okoz ugyan az,hogy,mint ahogyan az életben,ugy a hitéletben is vannak kezdok es bevégzettek,es elobbiek,allandoan belekotyognak a "felnottek" dolgaba,sok-sok nehézséget okozva ezzel.Amikor én még kezdo voltam, (26 évvel ezelott) a hites dolgokban,meg sem mertem szolalni még nagyon sokaig public elott - éppen azért,hogy a,még hianyos tudasommal,ne zavarjak be érettebb hivoknek.)
      Okay,akkor béke van,es remélem semmi egyéb kérdésed vagy mondanivalod nem lesz hozzam,mert nem szeretnék itt elofordulni többet...talan csak nagyon kivételes esetekben,
      Isten aldjon.

      Törlés
  10. Mellékesen, nagyon örülök kedves szerkesztő, hogy igazán lényegi dolgokkal foglalkozol mostanában. Az utolsó 2 cikk tematikája sokkal de sokkalta fontosabb mint bármiféle háborús, politikai hír. :) Remélem egyre többet olvashatunk hasonló témákról. Köszönöm a videót.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is örülök, ha bármiben elgondolkodtatót tudok közreadni. Igyekszem megmutatni minden aspektusát az engem is érdeklő világnak. Ebben benne van a sötét és a napfényes oldal is.

      Törlés
  11. Ott van minden az ember DNS-be belekódolva.Istentől mindent megkaptunk, amire szükségünk van.Semmiféle tudatmódosítókra nincsen semmi szükségünk.Mindenki meg fogja tapasztalni önön bekódolt küldetését.Ehhez nincsen semmi kívülről de belülről jövő erőszakos gyorsításra. Isten irányítása megold mindent, csak nem szabad ellenkezni, az-az a sátáni parancsokat meg kell tagadni és a FÉLELEM érzését el kell felejteni örökre! Egyetlen egy érzést szabad követnünk mindnyájunknak és azt vezérfonalként fogni kell a SZERETETET. Aki ezt betartja megtapasztalja, hogy Isten útján milyen az ÉLET.Úgy kell a másik ember felé nyitni, hogy ő is Isten teremtménye benne van a kód amit senki más nem tud csak Isten és Ő azt követi (remélhetőleg) és nem a sátáni parancsot! Aki viszont láthatólag a sátáni parancsnak engedelmeskedik valószínűleg hamarabb megbukik mint gondolnánk főleg ha sima akadálymentes úton tud haladni!Hagyni kell élvezze, hiszen közel a vég.Nekünk embereknek nem szabad beleavatkoznunk, hiszen nem tudhatjuk milyen küldetés van belekódolva.Ehhez semmi közünk nekünk embereknek, beleszólásunk meg szinte semmi sincs.Ez van!

    VálaszTörlés
  12. Tudod kedves Nyitogató, kiről írjak ? Elveszett vagy kereső emberekről ? Szerinted a világ megváltója, üdvözítője (megmentője) és ura nem méltó, hogy Őt emlegessem: Jézus Krisztus ? Ő ezt mondja neked:
    "Íme, az ajtó előtt állok és zörgetek. Ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok és ő énvelem." Jelenések 3,20

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy valamit megtanultam az életben, és ezen a blogon is. Bárkinek bármilyen tapasztalatát, hitét, meglátását ledegradálni, leócsárolni nem érdemes, mert ezzel csak ellenállást váltunk ki. Véletlenek nincsenek, kinek erre, kinek arra van szüksége útja során, és az ember mindig is kísérletezgetős volt.
      Ennél rosszabb a nyájszellem, mikor elfogadjuk készen a dolgokat mert lusták vagyunk, mikor megmondják kik vagyunk, mit higgyünk, mit csináljunk, mit fogyasszunk, és ezzel kialakítunk egy olyan csoportszellemet, melybe aki nem tartozik bele, az nem barát, annak hite, tudása, tapasztalata nem sokat ér. Ez a blog ennek ellenkezőjét teszi, és hirdeti :)
      Egyébként meg a legtöbb ember azért feszegeti a határait, mert nincs meg az alap, a feltétlen elfogadás az életében, "az úgy fogadlak el, ahogy vagy" élménye. És pont ebben a nagy,sivár,anyagi,fogyasztói össztársadalmi, versenydiktálta elfogadatlanságban választják sokan ezt a transz-utat az önmagukkal és istenükkel való kibékülésre.

      Ha ez a tea segít az embereket kigyógyítani a háttérhatalom által preferált drog-gyógyszer, alkohol, dohány, zabálási, fogyasztói szokásaiból, sőt még kiegyensúlyozott, hivő emberré is teszi, akkor mi a probléma ? Vagy talán nem hiszitek, hogy Isten ott is gyűjt, ahol nem vetett ?

      Törlés
  13. Kedves Arpiel. Írjál róla, nyugodtan, de oda ahova való. Ez a cikk egyáltalán nem foglalkozik a te isteneddel és az ő állítólagos fiával. Miért kell neked mégis feléjük terelni a beszélgetést?

    Érted mi a bajom? Nem lehet a cikk tényleges témájáról beszélgetni másokkal, mert te/ti terelitek a beszélgetés irányát.
    Mi van ha valaki a saját véleményét szeretni boncolgatni, kialakítani, és nem Jézus Krisztus véleményére kíváncsi?

    Nagyon remélem érted miről beszélek, mert én értem te miről beszélsz.

    VálaszTörlés
  14. "Hirdesd az Igét, állj elő vele alkalmas és alkalmatlan időben" (2Tim 4,2).
    "Mert nincs oly rejtett dolog, a mi napfényre ne jőne; és oly titok, ami ki ne tudódnék. Amit néktek a sötétben mondok, a világosságban mondjátok; és a mit fülbe súgva hallotok, a háztetőkről hirdessétek." (Máté 10:26-27.)

    VálaszTörlés
  15. Válaszok
    1. Ördögi kör ,mindig van a zsebében egy jó ide illő idézet v:D

      Törlés
    2. Minél jobban ismered a Bibliát, annál kevesebb saját gondolatra van szükséged. ;)

      Törlés
  16. A kereszténység is csak egy út a megismerés felé, mint az összes többi. Vannak vallások és hitek több és kevesebb igazsággal - de végső soron mindegyik ugyanarról beszél.
    Szerintem a mai felgyorsult világban, amikor kattintásokkal elérhető bármilyen tudás, az a dolga az embernek, hogy a világon létező összes hitvallást összegyűrje egy strukturált egésszé. És én most nem arról beszélek, hogy neked mi szimpatikus;
    Én arról beszélek, hogy mi állítható össze egy logikai komplex egésszé.
    Mert a transzcendens világnak is megvan a saját - még a fizikainál tán bonyolultabb - rendszere, ami legalább annyira "racionális", mint a materialista tudományok.
    Csak arra kéne rájönni, hogy mindkét világ párhuzamosan létezik egymás mellett, és nincs egy éles határ, ami elválasztaná; illetve egyik sem fontosabb a másiknál.
    A kettő együtt egy egész, egy EGYetemes, EGYséges valami;
    Ezért kell megtalálni az EGYensúlyt.

    VálaszTörlés
  17. Ha ezek után te a saját vallásod nyomatod orrba-szájba, csak azt éred el, amit szeretnének, hogy elérd:

    Hogy csak részleges igazságokat sajátítasz el;
    És hogy szembeállítanak a többi gondolkodóval, akinek a célja ugyanaz, csak az útja más, mint neked.
    És hopp! Máris megvagyunk osztva egy újabb tényező által!

    Nem azzal van baj, hogy te úgy érzed, neked ez az utad, hanem azzal, hogy megpróbálod ráerőltetni másokra - ami még csak nem is feltétlenül lenne baj, ha nem vagy túl erőszakos - az igazi baj az, hogy te csak egy szeletet ragadsz ki a világban létező tudáshalmazból, ahelyett, hogy törekednél a teljességre.

    Az útja mindenkinek egyéni. De amíg nem tudsz komplexen gondolkodni, addig ne akarj senkit meggyőzni a saját igazadról.

    VálaszTörlés
  18. Én szívesen beszélgetnék veled, csak ez a fórum erre nem alkalmas. Ezek olyan összetett és bonyolult dolgok, hogy az előzmények ismerete (személyes estben) nélkül, emberi érveléssel valószínűleg csak személyeskedésbe menne át (mint itt sok esetben, bár nem veled), és nem értelmes és építő vitába. Ezért írtam Igét, mert az tudtodon kívül hat, mert "él". Meg hát gyorsabb is. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://www.youtube.com/watch?v=YQMC836Hkc0
      Kicsit másként, Jézus mit is mondott. Tudom ő is a sátán embere. Mint mindenki más aki nem titeket hallgat. :)

      Törlés
    2. Bocs, még egy fontos pontosítás: "Mint mindenki más aki nem titeket hallgat."
      Nem minket ! Őt !
      Jézus mondta: "Aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, tékozol." (Lk 11,23) Ezért "Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében." (Jn 3,18)

      Törlés
    3. D.N.S még csak a felénél tartok a linkelt videónak, de le a kalappal, annyira felvillanyozott, mert részben rávilágított hogy jó(?) úton járok/járunk (te is ki ezt a sort olvasod mert "itt" vagy).

      És olyan érthető és világos, mint amikor egy hatalmas kirakónak egy jókora része hirtelen összeáll és az ember elmosolyodik ....


      köszönöm
      ui.:

      ha ezt Riel, arpiel nem tudja elfogadni, akkor ...talán éppen ők az "elveszett lelkek"?

      Törlés
    4. MrQ, nagyon sajnállak, hogy a gonoszt jónak látod, a jót pedig gonosznak (vagy csak alkalmatlannak), ez súlyos hiba. Hisz nem arról van szó, hogy érthető e vagy sem ez a gonosz videó (Villás[farkú?] Béla), hanem igaz e vagy sem. Ennyi. Ekkora hazugságsorozatot még nem láttam, se nem hallottam soha Jézusról (a többit nem is említem), pedig csak úgy nyüzsögnek a hamis és tévtanító anyagok a neten. Vagy az igei Jézust nem ismered, vagy még annál is rosszabb. Talán először az eredeti forrást vizsgáld meg (evanéliumok), majd aztán gyere az egyéni ezo-okkult tévtanokkal. Ha jobban belegondolok, ezen semmit nem csodálkozok, pont ezek az esetek is bizonyítják az Ige több próféciáját.
      "Mert lesz idő, mikor az egészséges tanítást nem viselik el, hanem saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük. Az igazságtól elfordítják a fülüket, de a mondákhoz odafordulnak." (2Tim 4:3-4)
      "Szeretteim, ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket, hogy Istentõl származnak-e, mert sok hamis próféta ment ki a világba. Az Istentõl származó lelket errõl ismeritek fel: minden lélek, amely megvallja, hogy Jézus Krisztus testben jött el, az Istentõl van. S minden lélek, amely nem vallja meg Jézust, nem az Istentõl való, hanem az antikrisztusé, akirõl hallottátok, hogy eljön, és most már a világban is van. " 1 János 4,1
      "Ha valaki ezt mondja akkor néktek: Íme, itt a Krisztus, vagy amott; ne higgyétek. Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is." (Máté 24,23-24)
      „A Lélek (Szent Szellem)pedig nyilván mondja, hogy az utolsó időben némelyek elszakadnak a hittől, hitető lelkekre és gonosz lelkek tanításaira figyelmezvén (figyelnek Új ford.).” (1 Timóteus 4, 1)
      "Csodálkozom, hogy Attól, a ki titeket Krisztus kegyelme által elhívott, ily hamar más evangyéliomra hajlotok. Holott nincs más; de némelyek zavarnak titeket, és el akarják ferdíteni a Krisztus evangyéliomát. De ha szinte mi, avagy mennyből való angyal hirdetne is néktek valamit azon kívül, a mit néktek hirdettünk, legyen átok. A mint előbb mondottuk, most is ismét mondom: Ha valaki néktek hirdet valamit azon kívül, a mit elfogadtatok, átok legyen." (Galátzabeliekhez 1,7-9)
      Ennyi nem elég ?

      Törlés
    5. "nagyon sajnállak, hogy a gonoszt jónak látod, a jót pedig gonosznak" - nesze neked demagógia. :)

      Arpiel próbálkozz meg inkább a hivatalos 9/11-es történet bizonygatásával. Könnyebb dolgod lenne. :P

      Törlés
  19. Kedves D.N.S. ! Alig bírtam megnézni ezt a pökhendi egocsúcsot. Ki ez ? "félresöpörte mint a taknyot"(idézet Bélától). Őt nem kellene ? Amit mond, hazugság ! Félelmetes ez a merészség, ez a kivagyiság, ez a blaszfémia. Nem lennék a helyében. Ha más nem, az idő elvégzi a munkát, és igazol. Rajta valószínűleg az Isten sem segíthet. Miért ? Mert csak egy valaki tud ellenállni Jézus Krisztus (Jehosua ha Messiah=Felkent Megváltó vagy Megmentő Király, de nem "felébredt"!) kegyelmének: te magad, jelen esetben ez a szerencsétlen lélek. Sajnos ezek a gonosz, utolsó idők amikben élünk, és egyre gyakrabban válnak valóra és igazolódnak be a bibliai próféciák és intések. Most pl.ez.
    "Mert lesz idő, mikor az egészséges tanítást nem viselik el, hanem saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük. Az igazságtól elfordítják a fülüket, de a mondákhoz odafordulnak." (2Tim 4:3-4)

    Így is lehet (ez a különbség):
    http://www.youtube.com/watch?v=SH5GkFxIhuA


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. arpiel most nem értem ezt te pozitív vagy negatív példának linkelted?
      1:15 kor kapcsoltam le, na jó egy kicsit még nézem, ... 2:58 eddig lehet bírni.

      Ha te nem érzed a kettő közt a különbséget az nagy baj. Egyszerűen szánalmasan hatásvadész, megtervezett irritáló ... agyoncsépelt dogmatikus. Csak birkáknak ...

      hol van ebben az emberben egyszerű emberi -keresztényi- szeretet, békesség bölcsesség ... hát a Villás Béla (most láttam először)nem százszor emberibb érthetőbb és bölcsebb? A Béla alatt mosolyog az ember (lelke) figyel, békesség van benne és ráébred ... ez alatt az örült alatt kb 10 sec alatt fel ment a pumpa bennem ... és érzem a lelkemben hogy ez "rossz" egyszerűen annyira felzaklatott az előadás módja (azon primitív és megtervezett volta + az hogy valaki ezt pozitív példának hozza fel, te jóságos ég ... iszonyat, hova jutott a világ? ...)

      Törlés
    2. Röhögni fogsz de én is ma néztem meg először. Az egyik ismerősöm jár az előadásaira eddig csak hallottam a nevét, de nem néztem utána. Ezért is linkeltem be mert "véletlenül" pont kibökte a szememet a címe. Kíváncsi voltam ő mit mond a témával kapcsolatban. Szerintem is jól elmondta. A pökhendiséget meg pont az olyanoknak tette bele a mondanivalójába mint a keresztény testvéreink. Arról nem is beszélve ti sokkal rosszabb formában csináljátok a terjesztést. Nem szívvel teszitek az biztos. Schwaben testvéredet is halálra dicsőíted aztán valljuk be őszintén nem egy észlény. Folyamatosan kijavítjátok, ledorgáljátok. írod:"Én szívesen beszélgetnék veled, csak ez a fórum erre nem alkalmas."
      Hol lenne neked alkalmas? Hol tudnád meggyőzni, hogy neked van igazad?

      Törlés
    3. Ha komolyan gondolod D.N.S., én Szegeden élek, de ha Te pesti vagy, ismerek több olyan gyülekezetet, ahol szívesen látnának, ha megkeresed a vezető(ket), pásztor(oka)t, minden kérdésedre válaszolnak, és még alkalmasabbak is erre, mint én. Egy Istentiszteletet hallgas és élj meg. Pl.: Budapesti Autonóm Gyülekezet (lsd.: bpa.hu) ott főleg Görbicz Tamást vagy Takács Ferencet ajánlom figyelmedbe.
      Szövétnek Gyülekezet, pásztora Kubinyi Károly, ha van szókimondó, szabad és gyakorlatias tanító, akkor az ő. Véletlenszerűen raktam be ezt a két videót, nézd meg és lehet, hogy megértesz mindent, Isten áldjon:
      http://www.youtube.com/watch?v=D2e7uctJZWo
      http://www.youtube.com/watch?v=YRMhw6n8LBA

      Törlés
    4. Az első 5 perc mint egy rossz stand up comedy. utána meg üvölt. Ne haragudj de nem jött át. A másiknak nem is mertem nekiállni. Annyit megtudtam,hogy te is az ő stílusában nyomod. (rosszul) Zalaegerszegen is van hitgyüli de nem visz rá a lélek,hogy elmenjek hozzájuk. Ezós csoportba sem járok csak így egyedül, D.N.S a rengetegbe. :)

      Törlés
    5. Megígérem a 2. videón nem üvölt (bár az elsőn sem), ha ennyi figyelmet nem adsz valakinek (akár Istennek), akkor mit vársz ? Párbeszéd, vita ? A másik meg hogy nem H.Gy.-s (és én sem), Szövétnek Gyülekezet. De neked ezt a honlapot ajánlom: bpa.hu
      Üdv

      Törlés
  20. MrQ, komolyan kérdezed, a pozitív vagy negatív példát ? Ennyire súlyos ? Akkor nézd meg ezt az egyszerű magyar embert (aki erdész volt), a Kubinyi Karcsit (Szövétnek Gyülekezet), csak nem előítélettel és prekoncepcióval, kérlek !
    http://www.youtube.com/watch?v=HvDxlJY_YgA

    VálaszTörlés
  21. Egyszerűen megdöbbentő és a végletekig irritáló az, hogy minden egyes cikk alatt, véget nem érő, sehová sem vezető hitvitát kell olvasni. Nem érem fel ésszel, hogy valaki, aki Krisztus tanításait magáénak vallja, hogy nem képes annyi önmérsékletre, mások tiszteletére, hogy ne csessze szét minden egyes cikk hozzászólásait! Ez a Ti hitetek? Ez, ami semmilyen szinten nem tisztel más hitet, gondolkodást, ez?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azér annyira nem is. Úgyértem, megdöbbentő.
      Hisz, mint okos arcok megaszonták, hogy minden politika. A politika meg Hit. És fordítva.
      Valamint... vannak olyan arcok szerte a világban, akiknek így van huzalozva a agyacskájuk. ezzel nem lehet mit kezdeni.
      Aztán. Ha jól belegondolunk, a Kereszt árnyékában nőttünk fel mindahányan (merhát hagyománya van ennek Európában), oszt még Mária országa is vagyunk. Tehát, teljesen érthető, hogy mindenhun a térí... khm... Ige hirdetése folyik. Eltekintve attól az apróságtól, hogy jópár ilyen platformot a gazdija még véletlen sem ilyen célzattal hozott létre, meg a felvetett témák legtöbbje a emberkék nagyrésze számára nem is köthető semmiféle mód a Hithez, vagy a politikához. De ugyi ez csak apróság.

      (Nopersze, ha a bloggazdi érezne késztetést a hozzászólamlások megszűréséhez, akkó rögtön gyönnének a cenzúra, meg a elnyomkodás, meg a akadályoztatás, meg ilyenek miatt, és nyomnák föl ügyesen a erre kialakított hivataloknál. Elvégre demokrácia van. Meg szabad akarat. Meg szólásszabadság. Bizony.)

      Törlés
    2. Kedves Berczy04. Ilyenkor hol van a szabad akarat meg a szólásszabadság. Vagy ez egy gondolat ellenőrzött hely ? Szigorúan ellenőrzött ideák ? Cenzúrát szeretnél ? Majd megkapod ! Ha én a Te szád (vagy inkább elméd) íze szerinti okkult tanokat fröcsögnék az jó lenne ? Az fincsi ? Ez a korlátoltság mutatja meg ennek a fene nagy szabadságelvű "tudatosság" hamisságát. Micsoda kettős mérce. Irány a parlament. :-)

      Törlés
    3. Kösz Quedra. Telepátia ? Vagy inkább csak nem vesztetted el az igazságérzeted teljesen. Még tudsz kritikusan és valóság közeli módon, esetleg elfogulatlanul gondolkodni. Vigyázz, nehogy olyan legyél Te is mint azok, kik nagy háttérhatalom meg uralkodó kultúra és vallás ellenességükben (ami nem is lenne baj), kezdenek egyre jobban hasonlítani azokra akik ellen ágálnak.

      Törlés
    4. Apriel, nem bonyolult ez. Sarkítasz és tereled a kérdést más irányba. Egyszerű, adott egy téma, mint a fenti, de Te újra és újra, mint egy papagáj fújod ugyan azt minden cikk alatt. Nem akarok cenzúrát, nem akarok gondolat ellenőrzést, hanem csak egyszerűen annyit, hogy BENNED legyen annyi, hogy moderálnád magad és nem minden cikk alatt kellene kb. miattad szétoffolni az egészet.

      Nem kell ott is összeesküvést látni, ahol nincs is.

      Törlés
  22. Ria!


    Egy ideje figyelem miket írsz össze ezen az oldalon. Újra és újra megdöbbentesz. Leírok Neked néhány dolgot, hogy gyarapodjon soványka tudásod, ne terjessz ennyi zsidó propagandát. Már néha fáj miket zagyválsz össze!!!

    Izrael! Összekevered Izraelt Judeával. A zsidó és az izraelita sosem volt egy és ugyanaz a nép. Illenék tudni. Tekintettel arra, hogy a két különböző fajú és vallású nép az ókorban 25 háborút vívott egymás ellen. A zsidók vették fel később az izraelita megnevezést, melyhez egyébként semmi közük sincs!

    Ószövetség. A sémiták / zsidók / ókori nép, mindössze kb. Kr.e.35oo-tól léteznek. Előttük már más népek megírták a maguk kiválasztottságát, melyet ők csak lemásoltak. Mitől kiválasztott nép a zsidó? Válaszold már meg? Ki választotta ki őket? És mire? A világ aljas legigázására? A világ romba döntésére, az emberek rabszolgaságban tartására?

    Jössz itt a Bibliai idézetekkel. A cionista zsidót szidhatjuk, a sémitát nem? Mi az, hogy a sémita zsidó szidása átkot hoz? Milyen marhaságokat írsz te? Először minden átok rossz. Másodszor helytelen. A cionista sem szidható kevésbé büntetlenül, mint a sémita. Hagyjuk már a süket hatalmi fogást, hogy a cionista zsidók a szemetek, a nem cionista zsidók az angyalok!

    Te melyik világban élsz? Te ajánlgatod az IDŐK JELEIT? Ha te ilyeneket olvasnál, nem lennél ennyire, hogy is fogalmazzak szépen, a legkevesebb bántással...butuska! És nem azért írom ezt, mert te nő vagy! Hanem mert tudatlan!

    Te körömszakadtáig véded a hited, az igazságot, amit te annak vélsz...Az nem érdekel, hogy tényleg az-e az igazság!!!

    TUDOD, MINDIG NYITOTT ELMÉT KÉREK MINDENKITŐL. Te is kinyithatnád végre az értelmed kapuját, hogy okos dolgok is bemehessenek rajta...Nem csak a sok, hülye zsidó dogma a kiválasztottságról, meg a sosem volt zsidó Jézusról, az idejét múlt alaptalan ószövetséggel!

    Mennyi bizonyíték kell még, hogy az emberek tisztán lássák a Biblia hazugságait, és a nem zsidó Jézust?????????????




    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem bizonyíték kell, attól csak dacosabbak lesznek. :)

      Ott van az orruk előtt a száz meg száz bizonyíték, de csak bibliáznak... Persze azt már nem sikerül koherensen. Hány súrlódási pont volt köztük? Ria vs Schwaben, Arpeil vs Ria, E.V. vs ... (neki még vissza sem mertek válaszolni, mert önmagában blama lenne).

      Aztán Arpiel is érdekes helyzetbe szaladt bele itt Quedrával folytatott beszélgetése során a bűn témájában...

      A mai időkben már odáig jutott a dolog, hogy ki "kell" állniuk egy vödör tej mellé és azt mondani róla, hogy fekete. Már ilyen áldozatot követel a hithűség. Nem is csoda, hogy érzik a végidőket. :)

      Na de most megyek végignézem, ezt a filmet ahol bebizonyítják hogy a Föld nincs 10000 éves sem... :)

      Végezetül meg beszúrnám ezt ide még egyszer:

      - "Ez hogyan is van?"
      - "Hát a biblia azt írja, hogy..."
      - "És ez miért igaz?"
      - "Mert a biblia isten szava."
      - "És honnan tudod, hogy a biblia isten szava?"
      - "Benne van a bibliában."

      Nekem nagyon megtetszett, most kiélvezem... :)

      Törlés
    2. http://www.youtube.com/watch?v=QCfp3ZsoYD4

      De az egész csatorna jó. :)

      Törlés
    3. Fiatalok, mi ez a nagy agresszió meg hőzöngés ??? Hőbörögtök mint a tenger. Szinte hallom a kiabálást. Támadni a keresztényeket az jól megy, mi ? Az tetszik ? Kihez is, mihez is hasonló gyakorlat ez ? Mert itt, fordított helyzetben, próbáltam szétválasztani az embert a tévtanoktól. Én nem x-et meg Y-t bántom "habzó szájjal", hanem az ősi okkult gonosztól származó tudást. Vagy itt mindenki ennyire azonosult vele. Nem kell nekem megvédenem magamat...
      István, Te meg ha veszed a fáradságot meg a szembenézést, és elolvasod ezeket a tanulmányokat, akkor talán jól lakik a kecske is meg a káposzta is megmarad:
      http://churchofgod.hu/content.php?act=satzsina
      http://churchofgod.hu/content.php?act=satzsina2
      http://churchofgod.hu/content.php?act=kommunizmuskapcsolata

      Törlés

    4. “Es monda az Ur Abrahamnak:Eredj ki a te földedbol,es a te rokonsagod kozul ,es a te atyadnak hazabol a foldre,amelyet én mutatok neked.Es nagy nemzetté teszlek,es megaldalak téged,es felmagasztalom a te nevedet,és aldas leszel.Es megaldom azokat akik téged aldanak,és aki téged atkoz,megatkozom azt:és megaldatnak tebenned a föld minden nemzettségei”(1Mozes 12:1-3).
      Figyelted,hogy kiket ald,es kiket atkoz meg Isten?
      Tovabba:
      ”Mert az Urnak a te Istenednek szent népe vagy te;téged valasztott az Ur a te Istened,hogy sajat népe légy néki,minden nép kozul e föld szinén.Nem azert szeretett titeket az Ur,sem nem azért valasztott titeket,hogy minden népnél többen volnatok;mert ti minden népnél kevesebben vagytok;hanem mivel szeretett benneteket az Ur,es hogy megtartsa az esküt,amellyel megesküdt volt a ti atyaitoknak;azert hozott ki titeket az Ur hatalmas kézzel,es szabaditott meg téged a szolgasagnak hazabol,az egyiptombéli Farao kiralynak kezébol”(Osz.5Mozes 7:6-8).
      A zsidoknak tehat még nagy nemzetté kell lenniük a földjükön.
      ”Ezert mond ezt Izrael hazanak:Igy szol az én Uram az Ur:Nem tiérettetek cselekszem én,Izrael haza,hanem szent nevemért,…Kihozlak benneteket a sajat földetekre”(Oszöv.Ezékiel 36:22-24).
      Ez a föld jelenleg Palesztina,ami valamikor Filisztea néven neveztetett.Izrael ezért el lett kulönitve minden mas balvanyimado néptol,hogy varja a megigért Messiast,es akiket Isten kizarolag Jezus Krisztusra nézve valasztott ki “mert”az üdvösség a zsidok közul tamad”(Usz.Janos 4:22),de itt hangsulyozni kell; nem a zsidok jelentik az üdvösséget,hanem közülük,mint népbol es orszagbol,kellett az üdvösségnek eljönnie – Urunk es Megvaltonk,Jezus Krisztus személyében.Itt talalhato Izrael kivalasztasanak tulajdonképpeni értelme – mas jelentosége ennek a népnek nincs a földön.Amikor pedig a Messias megjelent,a zsidok,sajat kiralyukat nem ismerték fel.Ezert Isten megszakitotta népével az üdvtörténetet es az evangeliumban eloszor a poganyokhoz(nemzetekhez) fordult.Izraelt eluzték földjérol es szétszortak a népek között,es ebben a szétszoratasban kell maradnia mindaddig,mig az Ur a nép sorsat megforditja es Izraelt ujra összegyüjti (Lukacs 21:24).Izrael fiai ujra beoltatnak a sajat olajfajukba (Ujszöv.Romai levél 11:24).
      Ezenfelül:
      "Bizony,aki titeket (zsidokat) bant,a szemem fényét bantja!"(Zakarias 2:8).

      A cionista "zsidok"-nal nem figyeltél te sem a macskakörmökre.Ezek nem zsidok eredetukben.

      Ezekrol beszél a Jelenések könyve is a 3:9-ben:
      "Ime én adok nektek (Isten) a Satan zsinagogajabol,azok közül,akik zsidoknak mondjak magukat es nem azok,hanem hazudnak".
      A többi idiotasagaidhoz nincs mondanivalom, -különben is kifott a kavém,mennem kell.

      Törlés
    5. Ria.
      "Figyelted,hogy kiket ald,es kiket atkoz meg Isten?"
      Ha már idiótaságról beszélsz, szerintem az a legnagyobb idiótaság, ha valaki símán beveszi, hogy a Teremtő a saját teremtéséből bárkit, bármit megátkoz.
      Tudod A SZERETET NEM ÁTKOZÓDIK.

      Törlés
    6. Te normalis vagy ember? - nem latod,hogy a Bibliabol idéztem? Olvasni...?

      Törlés
    7. Az világos, hogy honnan idéztél... neked nem világos, hogy a Biblia nem mindenkinek "szentírás". Az meg már alap, hogy elmeháborodottnak gondolod azt aki nem ért veled egyet.

      Törlés
    8. Ria.
      Normális vagyok, tudom hogy a Bibliából idéztél (annak ellenére hogy ennek mellőzésére már többszöt kértelek), ez azonban nem változtat a véleményemen.:)

      Törlés
    9. Többször kértél?...Van ra egy jo megoldasom:lapozz!

      Törlés

    10. Hej Kereso! Itt nem arrol volt szo,hogy a Biblia szentiras-e Szulthan-nak vagy sem,hanem arrol,hogy mondott-e Isten olyat,(vagy sem) hogy megatkozza a zsidokat gyüloloket...Isten a SZERETET ezt tudjuk jol.Csakhogy,Isten Igazsagos is,aki megbunteti a bunt.O önmaganak törvénye.Az Iras alapjan tudjuk,hogy Isten mindent tud,de nem mindent akar és ezért nem is visz mindent végbe,foleg nem ugy,ahogy az ember elvarna,a maga igaztalan-sagaban.O csak azt akarja,ami összhangban van a maga lényével.Kifelé tökéletesen szabad;befelé azonban a szabadsaga szükségképp a sajat lényéhez van kötve.

      Törlés
    11. Vagyis mégiscsak arról van szó, hogy a biblia szentírás-e vagy sem. :)))

      Ha igen, akkor valóban azt mondta az Úr, amit te írtál. Ha nem szentírás a biblia, akkor viszont teljesen helyén való Szul than állítása. Vagy akkor mit nem értek? :)

      Törlés
    12. Szulthan nem azt kérdojelezte meg,hogy szentiras-e a Biblia,hanem,hogy mondott-e ilyet Isten,vagy sem.

      Törlés
    13. -.-

      És hogyan lehet azt tudni, hogy mondott-e ilyet Isten vagy sem? Aki szentírásnak tekinti, az megtudhatja a bibliából. Aki nem az meg pl. hagyatkozhat a saját belső érzéseire - mint Szul than. Vagyis a kérdésre (Mit mondott Isten?) az alapján lehet válaszolni, hogy valaki elfogadja-e a bibliát szentírásnak vagy sem. Egy és ugyanazon dologról beszélünk mostmár sokadjára...

      Ne értetlenkedj nekem, mert a végén copfod sem marad! :P

      Törlés
    14. Még,hogy nem marad? Légyszi'gondold végig ujra ezt az egészet:Szulthan hiszi a szentiras igazat,a gond nem ezzel van.Hanem azzal,hogy képes-e egy szereto Isten ilyet mondani barkire is éppen ezért.

      Törlés
    15. Biztos képes - kérdés, hogy akar-e. :)

      De ezt már ne beszéljük meg. Nekem sem lenne jó, meg neked sem; a hallgatóságról nem is beszélve. :)

      Törlés
    16. "Szulthan hiszi a szentiras igazat,a gond nem ezzel van"
      Hát azért ez a megállapítás már elgondolkodtathat mindenkit, aki egy ideje követi itt a diskurzust...:)

      Törlés
    17. Én is ferdítést éreztem a dologban, de nem akartam a nevedben vitatkozni. Mindenesetre bolhából elefántot sikerült csinálni. :)

      Törlés

    18. Kezdjük eloszor is azzal Szulthan,hogy Istvannak irtam hsz-t es nem neked,amibe te, - anélkül,hogy barmiféle ismeredet lenne Isten üdvtervérol a zsido néppel - ,jöttél és belekotyogtal - igy tudatlanul - abba,e kijelentéseddel:
      "Ha már idiótaságról beszélsz, szerintem az a legnagyobb idiótaság, ha valaki símán beveszi, hogy a Teremtő a saját teremtéséből bárkit, bármit megátkoz.
      Tudod A SZERETET NEM ÁTKOZÓDIK."
      Hol derül ki ebben a két mondatban az,hogy tagadva volna a Szentiras igaztalan volta (amibol barki arra következtethetne,hogy akkor igaznak tartjak), vagy akar Isten,amikor lathatoan nem tagadod Ot,hiszen védelmedbe veszed a Teremtot?
      Ha pedig védelmedbe veszed,radasul,mint szereto Istent, (Teremtot) akkor még a hülye is azt feltételezi,hogy hiszel Benne.Ha pedig egyaltalan nem hiszel,akkor miert nyilatkozol arrol,hogy O atkoz vagy nem atkoz...amikor a Bibliat ismerok tudjak,hogy igenis megatkozza azokat,akik azokat atkozzak,akiket O szeret...akik az O "szemefényei".
      Vagy akkor azt kellett volna mar elsore irnod,hogy: - én ugyan nem hiszek sem Istenben,sem abban a könyvben ahol rola irnak,de bizton tudom,hogy a "SZERETET (vagyis Isten) NEM ATKOZODIK".
      (Azért lasd be,hogy ez igy,elég röhejesen nézne ki.)

      Törlés
    19. Ria.

      Nekem úgy tűnik,( és hidd el, megértem) hogy az IGAZSÁG súlyától lassan összeomló (hamis, és ráderőltetett) világképed komoly zavart okoz gondolkodásodban.
      Ez a mondat pl.ebben a szövegkörnyezetben értelmetlen:
      "Hol derül ki ebben a két mondatban az,hogy tagadva volna a Szentiras igaztalan volta"
      Én ugyanis nem tagadom a "szentirás" igaztalan voltát.:)
      Azt, hogy nem ismered a véleményemet a Bibliáról, szintén gondolkodásod zavarának látom, hiszen neked is, és másoknak is azt már többször leírtam.
      De ugyanez a helyzet a Teremtővel is, akiről már szintén leírtam, hogy szerintem MINDENT Ő teremtett önmagából, SZERETETből.
      Ha pedig ezt megérted:
      "A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel."

      akkor szerintem az a röhelyes, ha képes vagy még elhinni, hogy a SZERETET átkozódik.
      Én azt javasolnám, tedd félre a Bibliát, vonulj vissza kicsit valódi önMAGodba, de legfőképpen NE FÉLJ :), az IGAZSÁG kimondását csak a megtévesztő, aljasul tudatprogramozó könyvekben bünteti a Teremtő.:)

      Törlés
  23. Apriel! Én tisztelem a hited és azt, amilyen türelemmel és kulturáltan beszélsz, de akkor is rettentő unalmas és bosszantó, hogy a cikk témájáról nem is esik szó. Minden cikk alatt ez meg. Ha majd megtérek Krisztushoz jó lesz nekem, de addig sem túl szimpatikus ez az erőszakos térítés. Értelmes, intelligens embernek tűnsz, nem hiszem el, hogy ennyire képtelen vagy tisztelni, hogy más másképp gondolkodik, másnak más a hite.

    VálaszTörlés
  24. Kedves Buddha Laci.
    Ezt te írtad. "Hórusz története: December 25-én születik, Ízisz-Meri, a szűz gyermekeként." Ácsi! Nem hogy Jézus nem született dec. 25.-én(mivel sehol sincs erre utaló írás), hanem még Hórusz sem. Az egyiptomi mitológia szerint Hórusz születésnapját az un. Khoaik évszakban ünnepelték, ami a mostani naptárunk szerint az október-november hónapoknak felel meg. Már meg ne haragudj, de ki a forrásod Zeitgeist? Esetleg
    Ami pedig a megözvegyült szűz Ízisz történetét illeti, arra szeretnélek megkérni, hogy meséld el nekünk légyszíves, miként tud úgy közösülni valaki, hogy aztán ugyancsak szűzként világra tudjon hozni egy gyereket. És egyáltalán, honnan a fenéből rittyentetted ide ezt "szűz"-es adalékot? Tudniillik az egyiptomi mitológiában szó sincs szűz Ízisztől. További jó napot kívánok neked, te kis huncut megvilágosult igazságkereső Buddha Laci.
    http://www.youtube.com/watch?v=CqQCXCfU2Gk

    redneck

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A konkrét felvetésben annyira nem értek egyet, de általánosságban egyre többször elmondható, hogy hibákat ejtesz kedves Buddha. Nyilván senki sem tökéletes és senkinek nem fér a fejébe egy könyvtár; de azért odafigyelhetnél jobban. Megértem, hogy ha nem csak átveszed a cikket, hanem neked kell fordítani is, akkor az elég sok munka; de attól még tartalmilag sem ártana felülvizsgálnod pár dolgot. Fábry mester mondotta, hogy "nincs az az isteni szarvaspörkölt, amit ne lehetne elbaszni egy csipet szarral". Tehát talán kicsit több odafigyelés kellene mert így elhiteltelenítesz egy jó adag információt/forrást. És ugye az emberek amilyen kötözködősek (nagyon helyesen egyébként), kivágják majd a gyereket a fürdővízzel együtt. Gondolom ez nem célod.

      Törlés
    2. Ízisz az egyiptomiaknak valóban szűzanya (előkép) volt, akiben Hórusz szeplőtelenül fogantatik.
      Ízisz az elkötelezett anyaság és a hűség megtestesítője. Ízisz látja el az anyagot felsőbbrendű érzésekkel, elragadtatással és intuícióval
      amely a szeretet és az igazság felhalmozódásával lehetővé teszi Hórusz, az állandó és halhatatlan tudat létrejöttét amelyet Ízisz halhatatlan fia jelképez. Ízisz az az erő, amely a reinkarnációk során a spiritualitás felé hajtja az embert.Ízisz a Szentlélek előképe is, mint befogadó, anyai kvalitás.

      A történetben kezdetekkor Ozirisz testvérével (húgával)és feleségével, Ízisszel bölcsen uralkodott Egyiptomban. Ők valójában egy test voltak, szétválaszthatatlanok. Testvére Széth azonban megirigyelte hatalmukat és csináltatott egy ládát. Egy lakomán kijelentette, hogy azé lesz a láda, aki pontosan kitölti azt. Amikor Ozirisz is kipróbálta, rácsapta a láda fedelét és a Nílusba dobta. Ízisz a holttest keresésére indult, meg is találta, de végül Széth feldarabolta és szétszórta a holttest darabjait. Ízisz ezért mindenhol gyászolta szeretett testvérét, férjét, tudatának másik felét, összeszedte testének darabjait és életre keltette. Ozirisz így az alvilág ura is lett, aki az egyiptomiak szerint megítélte a holtakat. Halála után, isteni kvalitásában nemzette Hóruszt.

      Törlés
    3. Én meg azt olvastam, hogy semmilyen hiteles írás nincs arról, hogy Szét mikor, hogyan, és hol ölte meg Oziriszt. Csak annyi, hogy megölte, feldarabolta és szétszórta a testrészeit. Az gyilkosság indítékáról pedig megint csak legalább kettő történet kering out there.

      That's all folks!

      Törlés
    4. A fentieket egy hozzászólásra írtam, nem a cikkben szerepel, ezért bevallom, nem tudom alátámasztani most kapásból, de arra a kérdésre - bár nem vagyok autentikus szakérő szeplőtelen fogantatásban - hogy "miként tud úgy közösülni valaki, hogy aztán ugyancsak szűzként világra tudjon hozni egy gyereket?" - kérdésre válaszolva az jut eszembe:
      - pont úgy például, ahogy a napokban megszületett gyermeknél, akit teljesen mesterségesen géneket kiválogatva termékenyítve ültettek be és szült meg egy anya..... Szeplőtelenül fogant....mellesleg....Ez az egyik verzió.

      - A másik, amit publikusan nem tudom, hogy szerepel-e valahol, és lehet ki is veri a biztosítékot, de bizonyítékot nem fogtok kint találni rá, de a vérvonalak (a Családok) tagjai például(mivel a DNS struktúrájuk részben eltér a miénktől) nem házasodhatnak akárkivel, ez kijelölés útján megy, mert az emberi test nem tudja befogadni egy "tiszta vérű" spermáját természetes úton.
      (Ezért is nevezik sokszor őket "kék-vérűeknek" és ezért sem házasodhattak igazi vérvonalbeliek csak hasonlóakkal.... Persze ezt mi letudjuk egyszerű magyarázattal:a királyi családokkal és családfákkal, de itt sokkal több van...)
      Ezért sem véletlen, hogy a Jézus-vérvonal a mai napig sem feltétlenül tűnt el (és most nem a Da Vinci Kódról beszélek, amiben a merovingi dinasztia ugyan meg van említve, de a teljes igazság természetesen felszínesen.)És ha már Da Vincit megemlítettem, vajon mit gondoltok honnan volt annyi találmánya és képes volt a jövőbe látni és olyan dolgokat írt meg, titkos írásokat és kódokat alkotott, amikre a mai napig sem tudnak magyarázatot adni? .........Na majd ezt egyszer talán megbeszéljük közösen...., de arra akarok utalni, hogy egyszerűen megakasztják saját magukat és másokat is azok, akik Szűz Mária és Jézus Krisztus bibliai leírásába ragadnak bele és ezt dogmaként hirdetik kizárólag.... A Biblia egy kódgyűjtemény - mondtam már.

      Tudom ez messzire visz és a Biblia-hívők számára pláne nem lesz megnyugtató, de ez a téma azért is vált ki merev elutasítást, mert jóval Jézus előtti és pláne a Biblia összerakása előtti időkbe nyúlik vissza. Ezt nem lehet idézetekkel és példabeszédekkel megmagyarázni "sajnos" ...azzal meg nem is sokra megyünk. - már ami az igazság keresését illeti, hiszen az csak egy stáció. Tovább kell lépni... Nem a hitet feladva. Nem arra gondolok.

      Törlés
    5. Elvileg róluk beszélünk:

      https://www.google.hu/search?q=royal+bloodlines+of+babylon&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a

      Sok tényszerű alapja van az elméletnek. Bár a háttértörténet lehet más is, de tény ami tény: ezek egymással szaporodnak. Csoda, hogy belterjesek... :)

      Törlés
    6. Buddha Laci. Nem sietünk sehova. De azért arra szeretnélek megkérni, hogy bizonyítsd be, vagy ha így jobban tetszik, támaszt alá, méghozzá hiteles adatokkal, hogy Jézus illetve Hórusz is december 25.-én született. Ha ez sikerült, akkor van miről továbbra is beszélni, de ha meg nem, akkor arra kérnélek, hogy a tévesnek bizonyult hozzászólásod alá, írjál egy helyesbítő megjegyzés. Remélem nem kérek túl sokat.
      Mondjuk úgy, tévedni emberi dolog, egy ilyen hazug világban meg pláne, úgy hogy részemről nincs harag.

      Megértésedet előre is köszönöm.

      redneck

      Törlés
  25. néztem egy orosz dokumentumfilmet a növényről, hányt egy jót és ennyi volt a nagy hatás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól van, akkor megnyugodhatsz. Alapos kutatómunkát végeztél, és sziklaszilárd cáfolatot sikerült összehozni belőle. Bárcsak mindenki ilyen tárgyilagosan állna a világ dolgaihoz.

      Törlés
    2. nem számít h mi az igazság, ez a lényeg h mit gondolok, és jobb nem hinni el, mint elmenni az őserdőbe berugni. vagyis logikailag ez a jobb variáció, és értelemre utaló döntés.

      Törlés
    3. "nem számít h mi az igazság, ez a lényeg h mit gondolok"

      "értelemre utaló döntés"

      Ez a fenti kettő kizárja egymást, mégis sikerült egy mondatba írni. :)

      Törlés
  26. békésebb vizekre evezve:

    http://www.youtube.com/watch?v=9OgeC-Q7HB8

    VálaszTörlés
  27. A halál,az olyan mint egy gránit kemény fal,amiről a gondolatok vissza pattannak,mint pinpong labda,ember azt meg nem mondja,mi történik utána....ezt csak Isten és Jézus tudja....állítólag a halottak nem tudnak semmit és csak alszanak öntudatlanul várják Jézus eljövetelét,aki majd újra életet lehel beléjük ,arra hogy megítéltessenek az életükben elkövetett cselekedeteik alapján....ki pokolba...ki a földi Jézus királyságába jut.....ezért fontos betartani a Bibliai írásokat és Jézus szavai szerint élni,hátralévő életünket....egyszer biztos hogy felelünk bűneinkért....az pedig.hogy iziszt,oziriszt megölte séth vagy ki...háttt erre nem is nagyon tudok mit mondani...egyáltalán létezett ilyen nevű teremtmény???vagy csak a luciferisták kreálmánya vagy démoni személyek???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek mind csak luciferista fikciók,sok handa-banda,amiket a free mason oktatás nyomat az agyakba.....az egész oktatást ellehet felejteni szinte, és ez helyett újabb megalapozott és "egészséges" tudást szívni magunkba...egyébként...ha Jézus eljön és legyőzi a sátánt,ezek mind érvényét vesztik,mivel az ő királyságában...ami örökké tart majd...semmi szükség sem lesz ezekre...amiket a sátán sok ezer éves birodalmában átéltünk vagy tanultunk...ezek mind eltűnnek a biradalmával,szobraival,bálványaival pogány luciefrista isteneivel,pribékjeivel,rabszolgáival...együtt...csak Isten és Jézus lesz és semmi más...ezért sem kell e világi javakat és tudást gyarapítanunk annyira megrögzötten...mivel ezek mind elsüllyednek és semmivé foszlanak majd...hiszen elsüllyed ez a világ és Isten teljesen új világot fog teremteni....ebből a világból egy szikra,porszem..annyi sem marad majd.....semmivé foszlanak a diplomák,phd-k,rangok,nemesi címek,hatalmas vagyonok,pénzek.....ezek egyáltalán nem fognak dominálni...nem ezek alapján lesz valaki boldog vagy boldogtalan....Isten a rá érdemeseken segíteni fog és nem úgy mint a sátán ebben a gonosz mocskos álszent világban...óóó neeeem...

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Neked is sok értelme volt ide írni... de legalább bibliai idézeteket nem hoztál. :)

      Törlés
    4. Ezt hogy érted?Jó majd akkor ezt pótolom a későbbeikben...közkívánatra....így mindenkinek meg lesz az öröme..

      Törlés
  28. 1.
    Azt olvastam, hogy a teremtőnk saját képmására alkotott minket. Logikusnak tűnik, hogy ez az őáltala birtokolt emberfeletti teremtőerő valamilyen szinten történő birtoklását is jelenti. Mert hát ha saját képmására, akkor ugyebár...

    1.b
    Azt olvastam, hogy a paradicsomban a bűnbeesés nem más volt, mint a tudás fájának jogtalan (és részleges, természetesen) leszüretelése, amivel hasonlatossá váltunk a teremtőnkhöz, azaz tudjuk a jót és rosszat. Logikusnak tűnik, hogy ha a hardver megegyezik, akkor feltörés után a szoftver is hasonló (bár nyilván korlátozott funkciókkal ellátott) lehetőségeket ad.

    1.c
    Ha a bilbia a teremtőnk szava, akkor a jelenleg apokrifnak illetve gnosztikusnak tekintett evangéliumok is, hiszen nagyjából (ismétlem, nagyjából) egy időben, egy kultúrkörben születtek, csak hát a cenzúra nem ez utóbbiak javára döntött. Logikusnak tűnik, hogy a tömegeket irányító elit (ez akkoriban a zsinatozó, k.rvázó, népnyúzó, máglyarakó, keresztesháborúzó főpapságot jelentette, mint a teremtőnk iggazzy földi szolgáinak makulátlan erkölcsű és jézusi-életű szent embereit) esetleg a maga szája íze szerint állítja össze a könyveket, és nem csak akkor, ha azok a történelemről szólnak.

    1.d
    Van saját meggyőződésem istenekről, túlvilágról, vallásról és hitről, kérem senki ne próbálja beadni nekem a magáét, értelmetlen. Felesleges. Sajnálni az elesetteket kell, szánni a nyomorultakat, imádkozni a rászorulókért. Senkinek sem lesz jobb, és senki nem fog megváltozni, elgondolkodni, magába szállni, stb. Úgyhogy ne.

    2.
    A SOMA, magyarul szóma nem dmt-tartalmú, hanem efedrin van benne. Ez egy endorfin-prekurzor, hazánkban is megtalálható a csikófarkban ( http://hu.wikipedia.org/wiki/Csikófark ), bár csak úgy natúrban nem ajánlom a fogyasztását, mert elég kemény dolog.
    A szóma a védák előtti kultúrából való, az árják használták harci drognak, és ennek segítségével botrányosan rövid idő alatt bucira verték az egész indiai szubkontinenst (a legendák szerint 3 hónap alatt), létrehozva azt, amit manapság védikus hindu kultúraként emlegetnek.

    3.
    Az emberi test rejtély. Az emberi tudat rejtély. Logikusnak tűnik, hogy vannak olyan részek, ahová még csak kevesen jutottak el. A szahara közepén is k.rva kevesen jártak, aztán mégsem ördögtől való, csak éppen egy feltáratlan hely.

    VálaszTörlés