2013. május 10., péntek

A koncentrálás elképesztő és hihetetlen ereje - Az egyensúly akár egy tollpihén múlhat


Látva ezt az elképesztő videót és emberi teljesítményt koncentrálásban és összpontosításban, azt vettem észre magamon, hogy a vége felé már nekem is elállt a lélegzetem. 

Hihetetlen, hogy ekkora egyensúlyérzékre és fegyelmezett összpontosításra is képes ez a japán hölgy. Természetesen nem lehetetlen, hiszen az egykori ninjutsu mesterek és ninja-klánok (az egykori ninják és joninok) még ennél is sokkal nagyobb önuralomra tettek szert sok éves kiképzésük alatt.

A másik dolog, ami eszembe jutott, az a PILLANGÓ-HATÁS : Amikor a Föld egy pontján a pillangó meglebbenti szárnyát, lehet a Föld egy másik pontján hurrikánt vagy lavinát indít el.
Az a kis finom pihekönnyű madártoll tartja egyensúlyban az egészet. Ha kivesszük a rendszerből azt a kis súlytalan összetevőt, az egész rendszer omlik össze az egyensúly megbomlása miatt..... 
Szóval nekem kicsit átvitt értelmű gondolatok is eszembe jutottak.... Persze, mint mindig....

Ámuljatok! 



120 megjegyzés:

  1. Buddha ez a kis fellépés neked is tartogat tanítást, figyelj csak:

    Ha egy pillangó szárnycsapásától tornádó törhet ki a világ másik felén, és ha a koncentrálásnak és összpontosításnak ekkora ereje van, akkor vajon milyen hatása van annak, ha milliók összpontosítják figyelmüket, azaz koncentrálnak egy adott dologra, teszem azt mondjuk egy Szíria-Izrael háborúra? A fentiekből az is adódik, hogy ezen embermillióknak egyáltalán nem kell fizikailag jelen lenniük, ahhoz hogy erősítsék és fenntartsák az ott működésbe lépett energiákat, elég ha oda koncentrálják figyelmüket.

    Úgyhogy a fentiek figyelembevételével nem érzed úgy, hogy talán át kellene értékelned, mire fordítod az olvasóid figyelmét, azaz energiáit?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És senki ne jöjjön azzal, hogy "ugyan, egy ilyen blog úgysem képes nagyon befolyásolni a világot", mert láthattuk, hogy a kényes egyensúly egy tollpihén is múlhat... :)

      "A koncentrálásnak elképesztő és hihetetlen ereje" van - nem mindegy hát mire fordítjuk. Tessék végiggondolni.

      Törlés
    2. Talán nem kéne ennyire keménynek lenned azzal, akinek köszönheted, hogy itt jelen lehetsz. És talán nem csak a blog szerkesztőjén múlik minden, hanem a többi résztvevőn is. De ha az előadó által felállított modellt egy kicsit közelebbről szemügyre vennénk, akkor talán SBG lenne az előadó , és te lennél az egyik bot. Minden ember más hatást gyakorol a környezetére, és szerencsére azt nem te döntöd el, hogy kinek mennyi jut, hanem olyas valaki akinek TELJES rálátása a te szerepedre is, mint ahogy az SBG szerepére is. Egyszóval a kritikád kissé felületes szerintem.

      Törlés
  2. Erről az ugrott be,mikor házat építettünk párocskámmal egy 40 éves lombfűrésszel,egy vödörrel,egy vakolókanállal,meg egy kalapáccsal,rom szintű bontás anyagból...igaz,az még ma is áll,és a tejes dobozok messze jobban szigetelik,mint a másikat,ahol most lakunk. :)

    VálaszTörlés
  3. a pillangó sosem fog tornádót csinálni, mint ahogyan egy rekéta sem fogja arrébb tolni a föld pályáját, vagy például egy 10 tonnás vaskockát sem fog tudni arrébb tolni egy ember(szerszámok nélkül), a hitel felvevők és a szavazók folyamatosan bebizonyítják hogy az emberek jelentős része 20 év oktatás után sem tud számolni, az ezoterikusok pedig az ilyen pillangó hatás és ezekhez hasonló hibás elnevezésekkel vagy eleve hibás sablonokkal folyamatosan bizonyítják hogy az emberek egy részének feleslegesen tanítottak tízen akárhány évig fizikát

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért javaslom neked barátom, hogy kicsit tágítsd a fizikai ismereteidet. Kezdheted mondjuk itt: http://www.modusvivendi.hu/MVM%202012%20december.pdf

      Törlés
    2. hát ha nálad a pillangó is okozhat tornádót vagy egy kalapács ütés is arrébb mozdíthatja a földet vagy puszta kézzel is odébb tudsz mozgatni egy házat, akkor nem sok értelme van elméleti fizikát olvasnod, csak kiragadsz majd belőle néhány mondatot amit ráhúzol majd mindenre, nem fogod tudni külön választani hogy mi az amihez jó és mi az amihez nem jó, legalábbis nagyon sok ember így szokott működni, legrosszabb esetben pedig valamilyen irányzat áldozata leszel, például megpróbálsz fény evő lenni vagy túlzott vegetáriánus ami miatt tönkre megy a májad vagy egyéb szerved, vagy tönkre mennek a kapcsolataid mert démont látsz majd bennük vagy valami hasonló hülyeség, az ilyen emberek a pénz ügyekkel is sokszor nagyon rosszul bánnak, a bankok vagy az emberek nagyon könnyen becsapják őket, akár milliókat is könnyen kicsalnak tőlük, öreg korodban pedig nagyon könnyen a cigányok vagy a jól öltözött ügynökök áldozata leszel

      Törlés
    3. A kvantumfizika bizonyítja a gondolatok hatalmas teremtő erejét.
      Kár, hogy ezt a témát kevesen ismerik, sőt ha ismerik se hiszik el. Pedig bizonyított tényeken alapszik a kvantumelmélet. Itt egy kis ízelítő:
      http://szepjovot.blogspot.hu/2012/08/mi-csudat-tudunk-vilagrol-kvantumfizika.html
      Ideje most már nemcsak az iskolában tanult dolgokban hinni. És ideje másokra "nem ráhúzni" olyasmit, ami nem is igaz, mert nem ismerjük a tényeket.

      Törlés
    4. a kavantum fizika nem bizonyítja a gondolatok teremtő erejét, ez a kijelentés egy rendkívül téves értelmezése egy egyszerű kísérletnek, a kvantum fizika maximum annyit bizonyít hogy szétesik a hullám minta a kétrés kísérletben ha ránéznek

      Törlés
    5. Ezen jót nevettem. Köszi. Jólesett.

      Törlés
  4. Az egyensúly mindig egy tollpihén múlik.

    VálaszTörlés
  5. Csaba nyilván tudja például a piramisok rejtélyének is "tudományos" magyarázatát... :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a piramisokban semmi érdekes sincs, bármelyik nép, bármelyik korban képes piramisokat építeni, pusztán csak 1-2 okos emberre van szükség hozzá aki megtervezi az épületet és a kivitelezést

      Törlés
    2. egy közepesen kihasznált emberi agy számára nem jelent nehézséget egy nagy piramis megépítése és mindenféle vallási és csillag álláshoz való tájolása

      Törlés
    3. Jelenleg (2013), az "űrkorszakban" nem tudnánk megépíteni a Gízai Nagy Piramist. Ezt építészmérnökként mondom.

      Törlés
    4. Csaba ez a sötét fátyol az agyadon most telek jánost tükrözi. Kicsit gondoljál már bele réz és kö szerszámmal gránitot faragni de nem ,hogy faragni hibázni sem hibázhattak mert kezdhették elöröl. A mottojuk is ez volt: Hiba nincs nem is lehet.

      Törlés
    5. Oh igen nem tudnák megépíteni akkor a wtc-t mégis hogyan csinálták?

      Törlés
    6. Semmiben nem lehet összehasonlitani a wtc-t és a piramisokat. Se idöben,se szerszámban, se anyagban semmiben. LOL

      Törlés
  6. Kedves János, Mi inkább együttesen (még mindig csak szimpla s) jót mosolygunk, a véletlenül ide/eltévedt embereken.. :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szegény elek, mindig olyan ideges...:)

      Törlés
    2. Tudom, csúnya dolog kategorizálni, de szerintem elmaradhatatlan az ilyen blogokról, az Elek féle, max 90 IQ-val megáldott és maga sem tudja mitől örökké agresszív és a Csaba féle, örökké (?) materialista, azon belül is a kötözködő tipus.. Ettől színes világ! :)

      Törlés
    3. vannak sokan, akik ha már bonyolultabb egy dolog, akkor feladják a gondolkodást, talán amiatt mert nem tudatos módon az agyuk ezzel energiát szeretne spórolni, és további energia befektetés helyet az egészet letudják egy semmilyen, logikátlan magyarázattal, például "azért mert isten azt akarja" és ehhez hasonló kijelentések, és az efféle vallási sablonokat ráhúzzák mindenre, mert ezzel az agyuk energiát spórolhat, és vannak a kevesek, akik a támadások ellenére hajlandóak tovább gondolkodni, több energia befektetésre kényszeríteni az agyukat és a jóval összetettebb rendszereket is kibogozni, ez az a szint amit te már ostobának és materialistának tartasz, az ezen a szinten lévő embere pedig téged tartanak ostobának, legfeljebb nem mondják ki nyíltan ezt neked, mert a társadalmon belül jelentős kisebbségben vannak, sok országban pedig kifejezetten életveszélyes az ostoba hívőket kritizálni

      Törlés
    4. Előtted is az a kép van a piramisok épitésénél 1.000.000 rabszolgának pár 1.000-10.000 ostoros biztonsági ör csapkodja a hátát. Kérdem én miért nem lázadtak fel már az elsö piramis épitésénél? hamár azt a tényt nem tudod elfogadni, hogy képtelenek lennénk kivitelezni a belsö szerkezetéröl nem is szolva. egy pár ezer éve ott áll és még fog is restaurálás nélkül amit a mai épületekröl nem lehetne elmondani.

      Törlés
  7. Hát Csaba, valóban úgy fest, hogy mellélőttél. Kicsit kutakodj a témában, mielőtt ilyen szuper-magabiztos állításokkal bombázod itt a népeket. Klaus Dona, Graham Hanckock - ha nekem nem hiszel... vagy a Toth által nem rég megosztott filmecske:

    http://www.youtube.com/watch?v=5Lqy2NwVG7o

    csak ha a 28. perctől kezdődő részt meg tudnád nekem magyarázni... sajnos olyan képtelenségeket beszélsz, amihez ha még hozzáadom Mazsolával szembeni személyeskedésed (ami legalább annyira megalapozott és logikus mint a piramis elméleted) akkor muszáj vagyok a trollkodás bélyegét kiosztani neked. Ennyire buta tuti nem vagy, csak a balhé kell(ene).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a 28. percnél csak annyi van hogy egy egyszerű szoborra, amit bármelyik ügyes művész megtud csinálni, azt mondja egy ember hogy az szerinte lehetetlen, neki biztos lehetetlen, de a szobor készítő művészeknek ez rutin munka, egy szabályos arcban pedig automatikusan rengeteg matematikai szabályszerűség lesz, ez természetes, ebben nincs semmi különleges, ez alapból előjön ha csinálsz egy szép szobrot, edényt, képet, weboldalt, akármit, itt megint az van hogy egy teljesen hétköznapi alap dolgot csodának állítanak be

      Törlés
    2. nagyon szomorú hogy egy ennyire alapvető dolgot egyáltalán magyarázni kel, pedig ez teljesen alap szint, mint hogy 1+1=2

      Törlés
  8. Hát nem fog meggyőzni, de én gépészmérnök vagyok. Tudod olyan CNC-gépes csávó... és bizony nem igazán tudjuk mind a mai napig megoldani, ezt a pontosságot. De ha valaki mégis csinálna rá egy külön gépet és spec mérőberendezéseket, akkor sem épp a te elméleted erősítené... Gondolom megvan mit mondanak a filmben. Fotó 2-szer, az egyik fóliára, a fóliásat átfordítod és tökéletes a fedés. Erre az "ügyes művész" igen vékonyka magyarázat. A piramis belső kamráira dettó. Vagy a maya öröknaptárakra (nem csak az az elhíresült kő van). Szabad szemmel nem látható égitestek ismeretére sem. Nem is mennék bele jobban, ha ez téged a "demagóg" jelző kiosztására sarkall, ám legyen... De vagy trollkodsz itt vagy valóban nem rendelkezel annyi mérnöki (és józan paraszti) belátással, hogy érdemben tudj nyilatkozni a témában.

    Nézd csak, ilyenekre gondolok: "egy szabályos arcban pedig automatikusan rengeteg matematikai szabályszerűség lesz" - ez nagyon cseles kis megfogalmazás. :) Először is mitől szabályos az az arc? Mert ugye erre is kéne némi magyarázat. Aztán a rengeteg matematikai szabályszerűség... az ja, csak miért egyforma sugarú körök által? Nyilván csak véletlen. Egymás után 8-10szer... A linkelt filmben is van egy faszi, aki a pít meg az aranymetszést is puszta véletlennek tartja a piramisban. Kb. 50-60 méretben fordul elő "teljesen véletlenül". Ha már annyira tudományos akarsz lenni, akkor hallgasd meg a vidiben szereplő valószínűség-számító matematikus bácsit. A te "véletlened", "pont így jött ki" - megközelítésed esélye 1:10000000 vagy még kisebb. Ezt nevezed te alapvető dolognak? És ugye mindenki hülye, aki ezt nem látja be...

    VálaszTörlés
  9. Hát igen , akik itt fizikáról "oktatnak", meg művészetről, meg fikázódnak közben, azok elfelejtik, hogy korántsem annyira bölcsek, mint amennyire nagy a mellényük. Hiszen a Föld történetében a jelenkor csak porszem a sivatagban. És ők kizárják annak lehetőségét, hogy évmilliókkal ezelőtt már virágzó civilizáció létezett volna a Földön. Pusztán csak "mérhetetlen zsenialitásuknak" köszönhetően.

    VálaszTörlés
  10. Pillango effektus- Rockefellerék szellentenek egyet, és recseg-ropog a világgazdaság:) ez is igaz... Amúgy a koncentráció nem egyenlő az imádsággal, na annak van ereje, mert azt a legerősebb, örökkévaló személy munkálja...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ámen! Minden lelki erőkifejtésnek meg van a hatása. Képzelgésnek legfeljebb azok szemében tűnhet, akik még ki sem próbálták.

      Törlés
  11. Jah ezt most kaptam:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DsuVLsDyln4

    :-)

    VálaszTörlés
  12. Ide is beírom a föntebbi bejegyzésemet, nehogy elkerülje a figyelmét Csaba barátunknak.
    A kvantumfizika bizonyítja a gondolatok hatalmas teremtő erejét.
    Kár, hogy ezt a témát kevesen ismerik, sőt ha ismerik se hiszik el. Pedig bizonyított tényeken alapszik a kvantumelmélet. Itt egy kis ízelítő:
    http://szepjovot.blogspot.hu/2012/08/mi-csudat-tudunk-vilagrol-kvantumfizika.html
    Ideje most már nemcsak az iskolában tanult dolgokban hinni. És ideje másokra "nem ráhúzni" olyasmit, ami nem is igaz, mert nem ismerjük a tényeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívet melengető gondolatok :-)
      Hálás köszönet Katalin!

      Törlés
    2. a kavantum fizika nem bizonyítja a gondolatok teremtő erejét, a kvantum fizika maximum annyit bizonyít hogy szétesik a hullám minta a kétrés kísérletben ha ránéznek

      Törlés
    3. http://felhok.com/index.php/component/content/article/35-egeszseg-eletmod/160-a-meditacio-aldasa.html

      Hátha ez segit

      Törlés
    4. "Csodák nem a természet törvényeivel ellentétben történnek,
      hanem a mi természetről alkotott elképzeléseinkkel ellentétben."
      (Szent Ágoston)

      Törlés
    5. " A természeti törvények mélyen rögzült hiedelmek"
      (Kaczvinszky József)

      Törlés
    6. Ezek szerint viator,ha pl.te kiejtesz egy targyat a kezedbol,akkor azt csak hiszed,hogy a földre esett,de valojaban nem az történt...a magneses törvény csak kamu ugye?... okos ember lehet ez a Kaczvinszky...veled együtt.

      Ria

      Törlés
    7. Sajnos azért ez nem ilyen egyszerű. El kell néhányszor olvasni a Kelet világossága című művét, hogy megértsük mit akar ezzel mondani és mit ért egyes fogalmak alatt. Abban igazad van, hogy egy ilyen kiragadott idézet, előzetes alapvetések nélkül elég bizarr lehet. Igen, ő okos (volt) én sajnos kevésbé.

      Törlés
  13. dns a meditáció jótékony hatásai is reális, materialista törvényszerűségek szerint történik, attól mert bonyolult, mert az ember egy bonyolult számítógép, attól még nem lesz isten vagy lélek, csak annyi hogy nagyon sok munka amíg pontosan levezetik és kiszámolják a működési mechanizmusát, mint ahogyan egy fejlett processzor működése és felépítése is nagyon bonyolult, de attól az i7-es processzornak nem lesz lelke

    VálaszTörlés
  14. amit nem tudtok kiszámolni vagy megérteni azt kívül akarjátok helyezni a realitáson, de a realitáson semmi sem esik kívül, csak még nincsen megfejtve

    VálaszTörlés
  15. Csaba Barát te sürgősen vedd fel a kapcsolatot tudósokkal, egyiptológusokkal, régészekkel, mert te olyanokat tudsz, amire eddig nekik még nem sikerült rájönni! :D Kár lenne, ha homályba veszne a tudásod. Kérlek ne vidd el a sírba! :D

    VálaszTörlés
  16. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jJrzIdDUfT4

    Itt kicsit igényesebb

    VálaszTörlés
  17. ha nem lennének az ateisták akkor európában ma is rengeteg embert megölnének a vallás miatt, ha valaki rosszul nézne az egyházra máris vinnék a börtönbe vagy a máglyára, közületek pedig nagyon sokan élvezettél nézné ahogy megkínozzák a lázadót

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. "ha nem lennének az ateisták akkor európában ma is rengeteg embert megölnének a vallás miatt"
      Ekkora baromságot régen hallottam , a világháborúk se a vallás miatt törtek ki , épp hogy a darwini evolució hatására , faji alapon , hitler nem volt vallásos , kedvenc könyve a fajok eredete . Ugyan ezt lehet elmondani sztálinról is .
      Ajánlom figyelmedbe .
      http://www.youtube.com/watch?v=Uec5Yuf24C4

      Törlés
    3. Én egyáltalán nem nézném élvezettel egyik ember kínzását sem. A sok gyilkosság és háború a lényegi dolgok nem értése, félreértése, (kis)értése miatt történt.

      Törlés
    4. leo! Hogy Hitler hogyan és mennyire vallásos, az megérne egy misét. Azt nem tudtam, hogy a "Fajok eredete" volt a kedvenc könyve. Igazán nem akarom mosdatni, de nem venném egy kalap alá Sztálinnal. John Lukács írta kettejükről (igazán nem volt hitlerpárti...): Sztálin egy tipikus kaukázusi bandita karakter (ebből akkor is volt és most is van bőven), de Hitler teljesen egyedülálló figura, akit még nem látott a történelem. Ebből nyilván nem következik, hogy bármelyik jobb, vagy rosszabb volna, mindössze merőben mások voltak.

      Törlés
    5. Továbbá. Az uralkodó (kizárólagos) történelmi narratívák miatt tárgyilagosan feldolgozhatatlan és megérthetetlen a náci Németország valódi története.

      Törlés
    6. viator
      Hitler faji alapon gyilkolt , darwin könyvei inspirálták ,megölt kb 6 millió embert , nem volt vallásos nem hitt semmilyen istenben . Sztálin faji és ideológiai alapon gyilkolt , kendvenc írója a darwin , megölt kb 20 millió embert, nem volt vallásos nem hitt semmilyen istenben . Van egy kis hasonlóság .

      Törlés
    7. Hasonlóság valóban van. Hitlert nagyon sok helyről szerezte inspirációit, nemcsak Darwintól. A siralmas végeredmény - a sok millió halott - valóban hasonlóvá teszi őket, de - fentebb írtak alapján - egészen más valamit értettek végzetes módon félre. A megkülönböztetésem jobbára erre vonatkozott. Amit Darwin ideológiáját illeti, valóban sok sötét folyamat kiinduló pontját jelenti.

      Törlés
    8. Én tanúsítom, hogy Hitler és Sztálin hasonló. Mindkettőnek volt bajusza... És nekem is van, úgyhogy rettegjen, akinek nem tiszta a lelkiismerete, akinek meg tiszta, az meg azért.

      Törlés
  18. Nem tartozik a témához, de végre felfedem nektek a provokatív fórumrombolókat:
    (csak mihez tartásképpen)

    Ki az a Troll?

    1) Trollnak nevezzük az internetes közösségben azokat a fórumrombolókat, akik sértő, kihívó hozzászólásokkal igyekeznek provokálni fórumozó társaikat, kommenteiket mintegy csaliként használva arra, hogy hálójukba áldozatokat szerezzenek. Jellemzően abban lelik örömüket, ha a közösség tagjai között viszályt szíthatnak, ha véget nem érő veszekedéseikhez partnert találnak. Ezen konfrontálódások vége az esetek többségében személyeskedésbe, sértegetésbe fullad.

    Többnyire hímnemű egyedekről beszélünk, melyeknek több altípusa is ismert, ám sok közös jellemzővel bírnak. Ezek szerint egy átlagos troll igyekszik a művelt, tájékozott, intelligens ember benyomását kelteni, a higgadt szkeptikus képét adja, aki nem rejtegeti valójában megfoghatatlan véleményét. Minden adandó alkalommal elméletinek tűnő vitát szít, ám ennek valódi célja nem más, mint a bomlasztás. Eszköztárában egyaránt szerepel az inzultálás és az inzultálás kierőszakolása, ilyenkor azonnal moderátorért kiált. Mestere a mások által használt szavak újrafelhasználásának, s azok más értelemmel való beburkolásának. Olykor butának tetteti magát, ám ezt is okkal teszi, hisz sokan bedőlnek ennek, s máris nyerő helyzetben van, hisz a troll valójában nem ostoba, bár él az a nézőpont is, miszerint a troll a legkorlátoltabb lények egyike. Többnyire olyan oldalakat vesz célba, ahol nem találkozik moderálással, s ahol szélsőséges indulatokat kiváltó témák is megjelennek - a szélsőséges indulatok generálását azonban többnyire ő váltja ki.

    Többnyire olyan témákhoz szól hozzá, amikkel szemben szkeptikus, s a véleményütköztetések során igyekszik vitapartnereit teljes idiótáknak feltüntetni. Bizarr játéka tökéletes színterének tekinti az internetet és annak minden interaktív felületét. Társait nem érző emberi lényeknek tekinti, hanem digitális absztrakcióknak, így a legkevésbé sem foglalkozik az általa okozott indulatokkal, fájdalmakkal, sérelmekkel sőt, minél nagyobbat ütnek fegyverei, annál sikeresebbnek érzi magát. Érzelmi húrokat az ő irányába is felesleges pengetni, sosem lesz lelkiismeret-furdalása, sosem tanúsít megbánást, sosem visszakozik, sosem bán meg semmit. Sokak szerint a trollok valójában végtelenül magányos, szociálisan sikertelen, kisebbségi komplexussal küzdő emberek, akik a világháló közösségi terein véghezvitt izmozással próbálják elhitetni magukkal, hogy hatalmuk van. (És ha a többi user belemegy a játékba, átmenetileg lesz is neki, hisz uralni kezdi mások gondolatait.)

    Tudnod kell, hogy trollal szemben sosem nyerhetsz, hisz mindig kitartóbb lesz, mint te. Egy trollal sosem közelednek egymáshoz az álláspontok, hisz ez legkevésbé sem célja. Egy troll hatását nem kerülheted el ha egyszer vitába szálltál vele, hisz mások is látták egyre kilátástalanabb küzdelmedet, ráadásul sérelmeidet más fórumokba is magaddal cipeled. A troll ennélfogva minden fórum, oldal, csetfelület számára a legkártékonyabb vírus, mivel könnyedén megfertőzhet és ellehetetleníthet olyan közösségeket, amelyek megjelenése előtt olajozottan és békésen működtek...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fentiek minden egyes szavaban Elveszett Keresore ismertem.

      Törlés
    2. Na látod, megint beláttál a színfalak mögé; ez a biblia tud valamit... :)

      Ja és persze tőled ezt bóknak veszem.

      Törlés

    3. Kedves Epison. Ezt a troll-t én kaptam meg valakitől (bevallom, már nem emlékszem ki volt, valószínűleg nem fontos), de kérdésemre mit is jelent, nem válaszolt. Ez viszont ritka teljes és kielégítő magyarázat volt, én köszönöm. Viszont jó pár alakra rá lehet itt ismerni a fenti definíció alapján. Kinek inge vegye magára, kinek nem meg ne vegye. Békesség

      Törlés
  19. Don't feed the troll!

    2) Millió értekezést olvashatunk a trollokról netszerte akár oldalak üzemeltetőitől, akár felhasználóktól, ám a megoldás egy lehet csupán: a troll teljes ignorálása a felhasználók részéről. Ez az úgynevezett don't feed the troll, azaz
    NE ETESD A TROLLT elve, így elvéve játékát.
    Ha minden fórumozó következetesen kitart e mellett, idővel a troll ideges lesz, egyre többet és egyre agresszívabban kommentel, szinte rimánkodva egy jó vitáért, ám idővel feladja, és új játszóteret keres. Sajnálatos módon mindig akad egy-egy újonnan beesett felhasználó, aki mit sem tud a hallgatólagos megegyezésről, így tovább is fenntartva az áldatlan állapotokat - ráadásul úgy, hogy mit sem tud az egészről.

    A moderátori munka is sokat segíthet, ám egy-egy elszánt troll esetében egy százszorosan elszánt, éjjel-nappal őrködő moderátor szükségeltetik, hisz ha törlésre adja a fejét, a vírus ezerszeres erővel támad. Előkerül a szólásszabadság, a diktátor-szöveg, a vagdalkozás, a fenyegetőzés, a feljelentés jövőbe helyezett képe. Ez pedig egy újabb nagyszerű játék az egyszeri trollnak. Oldala válogatja, hogy mikor lép közbe, hogy egyáltalán közbelép-e. Megfontolás tárgyát képezi ilyenkor az is, hogy több szemlélő perverz örömét leli a trollok bomlasztó tevékenységében, így az esetleges fellépés esetén ők is a szólásszabadság eszméjét kezdik fújni, s az oldal vagy fórum üzemeltetőinek reputációját csorbítják ennek közhírré tételével - többnyire az okokat nem említve.

    A szólásszabadság és az internet szabadságának kérdése pedig nehéz dió, ha valaki ezzel igyekszik védekezni. A szólásszabadság azt jelenti, hogy azt mondhatsz, amit akarsz, de nem feltétlenül jelenti azt, hogy ott mondhatod, ahol akarod. A szomszédodnak elmondhatod, hogy büdös a szemét, amit a kert végében tart az ablakod alatt, de nem boríthatod a nappalija közepébe. Minden oldalnak és fórumnak megvan a joga, hogy a másokat zavaró nem kívánatos személyeket távol tartsa az oldaltól, s ezt többnyire valamilyen formában jelzik is.

    A trollok elszaporodása sajnos mindenütt megfigyelhető, hisz az internet, ami kezdetekben egy önszabályozó rendszer volt, mára világméretű anonim világgá duzzadt, s annak kimondatlan szabályai a semmibe vesztek. Minél hígabb egy internetes közösség, annál nehezebben veti ki magából a trollokat, s annál több olyan felhasználó akad, aki a konstruktív, értelmes emberi kommunikáció érdekében önmagát és zavaró társait is önmérsékletre nevelné. Vannak, akik komolyan szorgalmazzák valamilyen erőskezű netes szabályozás létrehozását, mondván, a nagy szabadság önmaga és a közösség ellen fordul sokszor. Mások szócikket hoztak létre saját trolljaikról, viccesek pedig hogyan legyünk trollok útmutatót készítettek. Akárhogy is, a probléma jelen van, s eleddig még senki nem jött rá arra a gyógymódra, ami egyszer s mindenkorra megszüntetné a trollkodást.

    Forrás: http://www.charlottesweb.hu/index.php/cegunkrol/webhaszon-blog/130-ne-etesd-a-trollokat#axzz2T0qRV42y

    VálaszTörlés
  20. A produkciót már általános iskolában tanultuk, erőkarok. Ezen alapulnak a mérlegek. Az érdekes a kivitelezése volt, mert jól helyezte őket egymáson.

    VálaszTörlés
  21. Emberek, nyugalom. Ez a Csaba barát bérkommentelőnek tűnik, meglehet épp társadalmi munkában végzi. Ennyire nem lehet faék valaki manapság, ha már ennyi lényeget megmutatnak neki, és ezt a blogot olvassa. Egyszerűen ignorálni kell. Csak addig tudnak működni a magafajták, amíg részt veszünk a "játékaikban".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nektek mindenki bérkomentelő aki nem helyesel, az összes vallás és ezoterikus átver benneteket, kivétel nélkül, és ezért tud a hatalom is bármit megcsinálni veletek

      Törlés
    2. Hát ezzel elég jelentőset erősítettél a troll-verzión. (Nekem meg köztudottan az a "kedvencem".) Minek rángatsz ide mindenféle vallást, ezotériát meg háttérhatalmat? Arról volt szó, hogy szerinted a piramisokat rézvésőkkel, kötelekkel és csigákkal rittyentették össze. Mások szerint meg nem...

      Törlés
    3. Csaba barátom maradjunk annyiban, hogy valamilyen okból elképesztő hülyeségeket beszélsz, össze-visssza, olyan dolgokról, amikről szemmel láthatóan rendkívül felszínesek az ismereteid.
      Ráadásul ezeket megfellebbezhetetlen kinyilatkoztatásokként teszed, egy szerény "szerintem" pedig sokat javíthatna megítéléseden.
      Ez viszont:
      " és ezért tud a hatalom is bármit megcsinálni veletek"

      Olyan szándékosan hibás, alaptalan, (és rendkívül kártékony) kijelentés, amit csak egy egyszerű, buta troll tehet.
      Szerintem több energiát felesleges rád pazarolni.

      Törlés
    4. A legnagyobb ateisták a vallásos emberek között vannak.Állandóan ki akarják engesztelni azt az istent, amelyben ők sem hisznek. :)
      A mai modern emberek meg csak hiszik, hogy nem vallásosak, de mindennapi életüket mégis hitrendszerek és izmusok szerint élik.
      Csaba Barát,te melyikben is vagy benne jelen pillanatban ?

      Törlés
    5. Azt hiszem Heidegger mondta, hogy azért nem szereti a hívő-ateista vitát, mert a hívők nem tudják mit állítanak, az ateisták meg nem tudják mit tagadnak.

      Törlés
    6. sajnos be kell látnom hogy nem vagytok képesek megérteni alap dolgokat sem

      Törlés
    7. C.G.Jung híres pszichiáterhez így szólt egyszer az egyik betege: „Doktor úr, ma éjjel szublimáttal fertőtlenítettem az egész menny­boltot, és mégsem találtam meg az Istent.”
      Ezzel csak azt akarom üzenni neked, hogy benned is megvan az a hasznos törekvés, hogy kiirtsál minden irracionális dolgot azzal az értelmes kis agyaddal magadban és magad körül :)

      Törlés
    8. "sajnos be kell látnom hogy nem vagytok képesek megérteni alap dolgokat sem" - és még csodálkozol a troll vádon... :)

      Törlés
  22. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  23. @hulivuli,
    és ha már megtaláltad magadban Istent, még akkor is csak imádkozhatsz magadé, családé és a szeretteidért. Más nem tehetsz. De még akkor ott van a tested a szeretteid fizikai teste, imával és erős hittel nem fogod jól lakatni őket se magadat, ha ellopják alólad a földet és szétrabolják az országot és a világot.
    Nagyon sok vér folyt már Isten nevében, nagyon sok szenvedés van a jelen világban Isten és a haza nevében és még több lesz.
    Oda vagyunk dobva a Sátánnak és ő azt csinál velünk amit akar.
    Észre vetted hogy már egyre kevesebbet számítunk, ezért egyre kevesebb jut a javakból?
    Mit tesz az Istened hogy ez ne így legyen?


    Én már megtaláltam Istent, de egyáltalán nem is hasonlít a Te Istenre.

    Mire rájössz hogy az istened csak illúzió és csak a félelemre kell saját magad ellened, akkor én már tovább léptem, de Te még akkor is egy összetört, megroggyant, meggyötört kis emberke leszel, aki a szenvedésnek adta életét, hitt és megbékélt Istenben.
    Ez kapod a hitedért, míg egy nap rá nem ébredsz, hogy nem jól van ez így, mert nincs igazságtalan Isten.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. epsion! sajnos nem igazán értem mit akartál mondani...
      Én ehhez csak annyit fűznék hozzá. Ha majd megérted a polaritás törvényét, vagyis hogy az ellentétek foglya vagy (értsd: ellentétpárok mint kint-bent, én-te, jó-rossz), hogy az értelmeddel állandóan megkülönböztetsz, a valóságot apró darabjaira osztod, ellentétpárokban gondolkozol, akkor egyszercsak rájössz, hogy a meghasadt világod mögött ott van az EGYSÉG.

      "Jézus ezt mondta nekik: Amikor a kettőt eggyé teszitek és bensőt olyanná, mint a külsőt, a külsőt mint a bensőt, a fentit mint a lentit, s így a férfit mint a nőt egyetlen eggyé, hogy a férfi ne férfi és a nő ne nő legyen, amikor szemet szemért tesztek, kezet kézért, lábat lábért, akkor mentek majd be a királyságba."
      (apokrifek: Tamás Evangéliuma 22, )

      Törlés
    2. Jézus soha ilyet nem mondott,a Tamas evangéliuma pedig egy gnosztikus hamisitvany.

      Ria

      Törlés
  24. Látom már megint témánál vagyunk. Isten és sátán, pedig én meg sem szólaltam :-) Még egy Japán cirkuszmutatványtól is...

    VálaszTörlés
  25. Hulivuli ! Maradjunk annyiban, hogy nem biztos, hogy azt Jézus mondta. Ami biztos az az evangéliumokban van. Hogy ez neked nem tetszik meg nem passzol a világnézeteddel (főleg a keleti okkultistáéval)az nem a szöveget leírók, fordítok vagy a kanonizálók és egyéb őskeresztények baja, és legfőképp nem Jézus Krisztusé, hanem a tied. Szóval inkább a biztos, és bizonyított, hiteles forrást tanulmányozd, és majd csak utána az apokriffeket.
    "Mert lesz idő, mikor az egészséges tanítást nem viselik el, hanem saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük. Az igazságtól elfordítják a fülüket, de a mondákhoz odafordulnak." (2Tim 4:3-4) Jézus

    http://www.vargamakai.com/gi_hangker101.html

    VálaszTörlés
  26. Hahaha...
    Tamás evangéliumában az is ott van, hogy Jézus ígéretet tett Péternek, hogy vezetni fogja Mária Magdolnát, hogy „férfivé tegye, hogy ő is hozzátok, férfiakhoz hasonló, élő szellem legyen. Mert minden nő be fog lépni a mennyei királyságba, aki férfivé tette magát." Ezt szintén csak a polaritás törvénye, minden dolog egysége jézusi tanításának fényében lehet megérteni.
    Ajánlom C.G.Jung analitikus könyveit, hogy megértsd az emberi psziché dinamikáját, hogy mi is lakik az emberi lélekben !!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha minden dolog egységét a jézusi tanitas fényében lehet megérteni,akkor a Szentirast olvasd,ne pedig az okkultista C.G.Jung-ot.

      Ria

      Törlés
    2. C.G.Jung ? Távozz tőlem sántán ! Egy perverz okkultista volt.

      Törlés
    3. http://www.youtube.com/watch?v=qvzNfKvIG9s

      Törlés
  27. istent csak kitaláljátok, ez abból is látszik hogy kedvetekre párosítotok mindenféle jellemvonás a kitalált istenhez, a bennetek lévő ostobaság miatt hozzátok létre a képzeletbeli barátotokat mint például isten, jézus, allah stb.

    MINDIG CSALÓDNI FOGTOK, amíg ezeket a kitalált személyiségekben hisztek, mert amikor az élet elétek tesz valami szörnyűséget, mindig zavarban lesztek, mert azon fogtok csodálkozni hogy a képzeletbeli barátotok miért hagyja ezt

    akár mind a hétmilliárd embert meglehetne ölni kínszenvedések közt, akkor se bújna elő semmilyen isten, és semmilyen büntetést sem kapnál a 7 milliárd ember megöléséért

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :DDDD
      Az öntudatlan embernek alapból át kell mennie három csalódáson:
      1. Csalódik embertársaiban.2. Csalódik önmagában 3. Csalódik abban az istenképben, amit elképzelt magának. Ha ezek után elég őszinte önmagához, elindulhat a kissé fájdalmas önismeret útján, ami elvezeti az EGYSÉG-hez.
      Csaba barát: Neked még sok-sok csalódáson, esetleg életen kell átmenned, hogy el tudd engedni a hülyeségeidet, és azt az istenképet, amelyik nem is létezik, csak az értelmes kis agyadban :)

      Törlés
    2. ha nem szakadtok el az ostoba vallásoktól és mindenféle kitalált istenektől akkor végleg kifogtok pusztulni ugyanúgy ahogyan már sok faj kipusztult a földön

      Törlés
    3. Cs.B. Most vettem észre, hogy ezen a néven már egy Troll-lemez fut :DDD

      Törlés
    4. ma még nevetgélsz mint valami fogyatékos, holnap meg már szenvedsz és nem fogod érteni miért...

      Törlés
    5. Lásd dinoszauruszok!!! Kellett a hely nekünk. :))))

      Törlés
    6. Elég nemtörődöm Isten lenne az, aki szemet hunyna minden szörnyűség felett, ami itt történik a Földön. Ez a lény, aki minden vallástól, hitrendszertől stb. független, egyáltalán nem tekint félre és tesz úgy, mintha őt hidegen hagyná, ami itt történik. Azért történnek szörnyűségek világunkban, mert mi magunk összpontosítunk arra. Mi viselkedünk úgy, hogy mindezek megtörténnek. A negatív energiák további negativitásokat fognak okozni.

      Itt sem veszekedni kellene (tisztelet a kivételeknek), mert az csak újabbat szül. Nm értem mire jó az, ha egyfolytában bizonygatni akarjuk az állításunkat. Amit én mondtam azt sem kötelező elhinni, ugyanis nem áll jogomban, hogy kijelentsem ez és ez az igazság nekem higgyetek. Viszont nem mondtam volna a fentieket, ha nem lennék benne biztos, hogy így van.
      Csak figyeljétek meg a saját életeteket, figyeljétek hogyan bántok a másikkal és mit kaptok cserébe vissza. Aki másokat sérteget az életben, ugyanazt a sértegetést kapja vissza. Aki másokkal kedves, az ugyanazt kapja vissza. Ha valakinek nem tetszik, hogy mások bántják, akkor talán ideje lenne elgondolkodnia a viselkedésén és változtatni rajta, de azoknak is, akik rá kontráznak. Harmadjára pedig az a csoport van, aki mindenkihez egyformán kedvesen áll, de mégis sértegetik az elmondottak miatt. Ez akkor áll fenn, amikor valaki(k)nek nem tetszik, hogy vannak emberek, aki a spiritualitásban hisznek, vagyis a szerint élnek (próbálnak élni), és hisznek a hihetetlennek tűnő dolgokban is.
      Pl.: a piramisokat földönkívüliek építették kb. 13 000 évvel ezelőtt a levitáció (lebegtetés, a kőtömbök súlytalanítása) segítségével. Ráadásul nemcsak Egyiptomban vannak, hanem a Föld más pontjain is. Másrészt pedig nemcsak a felszíni világunkban van élet, hanem a Föld belsejében is, melyet Agarthának hívnak. Aki nem hiszi, olvassa el Verne Gyula Utazás a Föld középpontja felé c. művét, melyben a belső Földben élőkkel való találkozásról és az ott látottakról ír. Igaz, én még nem olvastam, de ha elmondanám honnan tudom az információt, úgysem hinné el senki. Talán páran igen.

      További szép napot!

      Üdv. Atlantis

      Törlés
    7. Azért csak meséld el légyszi ha nem titkos. Ha csak kicsit titkos mehet privátban is. :)

      Törlés
    8. Atlantis amit te használsz az mi? Írod, hogy csak feltételezel, de alatta már állítod, hogy a földönkívüliek építették a piramisokat.
      És mi az, hogy visszakapja mindenki amit adott? Hogyan lehet az, hogy egy milliomos-nak semmi baja sincsen, családbelieknek mindenkije él, semmi betegség. Hm? Szemétkedett, lopott egész életében és semmi baja. Miért nincs? Mert van bérelt helye egy meleg tengerparton messze északon.:D
      A karma visszaüt? Mi üt vissza, ha nem létezik? Ki a karma?
      Én tegnap senkivel sem voltam kedves, még is rendes fizetésemelést kaptam, itt volt az ideje:D
      A házunk téglából épült, betonalappal levitáció nélkül. Az Eiffel-torony vasból épült levitáció nélkül.
      Egy a vicces az egészben, hogy mi a fene bizonyítja, hogy a piramis, hogyan épült? Az biztos, hogy nem csóri egyiptomiak úsztatták a köveket.
      A piramisokat arra használták, hogy Istenükkel a Sátánnal kapcsolatba lépjenek alámerülve az éterbe, és onnan parancsolgathassanak a népeknek, ez megy ma is, csak a piramis már jelkép lett az egydollároson:D Ismerős?
      És milyen jogon nevezed te Istent nemtörődömnek? Mi jogon hívsz te emberi létedre az egy Teremtőt nemtörődömnek? Segíts inkább Rotschildnak megmenteni a jegesmedvéket az Északi-Sarkon, az nagyon hasznos dolog, vagy védd a fát és egyél hódot:D
      Na a kis arroganciámat félretéve, azt akartam csak ezzel mondani, hogy semmire sincs bizonyíték, amit te állítasz.
      A másik dolog, az egyiptomi mitológiában miért van minden istenféle lénynek kígyós botja tetején egy napocskával?
      Járjatok utána, hogy Afrikában hány törzs van, akik egyfajta kígyóistennek áldoznak még a mai napig.
      Mesét én is tudok mondani, ahogyan ezt Verne Gyula kitalálta, de ennyi futotta tőle. Nagyon szép könyv, olvastam is, izgalmas, kalandos. Jó író volt, de ennyi. A belső földes hülyeségnek Atlantis kérlek járj utána, és megtudod, hogy az a tiszt aki oda bejutott, milyen CSOPORTNAK volt a tagja?:D
      Na elmondom én, Agartha egy hely a Belső Földben állítólag, amit egy ezredes talált meg(már nem tudom a nevét) de FREEMASONOS volt a srác:D Ennyi asszem elég is, itt egy kis csemege aki elolvassa és elhiszi, az nemnormális, magamra esküszöm...
      http://sirius-plejad.blogspot.hu/2013/04/agartha-belso-fold-az-ott-elok.html

      Törlés
    9. "Én tegnap senkivel sem voltam kedves, még is rendes fizetésemelést kaptam, itt volt az ideje"

      Nekem az a tapasztalatom, hogy a rendszerbe bejuttatott pozitív vagy negatív energiák nem azonnal "ütnek" vissza, és nem feltétlenül attól, akinek adtad.

      Törlés
    10. De Mazsola, igen visszaüt valami, de az nem a karma. Ami visszaüt az az Isteni gondviselés. Akit szeret az(aki Istent szereti) Isten, azt a Földön teszi próbára.
      Ha értelmezed a szanszárát, pont a legijesztőbb vallások közé tartozik.
      A körforgásból ki kell szabadulni aszerint, de akkor a Földet egy gonosz erő teremtette.
      Mi értelme lenne ennek? Semmi. Miért akarja itt sok ember ezt elhitetni?
      Látta valaki, hogy reinkarnálódott volna egy barátja? Persze vannak olyan tréfák, hogy visszaviszik az ember (okkult pszichológiával) elmetannal, elmehipnózissal, modernkori-sámánizmussal a múlt életeibe, de ott borul a bili, hogy Mo-n, Pécsen voltam egyszer egy olyan apró 30 emberes előadáson, épp erről volt szó, hogy egy ember 2* visszavittek 1600 körülre és teljesen 2 másik életet írt le. Higgyétek el, a modernkori pszichológia veszélyes.

      Törlés
    11. "igen visszaüt valami, de az nem a karma. Ami visszaüt az az Isteni gondviselés." - de jó neked hogy jelen voltál, amikor ezt a teremtő kitalálta hogyan legyen. Végre első kézből jövő infó.

      "A körforgásból ki kell szabadulni aszerint, de akkor a Földet egy gonosz erő teremtette. " - ez meg honnan? o.o

      "Látta valaki, hogy reinkarnálódott volna egy barátja?" - ...

      "a modernkori pszichológia veszélyes. " - mint minden más, ami megkérdőjelezi a hited.

      Schwaben, te egy gép vagy. :) Hányszor erőlteted még ide ezeket a buta kliséket és öntörvényű megállapításokat. Ilyen világban élve, nem csodálom hogy a bibliában értelmet látsz. :)

      Törlés
    12. "Mi értelme lenne ennek?"

      A fejlődés.

      Törlés
  28. az a baj hogy teljesen elvagytok szállva magatoktól, szörnyen egoisták vagytok, emiatt nem vagytok képesek felfogni és elfogadni hogy semmivel sem vagytok többek a természet számára mint egy darab kő vagy mint egy pici bogár vagy mint egy atom, az életetek és a halálotok teljesen érdektelen a mindenség számára

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Ember, amit szeretsz, azzá lesz változásod,
      Istenné, ha hiszed, s földdé, ha azt imádod."
      (Angelus Silesius)
      Tudom, hogy közhely, de ide illik.

      Törlés
    2. Na, alakul ez... piramisoktól a kollektív lesajnálásig - néhány kecses lépéssel. :)

      "semmivel sem vagytok többek a természet számára mint egy darab kő vagy mint egy pici bogár vagy mint egy atom" - ezzel még néhányan egyet is tudnánk érteni, csak az a kár hogy magadat kihagytad. :)

      Törlés
    3. én csak kedvesen megosztottam veletek egy más fajta nézőpontot, pozitív szándéktól vezérelve, hogy jobb legyen a világ mindenki számára

      az ellenállásotokat megértem, mert amit én mondok azt kb. sehol sem fogják elmondani nektek, egyszerűen nem vagytok hozzá szokva az igazsághoz, sajnos mindenhol hazudtak nektek és a jövőben is kb. mindenhol hazudni fognak nektek

      Törlés
    4. Csaba Barát! Érdemes lenne Ken Wilber integrálszemléletét tanulmányozni, mert ő képes egységben látni a különböző létszemléleteket a materializmustól az advaita védantáig. Nála mindennek meg van a maga helye és jelentősége.

      Törlés
    5. "én csak kedvesen megosztottam veletek egy más fajta nézőpontot"
      ^
      [
      [
      [
      ˇ

      " teljesen elvagytok szállva magatoktól, szörnyen egoisták vagytok"
      "nevetgélsz mint valami fogyatékos"
      "valamilyen irányzat áldozata leszel, például megpróbálsz fény evő lenni vagy túlzott vegetáriánus ami miatt tönkre megy a májad vagy egyéb szerved, vagy tönkre mennek a kapcsolataid mert démont látsz majd bennük vagy valami hasonló hülyeség, az ilyen emberek a pénz ügyekkel is sokszor nagyon rosszul bánnak, a bankok vagy az emberek nagyon könnyen becsapják őket, akár milliókat is könnyen kicsalnak tőlük, öreg korodban pedig nagyon könnyen a cigányok vagy a jól öltözött ügynökök áldozata leszel"

      Törlés
    6. Köszönöm ! Őt még nem ismertem. Nagyon jó, pont idepasszoló gondolatai vannak. :)

      "A tanútudatosság állapota egy bizonyos érzéssel jár - a szabadság, az eloldódás, a határtalanság érzésével.
      Más szóval a valós világ nem kettőződik meg — egyik kinn, másik benn; ugyanis a „kettősség" ezt jelenti. Egyszerre, közvetlen módon kapod meg a valós világot — egyetlen érzés, Egy Íz, de abban az Egy Ízben benne van minden.
      Ha ily módon teljesen a jelen pillanat tapasztalatának engeded át magad, a különálló énérzés lassan eltűnik; egy pillanatra megállsz és kilépsz az életből; nem egy bizonyos tapasztalatot élsz át, hanem te magad vagy a tapasztalatok összessége; nem „bentről" tekintesz „kifelé" — a benn és a kinn eggyé válik, többé nem a „benn" foglya vagy. És egyszer csak a test-elmén kívül találod magad. A test-elme mintegy lehullik rólad."

      Törlés
    7. a gonosz oldal precíz kedvességgel csalogat benneteket, hízelgő, nyálas modorral, ha keményebben szólok hozzátok akkor abból láthatjátok hogy nem a gonosz oldalon állok

      Törlés
  29. Ez annyira ámulatos? Ez kb. annyira ámulatos mint én amikor a laborban vegyítek anyagokat és elváltozik a színe... A fizikát kihasználva tökéletes egyensúlyt hoz létre. Nem kell ehhez kínainak lenni:D
    A pillangó hatásról csak annyit, hogy fizikailag lehetetlen. A régi sámánok pl. el tudták állítani a vihart, vagy esőt tudtak fakasztani, kis szerencsével össze is jött. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a sámán bácsi vizsgálta a természetet, az eget és pontosan tudta, mikor jön az eső vagy egy vihar. Kiszámolta és hát... megkapta a sámáni-szellembeszélő rangot. Avagy kábult-bódult állapotban (bedrogozva) kapcsolatba lépett bizonyos szellemlényekkel az éterből. Könnyű ám a nagyközönséget beetetni mindennemű csodával, mint tette ezt Nimród ősapátok. A huncut kis Nimród kitalálta, hogy az Oroborus mikor járkál a Föld közelében, tette mindezt egy napfogyatkozással, amikor a kígyóisten elnyeli a napot. Ugyanezt a módszert művelik jelenleg is, elég szépen, csak már egy-két modern gépezettel. Az egyszerű ember ezeket csodának mondja.
    Csaba Baráttal én sem értek egyet, mert a Föld szolgál minket és nem fordítva.
    viator Istennné hogyan lehet változni, sajnos még ez csak egy embernek sikerült a Földi léte során, az elsőnek de egyben az utolsónak is.
    Carl Gustav Jung-ról pedig annyit, hogy pszichológiát végzett, ami annyit jelent, hogy pontosan tudta az embereket manipulálni, elég ügyesen a spirituális töltekezéssel.
    Elveszett Kereső még mindig jogos a kérdésem, az, hogy miben hiszel, kérlek írd le!?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Elveszett Kereső még mindig jogos a kérdésem, az, hogy miben hiszel, kérlek írd le!? "

      Benne van a nevében: keres.
      A legjobb amit tehet az ember. És nem állásra, vagy pénzre gondoltam! :)

      Törlés
    2. Helyes, hogy keres, de kérdés hogy megtalálja-e?
      A pénz az tárgytalan számomra, sokkal fontosabbak a pozitív tulajdonságok.
      De valamiben hisz, hiszen valahonnan ő is merít.
      Persze való életben, hogy mit csinál az az ő dolga, itt az interneten teljesen ismeretlen mindenki mindenkinek, bármit lehet mondani.
      2 féle verzió van ma: 1.Engem röhögnek ki a vallásom miatt, 2. Az elveszett keresőket, röhögik ki a feltételezéseivel. Szóval 1 nagy bárkában evezünk, de 2 különfajta csónakban ülünk.

      Törlés
    3. Annak útjában, hogy Istenről víziód lehessen, a végső korlát Istenről alkotott koncepciód !
      Elveszett kereső őszintén keres, és találni is fog.
      Te már megtaláltad ? A kérdés - azzal,hogy olvastál róla néhány oldalt egy szent könyvben, ezt is jelenti , vagy csak kisajátította a vallásod ? Az, hogy tudsz róla dolgokat, az még közel sem jelenti, hogy birtoklod is.
      Alapalázat, ha Istenről beszélsz, tudd, hogy megismerhetetlen ! Ahogy a vízcsepp sem tudja befogadni az óceánt, csak akkor ha eltűnik benne, úgy te is, csak akkor találod meg, ha az a bizonyos korlát is lehull !
      Aki ismeri, nem beszél róla (mert elmondhatatlan), aki nem ismeri, nemcsak beszél, de könyveket is ír róla. Ezért van ma az, amiről Hamvas Béla is ír, hogy teljesen devalválódott, a beszédünk, üresek lettek szavaink, asszonybeszéd, pletyka lett, hiányzik belőle a szellem, a logosz.

      Törlés
    4. Hát ha már ilyen központi kérdés lett, hogy mit hiszek... :)

      Muszáj lesz némi filozofálásba belefolyni. Először is tisztázni kéne, mi az hogy "hinni". Enélkül nehéz lenne értelmes választ adni. Mert minimum kétféle értelmezés van. Az egyik, hogy evilági bizonyítékok csak közvetetten állnak rendelkezésre, de az azokból levont (téves vagy helyes) következtetést sziklaszilárd valóságként kezeljük. Tehát például mondjuk nem volt valaki jelen a teremtésnél és nézte végig, de a történetét valóságként elfogadja. A teremtett világban körülnézve pedig talál sok közvetetten ráutaló jelet, hogy valóban úgy történt, ahogy ő hiszi. Én ilyen értelmezésben nem hiszek semmiben.

      Másodikként van az a "hinni", ahol én úgy értelmezem a hitet, hogy a rendelkezésre álló közvetett bizonyítékok/eshetősége/sejtések alapján kialakítok magamnak egy legvalószínűbb verziót, de mindig felülvizsgálom. Mert hát nem káptalan az ember feje. :) Nos, amikre te vagy kíváncsi az ebbe a kategóriába esik.

      Az a lényeg ebben, hogy igyekszem csak a hazugságot keresni és behatárolni, mert az igazságot nem lehet. Szerintem az végtelen, csak a hazugság véges. Mint kis szemétdarabok az óceán felszínén. Intellektuális megközelítéssel ennél többre nem érdemes vágyni. Az igazság megismerésére teljességgel szerintem csak a lélek alkalmas. Na most hogy hogyan jutsz el "felhasználói" szintre a lélek kapcsán, hogyan haladod meg az elme - sokszor tragikus - játékait, hogyan fokozod vissza a lélek eszközévé ahelyett, hogy téves önkép (egó) által szenvedést okozna neked és másoknak... ezt még nem tudom. :) De azt HISZEM, hogy tudom. :) Vagyis találóbb lenne azt mondani, hogy sejtem. De bármikor bármiben tévedhetek. Akiktől igyekszem tanulni: Tolle, Gangaji, Sudevi, Teal Scott, Bakos Attila, Grandpierre Attila és még sokan mások... és mielőtt még lecsapnál a várva-várt zsákmányra, gyorsan megjegyzem, hogy ezer kétségem és kérdésem van az ő tanításaikkal kapcsolatban is. A kereszténységhez képest annyival állnak jobban, hogy nekik még nem sikerült olyan egyértelmű lebőgéssel előállni, ami alapján hazugságnak gondolnám amit mondanak. És lelkileg is sokkal jobban "együtt rezgek" (ezt szeretni fogod :P) velük. Intuíció alapján azt mondom, hogy igazat mondanak. De az intuíció többnyire csak szépen felöltöztetett önámítás. :) Szóval csak lassan a testtel. Csak éljem túl, amíg rájövök. :)

      Törlés
    5. "Helyes, hogy keres, de kérdés hogy megtalálja-e? "

      Az ember tud örülni részeredményeknek is. :)
      A végső célt (választ) csak akkor találod meg, ha feloldódsz Benne, de akkor Te, a teremtmény megszűnsz létezni.

      Törlés
    6. Őáltala, Ővele és Őbenne:D
      Őáltala lettünk, Ővele kell tartanunk és Őbenne vagyunk.
      Alias: Istentől(Jézustól,Logosztól,SZTH) lettünk, Vele tartunk az úton, Benne vagyunk. Azt hiszem ennyi elég kell, hogy legyen.
      A végső cél a halál. De csak az hal meg, aki feloldódik benne...
      Én nem oldódok fel, én részévé akarok válni.
      Míg a halál el nem választ. De mivel a halál le lett győzve, aki elfogadja Jézust az Vele tarthat és Őbenne lehet ezen Földi 1x-ri próba után.

      Törlés
    7. Köszönjük Schwaben ! A hittanos leckét jól bemagoltad, *5-ös ! :)

      Törlés
    8. Szívesen hulivuli, én ingyen adom, hogy egy kicsit boldogabbak legyetek, de ha ez nem elégít ki titeket, akkor ott már bajok vannak.

      Törlés
    9. Sok értelme volt ezt leíratnod velem... :S

      Törlés
    10. Igen, sok értelme volt, hasznos és nagyon jó !!!

      Törlés
  30. Attila Sipos hozzászólásához csatlakoznék. nem kéne ennyire komolyan venni néhány felelőtlen CsabaBarát-féle "ki fogtok pusztulni" fenyegetőzést, mert ő és társulata kevés ahhoz , hogy fenyegetőzéseit valóra válthassa.
    Azaz csak csacsognak, mint pláza cicák.

    Másrészt a szégyen is emberi érzés, mint ahogy a szerénység is. Nemde?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez nem fenyegetőzés, egyszerűen a főnökséget nem fogja érdekelni a vallásos emberek élete, nem fogják megmenteni az életüket ha hatalmas katasztrófa jön

      Törlés
    2. Márpedig az jön! Vallás-söprő tsunami.

      Törlés
    3. Ebben egyetértünk, vallástisztogatás lesz, amiből 1 lesz a legvégén.

      Törlés
  31. Ha ragaszkodsz hozzá! De azért egyet elárulok nektek: élnek itt még mások is rajtad kívül, és van köztük olyan aki nem ezt akarja.
    De a "sátán azt tesz velünk amit akar" - hát az elég beteges kijelentés, meg a "ki fogtok pusztulni" szintén beteges.

    VálaszTörlés