2012. május 31., csütörtök

Összefognak a Rothschildok a Rockefellerekkel (hivatalosan is)



Egy teljesen hivatalos hír:
Napi Gazdaság / Portfolio
Stratégiai partnerségre lépnek a Rothschildok a Rockefellerekkel, a családfők által két éve megbeszélt szövetséget ezúttal hivatalosan is megerősítették.


A Rothschild család érdekeltségi körébe tartozó RIT Capital Partners 37 százalékos részesedést vásárolt a Rockefeller vagyonkezelőben, amivel régi terve teljesül, s megveti lábát a tengerentúlon is. Az együttműködés alapjairól még két éve egyezett meg a 96 éves David Rockefeller és a 76 éves Jacob Rothschild, ám a részletek kidolgozásával csak mostanra végeztek.
A RIT az egyharmadnál valamivel nagyobb tulajdonrészt − melynek vételárát 100 millió font alá teszik − a Société Générale private banking részlegétől vásárolta meg − írja a Financial Times.

A Rockefeller Financial Services az olajmágnás család családi vagyonkezelőjéből alakult ki, mára több mint 34 milliárd dollárt kezel, míg a RIT globálisan 1,9 milliárd fontot. Az együttműködés keretében a két vagyonkezelő közös alapokat is kezel majd, közös akvizícókat hajt végre, és egymás igazgatóságába is delegálnak majd embereket.
Jacob Rothschild mellett a család más tagjai is rendelkeznek pénzügyi érdekeltségekkel, Baron David de Rothschild például a brit befektetési bank, a Rothschild Group elnöke, amely a család francia érdekeltségeivel is együttműködik. Lord Rothschild pedig márciusban a francia-svájci Edmond de Rothschild privát bankkal kötött együttműködést.

36 megjegyzés:

  1. Na ennyit Drábikról meg Tőkésről akik szerint Rotschildék meg Rockefellerék ellenségek :DDD

    VálaszTörlés
  2. olyan sosincs hogy 2 vezető hatalom ellenségek, esetleg azt a képet mutatják magukról, de igazából szövetségesek. főleg ha ez a bankárhatalmakról szól, akik mint tudjuk egy tőről fakadnak. olyanok mint a testvérek. néha civakodnak, de egy a szülőjük. és ha a szüleiktől kapnak parancsot egyformán teljesítik és összefognak ha kell. az emberek gondolkodását meg kellett osztani, így látszólagos ellentéteket generáltak. úgy látszik eddig bírták. Ez már ki tudja hanyadik lépés volt,de már nagyban tervezik hogy összeolvasztanak mindent és kiépítik az NWO-t. egyre látványosabban...

    VálaszTörlés
  3. hogy tud ez a vén faszkalap 96 évet élni...gondolom nem a McD kajákat zabálja és a kólát issza és nem az állami egészségügy tartja karban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó a genetikájuk! Akárcsak Soros Gyuri'bának, az angol királynőnek, néhai Habsburg Ottónak stb.

      Törlés
  4. Találtam az illuminátusok részéről egy elég érdekes nyilatkozatot.
    talán ebből lehet megérteni,azt hogy a forrás, miért szeretné a változásokat erkölcsösen végigvinni. Az ö tudtával és a mi bele eggyezésünkkel folyik a játék.
    Ne csak az angolul tudóké legyen az információ...
    http://canadahun.com/forum/showthread.php?31160-Besz%E9lget%E9s-RejtettK%E9zzel-aki-saj%E1t-bevall%E1sa-szerint-az-Illumin%E1tusok-tagja&s=46c7152cea4dcfc54397ca1542027f86
    elkezdték lefordítani, itt:
    http://parbeszed.blogol.hu/read/?perm=3375329
    De abba maradt.
    Az eredeti szöveg itt található:
    Dialogue with "Hidden Hand", Self-Proclaimed Illuminati Insider
    http://www.illuminati-news.com/00363.html
    by Wes Penre, Illuminati News, Dec 27, 2008

    VálaszTörlés
  5. Másik cikkhez már linkeltem a full fordítást. Googleban is meg lehet találni de azért belinkelem még egyszer.

    1. rész https://www.facebook.com/note.php?note_id=326940207329499

    2. rész https://www.facebook.com/note.php?note_id=336245953065591

    3. rész https://www.facebook.com/note.php?note_id=341079092582277

    4. rész https://www.facebook.com/note.php?note_id=351083288248524

    VálaszTörlés
  6. Utolsó kettőnek: Laza hoax a dolog, semmi valóságalapja nincs. Egy bennfentes iluska - nem tudom ezt ki találta ki, de tetszik - sem fog leállni a pondrókkal, hogy elbeszélgessen velük a világ dolgairól, kiszivárogtatni pedig végképp nem fog így, erre megvannak a megfelelő csatornák.

    Én drukkolok Rockynak és Szmörének, nagyon jó hír, hogy most már nyíltan is együtt cselekednek az Ügy érdekében. Tessék már egy kicsit jobban felgyorsítani a folyamatokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Illuminati miért viselkedsz úgy mintha mindent tudnál az Illuminatusokról? Azt hiszed ha kivetíted az elképzeléseidet a szervezetre akkor valóban olyan is amilyennek elképzeled? Nem mindegy, hogy tudod, hogy a fenti irományok amiket belinkeltem nem igazak vagy csak azt hiszed, hogy nem igazak mer nem férnek meg a te saját kialakított téveszméiddel az Illuminatusokról...Egyébként is ha ismernéd, a hatalmi piramist akkor nem a Rotschildoknak szurkolnál(egy jezsuita csicskának) hanem a jezsuitáknak...
      Magadévá tetted ezt az eugenista eszmét, de úgy látom valójában fogalmad sincs a dolgokról. Nem biztos, hogy a nagykutyák olyanok amilyennek te elképzeled őket...

      Törlés
    2. egy szánalmas zsidókölyök ez akit talán fizetnek is hogy szítsa a feszkót...hagyjuk békében játszani saját magával nem kell rá reagálni.

      Törlés
    3. Mint egy gyerek, a felnőttek között.!

      Törlés
    4. johnyd-1: Mondtam én olyat, hogy mindent tudok erről a társaságról? Én csupán egy lelkes amatőr vagyok, aki nem mellesleg szurkol nekik azért, hogy a tervüket mielőbb véghezvigyék. Én semmiféle elképzelést nem vetítek ki sehová - ezt ti művelitek az egész világgal -, van annyi ismeretanyagom, hogy elég magabiztosan kijelentsek dolgokat - persze mindig benne van azért a tévedés esélye. Minden esetre az eszmeiségüket alaposan ismerve ki merem jelenteni, hogy egy magas rangú megvilágosodott sem fog pondrókkal beszélgetni, és ebből kifolyólag ez a belinkelt anyag durván kamu. De ti vegyetek minden baromságot készpénznek és totál hitelesnek minden fenntartás nélkül, az biztosan roppant logikus és értelmes dolog.

      Holnap én is kiteszek a FB-re valami hasonló anyagot álnéven, aztán azon is csámcsoghattok, hogy húha, újabb háttérhatalmi cucc! Ugyan már...

      Még valami: Ha te az eddigi hozzászólásaimból azt vetted ki, hogy én kizárólag egy dinasztiának szurkolok, akkor bocs, de a baj a te készülékedben van. Én az egész, NWO-t pártoló és támogató mozgalomnak szurkolok, csak ugye most ebben a hírben ez a két család lett megnevezve. Remélem, eléggé érthetően írtam le mindent.

      És miből látod, hogy fogalmam nincs az egészről, mondd már meg... Azért, mert ezt akarod belelátni? Nagyon is sok fogalmam van erről a témáról, ha tetszik neked, ha nem.

      Sblog: Á, megint ez a vicces zsidózás... Meg hogy fizetnek nekem azért, hogy hozzászóljak mindenféle primitív, az életben vesztes és jelentéktelen félbolondhoz... Ez az én saját lököttségem csak, nem hinném, hogy ezért bárki fizetne, bár nem lenne rossz.

      Haloin: Rendkívül értelmes, összetett, sok tartalmat magában foglaló mondat volt, vittél mindent...

      Y: Én a nagycsoportban magam mögött hagytam a gyenge szóvicceket, mert észrevettem, hogy 6 éves kor felett már senki nem nevet rajtuk.

      Törlés
    5. ugyanmáár?! A jókedvedet sose veszítsd el! Bár komoly, húsbavágó témákról "vitatkozunk", de ha már nevetni sem tudunk, mit ér az egész?
      Szerintem meg igenis poén!:)
      Amúgy is, mit vársz? Idejössz egy ilyen oldalra, az ellenoldalt favorizálni, a minimum, hogy kapsz egy kis cinket.
      És örülök, hogy jártál nagycsoportba, és nem az illumik egyik laboratóriumában nevelkedtél! Tehát ember vagy! Akkor még nincs veszve semmi. ;)

      Törlés
    6. A jókedvem az sértetlen, ebben nincs hiba, csupán azt hittem, hogy értelmes módon tudok itt polemizálni néhány anti-NWO-s arccal erről az Új Világrend dologról és hogy miért fújnak rá ennyire. Erre belevittek egy teológiai-hardcore ezoterikus marhaságba, ami engem egyáltalán nem érdekel. Technokrata vagyok, csak a logikában és tervezésben hiszek, illetve abban, hogy a mostani emberszerűségben ott lapul egy jóval nemesebb, tényleg emberi faj, amit megfelelő körülmények mellett, megfelelő módszerekkel, a szemetet kidobálva elő lehet hívni.

      Erre fel érdemi beszélgetés helyett tényleg jöttek az általad említett cinkelések, anyázások, amik viszont nem az én színvonalam Ezért, mondhatni csalódtam, mivel egyelőre nem találtam meg az anti-NWO táborában az általam felkutatni kívánt intellektuális, értelmiségi holdudvart. Csupán ezért vagyok elkeseredve némileg. De rossz kedvem nincs. Ja, és az is kezd egyértelművé válni, hogy valóban igaz az, hogy ebben a táborban azért keményen képviselteti magát az elszállt ezotéria és a szektás vallásosság mellett a kőkemény antiszemitizmus, rasszizmus. Ami szerintem meglehetősen problémás.

      A nagycsoport köszönöm, megvolt, az illuminátus létem nem olyan régi, én is csak nem olyan régen "kapcsoltam" és világosodtam meg valamilyen szinten. De a nagymesterektől persze még nagyon messze vagyok sajnos.

      Abban az értelemben ahogy gondolod, én már elvesztem, mert felülemelkedem mindazon, ami szerinted valakit emberré tesz. Nem tagadom, hogy nagyrészt gyűlölöm az embereket, mihaszna, jelentéktelen, ennek ellenére ritka önző, alja alakokból áll az emberiség döntő hányada, ezeket én nem tekintem többe, mint az utcán heverő, eltaposott cigicsikket. Ezért is vagyok az NWO híve.

      Na, még mindig úgy érzed, hogy nincs veszve semmi? :)

      Törlés
    7. Én rosszabbra számítottam.!
      Egyébként meg a nagy mesterek rendesen benne voltak, vannak az okkult tudományokba, a nélkül nem is érhettek volna el ilyen eredményt.!

      Törlés
    8. Ritka kopár nézeteid vannak.!

      Törlés
    9. Még nem is ismered a nézeteimet a maguk teljességében. Aláírom, hogy így, felületesen megemlítve az érzésvilágot kopárnak tűnnek, de rengeteg megfigyelés, az emberi természet tanulmányozása van ezek mögött. Majd egyszer a blogomon szánok erre néhány bekezdést "Hogyan és miért lettem Megvilágosodott" címmel, abból talán jobban érthetővé válik a dolog.

      A nagymesterek okkultizmusa hidegen hagy, minden, nem evilági dolog, hit, vallás messze áll tőlem. Nem kell nekem mindenben egyetértenem velük és követnem Őket... Nekem bőven elég, ha max 500 millió szerencséssel megalapozzák az Új és Végső Világrendet és nekiállnak fajunk nemesebbé tételéhez.

      Törlés
    10. A megvilágosodás, /bár nekem az mást jelent/ az csak az első lépés, azt javaslom lépj tovább a meg kezdett úton amíg a mindent vivő ember gyűlöleted, meg nem szűnik vagy át nemalakul megértésé.!
      Vagy más pozitívabb nézetté, a gyűlöleted nem fog meg szűnni akkor sem ha 100 ezren maradtok se.!
      Mert véleményem szerint az ember gyűlölettel a lelkében nem élhet teljes életet, s előbb utóbb önmaga ellen fordul.!

      Törlés
    11. Én meg komolyan kíváncsi voltam véleményedre, érveidre. Hátha bővíthetem ismereteim, világképem.

      Tényleg csak 2 gondolat:
      1. Fogalmad sincs mi az az ezoterika.
      2. Illuminati és hasonszőrű szervezetek fő "mozgatórugója" az okkultizmus, az ősi vallások, rituálék, szimbólumok gyakorlása, használata. Bármilyen marhaságnak is tűnik a mai ember számára, azon gondolkozz el, ha van kedved, miért van az, hogy minél mélyebbre mész a nyúl üregébe, annál sötétebb dolgokat találhatsz. Pedig ők megtehetnék, hogy nem gyereskednek. Mire ez a teátralitás? Hisz hatalmuk óriási, senkitől nem függnek, senkinek nem tartoznak elszámolással...vagy mégis?

      Ja, és mitől jobb, ha valaki embergyűlölő, mintha rasszista? Mi a különbség???
      Megsúgom: semmi. Gyűlölet mindkettő. Az előjel számít, a színe mellékes.

      Törlés
  7. Nocsak mit találtam. Tudom nem kapcsolódik ehhez a cikkhez, szinte a semmiből előz be ez a sci-fi, amiben a reklámokon és termékeken át irányítanak minket. És nem is ilyen egyszerű az egész, mert falhoz kapcsolt furcsa lények is vannak benne. Azért vannak, hogy eltitkolják az igazi valóságot előlünk. Elég beteg egy trailer, de érdemes megnézni...

    http://movies.yahoo.com/movie/branded-2012/trailers/branded-theatrical-trailer-29507232.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Aranyos"... És érdekes, hogy nem hallottam róla előtte semelyik filmes oldalon sem.

      Bár nem ide tartozik, de ha már itt tartunk egy másik érdekes klipp:
      http://www.fubiz.net/2012/05/31/m83-reunion/

      Törlés
    2. NA, EZ JÓ KIS FELFEDEZÉS RÉSZEDRŐL johnyd-1 !
      EZ NAGYON ÚGY FEST, HOGY A LOPOTT IDŐ NYOMÁN EGY ISMÉTELTEN ÜZENET JELLEGŰ FILM LESZ, VÁROM IS !

      Törlés
  8. Üdv, Barátaim!
    Bocsátassék meg nekem, hogy ezt a hozzászólást ide írom, jóllehet az előző témához írt beszélgetéshez szántam. Ide írom, mert nem akarom tovább folytatni azt a vitát, viszont a konklúziót levontam, és szeretném megosztani veletek a gondolataimat ezzel kapcsolatban. Sok hozzászólást olvastam több részletben, ha ismételnék valakit nem szándékos.
    Ha megengeditek, a mondanivalóból kifolyólag különválasztom a feleket. Elsőnek azokhoz szólnék, akiknek nagyrészét ismerem a blogról hozzászólásaik alapján.
    Mind az igazságot keressük. Mindünket egy cél vezérel, a magunk módján szebbé és élhetőbbé tenni a világot. Ez viszont véleményem szerint csak akkor sikerülhet, ha képesek vagyunk elengedni a negatívat, és a nemesebb, magasabb szférák felé fordulunk, bármekkora is a kísértés. Ne adjátok át magatokat az alantas indulatoknak, aggressziónak! Ne engedjétek, hogy a mélybe húzzanak saját gyengeségeitek! Így csak azzá váltok, ami ellen "felesküdtetek". Minnél jobban harcoltok ellene, annál jobban tápláljátok az eszmét! Illuminati barátunk szavai csak ekkor nyernek általatok igazán érvényt. Ugyanúgy ezen szavak igazsága és léte is attól függ, hogy hisztek-e benne. Nem létező dolog miatt nem háborgunk! Amint harcba száltok ellene, azonnal életre hívjátok, és a ti saját erőtökből tápláljátok azt. Mindenféle minősítés nélkül egyfajta példaként írom le az idézetet, miszerint "Ne süllyedj le a szintjére, mert úgyis legyőz a rutinjával!" (nem biztos, hogy pontos a megfogalmazás) Azt hiszem, ha higgadt fejjel visszaolvassa mindenki a hozzászólásokat, nagyon preciz tükörképet kaphat arról, hol is tart a bölcsességhez vezető lépcső útján!
    Végezetül pedig Illuminati-hoz intéznék egy-két szót. Nem tudom, tudatosan játszottál-e, nem tudom egyáltalán volt-e célod ezzel, mindenesetre a magam nevében köszönöm a "munkád"! Mindenkinek megvan a világban a szerepe, és véletlenek nincsenek. Sokáig gondolkoztam mit is reagáljak a hozzászólásaidra, míg megérettek bennem az itt dióhéjban leírt gondolatok. Most értettem meg csak igazán, hogyan is tisztítsam ki magamból, amire nincs szükségem az utam során, úgyérzem kiálltam a próbát, és alig várom a következőt :). "Válaszd el a tüzet a földtől, a finomat a durvától, lágyan, nagy ügyességgel." Üdv, Pacal

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek, igaza van Pacal-nak !
      Szerintem is szükség van az ilyen Dr.House tipusú "megmondóemberekre", mint Illuminati.
      Mivel kizökkent a megszokott kerékvágásból és rávilágít a gyengeségeinkre.
      Bár sokan nehezen viselik amikor szembesülnek ezekkel a dolgokkal, de mindenképp épülésünkre szolgál.
      Szerintem.
      Bennem csak erősítette az ellenállás szellemét !

      Annó volt a munkahelyemen egy ilyesmi kollégám, aki mindenkinek megmondta, hogy szerinte mi nem jó az adott illetőn, könyörtelenűl, egy szó és előzmények nélkűl.
      Ha kövér, vagy rossz fogazatú, vagy elállófülű volt, vagy nem volt képes csajozni, mindenkiben meglátta a hibát és oda is mondta neki.
      400-an dolgoztunk az adott létesítményben, kb 98%-uk útálta is rendesen, de én a fennmaradó 2%-ba tartoztam, jól kijöttem vele, pedig én is kaptam az ívet tőle.
      Épülésemre is szolgáltak azok a dolgok, amikkel szembesített.

      Törlés
  9. Nagyon szívesen, kedves Pacal!

    VálaszTörlés
  10. Azt hiszem egy lépéssel mindannyian, közelebb kerültünk a lelkünk bölcsességéhez.!
    Így van ez jól.!

    VálaszTörlés
  11. Itt egy kis érdekesség Debrecenből:
    Ezeket a képeket pár napja készítettem a debreceni Simonffy utcában található Hal közben.
    Ezt az épületet néhány éve újították fel, amit tudtak helyre hoztak belőle, eredeti freskók díszítik !
    Az épület, a képen nem látható részen még vagy 200 méter hosszú és az utca mindkét oldalán fut, tehát 2x200m.
    A címert szerintem mindenki felismeri :)

    http://kepfeltoltes.hu/view/120531/Simonffy_utca__Hal_k_z_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/view/120531/Debrecen__Simonffy_utca_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/view/120531/Simonffy_utca_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon klassz képek, köszi! Jó látni, hogy itthon is felfedezhetőek ezek a nagyszerű motívumok.

      Törlés
    2. Akit ez lázba hoz, az sétálgasson Pécsen. Úszni fog a gyönyörben...

      Törlés
  12. Illuminati, engem érdekelne egy gyakorlati kérdés: tegyük fel hogy beindul az NWO, elkezdik csökkenteni a népességet. Nyomják a gyógyíthatatlan vírusokat, vagy azt amit, és mondjuk bekapod te is, agonizálsz pár napot és kész... egy ilyen felállás nem zavarna? Vagy van valmi klubtagsági kártya ami megvéd mindentől? Vagy pedig büszkén halsz meg mert tudod hogy a sok millió kifingatott ember után csak jobb világ jöhet el?

    Egyébként meg, nem tudom hogy menyire figyelted meg a történelmet és a történelem nagy ciklikus eseményeit, mert olyan nincs hogy "na csak ezt kell megcsinálni és akkor itt a kánaán". Az összes ilyen nagy hatalomra és uralkodásra való törekvés csak "ideig-órág" működik aztán minden borul és más jön.
    Nem hitről meg jövendölésről beszélek, hanem történelmi tényekről. Tehát ha feltesszük hogy az NWO mondjuk terv szerint létrejön, akkor az sem lesz örökéletű.

    Szerintem akik az NWO-t akarják nem ismerik eléggé az emberi lelket és a világot. Viszont paradox módon sokaknak ezek történések segítenek és nyitják fel a szemét, hogy valami nincs rendben ezzel a világgal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem zavarna, ez simán benne van a pakliban. Sosem értettem a kisemberek, a töltikék életükhöz való ragaszkodását, hiszen az olyannyira jelentéktelen, semmitmondó, üres és pótolható, hogy azt leírni sem lehet eléggé durván. Mindenki úgy félti az életét, mintha az valami nagyon különleges dolog lenne, mintha ő maga is valami különlegesség lenne, közben meg csupán egy triplanullás senki, akire kétszáz év múlva még a családja felmenői sem fognak emlékezni és a sírja sem lesz már meg... Szóval teljesne jelentéktelen és céltalan, ostoba életek ezek. Miért élsz? Hogy felneveld a gyerekedet? És ő? És ő? És ő? Ugyan, ez egy ösztönszerű létez, amivel minden állat rendelkezik, nem ettől ember az ember. És nem a monoton hétköznapoktól, a tökéletes ürességtől, ami a legtöbbet körbevesz. Ez semmi, ez nem élet, ez vegetálás, egy céltalan, sehová nem vezető, semmit nem eredményező lassú agonizálás. Ezt féltik a töltikék? Ebből is látszik, mennyire ösztönszerű és kezdetleges a gondolkodásmódjuk.

      Szóval vállalom a halált az NWO érdekében, ez teljesen egyértelmű, nem helyezem én magam senki fölé, legfeljebb tudatosságban.

      Az NWO-nak van komoly esélye arra, hogy akár évezredekig fennálljon, méghozzá azért, mert olyan technológiai háttere van, amire még sosem volt példa korábban. Ehhez hozzáveszed a fajnemesítés gondolatát, máris beláthatod, hogy ez egy hosszú távú alternatíva lehet. Az NWO pedig nem birodalom, hanem maga a világ. Egy új világ, egy új emberiséggel.

      Törlés
    2. Kösz a választ, részemről így már tiszta a kép felőled és már abszolút nem zavar amit írsz mert látom és értem hogy mi a háttér.
      Én teljesen másképp látom a dolgokat egyébként, de ez mindegy (főleg a te szemszögedből).

      Egy pár dologra reagálnék azzal kapcsolatban amit írtál.
      "az NWO-nak komoly esélye van...", nah ennek örülök hogy így látod. Mármint azt hogy csak "esélye" van és nem "tutira" lesz. Az hogy "komoly" az meg semmit nem jelent, mert nincs mihez viszonyítani.
      A másik dolog pedig az "évezredek". Az idő ugye viszonylagos. Ha úgy tetszik akkor nem is létezik valójában. Mit jelent több évezred az örrökkévalósághoz képest? Semmit.
      Kérded, miért élsz? Hát téged olvasva ez meg is fordul a fejemben, hogy te miért élsz? Te tudod ezt? Írásodból úgy értettem, hogy magad is a töltikékhez sorolod. Ez idáig ok, de akkor mi az ami motivál az életben? A pillanatnyi örömök? Vagy, hogy majd "esetleg" valakiknek jó lesz "évezredekig"? Hát nem mindegy? A te szemszögedből persze, mert ugye te is töltike vagy és úgyis eloszlasz a semmibe.
      És a nagykutyák nem agonizálnak ugyanúgy mint a töltikék? Ők örökké fognak élni? Vajon ezt érted a "technológia" alatt?
      Najó hagylak válaszolni :)

      Törlés
  13. @Illuminati
    Megmosolygom az írásodat, mert a tíz évvel ezelőtti önmagamra emlékeztetsz. Ugyanilyen földhözragdt (nem sértésnek szánom csak nem jut jobb szó az eszembe), kissé talán nihilista szemléletem volt a világról. A szomszédomban lakott egy idős néni, aki folyton vallásokkal traktált. Most így kicsit idősebb fejjel azt mondom sok mindenben igaza volt, de ezt akkor nem láttam be és nevetve vetettem oda neki, hogy mutasson fel tárgyi bizonyítékokat. Később jöttem rá sok dologra. Például, hogy az életünk sokkal több egy ösztönös semmitmondó elillanó időszaknál. Te magad tetted fel a kérdést a fentiekben: Miért élsz? Ez egy nagyon fontos kérdés. Én sokáig azért nem találtam a választ rá, mert ugyanúgy, ahogyan te, én is csak az anyagi világban kerestem a válaszokat. Ott valóban csak az ösztönszerű létet találod meg. Viszont az érzelmek, gondolatok, ízlés, személyiség, emberiesség mind mind olyan dolgok, amiket műszerekkel sosem tudunk kimutatni, tudománnyal sosem támaszthatjuk alá a létezésüket, de mégis cáfolhatatlanul jelen vannak az életünkben. Amikor megtanulod ezek felé irányítani a figyelmed, csak akkor érzed igazán, hogy vannak a világunkban sokkal finomabb, képlékenyebb és megfoghatatlanabb dolgok az anyagnál. Természetesen ezeknek a behatóbb ismeretéhez nem elegendőek a materialista világ érzékszervei. Mert ez így olyan mintha egy vak embernek akarnád elmagyarázni milyen is a piros szín.
    Nem tudni még merre visz téged majd az utad, és még mondhatni ebben a fázisban ez még szinte lényegtelen, de annyi biztos, hogy valamilyen irányba elindultál. Elkezdtél kérdéseket feltenni és gondolkozni, ami lássuk be manapság keveseknek adatik meg :)
    Sok sikert az úton, tényleg örülök, hogy van valaki az "ellentáborból" is. Üdv, Pacal

    VálaszTörlés
  14. Nincs itt senki az ellentáborból! Azok nem ereszkednek le idáig. Akik itt keménykednek, azok eltévedt útkeresők, akiknek fogalmuk sincs arról, hogyan találhatják meg az általuk oly hőn óhajtott célt. Arra várnak, hogy valaki megragadja a kezüket a sötétben és vezesse őket.

    VálaszTörlés