2011. szeptember 27., kedd

Európa össze fog omlani, itt vagyunk a kapujában


EGY MA REGGELI VIDEÓ és 21 pénzpiaci esemény, amire érdemes odafigyelni
Nyár eleje óta mindenkit próbálok figyelmeztetni, 
(lévén, hogy bennfentesek százai jelzik) a közelgő gazdasági összeomlásra, ami nagyon durva lesz és olyan mértékű, amilyen még nem volt a mi történelmünkben....


Ki-ki saját felelőssége, hogy mennyire néz utána háttérinformációknak vagy megmarad a TV kábításában.



Tudjuk, hogy a jelenlegi hitelre épült gazdasági rendszert eleve bukásra programozták, de vajon a globális pénzpiacok lassan követhetetlen hirtelenséggel történő mozgása mit jelent a közeljövőre nézve? Összeomlást? Lassulást? 
Egy biztos, a befektetők szédítő sebességgel mentik ki pénzüket a tőzsdékről és óriási fogadásokat tesznek az S&P október körüli zuhanására.
 Az európai adósságválság teszi a dolgát és szinte mindenhol a világon furcsa pénzügyi tranzakciók folynak. Mit jelent mindez? Reméljük, még nem tartunk a teljes összeomlásnál, de emlékezzünk, hogy a történelemben eddig minden tőzsdekrach ősszel következett be.



És akkor a tények:

Ma reggel a BBC !!!! egyik vezető tőzsdei elemzője, Alessio Rastani is elmondta, amit nyár eleje óta "jósolt" a Vilaghelyzete Blog: 

"A Piac megfőtt, látszólag semmi sincs már, amit az Euro-kormányok tehetnének..." Elkerülhetetlen az összeomlás és sok befektető tudja ezt....

"Ezt a problémát nem lehet megoldani." -mondja - "meglehetősen biztos vagyok benne, hogy az EURO össze fog omlani és ez nagyon kemény lesz".


Ez a videó a BBC Hétfő reggeli adásából - Sept. 26, 2011.

"Személy szerint 3éve erről a pillanatról álmodtam. Be kell vallanom, 3 éve azzal megyek ágyba, hogy egy következő recesszióról álmodom, mint ez. Miért? Mert úgy tűnik, az emberek nem igazán emlékeznek. A 30-as évek válsága nem csak a piacok összeomlásáról szólt. Volt néhány ember, akik készültek arra, hogy pénzt csinálnak abból a válságból. Azt hiszem, bárki megteheti ezt."
"Amit mondanék mindenkinek, készüljön rá! Ez most nem az az idő, hogy arra várjunk, és vágyakozzunk, majd a kormányok kivezetnek minket ebből. 

"NEM a kormányok nem irányítják a világot. A Goldman Sachs irányítja a világot. A Goldman Sachs-ot nem érdekli a mentőcsomag, sem a nagy pénzügyi alapok..."


PÉNZPIACI PILLANATKÉP - 2011. SZEPTEMBER 26. DÖNTSD EL MAGAD !

Forrás: The Economic Collapse
Íme, 21 pénzpiaci esemény, amire érdemes odafigyelni:
1. Hihetetlen mennyiségű fogadás történik az S&P 500 zuhanására a napokban. A CNN szerint a múlt hónapban történt a legtöbb ilyen fogadás az elmúlt egyéves időszakban, és ez semmi ahhoz képest, amit októberre várnak a befektetők. Amennyiben tényleg tőzsdei összeomlás lesz október során valaki nagyon sok pénzt fog keresni.
2. A befektetők óriási mennyiségű pénzt vonnak ki a tőzsdékről. Vajon tudnak valamit, amit mi nem? AFinancial Post a következőket írja:
Április óta a befektetők több pénzt vontak ki az USA tőkealapjaiból, mint a Lehman Brothers bukását követő öt hónap során, 2100 milliárd dollárral tetézve Amerika pénzügyi gondjait. Körülbelül 75 milliárd dollárt vontak ki részvényekre specializálódott alapokból a Bloomberg által a washingtoni Investment Company Institute-tól gyűjtött adatok alapján. 2008. október és 2009. február között, a Lehman bukását követő öt hónap során a tőkekiáramlás 72,8 milliárd dollár volt.
3. A Siemens több mint fél milliárd eurót vett ki két vezető francia bankból, hogy azután az Európai Központi Bankban helyezze el. Vajon tudnak valamit, vagy csak idegesek?
4. A Standard & Poor’s ‘A+’-ról ‘A’-ra rontotta Olaszország hitelbesorolását.
5. Az EKB még több olasz és spanyol államkötvényt vásárol, hogy lehűtse az európai válság miatti növekvő aggodalmakat.
6. A FED, az EKB, a Bank of England, a Bank of Japan és a Svájci Nemzeti Bank bejelentették, hogy„korlátlan” mennyiségű pénzt bocsátanak az európai kereskedelmi bankok rendelkezésére október és december között.
7. Idén a legnagyobb olasz bank értéke a felére, míg a második legnagyobb olasz bank értéke 44%-kal csökkent.
8. Angela Merkel koalíciójának helyzete nem túl fényes a helyi választásokon. Egy friss felmérés szerint a megkérdezettek 82%-a úgy gondolja, hogy a kormány nem jól kezeli a görög válságot. A német közvélemény ellenzi a mentőcsomagokat, ami nem túl jó hír Görögország számára (bár a csőd és az euró zónából történő kilépés látszik a legjobb megoldásnak az ország számára).
9. Görögország a teljes gazdasági összeomlás szélén áll.Guardian megfontolandó statisztikai adatokról írt a napokban:
Gondoljuk meg milyen horderejű válsággal állunk szemben. A 2009-es és 2010-es zsugorodás után a GDP további 7,3%-kal csökkent 2011 második negyedévében. A munkanélküliek száma elérte a 900 ezret és a szakértők úgy gondolják, hogy a 11 milliós országban hamarosan 1,2 millió ember lesz munka nélkül. Ezek az adatok kísértetiesen hasonlítanak a 29-30-as évek Nagy Világgazdasági Válságára.
10. 2009-ben az adósság GDP-hez viszonyított aránya 115% volt. Ma ez az érték körülbelül 160%. A rájuk erőltetett megszorító intézkedések a legkisebb mértékben sem segítettek hozzájárulni az ország hosszú távú problémáinak megoldásához.
11. Az egyéves futamidejű görög államkötvények hozama jelenleg 129%-on áll. Mindössze egy évvel ezelőtt hozamuk 10% volt.
12. Filippos Sachinidis, görög helyettes pénzügyminiszter azt mondta, hogy Görögországnak mindösszeegyetlen hónapra elegendő pénz áll rendelkezésére az ország működésének fenntartásához.
13. Olaszországban az adósság GDP-hez viszonyított aránya jelenleg 120%, és az olasz gazdaság Görögországhoz viszonyítva jóval nagyobb.
14. A portugál kétéves állampapírok hozama jelenleg több mint 17%, az egy évvel ezelőtti 4%-hoz képest.
15. Kínát is egyre inkább aggasztja az európai bankok helyzete. A Reuters a következőket írja:
Kína onshore devizapiacának egyik nagy piacteremtő állami bankja több európai bankkal is felfüggesztette a határidős deviza ügyleteket és swapokat az Európában kialakult adósságválság miatt, nyilatkozta két forrás is a Reuters hírügynökségnek.
16. Jelenleg az európai központi bankok több aranyat vesznek, mint amennyit eladnak, amire 20 éve nem volt példa.
17. Az IMF vezető közgazdásza szerint a globális gazdaság „új, veszélyes fázisba lépett”.
18. Izrael amerikai állampapírjainak 46%-ától, Oroszország pedig 95%-ától szabadult meg. Vajon ők is tudnak valamit?
19. A pénzpiacok arra várnak, hogy a Fed újabb kötvényvásárlási tervet jelentsen be, ami még jobban leszoríthatja a hosszú távú kamatokat.
20. Amennyiben néhány vagyonos befektető úgy gondolja, hogy az Obama kormány adótervezete a kongresszus elé kerülhet, hamarosan elkezdhetik lefaragni kötvényállományukat, hogy elkerüljék adókiadásaik jelentős emelkedését 2012-ben.
21. A Merill Lynch nemrég kiadott tanulmánya szerint 80% esély van arra, hogy az amerikai gazdaság újabb válságba süllyedjen.
Amikor a pénzpiacok ilyen érzékenyek, egy apró szikra is elég, hogy mozgásba hozza a dominókat....

7 megjegyzés:

  1. Jó!De mit tudsz tenni ellene?Semmit!

    VálaszTörlés
  2. Lehetne ellene tenni, de akkor más lenne a gazdaság formája, jobb lenne jóval az emberek élete. De ehhez több ember szükséges hogy a gazdaság formája más legyen!

    VálaszTörlés
  3. Biztos, hogy lehetne ellene tenni, ha egyre többen és többen látnának tisztán: - a jelenlegi pénz eleve adósság alapú és bukásra van ítélve...hiszen a semmiből hozza létre a bank és nincs mögötte érték.
    Első lépés lenne a FED és az IMF felszámolása
    2. visszatérni kötelezően az aranyfedezet alapú pénzkibocsátáshoz
    3. A kereskedelmi bankok pénzteremtési jogát azonnal betiltani, hiszen az összeomláshoz egyenesen vezet az út.

    Arra a kérdésre válaszolva, hogy akkor mit tudsz tenni...: Mindig nézd meg, mit tesznek a "nagyokosok"...: aranyba és ingatlanba fektetnek. Ebből a nemesfém az, ami közemberek számára is alternatíva.

    A papírpénz már régen játékpénz és nincs mögötte tartalom. Amikor ezt elég sokan veszik észre a piacon (mondjuk ezt mindenki tudja), de amikor elegen eli is hiszik, akkor egy gombnyomásra összeomlik minden, mint a háború előtt. A BBC-s fickó ezért mondja, hogy "Kevesebb, mint 12 hónapon belül több millió ember megtakarítása fog semmivé foszlani. És ez még csak a kezdet".
    És szemernyi kétségünk se legyen afelől, hogy ez be fog következni.
    A kérdés, csak az hogy mikor. A durva, hogy már a főáramú média is kimondta, amiről az alternatív média már egy ideje merészel írogatni: nem a kormányok irányítják a világot....

    VálaszTörlés
  4. BDG Buddha !!!! a 2. megoldás nem lenne jó mert az arny már a pénzoligarchia kezében van és ha visszatérnénk az aranyfedezetre ugyan ott vagyunk ahol a part szakad...érted??? Az arany már a Rothshil-ház kezében van és ők szabályoznák az arany mennyiséget Ők szabnának határokat...ugyan az lenne...tehát az arany nem jó, de ezt már egy csomóan elmondták, csak nem figyeled.

    VálaszTörlés
  5. Azt nem értem hogy ugye a természet állítja elő az aranyat, és az emberek bányásszák ki, hogy ez annyira nevetséges hogy így határozzák meg az államok gazdaságát, amikor az arany az csak egy képződmény, és nem az ember tehet róla hogy létezik a földön. Sajnálatos az hogy ez alapján irányítják az emberiséget és nem a fejük által hogy mindenkinek jó legyen. Nagyon szomorú ez a tény. Bízom benne hogy ez egyszer megfordul és mindenki jól fog élni és vidáman :)

    VálaszTörlés
  6. akkor mibe éri meg áttenni a pénzünket? a forinttal mi lesz?

    VálaszTörlés
  7. Felesleges ezen gondolkodni,... igen a felsőbb 10.000 aki fektethet megtakarított pénzt, nagyanyám nem fog aranyat venni a nyugdíjából... Forint... észrevettétek, hogy erősödik, komoly nagyon ugye? Tök jó elhinni, a malév ma rakta fel az i-re a pontot... unió fagyasztja a támogatást, köszönjük eu, jó hogy beléptünk.

    VálaszTörlés