2015. szeptember 26., szombat

Három kérdés fogalmazódott meg bennem a válság mozaikjaival kapcsolatban ! Bennetek nem ?




Három költői kérdést szeretnék feltenni, amin magamban is elgondolkozom néha.....


- Ha én most hirtelen magaménak szeretném tudni valamelyik európai ország életszínvonalát és ezt így pikk-pakk megtehetném, kapásból egyetlen ország jut eszembe, ahol nyugalomban, kiszámíthatóan, stabil munkalehetőséggel és fizetéssel csodás természeti környezetben élhetnék.....
Nem tudom, vajon ki van még így ezzel, de nekem mindig azonnal Svájc jut eszembe ! 


És a kérdésem is erre vonatkozna:  vajon mennyire érdekes az, hogy
ahogy a II. világháborúban is valamilyen fondorlatos módon ez a csúnya ocsmány Hitler is csak átugrotta, kihagyta, nem bántotta Svájcot..... , ugyanígy valahogy a mostani több milliós bevándorló migráns-áradat egyik útvonala sem végződik sem a Genfi-tó partján, sem Zürichben, sem Baselben.....???
Szóval valami miatt senki nem akar Svájcban letelepedni és ott új hazát találni magának....Nem ácsorog az osztrák-.svájci nem létező határon a kerítést rángatva... ?

Beismerem én biztos kakukktojás vagyok és nem ilyen megfontolt, felkészült bevándorló......
Na jó ! Mondtam...költői kérdés...

A MÁSIK:
- Mintha Németországra kicsit rájárna a rúd mostanában (természetesen véletlenül).....! Nem elég, hogy a maguknak megválasztott (persze jó előre kiválasztott), eddig népszerű Merkel asszonyság hipp-hopp az egyesített Németországra és azóta megerősödött német jólét és gazdaság nyakára egyszer csak behív és szívesen vendégül lát mintegy életjáradékként élethosszig tartó (na nem tanulással, mint a közkedvelt kifejezés), hanem ellátással, oktatással, munkalehetősséggel, integráció álmával 1-1,5 millió muzulmánt.... 
What The Fuck ?!? - mondanánk szlengesen, na de nem beszélünk csúnyán, maximum dühünkben......

Szóval....
Ha én egy évtizedek óta keményen dolgozó német nemzet tagjaként élő NÉMET állampolgár lennék, akiknek a szülei, nagyszülei építették azt az országot és tűrték, hogy bűnös nemzetként bélyegezzék meg őket a nagyhatalmak játszmáiban betöltött szerepéért....Nos, ha én ez a német lennék, most felállna a hátamon a szőr, hogy mi a fenét tesznek "valakik" az országommal és egyáltalán KIK EZEK a politikusok - KIT KÉPVISELNEK ? .....
Na jó ! Mondtam...költői kérdés...



A HARMADIK:

- Amikor éppen nyög Európa és Németország a bevándorlók millióinak támadása alatt és gyakorlatilag az Európai Unió szándékos tétlensége miatt.... 
Amikor egyes nemzetállamok a nemlétező közösség tagjaként már-már egymás torkát harapják, zárják le a közlekedés és a párbeszéd lehetőségét, mert a zombitámadás mindenkit fenyeget, aki él és mozog - csak van aki ezt látja és van aki nem......

Szóval, amikor recseg-ropog a rendszer, akkor még mindig ott van egy erős ágazat, ami azért él és virul: ez pedig nem más, mint a német gazdaság, autógyártás, nehézipar.......

De még mielőtt örülni kezdenénk, valahogy pár nap sem telik el és "a háttérből valakik" olyan gyomrost visznek be a húzóágazat német autógyártásba, hogy azt kellene gondolnom.... :

Csak nem valakik meg akarják roppantani a német gazdaságot és ezáltal az európait is......? (miért pont most ? - mert ugye senki nem gondolja, hogy ezek a vizsgálati eredmények és infók ne lapultak volna már egy fiókban bekészítve.......) főleg ha tudjuk, hogy:
"A németországi központú, multinacionális autógyár-óriást az Egyesült Államok környezetvédelmi hatósága, az EPA buktatta be.
A "Népautóba" belerúgni nem szép dolog, egyrészt azt még a német gazdaság is megérzi, másrészt bizonyos üzenetet is hordoz." Sőt a Volkswagen-botrány még csak a kezdet...

Ne felejtsük, arra a vállalatra mérhet ki az amerikai hatóság 18 milliárd(!) dolláros bírságot, amelynek 600 ezer(!) dolgozója van (köztük 13 ezer Magyarországon), és amely az Audit, a Seatot, a Skodát és a Lamborghinit is ellátja motorral.

Talán még most is a legfrissebb tegnapi VilagHelyzete-cikkben leírt összefüggések köszönnek vissza: 

Németország és Oroszország gazdasági összefonódásának, erejének MINDEN eszközzel történő blokkolása, megakadályozása ! 

Na jó ! Mondtam...költői kérdés...

Remélem elég költői voltam a három költői kérdéssel, amelyre most kivételesen mégis mindannyian várjuk a választ ! Nos ? (Írta: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

45 megjegyzés:

  1. Koltoi kerdesek ide,koltoi kerdesek oda, ez a fajdalmas valosag ! Nemvsak nekunk, de a "szognek" is,amit fejen talaltal... !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. @Remélem elég költői voltam a három költői kérdéssel, amelyre most kivételesen mégis mindannyian várjuk a választ ! Nos ? (Írta: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

      ÖÖÖ... ezt mindenki tudhassa, láthassa :), hogy a bábokat mozgatóknak mi a célja! Ök éppen bespájzolnak a szupertitkos barlangokba - óh, a kis naivak :) - mi pedig idenkinn szíjjuk a puskaporos levegöt!

      Útálom az összeesküvés elméleteket, de ez bizony most már világosan összeesküvés gyakorlat!!!

      Törlés
    3. "Hallod-e? Laci Te! " Asszem megtaláltam "költöi" kérdéseidre a választ!
      Itten van ni!
      http://www.intervallum.hu/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201509

      Kítünö (tapasztalati)elemzés az okokról és Németo. kulcs szerepéröl!

      NE HAGYD KI! MEGÉRI!

      Törlés
    4. Köszi szépen ! Mindenképp elolvasom !

      Törlés
  2. A keserű ébredés után,ami nagyon nehezen akar megtörténni,már most látjuk,(nagyon kevesen)hogy késő.

    VálaszTörlés
  3. Svájc azért roppant érdekes tényleg mert egyesek szerint ott fészkel a tényleges uralkodói elit,a fáraók és atlantisziak leszármazottai,valahol azt olvastam azért is mert a páratlanul szép és egészséges hegyvidékes táj emlékezteti őket a régi világukra. Mellesleg Svájc az az ország amelyiket a templomosok alapítottak a 3 legerősebb akkori nemzet legbefolyásosabb tagjai(német-francia-olasz) mint egyfajta elit központot fenn a hegyekben,a terület akkoriban kevésbé volt lakott mint ma,már akkoriban eldöntötték hogy ez lesz a semleges központja az elitnek. A nővérem ott dolgozik évek óta és azt mondja hogy svájci frankba tartsa mindenki a megtakarítását mert az az egyetlen valuta amit biztosan soha a büdös életben nem fognak bedönteni,én is ezt tanácsolom mindenkinek. Egy elmélet szerint a zsidók vallását és mesterséges gyökértelen nemzetüket a főniciaiak kreálták meg egyfajta fegyverként amit maguk előtt tolva felhasználtak minden más nemzet ellen.Nem védeni akarom a zsidókat mert nincs mentség arra amit a történelem folyamán műveltek és művelnek de mindig az volt az érzésem hogy kell hogy álljon fölöttük még valaki,véleményem szerint ezeket a valakiket Svájcban kell keresni.

    VálaszTörlés
  4. És ott a hun völgy...na meg a roszcsildok bankja és nem véletlen svájci gárdisták örzik a vatikánt akinek roszcsild a bakárja és minkettő a fegyvereladásból is némi konyhapénzhez jut meg a embercsempészetből is tán....osztán nemcsak svájc marad ki a zaklatásból de izrael is...a tesókkal pedig nincsenek jóba.
    Egyébként minda három abrahámi vallás a vatikán müve ugy ahogy ma az van....lehet európában nemcsak pártok mentén de vallásháboruk mentén is megosztani.
    HIT kell az embereknek nem poros dogma vallási mákony....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A dogma jelentése: hitelv.

      Az is dogma, hogy az ábrahámita vallások a Vatikán műve lenne, csaképp a te dogmád.

      amúgy teljesen értelmetlen felvetés, ugyanis a zsidó és a keresztény vallás keletkezése előbbre datálható, mint Vatikán létrejötte.

      de mégtöbb hasonló okosságot szeretnék olvasni tőled, úgyhogy hajrá!

      Törlés
    2. "A dogma tágabb, köznyelvi értelemben: bármely tudományos, politikai, társadalmi vagy más tétel, vélemény, elv, amelyet túlzott tekintély véd; amelyet vizsgálni, vitatni vagy kétségbe vonni nem szabad.
      A köznyelvben főként pejoratív értelemben szokás használni ezt a szót."
      https://hu.wikipedia.org/wiki/Dogma_%28fogalom%29

      Törlés
    3. bocs, de nem tudom mit akarsz mondani ezzel az ateista, relatívista világ által átértelmezett dogma-értelmezéssel. a modern világ legnagyobb problémája, hogy mindent viszonylagosnak tekint, így (elvileg) nincsenek evidenciák, nincsenek abszolútumok, minden csak egyéni megítélés kérdése. holott az egész életünk evidenciák mentén épül fel (azok nélkül élni sem tudnánk).

      Chesterton angol író a következőképp fogalmaz:
      "„A haladás modern gondolatának fogyatékossága abban áll, hogy szüntelenül olyasmire irányul, mint teszem azt, a kötelékek elszaggatása, a határok eltörlése, a dogmák elvetése. Pedig, ha szellemi gyarapodás létezik egyáltalán, annak bizonyára azt kéne jelentenie, hogy egyre határozottabb meggyőződések, egyre határozottabb dogmák felé haladunk. Az emberi agy olyan gépezet, mely arra szolgál, hogy általa következtetésekre jussunk - ha nem jutunk következtetésekre, a gép berozsdált. Ha valakiről azt mondják, hogy túlságosan is okos, hogy higgyen, olyasmivel szembesítenek bennünket, ami majdnem önellentmondás. Olyan ez, mintha egy szögről azt hallanók, túlságosan jó ahhoz, hogy egy szőnyeget odaerősítsen, vagy egy reteszről azt mondanák, hogy túlságosan erős, hogy egy ajtót zárva tartson. Carlyl módjára aligha határozhatjuk meg az embert olyan állatként, amely szerszámokat készít. A hangya, a hód és sok más állat készít szerszámokat abban az értelemben, hogy apparátust hoznak létre. Az ember olyan állatként határozható meg, aki dogmákat alkot. Miközben egy hatalmas filozófiai vagy vallási rendszeren belül dogmát dogmára, következtetést következtetésre halmoz, egyre emberibbé válik ama egyetlen helyes értelemben, melyet ez a szó kifejezni képes. Midőn kifinomult szkepticizmussal dobja félre egyik doktrínát a másik után, midőn elutasítja, hogy önmagát valami rendszerhez kösse, midőn azt mondja, hogy kinőtt a definíciókból, midőn azt állítja, hogy nem hisz többé a véglegességben, s midőn saját képzeletének ködében Istenként ül a trónon és semmiféle hitvallást nem fogad el, de mindegyiken elmélkedik - épp e folyamat által süllyed vissza fokozatosan a kóbor állatok bizonytalanságába, a fű magatudatlan létébe. A fáknak nincsenek dogmái.”

      Törlés
    4. "bocs, de nem tudom mit akarsz mondani ezzel az ateista, relatívista világ által átértelmezett dogma-értelmezéssel"
      Hát azt, hogy szavak jelentése közmegegyezésen alapul, s a közmegyegyezett jelentéssel magad is nyilván tisztában vagy.
      Tovább megyek: ha nem is ismered (vagy nem ismered el) a közmegegyzésen alapuló jelentést, akkor is világos a beszélő megfogalmazásából, hogy mit értett dogmán.
      Innentől kezdve (és ettől függetlenül is) aljas húzás az ellene intézett intellektuális és érzelmi támadás, amivel "megtisztelted" őt.

      Törlés
    5. Sajnos ez vagyunk mi! Nem azzal foglalkozunk ami történik ,hanem egy kiba..ott szó jelentésével!

      Törlés
    6. tudod, Unknown, a szónak teremtő ereje van - az Univerzum jelentése: "egy költemény"... tehát nagyon nem mindegy mit mondunk és mi van mögötte, hisz Isten is a szavával teremtette a világot.

      Törlés
    7. Kedves Szer Elem.

      Igen, a szavak jelentése közmegegyezésen alapul, de itt nincs (még köztünk sem) megegyezés.

      Jellemző, hogy az általad belinkelt wikipédia-cikkelynek csak a téged igazoló részét idézted be, holott Mucika egyértelműen a vallási értelmezését használta...

      ugye: "HIT kell az embereknek nem poros dogma vallási mákony...."

      Törlés
  5. Valami miatt van ott sok egyedi dolog, ahogy a Cern, nemzetközi szervezetek, sok ország fekete pénz kifizető helye, gyógyszergyárak és multik központjai, szabadalmak, BIS nemzetközi fizetések bankja, szerverparkok, egyedi adójogszabályok, direkt demokrácia...

    VálaszTörlés
  6. Az 1. kérdéskör: Svájc nem tagja az EU-nak, és nálánál sokkal szigorúbb menedékpolitikája van.
    Az EU országaiból senkit nem fogad, mert az EU-t biztonságosnak tekinti. És mivel az Unió közepén van, hozzá csak az EU országain át lehet jutni, hát hogyan is mehetnének oda bárkik is?
    http://hvg.hu/vilag/20120511_svajc_menekultjog_modositas
    http://hvg.hu/itthon/20141029_16_miskolci_roma_visszavonta_svajci_mened

    VálaszTörlés
  7. mindent támogatnak ami a fehér európai ember pusztulását jelenti, például: liberális abortusz, buzi felvonulás, mindenféle támogatás cigányoknak, araboknak, négereknek, mindenkinek aki nem európai fehér ember, szépen mindenhol betelepítik őket, fontos nekik hogy egy terület se maradjon tisztán fehér európai

    VálaszTörlés
  8. svájc az egy speciális terület, a világ legbefolyásosabb emberei és intézményei vannak ott, részben egy központi irányítást tartalmazó terület, részben friss levegős, boldog hely a nagyon gazdagoknak

    VálaszTörlés
  9. AMÍG NEM ÉRTJÜK MEG, ÉS NEM ÉREZZÜK ÁT, HOGY A KÜLSŐ ELLENSÉGET CSAK BELÜL LEHET LEGYŐZNI, ADDIG NEM ÉRKEZHET VALÓDI VÁLASZ A KÉRDÉSENKRE! ITT AZ IDŐ AZ ŐSZI NAGYTAKARÍTÁSRA!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez király vót Gyöngyi! :) ...vagy inkább Király Nö! :) ... ezek után már majdnem ffi vagy, vagyis tök-életes! Bocsi! Csak poén vót! :) +1 Tetszik!

      Törlés
  10. "Ma ér véget Svájcban az a tíz napos hadgyakorlat, amelyen összesen 5 000 katona gyakorolta a tennivalókat az Európai Unió szétesésének esetére. A ’Conex 15’ fedőnévre hallgató hadgyakorlat céljait az alpesi ország nem is rejtette véka alá és a kormány honlapján hozta nyilvánosságra"
    http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=9814

    VálaszTörlés
  11. A belső-ázsiai hagyomány számon tartja az "Arany Szegletet", azt a helyet, amely védett a világ sötét befolyásai ellen, a velencei fekete nemesség pedig létrehozta a "Sötét Szegletet", amely éppen ezen erők sötét, mágikus eszközeinek lerakata. Az Arany Szegletet egyesek a Kárpát-medencével, a Sötétet Svájccal azonosítják.

    VálaszTörlés
  12. A népvándorlással kapcsolatban már most számos tanulság levonható. Az első, hogy Európában gyakorlatilag már évtizedek óta nincsenek államok. Az állam (Státusz) első számú kritériuma ugyanis, hogy rendelkezzék egy mozdíthatatlan középponttal, egy rendíthetetlen metafizikai elvvel, amely kijelöli a területén élők számára az Örök Mértéket, amelyhez minden és mindenki igazítja saját életét, tevékenységét. Ez az a pont, ami "nem mozog együtt a világ örvénylő káoszával", hanem afölött áll, és szellemi éltető erőt biztosít a földi közösség számára. Az igaz állam középpontjában örök princípiumok állnak, - bár tértől és időtől függően különböző formákat ölthetnek - mégsem "fejlődnek", vagy igazodnak gyarló emberi elképzelésekhez.

    Ezzel szemben az európai államokban mindent kiiktattak, amely lehetővé tenné az igazi sztatualitás, államiság helyreállítását. Leválasztották az egyházat az államról, minden szakrális hierarchiát felmorzsoltak, eltűntek a rendek, eltűnt az organikus és felelősségen alapuló társadalom minden feltétele. Ezt a aljas összeesküvést elnevezték "történelmi fejlődésnek" A mozdulatlan középpont elveit lecserélték a jogászi siserehad "törvényeire", amelyek akár hetente képesek igazodni a "kor kihívásaihoz", de az eredmény akkor is egy tartós és biztos lerohadás lesz. Ezek az "államok" a tőke szabad áramlásán és a deviációk társadalmi szintű szétterítésén kívül semmire sem alkalmasak. Még elemi önvédelemre sem. Ezt tisztán mutatják az elmúlt hónapok eseményei.

    Az igazi államnak évezredes szimbólumai vannak. Figurálisak: a sas, az oroszlán, illetve minden olyan állat, amely a Nap princípiumával hozható összefüggésbe (szoláris princípiumok képviselői). Vannak továbbá szoláris geometriai szimbólumok is. Itt sajnos érzékeny területre kell lépnünk. Le kell szögezzem, hogy maximálisan tiszteletben tartom emberek bizonyos szimbólumokkal kapcsolatos ellenérzését. Sőt határozottan állítom, hogy a XX. században, az ezeket használó diktatúrák bűnös módon rakták meg államiságuk és/vagy restaurációs törekvésük jelképévé. Mégis ki kell mondani, hogy a kereszt különböző formái is ide tartoznak. Nemcsak a keresztény kereszt (annak számtalan formájával együtt), hanem a horogkereszt (svasztika), sőt a nyilaskereszt is.

    Ezek a legmagasabb szintű szoláris jelképek. Ugye nem kell senkinek sem mondanom, hogy ne feltételezzük, hogy a mellkasán horogkereszttel ábrázolt Buddha náci lett volna, vagy hogy a nyilaskereszttel ábrázolt Szent László királyt "ősnyilasként" kellene számon tartanunk. Ezek éppen a Mozdulatlan Középpont erőinek világi megidézésben és fenntartásában közreműködő geometriai alakzatok. Kiváltképp akkor, ha olyan nagyszerű személy viseli pajzsán, mint Szent László. A nyilaskeresztről még egy érdekes információ. Talán nem köztudott, hogy ennek a jelképnek a használatát éppen Hóman Bálint javasolta a nyilasvezér Oskó Zoltánnak, miután a Gömbös kormány Magyarországon betiltotta a horogkereszt használatát.

    Szóval az önmagát megvédeni képes Európa államiságának helyreállítására annyi esély van, mint a szoláris szimbólumok "újraengedélyezésének". Gyakorlatilag nulla. Sőt az utóbbi időben még az egyetlen "polkorrekt" kereszt is tiltólistára került: Krisztus keresztje.

    Ej, átkozott Európa! Ha nem voltál hajlandó térdre borulni a kereszt előtt, majd térdre fogsz a félhold előtt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. elég szomorú hogy csak vallási hazugságban tudsz gondolkodni mint összetartó erő, simán lehetne például ateista jelképeket, ateista közösség egyesítés is, lehetnének ateista templomok, ateista ország is bármikor bevethetné a hadsereget és bármikor lehetne önálló, európa azért nem önálló, mert egyéb más urak, mint pl. usa elhülyítette és a saját bábjait pakolja az országok élére

      Törlés
  13. "Ahogy látjuk bukása a küszöbön, de mégis MIÉRT ? " Azért mert Németországban - egy rájuk erőltetett - "Bűntudati Demokrácia" van.

    VálaszTörlés
  14. Akik ide irkálnak közületek senki nem foglalkozik a bibliai próféciákkal???? politizálni politizálhattok halálig de ezekre a dolgokra nincsen emberi megoldás mert a világ halad egy irányitott helyzet felé ami a rendszer megváltozását vagyis a világrendszer befejezését jelenti az emberi uralmak számára!
    Hogy hogyan megy majd végbe??? Egy a sok közül jeremiás 25;33 Ez már a végeszkaláció! És mégis van kiút azon emberek számára akik egy békés és Teokratikus uralom alá vetik magukat , de semmiképp emberi uralom alá. Az út világosan kirajzolódik a Máté 7;13-14 ben aztán lessz -e európa vagy se kit érdekel ???? Nem a nemzetállamiság vagy egy úgynevezett politikai hozzáállás a lényeg Ez mind a múlté lesz
    üdvözletem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a biblia az egy őrült firkálmány, mint a korán vagy a tóra, hülyeség bármit is foglalkozni velük

      Törlés
    2. te észlény, a Tóra a Biblia része.

      ha valamiről véleményt alkotsz, minimum elvárás annak (legalább) alapszintű ismerete.

      Törlés
  15. Egyet értek Viatorral.
    Csaba: próbáld már elviselni a másként gondolkodást. Európa pontosan az ateizmus miatt jutott ide. Ezt tessék megérteni. Ha erre nem vagy képes, akkor legalább ne gyalázd a vallást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ha ateizmus irányítana akkor például kapásból nem engednének be egyetlen egy iszlám hívőt se, a vallási szervezeteket betiltanák, a mecsetek építését pláne tiltanák, abból is látszik hogy nem ateista irányítás van hogy nagyon sok állam milliárdokat fizet a nagyobb vallásoknak

      Törlés
    2. volt már ilyen általad hőn áhított ateista diktatúra, hál' Istennek megbukott - most egy újabb hasonló kísérletnek vagyunk tanúi.

      csak azt áruld el, milyen jogalapon fosztasz meg embereket a világnézetüktől!

      Törlés
    3. Pontosan az ateizmus megjelenés karöltve a materializmussal volt az alapja (tette lehetővé, gyorsította fel) a mai állapotokat azaz a jelenleg regnáló hátérhatalom térnyerését (értsd geopolitikai, gazdasági kifejlődését megerősödését stb.,) Hiszen eleve ezzel a céllal is "hozták létre" ezeket az eszméket. Persze látni kellene hogy az ateizmus minek is az ellenpólusa. Hit- vallás -egyház, ezt sokan együtt értelmezik illetve ugyanannak a dolognak 3 szintjét, pedig -bár nem vagyok a témában jártas- igencsak 3 különböző dologról beszélünk aminek persze a gyökere közös.

      Törlés
    4. nincs olyan hogy materializmus, mivel a virtuális programok már nem anyagok, természetesen anyag nélkül nincs virtuális program, de voltaképpen a programok még sem tartoznak az anyagok közé, és minden számítógépen és minden aggyal rendelkező virtuális programok müködnek

      Törlés
    5. értem én (?) mit szeretnél mondani csak az ég világos semmi köze ahhoz a témához amire te reflektáltál vele. Már csak azért is mert a materializmust mint filozófia irányzatot említettem ...

      Törlés
    6. Sajnos szinte az összes újkori gondolati rendszerre jellemző, hogy olyan alapfogalmakkal operál, amikről szinte semmiféle értése és tudása nincs. Mert ugye a materializmus, mint ötletrendszer (mivel nem üti meg a filozófiának nevezhetőség szintjét) a matériát teszi meg primér, sőt kizárólagos valóságnak, amelyben - feltételezése szerint - a létadó, formaadó algoritmusok, függvények rejtőznek. Feltenném a kérdést: mi ez a matéria? Hol van ez a matéria?

      Törlés
  16. "A németországi központú, multinacionális autógyár-óriást az Egyesült Államok környezetvédelmi hatósága, az EPA buktatta be."
    Ennek az egész Volkswagen botránynak szerintem sokkal nagyobb köze lehet ehhez az eseményhez. http://www.franciaintezet.hu/budapest-hu/la-cop21-a-paris/?lang=hu Szerintem ott ezúttal valami nagy falatot készülnek lenyomni a fejlett, iparosodott országok nyakán. Nagyon hype-olják mostanság a klímaváltozás kérdést, Áder Jánostól elkezdve egészen az il Papa-ig mindenki ezt tam-tam dobot veri. Én ezt olvasom a sorok között.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen. Ebben lehet valami. Nekem feltűnt az is, hogy amint "hatalomba" helyezték Ádert gyorsan ki is vonták a geopolitikai valóságból, majd rövid tematizálás után betuszkolták egy túlidealizált globális árnyékboxolás arénájába. Lehet, hogy Al Gore volt a szürke eminenciás?

      Egyetértek Bogár Lászlóval, aki szerint kizárt, hogy a német kancellár néhány nap alatt ennyire bekattanjon. Itt valamiféle brutális zsarolás, egy aljas játszma lehet a háttérben. Emlékezzetek arra, ahogy Ciprasz 24 óra alatt 180 fokkal változtatta meg a álláspontját (ja, és legalább 2 évet öregedett) miután a "nagyokkal" tárgyalt az új hitel feltételeiről. Ezek nem cicáznak. Könnyen lehet, hogy Merkel Angéla is hasonló (nagyobb?) satuban lehet.

      Az biztos, hogy Németországot két vállra akarják fektetni. Most a VW, majd jövő héten "kiderül", hogy valamelyik Ruhr-vidéki óriáscég komoly összeggel kente meg egy ázsiai, vagy arab ország ipari miniszterét, meg egyébként is szörnyű milyen mértékű a korrupció Németországban, stb .... Erre a S&P a bóvli, majd a vacak, végül pedig hányadék kategóriába fogja minősíteni Németországot. Ekkor a "befektetők idegesek" lesznek, megnyomnak egy ENTER-t a Wall Streeten, és hopp! Egy nap alatt leszívnak kb 200 milliárd EUR-t a Deutsche Bundesbankból. Éppen akkor, mikor Merkelnek a tartalékokat kellene megmozgatnia. Ezek már kidolgozott módszerek...

      Lehetséges még a bosszú is, mivel Merkel símán beintett az amcsiknak, mikor az utóbbiak neki akarták ugrasztani (Ukrajna apropóján) Oroszországnak. De a legfontosabb: mai napig nem tudja senki, hogy ki tárgyal az amerikaiakkal a TTIP feltételeiről.

      Törlés
    2. Nem tudom mi lehet a háttérben, azaz mennyi ebből a valós történet(akár zsarolás is) és mennyi színház, de azt tudom, hogy a híradásokon keresztül nekünk kisembereknek szoktak üzenni, a mi figyelmünket akarják erre-arra a dologra is ráirányítani,...többek közt. A "falatokat" országonként ratifikálni is kell majd, tudtommal. Csak a szokásos menet szerinti járat.

      Törlés
  17. Semmi sem az aminek látszik, így hát Matteo Renzi rátapintott a lényegre. Pardon, a "kiválasztottaktól" kifejezetten parancsba kap6ta hogy a Clinton-rendezvényen most már végre mondja el a lényeget. Tehát az olasz miniszterelnök szerint: "Az igazi rizikó Európa számára nem Oroszország vagy a gazdasági megszorítások hanem Magyarország." Gondolhatná valaki hogy hülye ez az ember - hiszen mit számít az a 93 ezer km2-en még megmaradt néhány "senki" magyar - de nem az. Pontosan tudja - amit a szorgalmasan "vakolgató" világuralmisták is régóta tudnak - hogy a Tu/l/rul jött madár/madar/magyar az aki igazán veszélyes - mert megtáltosodhat. Persze nem magára Európára, de a magyarokon és az európaiakon feszt 6almaskodó c-ion-ista fenevadra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. libaboros lett a karom a turul madar- tulrol jott magyar olvasasakor... ez mindig azt jelenti hogy igazsagot olvasok vagy hallok. jo meglatasaid vannak.

      Törlés
  18. Bocsánat...de hát elolvasva, milyen konzekvenciát vont le a szerző...

    "Csak nem valakik meg akarják roppantani a német gazdaságot és ezáltal az európait is......?"

    Nem mondod...leesett?

    Örülök, hogy sikerült ezt kilogikázni a fent leírt módon, de már a szankciósdi idején észre kellett volna vedd, hogy mindannak egyetlen valódi célja nem éppen Oroszország, hanem az únió...onnantól kezdve minden egyes lépés pofátlanul nyilvánvaló. Annyira, hogy ma már a nyugati sajtó sem takargatja túlságosan.

    VálaszTörlés