2014. szeptember 11., csütörtök

Miért kellene ennek a világnak megszűnnie - Ez a srác képünkbe mondja az igazságot !


Tegnap találtam ezt a videót és első meghallgatás után éreztem, hogy ez a srác hatalmasat alkotott, ezért szinte azonnal megkértem Sevaster 1-et, hogy készítse el nekünk magyarul, (amit ezúton is köszönök újra).
Minden szava igaz és óriási ébresztővideó lenne, mert ereje a mondanivalón kívül abban rejlik, hogy tömegekhez is eljut a közösségi médián keresztül ! Persze csak abban az esetben számít ez, ha tényleg képes átszivárogni az elme köré épített falon .... De nem is annyira az emberek agyáig, hanem a szívéig kell eljutnia. Ha nem hiszed, hallgasd meg, hiszen mi itt mindannyian érezzük ugyanazt, amit Prince Ea mondani akar ..... (SBG Buddha - VilagHelyzete.com)



"Közeleg a világ vége. A levegő szennyezett, az óceánok mérgezettek, az állatok kihalnak, a gazdaság összeomlik, az oktatást tönkreteszik, a rendőrség korrupt, az okosokat lenézik, a tudatlanokat megbecsülik. 

Az emberek lehangoltak és dühösek, nem tudunk egymással élni és nem tudunk saját magunkkal kijönni, ezért mindenkit gyógyszerelnek. Elhaladunk egymás mellett az utcán, ha megszólalunk, értelmetlen robot módjára beszélünk. 
Sokan inkább 15 másodperces hírnevet akarnak, mint értelmet és célt adni életüknek, mert ami népszerű, az fontosabb, mint ami igaz. A rendfokozatok fontosabbak, mint az igazság. 

A kormány kétszer annyi börtönt épít, mint iskolát. Könnyebb egy Big Mac-et találni, mint egy almát, ha mégis találsz almát, az genetikailag feldolgozott és módosított.
Az elnökök hazudnak, a politikusok becsapnak, a fajkérdés mindig létezik, ahogy a valláskérdés is.
A te Istened nem létezik. Az én Istenem létezik, és Ő a csupa szeretet. Ha nem értesz velem egyet, akkor megöllek. Még rosszabb, ha halálodig üldözlek. 

A rádióban a dalok 92%-a szexről szól. A gyerekek nem fogócskáznak, seggrázós videókat bámulnak. Az átlagember naponta 5 órán át néz tévét, és több erőszak van a képernyőn, mint valaha azelőtt. 
A technológia mindent megadott, amit csak akarhatunk, ugyanakkor mindent ellopott, amire tényleg szükségünk van. A büszkeséget folyton nagyra becsülik, az alázatosságot folyton lenézik. Mindenki tud mindent. Mindenki tart valahová, semmibe vesz valakit, vádol valakit. 

Nem maradt már sok emberi lény, sok emberi cselekedet, emberi vágy a múlté, alig vannak emberi lények. 
Még mindig a pénz minden rossz forrása, mégis azt mondjuk a gyereknek: „ne tanuld ki azt a szakmát, nem fizet eleget”. Jó cselekedetek csak akkor történnek, ha van rajtuk haszon. 

A szerencsétlenségekről szóló videók vírus módra terjednek. Nevetünk, és megosztjuk őket barátainkkal, hogy velünk nevessenek. A mai szerepmodelljeink 60 évvel ezelőtt rossz példák lettek volna. 
Vannak államok, ahol a törvény megengedi, hogy embereket hátrányosan megkülönböztessenek azért, mert másnak születtek. A cégek dollármilliókat fektetnek be, szakembereket bíznak meg, hogy a kislányokkal éreztessék, sminktől lehetnek csak szépek. Folyamatosan rombolják önbecsülésüket, mert sohasem lehetnek elég szépek ahhoz, hogy megfeleljenek a lehetetlen mércének. 

A társaságok azt mondják: vegyél, vegyél, vegyél, szerezd meg ezt, szerezd meg azt, lépést kell tartanod, be kell illeszkedned, ettől boldog leszel, de sohasem sokáig. 

Mit tehetünk hát az őrülettel és zűrzavarral szemben? Mi a megoldás? SZERETHETÜNK. Nem úgy, ahogy a rádióban a slágerben halljuk, valódi szeretetre, igaz szeretetre, végtelen szeretetre gondolok, szerethetsz, szerethetjük egymást a felébredéstől a lefekvés pillanatáig. 

Tegyél jót, mert az ragadós. Lehetünk figyelmesek minden kapcsolatban, elültethetjük a jóság magvait, a szokásosnál több részvétet mutathatunk. Megbocsáthatunk, mert az a 300 évig tartó neheztelés, amit barátod, anyád, apád iránt érzel, megéri neked? 

Ahelyett, hogy megpróbálnánk másokat megváltoztatni, megváltoztathatjuk saját magunkat, saját szívünket. Olyan sokszor hazudtak nekünk, agyunkat mosták vezetőink, és azok, akikben bízunk, hogy ne ismerjük el fivéreinket és nővéreinket, haragudjunk, gyűlölködjünk, kegyetlenkedjünk. De ha egyszer valóban szeretünk, akkor a haragra együttérzéssel, a gyűlöletre részvéttel, a kegyetlenségre jósággal válaszolunk. 

A szeretet a leghatásosabb fegyver, ami létezik a Föld hátán. Robert Kennedy mondta egyszer, hogy kevesen olyan nagyok, hogy a történelem részévé váljanak, de mindannyian tudunk kicsit változtatni az eseményeken, és végül minden cselekedet bekerül a történelemkönyvbe. A mi nemzedékünkről. 

Igen, a világnak vége lesz, és az új kezdethez vezető út BELŐLED ered."

(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV

◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog

◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

49 megjegyzés:

  1. Nagyon jók ezek a gondolatok, nagyon igazak … Valószínűleg tényleg a szeretet a végső megoldás, de az korántsem mindegy, hogy milyen szeretet az. Egyáltalán mi is az a szeretet? Az emberek nagy részének vágya a szeretet felé törekedni (legalább minimum arra, hogy őt szeressék :)) ) de mi is az igazi valós szeretet, ami tényleg BELŐLÜNK ered?
    Szeretetről sokszor azt gondolhatjuk, az valami kölcsönhatás, ami valakivel, vagy valamivel levő hasonlóságon alapszik, vagyis szeretem y-t, vagy a tavaszi erdőt, de hogyan tudnám szeretni x-et és a haszon miatt esztelenül kiirtott erdők helyét? Ez azért fontos kérdés, mert ha körbenézünk a világban, lassan tényleg szerethetőt egyre nehezebb lesz találni. Nehéz szeretetet, megértést érezni az igaztalanságokkal, a népirtással, a gyorsétteremekkel, az összes fosztogatókkal stb. szemben.
    A szeretet útját sokan megmutatták vallási, filozófiai irányzatokban, így sokan sokféleképpen gondolhatjuk mi is azt. Az, aki a kereszténységet elfogadta, bizonyára igaz szívvel azt tudja mondani Jézust követem, mert az Ő szeretete fog engem megmenteni. Nyilván, az is csodálatos reménység, hogy valakinek a megváltása, szeretete visz ki másokat a földi „pokolból” (Magam azért maradnék a személyes melónál :)... ) Kétségtelen, hogy a valódi szeretetet Jézus is megmutatta…és rajta kívül még sokan mások is.

    A szeretet nem csak egy érzés, amit valaki vagy valami iránt érezhetünk, hanem az emberi énnek az igaz, legbelsőbb állapota. Egy mély belső egység önmagunkkal, amire nagyon nehéz ráébredni, az emberek többsége egész életében, minden mással van elfoglalva. A szeretet eredendően ott van bennünk és nem biztos, hogy a valóság ilyen-olyan elmei fogják nekünk azt megmutatni…. talán inkább pont fordítva.
    Esetleg úgy is lehetne megfogalmazni, hogy a bennünk levő eredendő szeretetre való ráébredés, az egyetlen rendező elv, amivel képesek lehetünk ezt a szétesett, kaotikus, igaztalan világot magunk számára mégis összerendezni.
    :)

    VálaszTörlés
  2. "Közeleg a világ vége"

    - mondja a srác. Nos, figyelembe véve azokat, amit ez után mond, talán _ennek_ a világnak jobb is hogy vége. Azt hiszem ebben megegyezhetünk.

    Ildi szépen körbeírta mi is a valódi szeretet, én egyszerűbben mondanám:


    Az igazi szeretet egómentes.


    Fel kell oldani a személyiséget, át kell engednünk magunkon a Fényt (Istent), ahhoz, hogy pártatlanul szeretni tudjuk a világot, mint a Nap, aki mindenkire egyformán veti sugarait.

    Na és ez - a személyiség lebontás - az igazán kemény meló. Nekem nem is megy egyelőre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze erre az ególeépítésre a Jóisten még akár azt is mondhatná: "Úgy szeretlek, ahogy vagy, hiszen én teremtettelek ilyenné."
      Hiába, az Öreget nem lehet felülmúlni semmilyen versenyben. :)

      Törlés
    2. A gond csak az, hogy nincs "Öreg". Csak mi vagyunk, emberek és minden rajtunk múlik, nem pedig az "Öregen". Üdv a 21. században.

      Törlés
    3. Nekem nincs szükségem a "Fényre" ahhoz, hogy szeressem az embertársaimat és aggódjak a Föld jövője miatt.

      Törlés
    4. Mindenkinek hite szerint.
      További jó aggódást!
      :)

      Törlés
    5. Szia, Balázs, az nagyszerű, hogy Te tudod, hogy mire nincs szükséged, de hidd el a többi ember is elég hasonlóan Hozzád nagyjából tudja mire nincs, vagy mire van szüksége éppen, (azért éppen, mert ez szerencsére gyakran változik). Elég nagy a választék ki miben nem tud hinni vagy hinni épp pl.: galaktikus föderáció égi segítsége, vagy Krisztus második eljövetele, vagy Fénykövetek, ufók stb. (nem igazán vagyok képben) vagy szakállas Öregben (bár Mazsola szerintem ironikusan írta talán ezt) de a semmiben is lehet hinni, vagy abban, hogy csak emberi hányadon és szereteten áll a világ sorsa, ez is tök rendben van.
      Pillanatnyilag én a „nem igazán tudom mibe is higgyek” fázisban vagyok, de majd biztos találok valami aktuálisat.:))
      Megkérdőjelezhetni persze, meglehet mások hitét, de ezzel sokra nem fogunk menni, ugyanis a hit mások által nem írható felül, ezt mindig az egyén fogja megtenni önmaga számára és akkor mikor maga kész arra, hogy ezt megtegye. Persze lehet rugózgatni azon is, ki mivel üti el a drága perceit, hogy mibe kapaszkodik vagy milyen vallásos hitben van.

      Aggódni meg a baljós jelek miatt, tényleg lehet Föld jövője miatt, bár azzal sokra nem igazán lehet menni…. de itt jön a képbe a hit, mert hát az pont nagyon jó gyógyszer az aggodalmakra, így például lehet hinni az emberekben, környezetvédelemben vagy a globális rezgésszint emelésben, meg mindenfélében, az mégis jobb, mint az aggodalom, bár vannak olyanok is, akik aggódni szeretnek.:))

      Törlés
  3. Ahogy a srác is mondja: A világnak vége(!?) kell legyen, hogy jöhessen egy "új világ" ami BELÖLED ered!

    Na, ja!
    S miért nem következik be, hisz - állítólag (?!) - milliók ébredtek/nek? A Kollektív Tudat/Isten/A Forrás (vagy amit akarsz) mindenkinek elérhetö!
    Az is tény, hogy az univerzumban a minöségi trendek az igazi mozgatók! ( Értem ez alatt, hogy pl. az agyhullámok intenzitását a szív frekvenciája 100xorosan felülmúlja!
    Ergó, az "érzés" 100xor dinamikusabban alakítja az Univerzum egészét! ) Vagy nem jól tudom?

    Meglátásom szerint : Az értékrendekkel együtt a kommunikációs tartalom is degradálódott.
    Pl. Meleg szeretet= ma már inkább pejoratív tartalmat hordoz, vagy a szivárvány mint szimbólum ha feltünik akkor elsö blikkre a "más-ság", dekadencia, deviancia, stb. pusztító képek társulnak hozzá!
    Holott egészen fantasztikus érzelmi tartalom kéne, hogy társuljon e jelenséghez.

    Ebböl következöen - mint mondani szokták - kimosták az agyakat! Én inkább az elszennyezték kifejezést használom!

    A legtisztább szándékot is megfertözi(k) a fél-(½)elem, kétség, a bizalmatlanság és megannyi ördögi hagymázas hazug pszicho elme manipulációk. Ebbe az óriási pusztító mentális méreg lavinában megtalálni az igazság vizét: (szinte)LEHETETLEN!
    Még azok is akik, a lehetö legnagyobb gonddal és körültekintéssel akarják gondolataikat publikálni, azok is csapdába esnek amikor a tartalomat, a szándékot és jó indulatot egyszerüen megkérdöjelezik.
    Ezzel elültetnek egy olyan magot némelyek lelkében ami könnyen szárba kap a korábbi "átverések" talaján!

    Elég egy csepp méreg, hogy halálos itallá váljon az éladó víz is!
    Na, ebben nagyon profik ellenségeink!

    Mazsola!

    Megbocsáss, ha az (l)egoleépítésedel :) nem tudok maradéktalanul egyet érteni! Na, nem azért mert nem érezném a beteges ego veszélyét. Inkább azt szeretném kiemelni, hogy az immunrendszerünk is - kibillenhet - alul vagy túl müködhet, úgy az ego-nk alul- ill. túlmüködése sem "egészséges". Söööt...!

    Vallom, hogy a bajok gyökere az, hogy nem tudjuk szeretni - egészségesen - önmagunkat, ergo hogyan is szerethetnénk másokat!

    Gondolom, nem mondok újat amikor azt mondom, hogy " amit akartok, hogy veletek tegyenek ( vagyis szeressenek, ami = a boldogsággal = az élet értelmével!) Ti azt tegyétek az emberekkel!" - by Jézus.

    Az emberiség jövöje hamarosan kiderül!
    A sok, hirdetett megoldás közül/helyett - szerintem - nagy meglepi legtöbbünknek!

    Áldott napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek Erik, az ego talán épp azért van, hogy eddzen minket, hogy ne lustuljunk el. Mindig küzdenünk kell vele, de itt, a Földön soha nem tudjuk teljesen felszámolni. El kell fogadnunk, hogy vele kell élnünk.

      Ha valaki még nem vette észre, nem azért vagyunk itt, hogy ellötyögjünk mindenféle kényeztető körülmények közepette. Mindenki saját élete egy-egy izgalmas tanulmányi projekt, amit a végére x%-ban teljesíteni tud. Valahogy így gondolom, és ezzel a gondolkodással sok éve békében vagyok magammal és úgy érzem, sokat tudtam fejlődni. Talán ezt kéne evolúciónak hívni, nem azt, amit Darwin bácsi... :o)

      Törlés
  4. Szeretet nem letezhet addig mig dualitasban elunk es cimkezgetunk.A szeretet nem csinal SEMMIT.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nem csinál semmit. Csak teremt, folyamatosan, de azon kívül tényleg semmi mást.... :)

      Törlés
  5. Szevasz Buddha!

    A mi közösségünk is elég nagy létszámú, akik figyeltük, és olvastuk mindennap az oldaladat évek óta! Eddig! Az adott írásaid után, vagy jókat vitatkoztunk, vagy szóban, vagy pedig itt, írásban!.
    Viszont van egy dolog, ami mára zavaróvá vált nekünk is, és másoknak is, - lehetett olvasni is - és ahelyett, hogy magát a bajt orvosoltad volna, inkább beletöröltél, mint hogy ténylegesen magát a kiváltó okot kezelted volna.
    Adva van egy cikk, és adva van benne a téma. Hogyan nem érdekel Téged, és lehetséges az, hogy valaki idejön, és a cikk témájától teljesen függetlenül a nagy nyilvánosságú oldaladról más oldalakra irányítgatja át az olvasót, mint amit itt is tesz mostanában egy "új kommentelőd", és erre nem lépsz semmit?..
    Nem beszélve arról, hogy mint az előző cikkedben is amely Putyinról szól, s a Himnusz alatti elérzékenyüléséről, valamint ennek okairól, - ha visszanézed láthatnád, - egy most "Transferlimit"- ként írogató idióta, - mert egyszerűen nem lehet másként minősíteni - , egy szót nem szól a cikkek tartalmához, de átirányít mindenkit a baromságaival , ezekre a más ezoterikus oldalakra, elvágva a vita fonalát, nem beszélve arról, hogy szétdarabolja a kommentelők írásait is, és az itteni beszélgetések értelmét nevetségessé, és hiteltelenné téve az oldalt! Előtte ez a "küldözgetőd" már bontogatta szárnyait más oldalakon (Sándor Nagy néven, és itt nálad is), ahonnan egyszerűen elzavarták - tegyük hozzá jogosan - mert arra használta fel a nagy látogatottságú oldalt, hogy kampányoljon, vagy "híveket" szerezzen szárnyait bontogató ezoterikus oldalak számára. Nézd meg az ip címét ugyan az!
    Amennyiben nem teszel semmit, és ez tényleg így folytatódik, nem sok értelme marad ide írogatni, s a továbbiakban egyáltalán idejönni olvasgatni, mivel ha „Putyin könnyeiről” van szó, semmi kedvünk az annnunamukik, vagy más baromságú agyament belinkelésekre reagálni, és ezeket más oldalakon bámulni.
    Tehát ha javasolhatnánk, akkor a közeljövőben egyáltalán ne engedd meg azt, hogy ide a továbbiakban teljesen más linkeket tegyenek be, mert ha ez továbbra is így marad, akkor inkább elmegyünk keresve egy más hasonló oldalt, - van belőle sok - ahol normális lelkületű emberek között beszélgethet el az ember a cikkekről, s ezek tartalmáról egy-két nem normális helyett.
    Úgy tudom ez a kommentezési lehetőség is éppen emiatt lett létrehozva, hogy magáról a témáról mondd el a véleményedet!
    Egyáltalán nem értjük, ha adva van egy írás, és adva van a lehetőség ennek elemzésére, mi szükség van arra, hogy bárki is ettől teljesen függetlenül mást ollózzon be, a véleménye leírása helyett.
    Mint ahogyan ezt a visszásságotot is észre lehet venni mostanában ha visszalapozol.
    Egyszerűen nevetséges, hogy kifejezőeszközként már nem a saját agyát, és a tudását használja bárki is, hanem mások gagyi írásait tologatja be profitáltatva annak linkjeit mások számára….


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem muszáj ám minden linket megnyitni... :)

      (amúgy igazad van az ilyen linkelős, kizárólag mentális fénymásolásra képes egyedekkel kapcsolatban)

      Törlés
    2. Nem muszáj megnyitni? Akkor kivel kommunikálunk? Vagy kinek az írására reagálunk? Nekünk is van az életről elképzelésünk , és neked is. Te elmondod a tiédet, mi a miénket. S majd az elképzeléseinket összehasonlítjuk, okosítjuk, kiegészítjük egymást ez erről szól! Ezért a neve a cikk alján hogy: hozzászólások!. Viszont ha - most még nem csak egy pár van, figyeld meg később - ez a tendencia nem változik oldalakon keresztül, mást sem látsz, ahogy görgetsz lefelé, csak a késztetést arra, hogy válts, akkor a még "faraghatóak" vagy inkább naivabb tudatlanabb emberek azon kívül hogy késztetést éreznek arra hogy kattintsanak, egyszer elmennek innen, és valószínű legközelebb már oda kattint először, a másik, hogy akkor az egészséges itteni "fonal" megszakad, és lesz belőle egy értelmetlen zagyvaság.
      Ha viszont valaki tudatlan , akkor először tanuljon itt, és máshol is, majd ezek után mondja el a véleményét, és reagálunk rá. Ha a dolgozatodban plagizálsz, azt lopásnak mondják, mert nem te írtad.
      Ez sem különbözik semmitől még egyszer mondom, hogy azon kívül hogy mást sem csinál csak linkekkel osztogatja valaki az észt, a sajátja helyett nem beszélve a nagyfokú tudatlanságról.

      Törlés
    3. Igazad is van és én sem szeretem az ilyet, hogy nem véleményt mond valaki, vagy a gondolatait fejti ki, hanem bedob egy linket, ami ide vagy oda mutat. Eddig azért nem töröltem, mert évek óta az volt az alapfelállás a részemről, hogy nem kívánok cenzúrázni és egyedül a másokat támadó, trollkodó (janesz elek féle - vannak akik tudják mire célzok) megjegyzéseket töröltem.
      Mert elképzelhető, hogy egy-egy kiegészítő cikk hasznos is lehet.... - gondoltam én jóhiszeműen....
      Való igaz, hogy mostanában nem kevesen próbálnak "az oldalam hátán" felkapaszkodva kihasználva a nagy látogatottságot, maguknak reklámot csinálni.
      Totál igaz és nem is akarom hagyni, de nem egó miatt, hanem mert szétoffolja a rendes beszélgetéseket és nem tesz hozzá semmit. Ha valaki ír egy gondolatmenetet és ahhoz kapcsol egy linket, ahol további dolgok olvashatók, semmi gondom nem is lesz, de így ez nem helyénvaló - egyetértünk.

      A késedelem és a hiányosságom abból fakad, hogy az oldalt hobbiból és lelkesedésből tartom fent és hogy jobbítsak, amin lehet vagy eljuttassak információkat. Magyarul csak szabadidőmben tudom csinálni, ami sajnos nekem sem sok van... Én lennék a legboldogabb, ha bevétel is származna belőle (mert eddig kb nulla, azaz 0 Ft) és főállásban lehetne, de se fogalmam nincs róla, ezt hogyan lehetne és talán a pénz ezt is csak tönkretenné, ha valakinek eladnám vagy reklám származna belőle....

      A lényeg, hogy időmtől függően igyekszem azért a kommentelőket is figyelni és ha olyan van, akkor "elsimítani" a felületet.... :D

      Törlés
    4. Szevasz Buddha.

      Erre akartam rávilágítani, mint amit leírtál végre Te is.!
      Hosszú évekkel ezelőtt - most nem írom ki a nevét - egy országos bulvárlapnak is nézegettem majd' minden nap, az olvasói hozzászólásait. Tettem ezt azért, mert több alkalommal sem értettem egyet a cikk írójának a véleményével, valamint észre lehetett venni, hogy mennyire befolyásolni próbálja az emberek gondolatait. S mint ilyenkor általában az ilyen írásokat legjobban, és legtöbbször a hozzászólások rovatban lehet "tesztelni"
      A bulvárlap nézettsége óriási volt, mint a nyomtatott, és utcán árusított, mint pedig az internetes elektronikus kiadás. (Hozzáteszem a mai napig az!)
      Míg az egyik nap arra lettem figyelmes, hogy az egyik un. hozzászóló betett egy linket a többi közé! Fényévekre volt ahhoz, amiről az írás szólt egyébként, majd másnap még egyet, s minden további nap csak a linket! Ugyan azt az oldalt!
      A kezdeti pár lézengő olvasótábora szó szerint döbbenetesen megnőtt!
      Ezt onnan tudom, hogy a belinkelt oldal üzemeltetője a lap alján feltüntette a mindenkori látogatók számát, amely napok alatt, mint ahogyan írtam elképesztő módon megnőtt!!
      Nekem sem kellett több, mérges voltam, - amit most már Te is okosan írtál, hogy egy kezdő oldal mások hátán felkapaszkodva ilyen mértékben tudja bővíteni az olvasótáborát - felvettem a telefont, és felhívtam a bulvárlap szerkesztőségét, és ekkor közölte a lap főszerkesztője, hogy megmondja őszintén ezt nem is figyelték eddig. Nagyon hálás volt érte, és onnantól kezdve törölték a fickó "kommentjeit". Még ekkor is volt olyan pofátlan, vagy inkább arcátlan a fickó, hogy más nick néven próbálta ugyan ezt csinálni. (Mint nálad…) Persze nem ment tovább, mert most már figyelték a cikkek alján írogatókat, s törölték, ahogy észrevették s végül itt is, csak bejelentkezve, szigorú moderálással lehetett hozzászólni. Tegyük hozzá jogosan!
      A vége az lett, hogy amikor rákattintottam utoljára egy-két alkalommal erre az oldalra, észre lehetett venni, hogy "beállt " az oldal, és a kezdeti hihetetlen gyarapodás, a mai napig stagnál, vagy inkább jóval lecsökkent látogatottságot mutat. Valószínű ez már az oldal színvonalával magyarázható, valamint azzal is, hogy nagyon sokan figyelnek erre.. De működik, és jóval hamarabb érte el, az „üzemi hőfokát” mint ha saját erőből kellett volna felkapaszkodnia.
      Mivel több helyen is találkoztam már ezzel, ezért van az, hogy ilyen esetben megpróbálom ezeket az „olvasóvadászokat”, - legyen az szándékos, vagy épen a naivitásuk okán „véletlen” – az egész univerzumon keresztül hajtani, amíg lehet, felhívva netán az oldal üzemeltetőjének figyelmét arra, hogy nehezen kialakított lapjának az összegereblyézett olvasótábora amennyiben nem figyel, elpártol,vagy éppen lecsökken. Figyelmetlensége miatt viszont elindítja „karrierjét” tudatlanul is egy másiknak!
      Az már csak hab a tortán, hogy egy olyan kezdő oldal, amelynek netán évekre lenne szüksége ahhoz, hogy magáénak tudjon egy elfogadható olvasótábort, az ilyen bejáratot oldalakon keresztül drasztikusan megnövekedik ez által a mindenkori értéke. Amely tegyük hozzá nem elhanyagolható, s az egyik legfontosabb szempont.
      Viszont a tudás egyszerűbb hozzáférésével, az új oldalak számának brutális mindennapi internetes növekedésével, ez már valós problémává vált szinte mindenhol..
      Ezért is kell nagyon odafigyelni a „jó szándékú” emberekre, tisztelet a kivételnek…

      Törlés
  6. Elnézést kérek tényleg idióta voltam nyugodtan töröljétek a linkeket amit találtam , bocsánat ,ne haragudj kedves Buddha és kedves oleg mindenkitől bocsánatot kérek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs harag, semmi gond és köszönet a többiek nevében, hogy beláttad ez így nem szép dolog és tezsel azért te is, hogy a közösség színvonala megmaradjon továbbra is olyannak, hogy értelmes beszélgetések és gondolatok átadása folytatódhasson ! :)

      Törlés
    2. Tisztelet mindkettőtöknek, ez egy igen nemes hozzáállás.

      Törlés
  7. Kimaradtam valamiből ?
    Amúgy jól nyomja a srác, jól kipakolta magából a világ szemetét :) De nem is árt leleplezni ezt a hamis illúziót, hamis vágyvilágot gerjesztő médiamanipulációt. Szeretet? Nos az más kategória. Az már kereszt, ill. szenvedést jelent. .Ugyanis ezt a sárgolyót nem erre (szeretet) találták ki.Akik ide lejönnek, hogy kipróbálják magukat, igazából nem tudják ezt minden területen megtenni, bele is zakkannának. Ezért is van az, hogy a GONDVISELÉS irányítja az átlagember sorsát úgy, hogy éppen az adott életében , csak az éppen aktuális próbáival ütközzön meg, míg a lelkének többi része mély álomban szunnyadozik.
    De van egy kis probléma. Ez a mai felspanolt világ elkezdte szítani a tüzet az emberszellem minden - még alvó részén is, és ez nagy próbatételt okoz a számára. És ezért van az, ill. sokan hiszik azt, hogy nincs az a GONDVISELÉS, amely be tudná tölteni a fekete lyukakat a felfokozottan kielégítetlen, és így tényleg szar életükben. SZERETET ? Nos az ok nélküli és feltétel nélküli kell, hogy legyen, mert különben tényleg, a szarnak a szintjét sem éri el.
    Ezért is hiteltelen a srác a videoban, mert a szeretet , soha a rosszat meg nem látja, soha nem különböztet meg, hanem mindig mindent EGYESÍT, vagyis SZERET. E földi élet nem is cél, csak átmenet, egy próba, hogy végül minden egybetérjen ott FENN. És a valódi szeretet itt lenn az emberszellem győzelmi koszorúja, mely kereszt, illetve HÍD , amely összeköti a LENT és a FENT.

    De hogy is kéne ezt elkezdeni? Kezdésnek mondjuk egy órát teljesen elcsendesült állapotban lenni és kizárni a világ minden zaját, gondját, baját - ez tényleg - minden ember számára - nagyon sokat segítene :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Hulivili! Mint oly' sokszor, ismét fején találod a szöget.

      Ha a kettősségeket nem a keletkezésük szintjén (azaz a kettősségen felül) egyesítjük, hanem lent, ahol azok megnyilvánulnak, akkor abból nem isteni egység, hanem ördögi szürke katyvasz kerekedik. Így pedig már a káosz erőinek leszünk kiszolgáltatva. (modern világ ) Ez a félreértés húzódik meg minden utópisztikus társadalmi reform mögött.

      Törlés
  8. Azon túl, hogy igaza van a srácnak (és még sok ezer másik "válságtudattal" megáldott/megvert embernek) a megoldáshoz egy lépéssel sem kerülünk közelebb. Miért van az hogy ennyi ember feszeng a bőrében, valamit tenni akar és mégsem tud?

    Azért, mert a problémákat a problémák által létrehozott fogalmakkal próbáljuk megfogalmazni. Így nem fog menni. Nem tudjuk túllépni saját árnyékunkat. Emiatt ábrándozunk még mindig "igazi demokráciáról", "igazi baloldalról", meg "világbékéről" és közben nem vesszük észre, hogy ezek éppen azok a csalik, amelyek meggátolnak a tisztánlátásunkban. Alapvetően rossz a startpozíciónk. Még ott sem tartunk, hogy megértsük, mi is valójában a probléma a jelen világgal (háttréhatalom, klímaváltozás, kamatcsapda, izraeli agresszió már csak sokadik szintű következmény).

    VálaszTörlés
  9. Igy van.A fent és lent, itt vagy ott vagy amott, a kint vagy bent ellentét analógiák is erre mutatnak rá, hogy az emberi fogalmak szerinti világ is csak a fél-re-értés része a dualitásban.

    VálaszTörlés
  10. "A történet legutóbbi kétszáz esztendejére visszanézve az ember bizonyos idegenszerű aggodalmat alig, vagy egyáltalán nem fojthat el. Nemzedékről nemzedékre tervszerűen tűnt el a világból felülről lefelé először a király, azután sorra: a főpap, a főnemes, az államférfi, a tudós, a katona, a művész, s vagy örökre elveszett, vagy helyébe kétes, gyanús alak lépett.

    Voltak akik a rendet helyre akarták állitani, ahogy Napóleon megkisérelte, hogy újra méltóságot szerezzen a királyságnak. Elvétve akadtak főpapok és főnemesek akik meg akarták menteni a papot és a nemest. Államférfi, tudós, katona, művész is akadt néhány. Az ilyesmi azonban elszigetelt vállalkozásnak látszott.

    Mert talán nem egyes uralkodó családok tüntek el, hanem a királyi ember; és nem a főpapság és főnemesség halt ki, hanem a papi és arisztokrata lény. És talán nem is halt ki, csak visszavonult és helyét feladta. És talán nem is gyengeségből tette, hanem jól megfontoltan és higgadt belátással. Elvonult, mert a rejtélyes, sötét járvány áldozatává lett emberiség jelenlétét nem érdemelte többé, s méltatlan lett arra, hogy uralmával megtisztelje."

    Hamvas Béla - Poeta sacer

    VálaszTörlés
  11. Ilyen érzelgős, szentimentális szemetet már régen láttam. És mi a kulcs? A SZERETET. Ezt a fogalmunkat naponta ezerszer öntik telibe mézes-mázas, ragacsos sűrítménnyel, anélkül, hogy tudnák mit is jelenthet valójában. Hogy lehet ennyire lealacsonyítani ezt a többre érdemes fogalmunkat?
    Olcsó, szentimentális, érzelgős szar. Ennyit a fenti tákolmányról. Ja és a fenti "srácnak" én biztos nem vagyok a tesója.

    VálaszTörlés
  12. És még valami: Nem tudok borzasztóbb és nyomorultabb dolgot elképzelni a világon, mint napestig szeretni és szeretni és szeretni és szeretni. Szeretni bolondulásig. És nem tudok visszataszítóbb dolgot elképzelni, mint, hogy idegen embereket ölelgessek a szeretet nevében a szeretetért.
    A szeretet kényelmes és posványos fotelja... Ahonnan minden rózsaszín. Mi lenne Veletek, ha józanul, érzelemmentesen kéne cselekednetek? Megtenni, amit meg kell tenni mellébeszélés és szentimentalizmus nélkül. Ki képes erre? Mert ez jóval előrébb való, mint a feltupírozott szeretet. Vagy, majd a szeretet által megemelkedik a tudatszint és leszáll közénk árpád sávos űrhajójával Csaba királyfi, hogy megmentse a magyarságot és az egész emberiséget a szeretet nevében?

    VálaszTörlés
  13. Nahát, mennyi fanyalgásra való ok :)) , való igaz, tényleg sok baj is van ezzel a szeretettel, az már biztos… de hát nem avégre vagyunk itt, hogy azt a rendes szeretetet valahogy majd csak egyszer megtanuljuk?
    Nyilvánvalóan a kigyúrtság, meg az izomtrikó sem kedvez annak az elvárható stílusnak és színvonalnak, akitől hip-hop (vagyis rap stílusban) az ember szívesen elfogad bármiféle megélést, filozofálgatást a szeretetről.
    Természetesen sok jeles személy volt és van, akiknek nagyobb tehetsége van meghatározni mi is a szeretet, bizonyára szebben is, és okosabban, pontosabban meg tudják azt nekünk mondani (esetleg a ruha meg a háttér is szebb volt hozzá)
    Igen, lehet azt is mondani, a fenti fiatalember nem határozza meg jól a szeretet, rosszul éli meg, bizonyára más magasabb szempontok szerint, más az igazi szeretet.
    De az nem úgy van, (az okosok szerint), hogy a szeretet keresése a világban, az mindig a lélek Istennel való örök szeretetre való kapcsolódás olthatatlan vágya, mindenki ezt az érzést keresi, e felé tart az épp megélt ilyen-olyan szeretetén keresztül, … efelé halad minden tesó, de tán még a nem tesók is.:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen igazad van.Kinek kinek a saját fokozatán kell ez megélni. Mégis, a mai állapotok között egyre nehezebb, ezért is szükséges mindenkinek mélyebbre ásnia, ha egy kicsit is tartósabbá szeretné tenni.
      Vannak akik ehhez kívülről viszik be a spirituszt, csak szörnyű a kijózanodás. Ezért is jobb út a belülről kifelé.

      Törlés
    2. Tehetseg kell a szeretet meghatarozasahoz? Meg oltony nyakkendo?Most kicsit ossze zavarodtam.Vagy nem is annyira

      Törlés
    3. Huli :) igen, „ belülről kifelé vezető út” kell ahhoz, hogy bármiféle illúzióból (álomból) lassan felébredjen az ember. A tévedések és kijózanodások, meg mondhatni a felébredési folyamat részei, és nagyon is kellenek, bár tényleg nem kellemesek.

      Robit :) A szeretet meghatározásához tényleg nem kell valakinek lenni, hisz azt bárki megteheti.
      Inkább talán az lehet, hogy többen, több félét is gondolhatunk, mi is az a szeretet.
      Van, aki így tudja kifejezni, van, aki amúgy… így aztán lesz, akinek a megállapításával képes az ember azonosulni, meg lesz, akiével meg nem.
      ( A krónikák szerint ugye a történelemben, háborúkat is indítottak a szeretet nevében és azt a nagy szeretetet, lehet a leigázottak valahogy mégis másképp értelmezték. )
      A szeretet meghatározása sem különbözik a világ legtöbb dolgától, amikben szintén előfordulhat, hogy nincs teljes egyetértés.

      Törlés
    4. Kedves Ildi!

      Valószínűleg a szeretet nem is lehet meghatározni, de a hiányát nagyon meg lehet szenvedni. Sejtésem szerint elsősorban nem is érzelem, hanem egy olyan forma és időfeletti erő, amely kapcsolatba kerülvén a teremtett világgal, az abban megnyilvánultakra egy elementáris "vonóerőt" kifejtvén, azokat saját lényegük ősforrásának irányába vonzza. Ha lehet ilyet mondani a szeretet transzcendens lényege a teremtett lényekben fellobbantott, Teljességre irányuló ősi szomjúság.

      Ehhez képest a férfi és nő között kialakuló "kebelbéli" vagy "alhastájéki" szimpátia már csak szeretet egy halvány, groteszk karikatúrája.

      Törlés
    5. Kedves Viator :) ! Igen, nehéz meghatározni a szeretetet, de mégis nagyon jól megfogalmaztad, legalábbis én hasonlóan gondolom, csak máshogy megfogalmazva.
      Ez az elementáris vonzerő mozgatja a világot. Még azokat az embereket is ez a vonzerő mozgatja, akik soha nem is foglalkoztak a létezés nagy kérdéseivel vagy konkrétan Istennel. Ez az erő mindenkinek kivétel nélkül mégis megnyilvánul, ha máshogy nem, akkor úgy, mint valami égető hiány vagy vákum.
      Az emberek többsége ezt a hiányt akarja egész életében betölteni mindenféle tevékenységekkel pl. anyagi javak értelmetlen halmozásával, a boldogság hajszolásával, hatalomgyakorlással másokon, gyakorlatilag talán az összes cselekedetével.
      Igen, az igazi szeretetre jutás, az nem igazán csak egy érzelem, hanem az eredendő állapot megtalálása. A mi létezésünk, így ebben a formában és körülményekben feltehetőleg, most sincs egészen leválasztva Istentől, olyan talán nem is lehetséges (bár egyes vallások szerint meg igen…)
      A belső egységre jutás (szeretet) folyamata, tulajdonképpen önmagunk eredetének, vagyis az Istennel való szeretetállapotnak a visszarendezése.
      :)

      Törlés
    6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  14. https://www.youtube.com/watch?v=itvnQ2QB4yc
    Itt megvan a youtubon is. Van lehetőség, hogy a magyar szöveg bekerüljön a feliratok közé?

    VálaszTörlés
  15. Az erősebb kutya b@szik a többiek szopnak. Az okos meg végig nézi tökmagot rágcsálva. Termesszünk Tököt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te véletlenül nem a pornó szakmában dolgozol?

      Törlés
  16. Szia Laci!

    Köszönöm, ezt a legújabb bejegyzést, már szükség volt erre. Évának is köszönöm a fordítást! :)
    Múltkor írtam, ha megint látok egy történést, akkor leírom neked. Ez megtörtént, már elküldtem az e-mailedre. Általában egy héten belül megtörténik.
    Köszönöm.
    Atlantis

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nagyon szépen köszönöm, hogy leírod, amiket tapasztalsz, sőt mindig kíváncsian is olvasom el. Csak ne haragudj, hogy sokszor nem tudok gyorsan válaszolni az üzenetekre. De bármi élményed és előrejelzésed van, örömmel hallgatom meg.
      És annak is örülök, hogy nem hiába tettem ki ezt a bejegyzést, hiszen nagyon sok emberhez jutott el, azaz nagyon sok gondolatot mozgatott meg. Talán még én sem tudom felmérni, az internet kis bugyraiban hány, meg hány hozzászólás vagy eszmefuttatás zajlik az itt elindított témákban....
      Természetesen ez a videó ennek a srácnak és a készítőknek az érdeme, akik hiába nem mondtak semmi újat, de mégis tudatosítottak bennünk és másokban is egy-két ébresztő jellegű érzést, késztetést, sejtést ... Ezek a dolgok mindig csak elindítanak, de hogy ki milyen irányba megy tovább, ez mindenkinek adott "tudatossági szintje" szerint változik.

      Törlés
  17. Tudna valaki segíteni egy válasszal, hogy a Facebook "Like"-ok száma miért vagy milyen okból kifolyólag nullázódik le egyszer csak ? Pl. ez a cikk már 5 ezer közeli "Tetszik"-et kapott, ennek ellenére lement nullára. Ugyanez igaz számos korábbi cikkre is.

    Egy 'iframe' scriptet szoktam beilleszteni, amit maga a FB generál a cikk linkje alapján...

    Ezért sem értem....
    Van valakinek szakszerű ötlete vagy javaslata ?

    Köszönöm ! :)

    VálaszTörlés
  18. "S miért nem következik be, hisz - állítólag (?!) - milliók ébredtek/nek? A Kollektív Tudat/Isten/A Forrás (vagy amit akarsz) mindenkinek elérhetö!" - vetette fel Erik Wiiking fórumtárs néhány nappal ezelőtt. Ezt olyannyira fontos felvetésnek tartom, hogy ha megengeditek megosztanám ezzel kapcsolatos meglátásaimat és igyekszem felvetni néhány újabb szempontot is.

    Bizonyára mindenki járt már olyan munkahelyen, ahol a falon - egyfajta megerősítés gyanánt - a következő, Mahatma Gandhitól származó idézet olvasható: “Légy te a változás, amit a világban látni akarsz.” Feltette már valaki valaha azt a kérdést, hogy ez hogyan lehetséges? Egyáltalán mit jelent ez? Hiszen legtöbb esetben még a legközvetlenebb környezetünkre sem tudunk érdemben hatni (vagy csak nagyon korlátozottan). És akkor a nagyvilág dolgairól ne is beszéljünk. Azért itt jegyezzük meg, hogy Gandhi függetlenségi mozgalma valóban óriási hatást gyakorolt Indiára, Nagy Britanniára, talán a világra is, de ez igazából csak a felszínt érintette. Az indiai hagyomány és szakralitás több száz éves hanyatlását nem tudta feltartóztatni, legfeljebb az értékek devalvációját öltöztette más köntösbe. Pedig Gandhi valóban "nagy lélek" volt (maha atma) ...

    Visszatérve az eredeti gondolathoz: miért nem változik meg a világ ennyi jó szándék ellenére? Azért mert a világ milyensége nem annak a létszintnek a mikéntjétől függ, mint amely létszinten az ember az önátalakítását véghezviszi. A legtöbb ember ezt a változást saját személyiségének szintjén a "pszichikum" kitisztításával, egyfajta "jó emberré válással", lelki megnemesedéssel szándékozik elérni. A világ azonban nem az emberi psziché tükörképe, hanem egy sokkal mélyebb ontológiai valóságé. Önmagunk olyan mély valóságáé, melyről nem is tudunk, nem vagyok róla tudatosak. És itt van a modern világ minden nyomorúságának kulcsa.

    Az ember egy elképesztően összetett lény, nem véletlenül nevezték a Kozmosz foglalatának. A formai meghatározottságában (ez alatt nemcsak testi formát, hanem érzelmi, sőt gondolati formákat is értem) középen helyezkedik. Alatta a SZUBSZTANCIA befolyása alá tartozó nem tudatos (nem uralt) ösztönök, kavargások, késztetések helyezkednek el, ezt nevezhetjük tudatalattinak, míg felette a az ESSZENCIÁHOZ köthető fényteli ideák világa uralkodik (tudat feletti). Ez a három szféra együtt tulajdonképpen az eredeti EMBER. A mai ember azért nevezhető alávetettnek, mert e háromból csak a középső szűk szegmensben tudatos, csak ezt a szférát éli át önmagaként. A föld gyermekévé lett.

    Az esszencia a "minden én vagyok" princípiumát testesíti meg, ez a végtelen önazonosság elve, ezzel szemben a szubsztancia az "én semmi sem vagyok", a végtelen önmegtagadásét. Az egész látható és nem látható világ e két elv végtelen variabilitású elegyeként nyilvánul meg.

    VálaszTörlés
  19. ... Abban a pillanatban amikor belépünk a megnyilvánulásba, megszületünk, már e két elv formáló hatása alá kerülünk. E két hatást megnyilvánuló pozitív erőt Platon után nevezzük IDEÁNAK, a negatívat Paracelsus után pedig EVESTRUMNAK. Az idea az isteni, korlátlan önazonosság (teljesség) világban megnyilvánuló arculata, míg az evestrum az anyagba rejlő bomlasztó, feloldó erők reprezentánsa. Minél inkább tudatos az ember, annál inkább az ideák vezérlik, és minél inkább átengedi magát a a körülmények hatásának, minél kevésbé uralja életét, annál inkább az evestrum alávetettje. Ne feledjük innen nézve is igaz, hogy "vagy én uralok egy élethelyzetet, vagy az ural engem. Harmadik lehetőség nincs!" Ezért van hallatlan jelentősége az "úrságnak", ezért fontos a király, a nemes, a nagyszerű, a magasrendű, minden olyan személy és dolog, aki képes az átlagnál jobban felmutatni az "ideát". Ennek hiányában semmi sem fog emelkedni, és ezért hamvába holt ötlet minden "alulról jövő kezdeményezés". A világot az alacsonyan álló nem tudja "feltolni", azt csak a magasrendű tudja magához emelni.

    Tehát a fentiek fényében tehát miért nem változik meg a külvilág? Mert az ember képtelen kitolni önazonosságát a létének nem uralt szféráira, lényének mélysége ismeretlen marad számára, az erkölcsi-lelki előkészítésnél pedig képtelen továbbjutni. Ha pedig valami ismeretlen, akkor uralatlan, ha uralatlan, akkor annak alávetettje lesz. Hogyan hatol be e két ismeretlen, uralatlan szféra mégis az életünkbe? Az ideák a "válságtudaton" keresztül, az evestrum pedig az elpusztuló világ tapasztalata által.

    A pszichikai jóság, erkölcsiség csak előfeltétel, és ezt az előfeltételt sokan a valódi változással tévesztik össze. Az igazi áttöréshez olyan mély átalakulásokra van szükség, amely már buddhai vagy krisztusi kvalitásokat feltételez. Falakat kell áttörni, magasra kell emelkedni, pokolra kell szállni. Enélkül nem fordul meg a klímaváltozás, nem fog leállni a gázai agresszió, de a Goldman Sachs uralma sem fog megtörni.

    És utolsó gondolatként még valami. Gondolkodott már valaki azon, hogy ha az ember - ahogy azt mondani szokták - lényege szerint már most is halhatatlan és örök, továbbá nincs is út csak elengedés, akkor mi az ami felmegy Istenhez, ha lényege szerint már most is ott van? A lélek? hiszen az is teremtett, tehát elmúlik. A szellemi mag? Hiszen az el sem hagyta. Akkor mi? Az ÖNAZONOSSÁG. Ez Isten hatalmas játéka. Az az út amely az illuzórikus egótól az isteni Önmagamig vezet, úgy hogy közben folyamatosan és egyre tágulva fennmarad az "önmagam vagyok" érzése. Az az út amely megváltja a világot, és amely visszaemeli a szubsztanciát az isteni egységbe. Ez Krisztus útja.

    Mindenkitől elnézést kérek a rekordhosszúságú bejegyzés miatt. Régóta érlelődött bennem, hogy ezt leírom, talán vannak értékelhető gondolatok benne. Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viator!

      Nézd el nekem, hogy nem tudom oly filozófiailag kifinomult módon megfogalmazni mondandóm, mint Te, de reagálnék és próbálom ezt a frekvenciát tovább interferálni! :)

      Nos, bennem is régóta motoszkál az a kényes egyensúlyi kérdés, miszerint "helyünk a világban!" vagy "létezésünk értelme!" fogalma köré csoportosul.

      Létünk/önazonosságunk kutatása/megismerése roppant izgalmas és egyben hátborzongató is!
      Mire gondolok? Arra, hogy a vélt vagy valós korlátaink megismerése/áthágása/kitágítása néha több új kérdést generál, mint a megtalált válaszok!

      Óhatatlanul is felmerül a kérdés : Ha, már megismertünk más "dimenziókat" a tudat alatt, között és felett, akkor hogyan fogjuk/akarjuk manifesztálni, hogy másokat pl. az Univerzális Nagy Egészhez kapcsolva megfelelö kommunikációs platformot válasszunk ami a lehetö legteljesebb módon(legkisebb "veszteséggel") viszi át az információt ami bennünk kristályosodott ki, amit szeretnénk átadni?

      Valljuk be, legföbb akadály az, hogy nem értik/értjük meg a közölt/kapott infot!
      Megpróbáljuk definiálni, hogy "érthetövé" válljon, de még a "legalapvetöbb" formák(pl. a szeretet, béke, önismeret stb.) sem rezegnek mindenkiben ugyan azon a frekvencián.

      Atlantis megfogalmazásai elsöre teljesen földtöl elrugaszkodottnak tüntek, de bevallom, hogy az "antenna" nem volt nálam megfelöen hangolva! Ebböl adódóan a "zaj/jel" arány érthetetlenné tette a közlendöt!
      Talán a telepátia, mint csatorna sokkal tisztább átvitelt jelenthetne!

      Még csak annyit! Az ego és "feloldódás" a Legfelsöbb Tudathoz való kapcsolódás kényes egyensúlya néha elbizonytalanít!
      Hisz a "földhözragadt" 3D gondolkodás sem tünik egyszerünek, hát még az e feletti létezés megtapasztalása!
      Addig míg ez a "hús-vér ruha" adja létezésünk alapját addig nem lesz könnyü tudatilag formálni a körülöttünk lévö univerzumot! De, hiszem, hogy ezek a lépések valóban e felé vezetnek!

      Törlés
    2. Kedves Viator :) ! Nagyon jól megragadtad a lényeget!
      Gondolatébresztő volt, így hát írok.... :)
      A világ futja a maga köreit, működnek a folyamatai, rajta zajlik az emberiség ilyen olyan története. Az emberi vélemények már arról is megoszlanak, mi zajlik körülöttünk, vaskorszak vagy beköszöntő aranykor, globális fejlődést vagy épp egy hatalmas daráló.
      Ezek a folyamatok egészen biztosan kollektíven, kintről nem befolyásolhatók pl.világbéke meditáció, ima általi közös rezgésszint emelés, rainbow fesztiválok stb. bár tényleg sok a jó szándék erre.
      Nagyon is jó lenne, ha ez így megtörténhetne és mindenki emberhez méltó életet tudna élni, ahol nincs kihasználás stb.
      Egyrészt természetesen van közös történetünk itt, de azon belül csakis egyéni utak vannak, egyéni történetekkel.
      Talán lehetséges, hogy a változtatást elváró egyénnek, vicces módon, először pont el kellene engedni azokat a vágyakat, elképzeléseket is, hogy a sorsa attól függ hogy milyen anyagi, fizikai körülmények közé van élete állítva és az miféle tart.
      Szeretnénk más képet látni, jó lenne megtalálni a gombot is hozzá, de az nem biztos, hogy kívül van.
      A külvilág megváltozhat , de csakis annak a szemszögéből, aki arra rátekint.
      Ehhez, ahogy írod is, mély tudati változás kell és akkor megváltozhat a világ, de csak az ő világa.
      :)

      Törlés
    3. "Az ember számára nehezebb feladat a szív gazdagságára szert tenni, mint a tudás bőségére. Amilyen könnyen az ember ölébe hull a kezdeti kettőség, mely a gyermek számára elengedhetetlen a szellem születéséhez, oly nehéz és csaknem elérhetetlen számára a tiszta együttérzés, az odaadás révén fogamzó mély szeretet. ...
      ... Mivel csupán a másikkal való azonosság (Einerleiheit) élménye képes az énséget önmagán túlra vezetni, az ember állandó és legfőbb feladataként a kettőségre való önébresztés tűzetett ki. (…] csak az érzékfeletti tudat vezet még ezen is túl."

      A fenti idézet Othmar Spann: "Közösség", "Együttlét", "Kapcsolat" című munkájából való. Olvasása nagyon jó kiegészítés a feltöltött videó mondanivalójához. A teljes írás könnyen megtalálható az interneten.

      Törlés
  20. Még egy ok ami miatt meg kellene szűnni a világnak: a skótok nem szakadnak el... 45-55 arányban a maradásra szavaztak. Bár rögtön tele a net mindenféle csalásra utaló cikkel/videóval. Némelyik eléggé impresszív.

    Ugye tudjuk hogy meleg volt a pite cionéknak, mivel még jó pár közösség van az EU-n belül aki hasonlóra vágyik. Nem akarták hogy beinduljon a dominó-hatás. Szerintem hallunk még a dologról... Viszont valószínűleg olyan less mint 9/11. Rengetegen tudni fogják hogy csaltak, de hivatalos következmény nem fogja követni. És 10 meg 50 év múlva is úgy hivatkoznak majd rá a hatalmasok, mint a világtörténelem legszabályosabb választására. Éljen a manipuláció, a médiatúlsúly meg az emberek konformitása.

    Mondjuk az is egy érdekes kérdés, hogy mire mentek volna az elválással ebben a mai világban - egy szigetre "zárva"... Ha sikerült is volna elszakadni, valószínűleg csak formálisan. A hatalom politika által nem irányított része (titkosszolgálatok, multik) véres bosszút állt volna a skótokon.

    Szar az egész, ez van! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majdnem fifty-fifty, mégis alulmaradtak az elszakadáspártiak. A kisebbségi véleményekre olyannyira érzékeny ajro-atlanti liberális demokrácia apostolainak most mellszélességgel az alulmaradó vélemények mellé kellene állnia. Na jó. Csak poénkodtam.

      Az EU-ban tapasztalható egyre fokozódó önállósodási törekvések egyvalamire azért markánsan rámutatnak: az EU-nak semmiféle "Európa eszméje" nincsen. Szétveri a nemzetállamokat, de nem mutat fel semmilyen transznacionális alternatívát.

      Végül is semmi baj kedves elvtársaim. Skócia marad. A lényeg: A NEMZETKÖZI PIACOK NYUGODTAK.

      Törlés
  21. Egy könyv, ami akár igaz akár nem, képes felébreszteni egy embert, ha elolvassa: Thiaoouba.
    S ha minden ember elolvasná ezt a könyvet, bolygónk, a Föld, talán nem lenne többé "siralom-bolygó". :) S ilyen videók se lennének.
    De úgy se fogják sokan elolvasni, avagy mai romlott világunk miatt (ami agyunkat, elménket, felfogásunkat, értékelésünket is romlottá teszi) képtelenek lennének feldolgozni az információt :(

    VálaszTörlés
  22. Hogy miért kellene ennek a világnak megszünnie ? Ezen valószinüen majd sokan felháborodnak , de nem az én álláspontomat szeretném kifejteni. Emlékezzetek Noé idejére , ha valaki olvasta a Bibliát. Nos miért kellett eggy ugynevezett világot elpusztitani? 1Mózes 6;5-8 Mert megsokasodott az ember gonoszsága a földön. A föld nem az embereké Hanem a teremtöé (Jehováé) Példa ; Ha az esetedben kedves olvasó rendelkezel egy lakással amit te kiadsz bérbe vagy hogy lakjanak benne, és a Lakó megrongál mindent, valmint figyelmenkivül hagyja a te általad felállitott szabályokat törvényeket . FIGYELMEN KIVÜL HAGY TÉGED MINT TULAJDONOST. MIT TENNÉL??? Ugyanigy a földön lakó emberiség semmibe veszi azt hogy ö mint teremtö SZUVERÉN JOGA URALKODNI (amit ő szeretetteljesen tesz , hiszen az emberiségért a fiát Jézust is feláldozta) Akkor nyilvánvaló hogy tesz lépéseket azok személyek érdekében akik biznak benne. és minden kikötés nélkül elfogadják öt Istenüknek Atyjuknak . ne vezessenek benneteket félre amit irtam azoknak irtam akik elgondolkoznak azon ami tény. ISTEN NEM HAZUDHAT ÉS EZ a BIBLIÁBAN IS ALÁ VAN TÁMASZTVA Héberek 6;18
    A felülirott idézete hogy SIRALOM BOLYGÓ. az nem lesz az mert a föld örökké fentmarad minden gonosz és Istentelenség nélkül Ézsaiás 45;12 . 18 Ézsaiás 65.:17. 21-25 Jeremiás 9:24 Zsoltárok 83. 18( károlyi gáspár forditás) 83:19 Sajnos addig amig ez a világ ugymondván megosztott addig itt rend nem lesz amig az idö el nem jön, és akkor minden embernek aki nem élt vagy nem akart összhangba élni az Isteni alapelvekkel felelnie kell a tetteiért . EZ TETSZIK E VAGY SEM NINCS JELENTÖSÉGE . DE HA MÉGIS VALAKI ÚGY GONDOLJA HOGY JÓ LENNE EGY OLYAN VILÁGBAN ÉLNI AHOL SZERETET LESZ ÉS BÉKE AKKOR A János 17.3 Az alapelv . a jó hir pedig megtalálható mindenfelé csak ki kell nyitni a fület és a szemet . Még az ajtókban is. .
    Mindenkit szeretettel üdvözlök .

    VálaszTörlés
  23. Lehet Isten békessége legyen veletek.
    Ön üzletember vagy nő? Ön bármilyen
    Pénzügyi nehézségek vagy mit kell alapok beindításához.
    Saját üzletét?
    A) Személyi kölcsön üzleti terjeszkedés.
    B) az induló vállalkozások és az oktatás.
    C) Adósság konszolidáció
    Név: ..........................................
    Ország: .........................................
    Helyszín: ..........................................
    Állapot: .......................................
    Nem: ................................................ ...
    Kor ................................................. ....
    Hitel összege szükség: .........................
    Hitel időtartama: ...................................
    Személyes mobiltelefon számát: .......................
    havi
    Jövedelem: .....................................
    Köszönöm, és Isten áldja.
    E-mail: marycoleloanscompany3@gmail.com

    VálaszTörlés