2013. december 29., vasárnap

Sikeres és fülbemászó a Magyarországon elsőként forgatott kínai videóklip - Országimázs


Valami pozitív, szép és reményt adó kis bejegyzést szerettem volna elhozni nektek, nekünk magyaroknak és köszönteni az Új Évet. Ezért hoztam el ezt a cikket ide és illesztettem bele két gyönyörű videót, mely mindannyiunkat arra inspirál, hogy merjünk nagyok lenni; merjünk büszkék lenni az országra, ahol élünk és merjünk végre bízni abban, hogy képesek vagyunk a saját életünkben boldogan, egymást segítve élni, ha akarunk.

És a hangsúly, ezen van, hogy: "ha akarunk"... Ez csak rajtunk múlik. Nem a körülményeken, nem a kormányon, nem az egyházon és még csak nem is a sorson vagy a végzeten ! Hiszen mindezek mi magunk vagyunk és a kulcs is a kezünkben van, csak mernünk kellene alkalmazni a saját életünkön és más emberekkel való viszonyainkban és az élethez való hozzáállásunkban ! Kezdje el végre mindenki kipróbálni saját magán és ne várjon se csodára, se másokra.... A csoda a minden nap, a pillanat, az élet, a létezés és "lenni megtapasztalása", a jelen momentuma.
Ha erre rájövünk, jó úton járunk...
Az élet túl rövid ahhoz, hogy felesleges dolgok és mások butasága miatt bosszankodjunk ! Tanuljunk meg örülni annak, amink van és adjunk belőle annak, aki valamiben hiányt szenved ! Mert az életnek csak így van értelme !
És amint erre ráébredtünk már sokan....: nehogy azt higgyük, hogy a boldogság majd valahol az út végén vár, mert a boldogság az út maga...

Ezzel szeretnék nektek Boldog Új Évet és szeretetben gazdag 2014-es esztendőt kívánni. (SBG Buddha) 

Rubik-kocka, kék Trabant kombi vagy éppen muskátli mellett egy újszerű koncepcióra épül az a pop számhoz készített sikeres videóklip, amely Kínában népszerűsíti Magyarország egyik legféltetettebb kincsét, a Föld legnagyobb termálvizű tavát, amely a világ másik felén sem maradhat titok többé! 



Ha nem is nagy titokban, de ezzel a címmel került sor augusztus elején az első kínai videóklip forgatasára Hévízen Váradi Viktória a "Titok", avagy kínaiul "Mimi" című kínai pop számához készült videóklip a romantikus fürdővárosban. Kínai videóklip és egyben imázsfilm forgatására korábban még nem volt példa Magyarországon. Viktória egy külföldieknek szóló kínai állami verseny döntőse volt 2009-ben és azóta énekesként, előadóművészként és televíziós műsorvezetőként is dolgozik Hong Kongtól Pekingig szerte Kínában.

Nemrég mutatták be hazánktól távol a kínai közönségnek is a Titok címet viselő klipet, amely azóta is különleges érdeklődésnek örvend. Legutóbb a novemberben megnyitott pekingi Balassi Intézet (lsd. Szijjártó Péter megnyitotta Pekingben a Magyar Kulturális Központot) vetítette. A központ megnyitóján egyébként Viktória volt az egyik műsorvezető.


"Nyáron a kemény forgatási munka ellenére úgy éreztem magamat Hévízen, mint a Paradicsomban. Az eredmény büszkén magáért beszél. A rajongóimat sikerült meglepni és többen rácsodálkoztak, hogy milyen világ szinten is egyedülálló természeti szépségeink vannak Magyarországon. 

A klip sikerességét mutatja, hogy közel 30.000 megtekintésnél tart a kínai videómegosztó oldalon. Valamint kisfilmként benevezhettünk vele egy rádiós illetve egy természeti tájakat bemutató filmes versenyre is. Izgatottan várjuk majd az eredményeket 2014 februárjára. Nagy öröm számomra, hogy Hévíz komoly lépéseket tesz a kínai-magyar együttműködések terén, amely keretében több testvérvárosi kapcsolattal is rendelkezik.” – emeli ki Viktória.

A klip sajátossága, hogy újszerűen nem egy unalmas imázsfilm készült kínai zenei aláfestéssel, hanem egy igazi történet játszódik le a nézők szeme előtt és azon keresztül mutatja be az egyedülálló fürdővárost és annak valódi arcát, hangulatát. Természetesen a Rubik-kocka, a kék Trabant kombi vagy éppen a muskátli sem hiányozhat a klipből. Végül pedig egy magyar mondattal zárul, miután újra egymásra talál a két fiatal: “Korábban csukott szemmel is mindenhol téged láttalak, mindig téged kerestelek; Most hogy kinyitom a szemem, látom, hogy mindvégig itt voltál, előttem“.

 

A projekt Szabados Viktor ötlete alapján és koordinációjának köszönhetően két év előkészítő munkát követőén valósulhatott meg, ahogy erről az MR1 Kossuth Rádió 2013.08.17-i Szombat reggel című műsora is beszámolt.

“Kevés európai várost ismernek Kínában. Hát még ha kisvárosokról beszélünk. Elsőre sok fiatal ha Európáról kérdezzük, akkor Párizst említi. A francia főváros romantikája él a köztudatban, ami miatt nagyon vonzóvá válik számukra.

A videóklip ötletemben azért javasoltam Hévízt mint helyszínt és együttműködő partnert, mivel tudtam, hogy Eiffel-torony nélkül is versenybe szállhat rabul ejtő és egyben romantikus természeti adottságának, a tófürdőnek köszönhetően. Továbbá a város élen jár a kínai nyitásban is. Viktória személye pedig valóban összekötni a magyar és kínai kultúrát, értékeket és helyeket, ezért kértem fel őt. Az ötletet a kreativitás, az újszerűség és igazi hozzáadott érték hármasára építettem fel. Bátran ajánlom bármilyen város vagy cég számára is. Ne féljenek elrugaszkodni ahhoz, hogy valami újat hozzanak létre, amikor magukat szeretnék népszerüsíteni. Az unalmas és üres kisfilmek, az eröltetett marketing üzenetek ideje lejárt!” – teszi hozzá Szabados Viktor (fotó balról jobbra: Szabados Viktor, Váradi Viktória, Bo Cong).


A rendező-operatőr, Bo Cong által kínai szemszögből láttatja a klip Budapest után a második legnépszerűbb magyarországi desztinációt, Hévíz romantikus hangulatát avagy két fiatal románcát. De a többi legyen Titok!


Forrás: Szabados Viktor/ Elnoksegtudositoi.eu

Imázsfilm külföldieknek Magyarországról - "THINK HUNGARY"

2 megjegyzés:

  1. Nekünk is ilyen pozitívan kell hazánkra gondolnunk -> ettől csak tisztul, jobbá lesz nekünk is. Néhány helyen azt olvasom-hallom, hogy küldetésünk a világ gyógyítása. Ez akkor megy jól, ha mi magunk egészségesek vagyunk...minden szinten.

    Boldog Új Évet!
    Legyen áldott mindenki - az ellenségeink ugyanúgy!

    VálaszTörlés
  2. Először is Lelki, Szellemi Gyarapodásban Gazdag Új Évet kívánok Mindenkinek. Köszönet SBG Buddhának a blogért és a belefektetett sok munkáért.

    Nagyon örülök mindenféle országimázst építő filmnek, bízom benne ebből a szempontból is emelkedést fog mutatni az új esztendő. A kínai filmmel kapcsolatban azonban felemás érzéseim vannak. Az alábbi megjegyzéseket kifejezetten jobbító szándékkal írom le:

    Szerintem a kínai a rendező és operatőr, ezt a hálás témát elég sután dolgoz fel. Először a technikai oldal: Furcsa, hogy alig utómunkázta a felvételeket, illetve egyáltalán nem használt szűrőket a felvétel során. Engem kifejezetten zavar a sok túlexponált, beégetett felvétel (az ég, több helyen, a hölgy bőre, növények, 2:45-nél az épület pedig borzasztó). Ugyan jók az ellenfényes beállítások, de azt ND/UV/polár szűrőkkel rendesen ki kellett volna exponálni és utólag túlgammázni (ami annyira divatos képi stílus manapság). Ez azért is furcsa, mert a stáblistán szerepel a Fanatics Film neve is, akik különben nagyszerű dolgokat tettek le az asztalra.

    Van néhány jó beállítás, de egy részét esetlegesnek érzem. A hölgy viszont kifejezetten vonzó, országimázs filmben teli találat. Igaz, hogy a kislányos-esendős-szerelmes karakter nekem nem annyira jön be, de ez szubjektív. És a helyszín sincs eléggé bemutatva, inkább egy szimpla tóparti jelenet, némi épülettel. Ezt a "Think Hungary" alább, profin oldja meg. Sajnos a sztorit sem érzem újszerűnek. Persze lehet, hogy a kínaiaknak bejön.

    Igazat adok Szabados Viktornak: "Ne féljenek elrugaszkodni ahhoz, hogy valami újat hozzanak létre, amikor magukat szeretnék népszerűsíteni. Az unalmas és üres kisfilmek, az eröltetett marketing üzenetek ideje lejárt!”

    Mivel már vettem részt hasonló munkákban, tudom, hogy nagyon nehéz jól kidolgozni egy ilyen fontos témát, de azt is tudom vannak olyan ügyes magyar fiatalok, akik sokkal átütőbben képesek egy ilyen filmet elkészíteni.

    VálaszTörlés