2013. április 11., csütörtök

A legújabb katonai fejlesztések és filmek - FRINGE / ELYSIUM



Egyik kedvenc sorozatom (volt) a FRINGE, melyben megszámlálhatatlan mennyiségű titkos projekt és találmány szerepel cselesen beleszőve a történetbe. Ma már látjuk, hogy sok minden nem is a fantázia szüleménye és nem is csak szimplán film, amiket látunk. Helyszín: Boston - Massachussets. 
Érdekes, hogy a filmben központi szerepet játszó nagy céget úgy hívják
MASSIVE DYNAMIC

A valóságban pedig : 
BOSTON DYNAMICS

A legújabb DARPA és Boston Dynamics fejlesztéseket látva
- már legalábbis, amit jelenleg bevezetnek a köztudatba és hétköznapi felhasználásba - néha elgondolkodik az ember:

Vajon 
milyen fejlesztések és találmányok lehetnek már készen azon titkos katonai bázisokon folyó kutatások keretében, amik már most 40-60 évvel járnak előttünk ?
 

Az alábbi kis felvétel csak egy aprócska példa. 
Ha elképzeljük, hogy ezen a videón látható robot minden bizonnyal az emberi szemnél sokkal hatékonyabb infravörös, hőkamerás és megannyi más kamerarendszerrel, hiper-érzékeny érzékeléssel, izomfáradástól mentes kifáradhatatlan mechanikával és ezen felül arcfelismerő adatbázissal és valószínűleg fegyverrel lesz felszerelve..... akkor nagyjából sejthetjük, hogy milyen jövőnek nézünk elébe.... 

Illetve a jövő megérkezett....és itt van a nyakunkon..... Ez itt a VALÓSÁG : 


És hamarosan a mozikba kerül egy újabb film:
E L Y S I U M 

2154-ben játszódik a "jövőben", amikor kétféle ember létezik:
- egyik csoport, aki nagyon gazdag és az Elysiumnak nevezett mesterséges űrbázison él,
- és a maradék, a nincstelenek, akik a romos, túlnépesedett Földön élnek. 


Aki majd megnézi, gondolkodjon el mi a közös ebben a filmben, az In Time (Lopott idő - teljes film),a The Dark Knight Rises - ban prediktív programozás szempontjából! 


Érdemes még hozzá kiemelni ezt a képet Matt Damonról különös tekintettel a fegyverére írt feliratra. Önmagáért beszél. Kommentálnom sem kell.....

8 megjegyzés:

  1. Mi történt Matt Démonnal? Eddig kiegészítő acél kütyük nélkül is képes volt osztani a pofonokat... :)

    Amúgy fura hogy ha már fejlesztenek ilyen gép-katonákat, akkor miért ragaszkodnak az emberi formához? Az emberi test nem feltétlenül a legalkalmasabb felépítés a küzdelemre, amikor egy jól fejlett kutya is képes legyőzni - már ha eszközök nélkül nézzük. Tehát nyugodtan elszállhatna a fejlesztők fantáziája pl. a háromlábú (ezáltal stabilabb) robotok irányába is, mint amilyeneket ebben a játékban is látunk:

    http://www.youtube.com/watch?v=arNuA9Au9co

    Persze az is lehet, hogy már létezik ez a fejlesztés is, de egyelőre még szükséges az emberi forma, hogy elfogadjuk (?) ezeket a halálosztókat. (??)

    A másik figyelemre méltó utalás az ilyen filmekben mint az Elysium, hogy elkezdték a szoktatást a félig bio - félig gép humanoidok irányába, szerintem nem állunk messze tőle, hogy ilyenek az utcán is megjelenjenek - ha sikerül ezt is (!) elfogadtatni a közvéleménnyel. Olyan érzése van az embernek, hogy mintha "urainknak" már nem elég az emberi fizikai erő, sőt meg is unták a sok nyavalygást, ezért most már valami kiborg irányba próbálnák meg terelni a rabszolgákat, hátha önként elkezdjük magunkat felpumpálni fémmel. :)

    Jó persze az is igaz, hogy annak aki elvesztette egy végtagját biztos nem a fenti összefüggés jut elsőnek eszébe, hanem örül a technika ily fejlettségének, és na nem mondom, néha jól jönne egy zoomolós szem is, no de azért álljon már meg a menet...! :)

    VálaszTörlés
  2. Én is már épp írni akartam neked, hogy a Fringe szerintem nagyon durván tartalmaz kiszivárogtatós elemeket - minden téren! Most néztük moziba a Felejtés című filmet... hát az sem gyenge.

    VálaszTörlés
  3. a látvány jó lesz, viszont a történet tele lesz nyálas, érzelgős baromságokkal :(

    VálaszTörlés
  4. Pfuh! Hát ez is szép kis szemfényvesztés a nagy hólivúdi hangárokból. Na jó a meséket én is szeretem, de nem ültetem át a valóságba. Aztán ki mit gondol... Talán egy ideje minden szkifi arról szól, hogy a Hades-féléknek mi a tervük, és a fantasy műfaj is nagy segítsükre van. Jó van még az ipari-pornó, ami a gusztusukra utal, és kb. ennyi. Gondolom, ha nem veszzük túl komolyan az ilyeneket, akkor egy idő után kimaradnak a visszatérő rémálmok is... "Uram Zeusz! Baljós dolgok történnek a Földön. Az emberek már nem imádkoznak olyan híven értünk, és az erőnk egyre fogy..."

    VálaszTörlés
  5. Nem értem miért kell túlbonyolítani a tényeket. Mindet a gyógyszercégek, az élelmiszeripar, a vegyipar stb irányít, hiszen tőlük függünk. Ők soha nem fogják megégetni ezzel magukat, még akkor sem ha kiszivárog a teljes igazság. Elfutni nem lehet ez alól és tenni sem lehet ellen, próbálkozni lehet, de sajnálatos módon mióta magántulajdon létezik ez a szituáció van: az irányít, akinek a legtöbb van. A kis ember nem fog tudni cselekedni. Sem fegyverekkel, sem tettekkel. Talán jobb volt, amíg az ember nem tudott ezekről, addig legalább nem szövődtek összeesküvés elméletek... nem voltak téves megállapítások. Persze az ember ilyen, tenni akar. És be kell látnunk, hogy az emberek túlnyomó része nem látja át a világban zajló történéseket, mert sok a tudatlan, elfogult, buta ember. És amíg valamelyikünk be nem kerül ilyesfajta társaságokba nem tud mit tenni. De nem akarok okoskodónak tűnni, hiszen még fiatal vagyok ehhez, sok dolgot kell még látnom, tanulnom, de ez az én álláspontom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van. Ne tegyünk semmit. Ne merjünk szólni és ne merjünk lázadni. Ne beszéljünk új lehetőségekről, ne merjünk látni. Hisz Spartacus se tett semmit. És még létezik a Római Birodalom az 1028-dik dicső imperátor irányítása alatt. A nőknek sincs szavazati joguk, hisz senki nem tett ennek érdekében semmit. Martin Luther King egy ma is élő prédikátor, aki életében semmi lényegeset se nem tett se nem mondott. Aki tulajdonképpen nem is prédikátor hanem egy gyapotszedő rabszolga. India a Brit Birodalom ékköve, és soha se fog változni semmi. Az USA nem is létezik nem lett független, hanem brit gyarmat maradt. Emiatt nem is volt lényeges szerepe a második világháborúban, ami persze szintén nem is történt meg. Minden komoly Távol-Kelet kutató egyezik hogy a japán császár az istenek leszármazottja. Sőt a mai egyiptomi fáraó is a Napisten leszármazottja. Hisz nem tehetünk semmit ezek ellen. Nincsenek soha nem is voltak forradalmak se vándorlások se változások, és a történelem folyamatos és törésektől mentes.

      Kis emberek... ó te szerencsétlen.... : főleg kis emberek tettek valaha is valami maradandót!! Te nem fiatal vagy hanem gyenge.

      Törlés
  6. http://www.youtube.com/watch?v=Vd-WVOQwTYU

    A nem is olyan távoli jövöben ök vigyáznak majd ránk.

    VálaszTörlés
  7. Ez 1997-es film:
    http://www.youtube.com/watch?v=06yvLW1u9sU

    VálaszTörlés