2013. március 21., csütörtök

Nemzetbiztonsági források szerint: "Elkezdődött"...


Az előző bejegyzés folytatásaként, mely az új világrend globális felállításának vázlatos leírását tartalmazta mintegy tíz évvel ezelőttről, immáron olyan nyílt jeleket tapasztalhatunk, amiket már csak az nem lát, aki nem képes nyitott szemmel és elmével nézni a világot.
"A szem haszontalan és semmit sem ér, amikor az elme a vak!"
("The eyes are useless when the mind is blind")


Talán annyi változás tapasztalható a folyamatokban, hogy már nem kell hozzá összeesküvés-elméletnek kikiáltott teóriákat tanulmányoznunk (melyek szépen lassan beigazolódtak), hanem ott tartunk, hogy a főáramú-médiából sem lehet már kiiktatni ezen történéseket. Elkezdődött a lakosság tűrőképességének és reakcióinak tesztelése arra az eltervezett mozzanatra, amikor elvonják megtakarításaikat és elveszik magántulajdonukat, vagyis végigviszik majd a középosztály teljes kiiktatását és a "rendszer ellenségeinek" likvidálását.... Jól láthatóan pár milliárd euróért teljes országokat lehet összeroppantani, majd átvenni az irányítást .... (SBG Buddha) 


A világkormány felállásának jelei eddig is körülöttünk voltak, de az idő előrehaladtával az események egyre egyértelműbben ebbe az irányba mutatnak. A világot az Antikrisztus megjelenésére készítik elő, aki előáll majd zseniális pénzügyi megoldásával és bevezeti saját gazdasági rendszerét. – Joseph Candel

A ciprusi parlament tegnapi szavazását követően a pénzvilág egy kis időre fellélegezhetett, de sajnos a problémák ezzel nem oldódtak meg. Sokak szerint az elit az elmúlt napok eseményein keresztül tesztelte az emberek reakcióját.

Érdemes megfontolni Douglas J. Hagmann, az alábbiakban olvasható, két napja közzétett figyelmeztetését arra vonatkozóan, hogy információi szerint milyen események elé néz az Egyesült Államok és a világ. Nyilván az ilyen jellegű történések bekövetkezését számos tényező befolyásolja, késleltetheti illetve megváltoztathatja, ismerve azonban a globális hatalom végcélját, sajnos tudjuk, hogy a világ pontosan ebbe az irányba halad. Érdemes tehát ezeket figyelembe véve olvasni a cikket.


Az amerikai dollár és a világgazdaság szisztematikus és irányított elpusztítása elkezdődött. A globális gazdasági hatalomátvétel első lövéseit Ciprus fölött adták le. Senki se gondolja, hogy ez az Egyesült Államokban, vagy Kanadában, vagy bárhol, ahol ezeket a sorokat olvassák, nem történhet meg. Meg fog történni és az erre vonatkozó terv kivitelezése minden jel szerint az előre megírt ütem szerint halad, hogy a következő csapást tavasszal a nyugati országokban is elindíthassák, amit őszre agresszívabb lépések követhetnek, mondja Doug Hagmann informátora.
A Terv

A terv nagyon egyszerű. James Carville, a Clinton-éra politikai stratégájának szavaival élve tömören: „A gazdaság, te hülye!” Az egységes kommunista világgazdaság létrehozására vonatkozó tervről van szó, amiben a ciprusihoz hasonló lépések segítéségével elpusztítják a „középosztályt”.

A maroknyi „királyi elit” által irányított globális banki érdekeltségek támadásának elsődleges célpontja a világvaluták alapjául szolgáló dollár, ami elvileg a nemzeti szuverenitást védené.

A globális valuta és az egységes világgazdasági rendszer felállítására vonatkozó terv a politikai pártok felett álló törekvés. Akik még mindig republikánus-demokrata viszonylatban vitatkoznak, csupán a nép számára nyújtanak szórakoztatást, amivel elvonhatják figyelmüket az igazán fontos kérdésről: az elit és a többi ember közötti harcról. A globális piramisjáték csúcsán mindkét amerikai politikai párt tagjai jelen vannak, akik szisztematikusan rabszolgasorba hajtják az embereket, különböző pénzügyi és egyéb eszközök segítségével. A terv kivitelezésén évszázadok óta dolgoznak, azonban kellő gondot fordítottak arra, hogy az emberek többé ne gondolkozzanak ilyen nagy léptékekben, pedig a hazugság tényleg ilyen nagy.

A jelenlegi pénzügyi helyzetet nem az inkompetencia okozta. Szándékosan történt így. A gépezetet nagyon régen beindították, még a központi bankrendszerrel szembeni ellenállás megindulása előtt. A visszaszámlálás már a Federal Reserve Bank 1913-as megalapításakor elindult és az Egyesült Államok feletti hatalomátvétel, a globális banki és elit érdekek által, lassan befejeződik. 


A kormányok felett álló titkos társaságok, mint a Külkapcsolatok Tanácsa vagy a Trilaterális Bizottság, lázasan dolgoztak a háttérben a média gondos takarásában, hogy idáig juttassák a világot. Az állandó háborúskodást kihasználva vagy éppen háborúkat kirobbantva mozgatták bábuikat a táblán, míg végül minden szereplő lassan a helyére kerül.

A „Rosebud” fedőnevet használó DHS (Nemzetbiztonsági Minisztériumi) forrásom szerint az előkészületek utolsó fázisa folyik, mielőtt felfegyverzett szövetségi erőket küldenének Amerika és a világ utcáira.

A különítményeket természetesen a „béke és a rend helyreállítása nevében mozgósítják majd, a gazdasági összeomlás miatt kialakuló káoszt követően.

Sokan egyenesen követelni fogják a fegyveres erők bevetését.



„Meg fogják kapni, amit kérnek, és még annál is többet.” 

Az amerikai hadsereg, ami a káoszt létrehozó hatalomnak tartozik engedelmességgel, a 2001. szeptember 11-i támadásokat követő biztonsági cirkuszhoz hasonló szigorú intézkedéseket fog bevezetni.

„Ezért repked egyre több drón az amerikai városok és földek felett és ezért szigorítják a fegyvertartás szabályait,” mondja a forrás.
A ciprusi eseményeket szemlélve, hogyan gondolhatja bárki is, hogy itt ilyen nem történhet meg?”
Meg fog történni és a következmények precedens nélküliek lesznek. Teljes megfigyelés, az emberek lefegyverzése, olyan módon, hogy a többség elhiggye, mindez saját érdekében történik. Ez mindvégig a terv része volt. Folyik a fegyvertartók befeketítése, hogy a probléma okozóiként tüntethessék fel őket.”



„Mi történik, amikor a középosztály elveszíti vagyona nagy részét, vagy egy tollvonással elkobozzák javait? Hogyan néznek majd ki a polcok, amikor a felkészületlen emberek, akik elhitték a főáramú média és azt elit szóvivőinek hazugságait, megrohamozzák a boltokat, miközben a világ összeomlik körülöttük ?”

Legutóbbi találkozásunkkor a forrásom elmondta, hogy a helyzet kialakulásáért nem a bankokat vagy választott vezetőinket (pláne nem az őket bábként mozgató Irányító Háttérhatalmat... a szerk...) vádolják majd, hanem a „jobboldali, fegyvertartó, konzervatív „milicista” csoportokat, akik tudják, hogy a helyzetet szándékosan alakították így.” Igen. Szándékosan alakították így.

„Nincs jelentősége a republikánus-demokrata vitának. Csupán egyetlen célt szolgál: lefoglalni az emberek figyelmét, miközben az igazi ellenség mindkét párt felett átveszi a teljes hatalmat. És egyre nehezebb elhinni, hogy bárki is tudtán kívül legyen részese ennek.”



„Amikor a függönyt széthúzzák, és mindenki számára láthatóvá válik az igazi cél, az egységes világrend bevezetése, azokat az embereket veszik majd célba és feketítik be, akik a leghangosabban figyelmeztettek erre az összeesküvésre.
Őket vádolják majd a pánik kirobbantásával, a helyzetet pedig a nép által követelt, elfogadott és tolerált hadsereg kezeli majd.”

Aki még mindig azt gondolja, hogy a fenti információ csak „üres végítélet szemét” vagy fantazmagória, nézze meg, mi folyik Cipruson. Ez vár Amerikára, Európára is. A folyamat elkezdődött.

Forrás:
Douglas J. Hagmann, homelandsecurityus.com

Szabadkőművesek titkos terve - Az angol-szász misszió

(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com 

◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: AlternatívHírek.com
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog

28 megjegyzés:

  1. Aki még mindig azt gondolja, hogy a fenti információ csak „üres végítélet szemét” vagy fantazmagória, olvass el újra ezt a cikket:
    http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2012/11/leszall-pokol-foldre-kozel-keleten.html

    :)

    VálaszTörlés
  2. Off topic, de ha a vonatkozó bejegyzéshez írom be félő, hogy elsikkad. Pedig szerintem érdekes...

    http://www.youtube.com/watch?v=WqM3WeRl7Z4

    VálaszTörlés
  3. http://www.youtube.com/watch?v=nkXG1nsh-FA - A fegyvertartsához egy kis dokemntum filmen szorgoskodik a Vice kíváló hírszolgáltató csapata ami eléggé érdekesnek ígérkezik! NYOMTAS FEGYVERT MAGADNAK 3D NYOMTATÓVAL.

    VálaszTörlés
  4. Bocsánat, lehet, h túl naiv vagyok.De Antikrisztus, ezt ki találta ki? Nekünk itt van az élő Igaz Krisztus.És ezt nem vallási ide, v oda tartozásból írom.Ez az igazság, ha tetszik valakinek, ha nem.
    Jézus Krisztus egy igazi 'forradalmár' volt a maga korában, jól leosztotta a pénzváltókat is, akik már akkor is bebüdösítették a templomokat.Most mi van?? kb hasonló
    És ha most eljön, Krisztus a Jó Isten kegyelmezzen meg nekik.

    VálaszTörlés
  5. Raadasul mert hisztek egy 2 ezer eves komnyvben annyira, amiben semmi garancia nincs>? Az csak fel igazsag, arra nem lehet tenykent hivatkozni.

    VálaszTörlés
  6. ez az antikrisztus szó hülyeség, mivel a bibliában szereplő jézus is a gonosz egyik legnagyobb szolgálja, azáltal hogy minden embert az ész nélküli megbocsátásra szólít fel, ami gyakorlatban rendkívül sokat segít a gonosznak

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A "legyetek ravaszak, mint a kígyó..." nem az észnélküliségre hív.

      Jó azt is tudni, hogy mi a kígyó, és mi az ész... :)

      Törlés
  7. Bocsi nem szeretnék itt hitvitát nyitni.. senkivel sem.Egyházakon kívül és Biblián kívül is lehet valaki 'hívő'.Egyszerűen csak hisz, vagy éppen tud.
    Jeromosnak csak annyit mondanék, h Jézus valóban egy 'forradalmár' volt, a szó jó értelmében véve, hiszen felforgatta az egész akkori világot és még utána is.
    Miért van az, h feltűnnek emberek, v épp 'Mesterek' azután egy idő múlva elfeledtetnek? Érdekes módon Jézus még mindig itt él. Őt nem tudják az emberek elfelejteni.
    A Bibliát tekinthetjük Kresz könyvnek, eligazítani az élet útvesztőiben, (de sajnos lehet, h igaz, h belenyúltak, félre fordították, stb)
    Részemről erről már nem szeretnék többet beszélni erről, majd az Égiek..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nos....az előző kommentedre szánt válaszomat kitöröltem, de most már nem tudok elsiklani efelett is...az a helyzet, hogy olyan dolgokkal dobálózol és olyan dolgok hátterét nem látod amit szerintem illene ha már egy ilyen témához ilyen tartalommal szólsz hozzá...nem akarlak megbántani és minden tiszteletem a tied, hiszen hiszel és ez egy nagyon jó dolog...de akkor egy pár dologra reagálnák is...(nem meggyőzni akarlak az igazamról ne értsd félre, de én ezt így látom/tapasztaltam/logikáztam ki) most akkor mi is van krisztussal? :DDDD mielőtt bárki is betámadna, igen érdekes olvasmánynak találom a bibliát és napról napra egyre több írást tudok átvetíteni az életemre, de ettől még féligazságok halmaza, illetve még mindig emberek önös érdekből hozták létre...hogy hogyan lehet az, hogy jézus ekkora szupersztár? egyrészt azt hazudták az embereknek, hogy feltámadt, másrészt pedig a vatikán, maga a katolicizmus több embert mészároltatott/mészárolt le, mint sztálin, hitler és nrwnqsr együtt véve(és mégis ők az antikrisztusok, a mindenkori pápák pedig a "legelismertebb&legdicsőségesebb" posztot tölti be)....most akkor miről is beszélünk? arról, hogy ráerőltették az emberekre a hiti dogmákat és megöltek mindenkit aki ellenszegült vagy csak mert más a hite....

      most mi is a fontos...hogy az egész életedet egy tanított/agymosott illúzióban éld le vagy az, hogy a belső iránytűdet használd...nem akarok nagyon belemászni a lélek dologba, de sztem sokan vannak itt akik tudják miről beszélek...a lényeg, hogy bármilyen ember is voltál nem az számít...hanem a végeredmény...hogy mit tanultál az életben, mit tapasztaltál...nah, de mind1 is erről ennyit...azt akartam kihozni az egészből, hogy ne felejtsd el kiszűrni a dezinformációkat, illetve próbálj meg egyedi gondolatokat gyártani...

      az egyetlen biztos dolgot amit tudunk, hogy a világ megismerése tapasztalat alapján történik...akárki akármit mondhat neked, hogy ha te az ellenkezőjét tapasztalod meg...kolombusz, galilei és még az a számtalan tucat igazán nagy ember aki elérte azt az igazán nagy dolgot, szted mennyire nem sz*rta le, hogy mit mondtak neki? :)

      így fejlődött a világ és így fejlődik a mindenki eszme/felfogás is....

      őőőő hogy kinek lenne érdeke "feltalálni" ez nagyon rossz szó rá...megalkotni egy bibliát, amit a szó szoros értelemben rá erőltetnek az emberekre ezzel kontrollálva őket...te hiszel olyan dolgokban amit gondolkodás nélkül el kell fogadni? te hiszel olyan isteni akaratban/gondolatban amit valójában ember alkotott?

      nem akarok belemélyülni a zsinatokba ahol olyan döntések születtek, hogy jézus halhatatlan, illetve hogy mik kerülnek be és ki onnan (apokrifok), de az biztos, hogy mivel az emberi tényező játszik benne, így már mentesül attól, hogy bárki azt mondhassa ez valami nagy ez más ez olyan isteni...lehet nem érted amire gondolok, de azért próbálom érthetően kifejteni, hogy én hogyan is látom és mégegyszer mondom, hogy nem sértetni vagy meggyőzni akarlak...

      miért lehet egyes embereknek érdeke, hogy a magyaroknak a saját történelmüket, kiherélve, szándékosan félrevezetve tanítják nekünk? és az összes többi országban???
      hogyan lehet az, hogy kedves () f*szfej Darwin elmélete még mindig bent van a köztudatban...az emberek 90%ban az van, hogy mi honnan és honnan, holott már más tudományág(ak) sok sok éve rácáfoltak...miért lehet érdeke, hogy azt higgyék az emberek, hogy az arabok támadták meg a wtc szeptember 11.-én...

      úgy vélem, hogy az egyenletedből kihagytad az egyik legfontosabb tényezőt, ami nem más mint a manipuláció, amit elég keményen bevetnek ellenünk...

      még annyit a végére, hogy örülök, hogy hiszel és remélem a továbbiakban is így marad ez...tökéletes tök mindegy, hogy milyen úton jutunk el ODA, a lényeg, hogy a végcél ugyan az és ezért teljesen meddő és felesleges bármiféle vita...hát a fejemben az elején jónak tűnt, de így a végére már elég kuszára sikeredett...remélem nincs harag és csak egy jó tanács, azért olvasd el és gondolkodj az általam leírt dolgokon, mielőtt rögtön elfordulnál tőle...

      Törlés
  8. Ne haragudj Buddha, hogy ezt mondom, de legutoljára akkor éreztem ezt a rossz, negatív érzést, amikor nagyanyám jött a Jehovás világvégével.

    VálaszTörlés
  9. Engem az hogy lefegyverzik Amerikát nem nagyon érdekel , sőt itt az ideje , más országokban sincs ennyi fegyver civileknek birtokukban .
    Engem jobban aggaszt hogy a hatalom háttérhatalom célkeresztjébe került Görögország Magyarország és most már Ciprus is . És innen üzenném hogy a mi fegyverünk Jézus a megváltó,úgy hogy jobb ha meghúzzák magukat mert hiába van akár atombombájuk akkor sem győzhetnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hm... ha mán fegyverkezés.
      Azér azt tegyük hozzája, hogy amrikban a lőfegyver a menő önvédelmi célokra. Ami ugye technikailag fejlett, meg egy hároméves is tudná használni, ha nagyon akarná. Úgyértem, lőni ezér nem olyan bonyolult dolog.
      De... ha szigorúan vesszük, azér mifelénk is voltak mindég is önvédelmi eszközök. Csak azokat furkósbotnak, bicsaknak, meg fejszének híták. A hívatlanul betérőt, ezen eszközökkel is el lehetett tántorítani a szándékától. (Az persze megin más kérdés, hogy egy ilyen eset bekövetkeztekor kishazánkban a áldozatot szokták jól meghurcolni. A galád meg max. kap némi ejnyebejnyét. Amrikban meg...)

      Törlés
    2. leo, ezt kérlek majd mondd akkor is, hogy nem győzhetnek mikor a Te kertedbe pottyan az a bomba. Aztán majd hívhatod Jézust, hogy akkor hol volt. Állandóan jöttök itt mindenféle cikkhez Istennel meg Jézussal. Ennyi erővel akár egy idegen civilizációra is hivatkozhatnátok mert annak még talán esélye is van.

      Törlés
    3. P.
      Te meg jössz a materialista elveiddel.
      A halállal nem ér véget az élet . Mi van akkor ha ledobják a bombát és a földnél jobb helyre kerülsz ? Fogadd el hogy ahányan vagyunk annyi féle képen gondolkodunk.

      Törlés
    4. leo, oké, belemehetünk ebbe, épp ráérek.
      Mégis honnan tudod, hogy nem ér véget az élet a halállal? Olvastad valahol? Nem akarnék belemenni, de a Bibliában tán? Én nem tudom véget ér e vagy sem, de annyira bátor azért nem vagyok, hogy bármelyiket is kimerjem jelenteni ilyen határozottan. De ha már itt tartunk. Nem értem miért kell mindent elhinni amit tanítanak(nevezném: belevernek az ember fejébe) és vakon hinni benne, majd ha valaki cáfol az ügyben, az biztosan a hibás elv. Csupán erre akartam kilyukadni, a hit nem az amit leírnak és te elhiszel, hogy úgyis van. Ez materalizmus? Lehet. Én nyitottságnak hívnám.

      Törlés
    5. P.
      "Mégis honnan tudod, hogy nem ér véget az élet a halállal?"
      Először is én ezt érzem , egy ateista ezt nem érzi vagy nem akarja érezni.
      Másodszor valóságosabb mint a materialista bukott evolúció.
      Harmadszor egy hívőnek van mibe kapaszkodnia.
      Negyedszer , és mi van ha tévedek = semmi , azt már nem tudom meg.

      Törlés
  10. Sziasztok,

    Gray State-hez kapcsolódóan, "ha ez igaz", akkor már legyártották és szállítják a világ minden részére a szükséges "eszközöket"???

    http://www.youtube.com/watch?v=6PsI1fAjZ10

    Vajon miért készül ennyi UN és egyéb harcjármű...

    VálaszTörlés
  11. Én totál nem értem a cikket. Miért érdeke az bárkinek is hogy a fizetőképes középosztályt megsemmisítse? Ők termelik a profitot, nekik köszönhetik a gazdagok a vagyonukat! Ez egy kamu összeesküvés elmélet. Ugyanakkor ezért nem érdemes semmilyen unióba és közösségbe csatlakozni, és közös valutát sem szabad használni. Minél függetlenebbek vagyunk annál kisebb hatással van ránk az ilyen esetleges események. Ha az egész világ csődbe megy, a tyúkom akkor is napi egy tojást tojik, és kikel a sárgarépám a kertben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Miért érdeke az bárkinek is hogy a fizetőképes középosztályt megsemmisítse?"

      Azért, hogy összesen két (és fél) társadalmi réteg legyen:

      1. Szűk elit (kiszolgáló személyzettel: lakáj hadsereggel, lakáj médiával, lakáj politikusokkal, lakáj jogászokkal, és lakáj rendőrséggel)

      2. Mindenki más rabszolga

      Törlés
    2. A középosztály az átjáró a gazdagok és a szegények között. Ezt a hidat akarják végképp lerombolni. Valamint a középosztály van abban a helyzetben, hogy van ideje fellélegezni és gondolkozni a világ dolgairól, mert van annyi jövedelme, hogy nem kell minden energiáját és idejét a munkába ölni. És ugyebár értelemszerűen mindkét tulajdonsága káros és veszélyes az elitre nézve.

      Törlés
  12. Ha bárki venné a fáradságot, és komolyan tanulmányozná a Bibliát, eszébe sem jutna butaságot írni arról és a főszereplőjéről. Mert ha valaki komolyan tanulmányozná a Bibliát, akkor tudná, hogy az Antikrisztus igenis létezik, és az mozgatja az egészet, amíg Jézus vissza nem jön az övéiért! Sőt, a Földön kívüli előzményre is fény derülne az illető elméjében...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez igy igaz!!!csak hogy a Jelenésekben Jánosnak azt mondja az angyal h csak akk történnek meg ezek ha az emberiség nem tér meg magától!!
      Egyszer s mindenkorra el kéne hagyni a korrupciót és békességben, böségben kéne élni a thorus vagy más néven ingyen energia által!

      Törlés
    2. Nem a közemberek akarnak háborúzni és nem ők tartják fenn a korrupciót, illetve nem a kisemberek akarnak szegénységben élni. Nem érted, hogy mindez a mocskos "elit" műve? Pontosan kitervelték és igyekeznek precízen kivitelezni. A globális médiájuk által olyan agymosásnak vetik alá a tömegeket, aminek még a tényét sem sejti a nagy többség, hát még a hatásait!
      "Egyszer s mindenkorra el kéne hagyni a korrupciót"? Igen! Egyetértek. "Békességben, bőségben kéne élni"? Naná! Próbáld csak meg a mai világban! Nem fogják hagyni. Lehet, hogy Te csak annyit látsz az egészből, hogy a szomszédod nem hagy élni, mert mondjuk ellopja, amit Te megtermeltél. Le a szomszéddal? Nagyobb perspektívából nézve néhányan már látják, hogy a mocskos "elit" szándékosan telepítette a szomszédodba, látta el jogokkal kötelességek nélkül, valamint uszítja ellened az ilyen "szomszédokat", éppen azért, hogy Te ne tudj békességben, bőségben élni és még egyéb céljai is vannak egy bizonyos réteg államilag - azaz a mi adóforintjainkból - finanszírozott túlszaporításával, a mi terhünkre és kárunkra. Hű, de rasszista vagyok, ugye? Na, a rasszizmus is egy általuk kitalált és elferdített fogalom, amivel egyrészt saját fajtájukat teszik verbálisan érinthetetlenné, másrészt rendkívül alkalmas embercsoportok egymás ellen való uszítására, harmadrészt bármilyen érvet - legyen az akármilyen is jogos, okos és egyértelmű - le tudnak söpörni az asztalról csupán azzal, hogy rádfogják; rasszista vagy.
      Kamaszkoromban még én is hittem abban, hogy "rá kell ébreszteni az embereket a háború borzalmas voltára és hiábavalóságára" és, ha a nagy többség észhez tér, akkor beköszönt a béke korszaka.
      Ma már látom: az emberek nagyon nagy többsége szeretettel, békességgel fordulna embertársai felé, - nézd csak meg a kisgyerekeket - de már óvódás korban elkezdik az agymosást, sőt a butítást és ezért lesz a kevésbé értelmesekből olyan, aki a szomszédját lopja meg és még gyűlöli is, mert amannak "van", neki meg "nincs".

      Törlés