2013. március 23., szombat

Az oroszok szétküldték a figyelmeztetést...Mindenki menekítse a pénzeszközeit, amíg tudja


Egy weboldal pénteken azt állította, hogy láttak egy sürgős közleményt, melyet az orosz külügyminisztérium küldött a nagykövetségeknek a világ minden tájára, és azt tanácsolja mind az orosz polgároknak, mind a vállalatoknak, hogy kezdjék eladni az eszközeiket a nyugati banki és pénzügyi intézményekből "AZONNAL".

A honlap szerint a Kreml félelmei megnőttek, hogy mind az Európai Unióban, mind az Egyesült Államokban arra készülnek, hogy a legnagyobb lopást hajtsák végre a magánvagyonok ellen a modern történelemben. (mondjuk nem nagy meglepetés.., akik egy ideje olvassák a VilagHelyzete oldalt, tudják ezt, hiszen 2 éve erről a várható eseménysorozatról írok, hogy akiknek fülük van a hallásra, legalább ők felkészülhessenek ... SBG Buddha)

Ciprus jól szemlélteti, mire számíthatunk... , bár azt nem gondoltam, hogy onnan fog elkezdődni...  A háttérről készült magyar nyelvű videót itt megnézhetitek. 


Nigel Farage EP képviselő szerint - 2013.Március 22:
"Az Euro halálra van ítélve, vigye mindenki a pénzét még hétfő előtt! Spanyolország, Írország, Olaszország és Portugália következik...."


Káosz Cipruson, a bankok bezártak egy hétre, üresek a bankautomaták, tüntetések törtek ki

Az Európai Unió hétfőig adott Ciprusnak időt, hogy előteremtse azt a több milliárd eurót, ami a nemzetközi mentőcsomag fejében szükséges, vagy a teljes pénzügyi összeomlással néz szembe az ország, amely beláthatatlan következményekkel járna az euroövezetre.

A jelek szerint a legrosszabbra kell felkészülni, a ciprusi kormány hatáskört kért csütörtökön, hogy előírhassa a tőke ellenőrzését, hogy gátat szabjon a pénzalapok elfolyásának a szigetországból, ha nem születik terv a bankok újbóli megnyitása előtt az e heti leállást követően.

A parlament pénteken összeült, hogy megvitasson egy sor kormányzati válságkezelő intézkedést, miután a törvényhozók csütörtökön elnapolták az ülést arra hivatkozva, hogy több idő szükséges a konzultációkra.

Úgy nézett ki, hogy ezek az intézkedések elmaradnak, a beígért "B terv" szerint 5,8 milliárd eurót követel az EU a 10 milliárd eurós mentőövért cserébe az EU-tól és az IMF-től.


Az Európai Központi Bank azt mondta, hogy e nélkül a ciprusi bankok likviditása megszűnik, egy magas rangú EU tisztviselő a Reuters-nek azt nyilatkozta, hogy a blokk készen áll, hogy a szigetről száműzik az eurót, ami tágabb értelemben nagy kárt okozna az európai gazdaság számára.

A dühös ciprusi törvényhozók kedden egy letétekre kiszabott adót dobtak ki miközben bankrablásnak nevezték az EU támogatású javaslatot.

Miután több tárgyalás volt csütörtökön, a valuta unió pénzügyminiszterei sürgették, hogy Ciprus tegyen le az asztalra egy új javaslatot.
Próbálva kiengesztelni a hitelezőket a kormány javasolta a parlamentnek egy "szolidaritási alap" létrehozását, mely egy állami csomagból állna, ideértve a jövőbeli gázból származó bevételeket, ami alapjául szolgál a sürgősségi kötvénykibocsátásnak, amit a JP Morgan a "nemzeti tűz eladásához" hasonlított.

Szintén jogkört kértek a bankok tőkéjének ellenőrzésére, ilyen típusú intézkedésre azóta nem került sor, mióta az ország öt évvel ezelőtt csatlakozott az egységes valutához.

Forrás: Investmentwatchblog.com

Előzmények: 

Nemzetbiztonsági források szerint: "Elkezdődött"...

61 megjegyzés:

  1. a vagyon 70%-át minden embernek érdemes fizikailag megfogható dolgokban tárolni, ház, autó stb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Válság esetén mit csinálsz a házaddal és az autóddal?

      Törlés
    2. Válság esetén a ház és autó megmarad , viszont a pénzt az utcán fogják söpörni.

      Törlés
    3. AZ alapérték nem az autó, és a ház, hanem a víz, és az élelmiszer. Miután olaj sem lesz a tankba, igazi válság esetén mindig a kaja az érték. Az aranyat sem tudod megenni...

      Törlés
    4. Válság esetén a házak mind ki lesznek rabolva napi rendszerességgel, az autók el lesznek lopva, rabolva és felgyújtva. Kritikus helyzetben az emberi természet meglepő, de nem mulatságos fordulatot képes produkálni.
      Átlagembernek megvédeni ezen eszközöket lehetetlen, már az időszak elején felőrlődne, mind szellemileg, mind fizikailag.

      Közhelyes lehet, de meg is mutatták ezen jelenséget nekünk a "tervezők", pszichológiai témájú filmekben:

      Otthon, biztonságban
      A kísérlet
      Az út
      Hasadás
      Karantén
      ...

      Törlés
    5. A válság se tart örökké , csak elveszti mindenki a megtakarítását és megy tovább az élet , kicsit később beindul a gazdaság , volt már ilyen .

      Törlés
    6. Giulio történésze
      Alap hogy kaját és vizet legalább egy hónapra valót egy értelmes ember raktároz , főleg akinek vannak gyerekei.
      Csaba Barát gondolom arra gondol hogy a megtakarításokat hogy lehet átvinni egy válságon , mert a válság után is lesz élet.

      Törlés
    7. Szia! Azokat a ingókat,és ingatlanokat is el tudják szedni. Lásd anno kitelepítések,etc..... No meg az autót is be tudják ,,sorozni" a tulaj nélkül.....
      Amúgy off-shore cégekben országok adóssága van elrejtve. Putyin,Obama is megpróbálta visszaszerezni. Persze nem csak azt veszik el,mint tudjuk.....

      Törlés
    8. Szem Angyal
      Szerintem kicsit túldramatizálod .

      Törlés
    9. Régen az emberek mindent maguknak termeltek meg, nem voltak ilyen problémáik, hogy mit fognak enni, mi lesz az autóval és a pénzükkel...
      Ha majd kell nekik a pénzünk, hát vigyék, legyenek velük boldogok. Ideje lenne végre megérteni, hogy az elitnek a legfőbb érdeke az, hogy folytonos félelemben tartsanak bennünket, s ezt minden eszközzel meg is valósítják (főleg pánik keltéssel).
      Azt is érdemes lenne figyelembe venni, hogy a Teremtő sem fogja hagyni, hogy az elit minden mocskos tervüket megvalósítsák. Lásd március 15-ét: vajon miért volt kritikus időjárásunk? Azért, mert a Teremtő nem hagyta, hogy az elit a politikán keresztül megvalósítsa mindazt, amit előre elterveztek. Tudnak a Teremtő, Isten erejéről, csak nem képesek megérteni. Tisztában vannak ők azzal, hogy Isten akadályozta meg a 15-ei eseményeket az időjárással. Az emberek szerencsére felébredtek, s ha már a különböző szervezetek nem tudták (mert nem is akarták) a megrekedt helyzetben lévő embereket megmenteni, így a magyar emberek egymásnak, egymáson segítettek. Győzött az emberiség ha csak kis része az elit ellen. Ebből látszik, hogy bármikor elvehetnénk tőlük a hatalmat. Persze, ha a politikában több ember is megbukik vagy lebukik, mert valamit nem jól csinált és nem is csinált, szóval ha hibáznak, annál többet beszélnek.

      Nem kell pánikba esni, még ha ezek megtörténnének akkor sem, mert a félelmünkkel csak tápláljuk őket. Meg kell nekik mutatni, hogy NEM ők irányítják az életünket. Egy újabb próba lesz ez számunkra, hogy az észre hallgatunk, s aggódunk a pénzünk miatt, vagy pedig a szívünkre, s minél többen összefogunk, hogy a rendszerben történjen változás. Biztos többen is feltennétek nekem a kérdést, hogy örülnék-e annak, hogy ha az összes pénzem odaveszne? Nem örülnék neki, de azzal nem lesz jobb, ha emiatt idegeskedem. Ismétlem: legyenek boldogok velük :) (Mindezt mosolyogva :))

      Mindenki a szívére hallgasson, hogy mi az, amit meg kellene vagy nem kellene megtennie. Nem kell félnünk, mert a félelemre nem a félelem a megoldás.

      Mindenki döntsön és cselekedjen a megérzése, a szíve sugallata szerint.

      Üdv, Atlantis

      Törlés
    10. Jézus azt mondta, Ne ragaszkodj!
      Amit birtokolsz, az Téged birtokol!
      Aki kiszolgáltatja magát, az később kiszolgáltatottá válik.
      Ki szabad? Az aki az anyagiak rabjává vált,vagy akinek nincs semmi vagyona?
      Nagyobb rabszolgák ők ,látszik,hogy megy a kétségbe esett és pofátlan,önmagát leleplező hatalom végjátéka.

      Törlés
    11. Az autónak nagyon nagy az értéktelenedése. Akkor már inkább ingatlan.

      Törlés
  2. A cikk másik fele a magyar médiából vannak és nem jól festik le a teljes képet és következményeket, viszont figyelmedbe ajánlom ezt:
    http://www.naturalnews.com/039588_Cyprus_banking_crisis_collapse.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! Megnézem azt is mindenképp!

      Törlés
  3. http://www.secretsofthefed.com/900-million-says-euro-crashes-in-2-weeks-put-trade-rocks-london-options-market/

    VálaszTörlés
  4. Milyen jó,hogy nálunk is bevezették,hogy mindenki csak a bankokon keresztül juthat a fizetéséhez.
    Egy ilyen esetben a zárolással nálunk ki is végzik az embereket.

    VálaszTörlés
  5. http://www.youtube.com/watch?v=dtwgIsMumQw Ne nézd meg!

    VálaszTörlés
  6. Gyöngyöspata ismét példát mutat:
    http://alfahir.hu/gyongyospata_ismet_peldat_mutat

    "Gaudi zárógondolatként megjegyezte: a Szent Korona-eszme legfőbb üzenete az, hogy Magyarország örökké szabad, semmilyen formában nem függeszthető fel szuverenitása, önállósága. Ennek az igénynek az érvényesítését láthatjuk most helyi szinten, mely minden magyar önkormányzat számára példamutató, s ha követni fogják az utat, akkor a teljes magyar nemzet számára egy élhető, valós jogforrássá válhat a Szent Korona."

    VálaszTörlés
  7. Nagyon izgalmas cikk, de a tárgyilagosság áldozatul esik benne a "hűha" érdekében. "Egy weboldal pénteken azt állította, hogy láttak egy sürgős közleményt..." ez így nagyon homály. A haverom nővérének a pasijának a főnökének az unokabátyja azt mondta - bocs de nekem ilyen érzésem van... Azt viszont hozzátenném, hogy a hivatkozott forrásod mint egy gyújtózsinor a nagy tervben, nagyon is elképzelhető lenne. :) Pánik keltéséhez nem kell nagy hókuszpókusz, lehet h csak ez a tű a lufi mellett. Meglátjuk.
    Nem kötözködök, építő jellegű kritika volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha az alternatív médiát olvasó birkák elkezdik kivenni a pénzüket a bankból, akkor van rá esély, hogy beindul az "egy bolond százat csinál" effektus, aminek ki tudja hol lesz a vége. Ha emiatt bedőlni látszanának a bankok, akkor ki tudja még mit húznak elő nekünk a fiókból, "megoldásként". Mit szóltok egy "no cash" rendszerhez? Vagy esetleg, megszabják (visszafordíthatatlanul)a napi készpénz felvétel limitet(szerintem ezt az utóbbit akarják elérni). VIGYÁZZUNK!!!! Egy pillanatig se higgyük el, hogy valami véletlenül történik, hogy valakik(ez esetben az oroszok(?)) jót akarnak valakiknek és előre figyelmeztetnek, meg a "kiszivárgott" dumát. Mindig manipulálni, terelni akarják a tömegeket. Ezért ne higgyetek el az egyik meg másik oldal realitását, próbáljatok megbarátkozzatok azzal a gondolattal, hogy egy kutya, legfelül mind összejátszanak, mert egy az irányító.

      Törlés
    2. "Ha az alternatív médiát olvasó birkák elkezdik kivenni a pénzüket a bankból"

      Akiknek számottevő (értsd: gazdaság-rengető) vagyonuk van, azok nem olvasnak alternatív médiát - ha csak nem szórakozásból. :)

      Törlés
    3. Olvastad mi történt Görögországban, amikor az akkori pánik a kis betétesek megrohamozták a bankokat, hogy kivigyék pénzüket külföldre? Nagy szarba voltak a bankok kérlek szépen, mert kp. miliárdokat(euro-ban)kellet átcsoportosítani külföldről Görögországba, ellenkező esetben nem lett volna miből kifizetni az embereket. Most képzeld el ugyan ezt, egy időben, és Európa szinten.

      Törlés
    4. remek gondolat... azt remelem (ugy gondolom sokad-magammal, hogy ebbe vegre beletorik merkel, rompuy es az imf foga is...

      Törlés
  8. Az biztos, hogy az Oroszoktól is nem a köznép pénze van Cipruson!
    Az is valószínű ha lenyúlják pénzük 25%-t kicsit morcosak lesznek!
    Én már gyűjtöm a rőzsét a gáz helyett :)

    VálaszTörlés
  9. undorító ez az egész ami folyik a világban!!! :S
    ...www.gtagames.hu...

    VálaszTörlés
  10. Az IMF igazi arca

    http://www.youtube.com/watch?v=BG7lPKUgEFQ

    VálaszTörlés
  11. Más téma, de friss. Erre mit léptek ?
    http://maria.postr.hu/foldonkivuli-testorok-vedik-obama-elnokot

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát... igen fejlett mamán a médija, ha mán egy átlag elnöki beszédes közvetítésre is "hőkép" készítésére is képes technikát visznek. S hogy, hogy nem pont lekapják a fickót.
      Picit szenzációhajhászkodós szaga van a dolognak. De... attól még lehetséges sok minden vezetői berkekben, amiről, mink átlagnépek nem tudunk.

      Törlés
    2. A fejforma torzulása alacsony felbontásnál és ráközelítésnél képtömörítési (tehát technikai) hiba miatt is lehetséges, viszont a hőkép már sokkal beszédesebb. Persze kérdés, hogy hogyan lehet utólag hőképet elemezni egy normál kamera felvételről. Szerintem sehogy.

      Törlés
    3. Vigyázatok!!! Ketten is vannak,...igazi HD minőségben :D:D:D:D:D Oh my goodness gracious!

      http://www.youtube.com/watch?v=sswquNwXI-E

      Törlés
    4. Lehet hogy kamu, lehet hogy nem, mindenesetre az érdekes, hogy Mr. Lee a videó elején nevet, ezután pislant egyet, majd a bal szeme jobbra mozdul, miközben a jobb szeme mozdulatlan marad. Úgy tudtam, csak a kaméleon tud ilyet. Különös emberke.

      Törlés
  12. Nem tudom miért, de egyre szkeptikusabb vagyok az utóbbi három hír után. Igen ciprusban tényleg nagy gáz van, de itt Mo.-n miért is menekítsem a pénzem? Majd, ha a felsorolt országokban is történik valami hasonló, akkor átgondolandó lenne a dolog, de csak azért, mert az oroszok állítólag ezt mondták...

    Ráadásul tudtommal még forinttal fizetünk itthon, szóval végképp nem értem a riogatást. Vagy valahogy hozzá vagyunk kötve az euróhoz, hogyha az elbukik, akkor a forint is vele bukjon? Nem értem én ezeket a gazdasági dolgokat :S

    VálaszTörlés
  13. Meg ha már a szkeptikusságnál tartok: Miért van egy félszemű néni a jobb felső sarokban?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látom a tudás nem erősségetek. Ha egy kis fáradtságot vennétek, hogy legalább utánanéztek a dolgoknak mielőtt...áá de hagyjuk.

      A jobb szem a nap szem, a bal szem a hold szem. A nőnek a jobb szeme van letakarva a bal pedig nyitva. Az egyiptomi mitológiában Toth a hold és bölcsesség istene. Így a bal szem a bölcsességet, tisztánlátást és az igazság keresésére való hajlandóságot szimbolizálja. Hogy ti mennyire nem vagytok tisztában a dolgokkal...

      Janesz Elek te pedig egy selejtes kisebbségi nyomorék vagy. Menj inkább dolgozni ne itt lopd a napot. Büdös a munka mi? Nem is csodálom, hogy egy ilyen alul művelt hulladék itt lopja a napot mert elél a kis segílykíbül és nincs más dolga.

      Törlés
    2. Rendben, de azt is olvastam valahol (talán itt), hogy az egyszeműben nem lehet bízni. Arról sosem beszéltek, hogy melyik egy szem a jó és melyik a rossz. Szóval ez nekem még mindig nem kielégítő válasz. De Buddha önjelölt védői helyett, inkább tőle szeretnék választ kapni erre a dologra.

      Ui.: Lehet, hogy nem erősségem a tudás (igen bevallom, nem tudok mindent! és nem néztem mindennek utána, mert nekem van életem is... lelepleződtem :( ), de neked a tahóság az. Büszke lehetsz magadra! Veregesd meg a vállad is :)

      Törlés
    3. asd én is büszkén elmondhatom, hogy van életem. Nem védem Buddhát, csak hát van az a mondás, hogy "tedd sebességbe az agyad mielőtt elindítod a szád". Vagyis mielőtt nekiállnál sületlenségeket írogatni ami a tudatlanságodból fakad előtte inkább nézz utána a dolgoknak. Néha tahó vagyok igen vállalom ez vagyok én. Ne vedd sértésnek nincs bajom veled csak mint mondtam nézz utána a dolgoknak mielőtt valami butaságot írsz.

      Törlés
    4. johnyd_1, Értem, bal szemes bölcsesség és tisztánlátás egyenesen Foster Gamble-től? :D:D:D

      Kedves asd, Nyugi jók a megérzéseid és gratulálok hozzá. Jövőhéten, a staff és a jó papok örömére ezt is tisztába tesszük.


      üdv. redneck

      Törlés
    5. redneck nem vágom ki ez a Foster Gamble de ha így mondom akkor vmi Davd Icke féle ember lehet.

      Törlés
  14. Buddha! Egy barát hívta fel a figyelmemet, és kért megy, hogy feliratozzak egy videót, ami ebben a posztban is szerepel. Feltöltöttem a youtube-ra: http://www.youtube.com/watch?v=-vMeNif8iEk

    VálaszTörlés
  15. Na akkor lassunk tisztan egy pillanatra. Eloszor is, ez a hajciho egyaltalan nem az egyszeru ciprusi allampolgart erinti es nem is ellenuk van iranyozva.
    Ugye, ha meg emlekszel anno, a gyurcsany, a libatolvaj bajnai, a kokajanos es a hasonlo elvtarsak cegei Magyarorszagrol milliardokat menekitettek ki Ciprusra. Es ezt az IMF nagyon jol tudja es ezt a penzugyi szektorban mindenki nagyon jol tudja, hogy Ciprus az egy adoparadicsom, ahol oriasi penzeket menekitettek el adozas elol es hatalmas mennyisegu maffia penz mosasara is sor kerult.
    Ugye mivel minden zsebszerzodeseken keresztul tortenik (es az oriasi penzek ciprusi allampolgarok neveben van letetbe helyezve), ezert hozta ezt a drasztikus intezkedest a ciprusi kormany. Mindenki, aki csak picit jaratos a penzugyi szakmaban jol tudja ezt.
    Szoval semmifele valsag nincs, az egesz az egy teljes media hoax, amit azok a szelhamosok gerjesztenek, akiknek a penzet most meg akarja adoztatni a ciprusi kormany.
    Szoval nincs valsag, egyszeruen megszunt egy adoparadicsom, a kokajanos felek meg igy jartak. Nagyon sajnalom oket. Barcsak csinalnak ezeket az intezkedeseket mas adoparadicsomokkal is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Szoval semmifele valsag nincs, az egesz az egy teljes media hoax" - Nincs válság??? Akkor a két legnagyobb ciprusi bank biztos csak viccből fizetésképtelen :D

      Törlés
  16. Néhány észrevétel a kommentekhez: Igen a forintunk az euróhoz van kötve csak a mienk drágább euró (euró +5-10% kamat). Ma Magyarországon már vannak olyan falvak ahol az emberek minden vagyonát elveszik beleértve a házát is és nem a bankok hanem a csőcselék!!! Magyarország kb. 20 éve csődbe ment csak még nem hozták nyilvánosságra így az emberek tőbsége nem is hajlandó tudomást venni rolla :-( És ha a ciprusiaknak mondta volna valaki két hete , hogy jön a csőd hát az emberek 90% kiröhögte volna. Ja és én biztos ami biztos veszek 10 kg. sót és ha ugyalakul akkor a fagyasztóból a húst átkonvertálom a sózóteknőbe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, és kormánytól függetlenül fokozatosan egyre rosszabb itt minden...

      Törlés
    2. A fagyasztott hús ha felenged, akkor azt már meg is b@szhatod, sóval - vagy timsóval - mindegy az már. :)
      A "csőcselék" valami szépítés a bűnözőparazitacigány kifejezés helyett amúgy?
      :-P

      Törlés
    3. Látszik hogy az emberek nagy része mennyire tudatlan és életképtelen .
      A fagyasztott húst ha kiolvad egyszerűen só nélkül ki kell sütni és saját zsírjában eltenni , egy évig is eláll . Azért kell só nélkül mert különben megavasodik.Régen is így csinálták mikor nem volt hűtő .

      Törlés
  17. A válság nem Cipruson, Spanyolországban, Írországban, Olaszországban és Portugáliában van hanem a tömegek fejében.

    http://melampo.blog.hu/

    VálaszTörlés
  18. Megvan a ciprusi szanálási terv

    Hétfőn hajnalban az EU és az IMF részvételével megszületett a ciprusi bankmentő terv, ezek szerint a Laiki bankot felszámolják, és a kisbetétekre nem vetnek ki adót.

    Az euróövezet pénzügyminiszterei jóváhagyták hétfőn hajnalban azt az új tervet, amelyet az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) dolgozott ki az éjjel a ciprusi bankszektor szanálására.

    http://www.hungarianrealnews.com/news.php?readmore=338 - Ezt is érdemes elolvasni, hogy mi is áll az egész Ciprusi mizéria hátterében.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnéztem ezt a hungarianrealnews.com nevű oldalt. Szuper jól megjelenése van, csak azt nem értem, hogy mit keress ott az a személygépjármű műszerfal. Azt inkább egy autó-s oldalon tudnám elképzelni. Na mindegy, csak úgy megjegyeztem.

      Törlés
  19. Sziasztok,
    szeretettel küldöm az új Ittzés-féle előadás linkjét ("Nagyheti ünnepeink mai üzenetéről" címmel), youtube-on meghallgatható, a video leírásában található linkről le is tölthető MP3ban:

    http://www.youtube.com/watch?v=mJZ-6c_zTYg&list=PLdzLSR1wSb1PATOZ38OCXJlUoTk_olCxG&index=1

    Üdv. Balázs

    VálaszTörlés
  20. Hoppácska!

    Úgy néz ki, hogy az oroszok rájöttek a pénz kimenekítés trükkjére:
    Londonba utaznak és a ciprusi bankok londoni fiókjaiból viszik el a pénzt, ami változatlanul nyitva van, mielőtt még a 15-25-40%-os lenyúlás meg nem történik!

    http://index.hu/gazdasag/2013/03/26/bankot_robbantottak_cipruson/

    Ha ez bekövetkezik, akkor az szépen elindíthat egy láncreakciót!

    VálaszTörlés
  21. Nem tudom , hogy lehet értékmentésre gondolni. Ami eddig érték volt, az nem lesz érték. Ha nem tudod mi az érték, akkor járj utána, mert ha értékre lelsz, életedet is megmented.
    Az ingatlan nem érték. A pénz nem érték. Az arany nem érték, és még sorolhatnám a többi anyagi dolgot. Amit elvehetnek tőled, az nem érték. Még az étel sem az, mert azt is elvehetik. Akkor válik értékké az étel, ha megetted, és nem kényszerítettek hányásra. Hasonló a helyzet a vízzel is.
    Mi egyáltalán akkor az érték?
    Bármilyen helyzetben vagy egy másik ember számodra az érték.
    Ha ez a két ember, tudatos, akkor megél a jég hátán is, és előtudják teremteni a szükséges táplálékot, vizet. Ha ez a két emberben ott a szeretet egymás iránt, akkor testvériesen megosztoznak egymással. Ha e két emberben ott a jóság, akkor mindig meg fogják érteni egymást, mert a rend szerint élnek. Ha e két ember harmonikusan él együtt a belsőjével, akkor soha semmiben nem nélkülöz.
    Ha tudod miről beszélek, akkor el tudod képzelni, ha 16 család alkot egy közösséget.
    Attól a közösségtől senki nem fog sem törvénnyel, sem erőszakkal elvenni semmit, ha van a környezetükben jó pár ilyen csoport, amelyek egymást is segítik.
    Járj utána, és legyél olyan ember, akire illik a kép, és lehet benned bízni. Tudod a bizalom az adott szó megtartása, és nem egy papírra írt szöveg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok mindenben egyetértek.A pénzt nem lehet megenni, sem az aranyat, sem az ezüstöt.
      Az nagyon jó, ha van mellettünk egy társ, akire számíthatunk, jóban-rosszban.
      De kérdezted, mi egyáltalán az érték?
      Azt gondolom, a Szeretet, így nagybetűvel, ez az igazán érték, és minden élőlény irányába (néha nehéz ez tudom), de mégis talán ez egy járható út, a Teremtő így kódolt bennünket.
      Talán, h felismerjük, mindannyian EGYek vagyunk és ha másoknak ártunk, azzal magunknak ártunk.

      Törlés
  22. Az Oroszok nyilatkozata érthető,hiszen sok mágnás Cipruson tartotta vagyonát a kedvező adófeltételek miatt.
    Nem következhet be nálunk ilyen lépés,mivel mi MAGYAROK,napi 18 milliárd forintnyi adóval gazdagítjuk az államkincstárat,a szinte teljesen adómentesen élő ciprusi polgárokhoz képest.
    Náluk a közalkalmazottak nyugdíjazásukkor még +150000 eurót is kapnak állami pénzből,JÓLÉTI társadalom lévén.
    Ha mégis megtenné ezt a lépést a Magyar vezetés,hogy 40%-ot elnyúl az emberek pénzéből,amit tán egy élet munkájával spóroltak össze,akkor ez már nem demokratikus államforma lenne,melyben élünk.
    Valami más.
    Amit ennek a 7. bőrétől is megfosztott NEMZETNEK nem szabad eltűrni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miről is beszélünk? Hogy 100 ezer euró (30 millió ft) fölött megadóztatják a bankbetéteket , Majd ha ráérek sajnálom őket , nap mint nap látom hazámban a szegénységet , emberek éheznek fáznak. Mindenkinek tudni kéne hogy legnagyobbrészt lopót pénzek vannak a ciprusi bankokban .

      Törlés
    2. leo, ez esetben is ajánlom, hogy várd ki a történet végét. Csak nem gondolod komolyan, hogy azokat fogják megadóztatni akik a kormányokat és az "ellenzéket" finanszírozták a mindenkori választásokkor. Hamarosan a kisembereket fogják megadóztatni, ezt már most borítékolom. A nagyok meg kiviszik a pénzüket(ha már meg nem tették!)az EU-n kívül.

      Törlés
    3. redneck
      Kivártam a végét . Ciprus 100 ezer eurós határt húzott meg . Békén hagyta a kis embereket.

      Törlés
    4. leo,
      Hidd el, hamarosan a kisemberek pénzét is megfogják adóztatni, mert már az elejétől erre ment ki a játék. Persze ezt most nem tudom bizonyítani, de a jövő engem fog igazolni, avagy még egyáltalán nem ez a történet véget. Mi a logika abban, hogy megadóztatják azokat, akik finanszírozzák a mindenkori politikai választásokat hmmm?

      Törlés
    5. redneck
      A világ sokpólusú , a politika is sokpólusú , a gazdaság is sokpólusú , érdekek és ellen érdekek szövik be a világot . Jelen pillanatban az unió megkörnyékezte a lopott pénzt , főleg az orosz tolvajok pénzét . Ciprus jól döntött .
      Te egy nagy ellenséget vizionálsz , én pedig sok kis ellenséget .

      Törlés
  23. Na ebből a hírből se lett semmi! Megint egy pánik keltés volt csak!

    VálaszTörlés