2012. november 2., péntek

Milyen tárgyat repítettek bele egy aktívan működő vulkánba Mexikóban?


2012. október 26-án 20:43-20:45 között a vulkánok aktivitását ellenőrző vállalat küldött egy felvételt a Televisa híradási részlegéhez, amelyen úgy tűnik, hogy egy azonosítatlan repülő tárgyat láthatunk, amint egy hatalmas tűzhányóba csapódik. Ezúttal ennek a rejtélynek eredünk a nyomába.

Mexikó egyik leghíresebb aktív tűzhányója, a Popocatepetl körül nem ez az egyetlen ufó-észlelés. Tulajdonképpen a lakosság számára már nem is számít olyan eget rengető szenzációnak, hogyha szabad szemmel az égre tekintve, ember alkotta repülő masinákhoz egyáltalán nem hasonlító, többnyire fényes, elképesztő sebességgel száguldó szerkezeteket pillantanak meg.


A néhány nappal ezelőtti észlelés azonban nagyobb visszhangot váltott ki a szokottnál, mivelhogy a tévéhíradó jóvoltából a környékbelieken kívül az egész világ tudomást szerezhetett a káprázatos tüneményről.  A szóban forgó felvételt egy olyan kamera készítette, amely a néhány nappal korábban kitört vulkánt filmezte napi 24 órában.

A rögzített felvételeket elemzésnek vetették alá és több szakértőt is felkértek az ügy véleményezésére. A tudósok egyelőre a tanakodáson kívül nem sokra jutottak. Nem igazán tudnak elfogadható és tudományosan is helytálló magyarázatot adni a jelensége. Így csak még inkább terjed a pletyka, miszerint egy földön kívüli civilizáció küldöttét sikerült lencsevégre kapni.

A felvételen látható, amint a Popocatepetl tűzhányó kráterébe egy fénycsóva érkezik. Nem tudni azonban, illetve erősen vitatott, hogy vajon becsapódott-e a forró lávába, vagy sem. Erre egyelőre semmilyen nyom vagy kísérőjelenség nem utal.

Az Noticieros nevű mexikói televíziós csatorna több szakértőnek is megmutatta a felvételeket. Az eddigiek alapján a következő információkkal rendelkezünk:
A felvételen látszik, hogy a Popocatepetl kráter közelében lévő Zamoni csúcsba „egy nagyjából 1km hosszú és 200m széles” fényes cső alakú tárgy vagy tünemény esik, vagy netán repül bele. (A televíziós felvétel elérhető a cikk végén található linken.)

A szkeptikus szakértői jelentés szerint, amelyet Margarita Rosado, az UNAM csillagásza, A Csillagászok Nemzetközi Szövetségének tagja adott, nem látható, hogy honnan jön a jelenség, de egy repülőgép sebességénél biztosan gyorsabban mozog, illetve úgy látszik, mintha egyenesen a vulkánba esne.
Mivel nemrégiben újra aktívvá vált a tűzhányó, ezért a környéken betiltották a légi forgalmat, így kizárható, hogy a légtérben közlekedő repülőgépekből levált, „eltévedt” alkatrész lenne látható a képeken.
Mivel a fénycsóva esésben van, így akár természeti jelenség vagy tényező is lehetne. Felfele mozgásnál más lenne a helyzet.
Szinte teljesen kizárható a vulkánból feltörő és visszaeső tárgy vagy egy óriási „meteorit” elmélete, mert nincs esési fénynyom.
Ami a jelenség különlegességét adja, az a határozott vonalú forma, ami nagyon erősen fénylik több színben és az árnyéka is látszik.
Nem észlelhető sem légköri, sem a feltörő gázokra való mozgási ráhatás!
Várható lenne fényben vagy hangban valamilyen robbanásszerű hatás, de ilyet nem észleltek.
Végül, de nem utolsó sorban a szakértő megjegyzi, hogy nincs kizárva a videó hiba, tehát egyelőre további bizonyítékra és megerősítésre volna szükség.

Egy másik asztronómus és videós szakértő október 30-i véleménye szerint ez a két másodpercnyi bevillanás eredhet egy távoli galaktikus mozgásból vagy akár egy egyszerű videó hibából is.
Egy általam megkérdezett, a spirituális témákban igen jártas, külföldi szakértő szerint az ezotériával és az ufológiával foglalkozó szakemberek között több teória is felvetődött a jelenséggel kapcsolatban.
Lássuk, milyen elméletek és kérdések forognak még az emberek fejében!
  • A mi fizikánk szerint ilyen nagyságú, tömör anyagi tárgy nagy sebességgel biztosan okozott volna légmozgást a feltörő vulkáni gázokban.
  • Kérdés, hogy miként jöhet létre egy fényjelenség egy ennyire határozott formával ilyen kiterjedésben?
  • Talán egy magasabb dimenzióba nyíló bejáratot, illetve anomáliát láthattunk a felvételeken, amely a vulkánban munkálkodó gigászi erőknek a segítségével nyílt meg?
  • Esetleg egy olyan fényjelenséget sikerült lefilmezni, amely éppen a vulkán mögött húzott el? Na, de éppen a vulkán közepénél?
  • Még az is kiderülhet, hogy valaki hamisította a felvételeket.

Summa summarum, egyelőre még senki nem tudja biztosan, hogy mi állhat a jelenség hátterében. De így 2012 végéhez közeledvén mindenesetre érdekes anomáliával van dolgunk. Mi jöhet még?


Forrás: Száraz György - Boldognapot.hu

Csak ide a legvégére írom le, hogy a feltételezések között előforduló UFO sok esetben földönkívüli eredetű tárgyakként jelenik meg tudatunkban.
De mi van, ha.... és ez a teória nálam most a legerősebb.....ha ez a tárgy nagyon is földi eredetű ?!! Mindenképp azonosítatlan repülő tárgyról van szó, de teljesen elképzelhetőnek tartom, hogy egy olyan eszköz vulkánba juttatásának volt ez a kamera "szemtanúja", mely kapcsolatban áll a földkéreg mesterséges elmozdításával is. Tudom, hogy sci-fi, de ha /és ezt bizalmas infók alapján tudom/, a titokzatos hangok kapcsolatba hozhatók egy mágneses rezonancia bomba használatával, melyet elég gyakran aktivizálnak mostanában a pólusok arrébb mozdítására és földrengések előidézésre is....., akkor ezt az elméletet is elképzelhetőnek tartom ugyanúgy. Szerintem hamarosan kiderül....
(SBG Buddha)

46 megjegyzés:

  1. Érdekes az "árnyéka". Meg amúgyis mire vetül rá az árnyéka, a levegőre? + Ha ennyire fényes az objektum, miért van árnyéka? :/

    VálaszTörlés
  2. A fust mozgasat azert nem latni mert a felvetel nemhagy idot neki.Ugyanis nagy sebessegnel a fust nem azonnal mozdul.Sztem is emberi(reptilian)szemetseggel alunk szemben ismet.

    VálaszTörlés
  3. vagy... izé.... tudjátok... hullócsillag...:I

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem sok hullócsillagot láttam, de az mintha hosszabb és vékonyabb csóvát húzna. Minden esetre érdekes videó, ha már a TV-ben is bemutatták :)

      Törlés
    2. és mi odafent egy éjjeli kamera felvételét látjuk ha jól látom, ami felerősíti a fényt, tehát a hullócsillag vastagabb..;I illetve nem minden hullócsillag ugyanolyan :I

      Törlés
    3. A hullócsillag apró kődarab ami elporlad a légkörben, nem jutna le egy ekkora darab a földfelszínre

      Törlés
    4. látsz becsapódást? :* nem kell rögtön arra gondolni h lezuhant valami, hála a három térbeli dimenziónak, simán lehet hogy ez a fény csík csak az égen megy keresztül, de a szög miatt, amiben felvették, olyan mintha belemenne a vulkánba.

      Törlés
  4. Biztos a stáb valamelyik hanyag tagja pont a kamera előtt dobott el egy cigicsikket. :)
    De az is lehet, hogy megkapjuk a jól bevált magyarázatot: meteorológiai műhold zuhant le. :))

    A kéregmozgások, mocorgások, fokozottabb vulkán-tevékenységek, szökőárak, stb. anomáliák ugyanúgy lehetnek természetes folyamat részei (a Föld is evolvál éppen úgy mint mi), de persze lehetnek háttérhatalmi belebarmolás jelei, vagy éppenséggel jelen illúziónk repedező, szakadozó vászna. Én már nem találgatok, mert még mindig túl kevés az infónk, hogy összerakjuk a teljes képet, de szerintem is hamarosan kiderül minden. Addig is legyen mindenki éber és őrizzük meg a józan eszünket, ezt javaslom.

    VálaszTörlés
  5. Földönkívüliek?!
    http://www.youtube.com/watch?v=IVzDErPuhAA&feature=autoplay&list=UU5WSNExfZvQmh0YKDFl3lIA&playnext=1

    VálaszTörlés
  6. Hát azért a józan észt ne tegyük félre. Ha egy 1 km hosszú 200 méter széles TÁRGY ilyen sebességgel belerombolna egy tűzhányóba, ott szerintem kő kövön nem maradna. Itt meg füst se libben, tehát hogy nem tárgy volt az tuti.
    Viszont lehet bármi más.:)

    VálaszTörlés
  7. Indexék rámondták a hoaxot, mert szakértők szerint képmaipulálásra utal a tárgy jobb szélén látható árnyék. Mondjuk azt én se értem, hogy az az árnyék miért van ott és mire vetül? http://index.hu/tech/hoax/2012/11/02/ufo_zuhant_egy_mexikoi_vulkanba/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az indexnek csak akkor szabad hinni, ha az atv megerősíti. Úgy biztos a hír.

      Törlés
  8. Szerintem az árnyék talán a füstre vetül. De nem értem, hogy az alakjából miért következtetnek feltétlenül tömör tárgyra, a tűznek is van árnyéka.
    Zeusz villámát és a lézert sem vetném el az eddigi következtetések szintjének megfelelően :).

    VálaszTörlés
  9. Tudom, hogy már sokaknak a "könyökén jön ki", mégis a mélyenszántó, alapos és mindig korrekt indexes cikk után ránézhetnétek erre az eszmecserére is:
    http://www.keshefoundation.org/phpbb/viewtopic.php?f=2&t=2902

    Ugyan nem veszem kézpénznek, de ha már itt tartunk; miért csinálna magából EKKORA bohócot ez a tag? Nos?

    VálaszTörlés
  10. Szerintem ez is egy gumi csont! Ne feledjük, h közel vagyunk 2012 végéhez, és NWO-nak nagyon a körmére égnek az események amik ilyen-olyan módon idöben megcsúsznak. Csak halkan jegyzem meg! 2012-11-09/12 ! Belépünk a foton övbe! A gabona körök és millió sokkal konkrétabb megnyilvánulást sem tudják megmagyarázni a nagyfejüek! Csak elméletek születnek és gittrágás! Nem mondom, h engem nem csigáz fel egy-egy rendkívüli esemény, de ma már millió számra vannak, "hihetöbnél-hihetöb" elméletek a föld elpusztítására/megmentésére! Az Isten se igazodik el már ezeken! :(
    Jobban tennénk ha túlélési technikákon törnénk a buksinkat!
    plö. http://hungarianrealnews.com/news.php?readmore=295

    VálaszTörlés
  11. Szuper csillagharcosok már megint edzést tartottak...

    VálaszTörlés
  12. Egyébként a sok retardáltnak üzenném: jobboldalt nincs semmilyen árnyék, csak szar a kamera, amivel felvették.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert olyan gyakran látsz 1km-es ufokat vulkán felé szállni, hogy ez neked már a könyöködön jön ki? xD.

      Törlés
    2. nem, csak fogtam már kamerát a kezemben :*

      Törlés
    3. Nagyon ügyi vagy ;), bár a megfogalmazáson van még mit csiszolni..

      Törlés
    4. A megfogalmazásom helytálló :* Egyébként meg ha nem hiszitek, csak fogjatok meg egy átlagos kamerát, és naplementekor vegyetek fel egy repülőt, ami csillog a napfénytől. Nahát, van mögötte egy ''árnyék'' :*

      Törlés
  13. SZERINTEM AZ ISTEN KULÁZOTT EGYET ÉS EZT FELVETTÉK!!! :)
    NEM UNJÁTOK MÁR EZT A SOK FASZSÁGOT? HUHH PERMETEZNEK HUHH JÖN A VILÁGVÉGE HUHH HÁBORÚ ROBBAN KI HUHHH ZSIDÓK TÁMADNAK HUHH ISTEN LESUJT HUHH MEG A FASZOM SE TUDJA SOK BUZISÁG UNALMAAAAAAAAAS!!!!!!! INKÁB RENDEZETTEK MEG EGY TALÁLKOZÓT MAJD HAJTSATOK VÉGRE EGY TÖMEGES ÖNGYILKOSSÁGOT AZTÁN ISTENNEL MEGBESZÉLHETITEK ODAFENT A DOLGOKAT !!!! ÁLJATOK MÁR LE A SOK FASZSÁGGAL ÉS NEM KELLENE A NÉPET PNTOSAN NEKTEK BEPARÁZTATNI IGEN NEKTEK ÖSSZEESKÜVÉS ELMÉLET BUZISÁGOT KITALÁLÓKNAK! ENNYIRE NEM VOLT GYEREKSZOBÁTOK VAGY MI? A FASZOM TELE A BUZI HAZUGSÁGAITOKKAL!!!! ENNYI!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elnézést, én röhögni járok ide. Minek ez az aggresszió? :*

      Törlés
    2. Méghogy vad elmélet a küldött provokátor esete...

      Törlés
    3. Inkább örülnél, hogy valaki megpróbálja felnyitni a szemed, ha már ilyen művelt és tájékozott vagy.. Egyébként amit itt és hasonló oldalakon olvasol nem kell feltétlenül elhinni, csak befogadni és megszűrni az információt.

      Törlés
  14. Sziasztok
    Utána néztem ennek a tárgynak .
    Nem ez az elsö eset hogy ilyent filmeznek .

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2tK8nZQObu0
    ahogy látom nem árnyék hanem egy szilárdnak tünö test amely árnyékos részét nem világitja meg a nap.

    VálaszTörlés
  15. Szerintem ez a tárgy egy űrrakéta levált, elhasznált 1. fokozata, folyékony üzemanyagtartálya. Gyakorlatilag egy belül üres, mind a két végén nyitott cső. A méretéhez képest kicsi a tömege, ezért fröccsenésmentesen be tud csobbanni a forró lávába, és pár másodperc alatt nyomtalanul elolvad benne.

    VálaszTörlés
  16. jo nagy ürrakéta lehetett 200m széles 1000m hosszu
    nem is tudtam hogy itt tartunk rakéta fejlesztésbe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. és te honnan a faszból tudod h mekkora volt az a valami? ja hogy valaki azt írta? bocs.

      Törlés
  17. a hegynek tudod a méretét , ahoz tudod viszonyitani .
    pixelekböl lehet pontosabban számolni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. áhá. ebből a logikából kiindulva, ha az a tárgy 200 méter széles és 1 kilóméter magas, akkor a hegy körülbelül 4 kilóméter magas, a kürtő pedig 2.5 kilóméter széles. Teljesen ésszerű.

      Törlés
    2. de am nem kell matekzseninek lenni hogy lásd, annak a fosnak az arányai kurvára nem 2:10

      Törlés
  18. a hegy 5636m magas
    és megvállogathatnád az irás stilusodat

    VálaszTörlés
  19. egy kicsit méregettem
    ha csak a fehéret számoljuk akkor 1000m - 140m az arány ,az is elég nagy , ha a fekettét is hozzászámoljuk akkor 1000m - 200m az arány .
    ez egyszerü matek . A kérdés az hogy mivolt az ,
    már fentebb is irtam hogy nem ez az elsö ilyen felvétel.
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2tK8nZQObu0

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is utána számoltam, a te zsenialitásodból kiindulva a kürtő mégsem 2.5 km, hanem 3 km! SEEMS LEGIT.

      Törlés
  20. A kráter átmérölye hivatalosan 1700m
    ugyhogy akár lehet a láthato csucs 3km is a teljes szélesség.

    de nem is ez számit , mindegy hogy 200méter vagy 100méter széles az objektum , akkor is nagyon nagy.
    és kiváncsi vagyok hogy emberi vagy természeti eredetü vagy földönkivüli technika.
    Téged nem az foglalkoztat hogy került oda és miért?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem, engem jobban érdekel, hogy szerintetek miért logikusabb, hogy valami földönkívüli cucc ez amit leküldtek hozzánk, minthogy csak egy hullócsillagot látunk pont olyan szögben felvéve, hogy olyan mintha belemenne a vulkánba..:I

      Törlés
    2. Inkább valami földönkívüli megtermékenyítés mint hullócsillag. ha egy üstököshöz viszonyítod, a hullócsillag hosszabb csíkot húz, ami a (hagyományos) repülő kondenzcsíkjához hasonlóan tűnik el, ez pedig mintha egy egybe tartozó műdákó lenne.

      Törlés
    3. jja engemet is az erdekel h foldonkivuli vagy nem !!de meg itt keressuk a valaszokat mar szerintem reg elottunk van a valasz csak magunknak se merjuk be vallani ,azt hogy foldonkivuli volt es ennyi .

      Törlés
  21. A hegy tengerszinti magasságának adata csak akkor mérvadó, ha a hegy lábának a tengerszinttől számított magasságát is meg tudjátok adni. A kettő különbsége adja ki a hegy környezetéhez viszonyított magasságát, ami a fényképen látszik.
    A kráter belső átmérője sem vehető pontos értéknek, mert annak csak a külső átmérője látszik, és ha a kráter nem kör alakú, akkor az sem mindegy, hogy melyik irányból nézzük.

    VálaszTörlés
  22. Én láttam ugyanilyet,csak nem vulkánba csapódott,hanem nem tudom hova.Egyik este kinnt álltam csillagokat böngészve,és a semmiből tűnt elő,mint ez is.Nagyon gyors volt,hát én is tudtam mindjárt hogy nem hullócsillag meg ilyesmi.Ugyanilyen volt,és nagyon fényes,és nem húzott csóvát maga után.Kb 2-3 mp volt.És eltűnt.Mintha zuhant volna lefele mint ez is.

    VálaszTörlés
  23. És nagyon szép is volt,azt megkell jegyezni.

    VálaszTörlés