2012. október 5., péntek

No Para Olimpia - Az ajándékozó - Luciferizmus, miszticizmus és sátánizmus



 MÁSODIK RÉSZ:  Az ajándékozó  Luciferizmus, miszticizmus és sátánizmus

A következőkben szeretném Piros Pirula írását megosztani veletek. #2.rész
Az 1. részt az olimpiával kapcsolatban itt olvashatjátok.
A 3. részt pedig a Paraolimpiai rituálé elemzéséről itt. 

Hogyan lehetne megfogalmazni, mi az a sátánizmus? Mitől lesz valaki sátánista? 
Attól, hogy pentagrammás pólót hord, feketével kihúzza a szemét és egy tucat piercinget rak az arcába?



baphomet
Az esszenciája az egésznek - és itt most elnézést kérek, amiért össze fogok kicsit mosni luciferizmust, miszticizmust és sátánizmust, tisztában vagyok vele, hogy ezek némileg eltérnek egymástól, de a gyökerüket tekintve azonosak, és én most épp ezt a közös vonalát próbálom kihámozni a dolognak.
Szóval az esszenciája ennek az eszmevilágnak a fentieknél sokkal szimplább, ráadásul semmilyen véráldozatot nem igényel. Ha nagyon röviden, egy tőmondatban szeretnénk összefoglalni, akkor ez lényegében annyi: hogy az ember istenné, sőt, Isten fölé tud emelkedni.
A lényege az, hogy az ember legyőzheti teremtőjét a tudás, az intellektus segítségével.


BaphometÉs ugye kitől kapja meg ezt a tudást... ki az, aki ad neki abból, amitől a rosszindulatú Isten elzárta, pontosabban mondva csak szerette volna elzárni?
Vegyük észre, hogy a hagyományos keresztény világkép szöges ellentétéről, pont a feje tetejére állítottjáról beszélünk, ahol a tiltott tudás jó dolog, az édenkertben élni, harmóniában a természettel, az pedig raboskodás. Talán nem meglepő hát, hogy a sátánizmus előszeretettel használja szimbolikájában a fordított keresztet és állít feje tetejére minden egyéb szimbólumot, jelképezve, hogy a szokványoshoz képest pont fordítva gondolkodik. 

Ebben a fordított perspektívában Káin nem bűnt követ el, amikor megöli testvérét, hanem ő csak használja a tudást, amit kapott, és felismeri, hogy neki abból kifejezetten előnye származik, ha Ábel meghal. Döntése teljesen "logikus" az ő szemszögéből, és "megmagyarázható". Hisz előrébb viszi őt, előnyhelyzetbe juttatja. Önzés + tudás = kifejezetten jó ötlet megölni a másik embert és elvenni tőle mindenét amije van. A dolog ebben a perspektívában ilyen egyszerű!
Érdemes észrevenni, hogy az egész "evolúció elmélet" - amit az egyébként sátánista Darwin dolgozott ki - arról szól, hogy a gyilkolás egyenlő szelekció, a szelekció pedig egyenlő fejlődés. Hogy attól halad előre az egész élet folyamat, hogy mi (élőlények) legyilkoljuk egymást, és csak az erősebb, rátermettebb megy a jövőbe, EZ hozza magával a fejlődést. Röviden: gyilkolás egyenlő fejlődés.
Na, ez a világnézet az, amit ma már általános iskolás korában el kell sajátítania mindegyikünknek!

Hitler egyébként semmi mást nem csinált, mint hogy megpróbálta mindennapos gyakorlatba ültetni ezt az egész elméletet, és létre akarta hozni, mesterséges szelekcióval (értsd tömeggyilkossággal) az übermensch-t, a továbbfejlesztett embert. Az egész eugenika, mind a mai napig erről szól, hogy az ember innentől már, köszöni szépen, de kezébe veszi a dolgot, nincs szükség többé sem Istenre, sem evolúcióra, majd ő legyilkolássza a "gyengébb" meg az "alsóbbrendű" egyedeket. (Amikor megérted, hogy pontosan ugyanezek a mentalitású emberek szerveznek ma paralimpiát és beszélnek a fogyatékosok egyenlő jogairól... kicsit sem abszurd a helyzet!)

Mert ha már itt tartunk, természetesen Hitler is luciferánus volt. Csak ők ott, akkor egy másik szimbólumot használtak Luciferre: Odin-t, az (egészen véletlenül, ugye) szintén egy-szemű germán istent!

SS valódi jelentése Satan's Service, SA valódi jelentése Satan's Army... és tele van az egész nácizmus az okkult szimbólumokkal. Nem akarok belemenni, mert önmagában megenné a posztot, de aki azt hiszi, a nácik ereje a tankokban volt, az körülbelül tíz százalékát látja annak, ami a náci birodalmat mozgatta. A többi kilencven  föld alatti mozgalmak, okkult szekták formájában létezett. Érdemes olvasgatni róla, akit érdekel a dolog, mert nagyon jó könyvek jelentek meg a témában... és nem ezekre az agymosós kalandregényekre gondolok, amikből kapsz egy romantikus maszlagot összemosva mindenféle félrevezetésekkel, hanem a történelmi tényekre, amik önmagukban is érdekessebbek, mint bármilyen fikció!

Na most, álljon meg a menet! Ha a hitleristák is luciferánusok voltak, és a kommunisták is luciferánusok voltak (mert erről korábban már esett szó), akkor miért ölték egymást?? Miért harcoltak egymás ellen?
Nos, ez csak látszólagos ellentmondás. A konfliktus közöttük egy percig sem világnézeti volt! (A keresztényeket például, meg lehet nézni, hogy mindketten egyformán vehemensen irtották.)
Nagyjából egyetértettek abban is, hogy strukturálisan hogyan kellene kinéznie a világnak, egy vezető elittel, és egy kollektivizált, egyformára gyúrt "néppel" az alján. Nézeteltérés csak abban volt, hogy ki fogja majd vezetni ezt a gyönyörű Új Világot. Ki lesz a piramis felső szegmensében, közvetlenül a nagyúr alatt. Ezen aztán ölre mentek, és megpróbálták kiirtani egymást.
De hát végül is ez náluk bőven belefér, hiszen a gyilkolászás úgyis csak fejlődést, kiválasztódást hoz, nem igaz?

Érdekes, nem? Itt ez a több ezer éves, ősi babiloni miszticizmus, és valahogy mindig ennek az eszméjét találjuk meg valamennyi pusztító ideológia hátterében, ha csak kicsit is mögé nézünk... A legismertebb modern változatai ennek az eszmeiségnek talán a sátánizmus és a luciferizmus.
A fő különbség a két irányzat között pedig, hogy míg a sátánista megidézhető lényként kezeli az "ajándékozót" és tényleges gyűlöletet érez a teremtő Isten irányába, addig a luciferánus tagadja Isten létezését, és úgy gondolkodik hogy Lucifer csak egy szimbólum, az igazi isten, az maga az ember, aki a megszerzett tudását használva, saját erejéből válik istenné. A luciferizmus nem hisz Lucifer létezésében.
A luciferizmus egyébként egy nagyon barátságos világnézet, például abszolút ember központú!
Sőt, ha megnézzük, a luciferizmust és a humanizmust, megállapíthatjuk, hogy a kettő egy és ugyanaz - ez persze elsőre megrázó lehet, de ennél megrázóbb dolgok is ki tudnak derülni, ha kicsit mögébb nézünk a dolgoknak. Nem kellene ezen egyébként túlzottan meglepődni, hiszen ezt még maga Lucifer szájából is hallhattuk, az Al Pacino filmben: "humanista vagyok... talán az utolsó humanista!" 

(Az Üzenet, 3. rész)

Ha most azt mondom Czeizel Endre luciferánus, akkor biztosan sokan a szívükhöz kapnak, hogy "hogyan merészeli"!
Pedig minden genetikus de facto luciferánus. Mint mondtam, egy luciferánusnak nem is kell hinnie semmilyen Istenben, vagy Sátánban, csak azt a szellemiséget kell magáénak vallania, hogy mi emberek le tudjuk győzni a teremtőt (legyen az Isten vagy akár az evolúció) a technológia segítségével.
És egy genetikus nem pontosan ezt teszi? A tudomány segítségével akarja legyőzni a teremtést. Majd ő belepiszkál, majd ő "megjavítja"...

Ezeket azért tartom fontosnak hangsúlyozni, hogy mindenki értse, hogy amikor luciferizmus vagy sátánizmus kerül szóba, nem kell feltétlenül rögtön átvágott nyakú csecsemőkre gondolni - na persze azok is vannak bőven, erről kétséged ne legyen, például nemrég ástak ki gyermeki csontvázakat az angol királynő birtokán, jelenleg a bíróságon van az ügy... De azt fontos tudatosítani, hogy ezek nem feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy valaki kvalifikáljon a luciferánus eszmerendszerhez.

Most, hogy mindezt tisztáztuk, nyilván sokkal érthetőbbé válik az egész paralimpiai megnyitó ünnepség, amit jóval kevesebben láttak ugyan, pedig ugyanolyan jelentőséggel bírt, mint maga a megnyitó... ha nem többel!
Talán nem véletlen, hogy a királynő ezen is megmutatta magát (ilyenre még nem is volt példa).



Na most, Madame Blavatsky, a híres okkultista írt egy könyvet "Externalization of the Hierarchy" címmel, mely pontosan arról szól, amit a címe is sugall, hogy a köznépet is be kell most már avatni, most már fel kell jönni a felszínre az okkult (rejtett) hierarchiával, struktúrával... és pontosan ez az, ami ezeken az eseményeken, sok millió ember szeme láttára ilyenkor megtörténik.
Mindannyian, egytől egyig egy luciferánus beavatáson vehettünk részt... 




Az ősi időkben minden kultúrában rendszeres volt, hogy nagy össznépi rituálékat tartottak. Milyen érdekes, hogy ez a bevett gyakorlat szinte semmi nem változott. Változás csak abban történt, hogyan érzékeli mindezt a befogadó oldal.
Ma azt hiszi, szórakozni váltott jegyet.


48 megjegyzés:

  1. Igen, az ilyen megnyitók ("tömeges szeánszok") szintén a "tudjuk kik" tevékenységének a csúcspontjai, mivel emberek millióit képesek az adott időben, a tudtuk nélkül beállítani a soraikba.


    Bocsi, megint eltérek a témától:

    PROMETHEUS (2012.) (1.rész !)

    A filmben, a létünk egy lehetséges forgatókönyve van elrejtve.

    Hosszú idő óta az egyetlen film, ami a paleoasztronautikára épül.
    Akárcsak az én elképzeléseimet filmesítették volna meg.
    Leszámítva a horror elemeket.
    Aki figyel, annak le fog esni a lényeg.

    (Torrenteket tele kommenteltem a filmről.)

    VálaszTörlés
  2. kíváncsi vagyok rá mit szólnak a cikkhez az "ébredők"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ezt kedves Jeromos, lásd az alábbi hozzászólást. Valahogy ez a sátán téma nem tetszik a publikumnak. Vajon miért ? Csak nem akarja magát elrejteni, itt is ?

      Törlés
  3. '''Érdemes észrevenni, hogy az egész "evolúció elmélet" - amit az egyébként sátánista Darwin dolgozott ki - arról szól, hogy a gyilkolás egyenlő szelekció, a szelekció pedig egyenlő fejlődés.''

    Azért a csirkét és a brokkolit gondolom te is megeszed

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az evolúció elmélet nem bizonyítottabb mint a 7 nap alatt teremtett világ bibliai képe. Minden stimmel, csak a "missing link" hiányzik, ami a majmot az emberrel összeköti.
      Arról nem is beszélve, hogy egy progresszív fejlődést programoz belénk, melynek a rejtett üzenete, hogy a most embere a csúcs, ennél több, szebb, okosabb soha nem volt..ezzel a kis trükkel gyakorlatilag csak a materialista világnézetet teszik logikussá, amibe nem fér bele sem a paleoasztrunautikától kezdve a spirituális magyarázatokig semmi más..
      hisz a legjobb rab az, aki nem tudja magáról, hogy rab...

      Törlés
    2. 1. A ''missing link''-et kivéve az evolucióra kismillió bizonyítékot találtak már (állatok átalakulása más környezetben, ember sokfélesége területekre bontva, élőlények közötti hasonlóságok, stb. sorolhatnám még 4 oldalon), a 7 nap alatt teremtett bibliai képet (és minden bibliai történetet) pedig még mindig csak a hülye gyerekek értelmezik szó szerint.
      2. Elhiszem az evoluciót, mégse tartom magam nagyobbnak mint mondjuk egy macskát vagy lajhárt. A személyiségi problémákkal, mint az egoizmus, nem egy tudományos elméletet kell okolni.
      3. Az egész kommentednek semmi köze nem volt az én kommentem lényegéhez, miszerint alázzátok itt az evoluciót, hogy nem is létezik meg csupa aggresszió, azonban ti is kibaszottul megeszitek szegény levágott csirkéket, illetve szintén élő növényeket.
      4. A legnagyobb retardált balfasz az, aki nem is tudja magáról, hogy retardált balfasz

      Törlés
    3. http://www.youtube.com/watch?v=A2P-2aWkOwE

      Ebben benne van minden, sokkal jobban mint ahogy én itt le tudnám írni. :) Nézd végig, aztán vitatkozzunk értelmesen ha lehet. Hátha nem mindenki "retardált balfasz"...

      ("Berakom egy hatalmas zacskóba egy Boeing alkatrészeit és addig rázom, amíg repülő nem lesz belőle. Ez az evolúció.")

      ill. ennek a vidinek az elején is van erről szó (ostoros egysejtű példája):

      http://www.youtube.com/watch?v=YdzptJEfqEc&feature=player_embedded#!

      Szerintem az evolúció létezik, de nem mint teremtő erő. Csak finomhangolja a "nyers" teremtést.

      Törlés
    4. Ja amúgy fapados matekkal is cáfolható az evolúció (Grandpierre Attila):

      a különböző rendszereket leíró állapotváltozók a szervetlen anyagoktól a szerveseken át egészen az élőlényekig folyamatosan növekszik. (entrópia/belső rendezettség-rendezetlenség "foka" ha úgy tetszik...) Ez olyasmi, mint a mechanikában egy test szabadságfokainak száma. Méghozzá sok nagyságrenddel növekszik. És itt jön be a fapados matek. Egy olyan halmazból, amelyben minden elem pontos leírására mondjuk 10^3 állapotjelző szükséges, nem tud magából "kitermelni" olyan részhalmazokat amikben ugyanerre 10^9 állapotjelző szükséges.

      Törlés
    5. Ez mind szép és jó, azonban mint mindig ezen az oldalon, most is az a probléma, hogy a logikai magyarázatok kizárják egymást. Evolució egy tudományos elmélet. A csávó a videóban a tudomány által (fizika) magyarázza meg, hogy az evolució nem igaz. Egyik tudományos elméletet kizárjátok egy másik tudományos elmélettel, és itt most (btw én hiszek a fizikában is) érvelhetek az egész ''energiaszellemek/spirituálislelkek/másenergiaszintek/gyíkemberek'' dologra azzal, hogy a fizika egy paradigma.

      Evolució mellett ellentétben még az is szól, hogy a világ fejlődik. Pl. ezért nem lándzsákkal és kardokkal harcolunk már, hanem gépfegyverekkel, robotokkal. Ha pedig az ember egymagában képes alig pár ezer év alatt ennyit fejlődni, a természet miért ne lenne rá képes?

      Gondolom most jönne valakitől h ''FÖLDÖNKÍVÜLIEK SEGÍTETTEK, SZERINTED A PIRAMISOKAT EMBEREK ÉPÍTETTÉK??!!?!4!!'' Rendben, akkor a földönkívüliek hogy jutottak el arra a szintre, hogy idejöjjenek, segítsenek, illetve megteremtsenek? Fejlődés.

      Törlés
    6. A fejlődés jelenségét senki sem vitatta. Csak a fejlődés okát.

      "Ez mind szép és jó, azonban mint mindig ezen az oldalon, most is az a probléma, hogy a logikai magyarázatok kizárják egymást. Evolució egy tudományos elmélet. A csávó a videóban a tudomány által (fizika) magyarázza meg, hogy az evolució nem igaz. Egyik tudományos elméletet kizárjátok egy másik tudományos elmélettel, és itt most (btw én hiszek a fizikában is) érvelhetek az egész ''energiaszellemek/spirituálislelkek/másenergiaszintek/gyíkemberek'' dologra azzal, hogy a fizika egy paradigma."

      Hát ezt kérem, hogy fejtsd ki jobban, mert így kajak nem értem. :) Azt mondod, hogy Béla bá' megközelítése olyan mintha azt mondanánk, hogy a "Biblia hazugság, mert a Korán az igazi tanítás"? Csak, hogy míg a Darwinizmus az egyfajta világkép (materializmus) addig a fizika az nem hitvallás. Nem koncepció, hanem helyesen használva egy vizsgálati eszköz. A fizika nem egy világnézet.

      Törlés
    7. Ja izé, azért az ókori építészetben van "egy-két" dolog, ami igencsak magyarázatra szorulna. Még azt megértem ha valakinek a felsőbb dimenziókkal kapcsolatban fenntartásai vannak, de az ókori leletek sziklaszilárd bizonyítékai, hogy valamit nem tudunk a múltról.

      Törlés
    8. Csak azt mondom, hogy bármennyire is elhiszem a fizika törvényeit és az evoluciót, mind a kettő a tudomány kategóriába tartozik, a tudomány pedig változik. Gyakran olvasni ilyeneket, hogy megdőlt egy eddigi fizikai törvény, aztán ott van az állítólagos sötét anyag és energia, ami szintén ellentmond egy két napjainkban elfogadott dolognak. De majd egyre többet tudunk róla. Evolució pontosan ugyan ez. Sok dolgot megmagyaráz eléggé logikusan, sok dolog azonban még ismeretlen, pl a fentebb említett ''missing link''. Attól, hogy nem találták meg a hiányzó láncszemet, az nem jelenti azt, hogy nem létezik. És ugyan ez érvényes az energiás (nemtudom minek hívjátok) elméletekre is. Hozzátenném, nem zárom ki pl. azt, amit ''Béla Bá'' mondott, csak úgy látom, hogy az evolúció mellett több ''vizsgálati eszköz'' áll, mint ellene.

      Az ókori leletes dologban a lényeg meg az, hogy a felettébb barátságos és segítőkész földönkívüliek vajon hogyan keletkeztek a saját kis naprendszerükben..:D Nem teremthetett mindig mindent valami nagyobb intelligencia, pedig az oldal kb 70%-a arról szól hogy mi igazából retardáltak vagyunk, csak a kozmikus őrangyalok nem hagytak minket pusztulni.

      Törlés
    9. Kedves Valentino!

      Nem igazán értem a kommented személyeskedő hangvételét, általánosításait, én nem kívántam személyeskedni, célozgatni. De végül is mindegy, a válaszod nem az én dolgom.

      Amire rávilágítani szerettem volna az az, hogy sokszor úgy beszélnek (nem te, hanem általánosságban) az evolúciós elméletről, mint 100%-ban bizonyított tényről, holott ez továbbra is csak "elmélet", többek között a hiányzó láncszem miatt (ami azért nem jelentéktelen hiány).
      Az pedig puszta 'véletlenszerű' egybeesés lehet, hogy ezzel pont azt a paradigmát erősítik az emberekben, hogy a fejlődés alapvetően materialista eredetű és nem keresik az anyag mögötti formálót, a szellemi impulzust, az ideát, a logoszt, teremtőt, energiát, vagy kinek mi áll a szívéhez legközelebb. Az embereket pont ennek az igazságnak a keresésétől térítik el az evolúciós elméletnek az erőltetésével (és ha már itt tartunk: a luciferi erőnek ez kétségtelenül lehet érdeke ha elfogadjuk világnézetileg a létezését).

      Az eredeti cikkből én ehhez a gondolathoz szerettem volna csatlakozni a kommentemmel, de lehet, hogy félreérthető volt valamiért. Remélem így érthetőbb!

      Baráti üdvözlettel!

      ui: csak a helyreigazítás kedvéért én pont nem eszek csirkét és semmilyen más állatot pont, hogy világnézeti, elvi okokból (a növény is él témát pedig ne is kezdjük el, kérlek!)

      Törlés
    10. Sumázva: Elveszett Kereső közel jársz az Igazsághoz, ellenben Valentino te már távolodsz. Azt mond meg, hogy a tudomány hogy magyarázza az élettelenből (pl.szerves molekulák), az élő (pl.prokariota baktérium) létrejöttét magától !
      Én úgy tudom sehogy, mert lehetetlen (biológia tanár vagyok, és evolúció tagadó).

      Törlés
    11. Kérlek szépen a tudomány ma úgy magyarázza, hogy a tengerben összeálló szerves molekulák a elektromosság, tehát villámok hatására valamiért reakcióba léptek egymással. Hogy miért, fogalmam sincs, de tökmindegy, majd évek múlva nyilván változik valamiben ez az elmélet is. Azt azért hozzátenném, hogy nem is oly régen csomó oldalt elárasztott egy olyan cikk, miszerint egy kutató ezt laborban sikeresen reprodukálta. Keress utána, ha érdekel, én most lusta vagyok előszedni. Azért légyszíves írd le, hogy egy biológia tanár, aki nem hisz a fejlődéselméletben, mit gondol az élőlények keletkezéséről.

      Törlés
  4. ''SS valódi jelentése Satan's Service, SA valódi jelentése Satan's Army''

    És tökmellesleg mi a faxért adott volna hitler ANGOL nevet a csapatának, miközben számára csak a német volt az elfogadható?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak, hogy egyet is értsünk: ez a meglátásod szerintem is 100%-ig helytálló. Vannak hibák a piros piruláék házatáján is. (Aztán lehet, hogy mégis igaz. :D)

      No nem mintha a helyeslésemre lennél szorulva, csak gondoltam vegyük haverire a hangnemet. :)

      Törlés
    2. A probléma, hogy nagyjából minden cikkben van valami hasonló kaliberű, tényként leírt infó.

      Törlés
  5. Szerintem teljesen lesz*rom ?? MI A G|-ciről VAN ITT SZÓÓ?????

    VálaszTörlés
  6. Nem azért, de Blavatsky belekeverése ebbe a témába nem túl szerencsés..

    VálaszTörlés
  7. Kedves Jeromos és mindenki más is !

    Nem tudom észrevetted e, hogy amikor végre az igazságról esik néhány szó, vagy mostanában a cikkek (pl."Az emberiség hajnala" film) is rátérnek a lényegre, az utóbbi néhány meg ez is, furcsa mód fanyalognak a hozzászólók, sőt nem is nagyon szólnak hozzá !!! Hoppá. Vajon miért ? A permetcsíkokra volt vagy 70-80 hozzászólás, ehhez meg 7 (de az előzőhöz is vagy 6) ! A lényeg sajnálatosan az, hogy nem tetszik a publikumnak az igazság. Csak az ellenségkép meg a zsidózás meg a világrendszer anyázása. De mikor mindezek mögötti valós és lényeges leleplezés történik (még ha csak szimbólumokkal is), az valahogy nem érdekli úgy a botrányváró, fikázhatnék nagyközönséget. Mert állást kell foglalni, mert talán mégis az egésznek az alapja a Bibliai világkép, és az ellenség sátán, és nem a "mocskos zsidók".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy talán csak unják az összefüggéstelen, logikátlan hülyeségeket.

      Törlés
    2. Hát szerintem ilyen rendezettség mellett kár ezzel foglalkozni. Mármint az eredeti piros pirula cikk írója sokszor nagyon jó megállapításokat tesz, néha meg elkalandozik és összekever dolgokat.

      Csak pár dolog ami hirtelen eszembe jut:

      Először is szó sem esik arról, hogy Lucifer netán pozitív figura lenne. Pedig az alapján, amit eddig nekem sikerült a témában okosodnom; igenis az volt. Nevének jelentése Fényhozó. Már ez sem hangzik negatívan. Ha még hozzátesszük, hogy az Ószövetség Jahve könyve és egy hidraulikus prés erejére volt szükség, hogy az újszövetségi jézusi tanításokkal egy könyvbe lehessen erőltetni; akkor még inkább kérdéses, hogy Lucifer rosszakarója-e az embernek.

      Másodszor pedig szerintem értelmezhetetlen a fogalom, hogy "bibliai világkép". Tekintve - hogy mint fentebb említettem - két összeegyeztethetetlen filozófia van egy könyvben, nehéz feladat volna eldönteni, hogy akkor pontosan hogyan is lássa a világot az aki fenntartások nélkül elfogadja a Bibliát jelenlegi formájában. Ugye a sokak által ismeretes jézusi tanok lényegével sok párhuzamba állítható gondolat van egyéb vallásokban (egyiptomi mitológia, görög mitológia, buddhizmus, kelta mitológia stb.). De olyan dolgok amiket Jahve mond magáról mint "istenről", sehol máshol nem találhatóak. Azt mondja, hogy csak ő az isten és senki más. (Önbizalomhiányos isten?) Meglehetősen gyakran buzdítja más népek megölésére és kifosztására a zsidóságot. Közben azt látjuk, hogy maguk a zsidók is sokszor nemtetszésüket fejezik ki a parancsai hallatán. Aztán azt mondja magáról, hogy ő bosszúálló isten. És ez a töredék töredéke csak amit eddig leírtam...

      Lényeg a lényeg... szerintem (meg még pár ember szerint) az ószövetség úgy ahogy van a Sátán könyve, ő az aki magát abban istennek állítja be. Még el is árulja magát, hiszen le vagyon írva; hogy a valódi Isten és a közte lévő ellentét lényege, hogy le akarja győzni a Teremtőt és a helyébe akar lépni. Na ennek egyik eszköze volt ez a könyv amit ma Bibliának hívunk. A sumér agyagtáblákról lefordított (elég bénán lefordított) keletkezéstörténet összekeverve mindenféle valóban sátánista hókuszpókusszal plusz az Újszövetséget is próbálták alaposan kiherélni. Gondoljunk csak a 4 evangélium közötti ellentmondásokra...

      Szerintem a részletek tekintetében, hallgasd meg Avatara meg Phil Valentine (őt annyira nem szeretem a harcos habitusa miatt) előadásait. Ha pedig nem csak gyorstalpalót akarsz, akkor Bakos Attila könyveit. Ill. épp most megy internetrádión egy élő előadása (http://www.brahmanaradio.hu:8000/). Nála régészet, nyelvészet vallástörténet és minden egyéb szóbajöhető szempont alapján megtalálod azt kifejtve, amiről én itt fentebb pötyögtem.

      És kérlek ne mondd, hogy a Sátán követője vagyok és el fogok kárhozni. :)

      Szép napot

      Törlés
    3. Nekem is leesett néhány kósza gondolat annak kapcsán amit írtál:

      Lucifer pozítiv szerepe azért érdekes, mert ha messziről nézzük az egész teremtő és teremtés viszonyát, akkor nyilván a teremtő végtelen logikája, mindenhatósága nem engedhetné meg azt, hogy egyik-másik teremtménye (bukott angyal) ne az Ő Terve szerint létezzen és cselekedjen. Mégis akkor, hogy lehet, hogy engedi a "gonosz" ténykedését?
      Mi van ha a luciferi ténykedés igazi értelme, hogy az embert rávezesse, tanítsa a valódi létezésének okára, azzal, hogy egy olyan rendszert működtet, amiben a bukott, tékozló emberiség megmentése zajlik.
      Senki nem várhatja, hogy ez a tapasztalati visszaút nem szenvedések és tapasztalatok árán fog végbemenni. Az ember szerkezetileg - sajnos - úgy lett megkreálva, hogy nem tanul másból csak a kudarcaiból, fájdalmából. Sikerei csak az egóját és az énközpontúságát növelnék, nem a belátást és a keresést ösztönöznék..

      Gondoljunk csak bele, hogy mennyi bölcselet (és szándékosan nem vallás) beszél arról, hogy nincs semmi, csak az Egység, nincs más rajta kívül. Az Egy, ami valamilyen módon a saját teremtésén keresztül képes megtapasztalni önmagát.

      Törlés
    4. Kedves Elveszett Kereső ! Ne légy elveszett, mert ha Lucifert (helel ben-shachar: "hajnal fia") elválasztod szatan (ellenség)-tól az több mint eltévedés. Ha nem bánod nem írok erről most értekezést, inkább linkelek. De hidd el a két figura ugyanaz, csak más állapotban (és időben), de kegyetlen gonosz, intelligens, és embergyűlölő. Ne barátkozz vele !
      Ezt nézd meg:
      http://keresztenyfilmek.network.hu/video/tanitasok/satan__a_gonosz_eredete
      http://www.nicelife.hu/galeria/video/viszalymennyben.php
      https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:zh4ZYzwebkAJ:www.ekgy.hu/files/audio/bibisk2/20101018_Lucifer_szemelye_es_bukasa.pdf+&hl=hu&gl=hu&pid=bl&srcid=ADGEESjVkgPYnIO5815tlwgLEKT2En4PUjCfxkYd3GGkFAEA-NLEaEBBcsxMnkJvzz56LtGvuTOhwZSdRCWrYfGUS_LNrQk9b5wqvGVkdnF6CL0vFJGiuSoNfICDCZuljsbd0qx5U8tg&sig=AHIEtbSMAGXzNLAM5cVJyCq7RDE6w_Xydg
      http://churchofgod.hu/content.php?act=nefilim

      Törlés
    5. Változatlanul kíváncsi vagyok, hogy a luciferes-sátános leginkább keresztény és zsidó ELMÉLETEKRE (igen gyerekek, semmivel se jártok előrébb, mint evolúcióhívő barátaitok) mit mondana pl egy buddhista vagy hindu ember. :I

      Törlés
    6. Ha a korábbiak nem elegendőek, akkor tessék:

      "A Biblia több néven említi Sátánt, amelyek egyúttal fő tevékenységeit is meghatározzák. Ilyenek: pusztító, vádló, tolvaj, ördög, rágalmazó, hazugság atyja, embergyilkos, e világ istene, a levegőbeli hatalmasságok fejedelme, stb. Követőiből királyságot szervezett, amelynek ő a vezetője. Főhadiszállásuk a magasságban van.

      Lucifer az egyik leghatalmasabb és legszebb angyali fejedelem, aki Isten fölkent kerubja volt. Felfuvalkodott különleges szerepe és hatalma miatt. Istenellen lázadást szervezett Ádám teremtése előtt. Célja az volt, hogy egyenlővé tegye magát Istennel. Lázadásába magával vonta az angyalok egy részét is. Erre válaszul Isten Lucifert minden követőjével együtt levetette a mennyből. Így lett Lucifer Sátánná, Isten ellenfelévé.

      A Biblia több néven említi Sátánt, amelyek egyúttal fő tevékenységeit is meghatározzák. Ilyenek: pusztító, vádló, tolvaj, ördög, rágalmazó, hazugság atyja, embergyilkos, e világ istene, a levegőbeli hatalmasságok fejedelme, stb. Követőiből királyságot szervezett, amelynek ő a vezetője. Főhadiszállásuk a magasságban van.

      Főbb feladataik:

      - Isten tervének és ígéreteinek meghiúsítása,
      - az emberek, családok és nemzetek sátáni uralom alatt való tartása,
      - Jézus Krisztus megváltói művének elhomályosítása,
      - a hívők vádlása, elszakításuk Isten dicséretétől és imádásától,
      - az Egyház szellemi, lelki és anyagi előbbre jutásának hátráltatása.

      Működésük végső célja Sátán totális uralmának és imádatának megvalósítása a földön.

      Sátán leghatalmasabb szolgái a halál és a pokol sötét angyala. A halál angyalának az ember testén van hatalma, hogy fizikai halált hozzon létre. A pokolnak arra van hatalma, hogy a bűnösként meghalt emberek szellemét saját birodalmában tartsa.

      A démonok olyan szellemi lények, akik Sátán királyságában a gonosz angyalok alatti hatalmi szinten vannak. Testük nincs, földközelben élnek, és legfőbb céljuk az, hogy emberek testébe költözhessenek és bűnös kívánságaikat rajtuk keresztül végrehajthassák. Vezetőjük Belzebub; a démonokat a Biblia tisztátalan, illetve gonosz szellemeknek is nevezi.

      Lucifer lázadásának következménye, hogy a világban felbomlott a harmónia, és egy gigantikus szellemi harc kezdődött Isten királysága és Sátán királysága között."


      Törlés
    7. Biblia, Biblia, Biblia ;I Nem minden vallásnak van köze a Bibliához. Ezért is kérdeztem, hogy a Zsidó és Keresztény valláson kívül te hol látod még Lucifert, és Sátánt? Továbbá a mindenható Isten, aki a világot teremtette, miért teremtett volna magának ellenségeket? És mindehhez mit szól a biológia szaktanári tudásod?

      Törlés
    8. Arpiel, aki múltkor shalommal köszöntél. Nagy biblia szakértő vagy, mit is mondott Jézus a zsidóknak?

      Törlés
    9. kedves Elveszett Kereső!

      Avatara mely állításának néztél utána? ugye egynek sem... tanácsolom, tedd meg.
      de ha leírod, mely állítását cáfoljam, szívesen megteszem.

      és ha ezzel megvagy, a múltját is megnézhetnéd... a gyökereit, az eddigi ténykedéseit - nem mint perdöntő bizonyítékként, mint inkább, hogy el tudd helyezni a palettán.

      Törlés
    10. Hi

      Tudom ki az a Bácsfi Diána... te meg gondolom ismered a tékozló fiú történetét. :)

      De mint mondtam, ha komolyabb háttéranyagot szeretnél akkor Bakos Attila és Zajty Ferenc munkásságát ajánlom.

      És ha már fölajánlottad, hogy kikérhetem a véleményed bizonyos dolgokról, akkor inkább ezekről szeretném:

      -inkvizícó
      -a kereszténység államvallássá tétele a Római Birodalomban
      -keresztes háborúk
      -pénzért árult bűnbocsánat cédulák
      -Mózes könyveinek története a sumér táblákon (legalább 1000 évvel korábbról)
      -a kánaániták kiirtására adott parancs
      -a pápa felhívása, hogy az EU szorgalmazza egy központi jegybank felállítását
      -a mind a mai napig titkosított hatalmas iratanyag a Vatikánban
      -boszorkányégetések :)

      Asszem ennyi elég lesz. :) Ha túl sok lenne mind, válassz tetszésed szerint.

      Törlés
    11. Elnézést, pontosítanom kell:

      A pápai kiadvány világszinten központosított bankrendszert működtető/ellenőrző testület felállítását szorgalmazta.

      És itt egy mosdató cikk:

      http://www.catholicvote.org/discuss/index.php?p=21986

      Törlés
    12. Engedd meg, hogy én válaszoljak. A kereszténység nem azonos a vallással, de még kevésbé a római Katolikus Egyházzal ! A felsoroltak mindegyike elvben és gyakorlatban mellőzve van az igazi kereszténységben ! A Mózes kontra Sumér kérdésbe ne menjünk bele, nem azért mert van valami takargatni valója a kereszténységnek, mert nincs, de ez nagyobb hangvételű mint amit itt lehet prezentálni. Ne csak a konspirációs és szélsőjobboldali népnemzeti világnézet van, tudom, hogy ez itt mindent visz, de az Igazságban nem !
      http://churchofgod.hu/content.php?act=nefilim
      http://churchofgod.hu/content.php?act=satzsina
      http://churchofgod.hu/content.php?act=satzsina2


      Törlés
    13. Ha elveted az egyházat, és "csak" a kereszténységet tartod meg, akkor hogyan teheted meg alapjául azt a könyvet, amelyik a fent említett szervezet gondozásában volt több mint ezer évig és van a mai napig?

      És akkor ami még ezen problémán nagyvonalúan átugorva is megmarad az eredeti listából: a kánaániták kiirtására adott parancs.

      Aztán ha nem bánod - az egyházat továbbra is kihagyva a kérdésből - lenne még itt pár dolog, ha nem bánod:

      - Ízisz, Hórusz - Szűz Mária, Jézus párhuzam
      - Pál Apostol személye
      - 4Móz 24:8 Isten hozta ki Egyiptomból, az ő ereje mint a vad bivalyé: megemészti a pogányokat, az ő ellenségeit: csontjaikat megtöri, és nyilaival által veri.
      - 1 Móz 17:9-14 környékéig
      - és főleg: 1Móz 19:4-8 (ez tényleg izgi)

      Remélem ezek már nem minősülnek túlzottan nagy lélegzetvételű témáknak mint az a sumér dolog, és hajlandó leszel belemenni. :)

      Törlés
    14. Még Galilea nevének jelentését és etnikai összetételét is érdemes átgondolni. (Jézus pártus származása.)

      Törlés
    15. Kedves Elveszett Kereső !
      Ne légy elveszett, találd meg Jézust, ehhez keresni kell :-). Jézus Krisztus nem volt semmiféle pártus, se méd, zsidó (semita) volt. Titokként elárulom, hogy vér szerint nem is volt emberi fölmenője (mert Ő Isten). Az igazi keresztény egyház (eklézsia, Krisztus menyasszonya, Krisztus teste, Isten országa a Földön) nem földi szervezet, hanem láthatatlan. Az újjászületett emberek közössége. Az ál kereszténység, a vallásosság, a látszat (formális) államhatami vagy politikai egyház (földi kreációk). De itt is lehetnek hívők (csak a rendszer istentelen).
      Először volt az Ige (még ha nem is Bibliának hívták), aztán a kereszténység hamis oldala (Nagy Konstantintól kezdve). Az egyezések a sumér írásokkal, nem azt jelentik, hogy a Biblia lopás lenne. Ugyanazt leírták így úgy a sumérok, a babiloniak meg a zsidók is (pl.özönvíz). A különbség az, hogy az utóbbi esetben Isten jelentett ki dolgokat (más a fontossági sorrend).
      Ha elolvastad volna a megadott irodalmat, lehet hogy nem kérdezted volna a kánaániták kérdését. Ők meg a amalekiták, keniták, filiszteusok stb. ha hiszed ha nem, nem voltak teljesen emberek. Ha egy bukott angyal az apád, és egy emberi nő az anyád, akkor te mi vagy ? Szerintem nem ember. Márpedig ezek a népek, ha nem is teljesen, de meg voltak rontva az idegen (suméroknál anunakiknak hívták) nefilimek által. Ezért kellett őket kiírtani (én is ezt tenném most pl. a kis szürkékkel, azok se jobbak). Ha pontosabb és tisztább magyarázatot szeretnél, kérlek olvasd el a linkelt írásokat. Egyébként az, hogy nem nagy lélegzetvételű dolog, az nem kifejezés. Ez az univerzum legnagyobb igazsága és titka. Hogy mi folyik ezen és más világon, kik állnak minden mögött. Mi az élet célja stb. Válasz az Isten Igéjében van !
      Isten áldjon ! Jézus az Út, az Igazság, és az Élet !

      Törlés
    16. Ha tudsz angolul, és érdekel a téma, akkor itt egy súlyos videó:
      http://www.youtube.com/watch?v=wjmFm8PIz8M
      és Chuck Missler veideók !

      Törlés
    17. Na hát köszi a választ először is. :)

      Amit elsősorban a tudtodra szeretnék adni: Jézust nekem hál istennek már nem kell keresni. Ő az egyetlen "motívum" az egész bibliában, amiért egyáltalán hajlandó vagyok beleolvasni. És ez is szomorít el a témával kapcsolatban a leginkább. Nevezetesen, hogy egy ilyen hagyaték, mint az övé; ennyi "bullshit" közé van elrejtve/bepaszírozva.

      Aztán...

      A kánaánita területeken végzett ásatások dolgozói, azért vitatkoznának veled azon nép kvalitásait illetően. De ez túl ködös dolog ahhoz, hogy akármelyikőnk bizonyítéknak tekinthető dolgot tudjon itt prezentálni. (Erre még majd kitérek részletesebben.)

      Amiről még kíváncsi volnék, hogy mit gondolsz és a válaszodból kiamaradt: 1Móz 19:4-8. Aki nem keresi ki annak annyit elárulok, hogy egy férfiakból álló társaság azzal a szándékkal gyűlik össze egy bizonyos ember szálláshelye előtt, hogy a házban lévő urakat akaratuk ellenére tömegesen részesítsék a férfiszerelem gyönyöreiben. Erre a ház urának felesége, hogy jobb belátásra bírja őket, felajánlja két szűz lányát cserébe a férfiak hátsójának érintetlenségéért. Hogy kikről szól a történet? Keresse ki akit érdekel. :P Mindenesetre igen különös erkölcsről tanúskodik mindkét fél részéről.

      Aztán erre sem válaszoltál, vagy ha igen akkor nem értem ("zavartan mosolyog"):

      "Ha elveted az egyházat, és "csak" a kereszténységet tartod meg, akkor hogyan teheted meg alapjául azt a könyvet, amelyik a fent említett szervezet (egyház)gondozásában volt több mint ezer évig és van a mai napig?"

      Azzal, hogy nem olvastam a linket részlegesen mellélőttél. :P Elkezdtem az elsőt, de késő volt már, nem tudtam rendesen odafigyelni. Most a hétvégén befejezem. Egyelőre annyi érdekes, hogy apokrifekre is hivatkozik... azokban van ám sok minden (reinkarnáció meg hasonlók), ami komoly kérdéseket vet föl. De ebbe majd csak akkor mennék bele, ha végigolvastam a linkeket; nehogymá hülyét csináljak magamból. :)

      Összességében pedig az volna a meglátásom, hogy mivel emberi tudattal keressük mindketten az igazságot; ezért komoly korlátaink vannak. Képtelenség mindent fölfogni és befogadni a jelenlegi tudatszinten. SENKI nem tudja bizonyítani, hogy ilyen-olyan kérdésekben bizonyítéknak mondott dolgok valóban azok-e. Az információink 90%ban vagy még nagyobb arányban, másod-, harmad-, sokadkézből valóak. Senki sem tudja körbeutazni a világot és mindent maga megvizsgálni, megmérni, lefordítani. Csak a kellékek üzemeltetéséhez szükséges tudás is már fölfoghatatlanul sok. És azokat a kütyüket amivel dolgozol ki hitelesítette? Tuti, hogy jól mérnek? :) Hát akkor azt is le kell ellenőrizni... Ugye érzed ez hova vezet. Lehetetlen... jelen keretek között. Akkor mi marad? Az igazságkeresés. Próbálod a rendelkezésedre álló információból összerakni a legvalószínűbb verziót, hogy szépen lassan haladj az teljes igazság tudása felé. Ennek pedig alapfeltétele, hogy fenntartsd a "tévedés jogát". Másképpen fogalmazva: tisztelni a teremtés csodáját és nagyszerűségét annyira, hogy beismerje az ember, hogy bármi lehetséges és nem képes fölfogni a teljes igazságot jelen tudatállapotában.

      Én sosem állítottam, hogy hibátlan a világképem. De ezt te sem teheted meg. Egyszerűen lebecsülöd Isten munkáját azzal, hogy azt állítod képes vagy fölfogni a teljes igazságot. Vagy ezt nem állítod? Ha nem akkor, pedig "saját bevallásod szerint" is tévedhetsz. :) Van bőven hiba és ellentmondás. Nem mondom, hogy ne vedd komolyan a hited, de ne tekintsd feltétlen igazságnak. Ez csak az amit igazságnak gondolsz. Ha pedig így van, akkor ez másnál másképp is alakulhatott. Ettől még nem szükségszerűen a sátán áldozata vagy követője. "Szeresd aki őszintén keresi az igazságot, de óvakodj attól aki már megtalálta."

      Törlés
    18. A zsidó kérdés pedig talán David Icke megközelítésében értelmezhető. Gyorsan előre bocsájtanám, hogy ebben a verzióban az átlag zsidó ember áldozatként szerepel. Ő Rotschild Cionizmusnak nevezi. Egy erőszakos zsidó vezetés, akik ugye ma is szemmel láthatóan ott vannak a legfőbb hatalmi pozíciókban; a tevékenységük miatti zsidóellenességgel összekovácsolva a zsidóságot, élő pajzsként tartják maguk előtt a köznépet. Összemossák a népirtó fejesek "áldásos tevékenységét" az átlag zsidó mindennapi életével. Miközben a világháborúban cserben hagyták a sajátjaikat. Vagy annak idején pl. a filiszteusok ellen, esetleg ki a pusztába hajszolták a népet. A Bibliában is számos helyen van rá hivatkozás, hogy a nép nem ért egyet a vezetés döntéseivel; ám végül mégis elszenvedi annak következményeit.

      Jézus imádkozott a kereszten a gyilkosai lelkéért. Legfőbb tanítása a szeretet. Ennek fényében lehetnél elnézőbb az "eltévedtekkel". Nem mintha tőlem szorulnál viselkedési tanácsadásra, de nem igazán érződik az írásaidból a szeretet. Konfrontatív vagy, minősítgetsz és az igazság megkérdőjelezhetetlen tudójának állítod be magad. Még ha vagy is annyira szerény, hogy ezt nem saját érdemednek tekinted, hanem Isten ajándékának. Ha nem vagy képes sajátmagad sem fölfogni az Egész-et, akkor még ha Isteni tudást is közvetítesz, nem tudhatod biztosan, hogy valóban az-e.

      Törlés
    19. "Még ha vagy is annyira szerény, hogy ezt nem saját érdemednek tekinted, hanem Isten ajándékának." Ezt jól megláttad ! Ebben van a lényeg. Még egy félreértés, dehogy vetem el az egyházat. Csak az nem azonos a földi hivatalossal, én is járok közösségbe. "Szeresd aki őszintén keresi az igazságot, de óvakodj attól aki már megtalálta." Ez biztos nem az Igéből van. Jézusban már 2000 éve eljött az Igazság, tehát nem kell tőle meg az Őt megtaláltaktól sem óvakodni. A hamis igazságoktól meg féligazságoktól kell óvakodni (pl. David Icke, én is olvastam, vesd össze a nefilim témával!).
      "Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Ugyan ki az közöttetek, aki ha kenyeret kér a fia, követ ad neki, vagy ha halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle? Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták. Menjetek be a szoros kapun! Mert tágas az a kapu, és széles az az út, amely a kárhozatba visz, és sokan vannak, akik azon járnak. Mert szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik azt megtalálják. Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhok ruhájában jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket...Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és nekidőltek annak a háznak, de nem omlott össze, mert kősziklára volt alapozva. Aki pedig hallja tőlem ezeket a beszédeket, de nem cselekszi, hasonló lesz a bolond emberhez, aki homokra építette a házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; az összeomlott, és teljesen elpusztult. Amikor Jézus befejezte ezeket a beszédeket, a sokaság álmélkodott tanításán, mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, és nem úgy, mint az írástudóik." Máté 7

      Törlés
  8. Kedves Valentino.
    NEM Isten teremtette Sátánt. Isten Lucifert teremtette. Nem mindegy. Engedd meg, hogy ne saját kútfőből idézzek. Ennek nem sok köze van a biológiához, de a tudomány és a keresztény hit NEM zárja ki egymást !Ez egy tiszta magyarázat:
    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:L_AGGmQf7_MJ:bibliarol.blogter.hu/358227/az_angyalok_lazadasa+&cd=5&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ''..a Zsidó és Keresztény valláson kívül te hol látod még Lucifert, és Sátánt?''

      Az eredeti kérdésre válaszoljál már végre, könyörgöm...:'D

      Törlés
    2. Szíves örömest: iszlám ("a sátán (héberül שָׂטָן szátán, eredeti jelentése vádló; görögül σαταν szatan, latinul satanas; arabul شيطانsajtán) a zsidó, keresztény és muzulmán vallásban szereplő alak. Megtalálható a Bibliában, a Koránban és egyes apokrif iratokban"), és a politeista vallásokban is szerepel gonosz, pusztító isten (pl. a hinduizmusban Kháli stb.) Sajnos nem ismerem alaposabban a világvallásokat. Ezt hiszem: "Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus" ! Szívemből kívánom, tedd Te is, mert: "Akié a fiú azé az élet,akiben nincs meg az Isten fia az élet sincs meg abban. Ezeket írtam nektek,akik hisztek az Isten fiának nevében, hogy tudjátok meg ,hogy örök életetek van,és hogy higgyetek az Isten fiának nevében."
      1 János 5/12-13.

      Törlés
  9. Kedves Tóth István.
    Sok mindent mondott Jézus a zsidóknak. Pontosabban mindent nekik mondott, hisz Ő is az volt, és a hallgatósága meg tanítványi is azok voltak. Szóval nem értem mire gondoltál. De ha az antiszemitizmus árnyéka is kísért a mondatodban, akkor inkább azt mondd !

    VálaszTörlés
  10. Arpiel.
    A János 8:44 re gondoltam, ami elég érdekes, annak fényében, hogy állítólag ő is zsidó volt...

    VálaszTörlés
  11. Ja, értem. Nem általában a zsidókhoz beszélt, hanem a farizeusokhoz. Nem teljesen ugyanaz. Ez egy "haladóbbaknak" téma. Ha érdekel a téma, itt van a legjobb összefoglalás magyar nyelven. De ehhez előkészületek és tanulmányok kellenének. Tehát csak óvatosan. Ezek írásos formában máshol nem található bibliai titkok (de nem titkosak). "Itt van a bölcsesség, akinek van füle, hallja". Íme, antiszemitáknak is (!):
    http://churchofgod.hu/content.php?act=nefilim
    http://churchofgod.hu/content.php?act=satzsina
    http://churchofgod.hu/content.php?act=satzsina2

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Nem általában a zsidókhoz beszélt, hanem a farizeusokhoz"
      Ja, és azok nem zsidók voltak? És akkor miért az a fejezet címe, hogy Beszéd a ZSIDÓK hitetlensége ellen?
      Most akkor higgyünk a Bibliának, vagy ne?
      Ja, a linkjeidhez: Ezek a ganaj álzsidók ezek szerint még Jézust is át tudták verni, azért beszélt zsidókról, mi?:)(És akkor még a projekcióról nem is beszéltem, pedig mindenki tudja, kik szeretik másnak feltüntetni magukat, mint akik.)
      Komolyan, nem véletlenül van köztetek sok ügyvéd, bármit kimagyaráztok, de az IGAZSÁG akkor is IGAZSÁG marad, és szerintem te (tudatosan vagy tudatlanul) nem azt hirdeted.

      Törlés
  12. Kedves Tóth István !
    Sajnos csak a kötözködést és az ellentmondást vélem felfedezni megszólalásodban. Teljesen egyértelmű mind az írás amit belinkeltem, mind Jézus tanítása. Nekem úgy tűnik, hogy nem a nem értés itt a fő bűnös, hanem ugyanúgy mint minden bűn forrása az, "hogy nem hittek benne" (Jézusban). Leírhatom én többször is ugyanazt, Jézus nem a zsidókhoz beszélt, hanem a farizeus írástudókhoz: "Akkor Jézus így szólt a sokasághoz és tanítványaihoz: Az írástudók és farizeusok a Mózes székébe ültek. Tehát mindazt, amit mondanak, tegyétek meg és tartsátok meg, de cselekedeteiket ne kövessétek, mert beszélnek ugyan róla, de nem teszik. Súlyos és elhordozhatatlan terheket kötnek össze, és az emberek vállára rakják, de maguk az ujjukkal sem akarják azokat megmozdítani. Minden cselekedetüket azért teszik, hogy lássák azokat az emberek, mert megszélesítik az imaszíjaikat és megnagyobbítják szemlélőrojtjaikat. És szeretik az első helyet a lakomákon, és az első székeket a zsinagógákban. És a köszöntéseket a piacokon, és hogy az emberek úgy szólítják őket: Rabbi!... Azért jaj nektek képmutató írástudók és farizeusok, mert bezárjátok a mennyek országát az emberek előtt, ti magatok nem mentek be, és azokat sem engeditek be, akik be akarnak menni!...Jaj nektek képmutató írástudók és farizeusok, mert tizedet adtok a mentából és a kaporból és a köményből, de elhagyjátok mindazt, ami nehezebb a törvényben, az ítéletet, az irgalmasságot és a hűséget, pedig ezeket kellene megcselekedni és azokat sem elhagyni. Vak vezérek! Kiszűritek a szúnyogot, a tevét pedig lenyelitek!... Kígyók, viperák fajzata! Hogyan menekülhetnétek meg a gyehennával sújtó ítélettől? Ezért íme, küldök hozzátok prófétákat, bölcseket és írástudókat: egyeseket közülük megöltök és keresztre feszítetek majd, másokat megkorbácsoltok zsinagógáitokban és városról városra üldöztök,hogy rátok szálljon minden igaz vér, amelyet kiontottak a földön, az igaz Ábel vérétől Zakariásnak, a Barakiás fiának véréig, akit a Templom és az áldozati oltár között gyilkoltatok meg." Máté 23.
    Nem tudom hol látod itt a zsidókat ? Mert sehol nincs róluk szó, ellenben az írástudók és farizeusokról. Nekem ez nagyon hasonlít korunk egyik (a sok közül) kóros tévelygésére, a bűnbakképzés történelmi jelenségére, az antiszemitizmusra. Ugyan nincs benne a Bibliában, de tágabb értelemben benne van: aki antiszemita, semmiképpen nem megy be az Isten Országába. Jézus mondta: "aki gyűlöli az ő embertársát, semmiképpen be nem megy az Isten Országába." Marad a kárhozat. Ezért kérlek alázd meg magad Jézus előtt, tégy bűnbánatot neki, kérd Őt hogy lépjen be az életedbe, és üdvözülsz. Ez az Isten akarata ! Ja és igazad van az Igazság az mindig Igazság marad ! Mert az Igazság szabaddá tesz titeket. Mert mint tudjuk Jézus Krisztus az Út az Igazság és az Élet !
    Ámen ! Az Úr áldjon !

    VálaszTörlés