2012. szeptember 1., szombat

Oroszország félreáll Szíriában és kivonul (valószínűleg) a háború megindulása előtt


Oroszország elállt az útból, vagyis inkább abból az ajtóból, ami eddig feltartóztatta az USA Szíriát megszállni készülő csapatait. 
Valószínűleg a háttérben már régóta zajlanak a geopolitikai játszmák és folyik a világ területeinek újrafelosztása. Az eddig masszívan kitartó és erejét fitogtató orosz medve úgy döntött, hogy egy oldalazó mozdulattal arrébb áll és nem száll be az USA/Izrael/NATO ellen, legalább is nem tart be szándékosan. 

Gondolom, nem merő jótékonyságból teszi, de az igazi ára lehet később kerül majd napvilágra, amikor elindulnak a hadműveletek. Az Assad-rezsim egyébként is áldozata lett már a Líbiához hasonló CIA-felforgató tevékenységnek és végnapjait éli azon lázadóknak nevezett zsoldosok ellen, akik csak részben szíriaiak... valójában Libanonból, Észak-Afrikából, Törökországból, iraki és afganisztáni CIA-zsoldosképző táborokból állnak be a harcba....

Információim szerint jelenleg is gőzerővel folynak az egyeztetések, Izrael, Irán, Szíria és az egész Közel-Kelet háború utáni sorsát illetően, illetve a kataklizma régióban tartásának lehetőségeiről vagy annak kiszélesítéséről. Egy dologban szerintem egyet érthetünk, ha elindul a folyamat (várhatóan idén október végén, novemberben), akkor nem egy véletlenszerűen sodródó eseménynek leszünk szemtanúi (remélhetőleg nem elszenvedői...), hanem egy alaposan kidolgozott TERV végrehajtásának, mely régóta (talán évtizedek óta) készen van. Mivel a világgazdaság is recseg-ropog, az Irányítók erre mindig gondosan ügyelnek, hogy az időzítés összehangolt legyen minden területen. (SBG Buddha)


 Oroszország, Szíria egyik legközelebbi szövetségese távolodik a szíriai rezsimtől: beszüntették a fegyverszállítmányokat, hadihajóik pedig elhagyták az oroszok által használt tartuszi kikötőt.
A DEBKAfile biztonságpolitikai portál katonai forrásai szerint az orosz távolodásnak az lehet az oka, hogy nem akarnak konfliktusba kerülni a világ többi részével az USA, az EU és egyes arab országok összehangolt támadása esetén. Az orosz hírszerzés úgy tűnik ráébredt arra, hogy a közbeavatkozásra a közeljövőben sor kerülhet, és emiatt Moszkva minél előbb távolságot kíván teremteni.

A portál forrásai szerint a drasztikus lépésekre Vlagyimir Putyin orosz elnök közvetlen parancsára kerülhetett sor – az orosz hadsereg és haditengerészet egyes magas rangú tagjainak véleménye ellenére. Ez adhat magyarázatot az elmúlt napok ellentmondásos nyilatkozataira az orosz katonák és haditengerészek Szíriából való visszavonásával kapcsolatban.

Múlt hét szerdán Viktor Csirkov, az orosz tengerészet altengernagya úgy nyilatkozott, hogy amennyiben a szíriai összecsapások elérik Tartusz kikötőjét, akkor Moszkva hozhat olyan döntést, hogy lehúzzák a rolót a bázison. Hangsúlyozta, hogy egy ilyen döntést Putyin elnök jóváhagyásával hozna csak meg Oroszország. Ő volt az első, aki hivatalosan felvetette a kivonulás lehetőségét.



Egy héttel később, kedden Nyikolaj Makarov, az orosz vezérkari főnök tagadta, hogy bármi is változott volna az orosz hadsereg Szíriában tartózkodó állományának létszámában, vagy hogy bármilyen terv is érvényben lenne a tartuszi tengerészeti bázis kiürítésére. „Úgy vélem túl korai következtetéseket levonni a Szíriai helyzettel kapcsolatban. Senki sem szalad el innen” – nyilatkozta Makarov. 

Amikor egy orosz újságíró ragaszkodott ahhoz, hogy a tábornok nyilatkozzon Oroszország terveiről, Makarov megkérdezte: 
„miért aggódnak annyira Szíria miatt?”

A DEBKAfile forrásai szerint az oroszok több kulcsfontosságú lépést is meghoztak Szíriával kapcsolatban az elmúlt két hétben:

1. Töröltek egy nagyszabású haditengerészeti gyakorlatot (Kaukázus 2012 névvel), amelyre eredetileg augusztus közepén került volna sor a Földközi-tenger keleti részén, a Szíriával szemközti területen.

2. Több hadihajó – amelyek az Északi-, Balti- és Fekete-tengerről érkeztek – és Szíria közelében állomásoztak, visszatértek bázisukra.

3. Asszad, szíriai elnököt értesítették, hogy Moszkva, a hírszerzési információk, logisztikai és egybé tanácsadás nyújtásának kivételével, felfüggeszti az országnak szánt katonai támogatást.

4. Bár Moszkva nem jelentette be, hogy befagyasztja a fegyverszállítmányokat (beleértve a szíriai hadsereg által használt fegyverekhez szükséges alkatrészeket), a hivatalos információk szerint Oroszország “nem tervez a közeljövőben nagyobb fegyverszállítmányt.”

5. Mindössze egy orosz hadihajó maradt Tartuszban amely szintén parancsot kapott arra, hogy szeptemberben hagyja el a kikötőt és térjen vissza a Fekete-tengerre. A hajó és a legénység összecsomagolt és készen áll arra, hogy bármelyik pillanatban elhagyja a válság sújtotta ország felségvizeit.


Tehát mindezek a jelek újra csak megerősítik azt, hogy a térségben valami készül...

És ha az értesülések helyesek, nem csak a térségben, hanem az egész világon egy nagyszabású átrendeződés fog végbemenni....de erről majd később...

Forrás: A bejegyzés alapját az Idok Jelei cikke jelentette

6 megjegyzés:

  1. Oroszország nem fog kivonúlni Szírián keresztül maradnak az oroszok a földközi tengeren .Tartuszi kikötőt pedig bővíteni fogják csatahajók állomásozására is alkalmas lesz .12 ezer orosz légideszantos van tudtommal jelenleg az országban .Iránon keresztül tudja támogatni szíreket a felkelők nem tudják megvetni a lábukat mint Líbiában főleg hogy a harcok Libanonba is áterjedtek a hol újabb ellenséget szereztek maguknak .

    VálaszTörlés
  2. Tehát Szíria kapcsán sem fogja senki megtanítani az USA-t kesztyűbe dudálni? Azt kell mondjam, hogy csalódott vagyok. Marad tehát a velejéig rohadt rendszer mindenhol a hagyományos és a gazdasági bérgyilkosok hadával, mert a macska nyakába senki nem tudja/meri felkötni a csengőt, még egy darabig bizonyosan. Atyaég, ez mennyire reménytelen. HA ti bíztok valamiben, légyszi osszátok meg...

    VálaszTörlés
  3. Véleményem szerint, nagy sakkozás megy a háttérben! Mindennek oka van, és mindennek ára van! Vagyis a maci "csak úgy" nem sompolyog el! Találgatni persze lehet, vannak tippek, de egy biztos: lesz nagy meglepi, ha élesre vált játék! Vannak még meglepi nyuszik a büvész kalapjában és elö is kerülnek a maga idejében.
    Más!
    Az usa és csicskái (értsd: Nato!)nyakig vannak a c@rban, Irak, Afganisztán, arab tavasz országai és most Sziria valamint a föcél Irán esetében több sebböl véreznek! A játék dollár nyomtatása kevés lesz, mert a "nyakán" van egy 16trilliárdos államháztartási hiány amit jórészt Kína finanszíroz. Ez pedig könnyedén egy halálos hurok lehet a nagypofájú yenkik nyakán!

    Nekünk, a beszivárgó/elözönlö "sáskákra"/parazitákra kell összpontosítani, mert pillanatokon belül "shalom" lesz a hivatalos köszöntés! /Remélem, h ez csak egy rossz álom! /

    VálaszTörlés
  4. Nemtudom elhinni, hogy csak így feladnák, nagyon jól tudják, hogy Irán után mi jön. Kínát meg végképp nemtudom elképzelni,hogy hagyni fogják ezt is. Évtizedek óta emberiség ellen elkövetett büntettek ötletét valósítják meg. Valahol megkell őket állítani.

    VálaszTörlés