2012. július 19., csütörtök

Ez az 5 éves kislány többet ért az egész helyzetből, mint bárki !

Egy 5 éves kislány a felfegyverzett katonákat szembesíti a valósággal! Elképesztő, megrázó, szemfelnyitó igaz szavak. Libabőr nélkül nem lehet végignézni !


24 megjegyzés:

  1. jól teszed, nem szabad mindenkit szeretni és tisztelni, mert aki így tesz az egyenlő azzal hogy a gonoszságot is ugyanúgy szolgálja

    VálaszTörlés
  2. Tökéletesen életszerűtlen, hogy egy palesztin kislány angolul szólít meg izraeli katonákat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látszik hogy megrendezett. 5 évesen PALESZTINÁBAN, ahol max héber beszédet hallják, hogyan volt képes megtanulni beszélni folyékonyan angolul egy olyan kislány, aki állítólag olyan helyen nő fel, ahol még iskola sincs. HAHA

      HOAX A VIDEÓ szerintem!

      Törlés
    2. Az hát, de azt nem értem EGYesek (hogy divatosan ezósan írjak má') miért kajálják be ezeket a teátrális, ömlengősen megrendezett kisfilmeket könnyes szemmel? Mert ez egy AGYMOSÁS, azért. Ha ez így megy kicsiben, a nagy világdiktátornak milyen könnyen fog menni a beetetés nagyban?!
      Mégsem hat az a piros kapszula? Vagy mire megkaptátok, lejárt a szavija?
      (Akinek inge, csak az vegye magára)

      "In his eyes i see the SUN
      In his smile i see the MOON"

      Kellő ismeretek hiányában megint elmaradtak a szimbólumok felismerései. :)

      Törlés
  3. Rossz színész a kiscsaj, de jól betanították neki a szöveget...

    VálaszTörlés
  4. Nem mindegy, hogy megrendezett-e vagy sem? Őszintén! Nem az lenne a lényeg, hogy az emberek ilyesmiből lássanak és érezzenek többet ne a pusztító hírekből? Valahogy el kell kezdeni átrendezni a fejekben a dolgokat...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egy megrendezett film. Ilyen "ébredés" a valóságban nem történt még eddig. Ha valós lenne a film, akkor sírnék!

      Törlés
  5. :)
    "SBG Buddha" Ne add fel egyszer minden jó lesz.!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Haloin! Nem könnyű látni, hogy ennyire buta magyar emberek vannak, mint ez a kettő itt fent. Valójában a kettő egy és ugyanaz, csak 2 álnéven is ír. Troll mindegyik és bomlasztás a céljuk nyilvánvaló, de sokszor én szégyellem magam helyettük, hogy magyar nyelven írnak !

      Nagyon nehéz lesz ebből a világból és Magyarországból tudatos, tiszta szívű, igazi szkíta lelkületű aranykori népet varázsolni....
      Lehet, hogy minden táltosunk feltámasztására szükség lenne, hogy az aljanépet is kihúzzuk a szellemi mocsokból, ahol él.... !!!

      Törlés
  6. Sziasztok! Igazat kell adjak az ellőttem íróknak, beszűkült "Barátok közt-öt láttad ma" tudattal lehet rajta sírni is:) De rögtön feltűnik nekem a kislány szép fonott haja, és az anunnaki háromszög a kis homlokán. Ez olyan, mint amikor háromszög alakú űrhalyós videókra "itt vannak a galaktikus barátaink" címet ragasztunk. Nem? Az ember már azt se tudja mostanában ki a barát, melyik űrhajó menti meg a seggünket, mivel annyi dezinfó van direkt, hogy bele hülyül az elme. Szerintem meglehetne finomabban is fogalmazni Buddhának ha mellé lő egy cikkel, lehet sokkal rafináltabb mint ti, azt gondolnátok valaha is, mi van ha csak teszteli az emberek, hangulatát, felébredttségét? Direkt rak be egy gagyibb cikket, ezzel ki lehet szűrni ki milyen lélek! Minden dolgot meg lehet oldani, közelíteni rengeteg variációval, ezért vagyok én is leterhelve "elméletileg", mert ha minden témát átgondolok minden szereplő szemszögéből akkor aztán be is hülyülök.:) Mellesleg nektek öröm bántani mást és munkáját??? Csináljatok jobbat! Mindig az olyan ember vergődik a legjobban, aki valójában nem is tud összetetten, rendkívül rafináltan, gondolkozni, ilyen rossz szívvel már meg is nyerték a sötétek a lelketek, mire ti átgondolnátok szavaitok súlyát! Már csapdában is vagytok! Mielőtt még szócsatába kezdenénk, elnézést kérek bárkitől ha megbántottam, de ha átgondoljátok ezzel segíttetem a lelketek útját! Szenvedni akartok bechipelve egy beteg világban? Féltek a haláltól? Vagy a betelepülőktől? Mi van ha jövőre pl. csak a bechipelt embermajmok kapnak csak fizut, kaját...? :) Bocsi ha indulatos vagyok, de sajnos nem látom esélyét sok lélek megmentésének!:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyre gondoltunk Brave Heart, eggyel fentebb már hamarabb leírtam a véleményem...
      Hidd el, sok mindent le lehet szűrni az emberekről... Nem tesztelek senkit, mert nem is célom, meg értelme se lenne. Mindenki olyan szinten van, amit magának választott. Általában ezek az emberek azok, akik mindent lefikáznak..., a helyzetükért mindig mást okolnak....
      Ha valaki elolvas valamit, lehet, hogy egy gondolatot, egy összefüggést magával visz és lehet közelebb kerül az igazsághoz. Azt saját magának kell megtalálnia! Akik még mindig mástól várják, hogy a képükbe tolja, hogy ez az egyetlen igaz és mellékelem hozzá a bizonyítékokat...ezek saját Ébredésük útján még sehol nem tartanak...

      Törlés
    2. Chaser! Már 30 vagyok amúgy 4-es voltam nyelvtanból, de tudod ez olyan mint a kresz, néha már a bolygót is j-vel írom öregszem??? :) Most megnéztem a lobogót, igazad van van egy piros háromszög benne! :( De már ezt fentebb leírtam, vagy a következő cikknél, nem tudom már miben higyek! Te nem érzed azt, ha igazán belegondolsz a mostani helyzetbe úgy minden irányvonalat párhuzamosan átgondolva, hogy marha sok az infó melyik akkor az igazság útja, hallgassak a szívemre...:)
      Sok hibám van Chaser tanár Úr? :) Osztályzatom??

      Törlés
    3. Chaser! Már 30 vagyok amúgy 4-es voltam nyelvtanból, de tudod ez olyan mint a kresz, néha már a bolygót is j-vel írom öregszem??? :) Most megnéztem a lobogót, igazad van van egy piros háromszög benne! :( De már ezt fentebb leírtam, vagy a következő cikknél, nem tudom már miben higyek! Te nem érzed azt, ha igazán belegondolsz a mostani helyzetbe úgy minden irányvonalat párhuzamosan átgondolva, hogy marha sok az infó melyik akkor az igazság útja, hallgassak a szívemre...:)
      Sok hibám van Chaser tanár Úr? :) Osztályzatom??

      Törlés
  7. Sziasztok!

    Azt hiszem nem értek egyet azokkal akik azt mondják, hogy ez egy megrendezett videó. Hiszen nem soroltak fel egy érvet sem olyat ami igazán megállná a helyét. Abban viszont egyetértek velük, hogy ez egy ügyesen megszerkesztett propaganda videó. De azt inkább egy jó videoszerkesztő szakember számlájára írom nem pedig egy kislányéra. Ahogy abban sem lehetünk biztosak, hogy a kislány eredetileg nem-e mást mondott és utólag kevertek a videó alá hangot.

    - Említve volt, hogy a kislány ki van öltözve. Nem tudom ki járt arab országban. Én igen, és láttam ott a mély szegénységet, és a gazdag pazarlás két végletét. Azonban amerre jártam, azt láttam, hogy a lányokra mindig vigyáztak, és ha lehetett tiszta szép ruhába öltöztetek őket. De mint említettem az araboknál sem mindenki csóró, lehet a kislány tehetősebb család tagja is. Szóval az, hogy milyen ruhában van mellékes.

    - Fel lett hozva mennyire túlaffektálja. Láttatok már egyáltalán bármilyen Arabot, vagy mediterrán országból származó népséget beszélni? Szinte az összes lendületes mozdulatokkal kíséri a szövegét, főleg mikor érinti őket a téma.

    - A vágások. A vágások azok amiből látszik, hogy ez egy Propaganda film. Valamint abból a rengeteg riporterből akik ott sétálgatnak jobbra balra. Ennyi riportertől nem lehet nehéz annyi anyagot gyűjteni amiből jó videót vágsz össze. És szerintem mondott ott másokat is a kislány, amiket meg nem vágtak hozzá.

    - Mit keresnek ott az amcsik? Jó kérdés. Magyarországon mit keresnek Taszáron vagy Táborfalván? Vagy Debrecenben vagy esetleg Tatán?

    - Említve volt, hogy nem életszerű, hogy egy kislány ott angolul szólaljon meg. Már miért ne lenne az? Magyarországon is rengeteg kisgyerek van aki rögtön két nyelvet tanul. A magyar mellé meg tanulják a Német, Angol, Héber, Roma nyelvek valamelyikét. Csak azért mert a környezetükben vagy a tévében, vagy a szüleitől nem csak magyart, hanem egy másik nyelvet is hallottak. Így nem értem, miért ne tudjon egy Palesztin kislány angolul? És miért hiszik azt sokan, hogy ott nincs oktatás meg iskola? Miért hiszitek, hogy nincsenek Palesztin értelmiségiek, akik látják mennyire fontos nyelv az angol és esetleg a kislányukat megtanították rá?

    Szerencsés vagyok mert rengeteg külföldivel volt alkalmam beszélni. Tudtátok, hogy például Oroszországban azt hiszik a Magyarok mind Cigányok? Rendre meglepődnek, hogy én fehér bőrűként magyar vagyok. Vagy esetleg azt, hogy az Angolok félelmetesnek tartanak minket magyarokat mert a beszédünket barbár veszekedésnek hallják? Még Európában is sokan azt hiszik, hogy Magyarország megrekedt a középkorban, és mi mind tanulatlanok vagyunk. Miért ítélkeztek, akkor egykét film alapján? Azt kell látni amiről a kislány beszél. Hogy nem gyűlölködni és gyilkolászni kellene egymást, hanem békében élni.
    Gondolkozzatok el azon is, hogy a mai világban miért elfogadottabb dolog a gyilkosság, és erőszak, mint az emberi meztelenség. Amikor a tiszta romlatlan törzsi közösségekben nem fedik a testüket, és nem értik a fehérek miért teszik azt. Vagy nem tudják mi az a gyilkosság, mert nem ismerik sem a fogalmat, és szavuk sincs rá.

    További szép napot mindenkinek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm Neked a szavaidat Laura! Hozzátenni sem szabad semmit így kerek. Örülök, hogy Te és még sokan érzitek így! Az pedig elég sajnálatos, hogy olyan beszűkült emberek vannak, akiknek csak ilyen korlátolt véleményre futja.
      Nyelveket tudni és a világot megismerni az ő látókörüket is tágíthatná...
      Ez őket minősíti, hiszen mindenkiből csak az tud kijönni, ami benne belül is van!

      Köszönöm, hogy ennek ellenére is ilyen szépen reagáltál rájuk ! :)

      Törlés
    2. Laura, elöljáróban annyit, hogy őszintén szeretném, ha ez a kis film a valóság egy kis szakaszát mutatná be, és igaz volna minden részletében, de ha ez egy propagandafilm, akkor megrendezett, tehát a kislány megnyilvánulása nem spontán. Egyszerű logika, még ha a kiváltó okot ismerjük is.

      Ha ismered a környéken (Gaza) uralkodó állapotokat, akkor tudhatod, hogy arrafelé a katonáknak beszólogatni nem éppen célszerű, feltéve, ha nem vagy körülvéve egy tucat külföldi újságíróval. De akkor sem túl jó ötlet. Amúgy azok a katonák lehet, hogy beszélnek angolul, de ezek konkrétan izraeliek, tehát alapból héberül beszélnek. Mint ahogyan a palesztin lakosság java is beszél héberül, lévén ez a (kikényszerített) hivatali(!) nyelv. Ebből az következik, hogy egy ötéves palesztin kislányt ha elragadják az indulatai és kiabálni kezd a katonákkal, akkor ezt jó eséllyel inkább teszi a saját nyelvén vagy esetleg héberül. (Feliratozni akkor is lehetett volna)
      Persze tudhat a kislány angolul, de ez messze nem tipikus.
      A film mondanivalóját és szándékát értem és érzem, csupán kár, hogy a kicsengése fals.
      Főleg a nyugati embereknek, lévén mifelénk a színjátszás és a dramaturgia is sokkal kevésbé harsány, mint az arab világban, vagy gondolj csak a bollywoodi (India) filmekre...

      A kérdés valójában az, hogy a nézőt az foglalkoztatja jobban, hogy valódi-e vagy "megelégszik" a tartalmával.

      Minden esetre, mivel mindannyian elég manipulációnak vagyunk kitéve napi szinten, talán érthető, hogy sokakban kétely ébred.

      Buddha úr meg talán ne vegye feltétlenül támadásnak a kritikát, legyen az mégoly egyszerűen is tálalva. Rendszeresen olvasva a cikkei forrásául szolgáló eredeti anyagok, oldalak egy részét, elég szépen kilátszik, hogy mind stilisztikailag, mind pedig szöveg-domesztikációban van még hová fejlődnie. Mivel napi szinten benézek ide, kívánom, hogy folytassa az útját. Van tovább.

      Törlés
  8. Igen, lényegtelen, hogy eredetileg mit mondott, és milyen nyelven, mert a lényeg ez a mondat, még az abban az esetben is, ha ezt eredetileg nem mondta ki, vagy nem pont így:

    "...In his eyes I see the Sun, in his smile I see the Moon..."

    Idáig kellene eljutni.

    VálaszTörlés
  9. Az "In his eyes I see the Sun, in his smile I see the Moon" szövegrészlet nagy valószínűséggel Sami Yusuf iráni énekes "My Only Wish" angol nyelvű dalának a szövegéből származik.
    Szívem és eszem szerint is eredetinek vélem a felvételt.
    Isten áldjon minden ébredőt!

    VálaszTörlés
  10. Más változat az elnyomók zászlajával: http://www.youtube.com/watch?v=CfbAwPOmIQM

    VálaszTörlés
  11. Szerintem itt nem az a lenyeg, hogy ez a video eredeti-e, spontan felvett dolog, vagy egy scenario alapjan megrendezett termek...

    A lenyeg, hogy valoszinuleg ez a helyzet illik terben es idoben oda...

    VálaszTörlés
  12. Azon gondolkodom, hogy a kiscsaj

    a) vagy nagyon jó színészgyermek

    b) vagy egy kristálytiszta Krisztus-tudatú gyerek

    ... de nem jutok dűlőre. A videó rendezett, ezt tény, no de kérdem én, a világunk nem az??

    VálaszTörlés
  13. A szem, a fül, az agy megcsalható érzékszerve minden embernek. Ezért szívvel nézzétek a videót, a rezgésekre figyeljetek. Akárhányszor is néztem újra, nem győzött meg, valami hiányzik belőle. A kislány hiheti őszintén amit mond, de a videó mégis hamis. Túl előre szaladt az időben. Pont, hogy nem illik oda térben és időben sem. Még nem! Szerintem ez a "magas" szint csak a korszakváltás után lesz elérhető. Még rengeteg tudás híján vagyunk, meglehet az életünkbe kerülne ha most megpróbálnánk felülemelkedni erre a szintre. A videó épp erre bátorít minket, hogy erőnkön felül viselkedjünk így. De ennek még nincs meg a megfelelő talapzata bennünk. Óvva intek mindenkit hogy előreszaladjon az időben. Hisz az almát sem esszük meg éretlenül zölden, csak mikor már szép pirosra érett!

    VálaszTörlés
  14. Sziasztok! Akit érdekel az eredeti videó vagyis bővebben:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6MiX_osLa7A

    VálaszTörlés