2011. november 28., hétfő

Izrael támadó rakétákat telepített ma


Israel Preparing Iran Attack? jericho3A szemtanúk friss beszámolója és Aaron Klein (amerikai szerző, közel-keleti tudósító, a WorldNetDaily jeruzsálemi irodájának vezetője) szerint Izrael a mai napon gyanús katonai mozgásokat hajtott végre. Támadó jellegű rakétákat helyeztek pozícióba Jeruzsálem külső részén és a West Bank-ben.

A tudósítók közepes és hosszú hatótávolságú Jericho rakétákként azonosították a tölteteket, melyek mozgatása még Izraelben is szokatlannak számít. A fenti hírt a Palesztín Hatóság hírszerzése is megerősítette: "egy nagy hatótávolságú rakétát állítottak fel Jeruzsálemtől ÉK-re Neve Yaacov mellett, ami szerintük nem a palesztínok ellen, hanem egy Irán elleni támadáshoz kapcsolódik. Ezek a rakéták alapvetően támadó célt szolgálnak és nem légvédelmi rakéták."

Természetesen Izrael nem erősítette meg a fenti híreket és elképzelhető, hogy egy teszt részét képezik a mozgások vagy a Szíria ellen tervezett NATO-csapás kellékeként állt készenlétbe Izrael.
Azért érdemes figyelni az itt zajló eseményeket, mert bármelyik katonai mozzanat szikra szerepét tölt(het)i be az események gyújtózsinórjának begyújtásában.
    Financial TimesKözben a Financial Times egyik vezető szerkesztője, Wolfgang Münchau  szerint az Eurózónának maximum 10 napja van hátra
    A lényeg, hogy most értünk be igazán a "Végjátékba". (Teljes cikk)

3 megjegyzés:

  1. Hali!

    Bocsi a nem témába vágó kérdésért, de hol találom azt a kisfilmet, amely bemutatja hogy a szeretet hogy ér körbe, kezdve egy sárga mellényes munkással, aki segít egy elesett gördeszkás srácnak.

    Köszi!

    VálaszTörlés
  2. kindness boomerang <- erre keress rá :)

    VálaszTörlés
  3. Balra Blog Archívum : A mentőöv belül van - Kedvesség bumeráng címen lett közzétéve !

    vagy itt:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nwAYpLVyeFU

    VálaszTörlés