2011. november 13., vasárnap

Az Apokalipszis városa lesz Oklahoma ?

Ízelítőt akar az Apokalipszisből ? Látogassa meg Oklahomát !

  
Idők emlékezete óta nem voltak olyan furcsa jelenségek Oklahoma-ban, mint az elmúlt időszakban. Egy némi humorézékkel megáldott helyi hölgy írta ki minap:
"Ha meg akarja tapasztalni, milyen az Apokalipszis mielőtt még bekövetkezne, csak látogasson el Oklahomába!"  Írta ezt hétfőn este, miután egy 4,7-es magnitudo erősségű utórengés követte az előtte bekövetkezett nagyobb, 5,6-os földrengést. Mindezt egy olyan területen, ahol egyébként nem szokott földrengés előfordulni!
Következett be mindez azután, hogy 6 tornádó pusztított végig Oklahoma D-Ny-i részén, amit hirtelen bekövetkező áradás előzött meg történelmileg szárazság által sújtott területeken... "Komolyan! Mi a fene folyik itt? " - Kérdezik a helyi lakosok.
A válaszok eltérőek... Véletlen, balszerencse, rossz időzítés, egybeesés, globális felmelegedés, Idők vége... Csak egy dologban van egyetértés: Az egész év rendkívül furcsa és egyedülálló Oklahoma életében. Ahogy a meteorológiai intézet mondja: január óta rengeteg rekord dőlt meg itt. Az emberek le vannak döbbenve és sokkolja őket: - 31 Celsius Nowata-ban, Oklahoma ÉK-i részén, 24óra alatt annyi hó esett, hogy teljes hófalak alakultak ki, az eddigi leghatalmasabb jégeső  (Gotebo) DNy-Oklahomaban. Ezen kívül a legnagyobb szélsebességet mérték itt. Az 5,6-os földrengés is megdöntötte az 1956-os rekordot.
Szóval joggal kérdezik, hogy mi a fene történik....

1 megjegyzés:

  1. Már egy ideje követem a http://www.oe-files.de/gmaps/eqmashup.html linken az oklahomai rengéseket és egyértelműnek tűnik számomra, hogy a 40-nél is több rengés nem természetes eredetű!
    Ugyanis az összes rengés 4.9-5 km mélységből jön,
    ami ugye nem éppen nevezhető véletlen eloszlásnak!

    Lehet, hogy a "fracking"-nek is köze van a dologhoz (http://ecocentric.blogs.time.com/2011/11/08/did-fracking-help-cause-oklahoma-earthquakes/)

    Legjobbakat!

    VálaszTörlés