2011. szeptember 7., szerda

Hogyan vernek át minket "szabad rabszolgákat" már évszázadok óta?


„Engedd meg, hogy én bocsássam ki és felügyeljem egy nemzet pénzét, és fütyülök rá, ki hozza a törvényeit". (M.A. Rotschild, bankár)
 


Magyarországon (is) olyan átverések vannak, olyan tömegmanipulációval nyakon öntve, hogy az enyhén szólva is egészen elképesztő. Az átlag ember az ilyesmit nagyon nehezen fogja fel, mert nem érti, képtelenség számára, hogy mindezt miért csinálnák. Pedig csinálják, és ennek olyan súlyos következményei vannak, mint munkanélküliség, nyomor, háborúk - melyekbe rossz belegondolni is. Természetesen az egész tudatosan a háttérből megszervezve.

Amit e film előadója (aki egyébként Dr. Drábik Jánossal szokott előadást tartani, aki Bogár Lászlóval híres közgazdásszal együtt egy közös könyvet is írt) nem saját maga találta ki, amit elmond, hanem Milton Friedman Nobel díjas és James Robertson közgazdász professzorok szavait fordította le csupán közérthető nyelvre.

Gál Marcell előadása (TERJESZD a videót kérlek, hogy minél több emberhez eljusson! 8 részben )



A főáramú média a válsággal kapcsolatban folyamatosan azt szajkózza, hogy már látszik az alagút vége. Csak azt felejti el megmondani, hogy mi látszik az alagút végén. Az alagút végén a világtörténelem legfurfangosabb csalása látszik, amit igyekeznek eltakarni előlünk. Egy érdekes kis animációs filmet ajánlok most a figyelmetekbe, melynek címe: „A pénz mint adósság”. A film részletesen bemutatja, hogy mi is valójában az, amit mi pénznek képzelünk, és hogy hogyan tudott ezáltal a világra telepedni az a pénzügyi oligarchia, amely a pénzzel nem az értékteremtésre hanem az értékek megkaparintására törekszik. Egy híres közgazdász mondása szerint, ha a világban mindenki minden tartozását visszaadná a bankoknak, egész egyszerűen nem létezne pénz a forgalomban. Vajon miért is?
Hogy van az, hogy a pénz magánéletet él a gazdaságban, hogy van az hogy a pénzszektor és a reálgazdaság között óriási szakadék tátong?
Hogyan lehet a semmiből pénzt teremteni amely segítségével elképzelhetetlen vagyonokra és hatalomra lehet szert tenni?
Mi is a világtörténelem talán egyik legfurfangosabb csalása? Ezekre a kérdésekre is választ ad a film.





A film letölthető magyar szinkronnal, ide kattintva: A pénz mint adósság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése